收藏 分享(赏)

2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题3(含答案解析).docx

上传人:a**** 文档编号:719699 上传时间:2025-12-13 格式:DOCX 页数:18 大小:44.33KB
下载 相关 举报
2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题3(含答案解析).docx_第1页
第1页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题3(含答案解析).docx_第2页
第2页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题3(含答案解析).docx_第3页
第3页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题3(含答案解析).docx_第4页
第4页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题3(含答案解析).docx_第5页
第5页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题3(含答案解析).docx_第6页
第6页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题3(含答案解析).docx_第7页
第7页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题3(含答案解析).docx_第8页
第8页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题3(含答案解析).docx_第9页
第9页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题3(含答案解析).docx_第10页
第10页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题3(含答案解析).docx_第11页
第11页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题3(含答案解析).docx_第12页
第12页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题3(含答案解析).docx_第13页
第13页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题3(含答案解析).docx_第14页
第14页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题3(含答案解析).docx_第15页
第15页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题3(含答案解析).docx_第16页
第16页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题3(含答案解析).docx_第17页
第17页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题3(含答案解析).docx_第18页
第18页 / 共18页
亲,该文档总共18页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题3节假日活动(Festivals, holidays and celebrations) 一、阅读理解-阅读选择(共10小题;共78分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。Finally, I decided to go abroad as a teaching assistant. I think it is the best choice because it is always good to gain lots of teaching experience when you want to be

2、come a teacher.I chose to go abroad as an Au Pair then because I thought it would be great to live in an English family. This would give me the opportunity to learn more about English traditions and what life is like in an English family, and I would surely have to speak English all the time.The fir

3、st thing I did was to check the Internet for Au Pair agencies. I sent an email to an IST Au Pair agency and they sent me information and application forms which I filled in. I had to write a letter to the still unknown host family, in which I introduced myself. I also sent photographs of myself, my

4、family and of me taking care of other peoples children in order to let them know who I am and what I am like.It did not take very long until a family wanted to get in contact with me. We had our first telephone conversation. I was very nervous before our telephone call, but it turned out that we see

5、med to like each other right from the start. We decided to give it a try. We kept in touch by sending text messages and by calling each other until I left my city for London.1. According to Paragraph 1, the writer decided to be a teaching assistant abroad because _.A.she had no choice but to leaveB.

6、she wanted to travel abroadC.she was interested in foreign culturesD.she wanted to gain teaching experience2. We infer that an Au Pair is most probably someone who _.A.goes abroad for travellingB.knows English traditions very wellC.makes money by doing part-time jobsD.lives with a foreign family and

7、 helps them with their housework3. We can learn from the passage that the writer _.A.didnt like the host family at firstB.is not interested in English traditionsC.lived with an English family beforeD.wants to practise her English very much4. How did the writer find her host family?A.By phoning Londo

8、n.B.By writing an email to England.C.With the help of her school.D.Through an Au Pair agency. 阅读短文,选出最佳选项People in the United States honor their parents with two special days: Mothers Day, on the second Sunday in May, and Fathers Day, on the third Sunday in June.Mothers Day was proclaimed a day for

9、national observance(庆祝) by President Woodrow Wilson in 1915. Ann Jarvis from Grafton, West Virginia, had started the idea to have a day to honor mothers. She was the one who chose the second Sunday in May and also began the custom of wearing a carnation.In 1909, Mrs. Dodd from Spokane, Washington, t

10、hought of the idea of a day to honor fathers. She wanted to honor her own father, William Smart. After her mother died, he had the responsibility of raising a family of five sons and a daughter. In 1910, the first Fathers Day was observed in Spokane. Senator Margaret Chase Smith helped to establishe

11、d Fathers Day as a national commemorative day, in 1972.These days are set aside to show love and respect for parents. They raise their children and educate them to be responsible citizens. They give love and care.These two special days are celebrated in many different ways. On Mothers Day people wea

12、r carnations. A red one symbolizes a living mother. A white one shows that the mother is deadMany people attend religious services to honor parents. It is also a day when people whose parents are dead visit the cemetery. On these days families get together at home, as well as in restaurants. They of

13、ten have outdoor barbecues for Fathers Day. These are days of fun and good feelings and memories.5. According to the passage, which of the following about the second Sunday in May is NOT true?A.It is a day to show love to mothersB.It is a day to wear carnationsC.It is a day for all people to visit t

14、he cemeteryD.It is a day for many people to attend religious services6. Choose the right time order of the following events.a. The first Fathers Day was observedb. Mothers Day was proclaimed a day for national observancec. Fathers Day became a day for national observance.d. The idea of honoring fath

15、ers was bought up A.a b c dB.d a b cC.b a c dD.d a c b7. From the passage, we know in the U.S _.A.one should wear a red carnation if ones mother pass awayB.on Mothers Day, families often go out to have barbecuesC.on Fathers Day, people often stay at home to celebrate the special dayD.The purpose to

16、have these two special days is to show love to parents8. The authors purpose of writing this passage is to _A.call on people to love and respect their parents.B.introduce Mothers Day and Fathers Day.C.tell the difference between Mothers Day and Fathers DayD.show how important fathers and mothers are

17、 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。Shakespeares Globe Exhibition is the worlds largest exhibition with regard to Shakespeare and London in which he lived and worked. Housed beneath the reconstructed Globe Theatre on Londons Bankside, the exhibition explores the remarkable story of the Globe, and br

18、ings Shakespeares world to life using a range of interactive displays and live demonstrations.HighlightsA guided tour of Shakespeares Globe Theatre in LondonTour the reconstructed Globe Theatre and see how plays were staged in Shakespeares dayAll-day access to the interactive Globe ExhibitionActors,

19、 recordings and interactive displays bring Shakespeares world to lifeUpgrade (改善) service to include a delicious afternoon tea at the Globe theatreDetailsConfirmation will be received at time of booking, unless you book within 7 days of travel. In this case confirmation will be received within 48 ho

20、urs based on availability.Wheelchair accessible, please advise at time of booking if wheelchair assistance is required.The tour takes 3040 minutes; upon arrival you will join the next available tour; expected waiting time is half an hour in winter and 15 minutes in summer.During the peak theatre sea

21、son (April 23October 2), there may be occasions when the Globe tours are unable to run due to matinee (午后场) performances and rehearsals (排练) taking place. When the Globe tours are not available, Rose or Bankside tours can be offered instead.Departure timeTours depart daily every 15 to 30 minutes (su

22、bject to change).March to OctoberMonday: 9:00 am5:00 pmTuesdaySaturday: 9:00 am12:00Sunday: 9:00 am11:00 amNovember to FebruaryMondaySunday: 9:00 am5:00 pmImportant notes: rehearsals will also take place throughout the theatre season. Please note that access to the Globe Theatre may be restricted. D

23、uration 12 hours9. What can you learn when visiting the Globe Exhibition? A.How people performed plays in Shakespeares day. B.What kind of life Shakespeare lived then. C.How to interact with actors in Shakespeares plays.D.What role Shakespeare played in his own plays.10. To visit the exhibition, you

24、 will _. A.receive confirmation within 7 days B.wait for the next tour available C.be expected to book a wheelchair D.spend half an hour on rehearsals11. If you plan to visit the exhibition on one Sunday in April, you can go at _.A.11:30 amB.4:00 pmC.9:00 amD.5:00 pm12. Which month may have the most

25、 tourists?A.March.B.November.C.February. D.September. Monthly Talks at London Canal MuseumOur monthly talks start at 19:30 on the first Thursday of each month except August. Admission is at normal charges and you dont need to book. They end around 21:00.November 7thThe Canal Pioneers, by Chris Lewis

26、. James Brindley is recognized as one of the leading early canal engineers. He was also a major player in training others in the art of canal planning and building. Chris Lewis will explain how Brindley made such a positive contribution to the education of that group of early civil engineers.Decembe

27、r 5thIce for the Metropolis, by Malcolm Tucker. Well before the arrival of freezers, there was a demand for ice for food preservation and catering, Malcolm will explain the history of importing natural ice and the technology of building ice wells, and how Londons ice trade grew.February 6thAn Update

28、 on the Cotsword Canals, by Liz Payne. The Stroudwater Canal is moving towards reopening. The Thames and Severn Canal will take a little longer. We will have a report on the present state of play.March 6thEyots and Aits-Thames Islands, by Miranda Vickers. The Thames had many islands. Miranda has und

29、ertaken a review of all of them. She will tell us about those of greatest interest.Online bookings:www.canalmuseum.org.uk/bookMore into: www.canalmuseum.org.uk/whatsonLondon Canal Museum12-13 New Wharf Road, London NI 9RTwww.canalmuseum.org.uk www.canalmuseum.mobiTel: 020 77130836 13.When is the tal

30、k on James Brindley?A.February 6th.B.December 5th.C.November 7th.D.March 6th. 14.What is the topic of the talk in February?A.The Canal Pioneers.B.An Update on the Cotsword Canals.C.Eyots and Aits-Thames Islands.D.Ice for the Metropolis. 15.Who will give the talk on the islands in the Thames.A.Mirand

31、a Vickers.B.Malcolm Tucker.C.Chris Lewis.D.Liz Payne. Some Unusual Celebrations Some holidays are well-known all around the world. Among them are New Years Eve celebrations. Also common are days in honor of love and friendship, like Valentines Day. Each country has its own special holidays, too, oft

32、en to mark important events in its history. Schools, banks, and government offices all close on days like these. _16_ A few of them are really very strange. Of course, they are not strange to the people who celebrate them. Perhaps that is because the celebrations have long traditions. Consider April

33、 Fools Day, for example, no one knows when or why it began. Today it is celebrated in many countriesFrance, England, and Australia, among others. On this day, people play practical jokes. _17_ The ones who laugh are the ones playing the jokes. The people they fool often get angry. Does celebrating t

34、his day make sense to you? Dyngus Day in Poland seems strange, too. On this day, it is traditional for boys to pour water over the heads of girls. Here is the strangest part: they do it to girls they like. Other unusual celebrations take place in a single city or town. A holiday called La Tomatina i

35、s celebrated in Bunol, Spain. Every year, in late August, big trucks carry more than 200,000 pounds of tomatoes into this little town. _18_ For two hours, people in the streets throw tomatoes at each other. Everyone ends up red from head to toe. August 10 marks the start of the Puck Fair, an Irish f

36、estival with a very unusual tradition. People from the town of Killorglin go up into the mountains and catch a wild goat. They bring him back to town, put a crown on his head, and make him king for three days. There are also some celebrations that are really strange. In the United States, sometimes

37、one person gets an idea for a new holiday and tries to get others to accept it. Whose idea was Public Sleeping Day? That one is on February 28. It may seem strange, but it sounds like more fun than the one on February. _19_ Do you like the idea of inventing a new holiday? If you do, then you will wa

38、nt to mark March 26 on your calendar. That is Make Up Your Own Holiday Day.16. A.Some people have fun imagining new holidays.B.That is supposed to be Toothache Day.C.Then begins the worlds biggest food fight.D.The most popular and often seen characters are the fairies, trolls, the pirates and the an

39、gels as well as monsters of all sorts.E.Jokes are supposed to be funny, but these jokes do not make everyone laugh.F.Some of the days people celebrate, however, are less serious.17. A.Some people have fun imagining new holidays.B.That is supposed to be Toothache Day.C.Then begins the worlds biggest

40、food fight.D.The most popular and often seen characters are the fairies, trolls, the pirates and the angels as well as monsters of all sorts.E.Jokes are supposed to be funny, but these jokes do not make everyone laugh.F.Some of the days people celebrate, however, are less serious.18. A.Some people h

41、ave fun imagining new holidays.B.That is supposed to be Toothache Day.C.Then begins the worlds biggest food fight.D.The most popular and often seen characters are the fairies, trolls, the pirates and the angels as well as monsters of all sorts.E.Jokes are supposed to be funny, but these jokes do not

42、 make everyone laugh.F.Some of the days people celebrate, however, are less serious.19. A.Some people have fun imagining new holidays.B.That is supposed to be Toothache Day.C.Then begins the worlds biggest food fight.D.The most popular and often seen characters are the fairies, trolls, the pirates a

43、nd the angels as well as monsters of all sorts.E.Jokes are supposed to be funny, but these jokes do not make everyone laugh.F.Some of the days people celebrate, however, are less serious. 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。Whats On?*Trouble in MindAlice Childress won an Off-Broadway award in 1956 fo

44、r this story of a black actress rehearsing a play with a white director who increasingly finds it impossible for the show to go on. Tanya Moodie and Joseph Marcell star in the play directed by Laurence Boswell.8.30p.m.10.30p.m, Theatre Royal. Box office: 01225448844.*LazarusInspired by the sci-fi (s

45、cience fiction) novel and movie, The Man Who Fell to Earth, this musical deals with a hero, Thomas Newton. Likely to be the autumns hottest ticket, the score includes new songs composed by Bowie.7.00p.m.9.00p.m., Kings Cross theatre. Box office: 08448717604.*The GaulOn the night of 8 February 1974,

46、a fisherman FV Gaul disappeared off the coast of Norway. For people on board, waiting for news was great suffering. Theories began to come up, including the possibility that the boat had fallen victim to cold war. Even when he was discovered, many still felt there were questions that remained unansw

47、ered. Mark Babych directs Janet Platers play.8.00p.m.11.00 p.m., Royal Shakespeare theatre. Box office: 01482323638.*The Suppliant WomenIt is a new version of Aeschyluss 2,500-year-old play about a group of women seeking shelter who make the long journey to escape forced marriage. It was written by

48、David Greig and directed by Ramin Gray. An ancient piece asks a contemporary question: when we are in trouble, who will open their doors and give us a harbor?8.30p.m.10.00p.m, Hampstead theatre. Box office: 01312484848.20. In which theatre can the audience enjoy Joseph Marcells performance?A.Hampste

49、ad theatre.B.Royal Shakespeare theatre.C.Kings Cross theatre.D.Theatre Royal.21. Which one will probably sell best?A.Trouble in Mind.B.Lazarus.C.The Gaul.D.The Suppliant Women.22. Who directed the play about the story in Norway?A.Bowie.B.Ramin Gray.C.Mark Babych.D.Laurence Boswell. When her five dau

50、ghters were young, Helene An always told them that there was strength in unity (团结). To show this, she held up one chopstick, representing one person. Then she easily broke it into two pieces. Next, she tied several chopsticks together, representing a family. She showed the girls it was hard to brea

51、k the tied chopsticks. This lesson about family unity stayed with the daughters as they grew up.Helene An and her family own a large restaurant business in California. However, when Helene and her husband Danny left their home in Vietnam in 1975, they didnt have much money. They moved their family t

52、o San Francisco. There they joined Dannys mother, Diana, who owned a small Italian sandwich shop. Soon afterwards, Helene and Diana changed the sandwich shop into a small Vietnamese restaurant. The five daughters helped in the restaurant when they were young. However, Helene did not want her daughte

53、rs to always work in the family business because she thought it was too hard.Eventually the girls all graduated from college and went away to work for themselves, but one by one, the daughters returned to work in the family business. They opened new restaurants in San Francisco and Los Angeles. Even

54、 though family members sometimes disagreed with each other, they worked together to make the business successful. Daughter Elizabeth explains, Our mother taught us that to succeed we must have unity, and to have unity we must have peace. Without the strength of the family, there is no business.Their

55、 expanding business became a large corporation in 1996, with three generations of Ans working together. Now the Ans corporation makes more than $20 million each year. Although they began with a small restaurant, they had big dreams, and they worked together. Now they are a big success.23. Helene tie

56、d several chopsticks together to show _.A.the strength of family unityB.the difficulty of growing upC.the advantage of chopsticksD.the best way of giving a lesson24. We can learn from Paragraph 2 that the An family _.A.started a business in 1975B.left Vietnam without much moneyC.bought a restaurant

57、in San FranciscoD.opened a sandwich shop in Los Angeles25. What can we infer about the An daughters?A.They did not finish their college education.B.They could not bear to work in the family business.C.They were influenced by what Helene taught them.D.They were troubled by disagreement among family m

58、embers.26. Which of the following can be the best title for the passage?A.How to Run a CorporationB.Strength Comes from PeaceC.How to Achieve a Big DreamD.Family Unity Builds Success A job is more than just a job, especially to the older generation. Its not the money that matters, but the sense of s

59、elf-worth, 56-year-old Cheng Wonlan said. So, every day Ms Cheng carries a bag of parcels, letters and documents of all shapes and sizes and does her rounds in North Point. Shes a courier (快递人员).Five years ago, Ms Cheng was a nurse at a private clinic. She had worked there for almost 30 years but wa

60、s made jobless when the doctor migrated (移居). It was extremely difficult for her to find another job as a nurse. People do not trust my ability when they learn how old I am, she said. After two years of searching, the mother of two eventually found another nursing job. But then after two years, she

61、quit. Why?My colleagues were young and they didnt understand me because of my age. They often asked me, You are so old, what are you working for? I was very unhappy. She said. So while the rest of her family left for work, she was left to lonely boredom at home. Then, one of Ms Cbengs neighbours tol

62、d her about Employees Retraining Board (ERB) offering retraining courses for older people on specific occupations, such as convenience store assistants, junior clerks and so on.I was interested in courier work. I didnt think my age was a barrier because I was fit and healthy. she said. Upon graduati

63、on from the ERB, Ms Cheng was offered a job by the Speeding Shuttle Courier Service Company Limited. But then Ms Cheng was caught between honour and employment. It took Ms Cheng 24 hours to make up her mind and eventually she took heart and went off to work as a courier.Ms Chengs employer is delight

64、ed with her, Ms Cheng has been working with us for two months and has shown a good responsible attitude to work. Anthony Chong, who runs the company, said. Mr Chong said he hired older people because they were able and reliable. Age is not an important factor but attitude is. Many old people are mor

65、e capable than youngsters. They will not run from difficulties but young ones will. he said. It is not easy to recruit (招募) young people since they shy away from hardship and challenges.27. Why was it difficult for Ms Cheng to find another nursing job?A.Nursing clinics were hard to find.B.She found

66、it difficult to trust others.C.People thought she was too old to work.D.People didnt think she had enough work experience.28. Ms Cheng left her second nursing job because _.A.she was bored with changeless jobsB.it was too difficultC.she was too old to do the jobD.the other staff made her feel uncomf

67、ortable29. Employees Retraining Board is aimed at _.A.finding jobs for older peopleB.teaching new skills to older peopleC.training older people to be healthierD.providing older people with chances to earn money30. According to Anthony Chong, young people _.A.are able and reliableB.are less experienc

68、ed than the older onesC.are fitter and stronger than the older onesD.are more likely to give up than the older ones31. From the text, we can learn Ms Cheng is _.A.capable but stubbornB.purposeful but lazyC.independent and responsibleD.intelligent and confident For five days, Edmontons Downtown Park

69、is transformed into one huge stage where artists are able to share their talents, and where people are able to celebrate and enjoy themselves. Since its beginning in 1980, the Edmonton Folk Music Festival has been commemorating (纪念) the true feeling of what folk music is all about and thats the trad

70、itional togetherness that is felt when people gather to share stories and feelings through song. This year will be the sixth year when volunteer Riedel will be offering up her time to the festival. People coming off a busy spring and summer have a moment of relaxation, Riedel said. Its really easy t

71、o relax, and its great seeing family and friends have fun together. These families and friends come from all different kinds of musical tastes. People who take pleasure in Blues are there, so are people who love Bluegrass. This festival does its best to develop everyones musical interests. With so m

72、any years of experience, the festival has become a well-oiled machine, and does whatever it can to make attendees feel as comfortable as possible. There are free water stations throughout the venue (地点) for people to fill up their travel cups. When people buy food, reusable dishes are given a $2 pla

73、te fee, but that is returned when the plate is brought back. The festival has completely sold out of tickets, and in record time. But with big names such as Van Morrison and Jakob Dylan, its easy to see how that was going to happen. There is no parking area during the festival, so using the Park Rid

74、e system or Edmonton Transit is highly recommended. A bike lock-up area is provided and will be available Thursday until Sunday one hour before the gates open until 45 minutes after the gates close. The Edmonton Folk Music Festival begins on Wednesday, Aug. 4 with Van Morrison playing the special do

75、nation fund concert, and will finish up on Sunday, Aug. 8.32. The Edmonton Folk Music Festival is held mainly to _.A.gather people with different musical tastesB.remind people of the real sense of folk musicC.exhibit the good voices of great talents in folk musicD.collect old stories of folk music33

76、. Which of the following is true according to the passage?A.Riedel has volunteered for the festival for at least 5 years.B.Its hard for people to appreciate blues.C.It costs people a little to fill up their cups from water stations.D.People have to pay $2 for a plate of food.34. We can learn from th

77、e passage that _.A.people can get tickets easily for the festivalB.the Edmonton Folk Music Festival is well organizedC.driving ones own car to the festival is highly recommendedD.bikes are available at the festival from Wednesday to Sunday35. What would be the best title for the passage?A.Folk Music

78、 of Blues.B.One Festival for All.C.Festival for Family Gathering.D.Edmontons Downtown Park. More and more people in America are celebrating the Indian holiday Diwali. Diwali is Hindi for row of lights. It is the most important holiday in India. Many people around the world are beginning to celebrate

79、 it as well. The United States is one of the places where the festival is becoming more common. Diwali celebrations can now be found at American landmarks like Disneyland in California and New York Citys Times Square. The are also held in many parks and museums. Neeta Bhasin created the Times Square

80、 event. She said Indian immigrants have found great success in America. But, she said, many Americans still do not know much about India. So, she decided to act. I felt its about time that we should take India to mainstream America and show Indias rich culture, heritage, arts and variety to the worl

81、d, she said, and I couldnt find a better place than Times Square. Bhasin came to the United States from India 40 years ago. She is president of ASB Communications, the marketing firm behind Diwali at Times Square. Tens of thousands of people attend the event, now in its fourth year. In India, Diwali

82、 is a five-day harvest festival held just before the Hindu New Year. The exact dates change from year to year but Diwali is always in the fall. Celebrations include lighting oil lamps or candles called diyas. A Diwali celebration will light up Disney California Adventure Park in Anaheim this year.Vi

83、sitors can watch performances of traditional Indian dances and take part in a Bollywood dance party. The event is part of a Festival of Holidays program at the theme park to show cultural traditions from around the world. The program takes place on November 10th through January 7th. San Antonio, Tex

84、as, also holds a Diwali celebration. And it is one of the nations largest celebrations, with more than 15,000 people in attendance each year. Visitors can enjoy Indian dance, food and fireworks. Organizers also plan to float hundreds of lighted candles in the San Antonio River, along the citys famou

85、s River Walk.36. Which is the main symbol in the Indian holiday Diwali?A.Dances.B.Lamps.C.Food.D.Clothes.37. Why did Neeta Bhasin set up the Times Square event?A.To make the American culture richer.B.To create a new business for the firm.C.To make Indian culture better known in the US.D.To show the

86、achievements of Indian immigrants.38. What do we know about Diwali?A.It is held in autumn in India.B.It lasts five days in America.C.It has been held for 40 years in America.D.It happens from November 10th to January 7th in India.39. What is the main idea of the text?A.Diwali is mainly celebrated in

87、 Disney Parks.B.Many American cities compete to hold Diwali.C.Indian Holiday Diwali lights up America, too.D.Diwali has become the most important holiday in India.答案第一部分1. D【解析】正确答案是D。此题是细节理解题。根据第一段的“because it is always good to gain lots of teaching experience”可知作者去国外当助教是为了积累教学经验。2. D【解析】正确答案是D。此题是

88、推理判断题。根据第一段作者说去国外当助教以及第二段的“I chose to go abroad as an Au Pairbecauseit would be great to live in an English family.”可知,Au Pair 指的是那些住在外国人家里的互惠生。Au Pair 原为法语,是指在国外以服务(如帮忙做家务等)换取住宿的人,故选D项。3. D【解析】正确答案是D。此题是细节理解题。根据第二段的“and I would surely have to speak English all the time”可知作者很想练习英语,这也是作者决定当互惠生的原因之一。4

89、. D【解析】正确答案是D。此题是细节理解题。根据第三段的描述“I sent an email to an IST Au Pair agency”可知作者是通过互惠生机构找到的。5. C【解析】正确答案是C。此题是细节理解题。根据最后一段的“It is also a day when people whose parents are dead visit the cemetery.”可知C项不正确,故选C。6. B【解析】正确答案是B。此题是细节理解题。根据第三段的“In 1909, Mrs. Dodd from Spokane, Washington, thought of the idea

90、 of a day to honor fathers.”和“In 1910, the first Fathers Day was observed in Spokane. Senator Margaret Chase Smith helped to established Fathers Day as a national commemorative day, in 1972.”,第二段的“Mothers Day was proclaimed a day for national observance(庆祝) by President Woodrow Wilson in 1915.”可知答案。

91、7. D【解析】正确答案是D。此题是细节理解题。根据倒数第二段的“These days are set aside to show love and respect for parents.”可知答案。8. B【解析】正确答案是B。此题是推理判断题。根据全文内容,可知这篇文章主要介绍了母亲节和父亲节,故选B。9. A【解析】正确答案是A。此题是细节理解题。根据第一段第二三行可知,在这里可以看到莎士比亚时代演员们是如何进行表演的。10. B【解析】正确答案是B。此题是细节理解题。结合文章中的“The tour takes 30-40 minutes; upon arrival you will

92、join the next available tour可知,到了之后,需要等下一趟的游览。11. C【解析】正确答案是C。此题是细节理解题。根据March to October Sunday: 9:00 am11:00 am可知选C12. D【解析】正确答案是D。此题是细节理解题。根据During the peak theatre season (April 23October 2)可知答案为D13. C14. B15. A16. F17. E18. C19. B20. D21. B22. C23. A【解析】正确答案是A。此题是细节理解题。根据“ She showed the girls

93、it was hard to break the tied chopsticks. This lesson about family unity stayed with the daughters as they grew up.”可知是为了显示“家庭团结的力量”。24. B【解析】正确答案是B。此题是细节理解题。根据“However, when Helene and her husband Danny left their home in Vietnam in 1975, they didnt have much money.”可知答案。25. C【解析】正确答案是C。此题是推理判断题。根据

94、第三段最后女儿Elizabeth所讲的话可以看出妈妈对她们的影响很大。26. D【解析】正确答案是D。此题是文章标题题。由文章首段故事的引入以及文章最后两句话的呼应可以看出,文章的最佳标题是“家庭团结创造成功”。27. C【解析】正确答案是C。此题是细节理解题。根据第二段中的“People do not trust my ability when they learn how old I am.”可知,Ms Cheng很难找到护理工作是因为人们认为她年纪太大了。28. D【解析】正确答案是D。此题是细节理解题。第三段开头告诉我们程女士辞去第二份护士工作的原因:她的同事们都很年轻,不理解程女士这

95、个年纪还出来工作,所以会经常问她到底是为了什么工作,这使得程女士很不开心,只好辞职。29. B【解析】正确答案是B。此题是细节理解题。根据第三段对ERB的描述“向老年人提供特殊职业再培训课程”,例如便利店工作人员、初级职员等,可知ERB的目的是给老年人培训新的技能。30. D【解析】正确答案是D。此题是细节理解题。根据第四段“Mr Chong said he hired older people because they were able and reliable.”可知,Anthony Chong认为,年轻人相比老年人更容易放弃。31. C【解析】正确答案是C。此题是推理判断题。根据第五段

96、中别人对Ms Cheng的评价“Ms Cheng has been working with us for two months and has shown a good responsible attitude to work.”可知她是一个十分负责的人;根据文中描述,Ms Cheng年纪渐长但仍旧坚持自己工作,可知她是一个非常独立的人。故选C。32. B33. A34. B35. B36. B【解析】主旨大意题。根据文中最后部分 Celebrations include lighting oil lamps or candles called diyas. The lights repre

97、sent a victory of knowledge over ignorance, light over darkness, good over evil. 得知庆祝活动有点燃油灲或蜡烛,叫做点油灯。用巴辛的话说,这些灯代表着“知识战胜了无知,光明战胜了黑暗,美好战胜了邪恶”。在排灯节上灯是主要象征。故选:B。37. C【解析】推理判断题。根据文中第三段 Neeta Bhasin created the Times Square event. She said Indian immigrants have found great success in America. But, she s

98、aid, many Americans still do not know much about India. So, she decided to act. I felt its about time that we should take India to mainstream America and show Indias rich culture, heritage, arts and variety to the world, she said, 可知内塔巴辛组织了时代广场的庆祝活动。她说,印度移民在美国取得了巨大成功。但她也说,仍有许多美国人不太了解印度。所以她决定组织这次活动。她

99、认为现在是时候将印度介绍到美国的主流文化当中了,从而向世界展示印度丰富的文化、遗产、艺术和多样性。故选 C。38. A【解析】细节理解题。根据文中第五段 In India, Diwali is a five- day harvest festival held just before the Hindu New Year. The exact dates change from year to year but Diwali is always in the fall. 可知在印度,排灯节是在印度新年前举办的一场为期 5 天的丰收节。每年的具体日期都不一样,但都在秋天。故选:A。39. C【解析】主旨大意题。根据文章第一段第一句话 More and more people in America are celebrating the Indian holiday Diwali. Diwali is Hindi for row of lights. It is the most important holiday in India. 得知本文主要讲述了印度移民在美国取得了巨大成功,美国如今有越来越多的人开始庆祝印度节日排灯节,“印度节日排灯节也在美国点燃”这个选项最切合全文。故选:D。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1