收藏 分享(赏)

【高考专题辅导】福建省2022版高考英语 阶段滚动卷四.docx

上传人:a**** 文档编号:812396 上传时间:2025-12-15 格式:DOCX 页数:9 大小:45.62KB
下载 相关 举报
【高考专题辅导】福建省2022版高考英语 阶段滚动卷四.docx_第1页
第1页 / 共9页
【高考专题辅导】福建省2022版高考英语 阶段滚动卷四.docx_第2页
第2页 / 共9页
【高考专题辅导】福建省2022版高考英语 阶段滚动卷四.docx_第3页
第3页 / 共9页
【高考专题辅导】福建省2022版高考英语 阶段滚动卷四.docx_第4页
第4页 / 共9页
【高考专题辅导】福建省2022版高考英语 阶段滚动卷四.docx_第5页
第5页 / 共9页
【高考专题辅导】福建省2022版高考英语 阶段滚动卷四.docx_第6页
第6页 / 共9页
【高考专题辅导】福建省2022版高考英语 阶段滚动卷四.docx_第7页
第7页 / 共9页
【高考专题辅导】福建省2022版高考英语 阶段滚动卷四.docx_第8页
第8页 / 共9页
【高考专题辅导】福建省2022版高考英语 阶段滚动卷四.docx_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、阶段滚动卷(四) (建议用时: 30分钟). 单项填空1. (2022重庆模拟)The royal wedding of William, Britains prince, and Kate, ordinary girl, draws the worldwide attention. A. /; anB. /; theC. the; theD. a; the2. Can I take your order now?. Could I have a few more minutes?A. Not quiteB. Go aheadC. No wayD. No good3. (2022江西师大附中模

2、拟)A healthy life is frequently thought to bewith open countryside and homegrown food. A. tiedB. boundC. involvedD. associated4. (2022沈阳模拟)The death toll of the quake in New Zealand is150, but officials say the figure wont stand because they are still getting information in. A. exactlyB. appropriatel

3、yC. definitelyD. approximately5. How do you find your English teacher?Well, my English teacher is very learned and kind to us, we all like. A. whoseB. thatC. oneD. which6. In early June, Xi-Obama summit was held in California, they both accepted that Chinese-US cooperation has delivered real benefit

4、 to the people of the two countries. A. thatB. to whichC. at whichD. when7. (2022漳州模拟)When we worked in the same office, wehave coffee together. A. mightB. shouldC. couldD. would8. However difficult the plan is to carry out, I dont believe theyre going toit. A. desertB. abandonC. undertakeD. retain9

5、. When Marys mother was chatting with her on the mobile phone, the batterydead suddenly. A. wentB. cameC. remainedD. changed10. in 1884, The Adventures of Huckleberry Finn by Mark Twain was one of the first novels in the USA written in common, everyday language. A. Being publishedB. Having published

6、C. PublishedD. To be published11. (2022泉州模拟)We knew she wasnt Englishshe began to speak. A. every timeB. untilC. immediatelyD. once12. (2022厦门模拟)Peters jacket looked just the same as Jacks, but it costhis. A. as much twice asB. twice as much asC. much as twice asD. as twice much as13. with her gradu

7、ation paper, Mary has no time to do a part-time job. A. Being occupiedB. Having occupiedC. To be occupiedD. Having been occupying14. (2022大连模拟)He doesnt spend any more money on clothing than I do, buthe manages to look so stylish. A. thereforeB. somehowC. furthermoreD. otherwise15. Tom has got the f

8、irst prize in the maths contest. is no wonder that he looks so happy today. A. ItB. AsC. ThisD. That. 阅读理解AAs the war in Syria continues, one-fifth of the countrys schools have suffered direct physical damage, according to UNICEF. “In cities where the conflict has been most intense, some children ha

9、ve already missed out on almost two years of schooling, ” the organization says. Markada, a city of about 70, 000 people in eastern Syria, has for nine months been under the control of the Syrian opposition fighting the Syrian government. The current school year began a month and a half late, but it

10、 is now in session(在上课), a remarkable achievement in a country where it is common to see school buildings used as military bases or shelters. Other schools are simply empty, as parents fear sending their children to school or residents and staff have fled. Yet on a recent sunny morning at Taha Husse

11、in High School in Markada, the scene seemed almost normal as a teacher scolded students arriving late to class. There were small details that complicated the situation, though - for instance, a bell had to be rung manually(手动地)to mark the passing time because there was no electricity. And the school

12、s being open doesnt mean that violence hasnt touched it. “Sometimes people come with guns to see students, ”principal Firas Mahjoub said, “We are powerless to stop them. ”Other problems plague upset the students. Hasaka province, where Markada is located, is troubled by shortages of basic services,

13、for example. “Many days I walk 10 kilometers to school, ”said Saad Hamid Saleh, an 11th-grader whose family was forced from their home in a nearby village by military shelling(炮轰). “The bus is too expensive. ”Many of the students are refugees from other parts of Syria, forced from their homes by the

14、 fighting. That has made the school overcrowded. “Our school was shelled twice, ” said Sarah Shibli, another 11th-grader whose family fled the city of Deirel-Zour, south of Markada, six months ago. “We also had bad experiences with the intelligence services. They came to school looking for people th

15、ey suspected of fighting the government. ”“We have left our village, ” said Wael Herma, who said he hopes to pursue an engineering degree after graduation to“help rebuild the country”. But the shelling that forced his family to flee their village and led to his school being closed down has also take

16、n its toll. “I have no desire to study anymore, ” he said. 1. Which of the following is TRUE about the current education conditions in Markada, Syria?A. Few schools are left that can be used as military bases or shelters. B. Sometimes the school year has to be postponed due to the war. C. Because of

17、 safety concerns, few parents are willing to send their kids to school. D. Most of the citys schools have suffered direct physical damage. 2. What are the problems students facing at Taha Hussein High School in Markada?a. expensive transportb. overcrowded classesc. a shortage of teachersd. a lack of

18、 food and drinking watere. threats of violenceA. abcB. bcdC. abeD. cde3. What is the article mainly about?A. Refugees lives in Syria. B. The long-lasting war in Syria. C. How the war has affected students in Syria. D. How the Syrian government has helped students get back to school. 4. The underline

19、d phrase “taken its toll” in the second-to-last paragraph probably means“”. A. had bad effectsB. had complicated causesC. surprised someoneD. been carefully investigatedBA mother was devastated, crying, yelling all she can in that dark corner. There was nobody to hear her yell and not a soul to calm

20、 her, because outside her house is a long winding lonely road. The wind was at rest and the leaves didnt rustle, silence filling the air. Loneliness was already killing her, but no one knows what made her cry. Losing something you love with all your heart isnt really the pain you can ever overcome.

21、Radha lost her baby, her only means to live. She saw her child getting killed and the accident was terrible. One lonely night, she was walking down the street to get a breath of fresh air with her child hugged tightly in her arms. The whole time she walked with her child in her arms, the only thing

22、that worried her was Aryans future. She was imagining and feeling every day of the childs growth, and figuring what she would have in store for him. But who knows whats in store for us tomorrow, life can change in a second. On that deserted road were a few street lights barely enough. It was this li

23、ght that could be seen from a distance, but as it came closer it got brighter and brighter. That light changed Radha s life into darkness forever. A speeding car came down that road. The driver came at a speed of 110 kmph throwing beer bottles out of his half open window. He was definitely drunk, an

24、d the speed took everything in its path. Just then, there was a loud cry, and silence set in again. But the mother wasnt hurt. She opened her eyes, unable to focus her eyes, and didnt see Aryan. After a few minutes when her sight cleared up she looked all over in a panic for her baby, but alas. . .

25、The child hadnt even seen life. Simply, dont drink and drive. You could take a life, but kill a number of people. 5. The underlined word “devastated” in Paragraph 1 would probably mean“”. A. worriedB. scaredC. heart-brokenD. weather-beaten6. Which of the following statements is TRUE of Radha?A. She

26、had expected much of Aryan. B. She got her eyes injured in the accident. C. She was hit by one bottle on the arm. D. She had everything ready for Aryan future. 7. The underlined sentence implies that. A. drunk driving is absolutely forbiddenB. drunk driving is certain to kill a lot of peopleC. the d

27、river killed Aryan and his motherD. there is more than one victim in a car accident8. What would be the best title for the passage?A. The Death of a Miserable ChildB. A Sad Mother on a Windy NightC. The Price for Another Mans MistakeD. Speeding from Drunk Driving【拓展训练】1. 阅读A篇文章, 回答下列问题。Whats the pur

28、pose of giving the example of “Markada” in Paragraph 2?_2. 阅读B篇文章, 回答下列问题。(1)When the accident happened, what was the mother doing?_(2)Translate the following sentence into Chinese. Losing something you love with all your heart isnt really the pain you can ever overcome. _答案解析. 1.【解析】选A。考查冠词。表示官衔、职务

29、的名词在作表语、同位语或补足语时, 不用冠词; an ordinary girl一个普通的女孩, 表泛指。2. 【解析】选A。考查交际用语。由下文“Could I have a few more minutes?”可知没准备点菜, Not quite“不怎么样, 没那么好(确定, 真实, 满意)”符合句意。3. 【解析】选D。考查短语辨析。be associated with“与有关”与句意相符。be tied to束缚于; be bound to必定, 注定; be involved in涉及。【变式训练】Closelywith the Spring Festival, Jiaozi, a

30、famous Chinese food, is very popular with many people in some western countries. A. associatedB. satisfiedC. impressedD. presented【解析】选A。这里指饺子与春节有密切关系。be associated with与有关; satisfy使满足; impress留下印象; present呈现。4. 【解析】选D。考查副词词义辨析。句意: 新西兰地震的死亡人数大约是150。但是官方说这个数字不可靠, 因为他们不断收到死亡的信息。exactly准确地; appropriate

31、ly适当地; definitely确定地; approximately大约。5.【解析】选C。考查代词。one代指“我”的英语老师是我们都喜欢的, 作同位语。one后接省略了whom的定语从句。6.【解析】选C。考查定语从句。句意: 六月初, 习奥会在加利福尼亚州进行, 双方都承认中美合作为两国人民带来益处。本题为非限制性定语从句, 先行词为习奥会, 所以应为在会议上, 答案应选C。7. 【解析】选D。考查情态动词。句意: 我们在同一个办公室工作时, 经常一起喝咖啡。would在此处表示“过去常常”。8. 【解析】选B。考查动词辨析。句意: 不管那个计划执行起来多么困难, 我认为他们将不会放弃

32、它。desert遗弃, 抛弃, 离开(某地); abandon放弃(计划等); undertake承担, 着手做; retain保留, 保有。9. 【解析】选A。考查习语搭配。句意: 当Mary的母亲正用手机和她聊天时, 电池突然没有电了。go dead死机或没电, 表示不好的, 贬义的形容词常和go搭配, 故选A项。remain保持; come变得, 成为; change改变。10. 【解析】选C。考查非谓语动词。句中publish与其逻辑主语The Adventures of Huckleberry Finn之间为被动关系, 且在此表示完成, 故用过去分词形式。11.【解析】选C。考查状语

33、从句。句意: 她一开始说话, 我们就知道她不是英国人。every time每次; until直到; immediately一就; once一旦。根据句意可知选C。干扰项是B, 若选B, 题干应改为We didnt know she wasnt Englishshe began to speak. 。12.【解析】选B。考查倍数的用法。“倍数+as. . . as. . . ”结构。as. . . as中间加形容词或副词的原级。13.【解析】选A。考查非谓语动词。句意: 玛丽一直忙于毕业论文, 没时间做兼职。be occupied with忙于。此处用现在分词短语作原因状语, 相当于Becaus

34、e she was occupied with. . . 。14.【解析】选B。考查副词辨析。句意: 他在衣服上花销不比我大, 但不知怎么地, 他总是看上去很时尚。somehow不知怎么地; therefore因此; furthermore而且; otherwise否则。15.【解析】选A。考查句式。句意: 汤姆在数学竞赛中得了一等奖。难怪今天他这么高兴呢。It is no wonder that. . . 是固定句型, 意为“难怪”。It是形式主语, that从句是真正的主语。. 【文章大意】文章主要讲述了战争对叙利亚教育和学龄儿童的影响。1. 【解析】选B。细节理解题。由第二段的“The

35、current school year began a month and a half late”可以得此答案。A、C两项文中没有提到。D项的most与第一段的“one-fifth of the countrys schools have suffered direct physical damage”不符。2. 【解析】选C。细节理解题。第七段的“The bus is too expensive. ”说明a正确, 第八段说明b正确, 第五段和第九段能推出e正确。c、d文中没有提到, 所以正确答案为C。3. 【解析】选C。主旨大意题。文章主要说的是战争对叙利亚教育和学龄儿童的影响。4. 【解

36、析】选A。词义猜测题。从下文的“I have no desire to study anymore”来看, 这个词组的意思应该跟A最相近。【文章大意】一位司机酒后驾车发生事故, 夺去了一个充满活力的孩子的生命和一位母亲的全部希望5. 【解析】选C。词义猜测题。从该词所在句的“crying, yelling all she can. . . ”可知, 这位母亲伤心欲绝, 所以devastated词义同heart-broken, 选C项。6. 【解析】选A。判断正误题。从第三段的前两句可知, 这位母亲对孩子的期望很高, 故答案选A项。7. 【解析】选D。逻辑推理题。从文章中这位母亲撕心裂肺的哭喊及常识可推知, 酒后驾车的受害者不止一个, 答案选D项。8. 【解析】选C。主旨大意题。文章主要讲述了一位司机酒后驾车发生事故导致一个孩子死亡, 孩子的母亲伤心绝望的故事, 所以C项“另一个人的错误的代价”能较好地概括全文, 答案选C项。【拓展训练】1. To tell the effects the war has had on Syrias schools. 2. (1) She was walking with her child hugged in her arms. (2)失去你心爱的东西不是你能真正克服的痛。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1