收藏 分享(赏)

单元加餐练四.docx

上传人:a**** 文档编号:941498 上传时间:2025-12-19 格式:DOCX 页数:4 大小:18.91KB
下载 相关 举报
单元加餐练四.docx_第1页
第1页 / 共4页
单元加餐练四.docx_第2页
第2页 / 共4页
单元加餐练四.docx_第3页
第3页 / 共4页
单元加餐练四.docx_第4页
第4页 / 共4页
亲,该文档总共4页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、单元加餐练(四)阅读理解(2019宿迁高二检测)I have a particular lunch bag kept with me for maybe 14 years.But actually it belongs to my daughter,Molly.Soon after she came of school age,she became an enthusiastic participant in packing lunches for herself,her brothers and me.Each bag got a share of sandwiches,apples,mil

2、k money and sometimes a note.One morning,Molly handed me two bags,one regular lunch sack(袋子) and the other one with paper clips(纸夹) on it.“Why two bags?”“The other one is something else.”“Whats in it?”“Just some stuff(东西)Please take it with you,” she replied and then I put both sacks into my briefca

3、se,kissed the child and rushed off.At midday,after having my lunch from one bag,I opened the other one and shook out the contents.Two hair ribbons,three small stones,a plastic dinosaur,a tiny seashell,two animal crackers,a marble,a used lipstick,a small doll,two chocolate kisses and 13 pennies.I tho

4、ught they were useless,and then threw them into the wastebasket.That evening Molly came to stand beside me while I was reading the paper.“Wheres my bag?”“What bag?”“You know the one I gave you this morning.”“I left it at the office,why?”“I forgot to put this note in it,” She handed over the note.“Be

5、sides,I want it back.”“Why?”“Those are my things in the sack,Daddy,the ones I really like.I thought you might be very happy to play with them like me,but now I want them back.You didnt lose the bag,did you,Daddy?” Tears welled up in her eyes.“Oh,no.I just forgot to bring it home,” I lied.“Bring it t

6、omorrow.Okay?”As she hugged my neck with relief,I found the words on the note“I love you,Daddy.” I felt moved as well as a little ashamed.I looked at the face of my child for a long time.Molly had given me her treasuresall that a 7yearold considered important.That was “Love” in a paper sack.But not

7、only had I missed it,but also I had thrown it away because “there wasnt anything in there I needed”The next morning,after kissing my girl,I hurried to my office.I picked up the wastebasket and poured the contents on my desk.I gently washed the mustard(芥末) off my girls treasures and sprayed(喷洒) them

8、with breath freshener to kill the smell of onions.And then put them into the bag again.The next evening,I returned it to Molly.After dinner,I asked her to tell me about the stuffs in the sack.Happy and excited,she placed the objects in a row on the dining room table and explained them to me one by o

9、ne.I found that each of the objects had a story,a memory or was attached to dreams and friends that meant a lot to Molly.Since I was Mollys beloved father,she was willing to share what she considered important with me.Later,to my surprise,Molly gave the bag to me once again several days later.Same r

10、atty bag.Same stuffs inside.I felt forgiven.And trusted.And loved.And a little more comfortable wearing the title of Father.Over several months,the bag went with me from time to time.And I have kept it with me until today.语篇解读本文是一篇记叙文,主要讲述了父亲和女儿之间的故事。女儿将自己认为可以代表“爱”的东西装进袋子送给父亲。父亲起初无法理解女儿的“爱”,随意地将它们扔进

11、垃圾桶。看到女儿伤心的样子,父亲深刻反思,及时醒悟,用实际行动弥补了之前的过失,和女儿逐渐培养出深深的亲情。1What kind of girl was Molly?AStubborn. BDisturbing.CNaughty. DConsiderate.答案D解析推理判断题。莫莉不仅贴心地给家人装饭盒,还给父亲多拿一个袋子,里面装满了自己喜欢的东西,另附一张纸条“I love you,Daddy.”。故可推断莫莉是一个体贴的(considerate)女孩。2Why did Molly prepare two bags for the author?ATo give her father m

12、ore food.BTo share stories with her father.CTo make her father happier.DTo show off her collections.答案C解析细节理解题。根据倒数第七段第二句中的“I thought you might be very happy to play with them like me”可知,莫莉把这些东西送给父亲,是为了让父亲高兴。3From the underlined part,we know that the author .Afelt very sorry for what he had doneBdid

13、nt find anything useful in the bagCfelt relaxed by throwing away the bagDmissed his daughter very much答案A解析句意理解题。画线部分意为“我不仅没有领会,还把它们都扔进了垃圾桶,因为里面没有我需要的东西”,可知作者感到深深的懊悔。4What does the second bag mean to the author?AIt is a bag every family possesses for lunch.BIt is a bag into which important things ar

14、e put.CIt is a bag of love his daughter shows for him.DIt is a bag of sweet memories shared with her daughter.答案C解析细节理解题。根据倒数第四段第二句“That was Love in a paper sack.”可知,对作者来说,第二个袋子代表的是女儿对父亲的爱。5What is the right order of the following statements?aI threw the second bag and its contents away after lunch.

15、bMolly shared the hidden stories of each object in the bag.cI was offered two bags one morning.dMolly wanted her bag back in the evening.eI picked the bag with stuff up and cleaned them.fThe bag was given to me again and kept along with me.Aa c b d e f Bc a e d f bCa c d b f e Dc a d e b f答案D解析细节理解题

16、。根据文章内容可知,事件发展的顺序如下:女儿莫莉给了“我”两个袋子午饭后“我”把第二个袋子连同里面的东西扔进了垃圾桶晚上莫莉想把袋子要回去(第二天)“我”把袋子和里面的东西从垃圾桶里捡出来并清洗干净莫莉和“我”分享了那些东西背后的故事莫莉再一次把袋子给“我”,而“我”也随身携带,因为这代表的是女儿的爱。6What lesson does the passage teach us?APrepare sacks,offer love.BShare treasures,appreciate love.CShow forgiveness,gain trust.DValue memories,enjoy life.答案B解析主旨大意题。本文通过女儿和父亲之间的故事告诉我们要“分享宝贝,珍惜爱”。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1