1、Unit 4 SharingSection Learning about Language,Using Language,Summing Up & Learning Tip课后篇巩固提升一、单句填空1.Community schools provide good quality education children who would have no opportunity to attend school.答案for;otherwise2.They their products over New York by trucks and the took them a long time.(di
2、stribute)答案distributed;distribution3.The school bus was to them by a motor company and they received from other companies as well.(donate)答案donated;donations4.The power station has gone into (operate).答案operation5.The prison was ordered to tighten (secure) after a prisoner escaped yesterday.答案securi
3、ty二、按照每小题后括号中的要求或提示词完成句子1.We all (为干杯) the bride and the groom at the wedding.(toast的名词形式)答案drank a toast to2.Id rather (挨饿) than eat what that mean person offered me.(go)答案go hungry3.If you (需要) anything,dont hesitate to let me know.(need的名词形式)答案are in need of4.Since they were separated last year,t
4、hey havent (了解) each other.(knowledge)答案had knowledge of5.They (爱上) each other at first sight.(love的名词形式)答案fell in love with6.She (捐赠) of $5,000 to the Childrens Hospital.(donation)答案made a donation7.On hearing what he said,we (意识到) what a silly thing that we had done.(aware)答案were/became aware of8.
5、Im sure you will (受益于) what you have done sooner or later.(benefit的动词形式)答案benefit from9.The policy made by the government (给带来希望) the poor area in those days.(hope的名词形式)答案brought hope to10.After (做一些研究) on the subject for several years,he wrote his paper successfully.(research的名词形式)答案doing some rese
6、arch三、阅读理解Do you have a spare room in your house?What about a driveway for your car?Both of these can help you make money.Many people who are feeling the pinch are taking advantage of whats been called the “sharing economy”.Perhaps the best-known example of a company in this field is Airbnban Americ
7、an web business which allows you to rent out your spare room to holidaymakers.It says it operates in 34,000 cities and it has over 1,500,000 listings.It seems to have concerned the market!A British company is doing something with parking spaces.JustParks founder,Anthony Eskinazi,says,“When I had the
8、 original idea,I spotted a driveway close to a sports stadium.It would have been so convenient if I could have just parked in that driveway rather than in commercial car park.” And he has a big clientele(客户):around 20,000 people have advertised their spaces on the site,and he says around half a mill
9、ion drivers use it.There are other sites doing very similar things,like Uber and Lyftthese let drivers share their cars with other passengers.Any driver knows how valuable a place to park is.A church near Kings Cross in central London has apparently made over 200,000 by renting out space in its yard
10、 to travellers!Because this is a new business world,those rules arent there yet and many people are happy to shareas long as it pays!But the sharing economy has its critics:the competitors of these new companies.People who run things like traditional B&B,commercial car parks and taxi services are af
11、raid of ending up out of pocket.And there is another issue:regulations on these new business are unclear.How will renting out your driveway affect your neighbour?1.What does the underlined phrase “feeling the pinch” probably mean?A.Lacking in money.B.Full of curiosity.C.Willing to help others.D.Unsa
12、tisfied with their life.答案A解析词义猜测题。通过上文“Both of these can help you make money”以及“Many people who are feeling the pinch are taking advantage of whats been called the sharing economy”可知,许多人正在利用所谓的“共享经济”,结合语境可知,这里表示缺钱,feeling the pinch指的是那些缺钱的人。故选A项。2.Who may be against the sharing economy?A.A taxi dri
13、ver who cant find a a parking place.B.A priest in the church near Kings Cross.C.A traveller who needs accomodation.D.A well-known high-end holiday hotel.答案D解析推理判断题。由最后一段“People who run things like traditional B&B,commercial car parks and taxi services are afraid of ending up out of pocket.”可推断,A wel
14、l-known high-end holiday hotel可能反对共享经济,故选D项。3.Why are many people pleased to share according to Paragraph 4?A.They can gain huge profits.B.They neednt pay any fee.C.There are few rules to limit them.D.The new business has no risks.答案C解析细节理解题。根据倒数第二段的“Because this is a new business world,those rules
15、arent there yet and many people are happy to shareas long as it pays!”可知,由于这种共享经济是新事物而且没有规则约束,所以它受到很多人的欢迎。故选C项。4.Which of the following words can best describe the booming business?A.Creative and developed.B.Competitive but unpractical.C.Effective but worrying.D.Traditional and acceptable.答案C解析推理判断题
16、。文章介绍了一种出租自己闲置物品的赚钱途径即共享经济,可以带来利益,但在最后一段“regulations on these new businesses are unclear”指出,这个新行业的规则还不明确。所以确定答案为Effective but worrying。故选C项。四、完形填空Dash of Hope“Dash” is a symbol which represents every day weve spent alive on earth.Therefore,how you spend your “dash” is important.Recently I 1 about a
17、little girl named Hope.After learning more about her life,I couldnt help but feel it was not by 2,nor happenstance,that she had been named “Hope”.The strong feeling of sympathy and generosity 3 in her young heart made a lasting impression on me and countless others.4I never had the opportunity to me
18、et her,I wish I had.It seems as though she was wise beyond her tender years and very,very special.Hope was a twelve-year-old girl who was 5 a “wish” in early December 2010 by the “Make-A-Wish” Foundation after being 6 that she had a rare type of bone cancer.However,when she found out that more than
19、150 7 in her area were waiting for their wishes to be granted(实现),she unselfishly used her wish to 8 that those children have their wishes granted.She also asked that it be done 9 January 16th,2011.Unfortunately,however,the organisation informed her that her 10 request could not be granted as the fu
20、nds(资金) were simply 11.They calculated that they would need to raise more than one 12 dollars in thirty days in order to grant her wish.13,but not discouraged,she turned her disappointment into an enthusiasm that inspired caring 14 to take up helping grant the wishes of the other children,and eventu
21、ally 15 as well.Newspaper columnists and reporters for radio and TV stations 16 the story of this caring young girl who had 17 the hearts of so many and as word spread,the community was challenged.Committees were formed and schools,corporations and various organisations assisted in 18 money to help
22、make Hopes dream come true.Her efforts were not in vain as they continue to help others,not only physically,but 19 and emotionally as well.At the gathering to celebrate her life,“A Celebration of Hope” on January 16th,2011,the 20 was made that they had indeed received donations totaling more than on
23、e million dollars.Her wish had been granted!1.A.caredB.thoughtC.heardD.talked答案C解析care意为“关心”;think意为“想”;hear意为“听说”;talk意为“谈论”。根据下文的意思可知,作者不认识也没有机会认识这个女孩,因此只能是听说过关于她的事。故选C项。2.A.coincidenceB.independenceC.convenienceD.intelligence答案A解析coincidence意为“巧合”;independence意为“独立”;convenience意为“方便”;intelligence
24、意为“智力”。根据上下文的语境,可由本句中的“happenstance(偶然事件)”推断此处应为coincidence。故选A项。3.A.housedB.carriedC.expectedD.lost答案A解析根据上下文的理解可知,在这个女孩子年轻的心中“藏有(house)”同情心和慷慨之心。故选A项。4.A.AlthoughB.UnlessC.UntilD.If答案A解析根据文意可知,作者不认识那个女孩子,故可知此处要用让步状语从句的引导词。故选A项。5.A.expressedB.offeredC.madeD.sent答案B解析根据对上下文的理解可知,由于那个女孩子不幸得了癌症,因此这个机构
25、为她“提供(offer)”了一次实现她的愿望的机会。故选B项。6.A.diagnosedB.acknowledgedC.remindedD.realised答案A解析diagnose意为“诊断”;acknowledge意为“承认”;remind意为“提醒”;realise意为“意识到”。根据下文出现的“bone cancer”可推断,她被诊断出得了这个病。故选A项。7.A.relativesB.netizensC.idolsD.kids答案D解析根据第8题后的children可知,此处应该用与之同义的kids。故选D项。8.A.commandB.askC.arrangeD.order答案B解析
26、command意为“命令”;ask意为“要求”;arrange意为“安排”;order意为“命令;点菜”。由下文中的“She also asked”可知应选B项。9.A.forB.toC.onD.by答案D解析根据对上下文的理解可知,此处所说的是到2011年1月16号为止。故选D项。10.A.lastB.formalC.simpleD.honourable答案D解析last意为“最后的”;formal意为“正式的”;simple意为“简单的”;honourable意为“光荣的;体面的”。根据对上下文的理解可知,这是一个光荣的要求,因为她牺牲了自己的愿望去成全别人。故选D项。11.A.unbea
27、rableB.unbelievableC.unavailableD.uncomfortable答案C解析unbearable意为“不能忍受的”;unbelievable意为“难以置信的”;unavailable意为“不能得到的”;uncomfortable意为“不舒服的”。根据对上下文的理解可知,由于资金不足,不能帮助其他的孩子们实现他们的愿望。故选C项。12.A.thousandB.hundredC.millionD.billion答案C解析根据文章倒数第二句中的“indeed received donations totaling more than one million dollars
28、”可知应选C项。13.A.WorriedB.SurprisedC.DisappointedD.Embarrassed答案C解析根据下文中出现的“disappointment”可知应选C项。14.A.committeesB.individualsC.corporationsD.organisations答案B解析committee意为“委员会”;individual意为“个人”;corporation意为“集团”;organisation意为“机构”。根据对文意的理解并结合各个选项的意思可知,本题应选B项。15.A.hersB.oursC.theirsD.yours答案A解析根据对上文的理解可知
29、,这个女孩帮助其他的孩子们实现愿望的同时,也实现了她的愿望。故选A项。16.A.heardB.readC.believedD.shared答案D解析根据对文意的理解可知,女孩的举动被媒体广泛地报道,也就是“分享”。故选D项。17.A.brokenB.movedC.lostD.opened答案B解析根据文意可知,女孩的事迹“感动(move)”了其他人。故选B项。18.A.findingB.spendingC.raisingD.borrowing答案C解析find意为“找到”;spend意为“花费”;raise意为“举起;筹集”;borrow意为“借入”。结合文意可知,人们都在为此筹集资金。故选C
30、项。19.A.healthilyB.thankfullyC.happilyD.mentally答案D解析根据上文中出现的“physically(身体上)”和下文的“emotionally(情感上)”可知,此空应为“mentally(精神上)”。故选D项。20.A.proposalB.announcementC.conclusionD.decision答案B解析proposal意为“建议”;announcement意为“宣布”;conclusion意为“结论”;decision意为“决定”。结合上下文的意思可知,此处应选B项。五、短文改错Dear Frank,How is it going?It
31、 has been a month before you left China for your hometown.We missed you very much.Is there anything wrong?We are eager to know what has been happened to your family or when you will return to our school.By a way,dont worry about our studies.All of us are willing to help you with your subject once yo
32、u are back.I believe that you can catch up us very soon.Our teachers were also worried about you,so please write back as soon as possibly.Hope everything goes well.Yours,Jack答案第二句:beforesince第三句:missedmiss第五句:去掉been;orand第六句:athe;ouryour第七句:subjectsubjects第八句:catch up后加with第九句:wereare;possiblypossible