收藏 分享(赏)

湖南省娄底市双峰县第一中学2019_2020学年高二英语5月月考试题PDF.pdf

上传人:a**** 文档编号:726957 上传时间:2025-12-13 格式:PDF 页数:13 大小:700.72KB
下载 相关 举报
湖南省娄底市双峰县第一中学2019_2020学年高二英语5月月考试题PDF.pdf_第1页
第1页 / 共13页
湖南省娄底市双峰县第一中学2019_2020学年高二英语5月月考试题PDF.pdf_第2页
第2页 / 共13页
湖南省娄底市双峰县第一中学2019_2020学年高二英语5月月考试题PDF.pdf_第3页
第3页 / 共13页
湖南省娄底市双峰县第一中学2019_2020学年高二英语5月月考试题PDF.pdf_第4页
第4页 / 共13页
湖南省娄底市双峰县第一中学2019_2020学年高二英语5月月考试题PDF.pdf_第5页
第5页 / 共13页
湖南省娄底市双峰县第一中学2019_2020学年高二英语5月月考试题PDF.pdf_第6页
第6页 / 共13页
湖南省娄底市双峰县第一中学2019_2020学年高二英语5月月考试题PDF.pdf_第7页
第7页 / 共13页
湖南省娄底市双峰县第一中学2019_2020学年高二英语5月月考试题PDF.pdf_第8页
第8页 / 共13页
湖南省娄底市双峰县第一中学2019_2020学年高二英语5月月考试题PDF.pdf_第9页
第9页 / 共13页
湖南省娄底市双峰县第一中学2019_2020学年高二英语5月月考试题PDF.pdf_第10页
第10页 / 共13页
湖南省娄底市双峰县第一中学2019_2020学年高二英语5月月考试题PDF.pdf_第11页
第11页 / 共13页
湖南省娄底市双峰县第一中学2019_2020学年高二英语5月月考试题PDF.pdf_第12页
第12页 / 共13页
湖南省娄底市双峰县第一中学2019_2020学年高二英语5月月考试题PDF.pdf_第13页
第13页 / 共13页
亲,该文档总共13页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、 高二英语参考答案听力15 ACBAA610 BBACA1115 CBABA1620 CABBC阅读21.A细节理解题。折扣=现价原价100%,且百分数越小,折扣越大。通过计算,TheSecure Child 折扣约为 4.9 折,Building Healthy Minds 折扣约为 5.6 折,The Learning Tree 折扣约为 6.6 折,The Challenging Child 折扣约为 7 折,故折扣最大的为 The Secure Child。故选 A。22B 细节理解题。根据文章 The Secure ChildIn this book,Dr.Stanley Green

2、span offers aset of guiding principles to help parents of children 在这本书中,斯坦利格林斯潘博士提出了一套指导原则,帮助从学龄前儿童到青少年的父母,让他们在家里、学校和整个社会感到安全;Building Healthy MindsThe book applies Dr.Greenspan s developmental theories to achild s everyday life 这本书将格林斯潘博士的发展理论应用到孩子的日常生活中;TheLearning TreeUsing the metaphor(隐喻)of a

3、tree,Dr.Stanley Greenspan explains that theroots represent how children take in the world through what they hear,see,smell and touch.斯坦利格林斯潘博士用一棵树的比喻解释道,树的根代表了孩子们是如何通过他们所听到的、看到的、闻到的和触摸到的东西进入这个世界的;The Challenging ChildMost children fallinto five basic types that come from inborn physical characterist

4、ics:the sensitive child,the selfabsorbed child,the defiant(反叛的)child,the inattentive child,and the aggressive child.StanleyGreenspan,M.D.is the first to show parents how to match their parenting to the challenges oftheir particular child.大多数孩子分为五种基本类型:敏感的孩子、自私的孩子、反叛的孩子、粗心的孩子和积极的孩子。斯坦利格林斯潘,医学博士,是第一个向

5、父母展示如何用他们的教育方法来应对他们特定的孩子的人。可知,这 4 本书相同的地方在于都针对孩子的教育,为父母提供了相应的一些方法,结合选项,故选 B。23.D 推理判断题。通读全文可知,本文中介绍的 4 本书都是由 Stanley Greenspan 所著,介绍父母如何教育孩子的建议,并介绍了每本书的价格等其他相关信息。所以,本文最有可能是为父母而写的。故选 D。24.C 细节理解题。根据文章第三段中“She thought if she could paint animals on animal skin,the painting would appear natural,as if it

6、 were alive.”可知,她想,如果她能在动物的皮肤上画动物,这幅画就会显得自然,就好像它还活着一样。这是她决定成为一名毛发绘画艺术家的原因。故选 C。25.A 细节理解题。根据文章倒数第二段中“But you need to follow the quality of the hair fibersto make your painting look more natural,Arzgul said.Because of the special nature of thematerial,each skin painting is unique and cannot be copied

7、.可知,高质量的毛纤维使毛发绘画更自然和独特。故选 A。26.A 细节理解题。根据文章第一段中“The works of Arzgul,a contemporary artist and creatorof fiber(纤维)art hair painting”可知,Arzgul 是纤维绘画的创造者。故选 A。27.C 推理判断题。通过文章最后一段“I hope it will become an icon of my hometown,and thatmore people will get to know Xinjiang through this form of art,”可知,Arzg

8、ul 希望纤维绘画成为家乡的一个标志,更多的人将会通过这种形式的艺术来认识新疆。故选 C。28.D 细节理解题。根据文章第三段“According to the latest research report released by theWorld Health Organization(WHO),the myopia rate among Chinese teenagers ranks first in theworld70 percent of high school and college students.”可知,中国青少年的近视率排名全世界第一,其中 70%是高中生和大学生。故选 D

9、。29.A 推理判断题。根据第四段中“they are likely to get pathological(病理性的)myopia inmiddle age.Pathological myopia cant be treated with glasses or surgery,and it is one of thebiggest factors that lead to blindness,”可知病理性近视最有可能导致失明。故选 A。30.A 词汇猜测题。根据文章第一段中“during which he played computer games for continuous10 days

10、 and nights.”可知,在连续玩了 10 天 10 夜的电脑游戏后,产生过度的眼疲劳。故 fatigue意为“疲劳”与 tiredness 同义。故选 A。31.D 推理判断题。根据最后一段 Experts suggest that youngsters maintain a proper balancebetween study and rest so as to protect their eyesight,and parents should play an active role in theprocess.可知在接下来应该讨论的是“父母在帮助青少年保护视力方面的作用。”故选

11、D。32.C 推理判断题。根据文章第二段We talk about finding,searching for signs of life on someof these ocean worlds,and in particular these geologically active ocean worlds with rockyseafloors like Europa”“我们谈论在这些海洋世界中寻找生命的迹象,特别是在这些地质活跃的海洋世界中,有着像欧罗巴这样的岩石海洋”可知,生命可能在宇宙中地质活动的冰川海洋世界中存在。故选 C。33.B 细节理解题。根据文章第二段We talk abo

12、ut finding,searching for signs of life on someof these ocean worlds,and in particular these geologically active ocean worlds with rockyseafloors like Europa(欧罗巴).及结合第四、五段内容可知,此次欧罗巴任务的内容是搜索木星上的生命。故选 B。34.D 细节理解题。根据 This mission is an obvious,very exciting mission that marks NASAsreturn to the direct

13、search for life via in situ capabilities on a potentially inhabited ocean worldbeyond Earth.可知,这次任务标志着 美国航天局通过地球以外可能有人居住的海洋世界的原地能力,回归对生命进行直接探索。故选 D。35.B 标题判断题。通读全文可知,本文讲述的是美国航天局重回外星生命探索,将发起欧罗巴任务。故选 B。七选五36 40.DGFAC完形填空4145AACDB4650BDCAD5155 BACBD41.A 句意:唐扎拉华盛顿穿过舞台,在阿拉巴马 A&M 大学获得学士学位。walk“步行”;故选 A。42

14、.A 句意:她说,这个成就归功于她的亡夫。这里的成就指的是说唐扎拉华盛顿获得的学士学位,achievement“成就”;故选 A。43.C 句意:她很可能使她的丈夫对她感到骄傲,考虑到华盛顿以平均 3.64 分的优等成绩毕业,并且最后一个学期成绩达到 4.0。proud“骄傲的”;故选 C。44.D 句意同上。graduate with“以(成绩)毕业”;故选 D。45.B 句意:几年中,华盛顿和她的丈夫杰夫在加利福尼亚的家里一起培养了 32 个孩子。上文提到他的亡夫,本句中又提到培养孩子,husband“丈夫”;故选 B。46.B 句意:她在警局和银行工作。work“工作”;故选 B。47.

15、D 句意:在杰夫死后,华盛顿搬去了亚拉巴马和她的女儿住在一起。move“搬家”故选D。48.C 句意:2013 年最终开始在劳森州立社区学院上大学课程。eventually“最终”;故选 C。49.A 句意:学习真的非常有趣。本文讲述华盛顿的中年学习经历。故选 A。50.D 句意:她在 2017 年获得了副学士学位,但是她不想就此停下。前后之间是转折关系。故选 D。51.B 句意:最终被 A&M 大学录取。admit“录取”;故选 B。52.A 句意:尽管有很多泪水和熬夜至凌晨一两点的学习,但是我是有决心的。故选 A。53.C 句意:我从来没有想过放弃。quit“放弃”;故选 C。54.B 句

16、意:学习永远都不会太晚。late“迟、晚”;故选 B。55.D 句意:你只需要相信你自己。believe in“信任”;故选 D。语法填空61.has kept62.But63.takes64.that65.to discover66.sitting67.experts68.with69.explanation70.constant书面表达One possible version:Dear Allen,Im writing to invite you to participate in the upcoming speech contest.The topic is“ProtectYour H

17、ealth And Avoid Wild Game”with me.As scheduled,it will be held in the school stadium from 9 a.m.to 11 a.m.next Saturday.Before the contest,we should make some preparations.First,we should collect information,likemeasures to protect wild life.We aim to encourage the young to raise the early awareness

18、 that toprotect wild animals is to protect ourselves.Second,school uniforms and proper hairstyle are alsorequired on the stage.Looking forward to your best performance.Yours sincerely,Li Hua读后续写Possible answer:A few days later,something terrible happened to Ronny.That afternoon after school,Ronnywas

19、 bathing with some of his new friends in the river happily.Suddenly,he was stuck in the mudand couldnt get out.He struggled hard but he was still trapped.He screamed for help,but all invain.The boys who had called Henry a coward got out of the water as fast as they could.Theywere so scared and did n

20、ot even try to help him.At that moment,Henry happened to pass by.He heard the screams and ran to the river assoon as possible.Seeing Ronny was almost drowned,Henry took off his clothes immediately andjumped into the water without any hesitation.He reached Ronny just as he was sinking the lasttime.Wi

21、th great effort,and with much danger to himself,he brought Ronny to the shore in time.Henry was happy to help his friend,though he was extremely tired.听力录音原文Text 1W:Why dont you eat more?Youve always said how much you love the meat pie I make.DidI put too much salt in it?M:No,no.Toothache.Text 2W:Oh

22、,my god.Thats a lot of food,Rob.M:Yeah.You can eat as much as you like here and its the same price.So take your food.Illsee you over at the table.Text 3M:Is this the list of books you need to read for this years course?W:Thats the reason why I come here to borrow some books.Text 4W:Why do you keep w

23、atching television,Jimmy?M:Its a great way to improve my French.It can help me improve my speaking and listeningskills.W:Really?You just watched English TV programs.M:Thats right.And Ill go on.Text 5M:I need someone to type this letter.Kate,are you free?W:Sorry,Henry.Im busy now.Why not ask Joan for

24、 help?She is free and she is ready to helpothers.M:OK.Thank you all the same.Text 6W:Which sport will you do in Hawaii,Tom?Will you go skiing?M:The weather is so cool.I like riding bicycles but I dont want to do it alone.W:Maybe you can climb the mountains.M:Thats what I really look forward to.Why n

25、ot go there with me?W:When are you going?In December or January?M:Im staying with parents then so Ill go in February.W:Oh.Maybe Ill ask my dad this weekend.M:Great.Text 7W:You look worried.What happened?M:This parking ticket.I dont know what to do next.W:Do you remember parking somewhere too long or

26、 in the wrong place?M:Oh,I parked my car in a place too long.W:Did you see the time limit?M:Not really.W:So you should convince the judge that you couldnt see the signs clearly.M:OK,I see.W:Remember to be polite to the judge.M:Youre right.Thanks.Text 8M:Id like to open a bank account.W:What type of

27、account?We have several types.M:Id like an account for regular banking.W:Will you be writing many checks?M:A few but not many.W:Less than ten per month?M:Yes.Definitely less than ten.Two or three.W:How do you pay your bills?Through the mail or online?M:Normally I bring them to the bank and pay at th

28、e teller but I would like to start payingthem online.W:Many customers are paying bills online.In fact we recommend it.M:Can I set this up with my new account?W:Yes.Ill just need some identification so I can start processing your application.M:Sure.Can I use my passport?W:Absolutely.Text 9W:Im going

29、to the gym to do some jogging.M:Why dont you run outside?I think its better to exercise outside than inside.W:Are you kidding?Do you know how cold it is today?M:Yeah,youre right.Wait for me a minute.Ill get my gym clothes.Lets go together.W:You?Go together with me?M:Whats the problem?Everyone can ex

30、ercise!W:I know.But I always thought you were only good at lifting beer bottles to your mouth.M:Hey!I was on the swimming team in high school.And Id like to do some weighttraining.They have good equipment at the gym.W:Youre going to lift weights?Hah!M:Are you laughing at me?W:Im sorry.I just cant im

31、agine you lifting weights.M:You cant just judge me by my figure.Even though Im not that strong,I can do anythinglike others.W:Thats right.OK.Lets go now.Text 10Jimmy went to the secondhand shop.He wasnt looking for anything in particular.He liked togo there just to have a look.A big sign on the fron

32、t door said OPEN.The shop was closed onSunday and Monday.The rest of the week,it opened at 10 am.and closed at 2 pm.Two womenworked inside.They rang up sales and put the items into plastic bags for the customers to carryout.At the back of the shop was a big room where another lady worked.She sorted

33、the newdonations and put price tags on them.At the end of each day,she would bring the new donationsout to the main part of the shop.Everyone who worked at the shop was a volunteer.The only“payment”they received was that they had the opportunity to see and buy things in the shopbefore the customers did.When Jimmy entered,the lady at the register said hello to him.He smiledand said hello.She knew Jimmy because he was a regular customer.Jimmy looked at the watchesin the glass case.He saw one that he liked.“Could I look at that one?”he asked.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1