1、第四单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Good morning.I would like to apply for a credit card.M:Wonderful! Please have a seat.Which credit card interested you the most?1.Where does the conver
2、sation most probably take place?A.At a bank.B.At a police station.C.At a post office.答案AW:Excuse me,sir,how can I get to the nearest hospital? My son is seriously ill.M:Get into my car.Ill take you to the hospital.Dont worry.Its not far from here.2.Where does this conversation take place?A.In a hosp
3、ital.B.On the street.C.In a car.答案BW:Do you often eat out at restaurants?M:No.I enjoy cooking at home.What about you?W:I eat at restaurants pretty often.Id rather cook and eat at home,too.But my work keeps me busy all the time.3.Why does the woman often eat at restaurants?A.She likes the food there.
4、B.She doesnt like cooking.C.Shes too busy to cook.答案CW:Whats wrong with you,Jack? You are shaking all over.M:Our teacher wants to see me.Im afraid I failed to pass the exam again.W:You should have worked harder.4.What can we learn from the dialogue?A.The man didnt work hard enough.B.The woman failed
5、 to pass the exam again.C.The man worries about his teacher.答案AW:Do you know whats on after the program?M:I think its Around the World.W:Um,can we watch Fantastic Four on Channel 6 instead?M:OK,good idea.5.What are the speakers going to do?A.Go to the cinema.B.Watch the news.C.Watch a movie.答案C第二节(共
6、15 小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Blue Line Taxi,may I help you?M:Yes.Id like to order a taxi.W:Where are you going?M:Im going from the Regent Hotel to the Opera House.W:What is your name?
7、M:Cameron West.W:Okay Mr West.Ill give your name to the driver.He should be there in about a quarter.Please wait in the hotel lobby for him.M:Thank you.Ill be waiting.W:You are welcome.Enjoy the opera.M:Thank you.I will.6.How soon will the driver be there?A.In 5 minutes.B.In 15 minutes.C.In 20 minut
8、es.答案B7.What will the man see?A.An opera.B.A movie.C.A match.答案A听第7段材料,回答第8至10题。W:It seems that there is something wrong with my computer now.M:Whats the trouble with it?W:It runs very slow.Whenever I type,it takes a long time before the words can come out on the screen.M:Maybe your system has a pro
9、blem.W:How should I deal with it?M:You have no choice but to fix a new system.W:Could you help me do that?M:Id like to,but Im not available now.W:How about tomorrow morning?M:Im afraid not.I will have a meeting then.How about tomorrow afternoon?W:All right.Give me a ring when you come to my office.8
10、.Whats wrong with the womans computer?A.It cant be used to type at all.B.It has a broken screen.C.It runs too slow.答案C9.What will the man do tomorrow morning?A.Fix the computer.B.Have a meeting.C.Buy a ring for the woman.答案B10.What will the man do before going to the womans office?A.Call her.B.Wait
11、for her.C.Send her an email.答案A听第8段材料,回答第11至13题。W:Id like to plant some flowers and bushes in the front and back yards.I noticed the other day that we are the only people on our street that dont have a garden.M:Well,Im not sure.It will cost a lot of money and take a lot of time.Are you doing it just
12、 to fit in with everyone else?W:No,thats not the reason.I think their houses look nice with gardens.And I think ours would look better,too.M:Okay.If thats how you feel,we can go down to the local garden centre and pick out some things.What kind of flowers would you like to plant? I like yellow ones
13、and purple ones.W:Im not quite sure.Id like to look at some different kinds.I love pink,so Id want to choose some flowers in that colour.Im determined to make our home look pretty.11.What did the man think of the womans idea at first?A.He doubted it.B.He agreed with it.C.He strongly opposed it.答案A12
14、.Why does the woman want to plant things?A.To work outside more.B.To be like the neighbours.C.To make the house more beautiful.答案C13.What flowers does the woman want?A.Pink ones.B.Purple ones.C.Yellow ones.答案A听第9段材料,回答第14至17题。M:Good evening,everyone! Welcome to our show.Our guest today is Martha Har
15、ris.Hello,Miss Harris.W:Hi,its very nice to be here today.M:OK,Miss Harris,are you a writer?W:Yes,I write stories for children.M:That sounds interesting.Could you tell us a little more about your work?W:Well,I have written many stories and they are selling very well.M:Do you have your own children,M
16、iss Harris?W:No,not yet.M:Thats surprising! But how can you write such wonderful stories for children?W:I spend a lot of time with children.I usually go to kindergartens and primary schools.The important thing is that I like children.M:How long do you write each day?W:Four or five hours.I usually wr
17、ite in the morning at home and go to join the children in the afternoon.M:OK,thank you,Miss Harris.We will talk more after our break.14.What do we know about the woman?A.She has no children.B.She teaches children.C.She writes in the evening.答案A15.Why does the woman know children so well?A.She has he
18、r own children.B.She often takes care of children.C.She spends much time with children.答案C16.What does the woman usually do in the afternoon?A.Stay with children.B.Work in her office.C.Read storybooks.答案A17.Where are the speakers probably?A.In a kindergarten.B.In a TV studio.C.At the womans home.答案B
19、听第10段材料,回答第18至20题。W:Jim was surprised when his high school class traveled to England to learn about the life of William Shakespeare,one of Englands most famous writers.He knew Shakespeare was born in a small town,but until he visited Stratford-upon-Avon,Jim couldnt really imagine the place where Sha
20、kespeare spent his childhood.During his visit,Jim learned that Shakespeares father was a glove maker.He also helped the city government in his spare time so his son could go to school for free.Sadly,when Shakespeare was only 15,his father died while traveling back from Cambridge.He had to leave scho
21、ol and could not go to university.But the tour guide told Jims class that it was good that Shakespeare did not go to college.Nobody taught him how to write his plays,so he was free to write in a new way.His plays were different and interesting,and he became famous in London.Now,his name is known all
22、 over the world.18.How did Jim feel about going to England?A.Surprised.B.Nervous.C.Sad.答案A19.What was the main job of Shakespeares father?A.He was a writer.B.He was a tour guide.C.He was a glove maker.答案C20.Why did Shakespeare write unusual plays?A.He got free education.B.He never went to university
23、.C.He traveled around the world.答案B第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AVenice Film FestivalThe Venice Film Festival takes place every year in late August or early September on the Lido in the historic Palazzo del Cinema,in Venice,Italy.Its main award is the
24、“Leone d Oro” (Golden Lion).Recently,a new award has been added,the San Marco Award for the best film.Academy AwardsThe Academy Awards are the most prominent film awards in the United States.The awards are granted by the Academy of Motion Picture Arts and Sciences.Academy Awards are nicknamed “Oscar
25、s”,which is also the nickname of the statuette (小雕像).The name is said to have been born when Margaret Herrick saw the statuette on a table and said,“It looks just like my uncle Oscar!”Berlin International Film FestivalThe Berlin International Film Festival is one of the “A” festivals in Europe.The B
26、erlin International Film Festival,also called the “Berlinale”,is held annually in February and started in 1951 after an initiative of the American,who occupied part of the city after World War .The jury (专家评奖团) always placed special emphasis on representing films from all over the world,from the for
27、mer Eastern Bloc (集团) countries as well as from Western countries.The awards are called Golden and Silver Bears (as the bear is the symbol of Berlin).Cannes Film FestivalThe Cannes Film Festival is a famous international film festival.It has been held annually in Cannes,in the south of France,since
28、1946 with a few exceptions.Given massive media exposure,the Festival is attended by many movie stars and is a popular venue for movie producers to launch their new films and attempt to sell their works to the distributors who come from all over the world.The most famous award given out at Cannes is
29、the “Palme dOr” (Golden Palm) for the best film: this is sometimes shared by multiple films in one year.【语篇导读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个世界闻名的电影节:威尼斯电影节、奥斯卡电影节、柏林电影节、戛纳电影节。21.Which award can be shared by multiple films in one year? A.Golden Lion.B.Golden Palm.C.Academy Award.D.San Marco Award.答案B解析细节理解题。文章最后
30、一句话提到,戛纳电影节最著名的奖项“金棕榈奖(Golden Palm)”有时可由一年中的多部影片共同获得。22.Which award has the shortest history?A.Golden Lion.B.Golden Palm.C.Academy Award.D.San Marco Award.答案D解析细节理解题。根据第一段最后一句“Recently,a new award has been added,the San Marco Award for the best film.”可知答案为D项。23.Why are the awards for the Berlin Film
31、 Festival called “Golden and Silver Bears”?A.They look like a bear.B.They are made up of bear fur.C.The bear is the symbol of Berlin.D.The bear is rare in Berlin.答案C解析细节理解题。根据Berlin International Film Festival部分中的最后一句可知,柏林电影节的奖项名叫金熊奖和银熊奖,这是因为熊是柏林的象征。BMy favourite book is The Adventures of Tom Sawyer
32、 by Mark Twain.Tom lives with his aunt Polly in a quiet street of St.Petersburg,Missouri.Hes a lively and clever young boy,and he finds himself in many exciting adventures.He runs away with his two friends,Huck Finn and Joe,to an island in the middle of the Mississippi River for several days.With Hu
33、ck he goes looking for treasure,with Becky he gets lost in a cave.And finally,they find a box of gold.My favourite scene in the book is when everyone thinks Tom is dead.He decides to go to his own funeral.He hides and watches for a time and then suddenly he appears.Everyone is astonished to see him
34、but theyre also pleased to see him alive.Tom is the hero of the story,but there are other important characters.Huck is an outsider and everyone is afraid of him.Becky is pretty with fair hair.Joe is Toms best friend.And Injun Joe is the bad man of the story.The theme of the story is about children g
35、rowing up.It describes how strangers are seen in small towns of America.Finally,it talks about freedom,social rules and how people are punished for bad behaviour.Why do I think The Adventures of Tom Sawyer is a great book? Mark Twain wrote the story in 1876,but its still read and loved by people all
36、 over the world today.And although its only a story,Twain wrote it in the everyday English of the southern states of America in the 19th century,so it sounds very real.Today its thought to be one of the greatest books in American literature.Go onread it! I know youll enjoy it,too.【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要
37、介绍了马克吐温的汤姆索亚历险记这本书的主要内容。24.Where does Tom run away with his two friends?A.To a quiet street.B.To a small town.C.To an island.D.To a forest.答案C解析细节理解题。根据第一段中的“He runs away with his two friends,Huck Finn and Joe,to an island in the middle of the Mississippi River for several days.”可知,他和两个朋友一起逃到了一座小岛上。
38、25.Who is the bad man in the story?A.Huck Finn.B.Injun Joe.C.Becky.D.Polly.答案B解析细节理解题。根据第三段中的“And Injun Joe is the bad man of the story.”可知,书中的坏人角色是Injun Joe。26.How did people feel when Tom appeared at his own funeral?A.They were surprised and happy.B.They were surprised and sad.C.They were worried
39、and excited.D.They were frightened and happy.答案A解析细节理解题。根据第二段中的“then suddenly he appears.Everyone is astonished to see him but theyre also pleased to see him alive.”可知,当他出现时,人们既惊讶又高兴。27.What is the authors purpose in writing the passage?A.To ask us to read the book.B.To tell us how popular the book
40、is today.C.To tell us when Mark Twain wrote the story.D.To tell us why the story sounds very real.答案A解析推理判断题。根据最后一段中的“Go onread it! I know youll enjoy it,too.” (快来读这本书吧!我知道你也会喜欢上它的。)可知,本文介绍汤姆索亚历险记这本书的内容,目的是号召大家读这本书。CLife Is Beautiful is a 1997 Italian film directed by and starring Roberto Benigni.Th
41、e film was a critical and financial success,winning Benigni the Academy Award for Best Actor as well as the Academy Award for Best Original Dramatic Score and the Academy Award for Best Foreign Language Film.In 1939 in the Kingdom of Italy,a bookstore keeper Guido,who is a Jew,falls in love with a l
42、ocal school teacher,Dora,who is to be engaged to a rich civil servant.Guido steals her from her engagement party on a horse.Soon they are married and have a son,Giosue.In 1945,Guido and his son are forced onto a train and taken to a concentration camp.Despite being a non-Jew,Dora demands to be on th
43、e same train to join her family.In the camp,Guido hides their true situation from his son,telling him that the camp is a complicated game in which Giosue must perform the tasks Guido gives him,earning him points;the first team to reach 1,000 points will win a tank.Guido uses this game to explain fea
44、tures of the concentration camp that would otherwise be scary for a young child.Despite being surrounded by the misery,sickness and death at the camp,Giosue does not question this fiction because of his fathers convincing performance and his own innocence.Guido keeps the story right until the end wh
45、en,in the chaos(混乱)of shutting down the camp as the Americans approach,he tells his son to stay in a small box until everybody has left,this being the final competition before the tank is his.Guido tries to find Dora,but is caught and killed by a Nazi soldier.As he is taken away to be shot,he mainta
46、ins the fictions of the game by marching in a goose-step on purpose.【语篇导读】本文是一篇说明文。本文介绍了美丽人生这部电影获得的奖项、主要内容和精彩片段。28.How many Academy Awards does the film win?A.One.B.Two.C.Three.D.Four.答案C解析细节理解题。根据第一段第二句中的“the Academy Award for Best Actor as well as the Academy Award for Best Original Dramatic Score
47、 and the Academy Award for Best Foreign Language Film”可知,美丽人生这部电影一共获得了三项奥斯卡金像奖,包括最佳男主角、最佳电影原声带和最佳外语片奖。29.What kind of person is Dora?A.Loving and responsible.B.Money-loving and foolish.C.Romantic and hot-headed.D.Brave and intelligent.答案A解析推理判断题。根据第三段中的“Despite being a non-Jew,Dora demands to be on
48、the same train to join her family.”可知,虽然Dora不是犹太人,但是她决定和她的家人一起前往集中营,由此可知Dora非常痴情和负责任,所以选A项。30.What can we infer from the last paragraph?A.Guido lies to make their life more interesting.B.Giosue regards all that happens as a game.C.Nazi soldiers killed all the Jews in the camp.D.Giosue finally knows
49、the truth.答案B解析推理判断题。根据最后一段可知,Guido用游戏来掩饰集中营的一切,而他的儿子Giosue相信父亲的说辞。在Guido马上就要被一名纳粹士兵杀死时,他仍然维持虚构的游戏。由此可知Giosue把发生的一切都当作一个游戏。31.This passage is most probably taken from a(n) .A.game brochureB.travel journalC.history bookD.entertainment magazine答案D解析推理判断题。本文介绍了美丽人生这部电影获得的奖项和这部电影的主要内容和精彩片段,由此推测,这篇文章最可能出
50、自一本娱乐杂志。DCharles Chaplin,who died in 1977,is considered as one of the greatest and funniest actors in the history of the cinema.During his lifetime,he acted in 13 films,and he wrote,directed and acted in 69 other films.Chaplin was born in London in 1889.As a poor boy,he was often seen waiting outsid
51、e the London theatres,hoping to get work in show business.He could sing and dance,and above all,he knew how to make people laugh.But he couldnt get work and therefore wandered about the city streets.Sometimes he was sent away to a home for children who had no parents.Charlie Chaplin first acted when
52、 he was five.He broke into show business because his mother,a music-hall performer,lost her voice during the performance and had to leave the stage,and Charlie went on and sang a well-known song.Halfway through the song a shower of money poured onto the stage.Charlie stopped singing and told the aud
53、iences he would pick the money first and then finish the song.The audiences laughed.This was the first of millions of laughs in Charlie Chaplins fabulous career(神话般的生涯).Twenty years later the same Chaplin became the greatest and best loved comedian in the world.His dream came true in the end.Chaplin
54、 became world-famous and almost a king in the world of the film.Even people who dont understand English can enjoy Chaplins films because they are mostly silent.The equipment for adding sound to films had not yet been developed.The development of films with sound became a problem for Chaplin,as he wa
55、s uncertain about making films with dialogues.Instead,he continued to make films without dialogue,but he added music,which he wrote himself.It isnt what he says that makes us laugh.His comedy doesnt depend on words.It depends on little actions which mean the same thing to people the world over.Chapl
56、ins later films,however,were not well received.Chaplin lived most of his life in America and the last years in Switzerland,where he was buried at Christmas 1977,at the age of eighty-eight.There was sadness all over the world at the news of his death.In his book,Chaplin tells us how to succeed in lif
57、e.He says,“You have to believe in yourself.Thats the secret.”【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了喜剧大师卓别林的一生。32.Chaplin is regarded as the king of comedy mainly because .A.he acted out the common human situations best in his comedyB.he could sing and dance wellC.he knew how to make people laughD.lots of people hav
58、e seen his films答案A解析推理判断题。由整篇文章可知,只会唱歌、跳舞,知道如何让人笑以及许多人看他的电影并不能让人们把他视为“幽默大师”。真正原因是:他把平常的生活情节在自己的喜剧中很好地体现出来。33.Which of the following statements is TRUE according to the passage?A.He was too shy to meet the managers of the theatres.B.People wont stop laughing until tears run down Chaplins face.C.Peop
59、le all over the world can enjoy Chaplins films without translation because most of them are silent.D.He wouldnt like to work at the theatre.答案C解析细节理解题。由倒数第三段第一句“Even people who dont understand English can enjoy Chaplins films because they are mostly silent.”可以得出答案。34.What makes people laugh in Chapl
60、ins films?A.It isnt his words but his actions.B.Neither his words nor his actions.C.Either his words or his actions.D.Not only his words but also his actions.答案A解析细节理解题。根据倒数第三段中“It isnt what he says that makes us laugh.His comedy doesnt depend on words.It depends on little actions which mean the sam
61、e thing to people the world over.”可知,使人们发笑的不是他的语言,而是他的动作。35.The only secret of Charles Chaplins huge success is that .A.he can make all people,men and women,old and young laughB.he has full trust in himselfC.he is always active and hard-working all his lifeD.though he is always in trouble,he never l
62、oses heart答案B解析推理判断题。由最后一段卓别林说的话“You have to believe in yourself.Thats the secret.”可知,他成功的秘诀在于他的自信。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Chinese kung fu movies,a subgenre of action movies,are produced to present traditional Chinese martial arts. 36 The scenes often tell
63、the conflicts between justice and evil and the solution to dealing with that is always fighting.Most scenarios(情节) are set in the ancient times.They frequently use surroundings such as kung fu training centres,rings for martial arts contests and others where fights may happen. 37 38 The Burning of R
64、ed Lotus Temple was shot around the 1920s,when there were only silent films.During the 1950s,Once Upon a Time in China,directed by Hu Peng in Hong Kong,achieved great success.From then on,kung fu movies started to make a difference in the field of film.A little later,The One-Armed Swordsman directed
65、 by Cheh Chang and Come Drink with Me by King Hu caused great sensations in this field.39 In the 1970s,he successfully introduced Chinese martial arts films to the world with Fists of Fury,The Way of the Dragon and others.Nowadays,Hero directed by Zhang Yimou and Crouching Tiger,Hidden Dragon by Ang
66、 Lee are highly spoken of throughout the world.40 Generally,Wing Chun,Shaolin Martial Arts,Hung Kuen and other skills are well performed to the audience.Jackie Chan,Jet Lee,Donnie Yen and some other actors played many great masters characters with their real skills.A.Bruce Lee was a world-famous kun
67、g fu master and film star.B.They played many great masters characters with their real skills.C.Bare-hand fights together with stunt works,and chases are included in the films.D.At that time,martial arts were forbidden to be practised among the common people.E.In current kung fu movies,fights for fai
68、rness and justice are still the mainstream.F.Kung fu movies have been a good medium to show Chinese martial arts to the world.G.Fights between characters are usually of great entertainment value and most appealing.答案与解析【语篇导读】本文是一篇说明文。中国功夫电影是为展示中国传统武术而制作的动作电影,其中最具娱乐价值、最吸引人的地方就是人物之间的打斗,这些场景常常反映出正义与邪恶之
69、间的冲突。36.G上文提到中国功夫电影,作为动作电影的一个子类型,是为展示中国传统武术而制作的。G项“人物之间的打斗通常具有很大的娱乐价值,也是最吸引人的”可承接上文。37.C上文介绍的是打斗的地点,所填的句子是打斗的方式,所以选C项。38.F根据下文的“The Burning of Red Lotus Temple was shot around the 1920s”可知,F项可作为本段的主题句。39.A根据下文的“In the 1970s,he successfully introduced.”可知,A项可引出下文。40.E根据下文提到的几名功夫演员可知,本段是对目前功夫电影的介绍,故选E
70、项。第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。On Monday,April 20,we experienced heavy rain and fierce winds.During a break in the weather on Tuesday morning,I stupidly decided to41 into town to buy some food.I left the supermarket around 10 am.However,as I drove
71、the six kilometres back to my home,the weather took a turn for the 42 .It was raining very heavily and I was forced to take a 43 I dont usually travel.Nearing my town,I watched as the water level on the road 44 in front of me.I had nowhere to go.The driver of a four-wheel drive signaled from his car
72、 to tell me not to try and cross the 45 road.Then I noticed a man in his early 30s in his front yard 46 the situation.He quickly waved to me to come and 47 in his driveway away from the rushing water.The man called Trent then 48 me to wait inside his house.I told him I was concerned about the 49 to
73、my fathers car,which I was driving,as the continuing rain started to turn into hail (冰雹).Trent then took a cover from his garage and 50 my car to protect it from the hail.51,his efforts saved Dads car from being destroyed by the hail.While waiting for the weather to improve,I learned that Trent had
74、52 his job ten months ago and was trying his hand as a local handyman (做零活的人) to make ends meet.By 12:30 pm the rain 53 so I asked Trent if he thought it would be safe enough to 54he told me it was.As I left,I insisted on 55 two of his business cards,and my father has since called Trent to offer him
75、 work as a handyman at our place doing various small jobs.【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者描述了他在一场大雨中得到好心人帮助的经历。41.A.runB.walkC.driveD.bike答案C解析由下文的“I drove.back to my home”可知,“我”是开车(drive)去镇上买东西。42.A.moreB.worseC.lessD.better答案B解析由下文“我”因大雨无法继续前行回家可知,“我”离开超市时没有下雨,且根据However可知,开了一段之后天气突然变得糟糕(worse)。43.A.townB.roadC.
76、turnD.market答案B解析因雨下得太大,“我”被迫改道(road)驱车回家。44.A.roseB.arrivedC.fellD.disappeared答案A解析由下文的“I had nowhere to go.”和“the rushing water”可知,由于雨势太大,“我”前面的路面积水升高(rose)。45.A.busyB.wideC.quietD.dangerous答案D解析路面积水升高使得道路危险(dangerous),因此一位司机示意告诉“我”不要试图穿越。46.A.recordingB.describingC.changingD.examining答案D解析由下文那位叫T
77、rent的男子向“我”招手示意去他家躲避来势汹汹的雨水可知,这位三十岁左右的男子在他家前院检查(examining)路面情况。47.A.callB.parkC.washD.stay答案B解析由下文的“wait inside his house”可知,Trent让“我”把车停到(park)他家。48.A.forcedB.beggedC.invitedD.promised答案C解析Trent是“我”回家路上遇到的一位好心的陌生人,他邀请(invited)“我”去他家避雨。49.A.approachB.reactionC.damageD.attention答案C解析由下文的“.saved Dads
78、car from being destroyed by the hail”可知,“我”担心父亲的车因冰雹而受损(damage)。50.A.hidB.cleanedC.measuredD.covered答案D解析Trent从车库拿出一个外罩是为了遮住(covered)“我”的车以免被冰雹砸坏。51.A.SuddenlyB.SecretlyC.InterestinglyD.Fortunately答案D解析由“.his efforts saved Dads car”可知,庆幸的是(Fortunately),Trent的举措挽救了父亲的车,使其免被冰雹砸坏。52.A.gotB.lostC.keptD.
79、finished答案B解析由下文的“as a local handyman to make ends meet”可知,通过做零活勉强糊口的Trent失去(lost)工作已经十个月了。53.A.cameB.pouredC.stoppedD.continued答案C解析由“it would be safe enough”和“As I left”可知,12:30的时候雨停了(stopped),于是“我”问Trent外面是否足够安全可以离开(leave)。54.A.useB.leaveC.tryD.enter答案B解析见上题解析。55.A.takingB.acceptingC.signingD.bor
80、rowing答案A解析“我”与Trent认识之前他就在做零工,因此“我”离开时坚持要拿走(taking)两张他的名片。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。In recent years many TV shows have become extremely popular among Chinese audience.Those programs,56. (range) from talent or dating shows to reality shows,57. (receive) both commercial
81、success and public attention.Their popularity is 58. (main) based on simple facts.First,they care about social concerns.Second,without exception,they explore a perfect balance between the international forms and Chinese expressions.59. apparent highlights,much room 60. (leave) for improvement.Above
82、all,commercial interests often outweigh 61. (education) purposes,causing many 62. (complain) about the unbearable advertisements.In addition,some sharp remarks,although they are eye-catching,may have misleading effects on 63. youth.In my opinion,such shows should shoulder more responsibility instead
83、 of merely 64. (entertain) the public.65. is expected,these programs should be positive in their forms as well as functions.Meanwhile,the media should also safeguard the values of our society.答案与解析【语篇导读】本文是一篇议论文。近年来,许多娱乐类电视节目在中国观众中很受欢迎,除了获得广泛关注之外,在商业上也极为成功,但这类节目应该承担更多的社会责任而不仅仅是娱乐大众这一项功能。56.ranging考查
84、非谓语动词。“range”和“programs”之间为主动关系,所以用动词-ing形式作定语。57.have received考查动词的时态。根据句意并结合前文出现的时间状语“In recent years”可知,此处用现在完成时。58.mainly考查副词。修饰谓语动词“is based on”用副词mainly。59.Despite考查介词。根据句意“尽管有明显的亮点,但仍有很大的改进空间”可知,此处用介词“despite”表示转折关系。60.is left考查动词的语态。主语“room”与“leave”之间是被动关系,故用is left。61.educational考查形容词。修饰名词“
85、purposes”应用形容词educational。plaints考查名词复数。根据修饰词“many”可知,此处应该用名词复数形式。63.the考查冠词。“the youth”是“年轻人”的统称。64.entertaining考查非谓语动词。instead of是介词短语应该用动词-ing形式作宾语。65.As考查定语从句。根据句意“正如所期待的那样,这些节目在它们的形式和功能方面都应该是积极的”可知,此处为“as”引导非限制性定语从句。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假如你是李华,你的英国笔友Susan来信提到她对文学作品不感兴趣,但她的父母要求她每周抽出时间阅读文学作
86、品。请按照以下要点给她写一封回信。主要内容如下:1.列举阅读文学作品的好处;2.简述阅读文学作品对你的帮助。注意:1.词数80左右;2.开头和结尾已给出,不计入总词数;3.可以适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:文学作品works of literatureDear Susan,Yours,Li Hua参考范文Dear Susan,Im glad to hear from you.You mentioned that you are not interested in works of literature.However,in my view,reading them is benefic
87、ial to us students.First,reading works of literature helps to improve our reading and writing skills.Second,we can enlarge our vocabulary by reading them.Third,the content of literature works is generally educational.I often spare some time for Mark Twains books,which not only improves my written En
88、glish,but also makes me learn the great spirit of the hero in the books.As for me,spending hours reading his books at weekends is really a pleasure.I hope you benefit a lot by reading works of literature.I am looking forward to your reply.Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。On
89、ce,when I was a teenager,my father and I were standing in line to buy tickets for the circus (马戏).Finally,there was only one family between us and the ticket counter.This family made a big impression on me.There were eight children,all probably under the age of twelve.You could tell they didnt have
90、a lot of money.Their clothes were not expensive,but they were clean.The children were well-behaved,all of them standing in line,two-by-two behind their parents,holding hands.They were excitedly talking about the clowns,elephants,and other acts they would see that night with their brothers or sisters
91、 in a low voice.One could sense they had never been to the circus before.It promised to be a highlight of their young lives.The father and mother were at the head of the pack,standing proud as they could be.The mother was holding her husbands hand,looking up at him as if to say,“You are my knight in
92、 shining armor.”He was smiling and responding in pride,looking back at her as if to say,“You got that right.” The ticket lady asked the father how many tickets he wanted.He proudly responded,“Please let me buy eight childrens tickets and two adult tickets so I can take my family to the circus.”The t
93、icket lady gave the price.The mans wife let go of his hand.Her head dropped,and her lips began to shake.The father leaned a little closer and asked,“How much did you say?”The ticket lady again quoted the price.The man didnt have enough money.How was he supposed to turn and tell his eight children th
94、at he didnt have enough money to take them to the circus?Actually we were not wealthy in any sense.So I understood how the kids would feel.I felt sorry for them.注意:续写词数应为150左右。Seeing what was going on,my dad put his hand in his pocket,pulled out a $20 bill and dropped it on the ground.That day my fa
95、ther and I went back to our car and drove home without any tickets.参考范文Seeing what was going on,my dad put his hand in his pocket,pulled out a $20 bill and dropped it on the ground.Then he picked it up and tapped the man on the shoulder and said,“Excuse me,sir,this fell out of your pocket.” The man
96、turned around and saw the money.He knew what was going on.He looked straight into my dads eyes,took my dads hand in both of his,squeezed tightly onto the $20 bill,and with his lip shaking and a tear running down his cheek,he replied,“Thank you,thank you,sir.This really means a lot to me and my famil
97、y.”That day my father and I went back to our car and drove home without any tickets.We didnt go to the circus that night.When I asked Dad why he did so,Dad said,“My child,it was a desperate,heartbreaking and embarrassing situation for a father.Surely he wasnt begging for a handout,but he reminded me of my father,when I was young.” He paused for a while,as if wandering in his memory.“We should appreciate what we have obtained from life and seize every opportunity to help others.We didnt go to the circus tonight,but we didnt go without anything.Now,who wants an ice cream?”