1、【优化指导】(新课标全国)2022高考英语总复习 课时作业31Unit1选修7一、单项填空1Would you mind giving your advice on how to improve our business management?If you make_most of the equipment,there will be_rise in production.A/;/Bthe;aC/;a Dthe;/解析:考查冠词用法。句意:“给我们提点关于如何提高公司管理的建议你介意吗?”“如果你们充分利用设备的话,产量会大大提高的。”make the most of是固定搭配“充分利用”;
2、rise是可数名词“提升,上涨”常与不定冠词a连用,a high rise表示“ 很大的提高”。答案:B2The man and the horse_ fell into the river were drowned.Awhich BwhoCthat Dof which解析:人和物作先行词,定语从句用that引导。句意:掉在河里的人和马都淹死了。答案:C3A big crowd gathered _ him _.Ato hear;speak Bhearing;speakingCto hear;speaking Dhearing;to speak解析:不定式作目的状语;后面是现在分词表示进行。句
3、意:一大群人聚集在那儿听他说话。答案:C4I remember my daughter used to ask questions that girls _ would ask.Atwice as old as her age Btwice so old as sheCas twice her age Dtwice her age解析:twice her age是考查倍数的表达法,在句中作girls的定语。as.as.表示比较前后必须是同类事物排除A项;so.as.不用于肯定句排除B项;C项表达形式不对。答案:D5“Im more nervous right now than when I _
4、,”Wang said,as he saw the group of reporters waiting anxiously at the exit of the gymnasium.Ahad competed BcompetedCwas competing Dhave competed6_her work for the sake of the family years ago,she would be as successful as her husband now.AWould she not give up BIf she didnt give upCHad she not given
5、 up DShould she not give up解析:从句是省略了if的虚拟条件句,表示与过去事实相反的虚拟语气,从句是与现在事实相反的虚拟语气。答案:C7Dave lost his job and was short of money,so _ his flat and move in with his brother.Athat he did was to sell Bwhat he did sellCwhat he did sold Dwhat he did was sell解析:what he did是主语从句,当主语部分含有do的某种形式时,作表语的不定式可以省去to。答案:D
6、8He is looking forward to _ what is happening over there.Asee BseeingCseen Dsaw解析:此处to see是不定式作目的状语“为了看看那边在发生什么事情”。不要看成look forward to doing“盼望干某事”结构。答案:A9Dont press the button,John?What if I _?Adid BwouldCwill Dshall解析:if I did表示与现在事实相反的虚拟语气。答语句意:如果我按了那按钮又会怎么样?答案:A10My friend,who _ on the Internati
7、onal Olympic Committee all his life,is retiring next month.Aserved Bis servingChad served Dhas served解析:用现在完成时表示serve这一动作持续到现在,并且一直持续到下个月。答案:D11The newlymade electric dictionary,which helps with studying English,is _ only for middle school students.Aused BsuggestedCmeant Dexpected解析:考查固定搭配。be meant
8、for“为某人准备的,打算给某人的”。答案:C12In general,the old man is generous,but _,he was mean to an old beggar.Aat once Bonce againCfor once Donce over解析:for once“又一次,曾经”。句意:一般说来,那位老人很慷慨,但有一次他对一个老乞丐很吝啬。答案:C13_ his deputy Ren Yan as his successor,the editorinchief Zhang announced his retirement.AAppointed BTo appoin
9、tCAppointing DHaving appointed解析:考查非谓语动词。句子的主语the editorinchief Zhang为appoint的逻辑主语,是动作的发出者,所以排除A项。appoint的动作发生在announced之前,所以要用现在分词的完成形式。答案:D14It is a matter of _ will come to the power.Awho BwhoeverCwhom Dwhomever解析:考查名词性从句。who引导的从句做介词of的宾语,who在宾语从句中作主语。句意:那是一个谁将执政的问题。答案:A15Mary cant attend the par
10、ty _ at her boyfriends house at present because she is preparing the speech for the important meeting _ tomorrow.Aheld;being held Bto be held;to be heldCto be held;held Dbeing held;to be held解析:考查非谓语动词作定语的情况。第一个空表示正在进行,因此用现在分词表示正在进行;第二个空表示尚未发生,因此用不定式表将来。这二者都与被修饰的名词之间是被动关系,因此都用被动结构。句意:Mary不能出席今天在她男朋友
11、家举行的舞会,因为她在为明天那个重要的会议准备演讲稿。答案:D二、阅读理解ATeachers are the most wonderful people in our life.They play a vital role in the world.In fact they are the creators of heroes and heroines.I have many teachers in my life as everybody does.Teachers that I have met have vivid natures.Some are encouraging,loving
12、and friendly.But some are rude,unfair and hated ones.I had a very bad teacher in my third grade.She was a very strict teacher and always scolded and struck her students.She liked only one girl in our class,who always came top of the class.This made her a bad teacher.We never respected her.She never
13、encouraged anybody,but the girl who was the top student in the class.We were really sad due to her actions.She put that girl in charge of the class and that girl used to tell bad things about her enemies to the teacher.Those children regularly were punished.She never changed but the year did.Fortuna
14、tely,we passed into the fourth grade.To our surprise,we had a good teacher.She was very encouraging.She made students comfortable and persuaded us to work to our best level.We were very happy to be with her.She presented gifts to us whenever we reached her target.We never realized that time was pass
15、ing.The years passed,and I saw many teachers throughout my life.But I keep our favorite fourth grade teacher in my mind even now,and I pray for her.However,I dont like to think of my cruel third grade teacher.Look at the variation in people;who are the creators?I think all of us have come across the
16、se kinds of people.They should be our role models.本文主要叙述了老师对学生的影响、作用以及作者小学遇到的两个老师的不同特点。1Which of the following words best describes the role of teachers in peoples life?ACreative.BCrucial.CMoving. DPleasant.解析:推理判断题。根据第一段Teachers are the most wonderful people in our life.They play a vital role in th
17、e world.可推断,答案为B项。答案:B2We can conclude that the authors fourth grade teacher is _.Arude BknowledgeableCfunny Drespectable解析:推理判断题。根据第三段She was very encouraging和We were very happy to be with her可推断,答案为D项。答案:D3What can we infer from the passage?AThe author had his best teacher in the fifth grade.BThe
18、author respects all of his teachers.CEveryone may meet good teachers in their life.DThe author only remembers his best teacher now.解析:推理判断题。根据第四段I think all of us have come across these kinds of people.可推断,答案为C项。答案:C4What is the best title for the passage?ATeachers BRole modelsCMy classmates DHeroes
19、 and heroinesBDEAL WITH THE POLLEN(花粉)Each spring,summer,and fall,tiny pieces of pollen are carried through the air.When pollen enters the nose or throat of people who are allergic to it,the body releases a chemical which causes allergy symptoms(症状)like stuffy and runny nose,sneezing,watery and itch
20、y eyes,and wheezing.Pollen is hard to avoid,and staying inside all summer is no fun.Heres how to keep allergies under control:*Take allergy medicine before you come in contact with pollen.*Use the air conditioner in your house and car;close windows to keep the pollen out.*Stay inside in warm,dry,win
21、dy weather,and from 5 am to 10 am,when the pollen count is usually high.*Shower every evening to wash the pollen from your skin and hair.*Cover your nose and mouth when helping in the yard or field.*Vacation in an area with less pollen,such as the seashore.BYEBYE BLISTERS(水泡)Most blisters dry up and
22、 peel off in one to two weeks.Use a loose clean cloth to cover the blister during healing.Unless the blister is causing a lot of pain,try not to burst it.If the blister bursts on its own,keep it clean and put some medicine on it.This will help keep the skin soft.Tie the cloth loosely while the skin
23、heals.Change the cloth twice a day.The skin should become painfree in three to five days.TREAT YOUR FEET*Dry your feet well after bathing,especially between the toes.*Keep your feet dry with clean,cotton socks.*If your feet sweat a lot,change the pair of shoes you wear every other day to let the sho
24、es dry.*Change wet shoes or socks right away.本文介绍了处理三种日常健康问题的具体方法:如何避免花粉过敏、如何处理水泡以及如何珍爱自己的脚。5What do we know from Paragraph 1?AMany kinds of diseases appear in spring,summer and fall.BPollen carried through the air is harmful to everyone.CAllergy to pollen causes several problems to people.DPeople w
25、ith watery and itchy eyes are sure to be allergic to pollen.解析:细节理解题。根据第一部分.which causes allergy symptoms like.and wheezing.可知,答案为C项。答案:C6If you are allergic to pollen,you should do all the following things EXCEPT_.Atake allergy medicine as soon as you come back homeBavoid going outside when the wea
26、ther is warm,dry or windyCcover your nose when working in the yardDhave a bath every day before going to bed解析:细节理解题。根据第一部分Take allergy medicine before you come in contact with pollen.可知,A项内容不正确,故答案为A项。答案:A7In the last part,the author advises people to treat their feet mainly by _.Awashing them Bkeeping them dryCwearing socks Dchanging shoes解析:推理判断题。根据第三部分中所列的四点内容可推断,这些措施均强调了保持脚的干燥,故答案为B项。答案:B 8In which part of a magazine can this passage most probably be found?AEntertainment. BTravel.CSport. DHealth.