1、单元加餐练(二)完形阅读组合练.完形填空At my heaviest I weighed 370 pounds.I had a very poor relationship with food:I used it to 1 bad feelings,to make myself feel better,and to celebrate.Worried about my health,I tried many different kinds of 2 but nothing worked.I came to believe that I could do nothing about my 3 .
2、When I was 50,my weight problem began to affect me 4 .I didnt want to live the rest of my life with this 5 weight any more.That year,I 6 a seminar where we were asked to create a project that would touch the world.A seminar leader shared her 7 storyshe had not only lost 125 pounds,but also raised 25
3、,000 for homeless children. 8 by her story,I created the As We Heal(痊愈),the World Heals 9 .My goal was to lose 150 pounds in one year and raise 50,000 10 a movement founded 30 years ago to end hunger.This combination of healing myself and healing the world 11 me as the perfect solution. 12 I began m
4、y own personal weight program,I was filled with the fear that I would 13 the same difficulties that beat me before.While the 14 hung over my head,there were also signs that I was headed down the right 15 .I sent letters to everyone I knew,telling them about my project.It worked perfectly.Donations b
5、egan 16 in from hundreds of people.Of course,I also took some practical steps to lose weight.I consulted with a physician(内科医生),I hired a fitness coach,and I began to eat small and 17 meals.My fund-raising focus also gave me new motivation to exercise 18 .A year later,I 19 my goal:I lost 150 pounds
6、and raised 50,000!I feel that Ive been given a second life to devote to something that is 20 and enormous.语篇解读本文是一篇记叙文。作者主要讲述了自己深受体重的困扰,后来决心改变自己,通过创办一个项目,在使自己的体重降下来的同时,还募集了很多资金,帮助了别人。1A.add BmixCkill Dshare答案C解析根据下文中的“to make myself feel better”可知,此处应填kill,表示“用这种方式来消除负面情绪(kill bad feelings)”。add增加;m
7、ix混合;kill终止,结束;share分享。2A.diets BdrinksCfruits Ddishes答案A解析根据上文提到的“weighed 370 pounds”以及food,health可知,此处是说“我尝试了很多不同的节食方法”。diet节食;drink饮料;fruit水果;dish菜肴。3A.height BabilityCwisdom Dweight答案D解析上文提到尝试了很多不同的节食方法,下文接着提到weight problem,所以此处表示“我对自己的体重束手无策”。height身高;ability能力;wisdom智慧;weight体重。4A.temporarily
8、BrecentlyCseriously Dsecretly答案C解析根据后句“I didnt want to live the rest of my life.”可知,体重问题开始严重地影响了“我”。temporarily暂时地;recently最近;seriously严重地;secretly秘密地。5A.ideal BextraCnormal Dlow答案B解析上文提到“我不想度过我的余生”,所以此处应填extra,表示“带着这些额外的体重”。ideal理想的;extra额外的;normal正常的;low低的。6A.attended BorganizedCrecommended Dmenti
9、oned答案A解析根据下文中的“we were asked to”可知,此处应是“我参加了一个培训会”。attend参加;organize组织;recommend推荐;mention提及。7A.folk BsuccessCadventure Dscience答案B解析根据下文中的“she had not only lost 125 pounds,but also raised 25,000”可知,分享的应是一个成功的故事。folk民族;success成功;adventure冒险;science科学。8A.Surprised BAmusedCInfluenced DDisturbed答案C解析根
10、据上下文可知,受一位培训会领导者成功故事的影响,作者创办了一个项目。surprise使惊讶;amuse 逗笑;influence影响;disturb打扰。9A.project BbusinessCsystem Dcustom答案A解析根据上文中的“we were asked to create a project”可知,此处应填project。project项目;business生意;system系统;custom风俗。10A.in search of Bin need ofCin place of Din support of答案D解析募集5万美元来支持一个30年前成立的旨在消除饥饿的运动。
11、in search of寻找;in need of需要;in place of代替;in support of支持。 11A.scared BconsideredCconfused Dstruck答案D解析这种治愈自己与治愈世界的结合,在“我”看来是个完美的解决方法。scare吓唬;consider考虑;confuse使困惑;strike突然出现(在脑海里)。strike sb.as sth.给某人以某种印象,让某人觉得。12A.As BUntilCIf DUnless答案A解析当“我”开始执行自己的个人减肥计划时,“我”充满了恐惧。此处用as引导时间状语从句。as当的时候;until直到为止
12、;if如果;unless除非。13A.get over Brun intoClook for Dput aside答案B解析根据空前的fear和空后的beat me before可知,此处表示“遇到同样的困难”。get over解决,克服;run into遇到;look for寻找;put aside把放下,不考虑。14A.excitement BjoyCanger Dfear答案D解析根据上文中的“I was filled with the fear”可知,此处应填fear。excitement兴奋;joy喜悦;anger愤怒;fear恐惧。15A.row BhallCpath Dstree
13、t答案C解析根据下文中的“It worked perfectly.”可知,在“我”被恐惧笼罩的同时,也有了“我”朝着正确的路线前进的迹象。row排,行;hall大厅;path路线,道路;street街道。16A.breaking BfloodingCjumping Dstepping答案B解析数以百计的人的捐款如潮水般涌来。break in破门而入;flood in涌入;jump in突然插话;step in走进,介入。17A.heavy BfullCexpensive Dhealthy答案D解析“我”也开始采取一些切实可行的措施来减肥。“我”咨询内科医生,雇用健身教练,开始吃少量而有益健康的
14、食物。heavy重的;full满的;expensive昂贵的;healthy有益健康的。18A.regularly BlimitlesslyCsuddenly Drandomly答案A解析“我”对筹款的关注也给了“我”新的动力去经常锻炼。regularly经常地;limitlessly无限地;suddenly突然;randomly随意地。19A.set BreachedCmissed Ddropped答案B解析联系第四段中的“My goal was to lose 150 pounds in one year and raise 50,000.”和本段中的“I lost 150 pounds
15、and raised 50,000!”可知,“我”实现了“我”的目标。set树立,创立;reach实现,达到;miss错过,怀念;drop停止,放弃。20A.stressful BpainfulCmeaningful Dpeaceful答案C解析通读整篇文章可知,作者本人通过减肥这件事,身心发生了很大的变化,所以此处是作者的感悟:“我”感觉自己被给予了第二次生命来做有意义而伟大的事。stressful压力重的;painful令人痛苦的;meaningful有意义的;peaceful宁静的。.阅读理解A(2019盐城射阳中学高二期中)A Language Programme for Teenag
16、ersWelcome to Teenagers Abroad!We invite you to join us on an amazing journey of language learning.Our CoursesRegardless of your choice of course,youll develop your language ability both quickly and effectively.Our Standard Course guarantees a significant increase in your confidence in a foreign lan
17、guage,with focused teaching in all 4 skill areasspeaking,listening,reading and writing.Our Intensive Course builds on our Standard Course,with 10 additional lessons per week,guaranteeing the fastest possible language learning (see table below).Course TypeDaysNumber of LessonCourse TimetableStandard
18、CourseMonFri20 lessons9:0012:30Intensive CourseMonFri20 lessons9:0012:3010 lessons13:0014:30EvaluationStudents are placed into classes according to their current language skills.The majority of them take an online language test before starting their programme.However,if this is not available,student
19、s sit the exam on the first Monday of their course.Learning materials are provided to students throughout their course,and there will never be more than 15 participants in each class.Arrivals and TransferOur programme offers the full packagestudents are taken good care of from the start through to t
20、he very end.They are collected from the airport upon arrival and brought to their accommodation in comfort.We require the students full flight details at least 4 weeks in advance.Meals/Allergies(过敏)/Special Dietary RequirementsStudents are provided with breakfast,dinner and either a cooked or packed
21、 lunch (which consists of a sandwich,a drink and a dessert)Snacks outside of mealtimes may be purchased by the student individually.We ask that you let us know of any allergies or dietary requirements as well as information about any medicines you take.Depending on the type of allergies and/or dieta
22、ry requirements,an extra charge may be made for providing special food.语篇解读本文是一篇应用文广告,这是一个以青少年为对象的语言项目。文章详细地介绍了该项目的特点、优势、课程安排以及参与的条件、交通问题和需要特别注意的问题。21How does Intensive Course differ from Standard Course?AIt is less effective.BIt focuses on speaking.CIt includes extra lessons.DIt gives you confidenc
23、e.答案C解析细节理解题。根据表格的第三行可知,加强课程与标准课程的不同之处在于它每周有十节额外的课程。22Before starting their programme,students are expected to .Atake a language testBhave an online interview Cprepare learning materialsDreport their language levels答案A解析细节理解题。根据Evaluation中的第二句“The majority of them take an online language test before
24、 starting their programme.”可知,在开始课程之前,学生们要参加一个语言测试。23With the full package,the programme organizer is supposed to .Ainform students of their full flight detailsBlook after students throughout the programmeCoffer students free sightseeing tripsDcollect students luggage in advance答案B解析细节理解题。根据Arrivals
25、 and Transfer部分里的第一句可知,课程的组织者在整个课程的过程中将会照顾学生们。故选B。B(2019启东中学高二月考)Exercise may help to safeguard the mind against depression(沮丧) through previously unknown effects on working muscles,according to a new study involving mice.Mental health experts have long been aware that even mild,repeated stress can
26、contribute to the development of depression and other mood disorders in animals and people.Scientists have also known that exercise seems to cushion against depression.But precisely how exercise,a physical activity,can reduce someones risk for depression,a mood state,has been mysterious.So for the n
27、ew study,researchers at the Karolinska Institute in Stockholm studied the brains and behavior of mice in a complicated and novel fashion.We cant ask mice if they are feeling cheerful or in low spirits.Instead,researchers have pictured certain behaviors that indicate depression in mice.If animals los
28、e weight,stop seeking out a sugar solution when its availablebecause,probably,they no longer experience normal pleasuresor give up trying to escape from the cold-water zone just freeze in place,they are categorized as depressed.And in the new experiment,after five weeks of frequent but low-level str
29、ess,such as being lightly shocked,mice displayed exactly those behaviors.They became depressed.The scientists could then have tested whether exercise blunts(延缓) the risk of developing depression after stress by having mice run first.But,frankly,from earlier research,they wanted to know how,so they b
30、red pre-exercised mice.A wealth of earlier research by these scientists and others had shown that aerobic exercise,in both mice and people,increases the production within muscles of an enzyme(酶) called PGC-1 alpha.The Karolinska scientists suspected(怀疑) that this enzyme somehow creates conditions wi
31、thin the body that protect the brain against depression.Then,the scientists exposed the animals,which were in high levels of PGC-1 alpha without exercising,to five weeks of mild stress.The mice responded with slight symptoms of worry.But they did not develop depression.They continued to seek out sug
32、ar and fought to get out of the cold-water zone.Their high levels of PGC-1 alpha appeared to make them depression-resistant(抵抗抑郁的)Finally,to ensure that these findings are relevant to people,the researchers had a group of adult volunteers complete three weeks of frequent endurance training,consistin
33、g of 40 to 50 minutes of moderate cycling or jogging.The scientists conducted muscle biopsies(活体检查) before and after the program and found that by the end of the three weeks,the volunteers muscle cells contained substantially more PGC-1 alpha than at the studys start.The finding of these results,in
34、the simplest terms,is that “you reduce the risk of getting depression when you exercise,” said Maria Lindskog,a researcher at the Karolinska Institute.语篇解读最新一项研究表明,运动有助于改善沮丧的情绪,对抗抑郁。本文对此进行了详细说明。24The researchers at the Karolinska Institute in Stockholm conducted the new study hoping to know .Aif exe
35、rcise cushions against depressionBwhat can lead to depression in animals and peopleCif stress can contribute to the development of depressionDhow exercise contributes to reducing someones risk for depression答案D解析细节理解题。根据第二段中的“But precisely how exercise,a physical activity,can reduce someones risk fo
36、r depression,a mood state,has been mysterious.So for the new study,researchers at the Karolinska Institute in Stockholm studied the brains and behavior of mice in a complicated and novel fashion.”可知,研究者们想知道运动是怎样有助于降低人们患抑郁症的风险的。故选D。25We can infer from the new experiment conducted by researchers at th
37、e Karolinska Institute that mice are depressed EXCEPT when .Athey attempt to escape from the cold-water zoneBthey stop searching for the sugar waterCthey stand still in placeDthey cant experience normal pleasures any longer答案A解析推理判断题。根据第四段中的“But they did not develop depression.They continued to seek
38、 out sugar and fought to get out of the cold-water zone.”可知,不抑郁的老鼠才试图逃离冷水区。故选A。26Researchers asked a group of adult volunteers to complete three weeks of frequent endurance training in order to .Aknow if exercise can help to safeguard the mind against depressionBknow if they can endure 40 to 50 minu
39、tes of moderate cycling or joggingCensure they can lose weight after moderate cycling or joggingDconfirm the findings above are also relevant to people答案D解析细节理解题。根据第四段倒数第二句“Finally,to ensure that these findings are relevant to people,the researchers had a group of adult volunteers complete three wee
40、ks of frequent endurance training.”可知,研究者们这么做是为了确认之前的这些发现也与人有关。故选D。27It can be concluded from the passage that .Athe mice with high levels of PGC-1 alpha are easier to develop depressionBathletes are more likely to develop depression than ordinary peopleCthe enzyme called PGC-1 alpha helps to reduce
41、 depressionDin the past mental health specialists didnt know exercise could help reduce depression答案C解析推理判断题。根据第四段中的“.aerobic exercise,in both mice and people,increases the production within muscles of an enzyme(酶) called PGC-1 alpha.”和“Their high levels of PGC-1 alpha appeared to make them depression-resistant(抵抗抑郁的)”以及最后一段可知,PGC-1 alpha有助于减少抑郁。故选C。