1、Unit 5 Feeling Excited综合能力演练I. 单项选择1. I think Helen studies English as _ as Lucy.I dont think so. Helen often makes mistakes.A. carefulB. carefullyC. more carefulD. more carefully2. Beth is _ shy girl that she is always afraid _ in public.I think she should talk to her friends first.A. a such; speak
2、B. such a; of speakingC. a so; speakD. so a; of speaking3. _ Mr. Zhang gave us some good suggestions, we still didnt deal with those problemsvery well.A. ThoughB. ButC. BecauseD. /4. Tom must be at home because the light in his house is on.He _ be at home, because I saw him playing basketball on the
3、 playground.A. mustB. canC. mustntD. cant5. Youll find the bus stop _ the street.A. at the end ofB. by the end ofC. at the endD. in the end6. I feel really _ before making speeches.Take it easy. You are the best.A. nervousB. disappointedC. unpopularD. bitter7. Before you are going to hand in your te
4、st papers, you should _ again.A. think about themB. think them aboutC. think over themD. think them over8. Mr. Li is ill. Let Mr. Wang _ us instead of him.A. to teachB. teachC. teachesD. taught真题链接1. What a good _ youve given me! Thanks a lot. My pleasure.A. information B. newsC. suggestionD. advice
5、2. The air pollution is terrible. It will be worse _ we take action to protect the environment.A. ifB. unless C. untilD. when3. I have some tickets for the basketball match. I wonder _.A. where you buy the ticketsB. why you like to go thereC. if youd like to come alongD. when you watch the matchII.
6、阅读理解AWhen you feel sad, tears will come down from your eyes. When you are happy, especially when you laugh hard, tears will also come down from your eyes. But tears have a more important job than showing your feelings.Tears keep your eyes clean and healthy. They wash away dirt and germs(细菌) just lik
7、e bath. Your eyes also need tears to keep them wet. And eyes must be wet so that they can move smoothly. Your eyes are busy looking here and there all day long. They move quickly from one thing to another. If you didnt have tears, your eyes couldnt move, and soon you would be blind.Maybe you dont li
8、ke tears, but your eyes cant do without them.1. The story tells us _.A. what makes people blindB. why people have tearsC. why people cry when they are sadD. what tears are2. Tears help you by _.A. showing how you feel B. making your face cleanC. washing things from your eyesD. making your eyes brigh
9、t3. If your eyes were not wet, you could not_.A. look at things clearlyB. laugh and cryC. keep cleanD. show your feelings4. When you are happy or sad, you may _.A. look at things quicklyB. wash away dirt and germsC. have tears in your eyesD. move your eyes quickly5. The sentence “your eyes cant do w
10、ithout them” means _.A. your eyes like having baths very muchB. your eyes like tears very muchC. your eyes cant work without tearsD. your eyes cant open without themBTuesday, 1st SeptemberI had mixed feelings today, nervous, worried, happy, excited My heart went down when Miss Chan, our head teacher
11、, said that Matthew and Beth, two students from England, would spend three months with us! I was worried that I had to speak English so much! But at the end of the school day, I was happier than I thought: the morning with them today was more enjoyable than I expected. Today is the most unforgettabl
12、e first day I have had! Matthew is fantastic! His English is clearer and easier to listen to than I thought. The other English student, Beth, is the most helpful girl Ive ever met. There were lots of things to do on the first day. Beth offered to help Miss Chan put up all the notices. Of course, som
13、e of the credit (功劳) should also go to ME because I translated some of the notices for her. Miss Chan praised us! We finished all the preparations 10 minutes earlier than expected, then Beth and I talked for a while, Matthew sang several English songs and did some stand-up comedy (单人喜剧表演) at the par
14、ty. We all praised him. When the bell rang to end the first school day, none of us wanted to leave. When I went back home, I had a little headache. I have probably spoken more English today than the whole of last year. It was really a happy day! I hope our friendship can continue, even after they go
15、ne back to England! 6. The writer felt _ when he heard the news from Miss Chan. A. excitedB. angryC. fantasticD. worried 7. Beth helped Miss Chan with the _. A. comedyB. speeches C. noticesD. translation 8. Matthew _ at the party. A. had a talkB. rang the bell C. sang several songsD. made a preparat
16、ion 9. Matthew and Beth _ on the first day. A. spoke much ChineseB. got lots of praise C. had a little headacheD. forgot to leave the school 10. From the passage, we know that the writer _. A. caught a bad cold that day B. went back home with Beth C. expects to travel to England D. likes the two Eng
17、lish students III.书面表达在日常生活中会出现一些让我们觉得烦恼的事情,然而每一件事情都有解决的办法。请写一篇短文谈谈令你烦恼的事情和你是怎样解决这些问题的。要求:意思连贯、通顺,词数在6080之间。_【答案与解析】I. 单项选择。1. B。同级相比,用as . as结构,中间要用形容词或副词的原级,因为是修饰动词study,因此用副词。故选B。2. B。原句中girl为可数名词单数,使用句型such + a(n) + adj. + n.或so + adj. +a(n) + n. ;第二个空考查be afraid of doing sth.害怕做某事。故选B。3. A。thou
18、gh意为“虽然,尽管”,是从属连词,引导让步状语从句;but意为“但是,然而”,是并列连词,引导转折关系的并列句;because意为“因为”,引导原因状语从句。根据分析,句意应为“虽然张老师给我们提出了一些好的建议,但是我们依然没有处理好那些问题”。故选A。4. D。must be表示肯定的推测;cant be表示否定的推测。由句意汤姆在打球可知他不可能在家。故选D。5. A。考查at the end of .意为“在尽头/末尾”,是固定短语。by the end of .表示“到末为止”;in the end意为“最后”。在街道的尽头用“at the end of”。故选A。6. A。考查形
19、容词。nervous紧张不安的;disappointed失望的;unpopular不受欢迎的;bitter有苦味的,痛苦的。由答语“Take it easy.别紧张”,可知应选A。7. D。think over仔细考虑。代词只能放在中间。故选D。8. B。let sb. do sth.让某人做某事,let后跟省略to的不定式。故选B。真题链接1. C。句意:你给我的多么好的一个建议呀!多谢了。不客气。本题考查名词词义辨析。根据不定冠词a可知,应用可数名词,排除A、B和D三项不可数名词,故选C项。2. B。句意:空气污染很糟糕。它将变得更糟糕,除非我们采取行动保护环境。本题考查状语从句。if如果
20、;unless除非,如果不;until直到;when当时候。根据语境选B项。3. C。我有几张篮球赛的票。我想知道你是否愿意和我一起去。本题考查宾语从句。A、B、D项均不符合题干中前后句的逻辑关系,故答案为C项。II. 阅读理解。A篇1. B。本文中心谈论的是眼泪的作用,也就是讲人为什么会有眼泪。故选B。2. C。由第二段第一、二句“Tears keep your eyes clean and healthy. They wash away dirt and germs(细菌) just like bath.”可知应选C。3. A。由第二段第四句“Your eyes must be wet s
21、o that they can move smoothly.”可知应选A。4. C。由第一段第一、二句“When you feel sad, tears will come down from your eyes. When you are happy, especially when you laugh hard, tears will also come down from your eyes.”可知应选C。5. C。由第二段最后一句“If you didnt have tears, your eyes couldnt move, and soon you would be blind.”
22、可知,如果没有眼泪,眼睛就无法工作。故选C。B篇6. D。细节理解题。由第一段第二句中的“My heart went down when”可知。7. C。细节理解题。由第二段第六句“Beth offered to help Miss Chan put up all the notices. ”可知。8. C。细节理解题。由第三段第二句“Matthew sang several English songs and did some stand-up comedy(单人喜剧表演)at the party.”可知。9. B。细节理解题。由第二段最后一句“Miss Chan praised us!”和
23、第三段倒数第二句“We all praised him.”可知。10. D。主旨大意题。通读全文可知,作者和这两个外国同学过得很愉快,即作者很喜欢这两个外国同学。III. 书面表达。参考范文:Not everything is interesting in life, but we still have to face them. Sometimes I feel worried when I make some silly mistakes in the exams. Sometimes I feel bored when my parents dont allow me to play.
24、And sometimes I feel annoyed because I have so much homework to do. That kind of feeling is really bad. So I will do something different to relax myself or think about other things. For example, I can listen to the radio and some soft music. Besides, I often talk with my good friends. Then I become happy again. You can have a try!