收藏 分享(赏)

包头专版2020中考英语复习方案速测13完形填空 阅读理解B C试题.docx

上传人:a**** 文档编号:932510 上传时间:2025-12-18 格式:DOCX 页数:5 大小:25.49KB
下载 相关 举报
包头专版2020中考英语复习方案速测13完形填空 阅读理解B C试题.docx_第1页
第1页 / 共5页
包头专版2020中考英语复习方案速测13完形填空 阅读理解B C试题.docx_第2页
第2页 / 共5页
包头专版2020中考英语复习方案速测13完形填空 阅读理解B C试题.docx_第3页
第3页 / 共5页
包头专版2020中考英语复习方案速测13完形填空 阅读理解B C试题.docx_第4页
第4页 / 共5页
包头专版2020中考英语复习方案速测13完形填空 阅读理解B C试题.docx_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、速测(十三)完形填空+阅读理解B+C .完形填空When I was little, my family used to move very often. Before I could even get to know my schoolmates well, my family was on the move again. I became very 1 because of this.But a girl with dark skin and long shiny hair changed me. She is very outgoing and happy.She is always s

2、miling, like a beautiful sunflower following the sun. Without 2, I enjoyed being with her and soon we became good friends. As time went by, I gradually became a 3 girl. But this joyful period didnt last long. We 4 different colleges. I felt like I had gone back to my always-on-the-move childhood. I

3、felt 5 and helpless and I was afraid that I would 6 her as my best friend. She stayed calm and said to me, “Rain, you can achieve more than I do, so 7 to your dreams and make a big effort! Real friendship doesnt fade and we will be best friends forever.” Maybe she didnt realize what a great 8 she wa

4、s to me at that time.However, it turned out that my worries were well-founded. I felt that the 9 between us was getting bigger and bigger. One day, she sent me a text message happily telling me that she had fallen in love with a handsome boy in her class. I felt happy for her, but 10 I was secretly

5、worried about our friendship. I 11 her several times to tell her to think carefully about her relationship with the boy, but I got no more messages from her. I felt sad that perhaps our friendship would die. I had almost given up hope 12 she visited me at my campus(校园) a week later. She looked weak

6、13 was wearing the most beautiful smile. She gave me a big hug and said, “Im sorry. I want to be myself and your friend forever!” We cried together, 14 seeing the people walking past. She told me her sad story, and we knew we had gone back to 15 it was before.Now I strongly believe that distance and

7、 time cant separate you from a friend. If you care enough about each other, friendship never fades.()1.A. silentB.disappointedC.outgoingD.crazy()2.A. helpB.friendsC.doubtD.family()3.A. happyB.luckyC.helpfulD.successful()4.A. wentB.gotC.reachedD.entered()5.A. scaredB.strangeC.shyD.homesick()6.A. leav

8、eB.missC.loseD.develop()7.A. look forwardB.hold onC.get downD.go back()8.A. influenceB.exampleC.encouragementD.wonder()9.A. differenceB.distanceC.misunderstandingD.sense()10.A. once in a whileB.to my surpriseC.at the same timeD.in that case()11.A. visitedB.messagedC.telephonedD.wrote()12.A. whileB.u

9、ntilC.andD.as()13.A. andB.butC.howeverD.though()14.A. asB.byC.withoutD.like()15.A. whatB.whenC.whereD.how .阅读理解Passage 1A year ago in September, Mr. Smith lost his job driving a truck for a small company. His wife, Emma, was still working in the local school cafeteria, but life for Mr. Smith was har

10、d, and the price of everything was rising. The Smiths were at risk of joining the millions of Americans who have lost their homes in recent years. Then Mr. Smith and Emma received a timely gift$7,000, a legacy(遗产) from their neighbors Mr. and Mrs. Brown, who died in an accident. “It really made a di

11、fference when we were going under financially,” says Emma. But they werent the only people in the neighboring town to receive unexpected legacy from the Browns. Dozens of other families were touched by the Browns generosity. In some cases, it was a few thousand dollars; in others, it was more than $

12、100,000.It surprised nearly everyone that the Browns had so much money, more than $3 millionthey were an elderly couple who lived in an old house on what was left of the family farm. The Browns were known for their habit of saving. They liked comparison shopping and would go from store to store, che

13、cking prices before making a new purchase.Through the years, the Browns paid for local children to attend the summer camp when their parents couldnt afford it. “The Browns never asked if you needed anything,” says their friend Sandy Van Weelden. “They could see things they could do to make you happi

14、er, and they would do them.”Even more extraordinary was that the Browns had their farmland distributed. It was the Browns wish that their legacya legacy of kindness as much as one of dollars and centshould enrich the whole community(社区) and last for generations to come.Neighbors helping neighborstha

15、t was the Browns story.1.According to the text, the Smiths.()A. were employed by a truck companyB.were in financial(经济的) difficultyC.worked in a school cafeteriaD.lost their home2.Which of the following is true of the Browns?()A. They were relatives of Mr. Smith.B.They left the family farm to live i

16、n an old house.C.They gave away their money to their neighbors.D.They helped their neighbors to find jobs.3.Why would the Browns go from store to store?()A. They decided to open a store.B.They wanted to save money.C.They couldnt afford expensive things.D.They wanted to buy gifts for local kids.4.Acc

17、ording to Sandy Van Weelden, the Browns were .()A. understandingB.narrow-mindedC.childlikeD.curiousPassage 2Running in Cold Weather Improves PerformanceCold weather during winter months may keep many people from leaving home and running in the open air. However, a new study shows that the drop in te

18、mperature is a good reason to run. In fact, researchers say running in cold weather helps improve ones performance.Many people say running in winter can be difficult. Two reasons are the low temperatures and bitter winds. Yet many runners might find it easier than running in hot weather. That could

19、be because lower temperatures reduce stress on the body. When you run in cold weather, your body loses less water than in warmer conditions. The body needs less water on a cold day than in warm weather. This information comes from sports scientists at St. Marys University in London.John Brewer is a

20、professor of applied sport science at St. Marys. For this study, he and other researchers put a group of people into a room they called an “environmental chamber”. The researchers then recreated summer and winter weather conditions in the room. The test subjects were asked to run 10,000 meters under

21、 both conditions. Brewer says he and his team recorded biological measurements(测量) of the runners. “Weve got a group of subjects into the environmental chamber, weve changed the conditions to recreate summer or winter and weve got them to run 10 km under both of those conditions and taken various me

22、asurements on each runner while theyve been completing their 10 km.”They found that the runners lost water by around 30.38% more in those hotter conditions. Besides, Brewer says every movement runners make produces heat. He explains that one way in which we lose heat is by sweating(出汗). He says the

23、body also loses heat by transporting the blood to the surface of the skin. “That heat builds up in the body and can be really damaging unless you can lose that heat. And its much harder to lose heat when the environment is warm as well.” And they found their perception of heat was around a third low

24、er when they were running in cold conditions. The body does not have to work as hard to pump blood to the skins surface.Several websites note that the most important thing for people who run in cold conditions is to wear the right clothing. Keeping as dry as possible is the most important when exerc

25、ising in low temperatures. So, if you are a runner, dont let winter weather keep you indoors. Simply get ready for the low temperatures and start running.1.According to the passage, John Brewer probably agrees that .()A. people should run 10,000 meters in winterB.running in winter is good for your h

26、eartC.people who run in winter like to wear thick clothingD.running in cold conditions is better than in warm conditions2.The underlined word “subjects” in Paragraph 3 probably means .()A. students that are being discussedB.classes that you study at schoolC.people that are being testedD.runners that

27、 the artists paint3.What can we infer from the passage?()A. Running can help us lose heat.B.Running in cold weather is beneficial to our body.C.The heat cant damage our body.D.The body does not have to work to pump blood.4.What is the writers main purpose in writing this passage?()A. To introduce a

28、research on running by Brewer.B.To explain why running in winter is difficult for people.C.To encourage people to run outside during winter months.D.To advertise the new websites on running he created. 【参考答案】.主旨大意本文作者讲述了自己的交友经历。文章告诉我们:距离和时间不能把真正的朋友分开。如果彼此足够关心,友谊永远不会褪色。1.A根据和下文同学的对比“But a girl with d

29、ark skin and long shiny hair changed me. She is very outgoing and happy.”可知,silent符合句意,故选A。2.C3.A根据下文“But this joyful period didnt last long.”可知选A。4.D5.A6.C根据下文“Real friendship doesnt fade and we will be best friends forever.”可知,lose符合句意。故选C。7.B句意:所以坚持你的梦想,努力吧!look forward to 期待;hold on to抓住;坚持;get

30、down记下;go back回忆起。根据“and make a big effort”可知,“坚持梦想”符合句意。故选B。8.C9.B根据下文“she had fallen in love with a handsome boy in her class.”可知,distance符合句意。故选B。10.C根据上文“I felt happy for her”可知,A、B、D三项意思都不符合句意。故选C。11.B根据下文“but I got no more messages from her.”可知选B。12.B13.B14.C15.A空白处作was的表语,需用名词或代词,B、C、D三项都是连接副

31、词,可排除。根据句子结构和语境,可知选A。.Passage 11.B推理判断题。根据第一段中的“It really made a difference when we were going under financially.”可知,史密斯夫妇正处于经济困难时期。2.C细节理解题。根据第一段中的“Then Mr. Smith and Emma received a timely gift$7,000, a legacy from their neighbors Mr. and Mrs.Brown, who died in an accident.”可知,正当史密斯夫妇生活困难时,他们收到了这对老夫妇及时的捐赠进而改变了他们的生活。3.B推理判断题。根据第二段中的“The Browns were known for their habit of saving. They liked comparison shopping and would go from store to store, checking prices before making a new purchase.”可知,这对老夫妇在买东西之前要比较各个商店的价格,主要是为了省钱。4.APassage 21-4DCBC

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1