1、Communication Workshop and Culture Corner一、短语翻译1.度假 答案:go on holiday2.抱怨 答案:complain about3.至少 答案:at least4.(数量)高达/多达 答案:up to5.是的家园 答案:be home to6.其余的,剩下的 答案:the rest of7.与有关系 答案:be associated with8.特别地 答案:in particular二、根据句意和首字母提示补全句子,使句子完整正确1.Which t do you prefer when travelling,by air or by tra
2、in?答案:transport2.We change our behaviour by o the behaviour around us.答案:observing3.His main d is that he lacks job experience.答案:disadvantage4.Several senior members of the s have applied for early retirement.答案:staff5.If cancers are found early theres a high chance of s.答案:survival6.The citys bomb
3、 s were being prepared for possible air attacks(空袭).答案:shelters7.The idea that you should treat others as you would like them to treat you is a fine p of life.答案:philosophy8.Theres no l to what you can do if you try.答案:limit三、用所给单词的适当形式填空1.Our maths teacher wanted you to do your homework again.I can
4、 just imagine him (say)that.答案:saying2.She as well as her mother (teach)English in a high school.答案:teaches3.Doing it like this means (waste)time.I didnt mean (do)it.答案:wasting;to do4.She gave me a (freeze)look,and I felt much upset and didnt know how I annoyed her.答案:freezing5.The foreigners are (a
5、maze) by the (amaze)achievements that the Chinese have made recently.答案:amazed;amazing6.Neighbors (shock)that such an attack could happen in their area.答案:were shocked7.If we dont start out now,we must risk (miss)the train.答案:missing8.His words were very (excite).Everyone got (excite)at the bright f
6、uture described in his speech.答案:exciting;excited四、根据括号内的汉语提示,用句末括号内的英语单词完成句子1.The highest building (就坐落在) the center of the town.(locate)答案:is located right in2.The Rocky Mountains(落基山脉)(是的栖息地) bears and mountain lions.(home)答案:are home to3.Its better (给他们提供机会) to make a living than giving them mon
7、ey.(offer)答案:to offer them the chance4.Learning (如何成为) a parent takes time.Its a skill you learn as you go along.(become)答案:how to become5.(为了使可能) to complete the schedule ahead,they have been working all day and all night.(make)答案:To make it possible6.America (有过重大影响)Japanese society.(influence)答案:
8、has had a great influence on五、完形填空1.Three kids to go until my turn to dive(跳水).At the front of the line,a girl in a pink swim suit is 1 and climbs onto the diving board.Will she change her 2,like I did last week,I wonder?Encouraged by the teacher,the Pink Girl 3.Only two kids to go.I feel very 4.You
9、 dont have to do this,I tell myself.5 next week is the pool party,my brain 6.You will be the 7 one who cant go on the diving board.As I am thinking,another girl dives into the 8.Then its my little brother Travis turn.I 9 my eyes,and then open them just in time to see him jump off the 10.He comes out
10、 of the water and smiles.I cant help 11,too.Nothing scares that kid.Then I realize its my 12.I climb onto the diving board.13 are diving at the other end of the pool.Everywhere,everyone is 14.Except me.“What are you 15?”asks the kid after my turn.I step forward.Then I 16 Travis standing by the pool.
11、“You can do it!”he shouts.Thats what Ive 17 told him when he was 18 to tie his shoes or write his name.I take a deep breath and step out into nothing.My body 19,and then I feel the water.I swim in the water for a while before I pull myself to the 20,where my face finds the sun.I DID IT!1A.slowB.righ
12、tC.readyD.tired答案:C解析:根据句子后半句可知,这位穿粉红色泳衣的女孩已经“准备好(ready)”了,爬上了跳水板准备跳水。2.A.answerB.mindC.planD.role答案:B解析:根据下文作者内心的挣扎可推测,作者上周临阵脱逃,所以此时她在想这个女孩会不会像她自己上周那样改变“主意(mind)”。3.A.climbsB.jumpsC.kicksD.walks答案:B解析:根据下句Only two kids to go可知,穿粉红色泳衣的女孩在老师的鼓励下“跳(jumps)”了下去。4.A.nervousB.strangeC.surprisedD.angry答案:A
13、解析:根据上下文可知,作者上周就没有跳水,而且现在还在为是否要跳水作思想斗争,所以快轮到她时,她应该感到很“紧张(nervous)”。5.A.BecauseB.UnlessC.ButD.Though答案:C解析:“你不需要这样做”与“下周是泳池派对”之间为转折关系,故选But。6.A.arguesB.doubtsC.decidesD.understands答案:A解析:作者在为要不要跳水作思想“斗争(argues)”。7.A.sameB.nextC.lastD.only答案:D解析:如果作者不敢跳水的话,那么她将是“唯一(only)”不敢上跳水板的人。8.A.seaB.riverC.lakeD
14、.pool答案:D解析:本文多次出现的pool提示了本题答案。9.A.closeB.wipeC.coverD.hurt答案:A解析:根据本空后的then open them可知,当轮到弟弟时,作者由于紧张而“闭上了(close)”眼睛。10.A.roofB.lineC.boardD.ladder答案:C解析:本文多次出现的diving board提示了本题答案。11.A.dancingB.smilingC.openingD.stopping答案:B解析:根据本空后的too可知,弟弟笑着从水里钻出来,作者也忍不住“笑了(smiling)”。12.A.wayB.hopeC.mistakeD.tur
15、n答案:D解析:前面三个孩子都跳过了,现在“轮到(turn)”作者了。13.A.ParentsB.KidsC.ClassmatesD.Teachers答案:B解析:根据作者对她前面三个跳水者的描述及下文的the kid after my turn可知,在这里跳水的都是“孩子(Kids)”。14.A.movingB.laughingC.studyingD.changing答案:A解析:作者爬上跳水板后发现泳池对面的孩子在跳水,而自己由于紧张一动不动,所以她觉得所有人都在“动(moving)”,除了自己。15.A.looking forB.waiting forC.paying forD.cari
16、ng for答案:B解析:作者后面的孩子等得不耐烦了,所以他问作者在“等(waiting for)”什么。16.A.imagineB.rememberC.seeD.watch答案:C解析:作者往前走了一步,“看见(see)”弟弟Travis站在泳池旁边。17.A.neverB.seldomC.sometimesD.always答案:D18.A.offeringB.agreeingC.learningD.refusing答案:C解析:当弟弟“学着(learning)”系鞋带或者写名字时,作者“常常(always)”鼓励他,告诉他“你可以的!”19.A.dropsB.shakesC.breaksD
17、.rests答案:A解析:作者深吸了一口气,然后从跳水板上跳了下去,所以她的身体在“降落(drops)”。20.A.surfaceB.doorC.beachD.sky答案:A解析:根据where my face finds the sun可知,作者在水里游了一会儿后钻出“水面(surface)”。六、书面表达1.一家宾馆新开业,为吸引外国宾客,希望在互联网上进行宣传,请你用英语为其写一篇文字介绍。主要内容包括:1地点:距白山入口处500米;2房间及价格:单人间(共20间),100元/天;双人间(共15间),150元/天;热水淋浴;3餐饮:餐厅(中、西餐),咖啡厅(茶、咖啡);4游泳池:全天免费
18、开放;5欢迎预定。注意:1词数120左右;开头语已写好,不计入总词数;2可适当增加细节,以使行文连贯。Welcome to Baishan Mountain HotelBaishan Mountain Hotel is now open for business.答案:写作指导:为了达到宣传的目的,我们可以按照以下建议和步骤写作宣传材料:1.首先,给出一句简洁、清楚又切中主题的话,以便在第一时间吸引住读者的视线,引起他们对所宣传的事物有进一步了解的兴趣。2.给出被宣传事物大致的、最主要的信息。3.叙述被宣传事物的主要特点。4.要强调一下被宣传事物与其他同类事物的不同之处和独特之处。这样,一篇目
19、的明确、内容清晰、结构紧凑、层次分明、环环相扣的宣传材料就成形了。参考范文:Welcome to Baishan Mountain HotelBaishan Mountain Hotel is now open for business.Our hotel stands 500 meters away from the entrance to Baishan Mountain.It has 20 single rooms and 15 double rooms,all with hot showers.A single room is 100 yuan and a double room 15
20、0 yuan for one night.You are advised to book in advance.The hotel serves three meals a day and there are Chinese food and western food for you to choose from.You can also enjoy yourself at the cafe drinking tea or coffee in the evening.We also have a swimming pool,which is open all day and free of charge.All are welcome!