1、话题10文娱与体育主题语篇阅读.2019丰台一模 完形填空The New HoopMarco looked at the basketball hoop and threw the ball up. “Score!” Marco shouted as the 1 went through the basketball hoop. “You won this time, but next time Ill2 you, Marco!” said Kim, as the two friends walked home, “I wish we could play at the park too, i
2、nstead of only at school.” But the basketball hoop in their neighborhood park had been ruined by a fallen tree. “I feel so 3,” said Kim, “I guess theres nothing we can do.”Marco and Kim walked past the citys recycling center. They saw Mr. Morse was collecting plastic, paper and metal items. Marco st
3、ared at all the old stuff. “That gives me an idea!” he said, “Mr. Morse, do you have anything we could 4 to make a basketball hoop?”Mr. Morse picked up a plastic laundry basket. “We are going to recycle this basket, but I think you can take it.”“It looks useless, old and cracked. I want a new basket
4、ball hoop!” said Kim.“Why?” wondered Marco, “Reusing things is a great way to 5 waste. And dont you think that will be meaningful to make something on our own?”“That sounds interesting! I guess we can try,” said Kim, “but I still dont6 it will be as good as a new one.” They took the basket to Marcos
5、 house and found some leftover wood in an old yard. Together they tinkered (小修补) with the materials and made a post and a backboard. When all the parts were ready, they took everything to the 7 and managed to set up the hoop.“It looks better than I thought it would!” said Kim. “Heres the real test!”
6、 He bounced the ball, aimed and shot a perfect basket. He was 8.“Wow, I was wrong,” Kim said. “This basketball hoop is really great. Now we can play whenever we want!” The two friends played in the park until dinner time. The hoop stood the real test and the boys had the true joys.()1.A.bagB.ballC.c
7、ardD.book()2.A.hitB.helpC.beatD.teach()3.A.excitedB.tiredC.satisfiedD.discouraged()4.A.winB.throwC.sellD.reuse()5.A.stopB.makeC.increaseD.collect()6.A.hopeB.believeC.rememberD.realize()7.A.parkB.yardC.schoolD.house()8.A.regretfulB.painfulC.cheerfulD.peaceful.2019怀柔一模 阅读理解Some Students Favourite Spor
8、tsSwimming is difficult but I like it very much. I am in our City Swimming Club. The members in the club are all young, between 6 and 13 years old. I go to the club every Sunday. I do the sport very hard. I want to be an Olympic Champion, just like Sun Yang. SaraRunning! Lots of people dont think it
9、 is exciting. However, I like running very much. I run every morning. Running isnt expensive so anyone can run. Running is a good sport. Lets run together!AlexBasketball is part of my life. I play basketball with my classmates on Saturday morning. I watch basketball games on TV with my brother on Sa
10、turday evening. However, my sister Lisa doesnt like watching that. She likes tennis.Frank9.Sara may be years old.()A.4B.5C.12D.1410. is cheap and anyone can do it.()A.SwimmingB.Playing basketballC.Playing tennisD.Running11.Frank usually on Saturday evening.()A.plays basketballB.watches basketball ga
11、mes on TVC.plays tennisD.watches football games on TV.回答问题Play Ball!If someone asks you to go to an Association football (英式足球) game, will you be interested? Association football is known as soccer in the US. It is the worlds most widely played sport. Games similar to soccer were played as long as t
12、wo thousand years ago in China! Modern soccer got its name from Association football, a game played in England in the mid-1800s. The word “association” was shortened to “assoc” and it was finally turned into “soccer”.The first soccer clubs were formed in England in the 1850s. The first professional
13、(职业的) players joined in the 1880s. Soccer quickly spread across Europe and became very popular in countries such as Spain, Italy, and Germany. Soccer even spread to countries in faraway South America. People seemed to like how simple the game is. All you need to play are a ball and two goals. Everyt
14、hing else comes from the players. Soccer still remains very popular in both Europe and South America.One of the best and most famous of these professionals is Edson Arantes do Nascimento. He is better known by his nickname, Pel. Pel was born in Brazil, a country in South America. With Pels help, Bra
15、zil won three World Cup titles from the late 1950s to the early 1970s. Today, he is still one of the all-time leading scorers in World Cup history with 12 goals. The International Olympic Committee named Pel Soccer Player of the Century in 1999.The World Cup is the worldwide soccer competition that
16、is held every four years, once for women and once for men. Millions of people worldwide watch the matches on television. The first Womens World Cup match was played in 1991 in China.It took longer for soccer to be accepted in the US than it did in other places around the world. A different kind of f
17、ootball was already played in this country. People were not eager (热切的) to try another form. After Pel joined the New York Cosmos in 1975, soccer became more popular in the US. It continues to grow in popularity. Today, soccer is the second favourite sport for kids in the US!12.What is Association f
18、ootball known as in the US? 13.When were the first soccer clubs formed in England? 14.How many World Cup titles did Brazil win from the late 1950s to the early 1970s? 15.Where was the first Womens World Cup match played? 16.Why did it take longer for soccer to be accepted in the US? 【参考答案】.主旨大意本文是一篇
19、记叙文,主要讲述了Marco和Kim利用废弃物制作了一个新的篮球框,他们获得了真正的快乐。1.B考查名词辨析。根据上句“Marco looked at the basketball hoop and threw the ball up. Score!”可知,此处指得分进球。故选B。 2.C考查动词辨析。根据语境可知,这一次你赢了“我”,“我”下次一定要打败你。beat sb.意为“打败某人”。故选C。3.D考查形容词辨析。根据语境可知,附近公园的篮球框被一棵倒下的树给毁了,因此他们无法去那里打球,所以应是感到沮丧。discouraged意为“气馁的”。故选D。4.D考查动词辨析。根据下文“We
20、 are going to recycle this basket, but I think you can take it.”可推知,Marco询问Morse先生有没有可以重复利用的东西来做篮球框,Morse先生给了他们一个塑料洗衣篮。故选D。5.A考查动词辨析。根据语境及常识可知,重复利用是阻止浪费的有效方法。stop意为“阻止”。故选A。6.B考查动词辨析。根据语境可知,Marco觉得将废弃物品重新利用的想法听起来很有趣,可以尝试,但Kim仍不相信用废弃物品制作的篮球框会和新的一样。故选B。 7.A考查名词辨析。根据上文“But the basketball hoop in their
21、neighborhood park had been ruined by a fallen tree.”可知,附近公园的篮球框被一棵倒下的树给毁了,所以准备好后,他们把材料带到了公园。故选A。8.C考查形容词辨析。根据上句“He bounced the ball, aimed and shot a perfect basket.”可知,投进球后,应是欢呼庆祝。cheerful意为“高兴的,快乐的”。故选C。.9.C10.D11.B.12.It is known as soccer in the US.13.They were formed in the 1850s.14.Three.15.It was played in China.16.Because a different kind of football was already played in the country. People were not eager to try another form.