收藏 分享(赏)

Unit 1 单元话题阅读理解训练-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx

上传人:a**** 文档编号:779981 上传时间:2025-12-14 格式:DOCX 页数:12 大小:228.01KB
下载 相关 举报
Unit 1 单元话题阅读理解训练-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx_第1页
第1页 / 共12页
Unit 1 单元话题阅读理解训练-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx_第2页
第2页 / 共12页
Unit 1 单元话题阅读理解训练-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx_第3页
第3页 / 共12页
Unit 1 单元话题阅读理解训练-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx_第4页
第4页 / 共12页
Unit 1 单元话题阅读理解训练-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx_第5页
第5页 / 共12页
Unit 1 单元话题阅读理解训练-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx_第6页
第6页 / 共12页
Unit 1 单元话题阅读理解训练-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx_第7页
第7页 / 共12页
Unit 1 单元话题阅读理解训练-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx_第8页
第8页 / 共12页
Unit 1 单元话题阅读理解训练-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx_第9页
第9页 / 共12页
Unit 1 单元话题阅读理解训练-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx_第10页
第10页 / 共12页
Unit 1 单元话题阅读理解训练-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx_第11页
第11页 / 共12页
Unit 1 单元话题阅读理解训练-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx_第12页
第12页 / 共12页
亲,该文档总共12页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 1 This is me单元话题阅读理解训练(2021山东嘉祥县第三中学七年级阶段练习)Good morning! I am an English boy. My name is Frank Smith. My telephone number is 451-3175. My pen is blue, and my ruler is white. The girl is Grace Brown. Grace is a nice girl. Her telephone number is 535-9861. Her pen is black, and her ruler is red.

2、 Grace and I both like(都喜欢) numbers. Numbers are interesting.1Frank Smith is _.Aan English girlBa Chinese boyCan English boy Da Chinese girl2The girls first name is _.AFrankBSmithCGraceDBrown3What color is Graces pen?ABlue. BBlack.CWhite.DRed.4_ is white.AFranks penBFranks rulerCGraces penDGraces ru

3、ler(2021山东嘉祥县第三中学七年级阶段练习)Hi! Im Gina. Im a student(学生). My telephone number is 0531-8843250. Good morning! My names Mona Green. Im a teacher(老师). My phone number is 15779854387. Hello! Im Tom Smith. Im a boy. Im a student, too. My phone number is 0871-5792987.5Ginas telephone number is _.A0871-57929

4、87B15779954387C18930752195D0531-88432506Whats Monas last name?ABlackBGreenCSmithDWhite70871-5792987 is _ phone number.AGinas BMonasCTomsDJims(2021四川省汉源县第一中学七年级阶段练习)Good afternoon! Im Alice. My last name is Smith. Im in a red jacket. Im in Xingfu Middle School. My phone number is 5692679. This is Cin

5、dy Brown. She is my good friend. She is in a yellow jacket. She is in Xingfu Middle School, too. Whats her phone number? Its 8652397.8What color is Alices jacket?AGreen.BBlue.CRed.DYellow.9Whats Cindys last name?ASmith.BBrown.CAlice.DCindy.10Cindy is _ good friend.AAlicesBBobsCGracesDHelens11Whats C

6、indys phone number?A8562679.B5863279.C5692679.D8652397.12Which of the following is TRUE (下列选项中哪一项是正确的)?AAlices phone number is 5682679.BCindys jacket is purple.CThe writers (作者的) first name is Cindy.DAlice and Cindy are in Xingfu Middle School.(2021四川省汉源县第一中学七年级阶段练习)Im Li Xia. Im in No. 10 Middle Sc

7、hool in Shanghai. Im 12. I have two good friends in school. They are Wang Fang and Hu Bin.Im Mary. Here is a picture of my family. The nice girl is my cousin Sandy. She is 8. The boy is my brother Paul. He is 10. They are in Beijing now. Im not in China.Im Zhao Hui. This is a photo of Zhao Liang. He

8、 is in Tianjin. He is 13 and is in No. 5 Middle School. Zhao Liang is not my brother. He is my friend.13_ are in No. 10 Middle School.Li XiaPaulWang Fang Hu BinABCD14Marys cousin is _.A8B9C10D1215The last one is a picture of _.AZhao HuiBZhao LiangCMaryDLi Xia16Who is in Beijing?ALi Xias sister.BMary

9、s friend.CZhao Huis brother.DPauls cousin.17Which of the following is TRUE (下面哪一项是正确的)?ALi Xia is 13.BYou can see four girls in the pictures.CMary is not in China.DThe second one is a picture of two girls.(2021广东光明新区第二中学七年级阶段练习)Name: KateAge: 12From: ChinaKate is short and she has long black hair. S

10、he is wearing a yellow shirt, white pants (裤子) and a pair of red shoes now. She often plays ping-pong with her brother after school.Name: LisaAge: 11From: EnglandLisa is tall and she has long blonde hair. She has a big nose and a big mouth. She is in a blue T-shirt and blue pants today. She likes pl

11、aying volleyball very much. And she often plays volleyball with her friend Sarah at weekends.Name: FrankAge: 13From: AustraliaFrank is tall. He has big eyes, a big nose and a small mouth. He likes green best and he is in a green T-shirt now. He plays soccer with his classmates every Wednesday and Sa

12、turday.Name: CindyAge: 11From: CanadaCindy is short. She has blonde hair. She is wearing a red dress today. She looks beautiful in red. She likes to help others and she is very popular with her friends.18What does Kate look like?AShe is short with long blonde hart.BShe is tall with short blonde hair

13、.CShe is tall with short black hair.DShe is short with long black hair.19Where does Lisa come from?AChina.BAustralia.CCanada.DThe UK.20Whats Franks favourite color?ARed.BGreen.CBlue.DYellow.21How often does Frank play soccer?AEvery day.BOnce a week.CTwice a week.DThree times a week.22What can we lea

14、rn from the passage?ACindys friends like her very much.BCindy and Kate are in the same age.CLisa often plays volleyball after school.DKate is in a red skirt and white pants now.(2022山东武城县四女寺镇明智中学七年级阶段练习)Dear Daming,Thanks for your email. And thank you for introducing(介绍)your Chinese friend Xu Yang t

15、o me. You are the class monitor this term. Thats good. Work hard! Try to help your teachers and classmates.My classmates choose me as the PE monitor in our class because I run very fast. My PE teacher and my classmates like me. They also want me to organise(组织)the PE Club. I think that is a good ide

16、a. We can play basketball or football at weekends.Please send some of your photos to me.Yours,Mike23Daming is the _ this term.APE monitorBEnglish monitorCclass monitorDmusic monitor24Mike is the PE monitor in his class because he _.Aplays basketball wellBenjoys sportsCgoes to school earlyDruns very

17、fast25What do the teacher and the classmates want Mike to do?ATo get up early.BTo organise a club.CTo help them study.DTo finish his homework.26Mike asks Daming to _.Awrite an email to him soonBsend some photos to himCjoin the PE Club with himDintroduce some Chinese friends to him27Which ofthe follo

18、wing is NOT true?AXu Yang is Damings friend.BThis email is from Mike to Daming.CMike feels good to organise the PE Club.DMike wants to join the PE Club to play tennis.(2021安徽宿州七年级阶段练习)Ted is an artist. He is tall with long curly hair. He usually gets up at nine thirty in the morning. First he runs f

19、or an hour, then he eats breakfast. He likes eggs, bananas and apples for breakfast. He doesnt like meat or hamburgers. Ted never watches TV in the evening. He likes painting pictures. He goes to bed late at about eleven oclock.Ted also gives art lessons. He is a good teacher. All his students like

20、him. He usually takes a bus to the school and walks back home. Ted now lives in a small house in the city. He wants to have a painting show. He is working hard for it.28What time does Ted usually get up?AAt 19:00.BAt 9:30.CAt 10:30.DAt 11:00.29Ted likes _ for breakfast.Aeggs and fruitsBeggs and vege

21、tablesCeggs and meatDmeat and hamburgers30Ted _ in the evening.Agives art lessonsBwatches TVCdoes some readingDpaints pictures31Ted usually _ home from the school.AwalksBtakes a busCtakes a taxiDtakes a train(2021安徽淮南七年级阶段练习)There are many clubs in our school. My English is not good. I want to join

22、the English club. Wang Ying wants to learn (学习) to paint. So he wants to join the art club. Zhang Ping likes running. He wants to join the running club. Li Nan is good at singing and she wants to join the music club. What club does Han Mei join? Oh, she likes eating and she joins the cooking (烹饪) cl

23、ub.32My _ is not good.AChineseBEnglishCmathDart33What club does Wang Ying want to join?_.AThe music clubBThe sports clubCThe art clubDThe swimming club34Who wants to join the running club?_.AZhang PingBICWang YingDLi Nan35Li Nan _ very well.AdancesBpaintsCsingsDplays tennis36Why does Han Mei want to

24、 join the cooking club? Because _.AShe likes cooking.BShe likes eating.CShe can cook.DShe can eat.参考答案:1C2C3B4B【解析】【导语】本文主要介绍了Frank和Grace的个人信息。1细节理解题。根据“I am an English boy. My name is Frank Smith.”可知,Frank是一个英国男孩,故选C。2细节理解题。根据“The girl is Grace Brown.”可知,女孩的名字是Grace,故选C。3.细节理解题。根据“Her pen is black”

25、可知,Grace的钢笔是黑色的,故选B。4细节理解题。根据“My name is Frank Smith. My pen is blue, and my ruler is white.”可知,Frank的尺子是白色的,故选B。5D6B7C【解析】【导语】本文是学生吉娜、史密斯和老师莫娜的一些介绍,包括职业和各自的电话号码。5细节理解题。根据“Im Gina. Im a student(学生). My telephone number is 0531-8843250.”可知,吉娜的电话号码是0531-8843250,故选D。6细节理解题。根据“My names Mona Green.”可知,Mo

26、na的姓是Green,故选B。7细节理解题。根据“Hello! Im Tom Smith. Im a boy. Im a student, too. My phone number is 0871-5792987.”可知,0871-5792987是汤姆史密斯的电话号码,故选C。8C9B10A11D12D【解析】【导语】本文主要介绍了作者和朋友的基本信息。8细节理解题。根据“Im in a red jacket”可知她的夹克衫是红色的。故选C。9细节理解题。根据“This is Cindy Brown”可知Cindy的姓是Brown。故选B。10细节理解题。根据“ Im Alice”以及“She

27、 is my good friend”可知Cindy是Alice的好朋友。故选A。11细节理解题。根据“Whats her phone number? Its 8652397”可知Cindy的电话号码是8652397。故选D。12细节理解题。根据“Im in Xingfu Middle School”以及“She is in Xingfu Middle School”可知Alice和Cindy都在幸福中学。故选D。13C14A15B16D17C【解析】【导语】本文主要是对图片中的人物的基本信息进行介绍。13细节理解题。根据“Im Li Xia. Im in No. 10 Middle Scho

28、ol in Shanghai.I have two good friends in school. They are Wang Fang and Hu Bin”可知李霞和她的朋友王芳和胡斌在第十中学。故选C。14细节理解题。根据“The nice girl is my cousin Sandy. She is 8”可知玛丽的表妹8岁了。故选A。15细节理解题。根据“This is a photo of Zhao Liang”可知最后一张照片是赵亮的。故选B。16细节理解题。根据“The nice girl is my cousin Sandy. She is 8. The boy is my

29、brother Paul. He is 10. They are in Beijing now”可知Paul是玛丽的弟弟,Sandy是玛丽的表妹,也是Paul的表妹,他们两个住在北京。故选D。17细节理解题。根据“Im Mary.Im not in China.”可知玛丽现在不在中国。故选C。18D19D20B21C22A【解析】【导语】本文主要介绍了Kate、Lisa、Frank和Cindy的一些基本信息。18细节理解题。根据“Kate is short and she has long black hair.”可知,Kate是矮的且有一头长长的黑发。故选D。19细节理解题。根据“Name:

30、 Lisa;Age: 11;From: England”可知,Lisa来自英国。故选D。20细节理解题。根据“He likes green best and he is in a green T-shirt now.”可知,Frank最喜欢绿色。故选B。21细节理解题。根据“He plays soccer with his classmates every Wednesday and Saturday.”可知,Frank一周踢两次足球。故选C。22细节理解题。根据“She likes to help others and she is very popular with her friends

31、.”可知,Cindy的朋友们非常喜欢她。故选A。23C24D25B26B27D【解析】【导语】本文是迈克给大明的一封邮件,主要介绍自己这学期当了体育委员等信息。23细节理解题。根据第一段中“You are the class monitor for this term.”可知,大明这学期是班长。故选C。24细节理解题。根据第二段中“My classmates choose me as the PE monitor in our class because I run very fast.”可知,选我当体育委员是因为我跑得很快。故选D。25细节理解题。根据第二段中“They also want

32、me to organise(组织)the PE Club.”可知,体育老师和同学们想要迈克组织一个体育俱乐部。故选B。26细节理解题。根据第三段“Please send some of your photos to me.”可知,迈克让大明把他的一些照片寄给自己。故选B。27细节理解题。根据第二段中“We can play basketball or football at weekends.”可知,加入体育俱乐部是想打篮球和踢足球,不是想打网球。故选D。28B29A30D31A【解析】【导语】本文是一篇说明文。主要介绍了Ted的个人基本信息。28细节理解题。根据“He usually ge

33、ts up at nine thirty in the morning.”可知,Ted通常早上九点半起床。故选B。29细节理解题。根据“He likes eggs, bananas and apples for breakfast.”可知,Ted早餐喜欢吃鸡蛋和水果。故选A。30细节理解题。根据“Ted never watches TV in the evening. He likes painting pictures.”可知,Ted晚上喜欢画画。故选D。31细节理解题。根据“He usually takes a bus to the school and walks back home.”

34、可知,Ted步行回家。故选A。32B33C34A35C36B【解析】【导语】本文主要叙述了同学们根据自己的需求和爱好加入了学校不同的俱乐部。32细节理解题。根据“My English is not good.”可知,作者的英语不好,故选B。33细节理解题。根据“Wang Ying wants to learn (学习) to paint. So he wants to join the art club.”可知,王莹想加入美术俱乐部,故选C。34细节理解题。根据“Zhang Ping likes running. He wants to join the running club.”可知,张萍想加入跑步俱乐部,故选A。35细节理解题。根据“Li Nan is good at singing”可知,李楠歌唱的好,故选C。36细节理解题。根据“What club does Han Mei join? Oh, she likes eating and she joins the cooking (烹饪) club.”可知,韩梅喜欢吃,所以会加入烹饪俱乐部,故选B。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1