收藏 分享(赏)

北京专版2020中考英语复习方案第一篇话题分层复习话题09购物试题.docx

上传人:a**** 文档编号:932910 上传时间:2025-12-18 格式:DOCX 页数:5 大小:72.88KB
下载 相关 举报
北京专版2020中考英语复习方案第一篇话题分层复习话题09购物试题.docx_第1页
第1页 / 共5页
北京专版2020中考英语复习方案第一篇话题分层复习话题09购物试题.docx_第2页
第2页 / 共5页
北京专版2020中考英语复习方案第一篇话题分层复习话题09购物试题.docx_第3页
第3页 / 共5页
北京专版2020中考英语复习方案第一篇话题分层复习话题09购物试题.docx_第4页
第4页 / 共5页
北京专版2020中考英语复习方案第一篇话题分层复习话题09购物试题.docx_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、话题9购物主题语篇阅读.2019怀柔二模 完形填空I worked for a short time as a cashier at a restaurant a few weeks ago. I also helped clear off the tables when it was busy. One night, just before Christmas, I found a 1 on the floor near one of the tables. I thought I should have 2 it to find out who was the owner, but I w

2、as very busy at that time. Also I imagined that if the wallet contained anything 3, the owner should be back.Sure enough, an hour later a man came up to the counter and asked if anyone had found a wallet. I asked him what the lost wallet looked like, and after he described it 4, I gave the wallet to

3、 him. He expressed his true thanks when I handed it to him. He asked me if I had opened it, and when I told him “no”, he immediately opened it and 5 that it contained nearly $800 in cash. He took out a twenty-dollar bill and handed it to me. I was amazed at this. “A reward(酬劳) for your 6, young girl

4、,” he said and then turned away.Thinking about it later, I began 7 whether I would have been honest if I had known what was in the wallet! I thought that if I had no way to find the owner and no one returned to get it, I might 8 it. But it also came into my mind that I actually saved someones Christ

5、mas plans by finding and returning the wallet. The good feeling it gave me was worth more than anything I could buy.()1.A.bagB.walletC.ticketD.book()2.A.pickedB.seenC.checkedD.searched()3.A.valuableB.cheapC.brightD.necessary()4.A.carefullyB.quicklyC.proudlyD.exactly()5.A.expectedB.showedC.foundD.cou

6、nted()6.A.courageB.honestyC.trustD.carefulness()7.A.realizingB.understandingC.wonderingD.discovering()8.A.breakB.changeC.returnD.keep.2019丰台一模 阅读理解The Good SonOnce there was a jeweller, who was known as a good man. People always bought jewelries from him.One day, a rich man and his wife came to buy

7、some diamonds(钻石) which would be put on a special dress for their mother. She would wear it for her eightieth-birthday party.The couple told the jeweller what they wanted, and offered him an honest price. He replied that he could not let them see the jewels at that moment, and asked them to come bac

8、k later. However, they wanted the diamonds without delay(耽搁). They also thought that the jeweller might be trying to get more money for the diamonds. So they offered him double, then three times, what the diamonds were worth. But he still refused to give them the diamonds. They went away, very angry

9、.Some hours after, the jeweller went to them and gave them the diamonds. They offered him the last price for the diamonds, which was three times what the diamonds were worth. But the jeweller said, “I will only accept the first price that you offered this morning.”“Why, then, did you not sell us the

10、 diamonds right away?” they asked in surprise. He replied, “My father had the key to the box where the diamonds were kept. He was asleep, and I did not want to wake him. He is old and every hour of sleep does him good. For all the gold in the world, I would not disrespect my father or cause him disc

11、omfort.”The couple were deeply moved by the mans words, so the husband said to him, “You are so kind! Thanks for the lesson you taught ushonour your father and your mother. One day your own children will give you the same respect and love that you have shown.”9.The rich couple came to the jeweller t

12、o .()A.get a special dressB.make some jewelriesC.buy some diamondsD.visit the jewellers dad10.When the jeweller refused to give the diamonds, .()A.the couple agreed with himB.his father was still sleepingC.the couples mum was angryD.he wanted to raise the price up11.The couple was deeply moved becau

13、se the jeweller .()A.brought them the diamonds at onceB.gave love and care to his fatherC.sold the best diamonds to themD.showed great respect to them.2019通州一模 回答问题Yard SalesYard sales are popular in the US. They really got their start in shipyards in the early 1800s. Later in the 19th century the s

14、ales moved to community centers and really began to develop rapidly, until they became what we know them as today in the 1950s and 60s.Yard sales might also be called garage (车库) sales. Whatever the name is, the activity is the same. People usually have yard sales in the yard or in the garage. They

15、sell things they no longer want at yard sales. Over the years, many peoples houses fill up with objects. These objects are no longer useful to the first owner. Yet it seems wasteful to throw them away. When people move to a different house,they must make a decision about things. “Lets have a yard sa

16、le,” they say. “Then we will not have to move the things we do not use anymore. And we can make a little money at the same time.”The sellers usually put an announcement (公告) in a public place. It tells when and where the yard sale will take place. Yard sales are very popular during weekends in warme

17、r seasons. There can be almost two hundred yard sales around Washington, D.C. on one weekend.Just about anything can be sold at a yard sale. Sometimes there are more clothes than anything else. Cooking equipment(设备) is also popular. So are old toys, tools, books, tables and chairs.Some people go to

18、yard sales to find a special thing that they collect. It may be an old toy train or a painting of dogs. Experts say more Americans are collecting old things now than ever before. The most popular things to collect are small objects: old money, stamps, dolls, bottles, baseball cards, toys and adverti

19、sing signs.However, most people go to yard sales to buy an object simply because it costs so little. New things in stores cost more than some people can pay. So, they are happy to find a painting, a warm coat, or a chair for ten or fifteen dollars. Perhaps they find dishes for twenty dollars that wo

20、uld cost one hundred dollars in a store.12.When did yard sales get their start? 13.What might yard sales also be called? 14.Where do yard sale sellers usually put the announcement? 15.How many yard sales can there be on one weekend around Washington, D.C.? 16.Why do Americans go to yard sales? 【参考答案

21、】.主旨大意本文是一篇记叙文。作者捡到一个钱包,因为诚实,她没有打开钱包,失主奖励了作者20美元。1.B考查名词辨析。根据下文“Also I imagined that if the wallet contained”可知,作者在桌子旁边捡到了一个钱包。故选B。2.C考查动词辨析。由空后的“find out who was the owner”可知,是查看谁是失主。check意为“检查,查看”,符合语境。故选C。3.A考查形容词辨析。根据语境及常识可知,如果钱包里有一些值钱的东西,失主会回来找的。valuable意为“值钱的”,符合语境。故选A。4.D考查副词辨析。由空后的“I gave th

22、e wallet to him”可推知,这位男士准确无误地描述了钱包的样子后,作者才把钱包给了他。exactly意为“准确地”,符合语境。故选D。5.B考查动词辨析。根据语境可知,这位男士立即打开钱包,向作者展示里面有800美元。show意为“展示”,符合语境。故选B。6.B考查名词辨析。根据下文“Thinking about it later, I began 7 whether I would have been honest if I had known what was in the wallet!”中的honest可知,这位男士因作者的诚实而奖励了她20美元。honesty意为“诚实

23、”,符合语境。故选B。7.C考查动词辨析。根据语境可知,作者在想如果她知道钱包里有那么多钱,还会不会这么诚实。wonder意为“想知道”,符合语境。故选C。8.D考查动词辨析。根据下文“But it also came into my mind that I actually saved someones Christmas plans by finding and returning the wallet.”可知,作者在想如果没有找到失主,她是否会自己保留这个钱包。keep意为“保留,保持”,符合语境。故选D。.9.C10.B11.B.12.They got their start in t

24、he early 1800s.13.They might also be called garage sales.14.They usually put the announcement in a public place.15.There can be almost two hundred yard sales.16.Some people go to yard sales because they want to find something special. Most people go to yard sales because they want to buy things at a lower price.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1