收藏 分享(赏)

【阅读理解(十)】小升初英语PEP版阅读理解专项训练.docx

上传人:a**** 文档编号:812124 上传时间:2025-12-15 格式:DOCX 页数:7 大小:19.37KB
下载 相关 举报
【阅读理解(十)】小升初英语PEP版阅读理解专项训练.docx_第1页
第1页 / 共7页
【阅读理解(十)】小升初英语PEP版阅读理解专项训练.docx_第2页
第2页 / 共7页
【阅读理解(十)】小升初英语PEP版阅读理解专项训练.docx_第3页
第3页 / 共7页
【阅读理解(十)】小升初英语PEP版阅读理解专项训练.docx_第4页
第4页 / 共7页
【阅读理解(十)】小升初英语PEP版阅读理解专项训练.docx_第5页
第5页 / 共7页
【阅读理解(十)】小升初英语PEP版阅读理解专项训练.docx_第6页
第6页 / 共7页
【阅读理解(十)】小升初英语PEP版阅读理解专项训练.docx_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、小升初英语PEP版阅读理解专项训练(十)班级: 姓名:主题1:电视频道信息Channel 1 (频道)Channel 218:00 Around China17:45 Computers Today18:30 Children s Programme(目)18:10 Foreign Arts19:00 News18:30 Modern English19:30 Weather Report19:00 Animal World19:40 Around the World19:25 In Asia20:10 TV Play: Sisters20:20 Sports21:00 English for

2、 Today21:00 Sports Player: Yao Ming21:15 Pop Music21:45 English News21:55 Talk Show22:05 On TV Next Week( )1.Youll know something about at 19:00 on Channel 2.A. news B. animals C. foreign language D.Asia( )2.If you want to watch NBA, the best programme for you would be .A.Sports B.Around the World C

3、.Foreign Arts D.English News( )3.If you like music very much, the best programme is .A. at 21:45 on Channel 2 B. at 21:55 on Channel 1C. at 21:00 on Channel 2 D. at 21:15 on Channel 1( )4. is probably(很可能) a programme that teaches you English.A.Around the World B.Foreign Arts C.Modern English D.Engl

4、ish News( )5.You can probably see the table(表格) above on a .A. newspaper B.book C. magazine D. notebook主题2:培养学习好习惯All students need to have good habits. When you have good study habits, you learn things quickly. You also remember them easily.Do you like to study in the living room? This is not a goo

5、d place because it is usually too noisy. The telephone bell rings there; the TV is there, and sometimes it is a good place for your pet dog or cats to play and rest. You need to study in a quiet place, like your bedroom. A quiet place will help you only think about one thing, and you will learn bett

6、er.Before you begin to study, do not forget to clean your desk. A good desk light is important, too. Youll feel tired easily if there is not enough light(光线).So you should have a clean and bright lamp(灯).To tell you the truth, the most important is that you should put your heart into your study.( )1

7、. When you have good study habits, you will .A. learn things quickly B. remember things easilyC. make some mistakes D. both A and B( )2. The living-room is not a good place for study because it is too .A. quiet B. noisy C. good D. clean( )3. You,ll feel tired easily if the light is .A. good B. enoug

8、h C. bad D. wonderful( )4. You should remember to before you study.A. clean the desk C. turn off the lightB. tidy the room D. go to the bedroom( )5. Whafs the best title fbr this passage?A. Study in the Bedroom B. Good Study HabitsC. How to Study D. Desk Light Is Important主题3:少年追梦Im a 12-year-old bo

9、y. I like traveling very much. How I wish to visit the moon some day!Wu Dong, Guangdong Im 15. Now Im studying English in London. I want to invent a language(语言) machine(机器)that can help me understand many languages.Li Ming, HunanIm 16. Before the earthquake(地震),I wanted to be a news reporter. But n

10、ow I want to be a doctor in the future. Id like to help all the sick people.Wang Hao, SichuanIm a 14-year-old girl in Tibet(西藏).The Qinghai-Tibet Railway is really great, ril be able to reach Beijing by train in about 48 hours. My dream is to take the train to Beijing.Joma, TibetIm 13 years old. I w

11、ant to invent a machine. It can send things or people from one place to another place far away in a minute.Wei Hua, Beijing( )1. What is Li Mings dream?A.To invent a language machine B.To visit the moon.C.To be a doctor D.To go to Beijing.( )2. Wang Hao wants to become a(n) .A. doctor B. reporter C.

12、 sick boy D. English teacher( )3. Who is from Tibet?A. Wei Hua B. Wang Hao C. Joma D. Wu Dong.( )4. People in Tibet can get to Beijing .in about 48 hours now.A. by train B. by bus C. by plane D. on foot( )5. The best title for these passages would be “ ”A. A Doctor B. My Dream C. An English Teacher

13、D. Earthquake主题4:让冰旅馆夏天不融化There is a very small village in Sweden. It is 200 km north of the Arctic Circle(北极圈).In the village there is a cool hotel called the ICEHOTEL. It opened in 1989. It is made of snow and ice. The hotel opens in winter and melts(融化)in summer.This year the ICEHOTEL has a new w

14、ing(侧厅):ICEHOTEL 365. It has 20 rooms. It is also made of ice and snow. But the ICEHOTEL 365 can stay open fbr the whole year. How?The new wing uses cooling tech(技术).It gets help from the sun. That is interesting. The hotel will use the sun to get electricity(电).The electricity will work on the“cool

15、ing tubes(冷却管)”in the roof. It will keep the temperature of the hotel at about -5C.During spring and summer months, the sun in Sweden is up fbr almost 24 hours a day.So it will be easy fbr the hotel to get enough electricity.( )1. There is a cool hotel in Sweden and it is made of snow and ice.( )2.

16、The new wing of the icehotel can be open fbr half a year.( )3. The new wing uses cooling tech and gets help from the sun.( )4. ICEHOTEL 365 can keep the temperature of the hotel at about -5C.( )5. The sun in Sweden is up fbr almost 24 hours a day during the winter months.参考答案主题1:电视频道信息1.B。根据题干中“at 1

17、9:00 on Channel 2”这一信息,到Channel 2一栏可找到“19:00 ; Animal World”这一信息,因而答案为B。2.A。由题干中“watch NBA(观看美国职业篮球联赛)”这一信息可知答案为A(体育)。3.D。由题干中关键词music可以从 Channel 1找到相应信息“21:15 Pop Music”,因而答案为D。4.C。由常识可知“Modern English”应是教观众学英语的节目,因而答案为C。D项“英语新闻”属于新闻类内容,不应该是教学节目。5.A。由常识可知,此类电视频道节目预告一般出现在报纸上,因而答案为A。主题2:培养学习好习惯1.D。由第

18、一段中“When you have good study habits, you learn things quickly. You also rememberthem easily.”这两句可知答案为D。2.B。由第二段中“Do you like to study in the living room? This is not a good place because it isusually too noisy.”这两句可知答案为B。3.C。答案出自最后一段“Youll feel tired easily if there is not enough light(光线).”这一句,因而选C

19、。4.A。由最后一段第一句“Before you begin to study, do not forget to clean your desk.”可知答案为A。5.B。全文围绕“学习必须有好习惯”这一主题展开,因而最佳标题是B项。主题3:少年追梦1.A。由第二个表格中“l want to invent a language(语言) machine(机器) that can help meunderstand many languages.”这一句可知答案为A。2.A。由第三个表格中“But now I want to be a doctor in the future.”可知答案为A。3.

20、C。由第四个表格中“Joma, Tibet”可知Joma来自西藏,因而答案为C。4.A。由第四个表格中“The Qinghai-Tibet Railway is really great. Ill be able to reach Beijing bytrain in about 48 hours.”这一信息可知答案为A。5.B。表格中五位少年的自我介绍分别谈到了自己的梦想,由此可知最佳标题为B项。主题4:让冰旅馆夏天不融化1.A。由第一段中“There is a very small village in Sweden. In the village there is a cool hote

21、l.Itis made of snow and ice.”这些信息可知本句正确。2.B。由第二段中“This year the ICEHOTEL has a new wing(侧厅).can stay open for the wholeyear.”这一信息可知本句错。3.A。由第三段“The new wing uses cooling tech(技术). It gets help from the sun.”这两句可知本句正确。4.A。由第三段“lIt will keep the temperature of the hotel at about -5.”这一句可知本句正确。5.B。由最后一段“During spring and summer months, the sun in Sweden is up for almost 24 hoursa day.”这一信息可知本句错。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1