1、课时作业(十)必修2Module 4 Fine ArtsWestern, Chinese and Pop Arts班级:姓名:建议时间 / 30分钟基础检测.词形转换1.I like this carpet very much. It is so (colour).2.There is a (delight) little garden behind the house.3.The design is based on an original (paint) by Matisse. 4.All the dancers and musicians wore (tradition) costume
2、.5.She refused to allow the (exhibit) of her husbands work.单句填空6.The British government often says that (provide) children with access to the information superhighway is of great importance.7. do you find the dish?Its tasty.8.The book attempts (explain) the origins of the war.9.Shes promised (do) al
3、l she can to help me.10.I like this painting by Xu Beihong, (consider) to be one of Chinas best-known twentieth-century artists. .短语填空11.Scientists claim they have(成功) finding a cure for cancer.12.We had to(推迟) publishing the book for some reason.13.I am trying to (弥补) the time I lost while I was si
4、ck.14.I used to (对着迷) football, but now I prefer basketball.15.I was so (厌倦) the class this morning that I found it impossible to concentrate.句型训练16.(能够帮助别人) makes me feel good. 17.While shopping, people sometimes (情不自禁地被说服买) something they dont really need.18.(从他的声音里我能判断出来) that he was in a bad moo
5、d.19.(鼓励孩子们和保持联系) nature, I think,will benefit them in the long run.20.He is famous for painting landscapes, (遵循中国的传统).能力提升.阅读理解The artists in Madhubani district of India have been painting on trees and leaves,with coats of lively colours describing pictures of Hindu deities(神).In the past three yea
6、rs since the painting campaign was started,many trees in that area which normally were the targets for local villagers have survived the axe(斧子).The tree art,in the style of the world-famous Madhubani painting, has now made the entire area so beautiful that passers-by cant resist taking photos. Madh
7、ubani painting,also known as Mithila painting, is a style of Indian painting practised in north-eastern region of Bihar which is done with fingers,brushes and even matchsticks using natural colours and is characterised by eye-catching patterns. There are paintings for various occasions and festivals
8、such as births,marriagesand also about Hindu tales.“Normally, the Hindus dont respect trees but they almost stopped cutting them once we painted the tree trunks with different pictures of deities,”Siyaevi,one of the artists associated with the tree painting campaign, says. “Previously,the sight of p
9、eople cutting roadside trees was quite common. Now this gives us much satisfaction to see the crowds of tourists paying visits to this particular area to see the painted trees and take photos.”The idea is the brainchild of a local villager Shashthi Nath Jha who has been working for Gram Vikas Parish
10、ad, a non-governmental organization, which helps to protect the rights of women and oppose child labour.“The sight of people cutting trees with axes and saws always gave me a lot of pain. I tried to convince them this wasnt good for environment but they never took it seriously. So I finally thought
11、up the plan to paint scenes from Hindu classics or pictures of Gods on the tree trunks thinking it can work significantly, and yes,it has begun working now,” claims Jha.21. What can we know about the tree art?A.It makes no use of artificial colours. B.It cannot be done without brushes.C.It is a styl
12、e popular throughout India. D.It focuses on traditional Indian festivals.22. According to the text, Shashthi Nath Jha.A.works in the government B.is the creator of the campaignC.is not against child labour D.is the designer of a local village23. What can be inferred about the plan from Jhas words?A.
13、It has freed him from pain. B.It came quite easily to him.C.It is as effective as expected. D.It hasnt been taken seriously.24. What can be the best title for the text?A.A new art formtree art B.Making better use of treesC.How to increase the value of trees D.Painting campaign helps save trees.阅读七选五
14、根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Advice for high school students pursuing collegeDevelop good habits.Excellent learning habits will make things easier for you in college. You are less likely to burn out and you will already know what works best for you to learn. 25 Lots of times, students wh
15、o struggle in college do so because they have not developed good study habits since they merely breezed through high school. 26 This not only applies to high school or college, but it also applies to life in general. Its always a good idea to be involved in organizations related to your major and to
16、 get major-related jobs. 27 You have to learn multitasking now. Its obvious that you need good time management skills.VolunteerVolunteering has other benefits besides making your college application more well-rounded. A lot of times, you have an idea of what career you want to take up, so start look
17、ing for volunteer opportunities in those fields. 28 Ask to shadow a professional and start building your net work. You can also ask these people for a letter of recommendation when you need one.29Many universities and scholarship programmes ask for letters of recommendation. Some may even have a req
18、uirement that at least one come from a teacher. Teachers are more likely to give you a strong, positive recommendation. But they have to know you better and they can see that you work hard. A.Turn to your teacher whenever possible.B.Get involved in major-related jobs.C.Combine these things with stud
19、ying for exams and assignments.D.This allows you to see what its like to take that type of jobs.E.Learn good time management skills.F.Build good relationships with your teacher. G.Studying is a skill. .短文改错I like travelling and my dream of visit Beijing, the capital city of our country, come true du
20、ring the National Day holidays this year. In October 1st, I went to Tiananmen Square with my parents, there we watched the flag-raising ceremony. As I watched flag rising slowly, I sang the national anthem, feeling extremely exciting. Then we went to some other famous tourist attraction, like the Gr
21、eat Wall. Standing on the Great Wall, I felt very proudly. I thought of the old saying that “One who fail to reach the Great Wall is not a hero.” Although I was tired, but I really had a good time.课时作业(十).1.colourful2.delightful3.painting4.traditional5.exhibition.6.providing7.How8.to explain9.to do1
22、0. considered.11.succeeded in12.put off13.make up14.be crazy about15.bored with/tired of/fed up with.16.Being able to help others17.cant help being persuaded to buy18.I could tell by/from his voice19.Encouraging children to stay/keep in touch/contact with20.following the Chinese traditions.【文章大意】 本文
23、主要讲述了印度马德胡班尼地区的艺术家在树木和叶子上画画,从而拯救了树木的故事。21.A细节理解题。根据第二段的关键信息“using natural colours”可知,这种艺术采用的是自然色彩,而非用人工颜料来绘画,故选A。22.B细节理解题。根据倒数第二段“The idea is the brainchild of a local villager Shashthi Nath Jha who has been working for Gram Vikas Parishad, a non-governmental organization, which helps to protect th
24、e rights of women and oppose child labour.”可知,Shashthi Nath Jha是这项运动的发起人,故选B。23.C推理判断题。根据最后一段“So I finally thought up the plan to paint scenes from Hindu classics or pictures of Gods on the tree trunks thinking it can work significantly, and yes,it has begun working now”可推知,活动很成功,取得了预期的效果,故选C。24.D主旨
25、大意题。根据第一段的开篇点题,并结合对全文的整体理解可推知,本文主要讲的是绘画运动使树木避免遭到砍伐的事情,故选D。.【文章大意】 本文是一篇说明文,主要介绍高中生实现大学目标的方法和策略。25.G根据上文“You are less likely to burn out and you will already know what works best for you to learn.”可推知,学习是一种技术活,高中时候要培养好,故选G。26.E根据下文“Its obvious that you need good time management skills.”可知,学习好时间管理技巧也是
26、很有必要的,故选E。27.C根据下文“You have to learn multitasking now.”可知,此处在讲要有机地将以上所提到的结合起来,学习多任务管理,故选C。28.D根据上文“A lot of times, you have an idea of what career you want to take up, so start looking for volunteer opportunities in those fields.”可推知,通过这种方法可以了解自己想要从事的工作的基本情况,故选D。29.F结合对本段的整体理解可知,老师在大学推荐方面起着不可忽略的作用,因
27、此和老师搞好关系是非常有必要的,故选F。.I like travelling and my dream of visitvisiting Beijing, the capital city of our country, comecame true during the National Day holidays this year. InOn October 1st, I went to Tiananmen Square with my parents, therewhere we watched the flag-raising ceremony. As I watched the fla
28、g rising slowly, I sang the national anthem, feeling extremely excitingexcited. Then we went to some other famous tourist attractionattractions, like the Great Wall. Standing on the Great Wall, I felt very proudlyproud. I thought of the old saying that “One who failfails to reach the Great Wall is not a hero.” Although I was tired, butbut或yet I really had a good time.