收藏 分享(赏)

(包头专版)2020中考英语复习方案 速测01 完形填空 阅读理解B C试题.docx

上传人:高**** 文档编号:853706 上传时间:2024-05-31 格式:DOCX 页数:6 大小:38.06KB
下载 相关 举报
(包头专版)2020中考英语复习方案 速测01 完形填空 阅读理解B C试题.docx_第1页
第1页 / 共6页
(包头专版)2020中考英语复习方案 速测01 完形填空 阅读理解B C试题.docx_第2页
第2页 / 共6页
(包头专版)2020中考英语复习方案 速测01 完形填空 阅读理解B C试题.docx_第3页
第3页 / 共6页
(包头专版)2020中考英语复习方案 速测01 完形填空 阅读理解B C试题.docx_第4页
第4页 / 共6页
(包头专版)2020中考英语复习方案 速测01 完形填空 阅读理解B C试题.docx_第5页
第5页 / 共6页
(包头专版)2020中考英语复习方案 速测01 完形填空 阅读理解B C试题.docx_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、速测(一)完形填空+阅读理解B+C.完形填空Body imagethe way people feel about their looksis a big problem for many young people today. According to a1, more than half the teenage girls in the USA think 2 should be on a diet (节食), and almost one in five teenage boys are 3 about their bodies and their weight.But whats th

2、e cause? In the study, many blame (责备) the media (媒体).Turn on the TV and youll 4 see beautiful models, handsome actors and fit sports stars. 5 a magazine or a newspaper, look through the Internet, and its usually 6.Many young people feel pressure to7 these “perfect” people. But for most, this is jus

3、t not possible. In the USA, the average(平均的) woman is 163 cm tall and weighs 64 kilos, 8 the average model is 180 cm tall and weighs 53 kilos.When people dont look the way many9 people look, they may become less confident. Some stop eating 10 in order to lose weight. Students can lose so much confid

4、ence that they start to 11 taking part in classroom activities at school.Body image problems dont12 as we get older, either. In the UK, for example women over 50 spend more money on cosmetics (化妆品) than any other 13 group. Older men spend a lot of money trying to 14 hair loss(损失).Is there a solution

5、 to the problem? A 2016 study in the UK suggested that body image lesson should be provided in15. Others believe its a problem that all of society needs to deal with. As Meaghan Ramsey says, “We need to judge (评判) people by what they do, not what they look like.”()1.A. newspaperB.magazineC.studyD.bo

6、ok()2.A. weB.theyC.youD.she()3.A. confident B.sureC.worriedD.happy()4.A. probably B.hardlyC.neverD.finally()5.A. GetB.Open C.TakeD.Find()6.A. the sameB.different C.specialD.interesting()7.A. look afterB.look for C.look atD.look like()8.A. becauseB.althoughC.butD.or()9.A. kindB.strong C.youngD.famous

7、()10.A. earlyB.properlyC.slowlyD.carefully()11.A. enjoyB.stopC.finish D.forget()12.A. comeB.continueC.disappear D.happen()13.A. ageB.jobC.hobbyD.man()14.A. makeB.avoidC.refuseD.protect()15.A. supermarketsB.streetsC.parksD.schools .阅读理解Passage 1What is the most important thing in this age? And who is

8、 leading our civilization to a higher level? Technology. Compared with 10 years ago, its obvious that our life now has completely changed with the continuous fast development of technology.Artificial IntelligenceAs is known to all, the brain plays the most indispensable(不可或缺的) part in our human body

9、. And people around the world had been expecting to create an artificial brain which can act as a human brain in some objects. However, its not a dream anymore. AI(Artificial Intelligence) is now set to work in almost all kinds of areas. AIs neural networks(神经网络) and deep learning have the ability o

10、f recognizing voices, labeling images and making decisions under a series of complicated huge data works. Nowadays artificial intelligence is not science fiction. It is already embedded in products we use every day.ConnectivityThe world is making progress every single day. Of course no exceptions in

11、 connectivity. Recently a new amazing creation called “Li-Fi” was born, which is very probably going to be the next alternative of Wi-Fi. The difference between them is Li-Fi uses light to deal with information and respond through the air rather than radio waves; the functions of the light bulb are

12、similar to the routers(路由器) of Wi-Fi. Due to those brilliant advantages, it is reported that Li-Fi is 100 times faster than Wi-Fi. The first model of Li-Fi is capable of downloading thousands of high quality music in minutes.Not only does technology change our way of living but it also has the power

13、 to change our future as its developing footstep never stops.1.What makes our life have completely changed according to the passage?()A. The development of technology.B.The development of culture.C.The development of science.D.The development of education.2.AI can do different kinds of jobs EXCEPT a

14、ccording to this passage.()A. making decisionsB.labeling imagesC.taking photosD.recognizing voices3.What does the underlined phrase “embedded in” mean in this passage?()A. 铭刻B.嵌入C.预设D.种植4.Which statement is TRUE according to the passage?()A. Li-Fi uses radio waves to deal with information and respon

15、d.B.An artificial brain cant act as a human brain.C.Li-Fi cant download high quality music.D.Wi-Fi is 100 times slower than Li-Fi.Passage 2Earlier this year, China achieved a new milestone(里程碑) in space research. On January 3, 2019, Change-4 became the first lunar probe(月球探测器) in history to successf

16、ully land on the far side of the moon. The Earths gravity(重力) slows the moons rotation(自转), matching it to the speed of its orbit(公转). Therefore, the far side of the moon is almost “dark” and has never been seen. Its this sense of the unknown that makes the far side of the moon such an interesting p

17、lace for scientific and space research. Being blown by solar(太阳的) winds, the far side may have the special minerals(矿物质). For this reason, Change-4 will study the effect of solar winds on the lunar surface and any mineral found by the spacecraft. Change-4 is also carrying flower seeds, potatoes and

18、silkworm eggs to see whether life is possible on the moon. If it is, then the moon will become a possible choice for space travel in the future. However, research of the “dark” side isnt easy. As the far side is blocked(阻断) off from us, radio noise coming off the Earth is also blocked. This is why C

19、hinas relay satellite(中继卫星) Queqiao was sent up in May, 2018. Thanks to Queqiao, the communication problem between the Earth and Change-4 has been well solved. Power supply(电源供应) is also a challenge to the task. Change-4 gets energy from the sun through its solar panels. As we know, a lunar day has

20、the length of 28 Earth days. After Change-4 was sent up on December 8, 2018, it took the probe over 20 days to orbit the moon to be in a position to be able to land in moon daylight and use its solar panels. Luckily, everything goes well. Change-4 has worked on the “dark” side for over 5 months. It

21、has sent back many photos of the far side of the moon and has been used to carry out some scientific experiments. The New York Times used the word “groundbreaking” to praise the task and wrote that “it will offer help to the history and development of the moon.”1.When was Change-4 sent up?()A. In Ma

22、y, 2018.B.On December 8, 2018.C.On January 3, 2018.D.The passage doesnt tell us. 2.The main task of Change-4 doesnt include .()A. studying if life is possible on the moonB.studying the effect of solar winds on the lunar surfaceC.studying the communication problem between the Earth and other probesD.

23、researching any mineral found by the spacecraft3.The meaning of the underlined word “groundbreaking” in the last paragraph is the closest to “”.()A. harmfulB.unpredictableC.riskyD.pioneering4.According to the passage, which of the following statements is NOT true?()A. Change-4 has sent back many pho

24、tos of the far side of the moon.B.A lunar day has the length of 28 Earth days.C.Chinas relay satellite Queqiao was sent up in order to offer power to probes.D.Change-4 is the first lunar probe in history that has successfully landed on the “dark” side of the moon.【参考答案】.主旨大意本文是一篇议论文。文中主要讲述的是人们受到媒体的影

25、响,过度关注自己的体型美,希望自己成为像模特、影星一样的人。研究表明人们对自己体型美的关注随着年龄的增长而增强,最后提出了不要过度关注自己的体型。1.C考查名词辨析。newspaper报纸;magazine杂志;study研究;book书。根据第二段第二句“In the study”可知,这是一项研究。故选C。2.B考查代词辨析。we我们;they她(他、它)们;you你(们);she她。联系上文“more than half the teenage girls”可知,此处指的是“她们”。故选B。3.C考查形容词辨析。 confident 自信的; sure 确信的; worried 担心的;

26、happy 高兴的。这里表示五分之一的男生担心体型和体重。故选C。4.A考查副词辨析。probably可能;hardly几乎不; never从来不; finally 最后。结合下文可知句意“可能在电视上看到漂亮的模特、帅气的演员和健壮的体育明星”。故选A。5.B考查动词辨析。get得到; open 打开; take拿;find找。此处指“打开杂志或报纸”。故选B。6.A考查形容词辨析。the same相同的;different 不同的; special特别的;interesting有趣的。此处指“在互联网上看到的和报纸、杂志是一样的”。故选A。7.D考查动词短语辨析。look after照看;

27、look for 寻找;look at看; look like看起来像。句意:许多年轻人觉得要看上去像这些“完美的”人是有压力的。故选D。8.C考查连词辨析。because因为; although尽管;but但是; or或者。联系上下文可知,此处表示转折。句意:但是模特的平均身高为180 cm,平均体重为53千克。故选C。9.D考查形容词辨析。kind善良的; strong强壮的;young年轻的; famous著名的。句意:当人们没有名人那样的外貌和体型时,他们可能会变得不那么自信。故选D。10.B考查副词辨析。early早地; properly正常地; slowly慢地; carefull

28、y仔细地。句意:有些人为了减肥而停止正常饮食。故选B。11.B考查动词辨析。enjoy喜欢; stop停止; finish完成;forget忘记。这里想表达的是学生失去自信,他们也开始不参加学校活动了。故选B。12.C考查动词辨析。come来; continue继续; disappear 消失; happen发生。结合下文可知这里表达的是“随着年龄的增长,身体形象问题也不会消失”。故选C。13.A考查名词辨析。age年龄; job工作; hobby爱好; man男人。前面的women over 50 表示某一年龄段。故选A。14.B考查动词辨析。make让; avoid避免;refuse拒绝;

29、 protect保护。句意:老年人为了避免脱发花费很多钱。故选B。15.D考查名词辨析。supermarket超市; street大街; park公园;school学校。结合后文可知,这里想表达的是形体教育应该从学校开始。故选D。.Passage 1主旨大意本文介绍了两种科技产品人工智能和连通器。1.A根据第一段中的“its obvious that our life now has completely changed with the continuous fast development of technology.”可知是科技改变了我们的生活。2.C根据第二段中的“AIs neural

30、 networks and deep learning have the ability of recognizing voices, labeling images and making decisions under a series of complicated huge data works.”可知文章中没有提到选项C。3.B4.D根据第三段中的“it is reported that Li-Fi is 100 times faster than Wi-Fi.”可知选项D正确。Passage 2主旨大意本文是一篇说明文,讲述为了探索月球,中国发射了嫦娥四号月球探测器以及该探测器的相关信

31、息。1.B细节理解题。根据第四段最后一句“After Change-4 was sent up on December 8, 2018”可知,嫦娥四号是在2018年12月8日发射的。故选B。2.C细节理解题。根据第二段中的“For this reason, Change-4 will study the effect of solar winds on the lunar surface and any mineral found by the spacecraft. Change-4 is also carrying flower seeds, potatoes and silkworm e

32、ggs to see whether life is possible on the moon.”可知,嫦娥四号的任务包括选项A、B、D中的内容,不包括选项C中的内容。故选C。3.D词义猜测题。最后一段讲的是纽约时报高度评价本次发射行动,这将会给月球的历史和发展提供帮助。故画线单词的意思应是“开创性的”,故选D。4.C细节理解题。根据第五段的内容可知,嫦娥四号已经发回了很多月球背面的照片,选项A正确;根据第四段第三句“As we know, a lunar day has the length of 28 Earth days.”可知,选项B正确;根据第三段最后两句“This is why C

33、hinas relay satellite Queqiao was sent up in May, 2018. Thanks to Queqiao, the communication problem between the Earth and Change-4 has been well solved.”可知,发射鹊桥中继卫星是为了解决地球与探测器之间的通讯问题而不是能源问题,选项C说法错误;根据第一段第二句“On January 3, 2019, Change-4 became the first lunar probe in history to successfully land on the far side of the moon.”可知选项D正确。故选C。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 幼儿园

网站客服QQ:123456
免费在线备课命题出卷组卷网版权所有
经营许可证编号:京ICP备12026657号-3