收藏 分享(赏)

北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx

上传人:a**** 文档编号:940613 上传时间:2025-12-19 格式:DOCX 页数:39 大小:71.32KB
下载 相关 举报
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第1页
第1页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第2页
第2页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第3页
第3页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第4页
第4页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第5页
第5页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第6页
第6页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第7页
第7页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第8页
第8页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第9页
第9页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第10页
第10页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第11页
第11页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第12页
第12页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第13页
第13页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第14页
第14页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第15页
第15页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第16页
第16页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第17页
第17页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第18页
第18页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第19页
第19页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第20页
第20页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第21页
第21页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第22页
第22页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第23页
第23页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第24页
第24页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第25页
第25页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第26页
第26页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第27页
第27页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第28页
第28页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第29页
第29页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第30页
第30页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第31页
第31页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第32页
第32页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第33页
第33页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第34页
第34页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第35页
第35页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第36页
第36页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第37页
第37页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第38页
第38页 / 共39页
北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4-Unit 6 共3套单元测试卷(Word版含答案).docx_第39页
第39页 / 共39页
亲,该文档总共39页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 4 单元测试卷第一部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AUtah Mask Exhibition The Utah Art Festival is looking for artists to take part in our yearly Mask Exhibition, shown at the Utah Art Festival Gallery from February 7th to February 21st, 202

2、0. Our aim of this Mask Exhibition is not only to bring public attention to the works of local artists, but also to raise money that will help us continue to hold an amazing Art Festival next year. Application (申请) Requirements: Creative Masks Wed like the masks to be wearable, and also creatively r

3、elated to our style. Reasonable Prices Wed like to offer all kinds of masks at different prices. On the application you will be asked to price your works. Typical Samples(样品) This can be a photo of the previous masks youve created, or a drawing of an idea you have for a maskanything that gives us a

4、general idea of what the final product might look like. Brief Introduction Its about the creation background of your works. The Project Timeline : November 8thThe deadline for submission(递 交) of application and the sample of your works. November 15thThe artists will be emailed if their works are acc

5、epted. January 28thFinal masks must be offered to the Art Festival offices with an agreement. February 7th through 21stExhibition will be open to the public. February 25thUnsold masks will be returned to the owners.1.Which of the following is the aim of the 2020 Mask Exhibition?A.To collect masks fo

6、r the gallery.B.To know the world-famous works.C.To raise money for the next Art Festival.D.To attract the attention of local artists.2.What are the artists required to do in the application?A.Set a price for their works.B.Hand in the final products.C.Wear their masks in the exhibition.D.Introduce t

7、he artists background.3.Which is TRUE according to the text?A.The exhibition will be open for a month.B.Unsold masks will be dealt with by the office.C.An agreement is needed on the sample masks.D.Artists will know if they are accepted on November 15th.B Today, we are told children dont spend enough

8、 time in the fresh air. Many of them are addicted to a screen either on a computer or a TVthey seem to be living in a virtual world. They have lost touch with nature. But now 400 organizations in the UK, from playgroups to the National Health Service, are encouraging children to have some wild time.

9、 They want kids to swap at least 30 minutes of watching TV or playing computer games for time playing outside. Activities such as building dens, climbing trees, rummaging for conkers and playing hide-and-seek are just some of the things kids can do. Even if they live in a city, they can go on advent

10、ures in the garden or the park. Children often need a helping hand from their mums and dads. They need to be shown what to do and where to go. Andy Simpson from the National Health Service says, We want parents to see what this magical wonder product does for their kids development, independence and

11、 creativity, by giving wild time a go. So despite the complicated world that young people grow up in now, it seems that going back to basics and experiencing natures playground is what modem children need. David Bond from Project Wild Thing says, We need to make more space for wild time in childrens

12、 daily routine, freeing thisgeneration of kids to have the sort of experiences that many of us took for granted. This might sound a bit old-fashioned to you but theres no age limit on enjoying yourself!1.Except what are children encouraged to do the following activities?A.Building dens.B.Climbing tr

13、ees.C.Playing hide-and-seek.D.Watching TV.2.What do we know according to Andy Simpson?A.Wild time is hard to design.B.Wild time is beneficial for children.C.Parents know the importance of wild time.D.Parents like keeping their children indoors.3.Whats the main idea of Paragraph 4?A.Modern children n

14、eed wild time.B.Adults value outdoor activities.C.The present world is complicated.D.This generation of kids have no freedom.4.What is the best title of the text?A.Wild time for childrenB.Benefits of wild timeC.More space for childrenD.Adventures of childrenC If you have ever been disappointed becau

15、se you dont have a good gardener, the clever robot may one day become the helper of the plants inside your house. The Hexa Plant is a six-legged robot that has been specially made to care for the potted(盆栽的) plant that it carries on top of its head. Using light and heat sensors(传感器), the robot has t

16、he ability to carry its plant in and out of the daylight. If the houseplant needs more sun, the Hexa will walk into the sunlight; if the houseplant is getting too hot, the Hexa will go back into the area that blocks direct light. The Hexa Plant will even do a little dance when it senses that the pla

17、nt needs to be watered to warn its owner. The robot was developed by the Vincross engineer and founder Sun Tianqi after he saw a dead sunflowersitting in the darkness in a room back in 2014. Plants only receive an action without responding, Sun Tianqi wrote in a blog post. Whether they are being cut

18、, bitten, burned or pulled from the earth, or when they havent received enough sunshine, water, or are too hot or cold, they will hold still and take whatever is happening to them. According to Sun Tianqi, for billions of years, plants have never experienced movement of any kind, not even the simple

19、st movement. In their whole lives, they stick to where they were born. Sun Tianqi continued,Do they want to break their own settings or have a tendency towards this? I do not know the answer, but I would love to try to share some of this human tendency and technology with plants. With the help of th

20、e robot, plants can experience the move. The Hexa Plant model robots are not for sale, though Vincross does sell a Hexa robot model. It is said that in the near future the robots can open up a new market to watch over our household plants.1. What can we learn about the Hexa Plant?A. It helps people

21、plant some flowers.B. It waters the plants through dancing.C. It helps indoor plants get proper sunlight.D. It carries the potted plant with its hands.2. What does the author try to show in Paragraph 3?A. The way plants spend their whole lives.B. The common way people deal with plants.C. The differe

22、nce between plants and humans.D. The cause of making the indoor plants helper.3. What does Sun Tianqi try to do using this technology?A. To develop gardening skills.B. To draw peoples attention to plants.C. To make plants experience the move.D. To study the living conditions of plants.4. What can be

23、 the best title for the text?A. A New Market for RobotsB. An Indoor Plants HelperC. An Important Development in GardeningD. The Tendency of Gardening in the FutureD Last summer, over 12,000 fans packed Londons Wembley Arena. Thousands more watched online, shouting and cheering. Were they watching so

24、ccer? No, they were watching e-sports or competitive PC gaming. Millions of people in the UK play PC games for fun. Some of them have become professionals, playing games as their full-time job. The prize at the Wembley event totaled 3 million pounds. Its not easy being a professional gamer, though.

25、They practice for 10 or more hours a day, 5 or 6 days a week. They do exercises like typing something and then trying to type it faster and faster. They also study videos of other players and plan ways to beat them. Many people who play games also enjoy watching them. They often watch games on video

26、 sites like Twitch and YouTube, and in the UK theres even a TV channel showing e-sports 24 hours a day. Matches can be exciting to watch. Just like in other sports, there are close games, last-minute victories and creative strategies (策略). Sometimes online viewers can interact with the players throu

27、gh instant messaging. For example, some supporters rename characters in the game with the names of their biggest supporters. But are e-sports really sports? Are the players athletes? Its easy to say, No Way! After all, professional gamers dont need to run, jump or throw a ball. At the moment, the UK

28、 government classifies e-sports as a kind of game, not as a sport. But many people think that e-sports are sports. They say that players do need physical skills, especially hand-eye coordination(协调),quick action, accuracy and timing. In fact, the governments of China and South Korea do classify e-sp

29、orts as sports? and professional gamers will soon be able to compete for medals at the 2022 Asian Games. For many e-sports fans and players, though, the most important thing is that e-sports are growing in popularity and reputation. If e-sports are not important at the moment, they probably will be

30、soon.1. What do the British people think of e-sports?A. They have a great passion for e-sports. B. They are not willing to be professionals. C. They prefer watching e-sports online to live. D. They take e-sports just as a way of entertainment. 2. What are the first three paragraphs mainly about?A. T

31、he fun of playing e-sports. B. The popularity of e-sports in the UK. C. How e-sports are different from traditional sports. D. How to start a career as a professional e-sports gamer. 3. What do many people believe e-sports are sports?A. They inspire people as much as other sports. B. They share rule

32、s and strategies with other sports. C. It takes players time and money to learn and practice. D. Players need to develop physical skills to perform well. 4. What is the authors attitude toward the future of e-sports?A. Doubtful. B. Negative. C. Optimistic. D. Indifferent. 第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根

33、据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Among the outbreak of the novel corona virus pneumonia (NCP), the World Health Organization (WHO) has offered basic protective measures to the public against the virus. Wash hands frequently with soap and water or use an alcohol-based hand rub if your hands a

34、re not visibly dirty. _. _. If you sneeze or cough into your hands, you may contaminate (污染;传染) objects or people that you touch. Throw tissue immediately into a closed bin and clean hands with alcohol-based hand rub or soap and water. Keep at least one-meter distance between yourself and other peop

35、le, particularly those who are coughing, sneezing and have a fever, because coughs or sneezes of people who are infected with a respiratory (呼吸系统) disease project (喷射) small drops containing the virus. _. Avoid touching eyes, nose and mouth because hands touch many surfaces, which can be contaminate

36、d with the virus. If you touch your eyes, nose or mouth with your contaminated hands, you can transfer the virus from the surface to yourself. Tell your health care provider if you have traveled in an area where the epidemic (流行病) has been reported, or if you have been in close contact with someone

37、who has respiratory symptoms. Practice general hygiene (卫生) measures when visiting live animal markets, wet markets or animal product markets. _. Avoid contact with potentially contaminated animal waste or fluids on the soil or structures of shops and market facilities. _. Handle raw meat, milk, or

38、animal organs carefully to avoid cross-contamination with uncooked food.A.Avoid eating animal productsB.If you are too close, you can breathe in the virusC.This helps knowing the virus if its on your handsD.Avoid eating raw or undercooked animal productsE.This helps removing the virus if its on your

39、 handsF.Strictly avoid any contact with other animals in the marketG.Cover your mouth and nose with tissue when coughing and sneezing第二部分 语言知识运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 The release of the iPhone 11 last September was greeted with open arms. Peopl

40、e 1 for four days just to be one of the first people in the world to get their hands on these gadgets. They2 up to 800 dollars for the privilege (特权). But a phone, nowadays, is no longer just a practical device, which used to3 and call. It has become a symbol of status, and so much more than a telep

41、hone. Children as4 as five years old have been in Britain carrying round5 mobile phones. And for what reason? The answer lies in the6 that the primary use for mobile phones is no longer a phone. More photos are taken using the iPhone than any camera in the world.As an iPhone7 myself, I am never with

42、out my phone. I check Facebook, Twitter and my e-mails several times a day, along with taking8 and keeping in touch with friends and family. But do we9 our phones too much? I love sharing things that I enjoy and keeping up with my friends lives, but I do think its got out of hand. Instead of talking

43、 together, friends sit round 10 in restaurants scrolling through Facebook, and we are more interested in photos of special moments than 11 enjoying them. I think its 12 to make time for each other. Turn off your phone every now and again. One 13 when you go out with friends is to put all of your pho

44、nes in the middle of the table, and whoever 14 his phone first has to pay the bill! Sharing and keeping in touch is 15 , but dont let your phone become more important than the people in your life.1.A.beggedB.queuedC.arguedD.bargained2.A.wastedB.borrowedC.savedD.paid3.A.textB.driveC.watchD.speak4.A.c

45、leverB.honestC.youngD.strong5.A.cheapB.expensiveC.specialD.large6.A.factB.excuseC.decisionD.promise7.A.inventorB.userC.farmerD.worker8.A.picturesB.risksC.measuresD.turns9.A.turn toB.depend onC.search forD.give up10.A.chairsB.tablesC.stagesD.counters11.A.actuallyB.nearlyC.eventuallyD.gradually12.A.im

46、patientB.impoliteC.impossibleD.important13.A.answerB.planC.tipD.name14.A.touchesB.repairsC.ownsD.steals15.A.strangeB.hardC.terribleD.great第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 Over time I have been changed quite a lot. I began as a _(calculate) machine in France in 1642. When I w

47、as young, I could _ (simple) difficult sums. I developed very slowly and_ took nearly two hundred years before I was built as an analytical machine by Charles Babbage. After I was programmed by an operator_ used cards with holes, I could think _ (logic) and produce an answer quicker than any person.

48、 At that time it was considered a technological revolution and the start of my artificial intelligence. In 1936 my real father, Alan Turing, _ (write) a book about whether I could be made_ (work) as a universal machine to solve any difficult mathematical problem. From then _, I grew rapidly both in

49、size and in brainpower. By the 1940s I had grown as large as a room, and I wondered if I would grow any larger. However, this reality also worried my designers. As time went by, I was made _ (small). First as a PC, and then as a laptop, I _ (use) in offices and homes since the 1970s.第三部分 写作(共两节,满分40

50、分)第一节 (满分15分) 假设你是李华,你的英国朋友Emily来信说她非常喜欢中国的民族舞,并打算最近来中国学习民族舞, 想请你帮她推荐一位舞蹈老师。请你根据以下要点给她写一封信,推荐一位老师。要点:1. 介绍你所推荐的老师;2. 推荐该老师的原因;3. 祝愿她拜师成功。注意:1. 词数80左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Emily, _第二节 (满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。 It was Mothers Day and I was shopping at the local super

51、market with my son who was five years old, Tenyson. As we were leaving after finishing our shopping, we realized that only minutes earlier an elderly woman had fallen over at the entrance and hit her head on the ground badly. Her husband was with her, but there was blood everywhere and the woman was

52、 embarrassed and clearly in shock. Fortunately, a lot of people stopped to help out. While we were walking towards the scene, Tenyson became very worried about what had happened to the elderly couple. He said to me, Mom, its not much fun falling over in front of everyone. Seeing that there was a flo

53、wer stall(摊位) at the front of the supermarket, he added, Why shouldnt we buy the lady a flower? It will make her feel better. I was amazed that hed come up with this sweet idea. So we went over and told the flower seller what we wanted. Just take it, she replied. I cant take your money for such a wo

54、nderful deed. Medical staff had arrived, and were looking after the injured woman. There we saw the old man was also in great horror, but he tried to comfort his wife and held her hands tightly to encourage her to be strong. We gave the flower to the womans husband and I told him it was from my son.

55、 At that moment, the old man started crying and said, Thank you very much. He then turned to me, You have a wonderful son. Happy Mothers Day to you. The man bent down and gave his wife the flower, telling her who it was from. Regardless of being badly hurt, the old lady looked up at Tenyson with lov

56、e in her eyes and gave him a little smile. And my son bent down his body to the injured lady and tenderly said, Happy Mothers Day to you, too.Paragraph 1:After a moment, the elderly lady was taken into an ambulance, _Paragraph 2:One year later, _ _答案以及解析第一部分 阅读理解第一节A答案:1-3.CAD解析:本文是一篇应用文,介绍了犹他州面具展览的

57、举办时间、目的、具体要求和项目时间表等。 1.细节理解题。根据第一段第二句可知,面具展览的目的是让公众关注当地艺术家的作品,还要为明年继续举办一场精彩的艺术节筹集资金。C项属于第二个目的,故选C。2.细节理解题。根据Application(申请) Requirements中的Wed like to offer all kinds of masks at different prices. On the application you will be asked to price your works.可知,在申请中,艺术家们被要求为自己的作品定价。故选A。3.细节理解题。根据The Proje

58、ct Timeline中的November 15thThe artists will be emailed if their works are accepted.可知,如果作品被接受,艺术家们将在11月15日收到电子邮件。故选D。 B答案:1-4.DBAA解析:本文描述了目前孩子们户外活动的情况,提出要鼓励孩子们去进行一些户外活动。 1.细节理解题。根据文章第二段第二、三句可知,作者提倡的一些活动,D选项不是作者鼓励要做的事情,故选D。2.细节理解题。根据文章第三段中Andy Simpson所说的话可知,户外活动时间对孩子们的成长有好处,故选B。3.主旨大意题。根据本段第一句可知,不管孩子成

59、长的社会多么复杂,接近大自然都是现代儿童所需要的,然后David Bond的话进一步证明了wild time的必要性,由此可知A选项内容更能体现出本段中心,故选A。4.主旨大意题。文章开头提出现在的儿童迷恋电脑、电视,缺少足够的户外活动时间,然后在第二段提出wild time这一概念,由此展开行文,所以文章中心内容是关于children。和wild time的,故A选项内容更能体现文章中心,故选A。 C答案:1-4 CDCB解析:1.细节理解题。根据文章第二段中的If the houseplant needs more sun, the Hexa will walk into the sunl

60、ight; and if the houseplant is getting too hot, the Hexa will go back into the area that blocks direct light.可知,如果室内植物需要更多阳光,Hexa会走到阳光下;如果室内植物变得很热,Hexa会走到避免阳光直射的地方。由此可知,Hexa可以帮助室内植物获得适量的阳光。2.推理判断题。根据文章第三段中的The robot was developed by Vincross engineer and founder Sun Tianqi after he saw a dead sunflo

61、wer sitting in the darkness in a room back in 2014. 可知,机器人是在孙天齐在2014年看到一棵向日葵在屋子里的黑暗处死去后开发的,由此可知,本段主要介绍开发照料室内植物的机器人的原因。故选D项。3.细节理解题。根据文章第四段中的 .but I would love to try to share some of this human tendency and technology with plants. With the help of the robot, plants can experience the move. 可知,孙天齐想用一

62、些技术帮助室内植物体验移动。4.主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了可以帮助照料室内植物的机器人,以及开发该款机器人的原因等相关内容,故B项(室内植物助手)作为文章标题最为合适。D答案:1-4 ABDC 解析:1.细节理解题。根据第一段的Thousands more watched online, shouting and cheering. Were they watching soccer? No, they were watching e-sports or competitive PC gaming(成千上万的人在网上观看,欢呼雀跃。他们在看足球比赛吗?不,他们在看电子竞技或竞争性

63、的电脑游戏)可知,英国人对电子竞技充满了热情。故选A。2.细节理解题。根据第一段的Thousands more watched online, shouting and cheering和第二段的They do exercises like typing something and then trying to type it faster and faster. They also study videos of other players and plan ways to beat them和第三段的Many people who play games also enjoy watchin

64、g them. They often watch games on video sites like Twitch and YouTube, and in the UK theres even a TV channel showing e-sports 24 hours a day可知,前三段主要讲述了电子游戏在英国深受喜爱。故选B。3.细节理解题。根据第四段的But many people think that e-sports are sports. They say that players do need physical skills, especially hand-eye coo

65、rdination(协调),quick action, accuracy and timing可知,许多人认为电子竞技是运动,因为球员需要物理技能,特别是手眼协调能力,快速行动,准确性和时机。故选D。4.推理判断题。根据最后一段For many exports fans and players, though, the most important thing is that e-sports are growing in popularity and reputation. If e-sports are not important at the moment, they probably

66、will be soon可知,电子竞技越来越受欢迎,作者认为它会越来越重要,由此可推断出作者对电子竞技持乐观的态度。故选C。第二节答案:-EGBFD解析:根据上文提示“经常用肥皂和水洗手,如果你的手不是很脏,可以用含酒精的洗手液”,E项This helps removing the virus if its on your hands(如果它在你的手上,这有助于去除病毒)切题,承接上文。故选E。 根据下文提示“如果你打喷嚏或咳嗽溅到手上,你可能会污染你接触的物体或人”,G 项Cover your mouth and nose with tissue when coughing and snee

67、zing(唉嗽和打喷吹时用纸巾捂住口鼻)切题,承接下文。故选G。 根据上文提示“与他人保持至少一米的距离,尤其是那些咳嗽、打喷嚏和发烧的人,因为感染了呼吸道疾病的人咳嗽或打喷嚏时, 会喷出含有病毒的小液滴”,B项If you are too close, you can breathe in the virus(如果你离得太近,你会吸入病毒)切题,承接上文。故选B。 根据上文提示“到访活生动物市场、水货市场或动物产品市场时,应注意卫生”,再根据下文提示“避免接触可能被污染的动物粪便或液体,接触商店和市场设施的土壤或结构”,F项Strictly avoid any contact with ot

68、her animals in the market(严禁在市场上接触其他动物)切题,承接上下文。故选F。 根据下文提示“小心处理生肉、牛奶或动物器官,避免与未煮熟的食物交叉污染”,D项Avoid eating raw or undercooked animal products(避免进食生的或未煮熟的动物产品)切题,承接下文。故选D。第二部分 语言知识运用第一节答案:1-5.BDACB; 6-10.ABABB; 11-15.ADCAD解析:本文是一篇夹叙夹议文。文中描述了iPhone 11发布前其忠实的粉丝们的表现,由此告诉我们手机不能成为比人更重要的东西。 1.人们排队(queued)等待四

69、天四夜。beg意为“恳求”;argue意为“争议”;bargain意为“讨价还价”。2.他们花费(paid)800美元才买到新款手机。waste意为“浪费”;borrow意为“借入”;save意为“节约”。3.此处表示用它(手机)来发短信(text),打电话。drive意为“驾驶”;watch意为“观看”;speak意为“说”。4.联系空后的five years old可知,孩子们很年轻(young)。5.联系前文的“作为身份的象征”可知,五岁的孩子都带着价值不菲(expensive)的智能手机。6.答案在于这样一个事实(fact):手机的基本用途已经不仅仅是打电话了。excuse意为“借口”

70、;decision意为“决定”;promise意为“承诺”。7.作为一个iPhone的使用者(user),我从来不会忘记带着手机。inventor意为“发明家”;farmer意为“农民”;worker意为“工人”。8.同时用它拍照片(pictures),与家人、朋友保持联系。risk意为“风险”;measure意为“措施”;turn意为“转向”。9.我们是不是太依赖(depend on)手机了呢?turn to意为“向求助”;search for意为“寻找”;give up意为“放弃”。10.人们围坐在饭桌(tables)旁,不是相互交谈,而是各自忙着刷手机。chair意为“椅子”;stage

71、意为“阶段”;counter意为“柜台”。11.我们更感兴趣的是拍照的时刻,而不是真正(actually)喜欢那些照片。nearly意为“几乎,将近”;eventually意为“事实上”;gradually意为“逐渐”。12.我认为重要的(important)是要为彼此腾出时间。impatient意为“没有耐心的”;impolite意为“无礼的”;impossible意为“不可能的”。13.一个建议(tip)是把手机放在桌子中央。answer意为“回答”;plan意为“计划”;name意为“名字”。14.谁第一个动(touches)手机,谁就买单。repair意为“修理”;own意为“拥有”;

72、steal意为“偷”。15.分享与保持联系使人快乐(great),但不要让你的手机成为比人更重要的东西。strange意为“陌生的”;hard意为“困难的”;terrible意为“糟糕的”。 第二节答案:calculating; simplify; it; who/ that; logically; wrote; to work; on; smaller; have been used解析:语篇解读本文是一篇记叙文,介绍了电脑的演变过程。 设空处修饰名词machine,此处用动名词形式表示被修饰者的用途,故填calculating。could后接动词原形,故填simplify。It takes

73、+一段时间+before+其他成分是固定句型,表示“花费多长时间才”,故填it。设空处引导定语从句,先行词是an operator,且从句中缺少主语,因此要用who或that来引导,故填who或that。此处修饰动词think,故填副词logically。根据时间状语In 1936可知,此处描述过去发生的事情,应使用一般过去时,故填wrote。分析句子可知,此处为“make+宾语+宾语补足语”结构的被动形式,故宾语补足语要用带to的不定式,故填to work。 from then on“从那时起”是固定短语,故填on。根据下文First as a PC, and then as a lapto

74、p可知,随着时间的推移,“我”被制作得更小。故填smaller。根据时间状语since the 1970s可知,此处用现在完成时,且主语I与use是被动关系,故填have been used。第三部分 写作第一节答案: Dear Emily, Glad to hear that you are going to learn Chinese folk dance in China, Im more than happy to recommend an excellent teacher Miss Chen to you. Miss Chen is the best dance teacher i

75、n our school. You know, I love folk dance. I used to watch Miss Chens performances of Chinese folk dance, which really impressed me. And I have seen almost all of her performances in our school. Her peacock dance is wonderful. She has helped many students who want to learn folk dance, including me.

76、Besides this, Miss Chen is patient and enthusiastic about teaching. I believe you will achieve a lot with her help. I sincerely wish you good luck to be Miss Chens student.Yours,Li Hua第二节答案:Paragraph 1: After a moment, the elderly lady was taken into an ambulance, and was sent to hospital by medical

77、 staff. The crowd gradually scattered. Tenyson and I went home. On our way home, he asked me worriedly, Mom, will the elderly lady be OK, since she was too old and she had badly fallen over? I looked at him and said, The elderly lady would be fine, since there were so many people coming to help her.

78、 And you did a wonderful deed, my boy.Paragraph 2:One year later, it was Mothers Day again. As last year, I went shopping at the local supermarket with Tenyson. Suddenly, Tenyson said excitedly, Look, Mom. It is that old woman! I looked that way and saw the elderly lady and her husband. It seemed th

79、at she had recovered from her injury. We walked towards them and they were happy to meet us, too. The elderly lady hugged my son and whispered to him. I will never forget the flower you gave me, my sweet boy.北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 5 单元测试卷第一部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A

80、、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A If youre not one of the record 1. 9 million British holiday makers who went on a cruise (海上航游) last year, isnt it high time you walked up the gangway? Weve rounded up all of the best packages you need to know about, as well as picking out some of our top favourite late deals. US

81、 Transatlantic from 629 peiperson: Sail 13 nights with stops including Boston, New York. Price is on a full-board basis and includes accommodation as well as on board entertainment and activities. Based on an interior cabin (船舱) but upgrade to Ocean View for an extra 177 per-person. Cuba from 400 pe

82、iperson: Sail five nights on board Majesty of the Seas with stops in Havana Cuba and Mexico. Price is on a full-board basis and includes accommodation as well as onboard entertainment and activities. Portugal, Spain and Italy from 479 peiperson: Sail seven nights with stops including Madeira, and Ma

83、laga on a full-board basis. Price includes meals, afternoon tea, late-night snacks, luxury en-suite accommodation, all onboard activities and entertainment. European cities from 579 peiperson: Sail on board MSC Meraviglia from Barcelona to visit Marseille, Genoa, Civitavecchia, Palermo and Valetta,

84、and make the most of MSCs all-inclusive drinks package including coffees, cocktails, wine, beer, spirits and soft drinks for over 18s. Price is on a cruise only basis with two people sharing a cabin While there are plenty of great late deals available to customers, the cruise industry often has some

85、 of its best deals months in advance. Going forward, cruise lines are looking to change the way the booking system works so the prices go up closer to the departure.1. Who is the passage written for?A. Sailor. B. A holiday designer. C. An advertiser. D. A potential tourist. 2. How much should a coup

86、le pay for US Transatlantic Ocean View cabin?A. 1,612. B. 1,258. C. 806. D. 629. 3. Whose price doesnt include entertainment?A. Cuba. B. Portugal, Spain and Italy. C. European cities. D. US Transatlantic. B Cruz Genet, 11, and Anthony Skopick, 10, couldnt agree whether the birds out on the ice were

87、ducks or geese. So on a cold January evening last year, the two friends ventured (冒险) into the frozen pond near their homes in Frankfort, Illinois, to get a better look. First, we threw a rock onto the ice to test it, Cruz told NBC 5 Chicago. Then we stepped on it. Convinced the ice would hold their

88、 weight, Anthony took a few steps, but then he fell through the seemingly frozen surface. Cruz rushed to help his panicked friend. However, the pond swallowed him, too. Cruz managed to lift himself out of the extremely cold water and onto a more solid section. He then gingerly worked his way toward

89、Anthony. But the ice didnt hold, and he fell in again. This time, he couldnt get out. The boys were in icy water up to their necks and quickly losing feeling. Any chance of their freeing themselves was slipping away. Cruz was sure that he was going to die. Anthonys older sister had seen the boys fal

90、l through the ice and started screaming, wishing someone to save them. John Lavin, a neighbor driving nearby on his way to the grocery store, heard her. He quickly pulled over. Seeing the boys, he grabbed a nearby lifebuoy (救生圈), kicked off his shoes, and ran into the cold water, struggling his way

91、through the ice. Lavin made his way to Cruz and Anthony and pulled them back to land. The boys were taken to the hospital, where doctors discovered that their five-minute stay in the water had lowered their body temperature nearly ten degrees. Fortunately, they have fully recovered, though they are

92、still a little amazed by their fearless neighbor. Just to think, said Cruz, if he hadnt been there, I could have died.1. Why did the boys venture into the frozen pond?A. To have a better look at the frozen pond. B. To catch the birds in the pond with rocks. C. To find out what the birds on the ice w

93、ere. D. To test the thickness of the ice in the pond. 2. What does the underlined word gingerly in Paragraph 2 probably mean?A. Casually. B. Proudly. C. Firmly. D. Cautiously. 3. What drew John Lavins attention to the boys?A. Anthonys older sisters cry for help. B. Cruzs loud and frightening scream.

94、 C. Their shoes along the nearby pond. D. Their neighbors pulling them back. 4. Which of the following words can best describe John Lavin?A. Hard-working and helpful. B. Warm-hearted and courageous. C. Curious and selfless.D. Active and generous. C At least 200 elephants have died in Hwange National

95、 Park, Zimbabwe in the past two months due to a serious drought (干旱) in the country. National Parks and Wildlife Management Authority spokesman Tinashe Farawo told The Associated Press. Other animals, including giraffes, zebras, hippos and buffaloes are also dying due to the drought. The situation c

96、annot improve until it rains, Farawo said. Almost every animal is being affected, Farawo said. Of course, elephants are easily noticed, but some bird species are seriously affected because they can only breed (繁殖) in certain tree heights and those trees are being knocked down by elephants. In a desp

97、erate attempt to locate food and water, animals have come in the park and nearby communities, threatening human populations as well. Thirty-three people have died because of these animals this year, the park said. Six hundred elephants and two lion prides will be moved to less crowded parks. A pack

98、of wild dogs, 50 buffaloes, 40 giraffes and 2,000 impalas will also be relocated, Farawo said. The animals have exceeded their ecological carrying capacity (生态承载力), he added. If the populations go unchecked, the animals will threaten the very ecosystem they depend on for survival. Typically, park le

99、aders follow a policy of not intervening (干预) to help the animals, but the hard conditions have persuaded them otherwise. Fearing more deaths before the rainy season, they have started bringing in food to help the animals, which usually rely on natural vegetation. We used to say nature should take i

100、ts course, said wildlife officer Munyaradzi Dzoro. We are now forced to intervene. We are not sure when and how we will receive the rain. To avoid losing animals, we have to intervene to maintain population sizes. In addition to a lack of food and water, muddy ponds have turned into death traps for

101、the animals. Many have gotten stuck in the clay (泥土)while attempting to reach Long Pool, the parks largest watering hole, which has shrunk to 5% of its normal size, The Associated Press reports. The drought has affected an estimated 11 million people, according to the World Food Program, which is pl

102、anning large-scale food distribution.1. Why are some bird species being affected?A. They cant find enough food and water. B. They lose many proper breeding places. C. They are often killed by big land animals. D. They become ill easily because of other animals death. 2. What measure will be taken to

103、 improve the serious situation?A. Building fences between the park and nearby communities. B. Killing the animals which went into human communities. C. Providing enough water for the animals in the park. D. Moving some animals to less crowded places. 3. What did Farawo think is the basis for the sur

104、vival of animals?A. A healthy ecosystem. B. A policy of not intervening. C. Large populations of animals. D. Limited ecological carrying capacity. 4. Muddy ponds have become deadly to the animals because _. A. their clay is very attractiveB. much of their water is goneC. they have become much deeper

105、D. there is much food in their water D Parts of Africa are covered by a dark cloud. But this is no rain cloud. It is a living cloud made of billions of locusts (蝗虫) that are traveling across the continent eating everything in their path. And now in the battle to stop this disaster, a radio station i

106、n Senegal, West Africa, is offering listeners 50 kilograms of rice if they can catch and kill 50 kilograms of locusts. We think this idea will get more people to take part in the war on the locusts, said Abdoulaye Ba, from Sud-FM, a radio station in one of Senegals worst affected areas. This is West

107、 Africas biggest locust disaster in 15 years, and it is moving east, causing huge damage to crops. As they move, they produce young and increase their number and will soon threaten(威胁) Sudan in the northeast of Africa. Some say it could reach Asia. Experts say the harmful effect on crops in areas al

108、ready suffering from food shortage and war could cause many people to go hungry. Governments in the areas are not well equipped to fight the pest. Although leaders of 12 countries have agreed on a plan, it is not expected to be enough. We are now treating 6,000 hectares(公顷) per day with pesticide (杀

109、虫剂), but we need to treat 20,000 hectares per day in order to have any hope of controlling this disaster, said Mohamed Abdallahi Ould Babah, director of locust control in Mauritania. Requests are being made for international aid, which is the only way to limit the disaster, ,the UNs Food and Agricul

110、ture Organization warned.1.Whats the authors intention by using a dark cloud to describe locusts in the first paragraph?A.To show the size and speed of the mass of locusts.B.To suggest the great damage that locusts can cause.C.To warn that locusts may sweep the continent like rain clouds.D.Both A an

111、d B.2.The story is mainly about _.A.West Africas united effort in fighting a disasterB.the difficulty in controlling locustsC.how locusts caused great damage to West AfricaD.a struggle to fight against a disaster brought by locusts in West Africa3.The locust disaster _.A.will be even more serious in

112、 AsiaB.is out of controlC.is affecting only the warning areasD.cannot be stopped unless twice as much pesticide is provided for the affected areas4.Which of the following is NOT mentioned?A.A radio station offers a reward for fighting locusts so that more people will join in the effort.B.Senegal is

113、to the west of Sudan.C.The locusts can cause such damage mainly because it has no natural enemy in West Africa.D.12 countries affected by locusts have united.第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Is Fresh Air Really Good for You? We all grew up hearing people tell us to

114、go out and get some fresh air._ According to recent studies, the answer is a big YES, if the air quality in your camping area is good. _If the air youre breathing is cleanwhich it would be if youre away from the smog of citiesthen the air is filled with life-giving, energizing oxygen. If you exercis

115、e out of doors, your body will learn to breathe more deeply, allowing even more oxygen to get to your muscles(肌肉) and your brain. Recently, people have begun studying the connection between the natural world and healing(治愈)._ In these places patients can go to be near nature during their recovery. I

116、t turns out that just looking at green, growing things can reduce stress, lower blood pressure, and put people into a better mood(情绪). Greenery is good for us. Hospital patients who see free branches out their window are likely to recover at a faster rate than patients who see buildings or skyinstea

117、d. _ It gives us a great feeling of peace._While the suns rays can age and harm our skin, they also give us beneficial vitamin D. To make sure you get enough vitamin Dbut still protect your skinput on sunscreen right as you head outside. It takes sunscreen about fifteen minutes to start working, and

118、 thats plenty of time for your skin to absorb a days worth of vitamin D.A.Fresh air cleans our lungs.B.So what are you waiting for?C.Being in nature refreshes us.D.Another side benefit of getting fresh air is sunlight.E.But is fresh air really as good for you as your mother always said?F.Just as imp

119、ortantly, we tend to associate fresh air with health care.G.All across the country, recovery centers have begun building Healing Gardens.第二部分 语言知识运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 After having a child, I found my regular exercise interrupted. Not only w

120、as I busy, but I also lacked the motivation and ambition. Solo gym sessions or some quick 1 following the DVD while the baby slept didnt2 me at all. So I decided to sign up for a hiking trip in Peru, hoping that it would get me3 again. Looking over my travel arrangements before I left, I4 phrases su

121、ch as a 3-hour hike5 primitive forests and slide with a rope down waterfalls, and I started to feel a little worried. However, as we made our way through the forests and were6 with amazing views of awesome waterfalls, this team of strangers7 me to go on. Being physically active with a group motivate

122、d me to reach the8 or the valley belowrather than simply lying down on the forest floor and giving up,9 I might have done if I were alone. Experts prove my experience: Group exercise can really start a new attitude toward fitness. People get a better 10 in a group than they do on their own, said All

123、ison Kimmel, a group 11 instructor. Thats because other people 12 both support and competition. Humans are 13 animals and the shared experience of facing a challenge 14 is compelling(令人信服的), said David Ezell, CEO of fitness provider Darien Wellness. With the 15 of a group, Im slowly getting back int

124、o a healthier lifestyle.1. A. summaryB. additionC. exerciseD. lecture2. A. contribute toB. appeal toC. cater toD. object to3. A. actingB. flyingC. studyingD. moving4. A. examinedB. scannedC. copiedD. behaved5. A. acrossB. overC. throughD. beyond6. A. rewardedB. crowdedC. coveredD. equipped7. A. begg

125、edB. forcedC. permittedD. inspired8. A. summitB. footC. destinationD. waterfall9. A. thatB. whichC. whereD. when10. A. positionB. workoutC. incomeD. diet11. A. businessB. careerC. flightD. fitness12. A. offerB. consumeC. receiveD. ignore13. A. naturalB. traditionalC. practicalD. social14. A. aloneB.

126、 alikeC. togetherD. close15. A. popularityB. developmentC. increaseD. support第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 About three years ago, something terrible happened to me. Those six hours of _(terrible) broke my body and soul. One day, my two brothers and I were coming back from

127、 the islands. All_ once, the sky _ (cover) with dark clouds and in less than a minute we were in_ terrible storm. It may seem strange, but at that moment,_ we were on the edge of the whirlpool, I felt _ (calm) than when we were moving towards it. I noticed that smaller and tubular objects went down

128、more slowly_ other objects. So I tied myself to a barrel to help me float. And without _ (wait), I dived into the sea to try and escape. As you can see, I did escape. In the end a boat picked me _. I was very tired. The fishermen were my old friends, but they were unable _ (recognise) me. When I tol

129、d them the story, they did not believe it.第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节 (满分15分) 假定你是李华,你们学校和一所美国学校签署了教师交流协议。在过去的一年里,你们的英语老师是来自这所学校的Sue Wood。不久前她回到美国任教。 请根据要求写封电子邮件:1.对她表达感谢之意;2.介绍她离开后自我和班级发生的事情;3.期望了解她的近况。注意:1.词数80左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。 _第二节 (满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。 Robert and Henry were t

130、wo friends in the same class. They always played together and went home together. One day, Robert and Henry were going home from school. On turning a comer, Robert cried out, A fight! Lets go and see! No, said Henry. Let us go home quietly and not meddle with (管闲事) this quarrel. We have nothing to d

131、o with it and may get into trouble. Also our parents are expecting to have dinner with us together and I dont want them to worry about me. You are a coward(懦夫), and afraid to go, said Robert, and off he ran. Henry went straight home, and went to school as usual in the afternoon. But Robert had told

132、all the boys that Henry was a coward, and they laughed at him a great deal. From then on, they looked down upon Henry and didnt want to play with him together. Henry was sad but he wasnt angry with Robert for his rude behaviour, because he knew that they misunderstood him, and that they ought to be

133、afraid of nothing but doing wrong. Thus, he just ignored the other boys laughter and continued to go to school and study as well. However, Robert didnt invite Henry to go home together with him anymore. Instead, he had some other boys who also thought Henry was a coward. Every day after school, they

134、 didnt go home directly but went to the river or somewhere to play games and had a lot of fun. A few days later, Robert was bathing with his new friends in a river, and got out of his depth. He struggled and cried for help, but he failed. The boys who had called Henry a coward got out of the water a

135、s fast as they could, and they did nothing to help Robert. 注意:续写词数应为150左右。Paragraph 1 :It seemed as if Robert would be dying._ _Paragraph 2:Thus, Roberts life was saved._答案以及解析第一部分 阅读理解第一节A答案:1-3 DAC 解析:1.推理判断题。根据第一段If youre not one of the record 1. 9 million British holiday makers who went on a cru

136、ise last year, isnt it high time you walked up the gangway?可知,如果你不是去年 190万英国度假者中的一员,那你是不是该踏上人生旅途了?由此可推知,这篇文章是潜在的游客写的。故选D。2.细节理解题。根据第三段中US Transatlantic from 629 per-person(美国横渡大西洋起价629英镑/人)以及Based on an interior cabin but upgrade to Ocean View for an extra 177 per-person可知,以室内小屋为基础,但要升级到海景舱,每人需额外支付1

137、77英镑。由此可知,一对夫妇应该为美国的跨大西洋海景舱付 629+629+177+177=1612。故选A。3.细节理解题。根据倒数第二段中Price is on a cruise only basis with two people sharing a cabin可知,价格仅限于两人同住一个船舱的邮轮。分析其他活动详情可知,European cities不包括娱乐。 故选C。B答案:1-4CDAB解析:1.推理判断题.根据第一段第一句.whether the birds out on the ice were ducks or geese. 和第二句中的to get a better loo

138、k可知应选C.2.词义猜测题.根据第一段最后一句中的he fell through the seemingly frozen surface 可知,冰面只是看上去冻住了.又根据画线词所在句的上一句Cruz managed to lift himself out of the extremely cold water and onto a more solid section.可知, Cruz好不容易把自己从冰冷的水里救出来,上了一个(冰面) 较坚固的地方,所以可推断画线词表示他应该是很小心地朝着Anthony的方向去. cautiously 谨慎地;小心翼翼地.故选D.3.细节理解题.根据第四

139、段中的Anthonys older sister had seen the boys fall through the ice and started screaming 以及第五段第一句John Lavin, a neighbor driving nearby on his way to the grocery store, heard her. 可知是Anthony的姐姐的喊救命的声音让他注意到了这两个孩子,故选A.4.推理判断题.根据全文可知,邻居John Lavin冒着生命危险救了两个掉进冰水里的少年,可以推断他是一个热心和勇敢的人,故选B.C答案:1-4 BDAB 解析:1.细节理解

140、题。根据第二段中的“Of course, elephants are easily noticed but some bird species are seriously affected because they can only breed (繁殖)in certain tree heights and those trees are being knocked down by elephants可知,由于大象正在把适合鸟类筑巢繁殖的大树推倒,所以一些鸟类正受到影响,故选B项。2.细节理解题。根据第四段内容Six hundred elephants and two lion prides

141、will be moved to less crowded parks. A pack of wild dogs, 50 buffaloes,40 giraffes and 2, 000 impalas will also be relocated, Farawo said可知,D 选项Moving some animals to less crowded places(把一些动物转移到不太拥挤的地方)是正在采取的措施故选D项。3.推理判断题。根据第五段中的If the populations go unchecked, the animals will threaten the very e

142、cosystem they depend on for survival可知,Farawo认为健康的生态系统是动物生存的基础。故选A项。4.推理判断题。根据倒数第二段中的Many have gotten stuck in the clay while attempting to reach Long Pool, the parks largest watering hole, which has shrunk to 5% of its normal size, The Associated press reports可知,由于干旱,池塘里的水几乎消失殆尽,许多动物需要踩着淤泥去喝剩下的水,这会

143、导致它们陷入淤泥而无法脱身,这使得泥泞的池塘对动物来说是致命的。故选B项。D答案:1-4.DDBC解析:本文是一篇说明文。这篇短文讲述的是非洲的部分地区遭受了非常严重的蝗虫灾害,造成了很大的损失。现在许多国家已经采取措施,展开行动,消灭蝗虫。电台也呼吁更多的人加入与蝗虫的战斗。 1.推理判断题。根据第一段可知,非洲部分地区被乌云覆盖,但这并不是雨云,而是由数十亿只蝗虫组成的活云,它们正在穿越非洲大陆,吃掉路上的所有东西。由此推知,作者用乌云来形容蝗虫的数量、速度和危害。故选D。2.主旨大意题。根据第一段可知,非洲部分地区发生了严重的蝗虫灾害,再结合下文可知各方面正为消灭蝗虫而努力。由此可知,文

144、章主要讲述的是西非与蝗虫带来的灾难作艰难斗争的故事。故选D。3.细节理解题。根据第四段中的We are now treating 6,000 hectares(公顷) per day with pesticide(杀虫剂), but we need to treat 20,000 hectares per day in order to have any hope of controlling this disaster, said Mohamed Abdallahi Ould Babah, director of locust control in Mauritania.可知,毛里塔尼亚的蝗

145、虫控制负责人Mohamed Abdallahi Ould Babah说:“我们现在每天用杀虫剂处理6,000公顷的蝗虫,但是我们需要每天处理20,000公顷的蝗虫,这样才有一些希望控制这场灾难。”由此可知,蝗虫灾害目前失去了控制。故选B。4.细节理解题。根据第二段中的And now in the battle to stop this disaster, a radio station in Senegal, West Africa, is offering listeners 50 kilograms of rice if they can catch and kill 50 kilogra

146、ms of locusts.可知,A选项“一家广播电台为抗击蝗虫提供奖励,以便更多的人参与这项努力”正确;根据第三段中的it is moving east. and will soon threaten(威胁) Sudan in the northeast of Africa.可知,它们向东移动,很快就会威胁到非洲东北部的苏丹,所以B选项“塞内加尔在苏丹的西部”正确;根据倒数第二段中的Although leaders of 12 countries have agreed on a plan可知,D选项“受蝗虫影响的12个国家已经联合起来了”正确。C选项“蝗虫能造成这样的破坏主要是因为它们在西

147、非没有天敌”文章没有提到,故选C。 第二节答案:- EAGCD解析:设空处前句提到go out and get some fresh air, 然后设空处后一句就是针对提问的回答the answer is a big YES, 设空处应是针对呼吸新鲜空气这件事情进行提问, 所以选择E项。设空处后面都是在阐述呼吸新鲜空气的好处, 尤其两次提到oxygen(氧气), oxygen与A项中的lungs有联系, 所以选择A项。设空处前一句中的关键词healing与G项中的Healing对应, G项中的recovery与设空处后一句中的recovery对应。此外, G项中出现Healing Garden

148、s, 后一句马上出现In these places来指代Healing Gardens, 因此答案是G项。此段讲了接近大自然有助于病人的康复, 并对有哪些帮助进行了进一步说明, 所以在本段的最后再次进行总结, 话题依然与大自然有关, 而且是总结性的句子, 所以选择C项。C项中nature与话题一致, 与设空处后一句均是对本段的收尾。设空处后一句中的the suns rays与D项中的sunlight对应。而D项中的Another side benefit of getting fresh air又是对前面段落中阐述呼吸新鲜空气有好处的延伸, 因此D项是最佳选项。第二部分 语言知识运用第一节答案

149、:1-5.CBDBC; 6-10.ADABB; 11-15.DADCD解析:本文是一篇记叙文,叙述了作者产后中断了健身,后来通过参加团队远足旅行重归健康生活的故事。 1.由上文I found my regular exercise interrupted可知,C选项切题。2.由下文So I decided to sign up for a hiking trip in Peru可知,一个人健身或者跟着DVD做一些快速的锻炼一点也不吸引作者,所以她才参加了远足旅行。故B选项切题。3.由前文的 interrupted可知,作者的运动中断了,希望这次旅行能让自己再次运动起来。故D选项切题。4.这里指

150、作者在出发之前查看了一些短语。故B选项切题。5.这里指的是从森林内部穿过。故C选项切题。6.此处表示当我们穿过森林时,我们欣赏到了令人赞叹的瀑布景观。 be rewarded with.得到的奖赏。故A选项切题。7.由 Being physically active with a group motivated.可知,D选项切题。8.根据空后的 or the valley可知,A选项切题。9.分析句子可知,设空处引导非限制性定语从句,且在从句中作宾语。故B选项切题。10.由上文 Group exercise可知,B选项切题。11.由说话的内容可知, Allison Kimmel是一名健身教练。

151、故D选项切题。12.根据上文 People get a better. their own可知,A选项切题。13.这里在说人的属性,social符合语境。故D选项切题。14.人类是社会性的动物,所以具有共同面对挑战的特点。故C选项切题。15.由前文 both support and competition可知,D选项切题。 第二节答案: terror; at; was covered; a; when; calmer; than; waiting; up; to recognise解析:考查词性转换。句意:那六个小时的恐怖使我身心俱碎。此处介词后跟名词作宾语。 考查固定短语。句意:突然,天空布

152、满了乌云,不到一分钟我们就陷入了可怕的暴风雨中。all at once意为“突然”,为固定短语。考查动词的时态和语态。句意见上一题。文章描述过去的事情,应用一般过去时。此处主语the sky与动词之间为被动关系。be covered with.被覆盖着。考查冠词。此处指处于一场可怕的暴风雨中,所以用不定冠词a表示泛指。考在定语从句。句意:这可能看起来很奇怪,但在那刻,当我们处在漩涡边缘的时候,我感到比我们向它移动时更平静。设空处引导非限制性定语从句,先行词moment为时间名词,所以此处用关系副词when。考查形容词的比较级。句意见上一题。根据空后than的提示可知此处用形容词的比较级,故填c

153、almer。考查介词。句意:我注意到较小的和管状的物体下沉得比其他的物体慢。根据句意可知此处用than表示前后比较。考查动名词。句意:我没有等,一头扎进海里,试图逃走。此处without为介词,后跟动名词作宾语。考查固定搭配。句意:最后,一艘船把我救了起来。pick sb. up(从海里或危险处)营救某人,为固定搭配。考查不定式。句意:但他们认不出我来了。此处be unable to do sth.意为“不能做某事”,故填to recognise。第三部分 写作第一节答案: Dear Sue, Im Li Hua, one of your students in China. Its almo

154、st a month since you left us. We all miss you and are very grateful for what you did for us when we were together. We are busy as usual. We had an English speech contest the other day. I won the first prize! This reminds me of all your kind help again. Do you still remember the trees we planted toge

155、ther on the hill behind the school? Yesterday we went there and watered them. The tree you planted yourself is growing well, and the whole class decided to name it Sue Wood. Will you come back to see Sue Wood? How is everything with you lately? We hope to know more about you and your American studen

156、ts. I sincerely express my thanks to your help again and hope to keep in close touch. Best wishes for you!Yours,Li Hua第二节答案:Paragraph 1: It seemed as if Robert would be dying. Just at that moment, Henry happened to be passing by. Hearing the screams, Henry ran to the riverside, threw off his clothes

157、 and jumped into the water without hesitation. He reached Robert just as he was sinking the last time. By great effort, and with much danger to himself, he brought Robert to the shore.Paragraph 2:Thus, Roberts life was saved. Robert and his new friends were ashamed of having called Henry a coward. T

158、hey realized that Henry had true courage. They said sorry to Henry for their rude behaviour and asked for his forgiveness. Henry forgave them happily. He and Robert were friends again and they went home together as usual. From this, Robert learned what true courage wasnever be afraid to do good, but

159、 always fear to do evil.北师大版(2019)高一英语必修第二册Unit 6 单元测试卷第一部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A Madame Marie Curie is famous for having won two Nobel Prizesin Physics in 1903 and again in 1911 in Chemistry, but many other women have also been awarded the priz

160、e. Here are their stories. Sigrid Undset Sigrid Undset is one of the three Norwegian authors (and so far the most recent one) to have received the Nobel Prize in Literature. Undset received the Prize in 1928, for her powerful description of life during the Middle Ages in Scandinavia. In her lifetime

161、, she wrote two huge novels set against the background of Norway in the 13th century, the 3-volume Kristin Lavransdatter, and the 4-volume Olav Audunssnn. Gerty Theresa Cori Gerty and her husband, Carl Cori, moved to the United States in 1922, where the two medical doctors worked together (against t

162、he advice of their colleagues) at the Roswell Park Cancer Institute in New York, hoping to find the cure for diabetes(糖尿病). In 1947, Gerty, Carl and the Argentine doctor Bernardo were awarded the Nobel Prize in Physiology or Medicine, making Gerty the first woman to hold the honor. Maria Goeppert-Ma

163、yer Born in 1906 in Germany, Maria Goeppert-Mayer moved to the US with her husband Joseph Edward Mayer, a chemist, in 1930. While in the US, Goeppert-Mayer developed the nuclear shell model, for which she shared the 1963 Nobel Prize in Physics with Johannes Hans Daniel Jensen and Eugene Paul Wigner.

164、 She was the first woman to receive the award in 60 years. Dorothy Crowfoot Hodgkin OM Dorothy Hodgkin showed a love for science as a child, and at age 18, she began studying chemistry at a women-only Oxford college. She earned her PhD at the University of Cambridge, where she first took an interest

165、 in X-ray crystallography and began studying the structure of proteins. In 1934, she moved back to Oxford, where she was appointed the universitys first research chemistry fellow. Her work on mapping vitamin B12 earned her the Nobel Prize in Chemistry in 1964.1.What is Sigrid Undset well-known for i

166、n history?A.Her discoveries.B.Her inventions.C.Her books.D.Her social work.2.How old was Goeppert-Mayer when she won the Nobel Prize?A.30.B.57.C.60.D.63.3.Who won the Nobel Prize in Chemistry according to the passage?A.Sigrid Undset.B.Gerty Theresa Cori.C.Maria Goeppert-Mayer.D.Dorothy Crowfoot Hodg

167、kin OM.B Alice Moore is a teenager entrepreneur (创业者), who in May 2015 set up her business AilieCandy. By the time she was 13, her company was worth millions of dollars with the invention of a super-sweet treat that could save kids teeth, instead of destroying them. It all began when Moore visited a

168、 bank with her dad. On the outing, she was offered a candy bar. However, her dad reminded her that sugary treats were bad for her teeth. But Moore was sick of missing out on candies. So she desired to get round the warning. Why cant I make a healthy candy thats good for my teeth so that my parents c

169、ant say no to it? With that in mind, Moore asked her dad if she could start her own candy company. He recommended that she do some research and talk to dentists about what a healthier candy would contain. With her dads permission, she spent the next two years researching online and conducting trials

170、 to get a recipe that was both tasty and tooth-friendly. She also approached dentists to learn more about teeth cleaning. Consequently, she succeeded in making a kind of candy only using natural sweeteners, which can reduce oral bacteria. Moore then used her savings to get her business off the groun

171、d. Afterwards, she and her father secured their first business meeting with a supermarket owner, who finally agreed to sell Moores product CanCandy. As CanCandys success grows, so does Moores credibility as a young entrepreneur. Moore is enthusiastic about the candy she created, and shes also positi

172、ve about what the future might bring. She hopes that every kid can have a clean mouth and a broad smile. Meanwhile, with her parents help, Moore is generally able to live a normal teenage life. Although she founded her company early on in life, she wasnt driven primarily by profit. Moore wants to us

173、e her unique talent to help others find their smiles. She donates 10% of AilieCandys profits to Big Smiles. With her talent and determination, it appears that the sky could be the limit for Alice Moore.1.How did Moore react to her dads warning?A.She argued with him.B.She tried to find a way out.C.Sh

174、e paid no attention.D.She chose to consult dentists.2.What is special about CanCandy?A.It is beneficial to dental health.B.It is free of sweeteners.C.It is sweeter than other candies.D.It is produced to a dentists recipe.3.What does Moore expect from her business?A.To earn more money.B.To help other

175、s find smiles.C.To make herself stand out.D.To beat other candy companies.4.What can we learn from Alice Moores story?A.Fame is a great thirst of the young.B.A youth is to be regarded with respect.C.Positive thinking and action result in success.D.Success means getting personal desires satisfied.C M

176、ary Lyon was a leader in womens education in the nineteenth century. It was a time when womens education was not considered important in the United States. States did require each town to provide a school for children, but there were not enough teachers. Most young women were not able to continue th

177、eir education. If they did, they often were not taught much except the French language, how to sew clothing, and music. Mary Lyon felt that womens education was extremely important. She believed women were teachers both in the home and in the classroom. Mary opened a school for young women in the vi

178、llage of Buckland. She suggested new ways of teaching, including holding discussion groups for students. Then, Mary began to raise money for her dream school for the higher education of women. This school would own its own property (财产), guided by an independent group of directors. Its finances woul

179、d be the responsibility of the directors. It would not depend on any one person to continue. And, the students would share in cleaning and cooking to keep costs down. In 1837, Mary Lyon opened Mount Holyoke Seminary for Women. In 1893, 34 years after her death, under a state law, Mount Holyoke Femal

180、e Seminary became the first college to offer women the same kind of education as men. Marys efforts led to the spread of higher education for women in the United States. Her influence lasted as the many students from her schools went out to teach others.1.What was American womens problem with educat

181、ion in the 19th century?A.Teachers were careless about teaching.B.They had few choices about the subjects.C.The government paid no attention to education.D.They had no chance to continue their education.2.What can we learn from Paragraph 2?A.Mary thought little of womens education.B.Mary preferred w

182、omen to be educated at home.C.Mary attached importance to womens education.D.Group discussions were not held in Marys school.3.What was Marys dream school like?A.It would have very strict rules.B.It would be independent in finance.C.It would be owned by the government.D.It would depend on some impor

183、tant person.4.Why is Mary still remembered by Americans?A.She set up the first college.B.She made women equal to men.C.She helped to pass American education law.D.She improved American womens education.D As a young adult, Noah Webster was a teacher. At that time, the colonies were fighting for indep

184、endence from Britain, yet the books that American children used in school all came from Britain. The books were all about British people and British places. Webster wanted books that would mean more to American children. So he wrote three books that used American examplesa grammar book, a spelling b

185、ook, and a reader. These books were very popular, and millions of them were sold. Webster was interested in changing the spellings of words. He wanted words to be spelled the way they were pronounced. For example, he thought the word head should be spelled hed, and the word laugh should be spelled l

186、af . People liked Websters suggestions. However, few words were actually changed. One group of words that were changed were words in which an unpronounced u followed an o. That is why Americans write color and labor, while the British write colour and labour. With the money he made from his books, W

187、ebster was able to write. It was the first American English dictionary, published in 1828. Websters dictionary had over 70,000 words and gave the meaning and origin of each. To this day, Websters work is the example that most dictionaries of American English follow.1.What was Noah Webster when he wa

188、s young?A.A writer.B.A teacher.C.A painter.D.A reporter.2.Why did Webster decide to write books?A.Because he wanted to earn more money.B.Because he wasnt satisfied with the books he used.C.Because there were not enough books in the market.D.Because he had to borrow books from Britain when he was a s

189、tudent.3.What can we learn from Paragraph 3?A.Webster spoke English in a different way.B.American people didnt like speaking English.C.Webster was good at correcting mistakes in textbooks.D.Americans didnt write English as exactly as the British did.4.What does the last sentence of this article mean

190、?A.Most dictionaries in the world are the copies of Websters.B.Most American people followed Websters advice on writing.C.Websters dictionary is the only one used in the United States.D.Most American English dictionaries have the characteristic (特点) of Websters.第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的

191、选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Leonardo da Vinci and Nature In the modern world, art and science are two very separate activities, but in Leonardos time they were closely connected. Science meant mathematics and medical studies._ Mathematics included practical work like surveying land for making maps

192、as well as measuring the movements of the stars in the sky. An artist might need to measure the different parts of the body. He could also use mathematics to place things in relationship to each other in a drawing or painting so the scene looked correct. _ Mathematics was also connected to music bec

193、ause musical sounds have a fixed relationship with each other that can be described in numbers._ More than this, though, Leonardo believed that numbers were a part of all things in the world including music, and he said that without them nothing can be done. Nature has kindly given us things everywh

194、ere to copy, wrote Leonardo. In all his activities, Leonardo was trying to discover the rules that control nature. In his search for those rules, he looked very carefully at a lot of examples and details. Actual experience was more important to him than the opinion, and he worked from facts to ideas

195、._ His purpose was to examine the world so he could copy it in beautiful paintings and sculptures. He also wanted to learn from the clever solutions of nature._ His quick little sketches (素描), often done while wandering outside, helped him to catch a movement or a shape. More careful drawings would

196、be done at a desk with a pen and a ruler. In July 2001, a small drawing by Leonardo was sold for $ 12 million. It was the most expensive drawing in the world.A.Mathematicians and doctors worked to discover the unknown.B.Leonardos ideas were vastly ahead of his time.C.How could these be connected wit

197、h art?D.Leonardo was always drawing.E.Above all, Leonardo wanted to understand how and why things worked.F.Leonardo himself was a very good musician and liked to play an instrument and sing.G.You will see a good example of such positioning in the painting of The Last Supper.第二部分 语言知识运用(共两节,满分30分)第一节

198、 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 Life will be peaceful if you always do kind things. I teach my daughters to develop a habit of 1 others. The little acts of 2 give you opportunities to provide service for others. They can make you remember how great it feels to be kin

199、d and helpful. We 3 in a rural (乡村的) area. Most of what we see is beautiful nature. One of the exceptions to the 4 is the rubbish that some people throw out of their car windows as they drive along the rural roads. One of the few 5 of living there is the lack of 6 public services, such as rubbish co

200、llection, which is common in the city. A helping behavior that I practice regularly with my daughters is 7 rubbish in our neighborhood. My daughters often have a match to see who can collect the most rubbish. They will often say to me in a(n) 8 voice, Theres some rubbish, Daddystop the car! And if w

201、e have time, we will often get out of our car and pick it up. 9 it may seem strange, we do it. In fact, we enjoy it. We pick up rubbish in parks, on sidewalks, almost anywhere. One day I saw a stranger picking up rubbish on the road. I stopped. He 10 his head and smiled, I saw you doing this with yo

202、ur family. Its a good 11 to protect our environment. There are many other ways to 12 kindness for others. You may share a dinner with a beggar, visit 13 old people in the nursing home, or help the blind 14 the street. You can think of something that can be finished 15 but helpful. It is fun, self-sa

203、tisfying, and Whats more, it can set a good example. Helping others is helping yourself.1. A. watchingB. welcomingC. helpingD. teaching2. A. kindnessB. peaceC. crueltyD. interest3. A. workB. liveC. travelD. stay4. A. environmentB. beautyC. areaD. weather5. A. favoritesB. disadvantagesC. wishesD. mer

204、cy6. A. comfortableB. modernC. necessaryD. excellent7. A. looking forB. picking upC. taking apartD. laughing at8. A. surprisedB. tiredC. excitedD. angry9. A. AlthoughB. ButC. AndD. Since10. A. coveredB. loweredC. shookD. raised11. A. sportB. ideaC. resultD. question12. A. provideB. debateC. describe

205、D. make13. A. amazingB. fancyC. healthyD. lonely14. A. cleanB. crossC. deserveD. draw15. A. suddenlyB. impossiblyC. easilyD. hardly第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 Gandhi,_ Indian national hero, was known as the father of the Indian nation. He _ (look) up to by the Indians.

206、He was born in India in 1869. _ (follow) the local custom, he got married at the age of 13. In 1888, he set sail_ England, where he studied law for three years and became a lawyer. On his return to India, he was sent to South Africa to work on a law case. In South Africa,_ surprised him most was tha

207、t the racial discrimination there was serious, so he formed an organization and started a magazine to fight for equal rights. Gandhi returned to India in 1915,_ India was controlled by the British. He _ (lead) the Indians to fight for an end to the British rule. In a political movement, many Indians

208、, Gandhi _ (include), were put in prison. However, the struggles never stopped. The British government had to give in and India won its _ (depend) in 1947. _ (fortune), Gandhi was shot dead by a person who opposed his views and died on January 30th, 1948.第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节 (满分15分)假定你是中学生李华,你作为学校代

209、表访问了加拿大的姐妹学校,现已回国。请你给该校校长Mr. White发一封邮件表示感谢,内容包括: 1.感谢对方接待; 2.访问期间收获; 3.邀请对方来访。注意: 1.词数80左右; 2.可适当增加细节,以使行文连贯。_第二节 (满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。 Tom was working in a big company. He had been on the road visiting people for more than a month without going home. He couldnt wait to get b

210、ack to see his wife and children. It was coming up on Mothers Day, and he usually tried to make it back home, but this year he was just too busy and too tired. The day when he was driving in a small town, he saw a flower shop. He said to himself, I know what I will do. Ill send my mother some roses.

211、 He stopped and went into the flower shop and saw a boy talking to the girl in it. How many roses can I get for five dollars? the boy asked. The girl was trying to explain that roses were expensive. Maybe the boy would be happy with something else. No. I have to buy roses, he said. My mom was badly

212、sick last year and I didnt get to spend much time with her. I want to get something special. It has to be red roses, because those are her favorite. He was stubborn. The girl in the shop looked up at Tom and was just shaking her head. Something inside of Tom was touched by the boys voice. He wanted

213、to get those roses so badly. Tom had been blessed(幸运的) in his business, and he looked at the girl and silently said that he would pay for the boys roses. The girl looked at the boy and said, OK, I will give you a dozen red roses for your dollars. The young man almost jumped into the air. He took the

214、 flowers and ran out of the store. It was worth more than fifty dollars just to see that kind of excitement. Tom ordered his own flowers and asked the girl to have them delivered (递送) to his mother. After that, with relief he drove down the road. Not long after his driving, he saw the boy walking to

215、 a graveyard (墓地).注意:续写词数应为150左右。Paragraph 1 :Tom stopped his car and followed the boy._Paragraph 2 :Tom went into the car in tears._答案以及解析第一部分 阅读理解第一节A答案:1-3.CBD解析:1.细节理解题。根据第二段第二句Undset received the Prize in 1928, for her powerful description of life during the Middle Ages in Scandinavia.可知,1928年,

216、Sigrid Undset因她对斯堪的纳维亚中世纪生活的有力描述而获得该奖。据此可知,Sigrid Undset因她的书而闻名。2.推理判断题。根据第四段中的Born in 1906 in Germany, Maria Goeppert-Mayer moved to the US with her husband Joseph Edward Mayer, a chemist, in 1930.和she shared the 1963 Nobel Prize in Physics with.可知,Maria Goeppert-Mayer 于1906年出生于德国,与别人一起获得了1963年的诺贝尔

217、物理学奖。据此可知,Maria Goeppert-Mayer获得诺贝尔物理学奖时是57岁。3.细节理解题。根据文章尾句Her work on mapping vitamin B12 earned her the Nobel Prize in Chemistry in 1964.可知,她绘制维生素B12图谱的工作为她赢得了1964年的诺贝尔化学奖。据此可知,获得诺贝尔化学奖的是Dorothy Crowfoot Hodgkin OM。 B答案:1-4.BABC解析:1.考查细节理解。根据题干我们把答案定位在第二段。根据该段内容可知,Moore听到爸爸的提醒之后就想:为什么我不能制造出一种对牙齿有益

218、的糖果以便我的父母不对它说不呢?即她想找一个方法解决这个问题。2.考查细节理解。根据第三段的内容可知,Moore用两年时间在线研究、做试验、咨询牙医,终于成功地生产出一种只使用天然的增甜剂(only using natural sweeteners),且能够减少口腔细菌的糖果,这与A项它对牙齿健康有益吻合。3.考查细节理解。根据题干中的expect from her business我们把答案定位在最后一段,该段谈到Moore想用自己独特的天赋帮助别人找到微笑(to help others find their smiles),因此选B。4.考查推理判断。通读全文可知,Moore在父亲提醒她吃

219、甜食对牙齿不好后,就积极地思考并行动,成功地制造出了一种不伤牙的糖,由此可推知C项正确。 C答案:1-4.BCBD解析:1.细节理解题。根据第一段中的Most young women were not able to continue their education. If they did, they often were not taught much except the French language, how to sew clothing, and music.可知,大多数年轻女性无法继续接受教育。即使她们能接受教育,除了法语、如何缝制衣服和音乐之外,她们通常不会学到多少东西。所以

220、19世纪美国女性的教育问题是她们能选择的学习科目很少。故选B项。2.推理判断题。根据第二段中的Mary Lyon felt that womens education was extremely important.以及Mary opened a school for young women in the village of Buckland.可知,玛丽莱昂认为女性的教育极其重要。她在巴克兰为年轻女性开办了一所学校。所以我们能从第二段中了解到,玛丽很重视女性的教育。故选C项。3.细节理解题。根据第三段中的This school would own its own property, guid

221、ed by an independent group of directors. It would not depend on any one person to continue.可知,这所学校将拥有自己的财产,由一个独立的董事会领导。它的资金将由董事们负责,不依靠任何人。所以玛丽莱昂开办的学校在资金上是独立的。故B选项正确。4.细节理解题。根据最后一段Marys efforts led to the spread of higher education for women in the United States. Her influence lasted as the many stud

222、ents from her schools went out to teach others.可知,玛丽的努力使美国妇女接受高等教育这件事得到了普及。她的影响一直持续至今,因为她学校里的许多毕业生都成了老师。所以美国人还记得玛丽是因为她提高了美国女性的教育水平。故选D项。D答案:1-4.BBDD解析:1.细节理解题。根据第一段第一句As a young adult, Noah Webster was a teacher.(年轻时,诺亚韦伯斯特是一名教师。)可知,Noah Webster年轻时是一位老师。故答案为B。2.细节理解题。根据第一段第三、四句The books were all abo

223、ut British people and British places. Webster wanted books that would mean more to American children.(这些书都是关于英国人和英国地方的。韦伯斯特想要的是对美国儿童更有意义的书。) 可知, 韦伯斯特决定写书是因为他对自己使用的书不满意。故答案为B。3.细节理解题。根据文中第三段的内容可知,美国人在语言拼写上是有所改变的,并不完全像英国人那样拼写。所以答案为D。4.推理判断题。根据文中最后一段最后一句To this day, Websters work is the example that mo

224、st dictionaries of American English follow.(直到今天,韦伯斯特的著作仍是大多数美式英语词典效仿的典范。)可推知,大多数美式英语词典有韦伯斯特词典的特点。故答案为D。 第二节答案:CGFBD解析:根据上文In the modern world, art and science are two very separate activities, but in Leonardos time they were closely connected. Science meant mathematics and medical studies.可知,在现代世界,

225、艺术和科学是两个非常独立的活动,但在达芬奇的时代,它们是紧密联系在一起的。科学意味着数学和医学研究。由此可知,此处应提出疑问-科学与艺术有什么联系。故C选项“这些与艺术是如何联系的呢?”符合上下文语境。故选C。 根据上文He could also use mathematics to place things in relationship to each other in a drawing or painting so the scene looked correct.可知,他还可以用数学把事物之间的关系放在一幅素描画或油画中,使场景看起来是正确的。由此可知,本句应当承接上文说明他的哪一幅

226、作品体现了这种用数学来联系事物之间的关系的技巧。故G选项符合上下文语境。故选G。根据后文More than this, though, Leonardo believed that numbers were a part of all things in the world, including music, and he said that without them nothing can be done.可知,不仅如此,Leonardo相信数字是世界上一切事物的一部分,包括音乐。他说:“没有数字,什么也做不成。”由此可知,Leonardo喜欢音乐,故F选项Leonardo本人是一个非常好的

227、音乐家,喜欢演奏乐器和唱歌”符合上下文语境。故选F。根据上文Actual experience was more important to him than the opinion, and he worked from facts to ideas.可知,对他来说,实际经验比意见更重要,他从现实到思想进行工作。由此可知,本句承接上文继续说明Leonardo的思想。上文中ideas可对应到B选项中Leonardos ideas。故B选项“Leonardo的思想远远超前于他的时代”符合上下文语境。故选B。根据后文His quick little sketches(素描), often done

228、while wandering outside, helped him to catch a movement or a shape.可知,他经常在外面闲逛的时候画一些素描,帮助他捕捉一个动作或一个形状。由此可知,本段是在说明Leonardo日常绘画的情况。故D选项“Leonardo总是在画画”符合上下文语境。故选D。第二部分 语言知识运用第一节答案:1-5 CABBA 6-10 CBCAD 11-15 BADBC 解析:1.考查动词。此处与do kind things意思一致,作者推崇做好事, 所以教育女儿养成“帮助”别人的习惯。故选C。2.考查名词。此处指帮助别人这种“善良”的举动给了你给

229、别人提供服务的机会,第一句的kind是提示词。故选A。3.考查动词。根据下一句的beautiful nature可知,此处指我们 “居住”在乡村。故选B。4.考查名词。此处与beautiful nature呼应,指“美丽”自然中的一个例外就是随手扔的垃圾。故选B。5.考查名词。A. favorites喜欢的东西;B. disadvantages缺点; C. wishes希望;D. mercy怜悯。缺少公共服务是住在乡下的“缺点”之一。故选B。6.考查形容词,收集垃圾是“必要的”公共服务。故选C。7.考查动词短语。A. looking for寻找;B. picking up检起; C_ taki

230、ng apart 拆开;D. laughing at 笑。根据下文提示collect the most mbbish可知,“我”和女儿们经常做的是在附近“捡”垃圾。故选B。8.考查形容词。由前一句的to see who can collect the most rubbish可知,因为是和孩子们比赛看谁捡的垃圾多,所以女儿们看到垃圾后会很激动,会大喊。故选C。9.考查连词。我们全家去捡垃圾,选择although表示尽管看起来很奇怪,但我们坚持去做,这合乎语境。故选A。10.考查动词。“我”看到一个陌生人在捡垃圾,“我”停下后,他 “抬头”向“我”微笑。故选D。11.考查名词。我们一家捡垃圾的做

231、法感动了别人,有人也开始捡垃圾,看得出这是个好“主意”。故选B。12.考查动词。有许多方式向别人“提供”友善,根据该句后面的例子:和乞丐一起吃饭,去养老院看望老人等可知,这都是在帮助别人,“提供”友善。故选A。13.考查形容词。根据the nursing home可知是去看望养老院的“孤独”老人,这合乎文章主题。故选D。14.考查动词。此处是为他人提供善意的具体例子。因此帮助盲人“过”马路合乎语境。15.考查副词。此处指做一些很“容易”完成却又能帮助别人的事,例如上文提到的那些善举就很容易做得到。第二节答案:an; was looked; Following; for; what; when;

232、 led; included; independence; Unfortunately解析:考查冠词。hero是可数名词,结合上下文可知此处意为“一个印度的民族英雄”,是泛指,故用不定冠词,又因Indian以元音音素开头,故填an。 考查时态、语态和主谓一致。结合前文的was判断此处为一般过去时,又因look up to和主语He之间是被动关系,故用,般过去时的被动语态,主语He是单数,故填was looked。考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处是现在分词短语作状语,follow和其逻辑主语he之间是主动关系,故用现在分词,故填Following。考查介词。句意:1888年,他起航前往英格

233、兰,在那儿他学了三年的法律并成为一名律师。set sail for表示“起航前往”,故填for。考查主语从句。分析句子结构可知,设空处引导主语从句且在从句中作主语,故填what。考查定语从句。分析句子结构可知,设空处引导非限制性定语从句,且在从句中作时间状语,故用表时间的关系副词when。考查时态。由语境可知,整篇文章讲述过去的事情,所以此处应用一般过去时,故填led。考查形容词。句意:在一场政治运动中,许多印度人,包括甘地,都被关进了监狱。included表示“包括在内的”。故填included。考查名词。句意:英国政府不得不让步,印度在1947年赢得了独立。根据its可知此处应填名词,再结

234、合句意可知此处应填independence。考查副词。此处表示不幸的是,甘地被反对他的人枪杀了。此处应填副词修饰后面的句子,再结合句意可知,此处应填Unfortunately。第三部分 写作第一节答案:Dear Mr. White, Im writing to extend our sincere gratitude to you for your hospitality during our stay in Canada. We were deeply impressed by the comfortable accommodation and the superb local cuisin

235、e you arranged for us. And the activities you organized not only broadened our horizons but promoted our mutual understanding. We now have a deeper insight into Canadian culture. Thanks again for all your efforts. We do hope you can visit our school in the near future!Best wishes,Li Hua第二节答案: Paragr

236、aph 1: Tom stopped his car and followed the boy. He went up to a small monument and knelt down. He carefully put the flowers before it and began to sob. Dear Mom, I love you. But how I regret I didnt tell you when you were with me. I knew you loved roses, but why didnt I send the flowers to you when

237、 I could still see you and talk with you? Now, you have gone to another world. How I regret I didnt tell you I love you so much!Paragraph 2: Tom went into the car in tears. His mothers home wasnt far from here, but he hadnt seen her for so long a time. He didnt have a talk with her and say how much he loved her for so long a time. He turned the car and drove towards the road quickly to the flower shop. He asked the girl to give back the flowers because he wanted to send them personally to his mom.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1