1、2022-2023学年上学期高一英语期中考试(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答第卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3回答第卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共30分,略)第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项
2、中选出最佳选项。AWhen it comes to planning a student trip, there are few better choices than our nations capital. There are many places of interest in Washington, DC, with sites that will attract students who are interested in everything from history, art, to STEM. Dont miss these must-see sites on your tri
3、p to Washington, DCSmithsonian MuseumsManaged by the Smithsonian Institution, admission (入场券) is free, and all locations are open every day except December 25. Students will love the exhibitions of the National Air and Space Museum, and everyone can enjoy the National Zoo, which is home to giant pan
4、das, Sumatran tigers, and much more.National Gallery (画廊) of ArtThis is an amazing place for students interested in art. It includes the East Building and the West Building and houses the gallerys more modern works and a collection of older works. The museum welcomes visitors from 10 am to 5 pm from
5、 Monday to Saturday and 1l am to 6 pm on Sundays. There is a variety of free self-guided and audio (音频) tours available.NewseumThe Newseum aims to increase public awareness of the importance of a free press. Visitors can experience the story of news, the role of a free press in major events in histo
6、ry and how freedom of speech is applied to their lives.Mount VernonOnly 16 miles south of Washington, DC lies Mount Vernon, George Washingtons home. This historic place features beautiful gardens and wonderfully kept grounds. The outbuildings surrounding the main house still run today. Visitors can
7、tour these structures in addition to the inside of the main house and go there by subway.1In Smithsonian Museums, students _Aare allowed to drive space shipsBcan get in close contact with natureCcan watch animals and learn space knowledgeDare free to visit the National Zoo at Christmas2What can we l
8、earn about the National Gallery of Art?AStudents can enjoy famous artworks of different times there.BSome artists offer to teach visitors to draw for freeCIt just opens to the public from Monday to Saturday.DIt helps visitors choose their favorite guide.3Which of the following may a George Washingto
9、n fan prefer to visit?ANewseum.BMount Vernon.CSmithsonian Museums.DNational Gallery of Art.BThroughout the world, there are about one thousand kinds of bats (蝙蝠), which are usually divided into two groups: Megachiroptere and Mricochiroptera. Their body lengths vary (变化) rather widely from 1.5 inches
10、 to 16.7 inches.Bats are the only little mammal (哺乳动物) that can actually fly in the world, and it is safe to say they are very good at this skill using echolocation (回声定位) to find their way in the sky. Using echolocation bats are able to take sound waves to create a detailed map of the area around t
11、hem. Bats use the ability not only to know what may be in their way but also to hunt for food. Bats are active during the night, and they use nighttime to look for food. In fact, they can eat so many bugs (小虫) in one night as to make them flightless for a period of time. Bats not only eat bugs, but
12、also feed on fruit and small birds. Many places have brought in bats to help as a choice instead of using pesticides (杀虫剂). Anyone can build or buy a bat house to put up in the backyard. Building a bat house is easy and just a little care is needed to keep it. It could help deal with bugs each year.
13、 Bats stay together in these bat houses along with inside houses, buildings, trees and other places, and usually stay together in large numbers. As you can see, bats are far from the scaring creatures. So, next time you see them, stop and think of the bugs and flies you will miss.4According to the p
14、assage, bats cant fly for a period of time when they are _.Atoo fullBtoo tiredCvery hungryDvery sleepy5Which of the following statements about bats is NOT mentioned in the passage?ALiving habitsBPhysical features.CDiet.DGrowth.6What does the writer think of bats?AScaring.BClever.CHelpful.DStrange.7W
15、e can infer from the passage that _.Abats have sharp eyes at nightBmany people may be afraid of batsCa bat house in the backyard needs no careDbats send out sound waves to find their wayCIn todays society, every day we may face some kinds of stress and difficulties from work, schools or families. Th
16、ey can influence both our bodies and minds. So learning how to deal with stress is very important for keeping healthy. Well, how do we reduce stress? In my opinion, the best ways are exercising and getting close to nature.As for exercising, you dont have to go to a gym or spend much money on exercis
17、e. In fact, walking or riding to work, chasing (追逐) your kids and doing housework are all suitable for exercise .The second way of dealing with stress is to get close to nature. You can take many ways, including walking in the forests, climbing up mountains or working in the garden. Nature is very g
18、reat and if you can get close to it, you can enjoy the smell and the sight of green plants, and then let your heart be delighted (快乐的).Some of these activities may offer two advantages. For example, by working in your garden, not only can you get exercise, but also you can enjoy the beauty of your g
19、arden every day. So, take my advice and start now, if you are suffering (遭受) from some kinds of pressure in your work or study. Good luck!8Working in the garden makes you _.Aget exerciseBfeel boredChave pressure Dfeel happy9If you want to exercise, you can _.Ado houseworkBride to workCBoth A and B D
20、drive to work10The underlined word “reduce” means _ in Chinese.A认识B减少C预防 D增加11From the passage, we can knowAStress is only bad for our bodies, not for our minds.BGetting close to nature is one of the best ways of reducing stress.CA gym is a good place to help people enjoy the smell and the sight of
21、nature.DThere only few ways of reducing stress.DPeople will tell you the only way to really learn a language is to completely immerse(浸入)yourself in a country where that language is spoken. Not all language learners, of course, will have the opportunity to spend some time in an immersion environment
22、. But if you cant actually fly across the world to learn a new language, you can always create an immersion environment where you can talk to native speakers.Thats where Babbel comes in. Babbel is one of the most popular language learning apps on the market for studying new languages at your own pac
23、e. The app emphasises real-life conversational skills, so you wont be stopped by grammatical structures and verb patterns.And right now, you can get 15%off a lifetime subscription (订阅)to Babbel Language Learning($150; stacksocial. com).A lifetime subscription is huge when it comes to getting the mos
24、t out of the app, since youll be able to return to lessons time and time again and brush up on whichever section or topic you might need.So how does it all work? First, youll choose one of the 14 languages. While Babbel offers familiar languages like Spanish and Italian, it also offers less commonly
25、 studied ones like Polish, Indonesian and more. Once you pick your language, youll choose a wide range of real-life topics. Each course takes about 10 to 15 minutes, so you can pick one up on the way to work, during your lunch break, or really at any point you have some time to kill.Beyond this, Bab
26、bel includes a ton of additional features tailored to making sure you learn the language in a real, practical and accurate way. The app uses speech recognition technology to make sure your pronunciation is accurate compared with how native speakers would say certain words.12What does Paragraph 1 mai
27、nly tell us?AThe terrifying experiences of travelling.BThe importance of language learning environment.CDifferent ways to learn a new language.DOpportunities to communicate with native speakers.13What can we know about Babbel?AIts a tool for learning languages.BIt is designed in various types.CIt fo
28、cuses more on grammar structures.DIts the most popular app in the market.14What should the users do first to learn with the app?AChoose the place to learn a course.BPick the language they want to learn.CCalculate the reading time.DChoose a proper topic.15Why does Babbel use speech recognition techno
29、logy?ATo represent its additional features.BTo meet the needs of native speakers.CTo compare differences between words.DTo make the pronunciation correct.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。A few days ago, our school held a two-day food festival. Before the food festiv
30、al started, the school had set up tents and posted menus at the gate of the canteen to attract students. _16_On the first day of the food festival, when the bell rang after the last class in the morning, everyone rushed to the booths (摊位) in front of the canteen. _17_ There was a long line in front
31、of each booth. Everyone sweated in the burning sun, but the heat didnt stop the students enthusiasm for delicious food. Fortunately, I bought a cup of milk tea that I had been longing for in just a few minutes. It tasted even better than I had imagined! _18_ Without any experience, I chose to try as
32、 much food as I could, which gave me so much joy and satisfaction. For example, I fell in love with the crispy durian pastry (榴莲酥) at first bite. _19_ And I can still remember how exquisite the craftsmanship (技艺) of making Indian pancakes was. However, what impressed me most was in fact the “intangi
33、ble cultural heritage on the tip of the tongue”. It was everyones combined effort that made the activity such a big success, and it is peoples love for food that made the festival special. Enjoy food, value food, have a heart of gratitude and never forget the ones who have brought you up. _20_AFrom
34、this, I have learned how to cook well.BMore and more people began to buy milk teaCThis is what Ive learned from the food festival.DAs a dessert lover, I couldnt wait to enjoy tasty foods.EWithin a few minutes, the place was crowded with people.FIt was the first time that I had attended the food fest
35、ival at school.GWhats more, I still cant forget the amazing look of smoky ice cream.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Ive heard such a story. On a Friday _21_, a poor young artist stood at the gate of the subway station, playing his violin. The music
36、was _22_, and many people who hurried to go home _23_ and put some money into the hat of the young man.The next night, the young artist took out a large piece of _24_ and laid it on the ground. Then he began _25_. The music sounded more pleasant. Some people gathered and they found the _26_ on that
37、paper, ”Last night, a gentleman put a (n) _27_ thing into my hat. Please come to get it back.“ When the people saw that, they felt very curious and _28_ what it could be. After about half an hour, a man _29_ there in a hurry and said, ”It cant be true! You. you.“The young violinist asked, ”Did you _
38、30_ something?“ ”A lottery ticket (彩票),“ the man answered _31_.The violinist took out a lottery ticket. “Is it?” he asked.The man was too _32_ to say a word. He _33_ a lottery ticket a few days ago. The awards (奖) opened yesterday and he won $ 500, 000. So lucky and excited did he feel that he _34_
39、50 dollars and put it into the hat when hearing the music. However, the lottery ticket was also thrown into the hat without being _35_. After the violinist finished his performance, he found the lottery ticket in his hat. Thinking that the owner would probably return to look for it, he came back to
40、where he was given the lottery ticket.Someone asked the violinist why he returned the lottery ticket to the man. He said, ”Although I dont have much money, I live happily; but if I lose honesty, I wont be happy forever.21AmorningBafternoonCnoonDnight22AquietBbeautifulCshockingDinteresting23Aslowed d
41、ownBsped upCpassed byDwent away24ApaperBglassCplasticDcloth25AworkingBslidingCsingingDplaying26ApoemsBarticlesCwordsDtexts27AimportantBfantasticCdangerousDlovely28AtalkedBcaredCexpectedDguessed29AcameBrushedCwalkedDleft30AdamageBdiscoverCforgetDlose31AproudlyBworriedlyCseriouslyDcarefully32AtiredBdi
42、sappointedCexcitedDsurprised33AboughtBmadeCdrewDsold34Ahanded outBtook outClifted upDpicked up35AdestroyedBnoticedCguidedDcaught第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。I always have my own ways to learn English. First, I always read the text in advance so that I can know what I mus
43、t pay much attention _36_ in class. To my delight, when my teacher raises a question, I know how to answer more often. And whenever I answer a question correctly, I have _37_ strong sense of achievement.Besides, I always try to take notes in class. Important language points, grammar rules, useful _3
44、8_ (express) and key words are _39_ we want to write down. After class, I organize the notes so that I can have a _40_(good) understanding of them. Of course, I will certainly read aloud the notes in the morning._41_( develop) my interest in English, after class I _42_ (wide) read English materials.
45、 By this means I can also develop my ability of reading. _43_ (chat) with my teachers and classmates is also one of my ways to learn English. We often talk in English about different topics concerning friendship, sports, etc. Free expression in English always _44_ (give) me a sense of pride, _45_ in
46、 turn inspires me to learn English better.第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)46假定你班下周将举办主题为“Protect the Wildlife”的英文主题班会,请你用英文写一份发言稿。内容包括:1野生动物的现状及产生此现状的原因;2保护野生动物的原因;3你的建议。注意:1写作词数应为80左右;2请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Hello, everyone! Id like to share my views on protecting the wildlife. _第二节(满分25分)47阅读下面材料,根据其内容和所给
47、段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。The big day had finally arrived. I had won the local speech contest, representing Madison Middle School. Here it was the state competition. I waited backstage for the host to announce my name.Even though I had practiced much, I was extremely nervous. My heart was thumping, my p
48、alms were sweating, and my mouth was dry. “Calm down,” I told myself. Still, picturing an audience of teachers, parents and classmates made me want to disappear totally.Mr. Patrick, who taught me to give speeches, reminded me, “Youll do great. Youre prepared. Youve come this far.”Mr. Patrick was rig
49、ht. I was ready for this, and besides, I won first place in the earlier contests. Yet, when I pictured all eyes on me waiting for me to mess up, my heart was gradually sinking into my stomach.“You cant back out now” I told myself as Mr. Nichols, the host, announced my name and the title of my speech
50、, “My Hero.”请你写出接下来主人公演讲的过程,以及演讲结束后激动的心情。注意: 1. 续写词数应为 150 左右;2. 续写部分分为两段,每段的开头已给出;The big moment came._My efforts undoubtedly paid off. _1C2A3B【导语】本文是一篇应用文。文章为计划旅游的学生们介绍了华盛顿区的许多名胜古迹,这些古迹包括从历史、艺术到STEM等各个领域。1细节理解题。根据Smithsonian Museums部分中“Students will love the exhibitions of the National Air and Spa
51、ce Museum, and everyone can enjoy the National Zoo, which is home to giant pandas, Sumatran tigers, and much more.(学生们会喜欢国家航空航天博物馆的展览,每个人都可以享受国家动物园,那里是大熊猫、苏门答腊虎和更多动物的家园)”可知,学生在Smithsonian博物馆中可以看动物能并且学到太空知识。故选C。2细节理解题。根据National Gallery of Art部分中“This is an amazing place for students interested in ar
52、t. It includes the East Building and the West Building and houses the gallerys more modern works and a collection of older works. (对于对艺术感兴趣的学生来说,这是一个很棒的地方。它包括东楼和西楼,收藏了画廊更现代的作品和古老的作品)”可知,学生们可以在这里可以欣赏到不同时期的著名艺术品。故选A。3细节理解题。根据Mount Vernon部分中“Only 16 miles south of Washington, DC lies Mount Vernon, Geor
53、ge Washingtons home. (乔治华盛顿的故居弗农山位于华盛顿特区以南16英里处)”可知,乔治华盛顿的粉丝更喜欢去参观Mount Vernon,因为在这里他们可以参观乔治华盛顿的故居。故选B。4A5D6C7B【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了世界上唯一一种会飞的小型哺乳动物蝙蝠的身体特征、饮食和生活习惯。4细节理解题。根据第三段中的“In fact, they can eat so many bugs (小虫) in one night as to make them flightless for a period of time. (事实上,它们可以在一个晚上吃掉很多虫子,以
54、至于在一段时间内不能飞行)”可知,根据这篇文章,当蝙蝠吃得太饱时,它们在一段时间内不能飞行。故选A。5细节理解题。根据第一段中的“Their body lengths vary (变化) rather widely from 1.5 inches to 16.7 inches.(它们的体长变化很大,从1.5英寸到16.7英寸不等)”,第三段中的“Bats not only eat bugs, but also feed on fruit and small birds.(蝙蝠不仅吃虫子,还以水果和小鸟为食)”和第四段中的“Bats stay together in these bat hous
55、es along with inside houses, buildings, trees and other places, and usually stay together in large numbers.(蝙蝠聚集在这些蝙蝠屋以及房子、建筑物、树木和其他地方,通常大量聚集在一起)”可知,文章提到了蝙蝠的身体特征、饮食和生活习惯,但是没有提到蝙蝠的生长。故选D。6推理判断题。根据第三段中的“Many places have brought in bats to help as a choice instead of using pesticides (杀虫剂).(许多地方已经引进蝙蝠来
56、代替使用杀虫剂)”及最后一段“As you can see, bats are far from the scaring creatures. So, next time you see them, stop and think of the bugs and flies you will miss. (如你所见,蝙蝠远非那种可怕的生物。所以,下次你看到它们的时候,停下来想想那些你会错过的虫子和苍蝇吧)”可推知,作者认为蝙蝠是有益的。故选C。7推理判断题。根据最后一段“As you can see, bats are far from the scaring creatures. So, ne
57、xt time you see them, stop and think of the bugs and flies you will miss. (如你所见,蝙蝠远非那种可怕的生物。所以,下次你看到它们的时候,停下来想想那些你会错过的虫子和苍蝇吧)”可推知,许多人可能害怕蝙蝠。故选B。8A9C10B11B【导语】这是一篇说明文。主要介绍了如何减轻压力的两种方法锻炼和接近自然。8细节理解题。根据第二段中“As for exercising, you dont have to go to a gym or spend much money on exercise. In fact, walkin
58、g or riding to work, chasingyour kids and doing housework are all suitable for exercise The second way of dealing with stress is to get close to nature. You can take many ways, including walking in the forests, climbing up mountains or working in the garden.”(至于锻炼,你不必去健身房或花很多钱锻炼。事实上,走路或骑车上班,与孩子玩耍,做家
59、务都适合锻炼。第二种应对压力的方式是亲近自然。你可以采取很多方式,包括在森林里散步,爬山或在花园里工作。)可知,在花园里干活使你得到锻炼。故选A项。9细节理解题。根据第二段中“As for exercising, you dont have to go to a gym or spend much money on exercise. In fact, walking or riding to work, chasingyour kids and doing housework are all suitable for exercise.”(至于锻炼,你不必去健身房或花很多钱锻炼。事实上,走路
60、或骑车上班,与孩子玩耍,做家务都适合锻炼。)可知,如果你想锻炼,你可以骑车去上班。故选C项。10词义猜测题。根据第一段中“So learning how to deal with stress is very important for keeping healthy.”(所以学习如何处理压力对保持健康是非常重要的。)说明如何处理压力对保持健康是非常重要的。以及“In my opinion, the best ways are exercising and getting close to nature.”(在我看来,最好的方法是锻炼和接近自然。)提出解决方法。可知,那么,我们如何减轻压力呢?
61、故可猜测划线单词reduce为“减轻,减少”的意思。故选B项。11推理判断题。根据第二段中“The second way of dealing with stress is to get close to nature. You can take many ways, including walking in the forests, climbing up mountains or working in the garden. Nature is very great and if you can get close to it, you can enjoy the smell and th
62、e sight of green plants, and then let your heart be delighted .”(第二种应对压力的方式是亲近自然。你可以采取很多方式,包括在森林里散步,爬山或在花园里工作。大自然是非常伟大的,如果你能接近它,你可以享受绿色植物的气味和视觉,然后让你的心高兴。)故可推知,从这篇文章中,我们可以知道亲近自然是减少压力的最好方法之一。ACD选项均与原文实意不符。故选B项。12B13A14B15D【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了一款名叫Babbel的学习语言的应用程序。12主旨大意题。根据第一段“People will tell you the on
63、ly way to really learn a language is to completely immerse yourself in a country where that language is spoken. Not all language learners, of course,will have the opportunity to spend some time in an immersion environment. But if you cant actually fly across the world to learn a new language, you ca
64、n always create an immersion environment where you can talk to native speakers.(人们会告诉你真正学习一门语言的唯一方法是完全沉浸在使用该语言的国家中。当然,并不是所有的语言学习者都有机会在浸入式环境中度过一段时间。但如果你真的不能飞越世界去学习一门新语言,你总是可以创造一个沉浸式的环境,在那里你可以和母语人士交谈。)”可知,此段主要阐述语言学习环境对学习语言是非常重要的。故选B。13细节理解题。根据第二段第二句“Babbel is one of the most popular language learning
65、apps on the market for studying new languages at your own pace.(Babbel是市场上最受欢迎的语言学习应用程序之一,可以根据自己的节奏学习新语言。)”可知,Babbel是一款学习语言的应用程序,即一种学习语言的工具。故选A。14细节理解题。根据第四段中的“First, youll choose one of the 14 languages. While Babbel offers familiar languages like Spanish and Italian,it also offers less commonly st
66、udied ones like Polish,Indonesian and more.(首先,你要从14种语言中选择一种。虽然Babbel提供西班牙语和意大利语等人们熟悉的语言,但它也提供波兰语、印尼语等较少人学习的语言。)”可知,使用者首先要从学习软件提供的14种语言中挑选一种自己想要学习的语言。故选B。15细节理解题。根据最后一段中的“The app uses speech recognition technology to make sure your pronunciation is accurate compared with how native speakers would sa
67、y certain words.(该应用程序使用语音识别技术来确保你的发音与母语人士说某些单词的发音相比是准确的。)”可知,Babbel用语音识别技术来确保发音的准确性。故选D。16D17E18F19G20C【导语】这是一篇记叙文。主要介绍作者参加校园美食节的经历。16根据上文“A few days ago, our school held a two-day food festival. Before the food festival started, the school had set up tents and posted menus at the gate of the cante
68、en to attract students.(几天前,我们学校举办了为期两天的美食节。在美食节开始之前,学校已经搭建了帐篷,并在食堂门口张贴了菜单,以吸引学生。)”可知,上文介绍了学校美食节以及学校为此所做的工作,由此推知,空处陈述作者对这次美食节的感受。D项“作为一个甜品爱好者,我迫不及待地想品尝美味的食物。”符合语境。故选D。17根据上文“On the first day of the food festival, when the bell rang after the last class in the morning, everyone rushed to the booths(摊
69、位)in front of the canteen.(在美食节的第一天,当早上最后一节课的铃声响起时,每个人都冲向食堂前的摊位。)”以及后文“There was a long line in front of each booth. (每个摊位前都排着长队。)”可知,美食街参与的人很多。故E项“几分钟之内,这个地方就挤满了人。”符合语境。故选E。18根据后文“Without any experience, I chose to try as much food as I could, which gave me so much joy and satisfaction.(在没有任何经验的情况下
70、,我选择尝试尽可能多的食物,这给了我如此多的快乐和满足。)”可知,作者没有经验,尝了很多食物,由此可知,这是作者第一次参加美食节。F项“这是我第一次在学校参加美食节。”符合题意。故选F。19根据上文“ For example, I fell in love with the crispy durian pastry (榴莲酥) at first bite.(例如,我第一口就爱上了榴莲酥。)”和下文“And I can still remember how exquisite the craftsmanship (技艺) of making Indian pancakes was. (我还记得制
71、作印度煎饼的工艺是多么精湛。)”可知,上下文举例陈述作者在美食节所吃的食物。由此推知,空处与上下文话题一致,也举例作者所品尝的食物。G项“更重要的是,我仍然无法忘记烟熏冰淇淋的神奇外观。”符合语境。故选G。20根据上文“ Enjoy food, value food, have a heart of gratitude and never forget the ones who have brought you up.(享受食物,珍惜食物,心存感激,永远不要忘记抚养你长大的人。)”可知,这是作者对参加美食节的感悟。故C项“这是我从美食节中学到的。”是对参加美食节的总结语,符合语境。故选C。21
72、D22B23A24A25D26C27A28D29B30D31B32C33A34B35B【导语】本文是一篇记叙文,主要讲的是一个人不小心将中奖的彩票放进了路边卖艺的艺术家的帽子里,艺术家很诚实,第二天回到同样的地方,等到了彩票的主人回来取回它。21考查名词词义辨析。句意:一个星期五的晚上,一位贫穷的年轻艺术家站在地铁站门口,拉着小提琴。A. morning早上;B. afternoon下午;C. noon中午;D. night晚上。根据下文“Last night, a gentleman put a(n) _7_ thing into my hat”可知,艺术家是在晚上拉小提琴。故选D。22考查
73、形容词词义辨析。句意:音乐很美妙,许多匆忙回家的人放慢了脚步,把一些钱放进了年轻人的帽子里。A. quiet安静的;B. beautiful美妙的;C. shocking令人震惊的;D. interesting有趣的。根据下文“The music sounded more pleasant”可知,那个年轻人拉小提琴拉得很好,所以音乐是美妙的。故选B。23考查动词短语辨析。句意:音乐很美妙,许多匆忙回家的人放慢了脚步,把一些钱放进了年轻人的帽子里。A. slowed down慢下来;B. sped up加速;C. passed by经过;D. went away离开。根据下文“put some
74、money into the hat of the young man”可知,匆忙回家的人要放慢脚步才能往年轻人的帽子里放钱,因此空格处是“慢下来”。故选A。24考查名词词义辨析。句意:第二天晚上,这位年轻的艺术家拿出一张大纸放在地上。A. paper纸;B. glass玻璃;C. plastic塑料;D. cloth布料。根据下文“on that paper”可知,年轻的艺术家拿出一张大纸放在地上。故选A。25考查动词词义辨析。句意:然后他开始演奏。A. working工作;B. sliding滑行;C. singing唱歌;D. playing演奏。根据下文“The music sound
75、ed more pleasant”可知,他把纸放在地上后又开始演奏。故选D。26考查名词词义辨析。句意:一些人聚集在一起,他们发现了那张纸上的文字。A. poems诗歌;B. articles文章;C. words字;D. texts课文。根据下文“Last night, a gentleman put a(n) _7_ thing into my hat. Please come to get it back”可知,人们发现了那张纸上写的字,因此空格处是“words”。故选C。27考查形容词词义辨析。句意:昨晚,一位先生把一件重要的东西放进我的帽子里。A. important重要的;B. f
76、antastic极好的;C. dangerous危险的;D. lovely可爱的。根据下文“a lottery ticket a few days ago. The awards(奖) opened yesterday and he won $ 500, 000”可知,那张彩票能兑奖50万,所以对主人当然重要。故选A。28考查动词词义辨析。句意:当人们看到这一点时,他们感到非常好奇,并猜测那个重要的东西可能是什么。A. talked谈话;B. cared在意;C. expected期待;D. guessed猜测。根据上文“they felt very curious”可知,人们很好奇,所以是猜
77、测那个重要的东西可能是什么。故选D。29考查动词词义辨析。句意:大约半个小时后,一名男子匆忙赶到那里。A. came来;B. rushed冲;C. walked走路;D. left离开。根据下文“in a hurry”可知,那个男子是匆忙赶到那里,因此空格处是“冲”。故选B。30考查动词词义辨析。句意:你丢了什么东西吗?A. damage破坏;B. discover发现;C. forget忘记;D. lose丢失。根据上文“Last night, a gentleman put a(n) _7_ thing into my hat”可知,那个男子是丢了东西。故选D。31考查副词词义辨析。句意:
78、“一张彩票,”那人忧心忡忡地回答。A. proudly骄傲地;B. worriedly担忧地;C. seriously认真地;D. carefully小心地。根据上文“a gentleman put a (n) _7_ thing into my hat”及后面“a lottery ticket a few days ago. The awards(奖) opened yesterday and he won $ 500, 000”可知,那个男子丢了一张可以兑50万的彩票,当然是很担心拿不回来。故选B。32考查形容词词义辨析。句意:那人激动得一句话也说不出来。A. tired累的;B. dis
79、appointed失望的;C. excited激动的;D. surprised惊讶的。根据上文“The violinist took out a lottery ticket. “Is it?” he asked.”可知,年轻人将彩票拿了出来,男子看见彩票失而复得,当然会激动。故选C。33考查动词词义辨析。句意:他几天前买了一张彩票。A. bought买;B. made制作;C. drew牵引;D. sold卖。根据下文“a lottery ticket”可知,他是买了一张彩票。故选A。34考查动词短语辨析。句意:他感到如此幸运和兴奋,当听到音乐时,他拿出50美元并把它放进帽子里。A. han
80、ded out分发;B. took out拿出;C. lifted up举起;D. picked up捡起。根据下文“put it into the hat”可知,他是拿出50美元并把它放进帽子里。故选B。35考查动词词义辨析。句意:然而,彩票也被扔进了帽子里,没有被注意到。A. destroyed破坏;B. noticed注意;C. guided引导;D. caught抓住。根据下文“the lottery ticket in his hat”可知,男子把彩票扔进帽子时并没有注意到。故选B。36to37a38expressions39what40better41To develop42wid
81、ely43Chatting44gives45which【导语】本文是说明文。文章主要介绍作者学习英语的方法。36考查固定搭配。句意:首先,我总是提前阅读课文,这样我就能知道在课堂上我必须注意什么。分析句子结构和意思可知,这里考查固定搭配pay attention to,表示“关注”的意思。故填to。37考查固定搭配。句意:每当我正确回答一个问题时,我就有强烈的成就感。分析句子结构和意思可知,这里考查固定搭配a sense of,表示“的感觉”的意思。故填a。38考查名词的数。句意:重要的语言要点,语法规则,有用的表达和关键词都是我们想写下来的东西。分析句子结构和意思可知,Important l
82、anguage points, grammar rules, useful _3_ (express)和key words是并列的关系,用名词的复数形式,都是表示泛指。故填expressions。39考查表语从句。句意:见第3题详解。分析句子结构和意思可知,“_4_ we want to write down”是表语从句,从句中缺少动词want的宾语,“什么”的意思,指物,用连接代词what引导该表语从句。故填what。40考查形容词。句意:课后,我整理笔记,以便能够对它们有一个更好的理解。分析句子结构和意思可知,这里指在课后整理笔记后悔比以前有更好的理解,用比较级结构。故填better。41
83、考查非谓语动词。句意:为了培养我对英语的兴趣,课后我还广泛阅读英语材料。分析句子结构和意思可知,这里是表示目的,所以用动词不定式,做目的状语。故填To develop。42考查副词。句意:见第6题详解。分析句子结构和意思可知,这里需要副词,修饰后面的动词短语read English materials。故填widely。43考查非谓语动词。句意:与老师和同学聊天也是我学习英语的方法之一。分析句子结构和意思可知,“ (chat) with my teachers and classmates”是主语,表示经常性的动作,所以用动名词形式。故填Chatting。44考查谓语动词。句意:用英语自由表达
84、总是给我一种自豪感,反过来激励我更好地学习英语。分析句子结构和意思可知,提示词是主句谓语动词,描述的是现在的情况,应用一般现在时,主语是Free expression,所以谓语用第三人称单数形式。故填gives。45考查定语从句。句意:见第9题详解。分析句子结构和意思可知,“_10_ in turn inspires me to learn English better”是非限制性定语从句,先行词是a sense of pride,在从句中做主语,指物,用关系代词which引导。故填which。46One possible version:Hello, everyone! Id like to
85、 share my views on protecting the wildlife.As we know, many animals are endangered. In my opinion, reasons are as follows. Firstly, they are hunted illegally for profit, which leads to a rapid decline in their numbers. Secondly, their habitat is becoming smaller and smaller due to human activities.I
86、n fact, we share this Earth with animals. To protect them is to protect ourselves. So we should try our best to protect them. For example, more wildlife nature reserves should be established, or more relevant laws should be passed. Only in this way can we provide better homes for humans and animals
87、to live in.【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生围绕“Protect the Wildlife”主题,写一份班会英文发言稿。发言稿的内容包括:野生动物的现状及产生此现状的原因;保护野生动物的原因;个人的建议。【详解】1.词汇积累我认为:in my opinion as far as I am concerned首先:firstly first of all此外:secondly whats more事实上:in fact actually/as a matter of fact2.句式拓展简单句变复合句原句: Secondly, their habitat is becoming
88、 smaller and smaller due to human activities.拓展句: Secondly, their habitat is becoming smaller and smaller because human activities have caused a great impact.【点睛】【高分句型1】 Firstly, they are hunted illegally for profit, which leads to a rapid decline in their numbers. (运用了which引导的非限制性定语从句)【高分句型2】 Only
89、in this way can we provide better homes for humans and animals to live in.(运用了only+介词短语引起的部分倒装句结构)47One possible version:The big moment came. I stepped onto the stage, took a deep breath and began to speak. Gradually with great eagerness to do well in the speech contest, I was completely focused on
90、the contents. The optimism and persistence delivered in my speech on “My Hero, Nick” had inspired the judges and audience a lot. They were moved with tears rolling in their eyes.My efforts undoubtedly paid off. I was awarded “the outstanding speaker”. Holding the certificate, I swelled with pride an
91、d a sense of achievement. When I was standing excitedly on the stage, pictures of my teacher helping and encouraging me flashed into my mind. The victory and honor belonged to both of us. The past contest witnessed my growth. It is not only my enthusiasm but also my belief in myself that impresses o
92、thers.【导语】本文以人物为线索展开,讲述了作者代表麦迪逊中学参加演讲比赛,尽管练习了很多,作者却还是非常紧张。最终比赛这天到来了,作者的努力得到了回报,被评为“优秀演讲者”。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“重要的时刻来了”可知,第一段可描写作者在比赛当天的表现。由第二段首句内容“我的努力无疑得到了回报。”可知,第二段可描写作者获奖以及获奖以后的感受。2.续写线索:比赛当天完成演讲获奖充满自豪感悟3.词汇激活行为类开始:begin/start集中于:focus on/concentrate on鼓舞:inspire /encourage/ hearten情绪类感激:moved/touched渴望:eagerness /desire【点睛】高分句型1 Holding the certificate, I swelled with pride and a sense of achievement. (运用了现在分词作状语)高分句型2 When I was standing excitedly on the stage, pictures of my teacher helping and encouraging me flashed into my mind. (运用了时间状语从句)