1、2020 年高一英语下学期期末阅读理解专项讲解练习第一套Reading Comprehension(40 分)Section A(30 分)Directions:Read the following three passages.Each passage is followed by severalquestions or unfinished statements.For each of them there are four choices markedA,B,C and D.Choose the one that fits best according to the informatio
2、n given inthe passage you have just read.AWe Are Now Open Daily thru Columbus DayThe museum and store are open from 10 a.m.to 5 p.m.throughout the season.Trolley rides start with the first departure at 10:05 a.m.and continue until the end ofthe day with the last ride being at 4:15 p.m.We are open Ra
3、in or Shine!Ice Cream&Sunset Trolley Ride Special($3.50 per person)At 7:30 p.m.,every Wednesday and Thursday evening in July and August,joinus for a special sunset trolley ride with ice-cream included.Bring the whole family!April 30 to May 21May 28 to October 10October 15 to October 30Open Saturdays
4、 and Sundays OnlyOpen Every DayOpen Saturdays and Sundays OnlyRegular FaresAdmission includes unlimited trolley rides,access to the Museum Grounds andExhibits,and use of our picnic areas to enjoy your own picnic lunch.1.From now on to Columbus Day,the museum is open _.A.only on Sundays and Saturdays
5、B.on sunny daysC.every dayD.all of the above2.If a family of 4 persons one senior,a couple and a 12-year-old boy are takinga sunset trolley ride,how much is the total admission fee?A.$18.B.$25.5.C.$33.D.$39.5.3.Which one of the following is NOT included in the admission?A.Unlimited sunset trolley ri
6、de.B.Access to the Museum Grounds.C.A visit to the Museum Exhibits.D.A use of the museum picnic areas.【答案】CBA【解析】这是一篇实用文体,介绍了该博物馆开放的时间,各种优惠活动,不同人群的票价等。Senior Citizens:$5.50Adults:$7.50Children(Ages 616):$5.00Children 5 and under:FreeDiscounts are available for tour groups.这段实用文所设计的题型都是细节理解题。1.C,根据文章
7、第一句话 We Are Now Open Daily thru Columbus Day,可知每天开放,daily open2.B,此题需要看科尔格表格,关于不同人群的票价,老人 5.5,两位成年人 7.52=15,一位 12 岁的孩子 5,三者相加,25.5,所以答案为 B3.A,提 示 在 第 一 个 表 格 上 的 Ice Cream&Sunset Trolley Ride Special($3.50 perperson),和本文最后一句话,Admission includes unlimited trolley rides,access to theMuseum Grounds and
8、 Exhibits,and use of our picnic areas to enjoy your own picniclunch,所以答案为 A,注意文中说不限次数的是 trolley rides,不是 Sunset Trolley RidesBWinners ClubYou choose to be a winner!The Winners Club is a bank account specially designed for teenagers.It hasbeen made to help you better manage your money.The Winners Clu
9、b is atransaction account(交易账户)where you receive a key-card so you can get to yourmoney 24/7 thats 24 hours a day,7 days a week!Its a club with impressive features for teenagers:No account keeping fees!Youre no millionaire so we dont expect you to pay large fees.In fact,thereare no account keeping o
10、r transaction fees!Excellent interest rates!You want your money to grow.The Winners Club has a good rate of interestwhich gets even better if you make at least two deposits(储蓄)without taking themout in a month.ConvenientTeenagers are busy we get that.You may never need to come to a bank atall.With t
11、he Winners Club you can choose to use handy tellers and to bank fromhome using the phone and the InternetYou can have money directly depositedinto your Winners Club account.This could be your pocket money or your pay fromyour part-time job!Mega magazine includedAlong with your regular report,you wil
12、l receive a FREE magazine full of goodideas to make even more of your money.There are also fantastic offers andcompetitions only for Winners Club members.The Winners Club is a great choice for teenagers.And it is so easy to join.Simplyfill in an application form.You cant wait to hear from you.Its th
13、e best way tochoose to be a winner!4.The Winners Club is a bank account intended for _.A.parentsB.teenagersC.winnersD.adults5.Which of the following is TRUE about the Winners Club?A.Special gifts are ready for parents.B.The bank opens only on work days.C.Services are convenient for its members.D.Fee
14、s are necessary for the account keeping.6.If you want to be a member of the Club,you must _.A.be an Internet userB.be permitted by your parentC.have a big sum of moneyD.be in your twenties7.What is the purpose of this text?A.To set up a club.B.To provide part-time jobs.C.To organize key-cards.D.To i
15、ntroduce a new banking service.【答案】BCBD【解析】这是一篇实用文体,介绍了一种为青少年设计的新型银行。4.考点:细节理解从第一段第一句:The Winners Club is a bank account specially desighed for teenagers.可见,这是一个为青少年设计的银行。选 B。5.考点:细节理解A 项文章未提及,B 选项在文章第一段最后一句 7 days a week 可知是错误的,D 选项根据文 章第 一 个小 标 题 no account keeping fees 可知是错误的,而根据文章第三点 的Convenient
16、 可知该银行的服务是非常方便的。选 C。6.考点:细节理解根据文章最后一段第二行 You will have to get permission from your parent or guardian.你必须经过你父母或者监管者的同意。选 B。7.考点:主旨大意根据文章第一句 The Winners Club is a bank account specially designed for teenagers.可见,这是一个为青少年设计的银行以及后文中对于该种银行的介绍可知是在介绍新的银行服务项目。选 D。CWhen first entered,Vanak Restaurant does n
17、ot look like much of a restaurant,but once the pleasant smells of kabob(烤肉串)hit the senses,you are incapable ofcalling it anything less.Owned by a local couple,this Persian restaurant has an inviting,homelikeatmosphere that many restaurants lack.The space is small with only a few dining tables and n
18、early no decoration,butthe environment is truly charming.Lying in a hardly noticeable street corner,the restaurant still attracts allcustomers,especially those experienced in the delights of Middle Eastern cooking.A common sight is that of old Persian men sitting in the corner talking loudlyabout wo
19、rld topics,watching news events on TV,drinking a black tea known asPersian chai,an reading local Persian newspapers all the while trying to finish offtheir plates piled with food.The variety of food at the restaurant is limited,but the amount of each dish isfairly large.Most of the meals can serve t
20、wo people and are under$10,so not only isit affordable but practical as well.The food,especially appeals to health-conscious eaters because each dish isvery healthy,made with limited fat and oil and served straight off the grill(烤肉架).The main dish that the restaurant is popular for is its kabobs,whi
21、ch are differentstyle of grilled meat.One delicious and extremely healthy dish is the Joojeh Kabob,which is made ofgrille chicken pieces served with cither rice or bread.Another great kabob is theCbelo Kabob,kabob consisting of grilled beef.Although the restaurant is small,the atmosphere and the foo
22、d is delicious.It is aplace that should not be overlooked.8.When first entering the restaurant,one can find that it _.A.is splendidly decoratedB.has pleasant smells of kabobsC.is crowded with dining tablesD.looks like a common restaurant9.What activity is also mentioned apart from dining in the rest
23、aurant?A.Watching news events on TV.B.Drinking a kind of black coffee.C.Reading local English newspapers.D.Discussing world topics in low voices.10.What is the dish Joojeh Kabob mainly made of?A.Rice B.Chicken C.Bread D.Beef11.It can be inferred from the passage that the restaurant _.A.occupies a la
24、rge spaceB.owns a favorable locationC.is popular for its special foodD.has a quiet environment inside【答案】BABC【解析】说明文:Vanak 餐厅的介绍8.细节理解题,first entering the restaurant 定位,找到首段首句首句,but 后面 thepleasant smells of kabob 与 B 选项一致9.细节理解题,apart from dinning 定位,要找到除了吃还能在该餐厅干嘛,定位不太明显可参照选项 TV,coffee,newspaper 等,
25、找到第五段第一句,talking loudly 排除 D;watchingTV 符合 A;black tea 排除 B;Persian newspaper 排除 C10.细节理解提,根据Joojeh Kabob定位,找到倒数第二段made of grilled chicken piece确定 B11.推理判断题,结合已经做过的题目可以确定 C。其他选项:第三段首句 the space is small与 A 矛盾;第四段首句 hardly noticeable street corner 与 B 矛盾;第五段首句 talkingloudly(也是第 57 题 D 选项的错误原因)与 D 矛盾D
26、Since1984,Philadelphiahasbeencleaningupitsart.Onebyone,graffiti-covered walls are being changed into outdoor art.So far,more than 1,800murals(壁画)have been painted.Philadelphia now has more murals than any otherAmerican city.The walls that were once ugly with graffiti(涂鸦)are now covered with beautifu
27、lpictures of historical heroes and modern art,thanks to the Mural Arts Program(MAP).Its work makes schools and public places attractive,and its citizens very proud.Theprogram began as part of Philadelphias Anti-Graffiti Network.Jane Golden is theMAPs artistic director.When people ask me what ow prog
28、ram is about,she says,Ianswer them with one word:hope.Each year,the MAP offers youth art programsand workshops.Some one-time graffiti writers even help paint MAP murals.The MAPs work,says Golden,is all about developing a sense of community(社区).When a neighborhood requests a mural,the MAP works with
29、the people there todevelop a message.Some messages have been Safe Streets,Love and Care,and Peace Walk.The MAP receives up to 50 requests for murals each week.Last year,the workerspainted 140 murals.The making of a mural enters peoples collective memory as an extraordinary,pleasant moment in neighbo
30、rhood history says Golden,who began as a muralist inLos Angeles.12.What can be the best title for the text?A.Love,from Graffiti Writers to MuralistsB.MAP,a New Company in PhiladelphiaC.Jane,an Excellent Mural ArtistD.Hope,One Wall at a Time13.What is the Mural Arts Program in Philadelphia aimed at?A
31、.Helping the young find jobs.B.Protecting the neighborhood.C.Fighting against graffiti.D.Attracting more visitors.14.How does the MAP decide on the message for a mural?A.By having discussions with people in the community.B.By seeking advice from the city government.C.By learning from the young graff
32、iti writers.D.By studying the history of the city.15.Which of the following words best describes the work of the MAP?A.Difficult.B.Dangerous.C.Experimental.D.Successful.【答案】DCAD【解析】说明文:介绍了美国的费城把墙壁上丑陋的涂鸦清除掉,换上了描述历史英雄和现代艺术的壁画,并且根据社区需要定制不同主题的壁画,比如“安全街区”,“关爱”“和平徒步”等。12.D,主旨大意题,根据首段及尾段,把两段的大意结合在一起,得到本文主旨
33、大意为“社区墙壁丑陋的涂鸦不再,取而代之的是传播正能量的壁画”所以答案为 D13.C,细节理解题,根据第二段中的 The program began as part of PhiladelphiasAnti-Graffiti Network.可以得知,该项行动是“反涂鸦”活动的一部分。答案为 C14.A,细节理解题,根据第三段 When a neighborhood requests a mural,the MAP workswith the people there to develop a message.中的 work with people there,可以得知答案为 A15.D,判断
34、推理题,通过整篇文章的阅读,我们知道 MPA 的工作是非常有成效的。所以答案为 D第二套Reading Comprehension(40 分)Section A(30 分)Directions:Read the following three passages.Each passage is followed by severalquestions or unfinished statements.For each of them there are four choices markedA,B,C and D.Choose the one that fits best according t
35、o the information given inthe passage you have just read.ACan dogs and cats live in perfect harmony in the same home?People who arethinking about adopting a dog as a friend for their cats are worried that they willfight.A recent research has found a new recipe of success.According to the study,if th
36、e cat is adopted before the dog,and if they are introduced when still young(less than 6 months for cats,a year for dogs),it is highly probable that the two petswill get along swimmingly.Two-thirds of the homes interviewed reported a positiverelationship between their cat and dog.However,it wasnt all
37、 sweetness and light.There was a reported coldnessbetween the cat and dog in 25%of the homes,while aggression and fighting wereobserved in 10%of the homes.One reason for this is probably that some of theirbody signals were just opposite.For example,when a cat turns its head away itsignals aggression
38、,while a dog doing the same signals submission.In homes with cats and dogs living peacefully,researchers observed a surprisingbehaviour.They are learning how to talk each others language.It is a surprise thatcats can learn how to talk dog,and dogs can learn how to talk Cat.Whats interesting is that
39、both cats and dogs have appeared to develop theirintelligence.They can learn to read each others body signals,suggesting that thetwo may have more in common than was preciously suspected.Once familiar witheach others presence and body language,cats and dogs can play together,greet each other nose to
40、 nose,and enjoy sleeping together in the sofa.They caneasily share the same water bowl and in some cases groom(梳理)each other.The significance of this research on cats and dogs may go beyond pets-topeople who dont get along,including neighbors,colleagues at work,and evenworld superpowers.If cats and
41、dogs can learn to get along,surely people have agood chance.1.The underlined word“swimmingly”in paragraph1 is closest in meaning to_.A.earlyB.sweetlyC.quicklyD.smoothly2.Some cats and dogs may fight when_.A.they are cold to each otherB.they look away from each otherC.they misunderstand each others s
42、ignalsD.they are introduced at an early age3.It is suggested in paragraph 4 that cats and dogs_.A.have common interestsB.are less different than was thoughtC.have a common body langageD.are less intelligent than was expected4.What can we human beings learn from cats and dogs?A.We should learn to liv
43、e in harmonyB.We should knows more about animalsC.We should live in peace with animalsD.We should learn more body languages【答案】DCBA【解析】本文是一篇说明文。通过科学研究表明猫和狗在一定的情况下是能够和平相处的。如果先收养猫(并且猫不足 6 个月大,狗不足一岁大),他们就能顺利地和平相处。通过观察他们不能和平相处的原因是他们之间误解了彼此的身势语而造成的。但有趣的是猫和狗能够相互学习彼此的身势语,这样他们就能和平相处。1.D 考查推测词义。如果先收养猫并且猫不足 6
44、 个月大,狗不足一岁大,他们就能顺利的和平相处。Two-thirds of the homes interviewed reported a positive relationship betweentheir cat and dog.这句话中的 positive relationship,说明了猫狗之间能够和平相处。2.C 考查细节理解。根据第二段 while aggression and fighting were observed in 10%ofthe homes.One reason for this is probably that some of their body signa
45、ls were justopposite.可知选 C。3.B 考查细节理解。根据文章第四段中的 They can learn to read each others bodysignals,suggesting that the two may have more in common than was preciouslysuspected.可知 B 正确。4.A 考查推理判断。根据文章的最后一段可知,在动物王国,人们公认的猫和狗都能和平相处,何况人呢?BAccording to the US government,wind farms off the Pacific coast couldp
46、roduce 900 gig watts of electricity every year.Unfortunately,the water there is fartoo deep for even the tallest windmills to touch bottom.An experiment under wayoff the coast of Norway,however,could help put them anywhere.The project,called Hywind,is the worlds first large-scale deepwater windturbi
47、ne(涡轮发电机).Although it uses a fairly standard 152-ton,2.3-megawatt turbine,Hywind represents totally new technology.The turbine will be fixed 213 feet abovethe water on a floating spar(船用圆材),a technology Hywinds creator,theNorwegian company StatoilHydro,has developed recently.The steel spar,which isf
48、illed with stones and goes 328 feet below the sea surface,will be tied to the oceanfloor by three cables;these will keep the spar stable and prevent the turbine frommoving up and down in the waves.Hywinds stability in the cold and rough seawould prove that even the deepest corners of the ocean are s
49、uitable for windpower.If all goes according to plan,the turbine will start producing electricity sixmiles off the coast of southwestern Norway as early as September.To produce electricity on a large scale,a commercial wind farm will have to usebigger turbines than Hywind does,but its difficult enoug
50、h to balance such a largeturbine so high on a floating spar in the middle of the ocean.To make that turbineheavier,the whole spars to design a new kind of wind turbine,one whosegearbox(变速箱)sits at sea level rather than behind the blades(see picture)Hywind is a test run,but the benefits for perfectin
51、g floating wind-farmtechnology could be extremely large.Out at sea,the wind is often stronger andsteadier than close to shore,where all existing offshore windmills are planted.Deep-seafarmsareinvisiblefromland,whichhelpsovercomethewindmill-as-eyesore objection.If the technology catches on,it will op
52、en up vastareas of the planets surface to one of the best low-carbon power sourcesavailable.5.The Hywind project uses totally new technology to ensure the stability of _.A.the cables which tie the spar to the ocean floorB.the spar which is floating in deep-sea waterC.the blades driven by strong and
53、steady sea windD.the stones filled in the spar below the sea surface6.To balance a bigger turbine high on a flatting spar,a new type of turbine is to bedesigned with its gearboxsitting _.A.on the sea floorB.on the spar topC.at sea levelD.behind the blades7.Wide applications of deepwater wind power t
54、echnology can _.A.solve the technical problems of deepwater windmillsB.make financial profits by producing more turbinesC.settle the arguments about environmental problemsD.explore low-carbon power resources available at sea【答案】BCD【解析】本文是一篇说明文。描述了挪威一个公司开发研制的深海风能技术。这篇文章虽然看上去很复杂,很难读懂,实际上题型设计非常简单易选。5.B
55、 细节理解题。根据第二段倒数第三句可知,该工程采用了全新的技术,是为了确保漂浮在深海水域中的圆材的稳定。6.C 细节理解题。根据第三段最后一句可知,为了使较大的涡轮发电机能在圆材上保持平衡,公司计划设计新的发电机,其变速箱在海平面上。7.D 细节理解题。根据最后一段最后一句可知,深海风能技术的广泛应用可能会在海洋上开发出可使用的低碳能源。CThey are the sort of friends who are so close they trust each other with their lives.If one falls,the other is there to catch him
56、.They are Wellman,whose legs were permanently injured nine years ago in arock-climbing accident,and Corbett,an experienced rock climber.Together,theyclimbed up Half Dome,the famous 2,000-foot rock in the Yosemite National Park,through one of the most difficult routes(路线).During the climb,Corbett too
57、k the lead,hit in the metal spikes(尖状物)thatguided the ropes and climbed up.Then,after Wellman pulled himself up the rope,Corbett went down to remove the spikes and climbed up again.This process wasrepeated time and again,inch by inch,for 13 days.Wellmans job was not easyeither.He got himself up the
58、rope through upper body strength alone.In all,Wellman figured that he had done 5,000 pull-ups up the rope on the climb.However,when the two men first met,they never talked about climbing.“Heknew that was how I got injured.”Wellman said.Until one day Wellman decidedthat he wanted to climb again and t
59、hey started training.Their climb of Half Dome was not all smooth.At one point,pieces of rock gaveway,and Corbett dropped down quickly.Wellman locked their rope in place,stopping the fall at 20 feet.His quick action probably saved his friends life.“Your partner can save your life you can save your pa
60、rtners life,”Wellmansaid as the pair received congratulations from friends.“There are real close ties.”8.Which of the following was a challenge for Corbett in climbing Half Dome?A.To climb up to remove the spikes.B.To climb it twiceC.To do 5,000 pull-ups up the rope.D.To lock the rope in place.9.Why
61、 did the two men never talk about climbing when they first met?A.Corbett was poorly trained.B.Wellman had lost interest in climbing.C.Corbett didnt want to hurt Wellman.D.Wellman hadnt decided whether to climb again.10.What do we know about Wellman?A.He climbed Half Dome by himself.B.He was disabled
62、 in a trafficaccident.C.He stopped rock-climbing for some time.D.HewassavedbyCorbett during the climb.11.The main idea of the text is that.A.two heads are better than oneB.friendship is precious in lifeC.the disabled should never give upD.a man can be destroyed but cannot be defeated【答案】BCCB【解析】这是一篇
63、记叙文,描述了两位可以性命相托的两位朋友一起攀爬著名的半圆山的故事,作者想要表达的是:在现实生活中,不管作什么事情,人人互助就能克服任何困难,甚至挽救生命。Wellman 和 Corbett 的经历恰好印证了这个道理。8.B,细节理解题。根据文章可知,C 项和 D 项是 Wellman 所为,因此排除。根据第六段可知,Corbett 在攀爬之中掉了下去,是 Wellman 及时固定住缆绳阻止住他下落,他得再次攀爬上去,对他来说这是个最大的挑战,因此选择 B 项。9.C,推理判断题。根据句子 when the two men first met,they never talked aboutcl
64、imbing.“He knew that was how I got injured.”Wellman said 和Wellman,whoselegs were permanently injured nine years ago in a rock-climbing accident 可知,他们没有谈论攀岩是因为 Corbett 不想伤害 Wellman 这个残疾人的自尊。A、B、D 项没有提及。10.C,推理判断题。根据第五段可知,Wellman 过了一段时间才决定再次攀岩,于是他们二人共同训练,因此 C 项正确。A 项课文中没有提及;B 项错在 in a traffic accident
65、,应为 ina rock-climbing accident;D 项错误,应为 Wellman 挽救了 Corbett 的生命。11.B,主旨大意题。通读全文可知,Wellman 和 Corbett 通过在攀岩活动中互相帮助,战胜困难,甚至挽救生命的事迹,歌颂了友谊之珍贵,文末的 There are real close ties 也能说明 C 项正确。D“Mum,what does it mean when someone tells you that they have a skeleton(骨骼)in the closet(衣 橱)?”Jessica asked.“A skeleton
66、in the closet?”her motherpaused thoughtfully.“Well,its something that you would rather not have anyoneelse know about.For example,if in the past,someone in Dads family had beenarrested for stealing a horse,it would be a skeleton in his familys closet.Hereally wouldnt want any neighbor to know about
67、it.”“Why pick on my family?”Jessicas father said with anger.“Your familyhistory isnt so good,you know.Wasnt your great-great-grandfather a prisonerwho was transported to Australia for his crimes?”“Yes,but people these days saythat you are not a real Australian unless your ancestors arrived as prison
68、ers.”“Gosh,sorry I asked.I think I understand now,”Jessica cut in before things grew worse.After dinner,the house was very quiet.Jessicas parents were still quite angrywith each other.Her mother was ironing clothes and every now and then she glaredat her husband,who hid behind his newspaper pretendi
69、ng to read.When shefinished,she gathered the freshly pressed clothes in her arms and walked toJessicas closet.Just as she opened the door and reached in to hang a skirt,abony arm stuck out from the dark depths and a bundle of white bones fell to thefloor.Jessicas mother sank in a faint(晕倒),waking on
70、ly when Jessica put a cold,wet cloth on her forehead.She looked up to see the worried faces of her husbandand daughter.“What happened?Where am I?”she asked.“You just destroyed theschools skeleton,Mum,”explained Jessica.“I brought it home to help me withmy health project.I meant to tell you,but it se
71、emed that as soon as I mentionedskeletons and closets,it caused a problem between you and Dad.”Jessica lookedin amazement as her parents began to laugh madly.“Theyre both crazy,”shethought.12.According to Jessicas mother,“a skeleton in the close”means _.A.a family honorB.a family secretC.a family st
72、oryD.a family treasure13.What can we learn about some Australians ancestors form Paragraph 2?A.They were brought to Australia as prisoners.B.They were the earliest people living in Australia.C.They were involved in some crimes in Australia.D.They were not regarded as criminals in their days.14.Jessi
73、cas mother fell down into a faint because she was _.A.knockedB.frightenedC.injuredD.surprised15.Jessicas parents laughed madly at the end of the story probably because_.A.they were crazyB.they were over excitedC.they realized their misunderstandingD.they both thought theyhad won the quarrel【答案】BCCB【
74、解析】这是一篇记叙文,12.B,词义猜测题,根据第一段母亲所说的话“its something that you would rather nothave anyone else to know about”“它是一件你不希望其他人所知道的事情”,选择 B。13.A,细节理解,由第二段”Yes,but people these days say that you are not a realAustralian unless your ancestors arrived as prisoners”,“如今的人们说如果你的祖先不是以囚犯的身份到达澳大利亚的话,那么你就不是一个真正的澳大利亚人。”
75、选择 A14.B,细节理解题,由第三段“Just as she opened the door and reached in to hang askirt,a bony arm stuck out from the dark depths and a bundle of white bones fell tothe floor.”“正当她打开门伸进手去挂短裙的时候,一只骨头胳膊从暗处伸出来然后一堆骨头摔倒了地板上。”得出妈妈因该是被吓晕的。15.C,判断推理题,结合全文理解,开头讲述了 Jessica 的一个提问“Mum,what does itmean when someone tells
76、you that they have a skeleton(骨骼)in the closet(衣橱)?”引出了父母之间的争论,之后妈妈被孩子藏在衣橱中的用来完成学校课题的骷髅吓晕过去,最后 Jessica 解释时说,“I meant to tell you,but it seemed that as soon as I mentionedskeletons and closets,it caused a problem between you and Dad.”即本想告诉妈妈衣橱里的骷髅的情况,可是每当提到骷髅和衣橱的问题后却总会让父母之间有摩擦,然而最后真相大白,Jessica 的父母都意识
77、到了这是一个误会,故而狂笑。故而选择 C第三套Reading Comprehension(40 分)Section A(30 分)Directions:Read the following three passages.Each passage is followed by severalquestions or unfinished statements.For each of them there are four choices markedA,B,C and D.Choose the one that fits best according to the information giv
78、en inthe passage you have just read.AThe American west is full of“ghost towns”,where people left everythingbehind to find new homes.Now a“ghost city”is being built in the US.It wont beabandoned.It will be used to test the technology of the future.Called CITE the Center for Innovation,Testing and Eva
79、luation the city will coveran area of 39 square kilometers in the middle of the New Mexico desert.The city wasproposed by Pegasus Global Holdings,a technology company.Why build a city that nobody lives in?Because new technologies may causeproblems or even be dangerous.In a“ghost city”,they can be te
80、sted for safety.“It will be a true laboratory without the problems and safety issues that comewith people living there.Here you can break things and run into things,and get usedto how they work,before taking them out into the market,”said Pegasus managingdirector Robert Brumley in Wired magazine.Wit
81、hout the worry of harming people,any new idea can be tested in this city.Just think about the possibilities driverless cars can move freely on the streets,robot homes can be designed and drone delivery can be used for mailingpackages.Theres just one problem with CITE.“People can suddenly jump out in
82、 frontof something,”Reese Jones,a founder of Singularity University,US,told Fortunemagazine.Jones is worried that even if a technology works perfectly in CITE,it will not workwell in a place full of people.1.The empty city is being built _.A.to help people experience life in a“ghost town”B.for shoot
83、ing moviesC.to test new technologyD.to help people in“ghost towns”settle down2.What do we know about CITE?A.It takes up 39 square kilometers of ocean area.B.It is located in the middle of New York.C.It was started by Singularity University.D.There will be nobody living in it.3.According to Jones,wha
84、t is the problem with CITE?A.It is not a true laboratory.B.Testing in CITE will be expensive.C.There wont be anyone who can fix things if they break in CITE.D.The test results might not work in real cities.4.What might be a suitable title for this text?A.Mysteries of the American westB.Technology of
85、 the futureC.Testing in empty citiesD.Discussions about ghost towns【解析】本文主要介绍了的“空城”的作用:进行技术测试。美国正在建一个被用来测试未来新科技的空城 CITE(创新测试测评中心)。负责建造该城的主管 Robert Brumley 介绍说:它将是一个真正的实验室,在这个实验室不会因有人居住而带来安全问题。你还可以把东西打烂,可以在产品推向市场之前试用。CITE 仅有的问题是:即使新科技可以在 CTIE 中运行顺利,它能否在一个有人生活的真正城市运行得很好呢?1.C。根据第一段最后一句话 It will be used
86、 to test the technology of the future.可以得知:鬼城即空城将被用来测试未来的科技。2.D。根据第三段对空城的描述 Why build a city that nobody lives in?可知,在这个新建的城市,不会有人类居住。3.D。根 据 最 后 一 段 最 后 一 句 话 Jones is worried that even if a technology worksperfectly in CITE,it will notwork well in a place full of people.可知,Jones 担心即使新科技可以在 CTIE 中运
87、行顺利,它在一个充满了人类的城市不见得会运行得很好。4.C。综合文章主要内容,可以得出本文解释了 CTIE(创新测试测评中心)的创建目的及可在此进行测试的项目,最后提出可能存在的相关问题,综合起来就是“空城测试”这一主题,所以选 C。BIf you live in Shanghai,you might have taken a“lesson”in sorting(分类)garbage,as the city introduced new garbage-sorting regulations(规章)on July 1,2019.As Chinas first city to carry out
88、 strict regulations on garbage sorting andrecycling,Shanghai requires its residents to sort garbage into four categories(类别),namely recyclable,harmful,dry and wet waste.If people fail to sort their garbageproperly,they can be fined up to 200 yuan.Since the regulation took effect,the amount of total
89、daily waste in Shanghai hasbeen reduced by an average of 15,500 tons,dropping 26 percent from the end of2018,while the average daily weight of recyclables hits 4,500 tons,five times higherthan the end of 2018,according to the Shanghai Landscaping and CityAppearance Administrative Bureau.The city als
90、o rebuilt 21,000 waste-sorting stations and more than 40,000 wastebins have been updated.The citys waste collection and transportation system iscomplete,according to the bureau.“Proper waste sorting protects the environment and saves natural resources,”said Deng Jianping,director of the bureau.“Led
91、by the central government,Shanghai is making efforts to develop long-term solutions to garbagemanagement.”However,there have also been some problems.Some people complained thatit is difficult to deal with wet garbage,as they are asked to remove wet garbagefrom its bag when dumping.According to the s
92、orting rules,the wet garbage mustgo in the wet waste bin and the bag must go in the dry waste bin.This separation is necessary,as it ensures that the wet garbage will decompose(分解)properly and become useful organic(有机的)waste,the bureau said.Plastic bags can affect this process.Some people in Shangha
93、i are instead usingpaper bags that can biodegrade(生物降解)or plastic containers that can bewashed and reused,according to Xinhua.5.People in Shanghai are asked to sort their garbage into the _ categories.A.recyclable,dry,harmful and kitchen wasteB.recyclable,kitchen,dry and“other”wasteC.harmful,recycla
94、ble,dry and“other”wasteD.harmful,recyclable,dry and wet waste6.What does the third paragraph tell us?A.The garbage-sorting regulation has already brought improvements.B.Recyclable waste comes out to two-thirds of the total daily waste.C.In 2019,people produced less waste than in 2018.D.Shanghai need
95、s stricter rules to deal with waste.7.According to Deng Jianping,Shanghai _.A.has added more than 40,000 waste binsB.has had problems with garbage managementC.will help other cities make garbage-sorting regulationsD.is still looking for long-term solutions to deal with garbage8.What does“this proces
96、s”in the last paragraph refer to?A.The process of sorting garbage.B.The process of dumping wet waste.C.The process of decomposing wet waste.D.The separation of wet waste and dry waste.【解析】本文主要介绍了上海自 2019 年首先在中国试行垃圾分类,上海市的居民被要求垃圾按照可回收垃圾,有害垃圾,干垃圾和湿垃圾四类进行分类。垃圾分类发挥了积极的作用,如改善环境和节约能源,但是同时垃圾分类也带来一些问题,如湿垃圾处
97、理比较麻烦,引起人们的一些抱怨,塑料袋的使用也影响了垃圾分类。一些人用可以降解的纸袋或可以循环使用的塑料盒来代替塑料袋。5.D。根据第二段的 into four categories(类别),namely recyclable,harmful,dry andwet waste,可知答案为 D6.A。此题考查主题句,主题句一般看首句和尾句,第三段的主题句为首句,所以答案为 A7.D。这篇文章中出现 Deng Jianping 并引用他的话,只有一句“Proper waste sortingprotects the environmentandsaves natural resources,”sa
98、id Deng Jianping,director of the bureau.“Led by the central government,Shanghai is makingefforts to develop long-term solutions to garbage management.”,所以选 D。其他选项虽然也是文章中提及的,但是不是 Deng Jianping 说的。8.C。塑料袋会影响湿垃圾的降解。所以答案为 C。CHumans share Earth with many different kinds of wildlife.However,many of ourani
99、mal and plant friends may not be around for much longer.According to the first comprehensive report on biodiversity released by theUnited Nations in May 2019,1 million of Earths 8 million species are in danger ofextinction,including amphibians(两栖动物),marine mammals(海洋哺乳动物)andinsects.Humans are mainly
100、 to blame for this,according to the report.The worldspopulation has more than doubled(from 3.7 to 7.6 billion)in the last 50 years.Humans have used more than a third of the worlds land and 75 percent offreshwater supplies to grow crops and keep livestock(牲畜).As a result,there arefewer habitats and n
101、atural resources available for animals,as well as more pollution.Climate change is another reason.The worlds coral reefs are suffering fromclimate change.If the world warms up by another 0.5 C,coral reefs will be reducedin size by 70 to 90 percent,the report said.This has led scientists to believe t
102、hat there could be a sixth mass extinction,thefirst to be caused by humans,according to the Guardian.There have been fivemass extinctions before,the last being 65 million years ago.That was when dinosaurswent extinct.To deal with this problem,many countries have taken action.For example,China starte
103、d banning(禁止)ivory trading in 2016,China Daily reported.According to HuffPost,there are things that we can do personally to save animalspecies.For example,we can avoid buying products that come from animals anduse less water.“Each individual action has an effect and every person can make a differenc
104、e through a mass we can turn the tide,”said Claudia Sobrevila from the GlobalWildlife Program,according to the World Bank.9.What does the UNs report tell us?A.Many species are at risk of extinction.B.Humans are not being friendly to animals and plants.C.Earth is no longer a suitable place for wildli
105、fe.D.Little was done to protect wildlife in 2019.10.What are the two major causes of this problem?A.A growing population and pollution.B.Pollution and climate change.C.Climate change and human activity.D.A growing population and wasted resources.11.The possibility of a sixth mass extinction shows th
106、at _.A.the problem is normalB.the problem is seriousC.humans will go extinct as wellD.nothing can be done to save most animals12.What do we know from the last two paragraphs?A.Many countries have taken action.B.Every persons effort matters.C.Humans should raise more animals.D.Animal products will no
107、t be available.【解析】本文主要介绍了人类在地球上的发展导致了很多野生动植物的灭绝,地球人口的不断增长,占用了更多的自然资源,很多野生动植物失去了栖息地,造成数量减少甚至归零。另外一个原因是气候变化,温度上升会使珊瑚数量急剧减少。由此,科学家们相信可能会导致第六次地球大灭绝,之前已经有了五次大灭绝,最后一次发生在六千五百万年前。各个国家都在采取行动,作为我们个人能做的事情就是,为了避免生物灭绝,我们不要购买象牙等产品,没有买卖就没有伤害。9.A。根据第二段中 released by the United Nations in May 2019,1 million of Earth
108、s 8million species are in danger of extinction,可知,地球物种正在慢慢消失。答案为 A。10.C。导致物种灭绝的原因文章提及两个,Humans are mainly to blame for this.以及Climate change is anotherreason.所以此题答案为 C。11.B。此处说的是问题的严峻性,所以此题选 B。12.B。最后两段号召每个人都行动起来,Each individual action has an effect and everyperson can make adifference,所以答案为 B。DAs t
109、he novel coronavirus rapidly spreading to about 70 nations,many countriesare canceling their major sporting and cultural events.Already,major domestic events in China,including the National PeoplesCongress and the World Athletics Indoor Championships,have already beenpostponed.Now the rest of the wo
110、rld seems to be following suit.The world of soccer is also being affected.In Italy,several matches in Februarywere played behind closed doors(without spectators).Meanwhile,entire soccerleagues in Japan,South Korea,and Chinas Super League have all been placedon hold(暂停).There is also the possibility
111、that Euro 2020 an international soccertournament for European teams could be cancelled.When asked about thecancellations,FIFA president Gianni Infantino said,“The health of persons is muchmore important than any football game.If games have to be postponed,then wehave to go through that.”The outbreak
112、 is also impacting cultural events around the world.FacingEuropes largest coronavirus epidemic,with over 2,000 confirmed cases(确诊病例)so far,Italy also cut short its iconic Venice carnival(狂欢节)and Milan Fashion Weekshow.The latter was being live-streamed from an empty theater.Now,the biggest event in
113、doubt is the Tokyo 2020 Olympic Games.Held everyfour years,the event attracts hundreds of thousands of people and has not beenpostponed since 1944 due to World War II.Set to begin on July 24,Japaneseofficials remain optimistic.In a press conference,Toshiro Muto,Tokyo 2020 CEO said,both the Olympics
114、and Paralympics(残奥会)will go ahead as planned.He added,“The situation of the coronavirus infection is difficult to predict,but we will takemeasures so that well have a safe Olympic Games.”Speaking to the Washington Post about the Games,infectious diseaseresearcher Yvonne Maldonado said,“You bring man
115、y people together,and thenyou ship them back all over the world:Thats the perfect way to transmit.If youwant to disseminate(传播)a disease,that would be the way to do it.”On Feb 26,the World Health Organization said the virus was spreading fasteroutside China than inside for the first time,prompting(敦
116、促)many countries to followChinas strict isolation measures.13.What does the underlined phrase“following suit”in Paragraph 2 probablymean?A.Doing what you want.B.Doing what you are told.C.Doing what others are doing.D.Doing what others dont do.14.What do we know about some events in different countri
117、es?A.Venice Carnival was live streamed this year.B.Euro 2020 will probably not be held as planned.C.Many soccer matches were canceled in Italy last month.D.Soccer leagues in Japan and South Korea played behind closed doors.15.What would Yvonne Maldonado suggest to Japanese officials about the 2020Ol
118、ympics?A.They should put it off.B.They should give it up.C.They should hold it as scheduled.D.They should change to another city.【解析】本文主要介绍了 2020 年全球爆发新冠肺炎,很多国家为此取消了很多的体育赛事和文化节,作为世界上最盛大的体育赛事奥运会的命运如何呢?2020 年的东京奥运会会因此取消吗?13.C。第二段中提及 major domestic events in China,including the NationalPeoples Congress
119、 and the WorldAthletics Indoor Championships,have alreadybeen postponed.很多重要活动都已经延期,世界其他地区和 国家也要照此办理。所以此处答案为 C。14.B。这是一个细节阅读题,A 选项,今年的 Venice Carnival 现场直播,文中说的是该活动已经终止 Italy also cut short its iconic Venice carnival(狂欢节)and Milan FashionWeek show。B 选项在文中有明确的提 及,There is also the possibility that Eu
120、ro 2020 an international soccer tournament for European teams could be cancelled.所以此题答案为 B。A。首先定位 Yvonne Maldonado 出现的地方,infectious disease researcher YvonneMaldonado said,“Youbring many people together,and then you ship themback all over the world:Thats the perfect way to transmit.Ifyouwanttodissem
121、inate(传播)a disease,that would be the way to do it.”从他的话中,可以看出,如期举行奥运会的风险实在太大了,所以他的观点是延期。第四套Reading Comprehension(40 分)Section A(30 分)Directions:Read the following three passages.Each passage is followed by severalquestions or unfinished statements.For each of them there are four choices markedA,B,C
122、and D.Choose the one that fits best according to the information given inthe passage you have just read.AElixirwritten by Eric WaltersTwelve-year-old Roth becomes a friend of Dr.Banting and his assistant,Mr.Best,whoare in search of a cure for diabetes(糖 尿 病).She finds herself torn between hersympath
123、y for the animals being experimented on and her friendship with Banting andBestGeorge Washingtion Carverwritten by Elizabeth MacleodMeet the“Peanut(花生)Specialist”,George Washington Carver,the inventor andprofessor who made over 325 products out of peanuts Through his agriculturalresearch,he also gre
124、atly improved the lives of countless black farmers in the southernUnited StatesSee also Macleods Albert Einstein:A Life of GeniusThe Inuit Thought of It:Amazing Arctic Innovationswritten by Alootook Ipellie&David MacDonaldExplore more than 40 ideas necessary to Inuit survivalFrom ideas familiar to u
125、s todayto inventive concepts that shaped their lives,celebrate the creativity of a remarkablyintelligent peopleAlso see other books;The Chinese Thought of It by Tingxing Ye andA Native American Thought of It by Rocky Landon and David MacDonaldMade in Canada:101 Amazing Achievementswritten by Bev Spe
126、ncerWhat things do we use daily that have a Canadian connection?Here are 101common things that were invented in Canada or by a Canadian,including theBlackberry,alkaline(碱性)batteries and the Blue Box recycling programNewtonand the Time Machinewritten by Michael McGowanTen-year-old boy Newton has inve
127、nted a time machine to see dinosaurs up closeButit disappears on a test run with his two huge friends,King Herbert and QueenCertrude,in it!Can he save them before time runs out?1.Which of the following best describes Roths feeling in Book 1?A.Painful.B.Curious.C.Frightened.D.Disappointed.2.Which of
128、the following is TRUE according to the passage?A.Animals are mentioned in Book 1 and Book 5.B.Book 3 introduces 40 inventive concepts.C.Alkaline batteries were invented by Dr.Banting.D.George Washington Carver was a black farmer in the US.3.If you are interested in native Americans,you may read the
129、book by _.A.Elizabeth MacleodB.Eric WaltersC.Rocky London&David MacDonaldD.Bev Spencer【答案】AAC【解析】这是一篇说明文,以表格的方式介绍了五本书,书的作者及主要内容。1.A,判断推理题,根据文章中的 She finds herself torn between her sympathy for theanimals being experimented on and her friendship with Banting and Best,对动物的同情,与医生和助手的友谊,让 Roth 很痛苦和煎熬。2.
130、A,细节理解题,用排除的方法,答案为 A3.C,细节理解题,答案为 C,首先定位 native Americans,A Native American Thoughtof It by Rocky Landon and David MacDonald可知,答案为 CBThink about the different ways that people use the wind.You can use it to fly akite or to sail a boat.Wind is one of our cleanest and richest power sources(来源),aswell
131、as one of the oldest.Evidence shows that windmills(风车)began to be used inancient Iran back in the seventh century BC.They were first introduced to Europeduring the 1100s,when armies returned from the Middle East with knowledge ofusing wind power.For many centuries,people used windmills to grind(磨碎)w
132、heat into flour or pumpwater from deep underground.When electricity was discovered in the late 1800s,people living in remote areas began to use them to produce electricity.This allowedthem to have electric lights and radio.However,by the 1940s,when electricity wasavailable to people in almost all ar
133、eas of the United States,windmills were rarelyused.During the 1970s,people started becoming concerned about the pollution thatis created when coal and gas are burned to produce electricity.People alsorealized that the supply of coal and gas would not last forever.Then,wind wasrediscovered,though it
134、means higher costs.Today,there is a global movement tosupply more and more of our electricity through the use of wind.4.From the text we know that windmills.A.were invented by European armiesB.have a history of more than 2800 yearsC.used to supply power to radio in remote areasD.have rarely been use
135、d since electricity was discovered5.What was a new use for wind power in the late l9th century?A.Sailing a boat.B.Producing electricity.C.Grinding wheat into flour.D.Pumping water from underground.6.One of the reasons wind was rediscovered in the 1970s is that.A.wind power is cleanerB.it is one of t
136、he oldest power sourcesC.it was cheaper to create energy from windD.the supply of coal and gas failed to meet needs7.What would the author probably discuss in the paragraph that follows?A.The advantage of wind power.B.The design of wind power plants.C.The worldwide movement to save energy.D.The glob
137、al trend towards producing power from wind.【答案】CBAD【解析】这是一篇说明文,介绍了风能及风能运用的情况。在能源短缺的今天,作为最为洁净、丰富的风能,一定会对我们的生活作出极大的贡献。4.C,细节理解题。根据第二段句子可知,十九世纪末有了电之后,偏僻地区的人们就利用风车发电,于是人们就有了电灯和收音机,因此选择 C 项。根据 windmills began to be usedin ancient Iran back in the seventh century BC 可知,A 项错误,B 项错在 more than;根据末段句子可知,尽管成本较
138、高,人们依然使用风能提供电力,因此 D 项错误。5.B,细节理解题。根据第二段句子可知,人们最初利用风车磨面或抽水,十九世纪末有了电之后,人们又用其发电,因此选择 B 项。6.A,推理判断题。根据最后一段可知,二十世纪七十年代,人们注重环保,而且认识到煤和气的短缺;而风能的特点是洁净、丰富和历史悠久,但是成本较高。综合选择 A 项最佳。7.D,推理判断题。根据末段句子 Today,there is a global movement to supply more andmore of our electricity through the use of wind 可知,接下来作者应该谈论利用风
139、能发电的情况,因此选择 D 项。CDiana Jacobs thought her family had a workable plan to pay for college for her21-year-old twin sons:a combination of savings,income,scholarships,and a modestamount of borrowing.Then her husband lost his job,and the plan fell apart.“I have two kids in college,and I want to say come h
140、ome,but at the sametime I want to provide them with a good education,”says Jacobs.The Jacobs family did work out a solution:They asked and received more aidfrom the schools,and each son increased his borrowing to the maximum amountthrough the federal loan(贷款)program.They will each graduate with$20,0
141、00 ofdebt,but at least they will be able to finish school.With unemployment rising,financial aid administrators expect to hear morefamilies like the Jacobs.More students are applying for aid,and more familiesexpect to need student loans.College administrators are concerned that they willnot have eno
142、ugh aid money to go around.At the same time,tuition(学费)continues to rise.A report from the NationalCenter for Public Policy and Higher Education found that college tuition and feesincreased 439%from 1982 to 2007,while average family income rose just 147%.Student borrowing has more than doubled in th
143、e last decade,“If we go on this wayfor another 25years,we wont have an affordable system of higher education,”says Patrick M.Callan,president of the center.“The middle class families havebeen financing it through debt.They will send kids to college whatever it takes,evenif that means a huge amount o
144、f debt.”Financial aid administrators have been having a hard time as many companiesdecide that student loans are not profitable enough and have stopped makingthem.The good news,however,is that federal loans account for about threequarters of student borrowing,and the government says that money will
145、flowuninterrupted.8.How did the Jacobs manage to solve their problem?A.They asked their kids to come home.B.They borrowed$20,000 from the school.C.They encouraged their twin sons to do part-time jobs.D.They got help from the school and the federal government.9.Financial aid administrators believe th
146、at _.A.more families will face the same problem as the JacobsesB.the government will receive more letters of complaintC.college tuition fees will double soonD.Americas unemployment will fall10.What can we learn about the middle class families from the text?A.They blamed the government for the tuitio
147、n increase.B.Their income remained steady in the last decade.C.They will try their best to send kids to college.D.Their debts will be paid off within 25 years.11.According to the last paragraph,the government will.A.provide most students will scholarshipsB.dismiss some financial aid administratorsC.
148、stop the companies from making student loansD.go on providing financial support for college students【答案】DACD【解析】这是一篇说明文,介绍了今年学生贷款增多给家庭带来的压力和大学学费的不断增加的社会问题,提出政府对之做出的回应。8.D,推理判断题。第三段指出解决方案 solution 是向学校索求更多的援助,每个儿子增加贷款到最大额度。如原文“They asked and received more aid from the schools,andeach son increased hi
149、s borrowing to the maximum amount through the federal loan(贷款)program.”,也即是选项 B。9.A,细节理解题。由第四段“expect to hear more families like the Jacobs”可以得知 财政援助的管理员们预期会看到更多像 Jacobs 一家的情况,同义转换即选项 A。而 BD 原文没有提到,C 从第五段“Student borrowing has more than doubled in the last decade”,可知在过去 10 年里已经长了一倍还多,因此是错的。10.C,推理判断
150、题。从第六段最后一句话“They will send kids to college whatever it takes,even if that means a huge amount of debt.”可知,无论需要什么他们都会送孩子去上大学,即使那意味着大笔的债务。11.D,细节理解题。由最后一段可知许多公司做出决定,说学生贷款利润不够因此不再做贷款,而好消息是联邦政府承担着四分之三的学生贷款。因此推断是 D,政府将继续承担对大学生的资金援助。DMotherhood may make women smarter and may help prevent dementia(痴呆)in ol
151、d age by bathing the brain in protective hormones(荷 尔 蒙),U.S.reseachersreported on Thursday.Tests on rats show that those who raise two or more litters of pups doconsiderably better in tests of memory and skills than rats who have no babies,andtheir brains show changes that suggest they may be prote
152、cted against diseasessuch as Alzheimers(早老痴呆症).University of Richmond psychology professor CraigKinsley believes his findings will translate into humans.“Our research shows that the hormones of pregnancy(怀孕)are protecting thebrain,including estrogen(雌激素),which we know has many neuroprotective(保护神经的)
153、effects,”Kinsley said.“Its rat data but humans are mammals just like these animals aremammals,”he added in a telephone interview.“They go through pregnancy andhormonal changes.”Kinsley said he hoped public health officials and researchers will look to see ifhaving had children protects a woman from
154、Alzheimers and other forms ofage-related brain decline.“When people think about pregnancy,they think about what happens tobabies and the mother from the neck down,”said Kinsley,who presented hisfindings to the annual meeting of the Society of Neuroscience in Orlando,Florida.“They do not realize that
155、 hormones are washing on the brain.If you look atfemale animals who have never gone through pregnancy,they act differentlytoward young.But if she goes through pregnancy,she will sacrifice her life for herinfantthat is a great change in her behavior that showed in genetic alterations(改变)to the brain.
156、”12.What does the phrase“litters of pups”mean in the second paragraph?A.Baby rats.B.Animals.C.Old rats.D.Grown-up rats.13.What can protect the brain of a woman according to the passage?A.Estrogen.B.The hormones of pregnancy.C.More exercise.D.Taking care of children.14.“Its rat data but humans are ma
157、mmals just like these animals are mammals.”What does the sentencesuggest?A.The experiments on the rats have nothing to do with humans.B.The experiments on the rats are very important for animals.C.The experiments on the rats are much the same on humans.D.The experiments on the rats are much the same
158、 on other animals.15.Which title is the best for this passage?A.Do You Want to Be Smarter?B.Motherhood Makes Women SmarterC.Mysterious HormonesD.An Important Study【答案】ABCB【解析】这是一篇科普说明文,本文介绍了一个观点:母性特点能使妇女变得更加聪明灵敏。12.A。词义猜测题。后面的对比 who have no babies,实际上提供了一个相反的情况,所以我们可以推测 those who raise two or more litters of pups 中的 litters of pups 指的是“刚出生不久的小老鼠”。13.B。细 节 题。根 据 文 章 第3 段 中 的the hormones of pregnancy(怀 孕)areprotecting the brain 可得出答案。14.C。句意理解题。科学家通过用老鼠做实验来说明人的问题。因为人和老鼠都属于哺乳动物,很多生理机能都相同。15.B。主旨题。短文第 1 句 Motherhood may make women smarter 是主题句,据此我们可以得出答案。