收藏 分享(赏)

典例精析 类型2 选择型阅读理解.docx

上传人:a**** 文档编号:924031 上传时间:2025-12-18 格式:DOCX 页数:3 大小:13.95KB
下载 相关 举报
典例精析 类型2 选择型阅读理解.docx_第1页
第1页 / 共3页
典例精析 类型2 选择型阅读理解.docx_第2页
第2页 / 共3页
典例精析 类型2 选择型阅读理解.docx_第3页
第3页 / 共3页
亲,该文档总共3页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、典例精析 类型2 选择型阅读理解例2019青岛When your dream is to become a footballer and play for Barcelona,nothing should get in your wayeven if you have no feet.An 11yearold schoolboy Gabriel Muniz,who was born without feet,will fly from his home in Brazil to take part in the Spanish clubs summer training camp.Althou

2、gh he is disabled,Muniz is one of the top players at the school and captain of his gym class.He can run,dribble (运球),pass and strike the ball as well as any of his ablebodied teammates.He spends all his spare time on the football pitch.His best friend Lucas Santos spoke about his abilities on a vide

3、o for The Sun,“He is skillful,he goes after it,he is fearless and he knows how to organize plays.He also makes good passes.” Mum Sandra was thrilled that her son would achieve his dreams.She said,“He started walking before he was one.We would go after him,expecting him to keep falling,but he never f

4、ell.” Munizs gym teacher added,“He is challenging the social norms (标准)When he arrived there,no one believed in him.” But he showed to everyone that he could play as well as any other boy.So he was invited to go to Spain to show his talent.The Spanish La Liga soccer club has offered to fly Muniz to

5、Spain in September,where hell be able to show off his “fancy footwork” and meet his idol,Barca soccer player Lionel Messi.Muniz wears a prosthetic (假体的) ankle and foot to help him get around in rainy weather.He knows that his disability means hell never be able to play for a professional football te

6、am and so Muniz is hoping that football will one day become a Paralympic (残奥会的) sport.1Who praised Munizs football abilities?AHis idol,Messi. BHis best friend.CHis mum,Sandra. DHis gym teacher.2The underlined word “thrilled” in paragraph 3 has the similar meaning to _Aexcited BworriedCdisappointed D

7、interested3The time order of the following sentences is Muniz _played football well and became captain of his school gym classcould walk without falling when he was very littlewas asked to fly to Spain for a summer training campA B C D4We can tell that Muniz _ according to the passage.Ahas difficult

8、y in living a normal lifeBdreams to play for a professional football teamCwill play football for the Spanish La Liga soccer clubDhopes that playing football will be part of Paralympic Games.5Which saying can express the spirit of the passage?AFailure is the mother of success.BNever put off tomorrow

9、what we can do today.CWhere there is a will,there is a way.DA good beginning is half done.主旨大意:本文讲述了一个没有脚的小男孩踢足球的故事。1分析:细节理解题。由文章第三段第一句“His best friend Lucas Santos spoke about his abilities on a video for The Sun”可知赞扬他球技的是他最好的朋友Lucas Santos。故选B。答案:B2分析:推理判断题。根据“Mum Sandra was thrilled that her son

10、would achieve his dreams.”可推测她的儿子实现了梦想,她应该是激动。故选A。答案:A3分析:本文在介绍Gabriel Muniz的经历时采取了倒叙、插叙的方式,按照事件发生的先后顺序应该是:很小的时候就能走路、足球踢得很好成为学校体育班队长,最后应邀飞往西班牙参加夏季训练营活动。故选C。答案:C4分析:根据最后一段最后一句中“Muniz is hoping that football will one day become a Paralympic sport.”可知,他希望足球能成为残奥会运动。故选D。答案:D5分析:根据文章讲述了一个没有脚的小男孩踢足球的故事,可知表达的主要观点是有志者,事竟成。故选C。答案:C

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1