收藏 分享(赏)

2020-2021学年七年级英语上册 Module 1 My classmates同步单元测试(B卷含解析)(新版)外研版.docx

上传人:a**** 文档编号:574500 上传时间:2025-12-10 格式:DOCX 页数:14 大小:356.15KB
下载 相关 举报
2020-2021学年七年级英语上册 Module 1 My classmates同步单元测试(B卷含解析)(新版)外研版.docx_第1页
第1页 / 共14页
2020-2021学年七年级英语上册 Module 1 My classmates同步单元测试(B卷含解析)(新版)外研版.docx_第2页
第2页 / 共14页
2020-2021学年七年级英语上册 Module 1 My classmates同步单元测试(B卷含解析)(新版)外研版.docx_第3页
第3页 / 共14页
2020-2021学年七年级英语上册 Module 1 My classmates同步单元测试(B卷含解析)(新版)外研版.docx_第4页
第4页 / 共14页
2020-2021学年七年级英语上册 Module 1 My classmates同步单元测试(B卷含解析)(新版)外研版.docx_第5页
第5页 / 共14页
2020-2021学年七年级英语上册 Module 1 My classmates同步单元测试(B卷含解析)(新版)外研版.docx_第6页
第6页 / 共14页
2020-2021学年七年级英语上册 Module 1 My classmates同步单元测试(B卷含解析)(新版)外研版.docx_第7页
第7页 / 共14页
2020-2021学年七年级英语上册 Module 1 My classmates同步单元测试(B卷含解析)(新版)外研版.docx_第8页
第8页 / 共14页
2020-2021学年七年级英语上册 Module 1 My classmates同步单元测试(B卷含解析)(新版)外研版.docx_第9页
第9页 / 共14页
2020-2021学年七年级英语上册 Module 1 My classmates同步单元测试(B卷含解析)(新版)外研版.docx_第10页
第10页 / 共14页
2020-2021学年七年级英语上册 Module 1 My classmates同步单元测试(B卷含解析)(新版)外研版.docx_第11页
第11页 / 共14页
2020-2021学年七年级英语上册 Module 1 My classmates同步单元测试(B卷含解析)(新版)外研版.docx_第12页
第12页 / 共14页
2020-2021学年七年级英语上册 Module 1 My classmates同步单元测试(B卷含解析)(新版)外研版.docx_第13页
第13页 / 共14页
2020-2021学年七年级英语上册 Module 1 My classmates同步单元测试(B卷含解析)(新版)外研版.docx_第14页
第14页 / 共14页
亲,该文档总共14页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Module 1 My classmates测试卷 (B卷提升篇)学校:_班级:_姓名:_ 考号:_ 温馨提示:本试卷共分第卷和第卷两部分,第卷为选择题;第卷为非选择题;满分为100分,考试时间为100分钟。第卷 选择题一、语法选择(共10小题,每小题1分,满分10分) China celebrated the 70th birthday _1_ Oct. 1st. Did you _2_ the celebration at the Tiananmen Square on TV? There was _3_ opening speech(开幕致辞)by President Xi Jingpi

2、ng. Many _4_ took part in(参加)the celebration. Chen Zehao, 14, was one of them. Before the celebration, the students _5_ hard over the summer. On that night, the _6_ were so wonderful and they made the _7_ 70 in the sky. Many people did _8_ for new China. On Sep 29th, President Xi presented medals(颁发

3、奖章) to 42 people helped them _9_ the medals. They are all my heroes. Its time for us to _10_ from them.1. A. inB. onC. atD. by2. A. watchB. hearC. lookD. listen3. A. anB. aC. theD. /4. A. teachersB. doctorsC. workersD. students5. A. playedB. didC. practicedD. sang6. A. lion danceB. musicC. big dinne

4、rD. fireworks7. A. flowerB. numberC. pictureD. game8. A. a fewB. a lotC. a littleD. lots of9. A. wearB. wearsC. put onD. puts on10. A. studyB. teachC. learnD. help【答案】1. B 2. A 3. A 4. D 5. C 6. D 7. B 8. B 9. C 10. C【解析】本为主要介绍了中国70周年庆。1.句意:中国在10月1日庆祝了70岁生日。in一般加早中晚/季节/月/年等;on一般加星期/具体时间/带day等词的节日;at

5、一般加点钟/不带day等词的节日;by到之前。根据句中时间Oct. 1st可知,是具体时间,故选B。2.句意:你在电视上观看天安门广场的庆祝活动了吗?watch观看;hear听见;look看起来;listen听。分析句子可知,此处表示“观看”的含义,排除B和D,又因为此处后直接加了宾语the celebration,排除C,故选A。3.句意:习近平主席做了一个开幕致辞。an不定冠词,表泛指,用于元音音素开头的词前;a不定冠词,表泛指,用于辅音音素开头的词前;the定冠词,表特指;/零冠词。分析句子可知,此处表泛指“一个开幕致辞”,又因为opening首字母发元音,故选A。4.句意:许多学生参加

6、了这次庆祝活动。teachers老师;doctors医生;workers工人;students学生。根据后文“Before the celebration, the students _ hard over the summer.”可知,此处表示学生的含义,故选D。5.句意:在庆祝活动之前,学生们整个夏天都在刻苦练习。played玩;did做;practiced练习;sang唱歌。结合句意并根据后文“_hard over the summer.”可知,此处表示“刻苦练习”的含义,故选C。6.句意:在那晚,烟花非常好看。lion dance舞狮;music音乐;big dinner丰盛的晚餐;f

7、ireworks烟花。根据后文“and they made the _ 70 in the sky.”可知,是放烟花到空中,故选D。7.句意:并且它们在天空中显示出数字70。flower花;number数字;picture图案;game游戏。根据其后修饰的“70”可知,此处表示“数字”的含义,故选B。8.句意:许多人为新中国做了很多。a few一些,修饰可数名词;a lot很多,修饰动词;a little一些,修饰不可数名词;lots of许多,修饰可数/不可数名词。分析句子可知,此处修饰句中的动词did,故选B。9.句意:在9月29日,习主席颁发奖章给42个人并帮他们戴上奖章。wear穿/戴

8、(表状态),原形;wears穿/戴(表状态),三单;put on穿上(表动作),原形; puts on穿上(表动作),三单。分析句子可知,此处表示动作,排除A和B,又因为用在help sb do sth结构中,所以用动词原形,故选C。10.句意:我们是时候向他们学习了。study学习;teach教;learn学习;help帮助。分析句子可知,此处表示“向某人学习”的含义,用于learnfrom结构中,故选C。二. 完形填空(10分) Big schoolbags have been a big problem for students for a long time. Maybe your s

9、choolbag is too_1_ to carry and it troubles you a lot when you want to find out a book to_2_.Now e-textbooks will help you. It is said that many Chinese middle schools are going to_3_ e-textbooks. An e-textbook, _4_,is a small computer for students. It is much lighter than a usual schoolbag and _5_t

10、o carry. Though it is as small as a _6_, it can hold everything for study. The students can read the _7_ page by page on the screen, take notes with the pointer(屏写笔),or even“_8_”their homework to their teachers by sending e- mails. All they have to do is to press a button.Some people _9_ e-textbooks

11、 are good, but some say they may be _10_ to the students eyes. What do you think of it?1. A. expensiveB. heavyC. lightD. tidy2. A. lookB. seeC. watchD. read3. A. carryB. useC. discussD. sell4. A. in factB. in a wayC. in allD. for example5. A. hardB. difficultC. easyD. happy6. A. schoolbagB. bookC. c

12、omputerD. desk7. A. poemB. storyC. songD. text8. A. give upB. take inC. hand inD. turn off9. A. sayB. laughC. preferD. decide10. A. goodB. valuableC. dangerousD. harmful【答案】1. B 2. D 3. B 4. A 5. C 6. B 7. D 8. C 9. A 10. D【解析】本文主要介绍电子教科书。电子教科书是一本供学生使用的小电脑。它很轻,便于携带。电子教科书有很多优点,但有人说它可能对学生的眼睛有害。1.B句意:也

13、许你的书包太重了,拿不动,想找本书读的时候,会很麻烦。考查形容词辨析。expensive 昂贵的;heavy重的;light轻的;tidy整洁。根据下文“想找本书读的时候,会很麻烦”可知“书包太重了,拿不动”,故选B。2.D句意:也许你的书包太重了,拿不动,想找本书读的时候,会很麻烦。考查动词辨析。look看,强调动作,不及物动词;see看见,强调看到的结果,及物动词;watch观看,强调看连续的画面;read阅读。“看书,读书”使用单词read;故D。3.B句意:据说中国很多中学都要用电子教科书。考查动词辨析。carry携带,搬;use使用;discuss 讨论;sell出售,卖。根据语境可

14、知“据说中国很多中学都要用电子教科书。”故选B。4.A句意:一本电子教科书,其实是一本供学生使用的小电脑。考查介词短语。in fact事实上;in a way在某一方面,在某种意义上;in all总共,总计;for example例如。根据句意可知选A。5.C句意:它比一般的书包轻得多,便于携带。考查形容词辨析。hard 艰苦的,难的;difficult困难的;easy容易的;happy高兴的,幸福的。根据上文“它比一般的书包轻得多”可知“便于携带”,故选C。6.B句意:虽然它像一本书那么小,但它能装下一切供学习的东西。考查名词辨析。schoolbag书包;book书;computer电脑;d

15、esk课桌。根据常识“电子教科书像一本书那么小”,故选B。7.D句意:学生们可以在屏幕上一页一页地阅读课文,用屏写笔做笔记,甚至可以通过电子邮件把作业“交给”老师。考查名词辨析。poem诗;story故事;song歌曲;text文本,课文。根据常识可知“学生们阅读课文”,故选D。8.C句意:学生们可以在屏幕上一页一页地阅读课文,用指针做笔记,甚至可以通过电子邮件把作业“交给”老师。考查动词短语。give up放弃,戒除;take in吸收,吞,领会,收留;hand in上交,递交;turn off关上,关掉。hand in homework:交作业;故选C。9.A句意:有人说电子教科书很好,它

16、可能对学生的眼睛有害。考查动词辨析。say说;laugh笑;prefer更喜欢;decide决定。根据下文“但也有人说”可知此句“有人说”,故选A。10.D句意:有人说电子教科书很好,但也有人说它可能对学生的眼睛有害。考查形容词辨析。good好的;valuable值钱的,贵重的;dangerous危险的;harmful有害的。根据“but”结合常识可知“电子教科书可能对学生的眼睛有害”;结合短语be harmful to sb.:对有害。故选D。 三、 阅读理解(共4篇每题2分,共40分)AI will never forget my first English class. It is ve

17、ry interesting. Its the first class in the morning. The teacher goes into the classroom with a smile on his face. At the beginning,he makes a self-introduction(自我介绍).And he tells us that his English name is John. Then he asks all of us to think of English names for ourselves. We are very excited to

18、find a good name. Then he asks us to write our names down on a piece of paper. I think about my English name for a long time. Then I come up with(想出)a beautiful name-Shirley.All the students write their names down and give the paper to the teacher. When the teacher calls “Shirley” to answer his ques

19、tion,three girls stand up at the same time.1. What do we do in the first English class?A. Tell the teacher our Chinese names.B. Find English names for ourselves.C. See an English film.D. Draw pictures.2. What does our English teacher do first?A. He asks every student to make a self-introduction.B. H

20、e introduces himself to all of us.C. He asks us many difficult questions.D. He tells us a story.3. Whats the English name of our English teacher?A. Jack.B. Shirley.C. John.D. Tom.4. Where do we write down our English names?A. On the blackboard.B. On the desk.C. On our hands.D. On the paper.5. Which

21、of the following is TRUE?A. The teacher gives every student an English name.B. Our teacher is a young girl.C. Three girls choose the name Shirley.D. The teacher calls our Chinese names in class.【答案】1. B 2. B 3. C 4. D 5. C【解析】本文作者讲述了自己难忘的第一节英语课。1.根据he asks all of us to think of English namesfor ours

22、elves可知老师是让学生想英文名,故选B。2.根据At the beginning, he makes a self-introduction可知老师首先做的是自我介绍,故选B。3.根据And he tells us that his English name is John可知这个老师的英文名叫John,选C。4.根据Then he asks us to write our names down on a piece of paper可知都叫我们写在一张纸上,故选D。5.本题是细节题。根据Whenthe teacher calls “Shirley” to answer his quest

23、ion, three girls stand up at the same time可知有三个人取名叫Shirley,故C正确。老师并没有给每个人取名,A错;老师是个男的,因为用的he,B错;老师上课叫的英文名,故D错。BBob and Milly are chatting online. What are they talking about?“Hi, Nice to meet you!”“Hello. Nice to meet you too! ”“Im a girl. My name is Milly Green.”“Im a boy. My names Bob Brown. Would

24、 you please tell me something about yourself?”“Yes. Im thirteen years old. I like art. My favourite colour is red. I love volleyball. I often play it with my friends after school. Its easy and interesting. By the way, Im tidy. What about you?”“Well, Im not tidy. My things are everywhere, ha ha. My f

25、avourite colour is blue. I like volleyball too. But I dont play it often. Volleyball is difficult for me. I love ping-pong. Its fun. Oh, and I am two years older than you.”“We can play volleyball together some day. I can teach you”“Good idea. Thank you.”6. Whats Millys last name? A. Miller. B. Brown

26、. C. Green. D. Smith.7. Milly thinks volleyball is . A. easy and relaxing B. Easy and interesting C. difficult but relaxing D. difficult but interesting8. Whats Bobs favourite colour? A. Yellow B. Red C. Blue D. Black 9. Bob is years old. A. 11 B. 13 C. 15 D. 1610. From the passage, we know that . A

27、. Milly and Bob are tidy B. Milly and Bob like volleyball C. Milly dont have a friend D. Bob doesnt like ping-pong【答案】 6-10 C B C C B【解析】:6.英国文化考题。 Milly Green 在英国姓在后面。称之为family name。(姓) 名在前面称之为。(given name或first name)故26题选C。 7,细节理解题。从I often play it with my friends after school. Its easy and intere

28、sting.可知答案。选B 8, 细节理解题 从 My favourite colour is blue. I like volleyball too.可知答案。选C9 推断题。从句中 I am two years older than you.可知Bob 比Milly 大2岁。而Milly13岁。故 15岁。选C10 B 细节题。I like volleyball too.可知 CHi, everyone! My name is Li Tao. I come from the capital city of China, and now Im in Changsha, Hunan.Now I

29、m having lunch in a very special restaurant with my friend from Henan. Do you want to know how special it is? In this restaurant, there are only two kitchen helpers. But every day, it has got over 800 customers. Thats because this restaurant has three Hunan cuisine robot cooks (湖南菜机器人厨师). The robots

30、 can cook very quickly. So customers can enjoy food only in two or three minutes.Li Zhiming is the inventor (发明者) of the robot cooks. Hes forty- five years old. He says, “In my city, such a big restaurant needs eight to ten cooks and kitchen helpers. But my restaurant is different.”Do you want to en

31、joy food made by robot cooks? Please come to this restaurant.11. Where is Li Tao from?A. Tianjin.B. Beijing.C. Hunan.D. Henan.12 Why is Li Tao coming to the restaurant?A. To buy a robot cook.B. To help in the kitchen.C. To have lunch with his friend.D. To meet the inventor of the robot cooks.13. How

32、 many robot cooks are there in the restaurant?A. Two.B. Three.C. Eight.D. Ten.14. The word “quickly” means _ in Chinese.A. 热情地B. 简单地C. 吵闹地D. 快速地15. From the passage, we can learn that _.A. Li Tao thinks the restaurant is specialB. the restaurant has got eight kitchen helpersC. the inventor of the ro

33、bot cooks is 35 years oldD. Li Tao comes to the restaurant in the evening【答案】11. B 12. C 13. B 14. D 15. A【解析】文章大意:短文主要介绍了一家有湖南菜机器人厨师的饭店的情况。11.细节理解题。根据文中I come from the capital city of China,我来自中国的首都可知是来自北京,故答案为B。12.细节理解题。根据文中Now Im having lunch in a very special restaurant with my friend from Henan

34、.我和来自河南朋友在一家很特殊的饭店吃饭可知,故答案为C。13.细节理解题。根据文中Thats because this restaurant has three Hunan cuisine robot cooks (湖南菜机器人厨师)那是因为这个饭店有三个湖南菜机器人厨师可知,故答案为B。12.词义猜测题。根据文中So customers can enjoy food only in two or three minutes.顾客可以在两三分钟享受到食物可知,机器人做饭很快,故答案为D。15.细节理解题。根据文中Now Im having lunch in a very special re

35、staurant with my friend from Henan. 我和来自河南的朋友在一家很特殊的饭店吃饭可知,作者认为这家饭店和特殊,故答案为A。DWould you like to make some new friends? Here you can know something about three different animals. Hello! Im Koala Bear. Do you know where I am? Yes,Im in Australia. Im very cute. I am two years old. I seldom drink water.

36、 I like sleeping in the tree. My phone number is 81093456. Welcome to visit meGood morning! My name is Mickey. I am from the USA. I have big ears and eyes. I have a good friend. His name is Donald Duck but he is in America now. I am always happy. Do you like me? Now I am in Shanghai. My phone number

37、 is 96384251. Nice to meet you, everyone. I am Panda. I live in Sichuan, China. I am 3 years old. I like eating bamboo. My dream is to take a colour photo. Do you like me? My phone number is 71368997. Welcome to Sichuan.16. How old is koala Bear?A. One.B. Two. C. Three.D. Four.17. Who lives in China

38、 now?A. Koala Bear and Mickey. B. Koala Bear and Panda.C. Mickey and Panda. D. Panda and Donald Duck.18. If you want to ask something about Mickey, which number should you call?A. 96384251.B. 96348251. C. 71368997.D. 81093456.19. How is Koala Bear?A. Cool.B. Kind. C. Funny.D. Lovely.20. Which of the

39、 following is NOT true?A. Mickey has a good friend. B. Panda wants to take a colour photo.C. Koala Bear always drinks water. D. Mickeys ears and eyes are big.【答案】B C A D C【解析】16. B 细节题从I am two years old.可知答案。 17 .C 细节题从Now I am in Shanghai. I am Panda. I live in Sichuan,两句话可知答案选C 18. A 定位到题目If you

40、want to ask something about Mickey, 了解Mickey情况故选A 19 D Im very cute. Cute 可爱的。与lovely意思相同。 20 C 考拉熊说:I seldom drink water.故C 不符合题意。A第II卷 非选择题(共三节,满分40分)第一节、用所给单词适当形式填空(共10小题,每小题1分,满分10分)1. Tony and Betty arent _(China), but theyre our _(friend)2. He always practices _ (say) the words again and again

41、.3. Its a good idea _ (watch) English films.4. What about _(go) swimming now?5. Do _ (你) know the girl over there? _ (她) said _ (她的) mother knew _ (你的) mother. 6.My bag is very _ (小的). 7.Tony is the_(最后)to come to my birthday party. 8.Beijing is a beautiful c_ in China.9._ (我们) must clean _ (我们的) cl

42、assroom today. _ (它) is a little dirty. 10. Kate is _ (I) friend. _ (her) is a very nice girl. 【答案】1.Chinese friends 2.saying 3.to watch 4.going 5.you She her your 6.small 7.last 8.capital 9.We our it 10.my She 第二节、阅读下面短文, 按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求, 在空格处填入一个恰当的词,首字母已给出。In America each student works as har

43、d as he or she wants in high school. If they dont work h_1_ enough to get good grades, they will not pass. If they fail, they might not g_2_ into the college(大学) they want to. However, in high school you have more t_3_ to do things than in college. Many students t_4_ part in hobby groups. Other stud

44、ents go in for s_5_such as football, baseball orbasketball. Almost all high schools have sports teams. A_6_ students usually get their first job when they are in high schools, though(尽管) the j_7_ arent very good. For e_8_, a lot of students work at fast food restaurants. In A_9_ high schools, fashio

45、n seems very important. If you dont have the n_10_ and coolest clothes as those children who certainly already have them, they will think you are not cool.【答案】1. hard 2. get 3. time 4. take 5. sports 6. Also 7. jobs 8. example 9. American 10. newest【解析】本文主要讲述了 在美国,每个学生都在努力学习。如果他们不努力取得好成绩,他们就不会及格。如果他

46、们失败了,他们可能进不了他们想进的大学。1句意:如果他们不努力取得好成绩,他们就不会及格。Work hard 是固定短语,意思是“努力工作,努力学习”故填hard2.句意:如果他们失败了,他们可能进不了他们想进的大学。Get into 的意思是“进入”故填. get3.句意:然而,在高中你有更多的时间去做事情比在大学。have moretime有更多的时间,故填time。4.句意:。许多学生参加爱好小组。take part in参加某项活动,故填take5.句意:其他学生喜欢足球、棒球或篮球等运动根据football, baseball orbasketball填sports6.句意:。另外,

47、学生在高中时通常会得到第一份工作,尽管工作不是很好。Also的意思是“还”,“也”,“另外”故填Also7.句意:另外,学生在高中时通常会得到第一份工作,尽管工作不是很好.根据“ A_6_ students usually get their first job when they are in high schools,”填. jobs8.句意:例如,许多学生在快餐店工作。For example为固定短语,故填example9.句意:在美国高中,时尚似乎很重要。横线部分需要填一个形容词,故填American10.句意:如果你没有像那些已经拥有最新最酷的衣服的孩子那样,他们会认为你不酷。And

48、前后的词性、词形应是一样的。And后是形容词最高级coolest,and 前应用形容词的最高级。故填. newest第三节、阅读表达(共5小题,计10分) 根据短文内容,回答下列问题。Dear Hans,Im a student at a school in Cambridge and Im 12 years old. I dont live in Cambridge but in a town just outside Cambridge.I am in Class Five Grade Seven. There are 25 students in my class. I love my

49、classmates.I like listening to music and playing tennis. Tennis is my favorite sport. At weekends, I often go out with my friends. Sometimes we go to the cinema and sometimes we just go for a walk.I can speak English and French, but I cant speak German. My favorite subjects at school are French and

50、maths, but I dont like physics. What about you?Please write to me soon. Best wishes!Yours,John阅读短文,根据短文内容回答问题。1.Where does John live?2.What class is John in?3. How many students are there in Johns class?4.Whats Johns favorite sport?5.What languages can John speak?【答案】1.He lives in a town just outsid

51、e Cambridge. 2.He is in Class Five Grade Seven.3.There are 25/twenty-five students.4.Tennis./Its tennis. His favorite sport is tennis. 5.English and French.第三节:书面表达(共1小题,满分15分)在开学至今的初中生活的一个周里,你肯定也交到了自己的好朋友。请用英文介绍一下你和好朋友的情况。要求:1.假设你的名字是Bob; 朋友的名字自拟2. 介绍你们在居住地、所在班级、爱好、特长及联系方式等方面的情况3. 字数60-80个单词, (开头已经

52、给出, 不计入词数)。Hello, everyone! My name is Bob._Thats all. Thank you!【答案】Hello, everyone! My name is Bob. My friend Tom is hard-workingHe likes thinking and can come up with creative ideasIn his childhood,he reads many books about scientistsThe story of Edison influenced him most.He is crazy about inven

53、ting thingsSo far,he has won several awards for inventionsNow he is busy with his study,but he has never given up his hobbyHe says its great fun for himHis dream is to be an inventor as great as EdisonI think he will be known for his achievements and realize his dream some dayThats all. Thank you!【解

54、析】【详解】1.题干解读:该题目属于记叙文写作,请用英文介绍一下你和好朋友的情况。但在写作时应承接短文开头和结尾。2.例文点评:例文采用第三人称来叙述故事内容;时态采用一般现在时为主,用一般将来时态时描述;在写作时,注意紧扣主题,连句成篇,要层次清楚,要点分明,中心突出。同时要注意语言的表述应该符合语法的结构,造句应该符合英语的表达习惯;尽量使用自己熟悉的单词句式,最好不要写太长的复合句。3.高分亮点:高分短语:come up with;is crazy about;is busy with;has never given up;as great as;be known for;some day。高分句型: 1.He says its great fun for him2.I think he will be known for his achievements and realize his dream some day3.Now he is busy with his study,but he has never given up his hobby

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1