收藏 分享(赏)

Unit 2 单元话题阅读理解专项练习-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(人教版).docx

上传人:a**** 文档编号:780801 上传时间:2025-12-14 格式:DOCX 页数:13 大小:394.37KB
下载 相关 举报
Unit 2 单元话题阅读理解专项练习-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(人教版).docx_第1页
第1页 / 共13页
Unit 2 单元话题阅读理解专项练习-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(人教版).docx_第2页
第2页 / 共13页
Unit 2 单元话题阅读理解专项练习-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(人教版).docx_第3页
第3页 / 共13页
Unit 2 单元话题阅读理解专项练习-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(人教版).docx_第4页
第4页 / 共13页
Unit 2 单元话题阅读理解专项练习-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(人教版).docx_第5页
第5页 / 共13页
Unit 2 单元话题阅读理解专项练习-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(人教版).docx_第6页
第6页 / 共13页
Unit 2 单元话题阅读理解专项练习-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(人教版).docx_第7页
第7页 / 共13页
Unit 2 单元话题阅读理解专项练习-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(人教版).docx_第8页
第8页 / 共13页
Unit 2 单元话题阅读理解专项练习-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(人教版).docx_第9页
第9页 / 共13页
Unit 2 单元话题阅读理解专项练习-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(人教版).docx_第10页
第10页 / 共13页
Unit 2 单元话题阅读理解专项练习-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(人教版).docx_第11页
第11页 / 共13页
Unit 2 单元话题阅读理解专项练习-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(人教版).docx_第12页
第12页 / 共13页
Unit 2 单元话题阅读理解专项练习-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(人教版).docx_第13页
第13页 / 共13页
亲,该文档总共13页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 2 This is my sister单元话题阅读理解专项练习(2021山东嘉祥县第三中学七年级阶段练习)1Bills aunt is _.AKateBLindaCLisaDLily2Peter has _ son(s).AoneBtwoCthreeDfour3Lisa and Lily are Helens _.AauntsBfriendsCcousinsDbrothers4Paul is Lisas _.AgrandfatherBuncleCcousin Dfather(2021山东嘉祥县第三中学七年级阶段练习)Hi, Im Anna. My grandmother, Linda

2、 Smith, is very nice. She is 60. She has two sons and a daughter. My father is her first son. His name is Mike. He is 38. My mothers name is Sally. David is my uncle. Emma is my aunt. My uncle has a son. His name is Jim. He is my cousin. My aunt has a daughter and a son. They are Cindy and Tony. I l

3、ike Cindy. She is my good friend.5Mike is Annas _.AsonBgrandfatherCfatherDcousin6Annas mother is _.AEmmaBKelseyCSallyDCindy7Anna has _ cousins.AtwoBthreeCfourDfive8Emma is _.ATonys motherBSallys daughterCAnnas sister DLindas aunt(2021重庆长寿七年级期末)My name is Betty. Im 13 years old. Ted is my brother. He

4、 is 15 years old. We are students and we are in the same school. He is in Grade 9, and I am in Grade 7. My mother is a teacher in our school. My father is a factory manager(经理). I have a dog. Its name is Boxer. Its only two. Were good friends.9Ted is Bettys _.AfatherBdogCbrotherDsister10Betty and Te

5、d are _.AteachersBstudentsCworkerDfarmer11Boxer is the name of a _.AboyBgirlCdogDcat(2021广东河源市第二中学七年级期中)This is a photo of Mr. Smiths family. The man with glasses(眼镜) is Mr. Smith. The woman is Mr. Smiths wife(妻子). They have a son and a daughter. The son is behind(在后面) Mr. Smith. His name is Tom. He

6、s 13. Kate is Toms sister. She is 11. Tom and Kate are in the same school, but they are in different(不同的) grades. Tom is in Grade Three and Kates in Grade One. They are good students.12Mr. and Mrs. Smith have _.Aa son and a daughterBTom and Kates sisterCthree childrenDa family of five13The woman is

7、_ mother.AKatesBTomsCKates and TomsDKate and Toms14Tom and Kate are in the same _. AclassBgradeCschoolDyear15Smith is the _ name.AmansBwomansCboysDfamily16Tom and Kate are _.Agood childrenBgood studentsCin different schoolsDin the same grade(2021安徽合肥七年级期中)Hi! My name is Luke Smith. Luke is my first

8、name and Smith is my last name. Im in a family of nine. Can you see my grandparents in the family tree(家谱)? They are Peter and Kate. They have two sons, Bill and Eric. Bill is my father and Eric is my uncle. Uncle Eric and Aunt Mary have a son and a daughter. They are Mike and Cindy. Mike is eight a

9、nd Cindy is six. Now, they are in the US. My parents and I are in China now. I am seven.17Lukes grandparents have _.Atwo daughtersBa son and a daughterCtwo sonsDa son and two daughters18Mike is Lukes _.AfatherBbrotherCgrandfatherDcousin19How old is Cindy?ASix.BSeven.CEight.DNine.(2021安徽蚌埠七年级期中)Emma:

10、 Excuse me. Do you have a hat, Paul?Paul: Yes, I do.Emma: Where is it?Paul: Its on the wall. Do you have a soccer ball?Emma: Yes, I do. Its under the desk. Does your brother Bill have a basketball?Paul: Yes, he does.Emma: Where is it?Paul: Its under his bed. Does your sister have a computer?Emma: No

11、, she doesnt.20Where is Emmas soccer ball?AOn the wall.BUnder the desk.CUnder the bed.DI dont know.21Does Bill have a basketball?AYes, he does.BNo, he doesnt.CHe has a basketball.DHe has three basketballs.22What does Emmas sister have?AA hat.BA basketball.CA computer.DI dont know.(2021安徽淮北七年级阶段练习)He

12、llo, my names Sanjit and Im 10. This is my family. Were Indian. My sister is Harita and shes 14. My moms name is Naisha and my dads name is Lalit.Hi. Im Eduardo and Im 13. Im with my mom and dad and my sister in the photo. Were Colombian. My mom and dad are called Maria and Javier. My sisters name i

13、s Andrea and shes 8.Hi, my names Mandisa and Im 11. This is a photo of me and my family. Were South African. My sisters name is Puleng. Were twins(双胞胎). My mom and dad are called Kefilwe and Baruti.23 Who is Harita?AShes Sanjits aunt.BShes Sanjits mother.CShes Sanjits sister.DShes Sanjits grandmothe

14、r.24Who is Eduardos father?ALalit.BSarjit.CBaruti.DJavier.25What do we know about Mandisa?AShes 12 years old.BShe has a twin sister.CHer father is Indian.DHer mom is called Martia.(2021四川雅安中学七年级期中)Hello, Im Millie. This is my family tree(家谱).根据材料内容,选择最佳答案。26The last name of this family is _.ASmithBB

15、lackCBrownDWhite27Jane is Millies _.AmotherBgrandmaCauntDsister28We can know (知道) Jimmys _.AcolorBteacherCparentsDphone number29_ is Toms cousin.AMaryBMillieCGinaDAlan30Which is TRUE (正确的)?AJeffs jacket is brown.BUncle Mike has two daughters.CDale is in Beijing now.DSallys phone number is 828-3365.(

16、2021山东郓城县教学研究室七年级期中)Here is something about Tina.Tinas school ID cardFirst name: TinaLast name: SmithAge: 13School: No.4 Middle SchoolTelephone number: 762-8378LostI lost my pencil box. Its red and white.Two yellow pens, three blue pencils and a green eraser are in it.I must find it.E-mail me at Tin

17、a66TinaFound A black notebook is in Classroom 5E. Is it yours? Please call me. My names Tina. My phone number is 762-8378.31Tina lost _.Aa pencil boxBa school ID cardCa notebookDa telephone32Tinas pencils are _.Ared and whiteBblueCyellowDgreen33If (如果) you lost your notebook, you can _.Awrite a foun

18、d noticeBgo to Tinas homeCask your teacher for itDcall Tina at 762-837834Which of the following is TRUE?APaul and Mary are brother and sister.BSonia is Lisas aunt.CDave is Lisas cousin.DNick is Tinas father.(2021海南海口市第七中学七年级期中)Julias father, Mr. Green, is 40 years old. He has two brothers and three

19、sisters. Julias mother, Mrs Green, is a farmer. She has two brothers and two sisters. Julia has a brother. His name is Ben.Look! Ben is on the sofa. Julia is on the chair. Ben likes sports. He likes playing basketball and football. Julia doesnt like sports. She likes reading books.35Julias family na

20、me is _.ABenBGreenCJulia36Julias mother is a _.AworkerBfarmerCteacher37Julia has _ uncles and _ aunts.Atwo; threeBtwo; twoCfour; five38_ is on the sofa.AJulias brotherBJulias motherCJulias father39There are _ people in Julias family.AthreeBfourCfive参考答案:1A2C3C4B【导语】本文主要分析了Peter Jones和Linda Jones一家的人

21、物关系。1推理判断题。根据图片可知,Bill是Paul的儿子;Paul和Eric是兄弟关系;Eric和Kate是夫妻关系,因此Bill的婶婶是Kate;故选A。2推理判断题。根据图片可知,Peter的儿子有Alan、Eric和Paul三个儿子,故选C。3推理判断题。根据图片可知,Lisa和Lily是Eric的孩子;Helen和Bill是保罗的孩子;因此他们是表兄妹的关系,故选C。4推理判断题。根据图片可知,Lisa是保罗兄弟Eric的孩子,因此他是Lisa的叔叔,故选B。5C6C7C8A【导语】本文主要讲述了Anna介绍自己的家庭成员。5细节理解题。根据“My father is her fi

22、rst son. His name is Mike.”可知,Mike是Anna的父亲,故选C。6细节理解题。根据“Hi, Im Anna. My mothers name is Sally.”可知,Anna的母亲是Sally。故选C。7细节理解题。根据“My uncle has a son. His name is Jim. My aunt has a daughter and a son. They are Cindy and Tony.”可知,Anna共有3个表姐弟,故选C。8细节理解题。根据“Emma is my aunt. My aunt has a daughter and a so

23、n. They are Cindy and Tony.” 可知,Emma是Tony的母亲。故选A。9C10B11C【导语】本文介绍了Betty的一家人。9细节理解题。根据“My name is Betty. Im 13 years old. Ted is my brother.”可知Ted是Betty的哥哥。故选C。10细节理解题。根据“We are students and we are in the same school.”可知Ted和Betty是学生。故选B。11细节理解题。根据“I have a dog. Its name is Boxer.”可知Boxer是狗狗的名字。故选C。12

24、A13D14C15D16B【导语】本文介绍了一张史密斯先生全家福照片的情况。12细节理解题。根据“They have a son and a daughter.”可知,他们有一个儿子和一个女儿,故选A。13细节理解题。根据“The woman is Mr. Smiths wife(妻子). They have a son and a daughter. The son is behind(在后面) Mr. Smith. His name is Tom. Hes 13. Kate is Toms sister.”可知,女士是Tom和Kate的妈妈,故选D。14细节理解题。根据“Tom and K

25、ate are in the same school”可知,Tom和Kate在同一所学校,故选C。15细节理解题。根据“This is a photo of Mr. Smiths family.”可知,Smith是他们的姓,故选D。16细节理解题。根据“Tom and Kate are in the same school, but they are in different(不同的) grades. Tom is in Grade Three and Kates in Grade One. They are good students.”可知,Tom和Kate是好学生,故选B。17C18D1

26、9A【分析】本文是一篇记叙文。Luke Smith介绍了自己家的家谱情况。17细节理解题。根据第一段倒数后三句“Can you see my grandparents in the family tree? They are Peter and Kate. They have two sons, Bill and Eric.”可知,Peter和Kate是祖父母。他们有两个儿子,Bill和Eric。故选C。18细节理解题。根据第一段倒数后三句“Can you see my grandparents in the family tree? They are Peter and Kate. They

27、 have two sons, Bill and Eric.”可知,Peter和Kate是祖父母。他们有两个儿子,Bill和Eric。根据第二段“Uncle Eric and Aunt Mary have a son and a daughter. They are Mike and Cindy.”可知,Eric叔叔和Mary婶婶有个儿子和女儿,分别是Mike和Cindy。Eric是我祖父母的儿子,Eric的儿子Mike是我的堂兄弟。故选D。19细节理解题。根据第二段最后一句“Mike is eight and Cindy is six.”可知,Cindy六岁,故选A。20B21A22D【分析

28、】本文是一篇艾玛和保罗的对话。20细节理解题。根据对话“Its under the desk.”可知足球在桌子下,故选B。21细节理解题。根据对话“Does your brother Bill have a basketball?.Yes, he does.”可知比尔有篮球,故选A。22细节理解题。通读对话内容可知我们并不能知道艾玛的姐姐有什么,故选D。23C24D25B【分析】本文是一篇记叙文,几个不同国家的孩子分别介绍了自己的家庭。23细节理解题。根据“Hello, my names SanjitMy sister is Harita”可知,Harita是Sanjit的妹妹,故选C。24细

29、节理解题。根据“Im EduardoMy mom and dad are called Maria and Javier.”可知,Eduardo的爸爸是Javier,故选D。25细节理解题。根据“Hi, my names Mandisa My sisters name is Puleng. Were twins”可知,Mandisa有一个双胞胎妹妹,故选B。26C27B28A29D30D【分析】本文是一篇记叙文,给出了米莉的家谱,并详细介绍了爷爷杰夫、小狗吉米和叔叔婶婶的信息。26细节理解题。根据家谱上的“The Browns”,可知这一家姓Brown,故选C。27细节理解题。根据家谱上的信息

30、,可知Jane是米莉的外祖母,故选B。28细节理解题。根据“Jimmy is in my family.Its color is brown”,可知吉米的颜色是棕色,故选A。29细节理解题。根据家谱上的信息,可知Tom的表兄弟姐妹是Cindy和Alan,故选D。30细节理解题。根据“Aunt Sally and Uncle Mike are English teachers.Here is their phone number:828-3365”,可知萨莉的电话是828-3365,故选D。31A32B33D34C【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了Tina的学生卡,Tina的家谱图,Tina丢

31、的铅笔盒以及Tina捡的黑色笔记本。31细节理解题。根据表格第二栏第一列中的“I lost my pencil box”可知,Tina丢了一个铅笔盒,故选A。32细节理解题。根据表格第二栏第一列中的“three blue pencils”可知,Tina的铅笔是蓝色的,故选B。33细节理解题。根据表格第二栏第二列中的“My phone number is 762-8378”可知,如果你丢了你的笔记本,你可以打电话762-8378找Tina,故选D。34推理判断题。根据表格第一栏第二列中Alan和Sonia是兄妹,Dave是Alan的儿子,Lisa是Soina的女儿,推知Dave是Lisa的表哥,

32、故选C。35B36B37C38A39B【分析】本文是一篇记叙文,介绍了Julia一家人的生活情况。35细节理解题。根据“Julias father, Mr. Green”可知,Julia的姓是Green,故选B。36细节理解题。根据“Julias mother, Mrs Green, is a farmer.”可知,Julia的妈妈是农民,故选B。37细节理解题。根据“Julias father, Mr. Green, is 40 years old. He has two brothers and three sisters. Julias mother, Mrs Green, is a farmer. She has two brothers and two sisters.”可知,Julia的父亲有两个兄弟和三个姐妹,Julia的母亲有两个兄弟和两个姐妹,所以Julia有四个叔叔、舅舅和五个姑姑、姨,故选C。38细节理解题。根据“Julia has a brother. His name is Ben.”和“Ben is on the sofa”可知,Julia的弟弟Ben在沙发上,故选A。39细节理解题。根据“Julias father.Julias mother.Julia has a brother.”可知,Julia家有四口人,故选B。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1