收藏 分享(赏)

中考阅读理解热点话题考前冲刺集训13-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx

上传人:a**** 文档编号:841499 上传时间:2025-12-16 格式:DOCX 页数:18 大小:526.33KB
下载 相关 举报
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训13-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第1页
第1页 / 共18页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训13-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第2页
第2页 / 共18页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训13-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第3页
第3页 / 共18页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训13-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第4页
第4页 / 共18页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训13-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第5页
第5页 / 共18页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训13-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第6页
第6页 / 共18页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训13-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第7页
第7页 / 共18页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训13-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第8页
第8页 / 共18页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训13-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第9页
第9页 / 共18页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训13-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第10页
第10页 / 共18页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训13-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第11页
第11页 / 共18页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训13-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第12页
第12页 / 共18页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训13-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第13页
第13页 / 共18页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训13-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第14页
第14页 / 共18页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训13-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第15页
第15页 / 共18页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训13-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第16页
第16页 / 共18页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训13-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第17页
第17页 / 共18页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训13-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第18页
第18页 / 共18页
亲,该文档总共18页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、备战2022中考英语阅读理解热点话题+体裁分类训练(中考真题+各地模拟题)中考阅读理解热点话题考前冲刺集训13(2022浙江杭州一模)The most popular star during 2022 Winter Olympics was Bing Dwen Dwen, the panda-shaped mascot. Lots of people went crazy for it and made reviews (评论). Here are five of them.Top selling product(s)All I want is Bing DwenDwen, but they

2、have been sold out. The key ring finally arrived and Bing DwenDwen is really cute. But its not soft enough. My daughter was so excited to see the gift I gave her. Pandas are always her favorite. It is not as beautiful as people say about it and I dont think its useful. Its said that it took ten mont

3、hs to prepare and the team improved it over 1,000 times. 1 Who bought a Bing Dwen Dwen key ring?ALucy.BBill.CAmy.DRose.2Why did Nicks daughter like Bing Dwen Dwen?ABecause it was cute and cheap.BBecause it looked like a panda.CBecause it was big and beautiful.DBecause it arrived quickly.3What do we

4、know about Bing DwenDwen according to this passage?ARose thought it was beautiful and useful.BBill couldnt buy it during 2022 Winter Olympics.CIf Tom wants to buy a 23cm-tall one, he will pay¥80.DThere are different sizes of Bing DwenDwen.(2021贵州遵义一中一模)Many Chinese people wonder what presents to get

5、 for their moms on Mothers Day, but not many know Mothers Day is actually a festival from overseas. Mothers Day originated(起源)in America during the early 20th century. The festival spread to China as early as the 1980s and was widely accepted.Why did a foreign festival become popular in China? In fa

6、ct, Chinese traditional culture has always encouraged filial devotion(孝道)to parents. There are many stories which show filial respect in ancient China. For example, the story of Taste Liquid(液体的Medicine for Mother tells us the filial virtue(美德)of Emperor Wen of the Western Han dynasty. His mother ha

7、d been sick for three years, He often stayed up by her bedside and cared for her day and night. He tasted the liquid medicine first before she drank it. Children in China are brought up with the education of filial devotion.On special days, people often uses roses or forget-me-nots to express love,

8、carnations are considered as the perfect flowers for mothers around the world, but few know that China has its own flower for mothersthe tiger lily.Love for mothers can have different ways of expression. What matters most is love, not the festival itself. What mothers truly want is perhaps just a si

9、mple expression of love not the festival itself. What mothers truly want is perhaps just a simple expression of love from their children.4When did Mothers Day spread to China?AIn 1980.BIn the 1980s.CIn the Western Han dynasty.DIn the Tang dynasty.5Mothers Day is popular in China mainly because of _.

10、Aits wide spread in many countriesBthe encouragement of filial devotionCits simple way of expressing loveDour ancient stories of respecting parents6What is the story of Taste Liquid Medicine for Mother about?AThe hard-work of Emperor Wen.BTraditional Chinese medicine.CThe filial virtue of Emperor We

11、n.DA mothers love for her son.7Which kind of flower is regarded as the Chinese own flower for a mother?Arose Bforget-me-notCtiger lily Dcarnations8What a mother truly wants on Mothers Day may be _.Agreetings of the festivalBa celebration partyCa big festival dinnerDexpensive presents(2022河北威县第三中学一模)

12、Looking at the undone homework on his desk always makes David Grey feel uncomfortable. David usually leaves his homework behind and surfs the Internet instead, waiting until the last minute. “But the longer I wait,” says David, aged 15, “the more I worry.”Everyone procrastinates (拖延) because they wa

13、nt to feel good now. The way to do that is to avoid the task. You can procrastinate on nearly anything, even enjoyable tasks such as planning a vacation. Research has shown that the top tasks young people procrastinate are studying and going to bed. “One big cause for procrastination is that people

14、are afraid of failure, of not meeting others expectations,” says Professor Peter Stone.Some people believe that procrastination will make them thrive. But researchers disagree. “I did a study several years ago, asking procrastinators to finish a task in a certain period of time,” says Stone. “They d

15、id worse than non-procrastinators: they made more mistakes and they took longer. But they thought they did better.” Procrastination is usually not going to be good for you. For example, bedtime procrastination can lead to sleeplessness, which in turn can cause many other health problems.For those wh

16、o need some drives to stop procrastinating, the best advice might be to take action first. If youve been procrastinating on forming a habit of exercise, just put on your walking shoes. A little bit of progress will get you moving.Next, find something to help you remember to take action. If you want

17、to go to bed at 10:30 pm, you might set a timed dimmer switch (渐暗开关) at 10 pm. When the lights are dimmer, youll start going to bed. It works for most people.Finally, reward (奖励) yourself every time you make progress. For example, after youve run 3 km, enjoy your favourite ice-cream. But be careful:

18、 it wont work the other way around.9What is the main reason for peoples procrastination?AThey want to avoid doing hard work.BThey fear to fail and let others down.CThey need to finish the top tasks first.DThey plan to do the enjoyable tasks last.10What does the underlined word “thrive” in Paragraph

19、3 most probably mean?Athink fasterBworry too muchCgive up more easilyDwork more successfully11What should David do if he wants to stop procrastinating on a wring task?APut on some soft music to help think actively.BEnjoy a favourite ice-cream, and then start writing.CSearch the Internet for enough i

20、deas for a long time.DPick up a pen and write down possible starting sentences.12What is the writers main purpose of writing this passage?AExplaining why people procrastinate.BTelling readers what procrastination is.CShowing the disadvantages of procrastination.DShowing people how to stop procrastin

21、ation.13What can be the best title of this passage?AA day of a procrastinatorBPrognostication: yes or no?CSay goodbye to procrastinationDWan to feel good now? Procrastinate!(2022山东日照市新营中学一模)A zero-waste life is a lifestyle that hardly creates any rubbish. So, a zero-waste store is about providing a

22、kind of everyday and pleasant-looking zero-waste products to help people start on a zero-waste life journey. “Zero waste” or “danshari” was first suggested by a French woman called Bea Johnson. Her idea is: live a life and try not to create any rubbish; use different kinds of ways to save the enviro

23、nment such as stopping the use of one-off objects; giving unwanted things to others or giving them away to organizations like the Red Cross. Yu Yuan, 27, is deeply interested in this idea. She and her boyfriend have lived in Beijing for many years. And earlier she used to buy things without thinking

24、 about them carefully until she saw a video about “zero waste”, in which a family of four placed the rubbish they produced every year in a jar (罐). After watching the video, Yu wanted to experience this zero-waste lifestyle with her boyfriend. A zero-waste life follows the 6R ruleRefuse Reduce, Reus

25、e, Repair, Recycle and Rot. Over AugustOctober when Yu followed the rule of zero waste 6R, she and her boyfriend Joe Harvey both produced only two cans of rubbish. Now, the couple have opened a small shop in Beijing, where they use wood products to take the place of plastic ones and cloth bags print

26、ed with environmentally friendly logos. Most products sold in the store can be reused. The store also has second-hand books and CDs/DVDs with ideas to make the best of the used things. “Those who once experienced the non-waste lifestyle have slowly changed their ideas,” says Ya, “The zero-waste life

27、style is not for ascetics (苦行僧). It is just around us at our finger-tips.” Yu expects some of her friends to join her on the road to zero waste.14Bea Johnson suggests that people should _Awork hard for the Red CrossBshare objects with othersCHelp their friends live comfortablyDtry to produce no rubb

28、ish in life15We can see from the passage that Yu Yuan _.Aoffers plastic bags in her storeBis influenced by the 6R ruleCoften buys things she doesnt needDlikes listening to CDs very much16What Yu Yuan says in the last paragraph probably means that _.Alots of people doubt the zero-waste lifestyleBshe

29、feels it hard to continue her lifestyleCher friends have followed her lifestyleDthe zero-waste lifestyle is not difficult to live17Which of the following is the best title for the passage?AOpening up a second-hand store.BRecycling waste.CSaving the environment.DJoining the couple.(2022山东济宁一模)“Pure(纯

30、粹的)love, only for the country”- this is a sentence from the diary of Chen Xiangrong, a 19-year-old Chinese soldier who was at the border of Gal wan Valley(加尔万谷边界). Unfortunately, Chen died during a border clash(边境冲突)between Chinese and Indian troops(军队)in June 2020. Last June, Indian soldiers illega

31、lly(非法地)crossed to the Chinese side of the Galwan Valley and set up tents, which forced Chinese troops to react(反应), Xinhua said. Regimental commander(团长)Qi Fabao, 41, led several of his soldiers to negotiate(协商)with the Indian side. However, they were then attacked(袭击)by Indian soldiers. Chen Hongj

32、un, 33, Chen Xiangrong, 19, Wang Zhuoran, 24 and Xiao Siyuan, 24, died during the clash. Qi was the only one left alive, but was seriously injured. It was the first time since the incident that the Chinese military(军队)has made details(细节)public including the number of deaths and the names of the fal

33、len soldiers. On Feb 19, the Central Military Commission (CMC)(军委)honored the two officers and three soldiers for defending(守卫)the border. Four of them received awards after death. The awards include honorary titles(荣誉称号)and first-class merit(一等功). In China, an honorary title is the highest award gi

34、ven to a service member in the military. A first-class merit is the second-highest. The country has also offered pensions(抚恤金)to the four martyrs(烈士的)families. A team will stay in touch with the family members and help them if needed. The martyrs children will also get extra points on the gaokao.18W

35、hat caused the border clash?AThe death of a Chinese soldier.BIndian soldiers lost many tents.CChinese troops were training in the valley.DIndian soldiers illegally crossed the border.19What did the Chinese soldiers plan to do at first?AFight the Indian soldiers with rocks.BMake the clash public.CDea

36、l with the clash peacefully.DHelp injured Indian soldiers20What do we know from the last three paragraphs?AChina has shown great respect(尊敬)for the four martyrs.BThe four martyrs had received honorary titles before death.CThe martyrs families received donations(捐赠)from around the country.DThe martyr

37、s children can go to any of Chinas top universities.21Which might be the best title of the passage?ATroops in different countriesBHaving friendly relationshipsCForgetting warsDHonoring the fallen(2022江苏苏州工业园区星汇学校一模)Every now and then you may see news of satellites(卫星) sent into space. On Feb 21, for

38、 example, US company SpaceX took 46 satellites into orbit(轨道). On Feb 27, China sent 22 satellites into space. Why do we need so many satellites? What do they do out there?At present, there are more than 3,000 active satellites moving around the Earth. Satellites do all kinds of work. They are used

39、to send TV signals, give you directions on the road and help scientists do research.For example, the 22 satellites China just sent up are part of the Beidou Navigation(导航) Satellite System. Shared bikes that use BeiDou chips(芯片) can be found more easily.Before satellites, TV signals didnt go very fa

40、r. Mountains or tall buildings would block(阻碍) them. Phone calls to faraway places were also a big problem. With satellites, TV signals and phone calls can be sent directly to a satellite and back down to different places on Earth. SpaceXs Starlink project is trying to go further. It plans to use sa

41、tellites to provide Internet in the future.Satellites can also provide information about clouds, oceans, land and ice. They help scientists predict changes in weather and climate. By closely watching wildfires and volcanoes, satellites help people deal with natural disasters. Farmers can use satelli

42、te images to decide the best time to water their fields.Some satellites fly near other planets. They may look for water on Mars or take close-up pictures of other planets. In 2020, video website Bilibili sent a satellite into space. Its job is to look at other planets and share the pictures and vide

43、os with Bilibilis users.Like any other machines, satellites do not last forever. When they die, they either burn up or become space junk. Someday we may need to send “garbage trucks” to clean them up.22Whats the function(作用) of Paragraph 1?ATo introduce the topic of satellites.BTo describe what sate

44、llites are like.CTo explain the importance of satellites.DTo compare the two countries satellites.23What can satellites do at present according to the text?a.Prevent natural disasters.b.Send telephone signals.c.Help scientists do research.d.Take pictures of other planets.AabcBabdCacdDbcd24How does t

45、he writer organize this passage?ABy telling stories.BBy giving examples.CBy listing reasons.DBy asking questions.25Whats the best title for the passage?ASatellites Guiding the WayBSpaceXs StarlinkCChinese Space DevelopmentDSky-high Technology(2022广东河源一模)It is calculated that by the year 2230, the en

46、tire population of the USA will be dangerously overweight. Nine years ago only one in eight was obese (肥胖) . Nowadays in five Americans one is obese and the number continues to rise. One of the problems is the big amounts of what they eat. The drink and food portions (分量) are so large in America tha

47、t a new vocabulary has appeared on the menus to fit the portions. Food sizes no longer stop at large, but run through jumbo, supreme, monster and super size. Everybody is not only eating more, but also consuming more and more junk food. And everybody knows what food like this can do to their weight

48、and health. Americans eat about 20 teaspoons of sugar a day, twice the suggested safe amount and 25 percent more than 10 years ago. Besides, most of the Americans sit at a desk all day, go past a drive-through restaurant, head home, open the garage door and head for the armchair, television with voi

49、ce control and mobile phone resting on the arms. Everything is electric, and everything has been motorized or electrified. The growth of obesity among children is also worrying American health experts. Children are spending long hours sitting, watching TV, surfing the Internet or playing computer ga

50、mes. As a result, 12 percent of teenagers are overweight. The Center for Disease Control has already warned the nation about an epidemic (泛滥) of obesity, but it is hard for people to give up their eating habits even if they know about the health risks they run.26The numbers mentioned in Paragraph 1

51、is _.Ato warn Americans about the danger of obesityBto show the improvement of living standards in AmericaCto show the sharp increase in obese population of the USADto compare the growth of obesity between America and China27The underlined word “consuming” means “_”.AeatingBsellingCthrowingDpreparin

52、g28What can you indicate (推断) from Paragraph 4?ASome of the children in America dont have healthy habits.BMost of the Americans are too lazy to do things themselves.CAmericans are becoming lazy because everything is motorized or electrified.DOnly 12 percent of teenagers are overweight so theres noth

53、ing to worry about.29Which of the following statements is NOT true?AA new vocabulary has appeared on the menus to fit the larger portion.BThe development of science and technology has freed peoples hands.CAmericans go to drive-through restaurants because they dont have time to make dinner.DPeople kn

54、ow what their eating habits will do lo their health but they cant give them up.30Which of the following is the best title for the passage?AThe growth of obesity among AmericansBUnhealthy eating habitsCMore food, more obesityDHealth risks of obesity(2022山东菏泽二模)Teenagers should be allowed to develop a

55、 hobby. A hobby can give you different types of challenges. Youll need to find different interests and decide which hobby really interests you. You can take up a hobby that can challenge you physically, such as rock climbing or kayaking. While this may be hard to do, here are four great reasons to w

56、ork it in: Hobbies help build a teens confidence. By finding an area of interest, a teen can build his skills. This leads to positive results and builds teenagers confidence. A hobby helps teens have a sense of their identity. Our likes and dislikes help us know who we are as people. Hobbies help by

57、 sending a signal, “I like doing this. This makes me feel good. Therefore, this is a part of who I am.”Hobbies keep teens from getting bored. Bored teens look for things to do and are more likely to do something bad. Helping teens develop a hobby is helping them stay out of trouble. Hobbies will hel

58、p teens to get on well with their parents. When a teen is busy with a hobby, his parents have easy access (机会) to something to praise him about. They can communicate with each other easily.31According to the passage, hobbies can make teens _.Abe sure something they want will happen in the futureBkno

59、w they are different from their parentsCfeel a little bad about themselves32The underlined word “positive” in the passage probably means “_”.A现实的B消极的C积极的33If Jim has a hobby, he will _ in his free time.Abe boredBbe in troubleCfeel happy34Hobbies will help teens to get on well with their parents beca

60、use _.Ateens are busy and have no time to fight with parentsBparents never praise them about their hobbiesCparents have an interesting topic to talk about with children35The passage is mainly about _.Awhy its not easy to find a hobbyBhow to develop a hobbyCwhy teens need a hobby参考答案:1A2B3D【解析】【导语】本文

61、主要介绍了冰墩墩非常受欢迎,很多人买有关它的商品,文章介绍了几个人买过之后的评论。1细节理解题。根据“The key ring finally arrived”可知Lucy买了冰墩墩钥匙圈。故选A。2细节理解题。根据“Bing Dwen Dwen, the panda-shaped mascot”以及“Pandas are always her favorite”可知尼克的女儿喜欢冰墩墩,是因为冰墩墩像一个熊猫。故选B。3细节理解题。根据表格中三个冰墩墩的尺寸可知冰墩墩有不同的尺寸。故选D。4B5B6C7C8A【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了母亲节起源及其相关的中国传统文化,以中国

62、古代的孝顺故事为例,引申母爱的表达方式和内涵。4细节理解题。根据“The festival spread to China as early as the 1980s and was widely accepted.”可知这个节日早在20世纪80年代就传到了中国,并被广泛接受。故选B。5细节理解题。根据“Why did a foreign festival become popular in China? In fact, Chinese traditional culture has always encouraged filial devotion to parents.”可知母亲节在中国

63、很受欢迎,主要是因为对孝道的鼓励。故选B。6细节理解题。根据“There are many stories which show filial respect in ancient China. For example, the story of Taste Liquid Medicine for Mother tells us the filial virtue of Emperor Wen of the Western Han dynasty.”可知给妈妈尝药水的故事是关于文帝的孝道。故选C。7细节理解题。根据“On special days, people often uses rose

64、s or forget-me-nots to express love, carnations are considered as the perfect flowers for mothers around the world, but few know that China has its own flower for mothersthe tiger lily.”可知虎百合被认为是中国人自己的母亲花。故选C。8推理判断题。根据“What mothers truly want is perhaps just a simple expression of love not the festi

65、val itself. ”可知母亲真正想要的也许只是孩子们节日的问候。故选A。9B10D11D12D13C【解析】【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了拖延症,它的危害以及克服拖延症的一些建议。9细节理解题。根据“One big cause for procrastination is that people are afraid of failure, of not meeting others expectations”可知,拖延症产生的主要原因是人们害怕失败或是让他人失望。故选B。10词义猜测题。根据“But researchers disagree. “I did a study sev

66、eral years ago, asking procrastinators to finish a task in a certain period of time,” says Stone. “They did worse than non-procrastinators: they made more mistakes and they took longer.”可知,研究人员不同的观点是拖延让他们更成功,因此猜测划线单词的含义为更成功,故选D。11细节推理题。根据“For those who need some drives to stop procrastinating, the b

67、est advice might be to take action first. If youve been procrastinating on forming a habit of exercise, just put on your walking shoes.”可知,对于那些需要一些动力停止拖延症的人来说,最好的建议可能是先采取行动。所以想要在写作任务上停止拖延,首先要拿起笔并且写下可能开始的句子,故选D。12主旨大意题。根据“For those who need some drives to stop procrastinating, the best advice might b

68、e to take action first.”可知,本文主要讲了克服拖延症,因此这篇文章的目的是向人们展示了摆脱拖延的方法。故选D。13最佳标题题。通读全文,本文主要讲述了如何克服拖延症,向读者展示了人们摆脱拖延症的方法,选项C“告别拖延症”,符合文章主题,故选C。14D15B16D17C【解析】【导语】本文是一篇说明文,通过实例介绍了一种新型的生活方式零浪费生活方式。14细节理解题。根据“Her idea is: live a life and try not to create any rubbish”可知,她的建议是在生活中尽量不产生垃圾,故选D。15细节理解题。根据“Over Aug

69、ustOctober when Yu followed the rule of zero waste 6R, she and her boyfriend Joe Harvey both produced only two cans of rubbish.”可知,当余遵循“零浪费”的6R规则时,她和她的男朋友乔哈维都只生产了两罐垃圾。所以她是个被6R原则影响的人,故选B。16推理判断题。根据“The zero-waste lifestyle is not for ascetics (苦行僧). It is just around us at our finger-tips.”可知,零浪费生活方式

70、就在我们的身边,所以“零浪费”的生活方式并不难,故选D。17最佳标题题。本文介绍了“零浪费”的生活方式就是在生活中尽量不产生垃圾,也就是保护我们的环境。选项C是本文最佳标题,故选C。18D19C20A21D【解析】【导语】本文主要介绍了中印边境冲突的原因、过程以及中国对烈士的安抚措施。18细节理解题。根据“Last June, Indian soldiers illegally(非法地)crossed to the Chinese side of the Galwan Valley and set up tents, which forced Chinese troops to react(反

71、应), Xinhua said.”可知,去年6月,印度士兵非法越界,从而导致了冲突,故选D。19细节理解题。根据“Regimental commander(团长)Qi Fabao, 41, led several of his soldiers to negotiate(协商)with the Indian side.”可知,起初中国士兵与印方谈判,也就是和平处理冲突,故选C。20细节理解题。根据“Four of them received awards after death. The awards include honorary titles(荣誉称号)and first-class m

72、erit(一等功).”和“an honorary title is the highest award given to a service member in the military. A first-class merit is the second-highest.”以及“The country has also offered pensions(抚恤金)to the four martyrs(烈士的)families.”可知,中国对四位烈士表现出极大的敬意,故选A。21最佳标题题。根据全文内容可知,主要讲述了中印边境冲突的原因、过程以及中国对烈士的安抚措施,因此选项“Honoring

73、 the fallen”符合句意,故选D。22A23D24B25A【解析】【导语】本文是一篇说明文,介绍了卫星在我们生活中的作用。22推理判断题。根据第一段中“Why do we need so many satellites? What do they do out there?”可知,作者想在第一段中表达人类向太空发射了许多卫星,是为了引出话题,故选A。23细节理解题。根据“Satellites do all kinds of work. They are used to send TV signals, give you directions on the road and help s

74、cientists do research.”,“Satellites can also provide information about clouds, oceans, land and ice. They help scientists predict changes in weather and climate. By closely watching wildfires and volcanoes, satellites help people deal with natural disasters.”和“Some satellites fly near other planets.

75、 They may look for water on Mars or take close-up pictures of other planets.”可知,卫星目前能传送电话信号,给你指路,帮助科学家进行研究,提供有关环境的信息,帮助科学家预测天气和气候的变化,帮助人们应对自然灾害以及拍摄其他行星的特写照片。故选D。24推理判断题。分析文章内容可知,结合“For example”可知,作者通过举例来说明卫星在我们生活中的作用,故选B。25主旨大意题。本文主要介绍了卫星在我们生活中的作用,故选A。26C27A28A29C30A【解析】【导语】本文介绍了美国人过于肥胖的现状,并介绍了原因。26

76、推理判断题。根据“It is calculated that by the year 2230, the entire population of the USA will be dangerously overweight. Nine years ago only one in eight was obese (肥胖) . Nowadays in five Americans one is obese and the number continues to rise.”可知第一段主要介绍了美国肥胖人口的增长。故选C。27词义推断题。根据“Everybody is not only eatin

77、g more, but also consuming more and more junk food.”可知美国人不止多吃了,而且也吃更多的垃圾食品。故选A。28推理判断题。根据“Children are spending long hours sitting, watching TV, surfing the Internet or playing computer games.”可知一些美国孩子长时间坐着,看电视,上网或者打游戏,这些是造成肥胖的坏习惯。故选A。29推理判断题。根据“ Everything is electric, and everything has been motor

78、ized or electrified.”可知很多东西都是电动和自动的,所以很多事都不用自己做,但是并没有介绍他们去免下车餐馆是因为没时间做饭。故选C。30最佳标题。根据“It is calculated that by the year 2230, the entire population of the USA will be dangerously overweight.”可知本文主要介绍了美国肥胖人口的上升,因此A选项符合。故选A。31A32C33C34C35C【解析】【导语】本文介绍了青少年需要爱好的四个理由:有助于建立信心;有助于发展个性;防止感到厌烦;帮助青少年与父母相处得很好。

79、31推理判断题。根据“Hobbies help build a teens confidence. By finding an area of interest, a teen can build his skills. This leads to positive results and builds teenagers confidence.”可知,通过找到一个感兴趣的领域,青少年可以建立自己的技能,这会带来积极的结果,并建立青少年的信心。由此可知业余爱好使孩子们确信他们能实现自己的愿望,故选A。32词句猜测题。根据“By finding an area of interest, a te

80、en can build his skills. This leads to positive results and builds teenagers confidence.”可知,通过找到一个感兴趣的领域,青少年可以建立自己的技能,这会带来积极的结果,并建立青少年的信心。此处“positive”的意思是“积极的”,故选C。33细节理解题。根据“I like doing this. This makes me feel good.”可知,爱好让我们感觉很好,故选C。34推理判断题。根据“When a teen is busy with a hobby, his parents have easy access (机会) to something to praise him about. They can communicate with each other easily.”可知,当一个青少年忙于一项爱好时,他的父母很容易就能赞扬他,他们可以很容易地相互交流。故选C。35主旨大意题。根据“While this may be hard to do, here are four great reasons to work it in:”可知,本文主要介绍了青少年需要爱好的四个理由,故选C。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1