收藏 分享(赏)

2021-2022学年高中英语 Unit 13 People单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx

上传人:a**** 文档编号:605230 上传时间:2025-12-11 格式:DOCX 页数:16 大小:62.97KB
下载 相关 举报
2021-2022学年高中英语 Unit 13 People单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第1页
第1页 / 共16页
2021-2022学年高中英语 Unit 13 People单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第2页
第2页 / 共16页
2021-2022学年高中英语 Unit 13 People单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第3页
第3页 / 共16页
2021-2022学年高中英语 Unit 13 People单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第4页
第4页 / 共16页
2021-2022学年高中英语 Unit 13 People单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第5页
第5页 / 共16页
2021-2022学年高中英语 Unit 13 People单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第6页
第6页 / 共16页
2021-2022学年高中英语 Unit 13 People单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第7页
第7页 / 共16页
2021-2022学年高中英语 Unit 13 People单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第8页
第8页 / 共16页
2021-2022学年高中英语 Unit 13 People单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第9页
第9页 / 共16页
2021-2022学年高中英语 Unit 13 People单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第10页
第10页 / 共16页
2021-2022学年高中英语 Unit 13 People单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第11页
第11页 / 共16页
2021-2022学年高中英语 Unit 13 People单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第12页
第12页 / 共16页
2021-2022学年高中英语 Unit 13 People单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第13页
第13页 / 共16页
2021-2022学年高中英语 Unit 13 People单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第14页
第14页 / 共16页
2021-2022学年高中英语 Unit 13 People单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第15页
第15页 / 共16页
2021-2022学年高中英语 Unit 13 People单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第16页
第16页 / 共16页
亲,该文档总共16页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、第13单元检测(A)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你都有5秒钟的时间阅读题目;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话仅读一遍。W:What do you usually do on Sunday?M:I go to church in the morning,work in the garden in the afternoon and read the newspaper after

2、 supper.1.What does the man usually do on Sunday afternoon?A.He goes to church.B.He reads the newspaper.C.He works in the garden.答案CW:Excuse me.Could you please tell me how to get to the city library?M:Im sorry.Im not a local here,but I see a police station over there,across the street next to the s

3、upermarket.I am sure they can help you.2.Where does the woman want to go?A.To the supermarket.B.To the police station.C.To the city library.答案CW:Excuse me.Whens the next train to Oxford?M:Theres a slow one in five minutes,at ten fifteen,or a fast one at ten twenty.W:Ill catch the fast one.3.Which tr

4、ain will the woman catch?A.The 10:50 one.B.The 10:20 one.C.The 10:15 one.答案BM:So what do you want to do today?Play tennis?W:Er,no,I dont think so.M:How about going swimming?Its so hot today.W:But look at the housewe really have to clean.4.What does the woman think they should do?A.Play tennis.B.Go s

5、wimming.C.Do some cleaning.答案CM:Amy,I really want to apologize to you.W:For what?M:For what I said to you the other evening.W:Oh,forget it.5.How does the man feel?A.Angry. B.Sorry. C.Happy.答案B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每

6、小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Are you German?M:Yeah.W:Why dont you speak German?M:Oh,I do,but my mother is American,so I also speak English.W:I want to study English.Can we be language partners?I can teach you Chinese.M:Good idea.W:When do you want to begin?Today or tomorrow?M

7、:Next Thursday would be better.W:That sounds great.6.Which of the following does the woman want to learn?A.German.B.English.C.Chinese.答案B7.When will the two speakers start the language learning?A.Today.B.Tomorrow.C.Next Thursday.答案C听第7段材料,回答第8、9题。W:Did you see that large crowd on the street corner w

8、hen you came to school this morning?M:Yes,I did.What was that all about?W:A serious accidenta drunk driver hit a bus full of passengers.M:Oh dear!A lot of people must have been hurt or even killed?W:A lot were injured.They were rushed to the hospital immediately.M:Drivers have really got to be caref

9、ul,especially during rush hour.W:Yes,we would all be a lot safer if everyone would obey the traffic rules.8.Where are the two speakers most probably?A.At school.B.In the hospital.C.At the police station.答案A9.What was the cause of the accident?A.The bad weather.B.The drunk driver.C.A careless passer-

10、by.答案B听第8段材料,回答第10至12题。M:So what are the parking regulations on campus?I got a fine yesterday.W:You have to get a parking permit first.M:Where can I get a permit?W:Over there in the Service Building.I can go with you.Right,here is the form you need.OK,surname,well,I know that,Hanks.Other names,just

11、Andrew.Whats your student number?M:Oh,its 9301321.W:Your address,I know;its 16 Bull Creek.And the postal code?M:Its 6150.W:Whats the license plate number of your car?M:Er.Its BGF739.W:BGF739,OK.I can write the date,but you have to sign it yourself.M:Oh,I can manage that.10.What does the woman advise

12、 the man to do?A.Have his car fixed.B.Give the doorkeeper some money.C.Get a permit to park his car.答案C11.Whats the mans student number?A.9310321.B.9301321.C.9301231.答案B12.What do we know about the man?A.He needs to offer the postal code.B.He will write his birth date on the form.C.He will apply for

13、 the license plate number of his car.答案A听第9段材料,回答第13至16题。W:Can I help you?M:Yes,my son and daughter bought this pen here for my wifes birthday,but it doesnt work,so Id like to exchange it.W:Let me see.Was it dropped or anything?M:No,but you can see that the point is bent a little bit.W:Yes,it is,isn

14、t it?Wed be happy to exchange it for you.But Im afraid we dont have another purple one.We only have this pen in black or yellow now.M:My wife doesnt really care for either of those colors.W:We have one with a red leather cover.Thats three dollars more.M:The children worked hard to save up the eleven

15、 dollars for this one.They would probably be upset if I paid for part of their present.W:If you want,we can order another pen just like this one.M:That sounds like a good idea.Would you please go ahead and do that?W:Wed be very happy to.It will take a week or ten days.Well call you when it comes in.

16、M:Thank you very much.13.Who does the pen belong to?A.The mans daughter.B.The mans wife.C.The mans son.答案B14.What color pen does the man want?A.A yellow one.B.A black one.C.A purple one.答案C15.How much does the pen with a red leather cover cost?A.$3.00.B.$11.00.C.$14.00.答案C16.Which of the following w

17、ords can best describe the woman?A.Warm-hearted.B.Impatient.C.Inexperienced.答案A听第10段材料,回答第17至20题。This is the 24-hour information line for the Solway Fitness Club.Our opening hours are from 6:30 in the morning until 11:15 at night,seven days a week.If you love exercising,youll love our club!We have a

18、 large gym with all the latest equipment.There are two pools at the club.We have a 10-metre pool just for diving and a 25-metre swimming pool.Why not try relaxing in our steam room before you swim?Its fantastic.If youd like to become a member of Solway Fitness Club,please phone us at 1453-88679 duri

19、ng working hours.We also give guided tours of the club once a week.These tours are at 2:15 every Tuesday afternoon.You dont have to book a place,but dont be late.We hope you enjoy getting fit at Solway Fitness Club!17.When does the club open?A.From 6:00 am to 11:00 pm.B.From 6:30 am to 11:15 pm.C.Fr

20、om 6:30 am to 11:30 pm.答案B18.What does the speaker suggest people do in the club?A.Swim for 25 minutes at night.B.Try diving in the 10-meter pool.C.Relax in the steam room before swimming.答案C19.How can people become a member of the club?A.By calling the club.B.By checking the club website.C.By writi

21、ng to the club office.答案A20.When can people enjoy the guided tours of the club?A.At 2:15 every Thursday afternoon.B.At 2:50 every Tuesday afternoon.C.At 2:15 every Tuesday afternoon.答案C第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ATonight,my piano concert was the most im

22、portant thing in my family.My grandparents were coming by plane to hear me play.Even my busy Aunt Dianne who is on TV every night reading the news,was coming.But one thing was for sure.I would never win an award for my piano playing.And thats just because the more I practiced,the more nervous I got.

23、So there I was,on stage,in my beautiful dress,and I sat down at the piano.But when I started to play,I hit a wrong note.I told myself to start over.But then I hit the wrong note again.It was as if I hadnt practiced at all.Finally the disaster was over.I ran off the stage.I couldnt understand why peo

24、ple were applauding.But they were.My mom and my dad had flowers for me,and we were all supposed to go out for a nice dinner,but I couldnt.I just wanted to go home and cry and never go anywhere again.After we went back home,Aunt Dianne just came in and sat down on the side of my bed.“It was my first

25、night on the air,” she said.“I had never been on television before,and I made a mistake.I mispronounced my name and the name of the news show.And you know what?No one even noticed but me.Just like tonight,no one noticedjust you.”Aunt Dianne was right.I think we are harder on ourselves than anyone el

26、se is.Maybe I will leave my room.And maybe,Ill play the piano again.21.The underlined part “the disaster” in Paragraph 3 refers to .A.the loud cheer of the audienceB.the laughs from the audienceC.the authors piano performanceD.the authors long dress答案C解析词义猜测题。根据第二段的“ButwhenIstartedtoplay,Ihitawrongn

27、ote.Itoldmyselftostartover.ButthenIhitthewrongnoteagain.ItwasasifIhadntpracticedatall.”可知,作者认为自己的钢琴表演是很糟的,所以最后这个灾难终于结束了。故选C项。22.We can infer from the text that .A.music played a big role in the authors lifeB.the author enjoyed staying with her familyC.piano practice made the author fell confidentD.t

28、he author got support from her family答案D解析推理判断题。根据第一段的“Tonight,mypianoconcertwasthemostimportantthinginmyfamily.Mygrandparentswerecomingbyplanetohearmeplay.EvenmybusyAuntDiannewhoisonTVeverynightreadingthenews,wascoming.”可知,作者的家人是支持作者的。23.What did the author learn from her piano performance?A.Dont b

29、e too hard on yourself.B.Things seldom go as well as people expect.C.No one will care what others have done.D.Never think much of a matter.答案A解析推理判断题。根据最后一段的“Ithinkweareharderonourselvesthananyoneelseis.MaybeIwillleavemyroom.”可知,作者认为从今以后不要对自己太苛刻,要给自己留余地。24.What would be the best title for the text?A

30、.My piano lessonB.My family and IC.My aunt DianneD.A piano concert disaster答案D解析主旨大意题。根据全文的介绍可知,作者讲述了自己认为很糟的一次钢琴表演,称之为:灾难,但在姑姑的教导下,作者从中学到了重要的道理。故选D项。BAs the new semester begins,millions of college students across the country are trying hard to remember how best to write a paper or,more likely,how be

31、st to delay that paper.Procrastination is the thief of time and a lot of students suffer form it.They can spend whole days in the library doing nothing but staring into space,eating snacks,surfing the Internet,watching videos and looking at other students sitting around them,who,most likely are doin

32、g nothing either.Paralyzed(使失去活力)by their habit to procrastinate,they write micro blogs about their fears,asking their online friends if they sometimes have the same issue.But this does nothing to break the spell(魔咒).According to a recent report,95 percent of us procrastinate at some point and 20 pe

33、rcent of the worlds population are always procrastinating.The figures are disappointing.Procrastinators are less wealthy,less healthy and less happy than those who dont delay.Procrastinators like to find excuses to justify their behavior,but BBC columnist Rowan Pelling says they are all wrong.Many p

34、rocrastinators tell themselves they are perfectionists who work best under pressure.Pelling says this is non-sense,as work done at the last minute is more likely to have mistakes than work done on time.The behavior of procrastinators often makes them feel ashamed,inconveniences others and annoys lov

35、ed ones.Pelling also points out that procrastination feels particularly delinquent(过失的)in a society that thinks of speedy action as admirable,and,at times,even as a moral good.Fortunately,social scientists have thrown their weight behind efforts to understand this behavioral mistake and offer strate

36、gies to control it.Piers Steel,a Canadian social scientist and author of The Procrastination Equation,believes human is “designed” to procrastinate.Nevertheless,he suggests a couple of good ways to get through the task at hand.25.Which behavior belongs to procrastination?A.Never dream away the time.

37、B.Always complete the tasks ahead of time.C.Never put off till tomorrow what should be done today.D.Always wait to work until the “good mood” or “good time”.答案D解析细节理解题。“Theycanspendwholedaysinthelibrarydoingnothingbutstaringintospace,eatingsnacks,surfingtheInternet,watchingvideos”可知,有拖延的毛病的学生,不会按时,甚

38、至是提前完成任务,他们总是让时间白白流逝,排除A、B、C三项,故选D项。26.According to the passage,which of the following statements is NOT TRUE?A.Procrastination makes people waste their time.B.Speedy action is considered as a moral standard in the society.C.procrastinators usually complete their tasks perfectly.D.Procrastination is

39、 common among people.答案C解析细节理解题。“Pellingsaysthisisnonsense,asworkdoneatthelastminuteismorelikelytohavemistakesthanworkdoneontime.”可知,当学生把事情拖延到最后一刻再去完成时,由于时间仓促,他们会出现很多错误,故选C项。27.What is most likely to be discussed in the paragraph that follows?A.Ways to handle the study pressures.B.Introduction to th

40、e book The Procrastination Equation.C.More examples to illustrate procrastinationD.Measures to deal with procrastination.答案D解析推理判断题。“hesuggestsacoupleofgoodwaystogetthroughthetaskathand”可知,接下来会介绍社会学家PiersSteel应对拖延的方法,故选D项。CInternet users make up their minds about the quality of a website in the blin

41、k of an eye,a study shows.Researchers found that the brain makes decisions in just a 20th of a second of viewing a webpage.They were surprised as they believed it would take at least 10 times longer to form an opinion.The study also suggests that first impressions have a lasting effect.The Canadian

42、team showed volunteers glimpses of websites,lasting for only 50 milliseconds.The volunteers then had to assess the websites in terms of their aesthetic appeal(美学吸引力).The researchers found that the quickly formed conclusions closely matched up to opinions of the websites that had been made after much

43、 longer periods of examination.Gitte Lindgaard,lead researcher of the study expressed her surprise at the results.“We believed it would be impossible to really see anything in less than 500 milliseconds,” she said.The judgements were being formed almost as quickly as the eye can take in information.

44、The researchers believe that these quickly formed first impressions last because of what is known to psychologists as the “halo effect(光圈效应)”.If people believe a website looks good,then this positive quality will spread to other areas,such as the websites content.Since people like to be right,they w

45、ill continue to use the website that made a good first impression,as this will further confirm that their first decision was a good one.As websites increasingly compete for business,Dr Lindgaard added that companies should take note.“Unless the first impression is favourable,visitors will be out of

46、your site before they even know that you might be offering more than your competitors,” she warned.28.How long did the researchers expect it would take to form an opinion about a webpage?A.At least 0.005 seconds.B.At least 0.5 seconds.C.At least 2.5 seconds.D.At least 1 second.答案B解析推理判断题。根据文章第二段中的第一

47、句可知,研究者预料要花一秒的二十分之一去看网页,另外他们相信要花上多于十倍的时间来形成观点,即形成观点需花费的时间多于一秒的二分之一,即多于0.5秒。29.The volunteers drew conclusions from the websites.A.wordsB.picturesC.appearancesD.subjects答案C解析推理判断题。根据文章第四段内容可知,志愿者在瞥一眼网页后以美学吸引力去分析网页,并迅速形成结论。再结合第八段中“Ifpeoplebelieveawebsitelooksgood,thenthispositivequalitywillspreadtooth

48、erareas,suchasthewebsitescontent.”可知,这些结论是建立在志愿者对网页外表的看法上。30.According to the Canadian researchers,.A.first impressions have a lasting effect B.it took a shorter time for volunteers to draw conclusionsC.the conclusions from long periods of examination were less accurateD.the “halo effect” leads to w

49、ebsites increasingly competing for business答案A解析推理判断题。根据第三段及第八段的分析可知,加拿大的研究者认为第一印象有着持久的影响。31.According to Gitte Lindgaard,.A.we cant really see anything in a short timeB.we cant draw a conclusion in a short timeC.the content of websites is of little importance to their competitivenessD.the first imp

50、ression is very important to websites competitiveness答案D解析推理判断题。根据文章最后一段分析可知,第一印象在网络竞争中起着重要的作用。D(2019全国,D)During the rosy years of elementary school(小学),I enjoyed sharing my dolls and jokes,which allowed me to keep my high social status.I was the queen of the playground.Then came my tweens and teens

51、,and mean girls and cool kids.They rose in the ranks not by being friendly but by smoking cigarettes,breaking rules and playing jokes on others, among whom I soon found myself.Popularity is a well-explored subject in social psychology.Mitch Prinstein,a professor of clinical psychology sorts the popu

52、lar into two categories:the likable and the status seekers.The likables plays-well-with-others qualities strengthen schoolyard friendships,jump-start interpersonal skills and,when tapped early,are employed ever after in life and work.Then theres the kind of popularity that appears in adolescence:sta

53、tus born of power and even dishonorable behavior.Enviable as the cool kids may have seemed,Dr.Prinsteins studies show unpleasant consequences.Those who were highest in status in high school,as well as those least liked in elementary school,are “most likely to engage(从事) in dangerous and risky behavi

54、or”.In one study,Dr.Prinstein examined the two types of popularity in 235 adolescents,scoring the least liked,the most liked and the highest in status based on student surveys(调查研究).“We found that the least well-liked teens had become more aggressive over time toward their classmates.But so had thos

55、e who were high in status.It clearly showed that while likability can lead to healthy adjustment,high status has just the opposite effect on us.”Dr.Prinstein has also found that the qualities that made the neighbors want you on a play datesharing,kindness,opennesscarry over to later years and make y

56、ou better able to relate and connect with others.In analyzing his and other research,Dr.Prinstein came to another conclusion:Not only is likability related to positive life outcomes,but it is also responsible for those outcomes,too.“Being liked creates opportunities for learning and for new kinds of

57、 life experiences that help somebody gain an advantage,” he said.32.What sort of girl was the author in her early years of elementary school?A.Unkind.B.Lonely.C.Generous.D.Cool.答案C解析细节理解题。根据第一段第一、二句“Duringtherosyyearsofelementaryschool,Ienjoyedsharingmydollsandjokes,whichallowedmetokeepmyhighsocials

58、tatus.Iwasthequeenoftheplayground.”可知,在小学阶段,作者是一个慷慨大方的姑娘,人缘很好。故选C项。33.What is the second paragraph mainly about?A.The classification of the popular.B.The characteristics of adolescents.C.The importance of interpersonal skills.D.The causes of dishonorable behavior.答案A解析段落大意题。根据第二段第二句“MitchPrinstein,a

59、professorofclinicalpsychologysortsthepopularintotwocategories:thelikableandthestatusseekers.”可知,本段主要论述人气的分类:讨人喜爱型与追求地位型。故选A项。34.What did Dr.Prinsteins study find about the most liked kids?A.They appeared to be aggressive.B.They tended to be more adaptable.C.They enjoyed the highest status.D.They per

60、formed well academically.答案B解析推理判断题。根据第五、六段可知,乐于分享、仁慈善意、开放心态能够使人更好地建立人脉。讨人喜欢不仅与积极的生活体验相关,而且与人生的成功和幸福相关。受欢迎的孩子能为未来的人生际遇创造机会。他们会更能适应未来的生存挑战。故选B项。35.What is the best title for the text?A.Be NiceYou Wont Finish LastB.The Higher the Status,the BetterC.Be the BestYou Can Make ItD.More Self-Control,Less Ag

61、gressiveness答案A解析主旨大意题。本文分别讲了受欢迎的两种类型可能在社会长远生活中产生的影响。因追求权力和地位而惹人喜爱的人与最不受欢迎的人相仿,他们更倾向于采取冒险举动。因此这种类型更容易给人的发展带来负面影响。最后证实最受欢迎的人能对日后长远生活带来的好处。由此推知,我们要做一个受欢迎的人,这样你在社会交往中不会差。故选A项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。A hobby is an investment of time.It also can be an investment of mo

62、ney and commitment.Many people choose to develop more than one type of hobby.36 When it comes to choosing the hobby,consider the following factors.Hobbies are usually an activity of some sort that brings out a certain skill that you have.When you have a talent like painting or woodworking,it can be

63、easy to determine which hobby suits your skill.37 Skill can be developed and challenged as you go along.It is not a necessary requirement.A hobby is fitting because you love it,not because youre a professional at it.Some people particularly enjoy taking part in hobbies that they can do in a group wi

64、th others.It can be a lot more fun to become a member of a hobby group than to sit alone in your basement.38 Its important to share interests and network with other hobby enthusiasts that do what you do.Hobbies are generally an activity that you undertake because of the joy it brings you.Of course m

65、any people have discovered the joy that also comes with a hobby that earns you a living.39 Just make sure you make the choice that fits your lifestyle and personal preference.40 But most of the skilled hobbies like art,building or writing have a series of lessons or tutorials that you can take to fu

66、rther your skills.In some cases its a really good idea to take lessons,especially if you are clueless as to where or how to begin.Step by step books for most hobbies can often be found in bookstores as well.A.However,hobbies dont have to be skill related.B.Most hobbies can easily be done within your

67、 own home,at your leisure.C.Look one up or start your own.D.Read hobby books to learn more about your chosen hobby!E.Make a list of things that you enjoy or dont know about.F.It can be a necessary part of selecting the hobby that is right for you.G.Whether its full time,part time or not at all,you m

68、ust decide whether your hobby applies to you.答案3640 FACGB第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。I was 15 when I walked into McCarleys Bookstore in Ashland.As I was looking at 41 on the shelves,the man behind the counter,42,asked if Id like 43.I neede

69、d to start 44 for college,so I said yes.I 45 after school and during summers for the lowest wages and the job helped pay for my freshman year of college.I would work many other jobs:I made coffee in the Students Union during college;I was a hotel maid and even made maps for the US Forest Service.But

70、 selling books was one of the most 46. One day a woman asked me for books on cancer.She seemed fearful.I showed her almost 47 we had at that time 48 and found other books we could order.She left the store less 49.Ive always remembered the 50 I felt in having helped her.Years later,as a 51 in Los Ang

71、eles,I heard about an immigrant(移民)child who was born with his fingers connected,weblike.His family could not 52 a corrective operation,and the boy lived in 53,hiding his hand in his pocket.I 54 my boss to let me do the story.After my story was broadcast,a doctor and a nurse called,offering to perfo

72、rm the 55 for free.I visited the boy in the recovery room soon after the operation.The first thing he did was to hold up his 56 hand and say,“Thank you.” I felt a sense of 57.In the past,while I was 58,I always sensed I was working for the customers,not the store.Today its the same.NBC News pays my

73、salary,59 I feel as if I work for the 60,helping them make sense of the world.41.A.mapsB.titlesC.articlesD.reports答案B解析当你到书店的书架前,你首先看到的是书的“名称或题目”。42.A.the readerB.the college student C.the shop ownerD.the customer答案C解析柜台后面一般是售货员或店主,结合选项选C项。43.A.a bookB.a jobC.some teaD.any help答案B解析根据下文作者的回答可知店主问作者是

74、否想找“一份工作”。44.A.planningB.savingC.preparingD.studying答案B解析因为上大学需要钱,所以需要“积攒,节省”。45.A.readB.studiedC.cookedD.worked答案D解析根据上文“找工作”可得出答案。46.A.boringB.surprisingC.satisfyingD.disappointing答案C解析根据下文作者帮助别人可知卖书使作者感到“满足”。47.A.anythingB.somethingC.nothingD.everything答案D解析根据下文和本句中的副词almost(我几乎把书店里所有的书都给她看了)可得出答

75、案。48.A.in needB.in allC.in orderD.in store答案D解析根据后文的otherbooks可推测此处是指把贮藏的所有的该方面的书给她。instore“存储着,预备着”。inall“总共”,不能与前面的everything搭配。49.A.worriedB.satisfiedC.excitedD.puzzled答案A解析根据上文作者热情地把书店几乎所有的书都拿给她看,以及下文作者对自己工作的满意心情可以判断,那位妇女走时是带着“不太担心的”心情离开的。50.A.prideB.failureC.regretD.surprise答案A解析从上文的叙述和下文的“.Ife

76、ltinhavinghelpedher.”可知作者因帮助了这样一位妇女而感到很“自豪”。51.A.doctorB.store ownerC.booksellerD.TV reporter答案D解析根据下文的NBCNews得出答案是电视台记者。52.A.payB.costC.affordD.spend答案C解析由下一段作者报道了男孩的故事后,一个医生和护士打电话主动提出免费为他做手术可判断他家里“付不起”矫正的手术费。53.A.shameB.honourC.horrorD.danger答案A解析因为手是残疾的,再根据后面“把手藏在口袋里”判断答案为“羞耻”。inshame“羞耻地”;inhono

77、ur(of)“表示敬意,为了纪念”;inhorror“惊恐地”;indanger“处于危险之中”。54.A.advisedB.forcedC.persuadedD.permitted答案C解析根据下文“我写的故事被播出了”可知作者“说服”了老板让其写这个故事。55.A.actionB.programC.treatmentD.operation答案D解析从上文提到correctiveoperation得出答案。perform只与operation搭配。performtheoperation“做手术”。56.A.repairedB.connectedC.injuredD.improved答案A解析

78、从上文,手术后在医院康复期间,作者看望了那个小孩,小孩做的第一件事就是举起他那动手术“修复过”的手。57.A.pleasureB.sadnessC.interestD.disappointment答案A解析看到那个小孩的手已经好了,作者有一种“高兴”的感觉。58.A.at the TV stationB.in the Students UnionC.at the US Forest ServiceD.at McCarleys Bookstore答案D解析从“.Iwasworkingforthecustomers.”可知此处指文章的第一句话中提到的书店。59.A.soB.andC.butD.be

79、cause答案C解析从句子的前后意思可知表示转折关系。60.A.readersB.viewersC.customersD.passengers答案B解析因为作者现在是一位电视工作者,所以所做的工作是为看电视的“观众”而做的。makesenseof“理解”。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Old English is quite different 61. the English we speak today.Before the middle of the 5th century,people in Britain

80、 all spoke a language 62.(call) Celtic.By the 10th century,Old English 63.(become)the official language of England.When we speak English today,we sometimes feel 64.(puzzle)about which word or phrases to use.This is because English has many words and phrases from different 65.(language),but with simi

81、lar meaning.Middle English was from around the 12th to the 15th century.Many things played an important part in the 66.(develop)of this new type of English.The most contribution was from the Normans,a French-speaking people 67. defeated England and took control of the country in 1066.However,the Nor

82、man Conquest did not affect English as much as the Angles and the Saxons victory about 600 years earlier,which led to Old English 68.(replace)Celtic.Modern English appeared during the Renaissance in the 16th century.The question of whether English will keep on 69.(change) in the future is easy to an

83、swer.70. is certain that people will keep inventing new words and new ways of saying things.答案61.from62.called63.had become64.puzzled65.languages66.development67.who/that68.replacing69.changing70.It第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错

84、误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Not all people like to work and everyone likes to play.All over the world men and woman,boys and girls enjoy sports.Since long ago,many adults and children called the

85、ir friends together to spend hours,even days play games.One of the reasons why people like to play is that sports help them to live happy.In another words,they help to keep people strong.When people play games,they move a lot.That is how sports are good activities for their health.Having fun with th

86、eir friends make them delighted.Many people enjoy sports by watching the others play.In big American cities,thousands sell tickets to watch football or basketball games.答案Not all people like to work andbut everyone likes to play.All over the world men and womanwomen,boys and girls enjoy sports.Since

87、 long ago,many adults and children have called their friends together to spend hours,even days playplaying games.One of the reasons why people like to play is that sports help them to live happyhappily.In anotherother words,they help to keep people strong.When people play games,they move a lot.That

88、is howwhy sports are good activities for their health.Having fun with their friends makemakes them delighted.Many people enjoy sports by watching others play.In big American cities,thousands sellbuy tickets to watch football or basketball games.第二节书面表达(满分25分)请根据以下提示介绍我国第一飞天女刘洋。1.1978年10月出生,1997年8月入伍

89、。2.2012年6月16日和另外两名宇航员乘神舟九号宇宙飞船进行太空飞行,2012年6月29日返回,成为中国第一飞天女。通过这次太空飞行她为中国航天事业的发展做出了巨大贡献。3.善良友好,勤奋自信。参考范文LiuYangisthefirstwomanastronautinourcountrytovisitouterspace.ShewasborninOctober1978andjoinedthearmyinAugust1997.OnJuly16,2012,shetraveledintospacewithanothertwoastronautsonShenzhouspacecraftandsafelyreturnedonJune29,2012,makingherthefirstChinesewomanastronautwhohasvisitedspace.ThroughthisspaceflightshehascontributedgreatlytoChinasspacedevelopment.Whatisasimpressiveashercareerasanastronautishergoodnature:kind-hearted,diligentandconfident,animportantfactorforhersuccess.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1