收藏 分享(赏)

浙江大学附属中学2020-2021学年高二上学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc

上传人:高**** 文档编号:795567 上传时间:2024-05-30 格式:DOC 页数:17 大小:82.50KB
下载 相关 举报
浙江大学附属中学2020-2021学年高二上学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共17页
浙江大学附属中学2020-2021学年高二上学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共17页
浙江大学附属中学2020-2021学年高二上学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共17页
浙江大学附属中学2020-2021学年高二上学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共17页
浙江大学附属中学2020-2021学年高二上学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共17页
浙江大学附属中学2020-2021学年高二上学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共17页
浙江大学附属中学2020-2021学年高二上学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共17页
浙江大学附属中学2020-2021学年高二上学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共17页
浙江大学附属中学2020-2021学年高二上学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共17页
浙江大学附属中学2020-2021学年高二上学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共17页
浙江大学附属中学2020-2021学年高二上学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共17页
浙江大学附属中学2020-2021学年高二上学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共17页
浙江大学附属中学2020-2021学年高二上学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共17页
浙江大学附属中学2020-2021学年高二上学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共17页
浙江大学附属中学2020-2021学年高二上学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共17页
浙江大学附属中学2020-2021学年高二上学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共17页
浙江大学附属中学2020-2021学年高二上学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共17页
亲,该文档总共17页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、浙大附中2020年高二年级暑假作业检测第二部分 阅读理解第一节阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。AA Beginners Guide to Video Game DesignTABLE OF CONTENTSPART ONE: A Brief History of Video Game DesignCHAPTER 1: The Dawn of a New Era: 1960s and 1970s .1CHAPTER 2: A Gaming Explosion: 1980s to the Present.17PART TWO: Types of Video Ga

2、mesCHAPTER 3: Action! Games That Test Your Reflexes and Timing.39CHAPTER 4: Explore! Games That Take You on an Adventure. 55CHAPTER 5: Role-play! Games That Let You Be Someone Else.71CHAPTER 6: Plan! Games That Require Strategic Thinking.87PART THREE: Game Design FundamentalsCHAPTER 7: Programming G

3、ets a C+.103CHAPTER 8: What Does Math Have to Do With It?.125CHAPTER 9: Putting the Laws of Physics to Work.149CHAPTER 10: Artificial Intelligence Makes Games Smarter Than You.163PART FOUR: The Hall of Fame and The Hall of ShameCHAPTER 11: All-Time Top Ten Video Games.197CHAPTER 12: The Worst Video

4、Games Ever.2271. In Chapter 9, you can probably read how video game designers .A. use math in their work on video gamesB. create artistic backgrounds for video gamesC. invent character names for video gamesD. apply scientific knowledge to video games2. In which section are you most likely to find a

5、description of the earliest video games?A. Part One.B. Chapter 3.C. Part Four.D. Chapter 11.3. According to Part Three, the book is going to tell us .A. the best and worst video games ever createdB. how designers build video gamesC. the history of video gamingD. the different categories of video gam

6、es【答案】1. D 2. A 3. B【解析】本文是应用文,主要介绍了视频游戏设计初学者指南。【1题详解】细节理解题。定位到“CHAPTER 9: Putting the Laws of Physics to Work” 运用物理定律。可知第九章是把科学知识运用到视频游戏上,故选D项。【2题详解】细节理解题。根据“PART ONE: A Brief History of Video Game Design” 第一部分:电子游戏设计的简史。可知第一部分主要介绍了早期视频游戏,故选A项。【3题详解】推理判断题。根据第三部分的标题“PART THREE: Game Design Fundament

7、als” 第三部分:游戏设计基础,以及副标题分别是:编程得到一个c+、这和数学有什么关系呢? 运用物理定律和人工智能让游戏比你更聪明,这些都是介绍设计者如何去建设视频游戏,故选B项。BAntioch, SyriaSaturday, May 23, AD 526Dear Father,I write to tell you the shocking news that has happened since your departure last month. On Wednesday, Antioch suffered a terrible earthquake. Mother and I ar

8、e safe, and our house is damaged but still standing. However, over 220,000 people in the city have died, and officials expect even higher numbers as the survivors search the rubble for their loved ones. Hundreds are fleeing the city, carrying their few undamaged belongings on their backs.Many of the

9、 familiar churches, markets, theaters, and monuments have been destroyed. Some buildings that withstood the initial quake collapsed during aftershocks. One of the saddest losses was the Great Church. Although it survived the aftershocks, it caught fire yesterday and burned.Looters are going into col

10、lapsed buildings and stealing valuables. Thieves have attacked some people who are feeling the city. But all hope is not lost. Just this morning, brave people rescued a young woman and her child from the ruins of a house. As I write, volunteers are retrieving many of our pieces of fine mosaic art. T

11、hey are loading them into boats to transport them to other locations. And messengers arrived from Emperor Justin this morning. He has pledged to help us rebuild.I wish you a safe journey and urge caution on your return.Your son,Simeon4. What can you infer from the letter?A. Antioch was a small villa

12、ge in the year AD 526B. Most people were calm after the earthquake.C. As days go by, the death toll will decrease.D. In AD 526, Antioch was a large, cultured city.5. Which theme does the letter communicate?A. Most people stay calm during catastrophes.B. People only appreciate what they have after th

13、ey loseC. Even in tragedy, good things happen.D. Saving people is more important than protecting art.6. How does Simon feel about Antioch?A. Sad about the citys destruction.B. Disgusted by the citys crime rate.C. Frustrated by the citys leadership.D. Amused by the Emperors offer.【答案】4. D 5. C 6. A【解

14、析】本文是一篇记叙文。作者在给父亲的一封信中描述了周三在Antioch发生的一次可怕的地震。他们的房屋在地震中损坏,但是没有倒塌。约有22万人在地震中丧生。官方预计在地震中还会有更多的伤亡,人们逃离了家园。城市处于混乱的状态,大量建筑物损毁, 社会秩序混乱,人们组织自救。国王也许诺帮助人们重建家园。【4题详解】推理判断题。根据第一段中“However, over 220,000 people in the city have died, and officials expect even higher numbers as the survivors search the rubble for

15、 their loved ones.(然而,该市已有超过22万人死亡,官员预计,随着幸存者在废墟中搜寻亲人,死亡人数还会更高)”以及第二段中“Many of the familiar churches, markets, theaters, and monuments have been destroyed.(许多熟悉的教堂、市场、剧院和纪念碑都被摧毁了)”可推知,公元526年,Antioch是一座文明的大城市。故选D。【5题详解】推理判断题。根据第三段中“Looters are going into collapsed buildings and stealing valuables. Th

16、ieves have attacked some people who are feeling the city. But all hope is not lost. Just this morning, brave people rescued a young woman and her child from the ruins of a house.(劫掠者进入倒塌的建筑物,偷窃贵重物品。小偷袭击了一些对这座城市感兴趣的人。但并不是所有的希望都破灭了。就在今天早上,勇敢的人们从一所房子的废墟中救出了一位年轻的妇女和她的孩子)”可推知,这封信传达的主题是:即使在悲剧中,也会有好事发生。故选C

17、。【6题详解】推理判断题。根据第一段中“I write to tell you the shocking news that has happened since your departure last month. On Wednesday, Antioch suffered a terrible earthquake.(我写信是要告诉你上个月你离开后发生的令人震惊的消息。周三,安提阿遭受了一次可怕的地震)”以及第二段中“One of the saddest losses was the Great Church.(最惨痛的损失之一是大教堂)”可推知,Simon对Antioch遭受到破坏感到

18、悲哀。故选A。CSometimes pets are more than we can handle, like when a small puppy grows up to be a huge dog. People can usually find a new home for a big dog, but a giant pet snake is not so easy to give away. As a result, some people in Florida have released their pet pythons into the wilderness of the F

19、lorida Everglades. Problem solved? Only for the pet owners.The snakes that are the biggest problem are Burmese pythons. These snakes are not native to the Everglades. Pet dealers originally brought them to the United States from Southeast Asia. Because Burmese pythons are not native, they disrupt th

20、e natural order of the Everglades ecosystem.The snakes size and strength are also a problem. Burmese pythons can grow to be 20 feet long. There are reports of terrifying battles between pythons and alligators in the Everglades. Even more worrisome is the impact on creatures that are no match for the

21、 monster snakes. For example, biologists have discovered endangered birds, bobcats, and wood rats in pythons stomachs.Another effect of python dumping is the spread of these snakes beyond the Everglades. Pythons swim well and can move more than a mile a day on land. In addition, one snake can produc

22、e nearly 100 eggs. Their wide range of movement and high rate of birth means that the snakes can quickly overrun a habitat.As a result of this scary scenario, Florida park rangers, wildlife officials, and others are on “python patrol.” They capture and kill Burmese pythons to try to keep the numbers

23、 under control. There is also a greater effort to teach people about the responsibilities of keeping a python.7. Which of these has caused Burmese pythons to be found in the Florida Everglades?A. Pet owners who let them go.B. Pet dealers who released them into the wild.C. The large number of eggs th

24、e snakes produce.D. The snakes ability to swim and move well.8. One effect of pythons in the Everglades is .A. they can even grow to 20 feet longB. they put endangered animals at greater riskC. biologists can study them in the natural habitatD. they control the alligator population9. The underlined

25、word “dumping” in Paragraph 4 means .A. selling unwanted goods very cheaplyB. moving information from a computerC. putting something down carelesslyD. getting rid of something unwanted10. According to the passage, why pythons are spreading beyond the Everglades?A. Pythons are not native to the Everg

26、lades.B. Burmese pythons can grow to 20 feet long.C. Pythons can swim and move well on land.D. Florida park rangers are on python patrol.11. Which of these might happen after pythons become a problem in Florida?A. Pythons will grow too big to handle at home.B. Owners will become educated about pytho

27、ns.C. People will no longer get pythons as pets.D. Pet dealers will stop bringing pythons here.【答案】7. A 8. B 9. D 10. C 11. B【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了一些宠物主人因为不想再饲养蟒蛇,蟒蛇又不容易找到新家,所以将蟒蛇放生到佛罗里达大沼泽地的荒野中。这给沼泽地的生态系统带来了破坏,文章介绍了蟒蛇对沼泽里濒危动物造成的不良影响,以及蟒蛇的一些特性和人们对此所采取的措施。【7题详解】细节理解题。根据第一段中“People can usually find a new

28、 home for a big dog, but a giant pet snake is not so easy to give away. As a result, some people in Florida have released their pet pythons into the wilderness of the Florida Everglades. Problem solved? Only for the pet owners.(人们通常可以为一只大狗找到新家,但是一条巨大的宠物蛇却不那么容易送人。因此,佛罗里达的一些人把他们的宠物蟒蛇放生到佛罗里达大沼泽地的荒野中。问题

29、解决了吗?只针对宠物主人来说是解决了)”可知,是放走了缅甸蟒蛇的宠物主人导致了缅甸蟒蛇在佛罗里达大沼泽地被发现。故选A。【8题详解】细节理解题。根据第三段中“There are reports of terrifying battles between pythons and alligators in the Everglades. Even more worrisome is the impact on creatures that are no match for the monster snakes. For example, biologists have discovered en

30、dangered birds, bobcats, and wood rats in pythons stomachs.(有报道称大沼泽地里巨蟒和短吻鳄之间发生了可怕的搏斗。更令人担忧的是对那些无法与巨蛇匹敌的生物的影响。例如,生物学家在蟒蛇胃中发现了濒危鸟类、山猫和木鼠)”可知,大沼泽地里的蟒蛇的一个影响就是把濒临灭绝的动物置于更大的危险之中。故选B。【9题详解】词义猜测题。根据第一段中“People can usually find a new home for a big dog, but a giant pet snake is not so easy to give away. As

31、a result, some people in Florida have released their pet pythons into the wilderness of the Florida Everglades.(人们通常可以为一只大狗找到新家,但是一条巨大的宠物蛇却不那么容易送人。因此,佛罗里达的一些人把他们的宠物蟒蛇放生到佛罗里达大沼泽地的荒野中)”可知,人们是为了摆脱这些不想再饲养的蟒蛇才把它们放到了沼泽地中,故画线词意思为“摆脱不想要的东西”。故选D。【10题详解】细节理解题。根据第四段中“Pythons swim well and can move more than a

32、mile a day on land.(蟒蛇很会游泳,每天可以在陆地上移动一英里以上)”可知,蟒蛇会蔓延到大沼泽地之外,是因为蟒蛇能游泳和在陆地上移动。故选C。【11题详解】细节理解题。根据最后一段中“There is also a greater effort to teach people about the responsibilities of keeping a python.(此外,还需要花更大的力气来教导人们饲养蟒蛇的责任)”可知,在佛罗里达州蟒蛇成为一个问题后,宠物主人将会接受关于养蟒蛇责任的教育。故选B。DYouve probably heard of rain forest

33、s, but do you know what a cloud forest is? Cloud forests are evergreen forests that are often covered in clouds or mist and are located on mountains. Cool temperatures on mountain slopes create clouds that cover the trees. There are cloud forests on most continents. Central and South America have th

34、em, as do Asia and Africa. You can also find cloud forests in Hawaii and on Caribbean islands.Cloud forests have different names, depending on where they are found. Cloud forests are also known as fog forests or mossy forests. In Peru and Bolivia, cloud forests are part of a larger ecosystem called

35、yungas, which means “warm lands.”Many scientists consider cloud forests to be a special type of rainforest. Cloud forests are not as warm tropical rain forests because they are found at higher elevations (海拔) that have colder air. But these cloud forests and tropical rain forests both have many diff

36、erent plants and animals living within their ecosystems.Like tropical rain forests, cloud forest trees drip (滴下) with moisture, but it does not often rain in a cloud forest. Instead, the fog collects as dew on leaves, vines, and branches. This dew provides the water that the plants need. Green moss,

37、 ferns, and exotic, colorful orchid flowers hang down from the canopy. Other plants and bushes crowd between the trees, and hundreds of insects crawl (爬行) and fly amid the vegetation. Cloud forests are as diverse and interesting as rain forests or temperate forests.Cloud forests have animals that ar

38、ent found anywhere else, such as mountain gorillas and a strange woolly mammal called the mountain tapir. The colorful Quetzalcoatl bird is also found there, and golden toads hop among the bushes. Lately, scientists discovered a new cloud forest animal, a black and brown rodent that looks like a cro

39、ss between a squirrel and a rat. Cloud forests probably contain hundreds of other rare and fascinating plants and animals that people have never seen before.12 The passage is mostly about .A. the animals of the cloud forestB. what the cloud forest is likeC. where cloud forests are foundD. how scient

40、ists study the cloud forest13. Clouds form in the cloud forest because .A temperatures are coolB. there are so many treesC. the forests are so lowD. it is so moist there14. The passage includes details about .A. why scientists study cloud forestsB. the kinds of trees in cloud forestsC. the animals a

41、nd plants of cloud forestsD. why cloud forests are endangered15. How are cloud forests and tropical rain forests different?A. Cloud forests have more plants.B. Cloud forests are wetter.C. Cloud forests are studied by scientists.D. Cloud forests are found on mountain slopes.【答案】12. B 13. A 14. C 15.

42、D【解析】本文是说明文,主要介绍了云雾森林。【12题详解】主旨大意题。根据文章第一段“Cloud forests are evergreen forests that are often covered in clouds or mist and are located on mountains.” 云林是常绿森林,经常被云或雾覆盖,位于山上。第一段介绍了什么是云林,第二段“Cloud forests have different names,”云林有不同的名字,介绍了云林的名字,第三段“Many scientists consider cloud forests to be a specia

43、l type of rainforest.” 许多科学家认为云雾林是一种特殊类型的热带雨林。介绍了云林的特殊性。所以文章都是围绕了介绍云雾森林是什么样子的展开,故选B项。【13题详解】细节理解题。根据第一段“Cool temperatures on mountain slopes create clouds that cover the trees.” 山坡上的凉爽温度产生了覆盖树木的云。可知,云林中产生云的原因是温度很凉爽。故选A项。【14题详解】细节理解题。根据第三段“But these cloud forests and tropical rain forests both have m

44、any different plants and animals living within their ecosystems.” 但是这些云森林和热带雨林都有许多不同的植物和动物生活在它们的生态系统中。本段提到了云林中有不同的植物和动物,紧接着第四段第五段详细介绍了云林中的动植物,故选C项。【15题详解】推理判断题。根据第一段“Cool temperatures on mountain slopes create clouds that cover the trees.” 山坡上的凉爽温度产生了覆盖树木的云。可知云雾林的位于山坡上,温度比较低,再根据第三段“Many scientists c

45、onsider cloud forests to be a special type of rainforest. Cloud forests are not as warm tropical rain forests because they are found at higher elevations (海拔) that have colder air.” 许多科学家认为云雾林是一种特殊类型的热带雨林。云森林不像热带雨林那样温暖,因为它们位于海拔较高、空气较冷的地方。可知云雾林不同于雨林的是它们海拔更高,结合两部分,可以推测,云雾林不同于雨林在于云雾林位于山坡上。故选D项。第二节根据短文内

46、容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有一项为多余选项。If you dont have a travel-friendly DVD player, or you want your vacation to be spent away from the screenbring along these games and ideas for young kids._16_Give the kids a map and a highlighter, and have them follow the route you take. If you want to get a littl

47、e fancier than a sketch book and colouring pencils, then a laptop coloring desk is a great way for kids to keep occupied and make postcards to send to friends and family.Try a game20 questions: You think of a person or object, and your opponent(s) asks you 20-yes-or-no questions to try to figure out

48、 who or what youre thinking of.The memory game: “Im going to the Worlds Fair and in my suitcase I packed”_17_ Beginning with A, the first letter of each new item must start with the next letter of the alphabet.Back seat bingo: Before you leave, draw up a grid for each passenger filling each of the s

49、quares with a different sight to cross off._18_.Pack plenty of snacksTry to vary the snacks between healthy, filling choices and less healthy treats. _19_. Sweet snacks provide all important bargaining tools to prevent back seat fights and constant “Are we there yet” barking. Being involved in the c

50、reation will make them even more interested in the snacks during the car journey.Choose a family friendly audio bookPack a selection of audio books to entertain the whole family through the journey. If youre on a long trip, opt for Harry Potter so youll never run out of story._20_Kids imitate the no

51、ises they hear in places such as home, street, farm, or zoo. After 20 minutes of that, you may want to try the quiet contestwhoever can be the quietest and the longest wins a prize.If youre very lucky after this game, you could just have some sleeping children on your hands.A. Avoid loud noiseB. Hol

52、d a sound contestC. But some healthy treats are enoughD. Bring along plenty of writing materialsE. Players take turns adding a new item to the list.F. You could even add the motivation for a prize for the winnerG. Try to pack enough that you can disperse them throughout the journey【答案】16. D 17. E 18

53、. F 19. G 20. B【解析】这是一篇说明文。作者介绍了几种可以让孩子们远离电子设备的办法。【16题详解】根据后文中“Give the kids a map and a highlighter(给孩子一个地图和荧光笔)”以及最后一句“make postcards to send to friends and family.(制作明信片)”可知,后文提到了要写东西的笔和制作明信片,可推断出本段的建议与书写的材料有关。故D选项“携带大量的书写材料”符合语境,故选D。【17题详解】根据小标题“Try a game(尝试做游戏)”以及后文“Beginning with A, the first

54、 letter of each new item must start with the next letter of the alphabet.(从A开始,每个新项目的第一个字母必须从字母表的下一个字母开始)”可推知,本句是在说明增加新的项目。且E选项中new item与后文new item相对应。故E选项“玩家轮流向列表中添加一个新项目”符合语境,故选E。【18题详解】根据上文“Back seat bingo: Before you leave, draw up a grid for each passenger filling each of the squares with a dif

55、ferent sight to cross off.(Back seat bingo游戏:在你离开之前,为每个乘客画一个格子,用不同的视野填满每个方格,然后划掉)”可知,本空前主要讲述另一种游戏“Back seat bingo”,以上的三种游戏结束后,根据常识可知要判断出谁是获胜者,最好对获胜者进行一点点的小奖励。故F选项“给获胜者小奖励”符合语境,故选F。【19题详解】根据上文“Try to vary the snacks between healthy, filling choices and less healthy treats.(试着在健康、有饱腹感的零食和不太健康的零食之间进行变化

56、)”以及后文“Sweet snacks provide all important bargaining tools to prevent back seat fights and constant “Are we there yet” barking.(甜点心提供了所有重要的讨价还价工具来防止后座争斗和频繁的我们到了吗问题)”可知,甜点可阻止孩子之间的争斗及不耐烦的问题,也就是分散孩子们在这些问题上的注意力。故G选项“尽量打包足够的东西,以便在旅途中分散注意力”符合语境,故选G。20题详解】根据后文“Kids imitate the noises they hear in places su

57、ch as home, street, farm, or zoo. After 20 minutes of that, you may want to try the quiet contestwhoever can be the quietest and the longest wins a prize.(孩子们会模仿他们在家里、街上、农场或动物园听到的噪音。20分钟后,你可能会想试试安静比赛谁最安静、时间最长谁就能获奖)”可知,本段主要是进行有关声音的比赛。且B选项中sound contest可与后文中the quiet contest相对应。故B选项“举办一场声音比赛”符合语境,故选B。

58、第三部分 完形填空阅读下面短文,掌握其大意,然后从31-45题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题纸上将该选项标号涂黑。One day all the employees of a very famous company reached their office and all saw a big sign on the main door which said this:“Yesterday, the _21_ who has been hindering (阻碍) your growth in this company _22_. We invite you to j

59、oin the funeral that has been _23_ in the gym.”In the beginning, they all got _24_ for the death of one of their colleague, but after a while they started getting curious.The_25_ in the gym was such that security agents were ordered to control the crowd the _26_ the room. The more people _27_ the co

60、ffin(棺材), the more the excitement heated up. Everyone thought, “_28_ is it that was hindering my progress?”One by one the intrigued (引起好奇心的) employees got closer to the coffin, and when they looked inside it, they _29_ became speechless.They all got to stand near the coffin, and felt shocked and _30

61、_, as if someone had touched the deepest part of their soul. There was a mirror inside the coffin: everyone who _31_ it could see themselves! There was also a sign next to the mirror that _32_.“There is only one person who is capable of setting limits to your growth and IT IS _33_!” Your life does n

62、ot change when your boss changes, when your friends change, when your parents changeNo, your life changes when YOU change.Examine yourself, watch yourself. Dont be afraid of _34_, impossibilities and losses. Be a winner; build yourself and your reality. _35_, its the way you face life itself that ma

63、kes the difference.21. A. personB. bossC. signD. funeral22. A. died awayB. died outC. passed awayD. passed out23. A. protectedB. preventedC. provedD. prepared24. A. happyB. sadC. joyfulD. grateful25. A. wayB. meaningC. excitementD. disappointment26. A. inB. withoutC. aboutD. around27. A. boughtB. so

64、ldC. reachedD. touched28. A. WhatB. WhichC. WhereD. Who29. A. carefullyB. actuallyC. suddenlyD. madly30. A. in silenceB. in returnC. in needD. in order31. A. put outsideB. put insideC. looked outsideD. looked inside32. A. talkedB. spokeC. saidD. told33. A. YOUR BOSSB. YOUR ENEMYC. YOUD. Me34. A. acq

65、uaintancesB. difficultiesC. advantagesD. bargains35 A. ForgetB. FollowC. RememberD. Obey【答案】21. A 22. C 23. D 24. B 25. C 26. A 27. C 28. D 29. C 30. A 31. D 32. C 33. C 34. B 35. C【解析】这是一篇夹叙夹议的文章,作者通过人们去参加一个葬礼,告诉人们一个道理:阻碍自己进步的人不是别人,正是自己,要超越自我,战胜自我,才能战胜困难。【21题详解】考查名词词义辨析。句意:昨天在公司里阻碍你成长的人去世了。A. perso

66、n人;B. boss老板;C. sign标记;D. funeral葬礼。根据后文的join the funeral可知是人去世了。故选A项。【22题详解】考查动词短语辨析。句意:昨天在公司里阻碍你成长的人去世了。A. died away减弱;B. died out灭绝;C. passed away去世;D. passed out昏倒。根据后文的join the funeral可知是人去世了。故选C项。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:我们邀请你们参加已经准备好的在体育馆里的葬礼。A. protected保护;B. prevented阻止;C. proved证明; D. prepared准备

67、。根据语境,此处葬礼是已经被准备好了。故选D项。【24题详解】考查形容词词义辨析。句意:刚开始,他们都为一位同事的去世感到悲伤,但过了一段时间,他们开始感到好奇。A. happy高兴的;B. sad伤心的;C. joyful快乐的;D. grateful感激的。由后文the death of one of their colleague,可知大家认为是自己的同事去世,一开始都感到悲伤。故选B项。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:体育馆里的人如此激动,以致于保安人员奉命控制房间里的人群。A. way方法;B. meaning意义;C. excitement激动;D. disappointme

68、nt失望。根据后文的the more the excitement heated up,可知此处是指人们很激动。故选C项。【26题详解】考查介词词义辨析。句意:体育馆里的人如此激动,以致于保安人员奉命控制房间里的人群。A. in在里面;B. without没有;C. about关于;D. around大约。葬礼在体育馆里举行,所以是在里面。故选A项。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:越多的人走到棺材前,越兴奋。A. bought买;B. sold卖;C. reached到达;D. touched触摸。由后文he handed me a key to his home。reach the c

69、offin意思是“到达棺材旁”,相当于下文的get closer to,符合语境。故选C项。【28题详解】考查疑问词词义辨析。句意: 每个人都在想:“是谁阻碍了我的进步?”。 A. What什么;B. Which哪一个;C. Where哪里;D. Who谁。根据前文的the _1_ who has been hindering (阻碍) your growth in this company _2_.可知,每个人想要知道是谁妨碍了公司的成长。故选D项。【29题详解】考查副词词义辨析。句意:好奇的员工们一个接一个地靠近棺材,当他们看着里面的时候,他们突然哑口无言。A. carefully小心地;

70、B. actually事实上;C. suddenly突然地;D. madly疯狂地。根据下文的became speechless看出,是“突然地”的意思。故选C项。【30题详解】考查介词短语辨析。句意:他们都站在棺材旁边,感到震惊和沉默,好像有人触摸了他们灵魂的最深处。A. in silence沉默地;B. in return作为报答;C. in need需要帮助;D. in order按顺序。从本句的felt shocked看出“大家鸦雀无声”,in silence表示“沉默”,符合句意。故选A项。【31题详解】考查动词短语辨析。句意:每个往里面看的人都能看到他们自己!A. put outs

71、ide放在外面;B. put inside放在里面;C. looked outside看外面;D. looked inside看里面。镜子在棺材里面,所以大家是往里面看的。故选D项。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:镜子旁边还有一个牌子写着。A. talked谈论;B. spoke说;C. said说;D. told告诉。表示某物上写着用动词say。故选C项。【33题详解】考查短语辨析。句意:只有一个人能够限制你的成长,那就是你自己。A. YOUR BOSS你的老板;B. YOUR ENEMY你的敌人;C. YOU你;D. Me我。棺材里放着镜子,每个人都能看到自己,所以这里是自己才能限制

72、自己的成长。故选C项。【34题详解】考查名词词义辨析。句意:不要害怕困难、不可能和损失。A. acquaintances熟人;B. difficulties困难;C. advantages优点;D. bargains交易。Difficulties和impossibilities and losses是并列的。故选B项。【35题详解】考查动词词义辨析。句意:请记得,是你面对生活的方式让你与众不同。A. Forget忘记;B. Follow跟随;C. Remember记得;D. Obey遵循。此处表示给人的建议,所以是让人们记住。故选C项。第四部分,书面表达36. 假定你是李华,你的英国朋友Pet

73、er 来信询问你校学生体育运动情况。请给他回信,内容包括:1. 学校的体育馆;2. 主要的运动项目;3. 你喜欢的项目。注意:1. 词数100 左右;2. 可以适当增加,以使行文连贯_【答案】Dear Peter,I am exceedingly delighted to hear from you. You asked me in your last letter about the physical exercise in our school and the following information may give you a rough sketch.To begin with,

74、a fabulous new stadium has been built up, which has become the new landmark in our school. Moreover, with the stadium set up, a wide range of sports events are able to be held, of which ping-pong, football as well as running competitions enjoy great popularity. As for me, Im intoxicated with basketb

75、all since it has been giving me strength to confront the challenges in my life.All in all, I sincerely invite you to come to our school and see for yourself.Yours,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生给英国朋友Peter写封邮件,告诉他自己所在校学生体育运动情况。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态主要为一般现在时和少量一般过去时和现在完成时。结构:总分法要求:1. 学校的体育馆;2. 主要的运

76、动项目;3. 你喜欢的项目。第二步:列提纲 (重点词组)exceedingly delighted; the physical exercise; new stadium; a wide range of; be intoxicated with; invite sb. to do sth.第三步:连词成句1. I am exceedingly delighted to hear from you. 2. You asked me in your last letter about the physical exercise in our school and the following in

77、formation may give you a rough sketch.3. To begin with, a fabulous new stadium has been built up, which has become the new landmark in our school.4. Moreover, with the stadium set up, a wide range of sports events are able to be held, of which ping-pong, football as well as running competitions enjo

78、y great popularity.5. As for me, Im intoxicated with basketball since it has been giving me strength to confront the challenges in my life.6. All in all, I sincerely invite you to come to our school and see for yourself.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)1.表文章结构顺序:to begin with2.表并列补充关系:More

79、over3.表转折对比关系:However, On the contrary, but(供参考)连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰。【点睛】高分句型1 To begin with, a fabulous new stadium has been built up, which has become the new landmark in our school. (运用了which引导非限制性定语从句)高分句型2 Moreover, with the stadium set up, a wide range of sports events are able

80、 to be held, of which ping-pong, football as well as running competitions enjoy great popularity. (运用了with的复合结构)第五部分. 暑假词汇检测:写出下列句子中画线部分的汉语释义56. Jim attributed his success to hard work. _57. Its difficult to assess the impact of the Presidents speech. _58. Body language can sometimes be ambiguous. _

81、59. He jumped into the river and swam to the opposite bank. _60. Look after your personal belongings. _61. I have my battery changed up. _62. The TV play is due to air next week. _63. His hearing is so acute that he can even hear a pin drop. _64. He was lying on her belly. _65. Nobody before Jane fully understood chimp behavior.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 幼儿园

网站客服QQ:123456
免费在线备课命题出卷组卷网版权所有
经营许可证编号:京ICP备12026657号-3