1、Unit4FriendsforeverSectionAStartingout&Understandingideas课后篇素养升华基础夯实.单词拼写1.It requires a new type of technology that people arent already (熟悉的) with.答案familiar2.People also realised that the supply of coal and gas would not last f.答案forever3.Most Americans would (更喜欢) to keep their problems to thems
2、elves,and solve them by themselves.答案prefer4.Did you d my message to my father?答案deliver5.The customer must pay a reasonable charge for a service,where no price has been fixed in a.答案advance6.They developed the ability to communicate successfully in order to m relationships.答案maintain7.The purpose o
3、f her design project is to (使可能) children to resist the temptation of TV.答案enable8.Teachers have to constantly (更新) their knowledge in order to maintain their professional competence.答案update.短语填空face to face,lose track of,take part in,keep in mind,communicate with,thanks to,in view of1.Bob his frie
4、nds at camp after summer was over.答案lost track of2. his parents encouragement and support,he finally realised his dream.答案Thanks to3. the present situation,well have to revise our original plan.答案In view of4.If you want knowledge,you must the practice of changing reality.答案take part in5.She pushed h
5、er way through the crowds and met her friend .答案face to face6. these important facts that I would like to share with you.答案Keep in mind7.If you speak English,you can business people from other countries.答案communicate with.完成句子1.我决定实现我的梦想,尽管我父母反对。I decided to realise my dream,my parents were against
6、it.答案even though/if2.孩子要什么就给什么,被普遍认为是不明智的。It is generally considered unwise to give a child .答案whatever he wants3.我读英语课本时睡着了。I fell asleep the English textbook.答案while reading4.我今天下午不来,明天来,怎么样?I came tomorrow instead of this afternoon?答案What if5.她没和我们打招呼就离开了是没礼貌的。It was impolite of her to leave .答案w
7、ithout telling us素养提升.阅读理解APeople all need friends because nobody wants to be lonely and a friend can help you in good and bad times.Youve made friends since childhood,but you still dont know who your true friends are.Here are some signs to tell you if your friend is a true friend:AlwayshonestHonest
8、y is important to keep a relationship alive.A true friend always tells you the truth.It may be hard sometimes but lying can destroy a friendship.It is important that your friend speaks honestly and never makes up stories.There are always periods in your life when you have problems or difficulties.A
9、true friend will always have time to listen to your problems and give advice.It may not be able to offer a solution to your problems but the fact that your friend made time to listen is a sign he/she cares for you.Your friend is not a true friend if he/she can never make time for you when you are in
10、 trouble.You also need to be reasonable and accept that your friend also has other things to do so he/she cant always listen immediately to your problems.AlwaysrespectfulA true friend will always respect your opinion no matter whether he/she agrees or not.Your true friend may disagree but never insi
11、sts that he/she is correct.AlwaysunderstandingIt is possible that some problems will arise between you and your friend.A true friend will always be forgiving and understanding even if it isnt his /her fault.We are all different people and we all make mistakes.A true friend is always forgiving and un
12、derstanding because he/she doesnt want to take the risk of losing his/her best friend.【语篇解读】本文告诉我们如何判断一个朋友是否是真正的朋友。1.Whats the best title for the third paragraph?A.Always happy for youB.Always there for youC.Always solve your problemsD.Always remember your important days答案B解析主旨大意题。第三段主要讲述当你有问题或困难时,真
13、正的朋友会陪着你,倾听你的问题并给出建议,帮你解决问题。由此可知,B项适合做本段的小标题。2.According to the passage,what will a true friend always do?A.Share the same interests with you.B.Offer a solution to your problems in time.C.Respect your opinion even if he/she disagrees with it.D.Be a good listener and listen immediately to your troubl
14、es.答案C解析细节理解题。根据Alwaysrespectful中的“Atruefriendwillalwaysrespectyouropinionnomatterwhetherhe/sheagreesornot.”可知,真正的朋友即使不同意也会尊重你的观点。3.Whats the authors purpose in writing this passage?A.To teach us how to make true friends.B.To find out how long a friendship can last.C.To introduce his experience in m
15、aking friends.D.To tell us how to find out if a friend is a true friend.答案D解析推理判断题。根据第一段最后的“Herearesomesignstotellyouifyourfriendisatruefriend”可知,作者的写作意图是帮助我们辨别自己的朋友是否是真正的朋友。BWhen you choose a friend,you should be very careful.A good friend can help you study.You can have fun together and make each
16、other happy.Sometimes you will meet fair weather (晴天) friends.They will be with you as long as you have money or luck,but when you are down,they will run away.How do I know when I have found a good friend?I look for certain qualities of character,especially understanding,honesty and reliability (可靠)
17、.Above all else,I look for understanding in a friend.A good friend tries to understand how another person is feeling.He is not quick to judge.Instead,he tries to learn from others.He puts himself in the other persons place,and he tries to think of ways to be helpful.He is also a good listener.At the
18、 same time,however,a good friend is honest.He does not look for faults in others.He notices their good points.In short,good friends will be honest to each other and accept each other.Another quality of a friend is reliability.I can always depend on a good friend.If he tells me he will meet me somewh
19、ere at a certain time,I can be sure that he will be there.If I need a favour,he will do his best to help me.If I am in trouble,he will not run away from me.There is a fourth quality that makes a friend special.A special friend is someone with whom we can have fun.We should enjoy our lives,and we wou
20、ld enjoy our friendship.That is why I especially like friends who are fun to be with.A good friend likes the same things I like.We share experience and learn from each other.A good friend has a good sense of humour,too.He likes to laugh with me.That is how we share in the joy of being friends.And I
21、know that he is looking for the same quality in me.When I meet someone who is reliable,honest,and understanding,I know Ive found a friend!【语篇解读】文章介绍了好朋友应该具备的几种品质,并对各种品质进行了详细的说明。4.If you have fair weather friends,.A.you will become richB.you can be sure that you get real friendsC.they will give you a
22、ll that they have when you need helpD.you will be refused when you get into trouble答案D解析推理判断题。根据第一段第四、五句内容可推断,这样的朋友在你遇到困难的时候会离去,故选D项。5.Which of the following qualities the writer thinks is the most important in choosing a friend?A.Honesty.B.Reliability.C.Understanding.D.A sense of humour.答案C解析细节理解题。
23、根据第二段第一句“Aboveallelse,Ilookforunderstandinginafriend.”可知,作者认为理解是最重要的。故选C项。6.This passage mainly discusses .A.the qualities of a friendB.where to choose friendsC.how to get along with friendsD.the importance of having a friend答案A解析主旨大意题。通读全文内容可知,文章属于总分式结构,主要分析好朋友究竟应该具有什么样的品质。故选A项。.七选五You cannot choos
24、e your childs friends for him,but you can help him learn to choose friends wisely.1 Here are a few ways to help your child make friends.Buildyourchildsself-confidence.When he succeeds or has made a great choice,tell him youre proud of him.2 Your middle school student is going through many changes an
25、d may feel like he isnt “good enough”.Building his self-confidence will help him feel more confident and will make it easier for him to form healthy friendships.3Give him your full attention when he talks,and really listen to what he has to say.Discussthequalitiesinafriendwithyourchild.Discuss with
26、your child the qualities that matter most,such as being reliable and kind,and making good choices when it comes to avoiding alcohol and tobacco.Gettoknowyourchildsfriends.4 Its more important to talk with them and find out what they like to do.Allow your child to invite his friends over and get to k
27、now them better.5After-school clubs and sports programs are good places for meeting new people.Be open to exploring different activities with your child to find something that he enjoys.A.Friends are very important for us.B.Introduce your child to new groups of people.C.Talk with your child every da
28、y and listen to his concerns.D.Try not to judge your childs friends based on how they dress.E.When he doesnt succeed,help him feel better and keep trying.F.You can teach him ways to find friends who will have a positive influence on him.G.There are many types of friends and we should be careful when
29、 making our choices.答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了父母帮助孩子结交朋友的几种方法。1.F根据前文“youcanhelphimlearntochoosefriendswisely”及后文“Hereareafewwaystohelpyourchildmakefriends.”可知F项承上启下,符合语境。2.E前文提到孩子成功时的情况,后文提到孩子正经历改变,可能觉得自己不够优秀,所以E项符合语境,故选E项。3.C根据后文“Givehimyourfullattentionwhenhetalks,andreallylistentowhathehastosay.”可知,C项“每天和你的孩子交谈,倾听他所关注的事情。”适合作小标题。4.D由小标题可知,本段介绍如何了解孩子的朋友,结合选项分析可知,D项“尽量不要根据穿着判断他们的朋友”切题。5.B根据后文“After-schoolclubsandsportsprogramsaregoodplacesformeetingnewpeople.”可知,本段讲的是交新朋友的途径,B项“要把你的孩子介绍给新的人群”适合作小标题。