ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:7 ,大小:17.45KB ,
资源ID:606379      下载积分:1 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-606379-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021-2022年新教材高中英语 Unit 1 RELATIONSHIPS Section Ⅰ TOPIC TALK检测(含解析)北师大版选择性必修第一册.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021-2022年新教材高中英语 Unit 1 RELATIONSHIPS Section Ⅰ TOPIC TALK检测(含解析)北师大版选择性必修第一册.docx

1、TOPIC TALKA级语言点基础练.单词拼写1.These college students humour (幽默) entertains busy, young people and eases their stress.2.As an outgoing (外向的) girl, I get along well with my classmates.3.With his incredible (难以置信的) talent, Messi has surprised the world.4.One of his less attractive traits (品质) is criticizin

2、g his wife in public.5.The school was closed because of the flu (流感).6.Its a question of secondary (次要的) importance.7.His passionate (激情的) speech had an effect on our emotions.8.He decided to take his nephew (侄子) abroad.单句语法填空 1.I was having a happy day and I simply loved to laugh at their humorous

3、(humour) dialogues.2.The job is exciting but occasionally (occasion) dangerous.3.Training your children on their emotions is the work of those adults who want to improve emotional (emotion) health.4.Furthermore,the pen is made of the extremely (extreme) strong materials,which can protect the pen fro

4、m the damage.5.We gratefully (grateful) accepted his promise to help us.6.All other considerations are secondary to his safety.7.I find these chairs incredibly (incredible) uncomfortable.8.The beautiful air hostess (host) said,“Welcome aboard!”.选词填空look forward to, because of, grateful for, on occas

5、ion, close to, take care of, wake up, a sense of humour1.I figured whoever lost the dog was probably just as close to it as I am to my dogs.2.He was criticized for his delay in taking care of the matter.3.When he woke up, he found himself surrounded by a group of boys.4.We are looking forward to see

6、ing more of them in future Olympic Games.5.Large quantities of food are wasted because of the way it looks.6.I suddenly became grateful for waiting in the rain because I would have missed this beauty entirely if I had been in a taxi.7.On occasion, little Annie would violently attack anyone who came

7、near.8.He had a sense of humour and what he said could be very amusing.补全句子 1.How hard they are working now! 他们现在干得多么起劲呀!2.Little Bob has a terrible holiday because doing his homework has taken up most part of his holiday.小鲍勃的假期过得很糟糕,因为做作业占用了他假期的大部分时间。3. Its good that young people find ways to learn

8、 English.年轻人能找到方法来学习英文是件好事。4.This may sound like a bad way to some people, but it is really quite clean and great fun.对有些人来说,这听起来可能不太好,但它确实很干净,也很有趣。B级话题语篇练.阅读理解ARecalling their college days,friends Miguel Amaro,Ben Grech and Mariano Kostelec all say that their biggest problem was finding somewhere t

9、o live in the first place.As an international student from Argentina,Mariano had to pay 12 months rent in advance to get his place in London.Dutchman Miguel booked some superexpensive residence in Nottingham because he didnt know any better.Ben from the UK was looking around the streets of Nottingha

10、m knocking on doors trying to find a place.A year after graduating from their own separate universities,the three men realized that there was a business opportunity.They came up with a plan to create an online marketplace matching students with accommodation(住处).So in 2011 the three started work on

11、their business and website Uniplaces.They invested around D|S50,000.Later that year they won first round funding of 200,0000 euros led by the founder of UK property website Zoopla.From there it was down to business,getting a permanent office in Lisbon,Portugal and persuading landlords (房东) to join t

12、he site and checking properties (房产).The Uniplaces website was then officially launched in 2013,with an initial 50 properties in the Portuguese capital listed on the site.Mariano,28,says,“We picked Lisbon as our first city as it totally made sense to stay here. It is a low cost,good location with ac

13、cess to great talent such as good engineers,and people with excellent language skills,which is great when dealing with so many international students.”Students using Uniplaces pay one months rent in advance via the website,and the sum goes through to the landlord 24 hours after they move in.Thereaft

14、er they pay directly to the landlord.Uniplaces takes a service fee of 20%25% of the students first months rent.Since its launch,three million nights have been booked through the platform, which currently lists over 40,000 properties.The company has now employed 132 employees.Incomes grew four times

15、in 2016 compared to the previous year.But it hasnt been all smooth for the three entrepreneurs (创业者).语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了三个来自不同国家的留学生毕业后创办了一家住房租赁公司,为留学生提供租房服务。1.What is the possible relationship among the three people?A.Classmates.B.Roommates.C.Competitors. D.Partners.解析:选D推理判断题。根据第三段内容可知,从各自的大学毕业一年后

16、,他们三人在2011年开始了他们的业务和Uniplaces网站的工作。由此可推出,这三个人之间的关系可能是合作伙伴。故选D。2.The website Uniplaces is intended to .A.rent rooms for the touristsB.sell properties for the landlordsC.evaluate properties for residentsD.find accommodation for students解析:选D细节理解题。根据倒数第三段内容可知,使用Uniplaces的学生通过网站提前支付一个月的房租,并在入住24小时后将这笔钱转

17、给房东。之后他们直接付款给房东。Uniplaces收取学生第一个月房租20%25%的服务费。由此可知,Uniplaces网站旨在为学生寻找住处。故选D。3.Which of the following is most likely to be talked about after the last paragraph?A.Advantages of making full use of the Internet.B.The development of the company in the future.C.Obstacles in the course of running the busi

18、ness.D.The trend of the online accommodation industry.解析:选C推理判断题。根据最后一段内容可知,尽管2016年的收入同比增长了四倍。但这三位创业者的创业过程也并非一帆风顺。由此可推出,在最后一段之后被讨论的是“经营企业过程中的障碍”。故选C。BAs is often the case, parents are very shocked to discover their children have lied to them for the first time.But new research has suggested many par

19、ents may not even notice many of the lies their children tell them.Psychologists have discovered that most parents are overconfident in their childrens honesty and this may impair their ability to discover a lie.The findings may help to explain why some parents seem to be willing to let their childr

20、en get away with almost anything even in the face of the evidence.They say parents suffer from a “truth bias (偏见)” with their own youngsters, but when faced with lies from other peoples children, they have less difficulty telling if a statement is true or not.Dr Angela Evans, a psychologist at Brock

21、 University in Canada, said, “The close relationship that parents share with their own children may lead to parents failing to detect their childrens lies.Parents truth bias may result in parents being less suspicious of their children, allowing them to successfully cheat them.”Most children are tho

22、ught to start lying as early as two years old but start telling more believable lies at around the age of four years old.Learning how to lie is considered as a key part of cognitive (认知的) and social development in children.But many parents are shocked when their children start lying to them.In their

23、 study, Dr Evans and her colleagues filmed 108 children aged between 8 and 16 as they performed a test after being asked not to look at the answers.They were then asked afterwards if they had looked, with 50 truthfully denying looking, 49 lying about looking and 9 admitting to looking.Videos of thos

24、e denying looking were then shown to 152 parents of children aged 8 to 16, 80 of whom had children who had taken part in the test.The researchers found that the parents were less able to spot lies told by their own children than by other peoples children.语篇解读:本文是一篇说明文。父母对孩子的诚实过于自信以及和自己孩子的亲密关系使其无法察觉孩

25、子的谎言。所以当他们发现孩子说谎时很震惊。4.What does the underlined word “impair” in Paragraph 2 mean?A.Show. B.Develop.C.Recognise. D.Damage.解析:选D词义猜测题。此处指心理学家发现,大多数父母对孩子的诚实过于自信,这可能会削弱他们发现谎言的能力。impair损害,削弱,与damage同义,故选D。5.When lying to their parents, children cant be easily found because .A.their parents arent prepare

26、d for the liesB.their parents cant notice any of their liesC.they are very good at hiding their liesD.they know how to lie to their parents解析:选A推理判断题。根据第一段中的“many parents may not even notice many of the lies their children tell them”,第二段中的“most parents are overconfident in their childrens honesty an

27、d this may impair their ability to discover a lie”,第三段中的“The findings may help to explain why some parents seem to be willing to let their children get away with almost anything even in the face of the evidence.”以及第四段中的“The close relationship that parents share with their own children may lead to pa

28、rents failing to detect their childrens lies.”可知,由于父母对孩子的诚实过于自信,不愿意接受孩子撒谎的事实,再加上和自己孩子的亲密关系使其无法察觉孩子的谎言。故选A。6.What does Dr Evans want to find about childrens lying?A.What makes parents lose trust in their children.B.What causes children to tell lies to their parents.C.What makes parents fail to see th

29、eir childrens lies.D.What affects childrens relations with their parents.解析:选C推理判断题。根据第四段Dr Evans的观点“The close relationship that parents share with their own children may lead to parents failing to detect their childrens lies.Parents truth bias may result in parents being less suspicious of their ch

30、ildren, allowing them to successfully cheat them.”可知,她发现了父母不能成功识别自己孩子谎言的原因,故选C。7.What can be inferred from Dr Evanss study in the last two paragraphs?A.Parents tend to protect their own children.B.Lying is a part of childrens development.C.Children aged 8 to 16 are very likely to tell lies.D.Parents

31、 can easily judge lies told by children of others.解析:选D推理判断题。根据最后一段中的“The researchers found that the parents were less able to spot lies told by their own children than by other peoples children.”可知,从最后两段Dr Evans的研究中可以看出父母判断别人孩子说谎比判断自己孩子说谎更容易,故选D。.阅读七选五 You probably think you will never be a top stu

32、dent.This is not necessarily so, however.Anyone can become a better student if he or she wants to.Heres how:Plan your time carefully.When planning your work, you should make a list of things that you have to do.After making this list, you should make a schedule of your time.First set your time for e

33、ating, sleeping, dressing, etc.Then decide a good, regular time for studying. 2 A weekly schedule may not solve all your problems, but it will force you to realize what is happening to your time.Find a good place to study.Look around the house for a good study area.Keep this space, which may be a de

34、sk or simply a corner of your room, free of everything but study materials.No games, radios, or television.When you sit down to study, concentrate on the subject.Make good use of your time in class. 3 Listening carefully in class means less work later.Taking notes will help you remember what the tea

35、cher says.Study regularly.When you get home from school, go over your notes, review the important points that your teacher is going to discuss the next day, read that material. If you do these things regularly, the material will become more meaningful, and youll remember it longer.Develop a good att

36、itude towards tests.The purpose of a test is to show what you have learned about a subject.They help you remember your new knowledge.The world wont end if you dont pass a test, so dont be over worried. 5 You will probably discover many others after you have tried these.A.Dont forget to set aside eno

37、ugh time for entertainment.B.There are other methods that might help you with your studying.C.Take advantage of class time to listen to everything the teacher says.D.No one can become a top student unless he or she works hard.E.This will help you understand the next class.F.Make full use of class ti

38、me to take notes of what the teacher says in class.G.Maybe you are an average student.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了如何让学生学习更好的5条建议。1.选G根据下一句“You probably think you will never be a top student(你也许认为自己永远不会成为优秀的学生).”可推知,G项(也许你现在是个学习一般的学生)与下文形成并列的关系,故选G。2.选A本段的中心句是“Plan your time carefully.”,再根据该段内容可知,本段是建议你合理计划时间

39、,安排出生活、学习的时间。A项(别忘了留出足够的娱乐时间)也属于计划时间的内容,符合语境。故选A。3.选C根据本段中心句“Make good use of your time in class.”以及下文“Listening carefully in class means less work later.Taking notes will help you remember what the teacher says.”可知,本段提出要充分利用上课时间,注意听老师上课讲的内容。C项(利用上课时间听老师说的每一句话)符合本段内容,故选C。4.选E根据上文“When you get home f

40、rom school, go over your notes, review the important points that your teacher is going to discuss the next day, read that material.”以及下文“If you do these things regularly, the material will become more meaningful, and youll remember it longer.”可知,当你回家后,复习你的笔记,预习第二天老师要讨论的要点如果知道老师下节课的讲课内容,预习可以帮助你理解新课。E项(这将帮助你理解下一节课)符合本段内容,故选E。5.选B根据下一句“You will probably discover many others after you have tried these.”可知,尝试了以上方法,你会发现其他可以帮助你提高学习的方法。B项(还有其他的一些有助于你的学习的方法)符合本段文意,故选B。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1