1、小卷速测(十)完形填空+阅读理解D+回答问题(限时:20分钟). 完形填空One thorn(刺) of experience can give people a lesson.Ralph Wick was seven years old.In most things he was a fine boy, but he would cry from time to time.When he could not have what he wanted, he would 1 for it.If he was told that it would hurt him, and he could no
2、t have it, he would also cry.One day, he went with his mother into the 2.The sun shone.The grass was cut.The flowers were starting to come out.Everything made them feel nice.Ralph thought he was, for once, a good boy.A 3 was on his face.He wished to do as he was told.Ralph helped his mother with the
3、 farm work and he was very happy.“Now you must be tired and 4,” said his mother.“Have a good rest here and eat some cookies.I will get a beautiful red rose(玫瑰) for you.” So his mother brought the red flower to him.When he saw his mother still had a white rose in her hand, Ralph 5 it.“No, my dear,” s
4、aid his mother.“See how many thorns it has.You must not touch it, or you would be sure to hurt your hand.” When Ralph found that he could not have the white rose, he began to cry, and 6 took it away.But he was soon very sorry.The thorns hurt his hand.It was so painful that he could not use it for so
5、me time.He 7 doing that.Ralph would never forget this.From then on, when he wanted what he should not have, his mother would point to his hand which had been hurt before.He felt so 8 that he at last learned to do as he was told.Suffer will be at present if you do not listen to the mans advice.()1.A.
6、run B.cryC.plan D.call()2.A.hotel B.factory C.hospital D.field()3.A.smile B.signC.fear D.mark()4.A.lazy B.noisyC.hungry D.sleepy()5.A.waited for B.asked forC.cared for D.thanked for()6.A.quietly B.proudlyC.politely D.suddenly()7.A.started B.regrettedC.finished D.enjoyed()8.A.modest B.brightC.sorry D
7、.confused. 阅读理解Weather talk wins for people in the USMy Chinese friend is going to the US and he is nervous about what to talk about. “Talk about the weather” is my advice.“How are you?” is often followed by comments(评论) about the weather. “Nice day today.” “Cold/Hot enough for you?” “Will it ever s
8、top raining?” “Some winter were having.” “Cant remember a winter/summer so cold/hot.” “Whew, its hot out there.”These statements are often followed by a long conversation entirely about weather conditions, past, present and the future.Our fascination with weather might seem silly, but the real purpo
9、se behind those endless discussions is small talk. Weather is a safe topic of conversation. As a group, we Americans seem to enjoy chatting with those around us. Whenever we stand in line at the grocery store, we like to take part in this kind of conversation with other people standing in line with
10、us. If I were seated next to another American on any form of public transport, Id expect both of us to make a harmless comment about the weather as a way of greeting each other. At parties, the weather is a common topic, especially with those you are meeting for the first time.In contrast(相反), we ar
11、e taught to avoid certain topics like religions(宗教) and politics.Weather is everywhere, it affects everybody and its a fairly objective, neutral(中性的) topic. You dont have to have an opinion about it, just state a fact. What is truly interesting is the fact that we can go on and on about it.My Chines
12、e friend has a hard time understanding why we put so much effort into this topicand why I warn him about bringing up much more “interesting” subjects like salaries(薪资) or how much something costs.Sometimes it is tricky(棘手的) to make ones way on winding cultural roads, especially those that are never
13、taught in books.9.What does the underlined word “fascination” in Paragraph 4 mean? ()A.Advice.B.Prediction. C.Strong interest.D.Wild imagination.10.In the authors opinion, weather is a common conversation topic in America because . ()A.Americans dont like to talk about other topics except weather B.
14、weather affects everyday choices like clothes and changes a lot C.weather is quite an objective topic and doesnt cause bad feelingsD.Americans use it as a greeting when they cant bring up much more interesting subjects11.What can we learn from the passage? ()A.Weather is a good topic of conversation
15、 all over the world.B.Cultures that are not taught in books should be written about more.C.Topics for conversation should be well considered in the United States.D.The more topics you are interested in, the better you can be at small talk. 回答问题We see them everywhereon boxes of food, on packages and
16、on CDs.They, of course, are bar codes.The invention of bar codes has changed the way we shop and how companies learn where their products are.It was two university students from America, Bernard Silver and Norman Woodland, who first got the idea of bar codes.In 1948, they heard that the president of
17、 a food company was looking for a way to easily get information about what was being sold to customers.They tried to help by using a code system.They invented a large electronic reader to read the codes.However, computers couldnt easily record the data that was read.Then, in the 1960s, David Collins
18、 made important developments in bar codes.He developed a system for recognizing train carriages.In order to develop the recognition system for other kinds of businesses, Collins started his own company.In 1969, Collinss company put a bar code reading system in a car factory, showing that bar codes c
19、ould be useful.Shortly after Collins started his company, an American electronic company called RCA also saw the potential(潜力) of bar codes to help businesses.RCAs system, which recorded how much of a product was sold, was not perfect.Since bar codes were not common, not all products had them and di
20、fferent companies used different codes.Then, Woodland helped develop the Universal Product Code (UPC), which gave every product a code that included information about the manufacturer and the kind of product being sold.This made bar codes much more practical.In addition to shops, hospitals use bar c
21、odes to recognize patients by giving them cards with bar codes on them.Libraries use bar codes to record which books have been lent, and airports use them to find out where bags are going.Bar codes have made life much easier and simpler.12.What changed the way we shop? 13.Who first got the idea of b
22、ar codes? 14.Why did Collins start his own company? 15.What do hospitals use bar codes to do? 16.What is the passage mainly about? 【参考答案】.主旨大意 本文是一篇记叙文。文中描写了一个叫Ralph的小男孩面对自己喜欢的东西时总是采取哭闹的方式索取。有一次他从母亲手里抢走白玫瑰时,刺扎到了手,他对此懊悔不已。通过这次经历他学会了要听大人的劝告,不要鲁莽行事。1.B根据下文的“he would also cry”中的also可知,上文出现的动词是cry。故选B。2.
23、D根据下文的“The grass was cut.The flowers were starting to come out.”可以判断出这个地方是一片田野。故选D。3.A根据下文的“he was very happy”可以判断出他很高兴,所以脸上应该是带着微笑。故选A。4.C根据下文的“Have a good rest here and eat some cookies.”可知应该是饿了。故选C。5.B根据下文的“When Ralph found that he could not have the white rose, he began to cry”可以推断出上文是Ralph向妈妈要手
24、里的白玫瑰。ask for“索要某物”。故选B。6.D根据上文可知,Ralph急于要母亲手里的白玫瑰,由此可以判断出他是突然从母亲手里拿走了白玫瑰。故选D。7.B根据上文的“It was so painful that he could not use it for some time.”可知,Ralph的手被白玫瑰的刺扎伤了,他很后悔没听母亲的劝告。故选B。8.C根据上文可知,Ralph为自己的鲁莽行为表示懊悔。故选C。.9.C10.C11.C.主旨大意 本文是一篇说明文,介绍了条形码的发展过程和在生活中起到的作用。12.The invention of bar codes has chan
25、ged the way we shop./The invention of bar codes./Bar codes.13.It was two university students from America, Bernard Silver and Norman Woodland./Bernard Silver and Norman Woodland.14.In order to develop the recognition system for other kinds of businesses./Because he wanted to develop the recognition system for other kinds of businesses.15.Hospitals use bar codes to recognize patients (by giving them cards with bar codes on them).16.The development of bar codes and the effect on life./How bar codes have developed and how they help people in life.(两个点)(达意可得分)