收藏 分享(赏)

湖北宜昌市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(5)及答案.doc

上传人:a**** 文档编号:564606 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:9 大小:66KB
下载 相关 举报
湖北宜昌市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(5)及答案.doc_第1页
第1页 / 共9页
湖北宜昌市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(5)及答案.doc_第2页
第2页 / 共9页
湖北宜昌市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(5)及答案.doc_第3页
第3页 / 共9页
湖北宜昌市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(5)及答案.doc_第4页
第4页 / 共9页
湖北宜昌市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(5)及答案.doc_第5页
第5页 / 共9页
湖北宜昌市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(5)及答案.doc_第6页
第6页 / 共9页
湖北宜昌市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(5)及答案.doc_第7页
第7页 / 共9页
湖北宜昌市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(5)及答案.doc_第8页
第8页 / 共9页
湖北宜昌市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(5)及答案.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、湖北宜昌市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(5)及答案阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。 Its such a happy-looking library, painted yellow, decorated with palm-tree stickers and sheltered from the Florida sun by its own roof. About the size of a microwave oven, its pedestrian-friendly, too, waiting for book lovers next to a side

2、walk in Palm Beach country Estates, along the northern boundary of Palm Beach Gardens.Its a library built with love.A year ago, shortly after Janey Henriksen saw a Brian Williams report about the Little Free Library organization, a Wisconsin-based nonprofit that aims to promote literacy and build a

3、sense of community in a neighborhood by making books freely available, she announced to her family of four, “Thats what were going to do for our spring break!”Son Austin, now a 10th-grader, didnt see the point of building a library that resembles a mailbox. But Janey insisted, and husband Peter unwi

4、llingly got to work. The 51-year-old owner of a ship supply company modified a small wooden house that hed built years earlier for daughter Abbies toy horses, and made a door of glass.After adding the librarys final touches (装点), the family hung a signboard on the front, instructing users to “take a

5、 book, return a book,” and making the Henriksen library, now one of several hundred like it nationwide and among more than 2,500 in the world, the only Little Free Library in Palm Beach County.They stocked it with 20 or so books theyd already read, a mix of science fiction, reference titles, novels

6、and kids favorites. “I told them, keep in mind that you might not see it again,” said Janey, a stay-at-home mom.Since then, the collection keeps replenishing (补充) itself, thanks to ongoing donations from borrowers. The library now gets an average of five visits a day.The projects best payoff, says P

7、eter, are the thank-you notes left behind. “We had no idea in the beginning that it would be so popular.” 【文章大意】文章主要讲述了Janey Henriksen一家建立微型图书馆的故事。26. In what way is the library “pedestrian-friendly”? A. It owns a yellow roof.B. It stands near a sidewalk. C. It protects book lovers from the sun.D. I

8、t uses palm-tree stickers as decorations.【答案】B 【 解析】细节理解题。 根据文章第一段第二句可知这个特殊的图书馆为过路的人提供借书的方便,因此B项正确。27. Janey got the idea to build a library from _. A. a visit to Brian WilliamsB. a spring break with her family C. a book sent by one of her neighborsD. a report on a Wisconsin-based organization【答案】D【

9、 解析】细节理解题。 根据文章第三段第一句可知Janey Henriksen是因为看到一篇关于the Little Free Library organization准备建社区图书馆的报道后受到启发才建这样特殊的图书馆的。故选D。28. The library was built _. A. by a ship supply companyB. on the basis of toy horses C. like a mailboxD. with glass【答案】C【 解析】细节理解题。 根据文章第四段第一句Son Austin, now a 10th-grader, didnt see t

10、he point of building a library that resembles a mailbox.可知它就象一个邮箱,故选C。29. What can we infer about the signboard? A. It was made by a user of the library.B. It marked a final touch to the library. C. It aimed at making the library last long.D. It indicated the library was a family property.【答案】C【 解析】

11、推理判断题。 根据文章第五段可知,这个标牌要读者拿走一本书一定要归还,其目的是使图书馆能够持续更长的时间。故选C。30. The passage tells us that the users _. A. donate books to the libraryB. get paid to collect books for the library C. receive thank-you notes for using the library D. visit the library over 5 times on average daily【答案】A【 解析】主旨大意题。根据thanks t

12、o ongoing donations from borrowers. The library now gets an average of five visits a day.可知要使用者能够捐赠一些书给这个图书馆,故选A。阅读理解.Shay asked, “Do you think theyll let me play?” Shays father knew that most of the boys would not want someone like Shay on their team, but the father also understood that if his son,

13、 mentally and physically disabled, were allowed to play, it would give him a much-needed sense of belonging and some confidence.Shays father approached one of the boys on the field and asked if Shay could play, not expecting much. The boy looked around and said, “Were losing by six runs (分) and the

14、game is in the eighth inning (局).I guess he can be on our team and well try to put him in to bat in the final inning.Shay struggled over to the teams bench and put on a team shirt with a broad smile and his father had a small tear in his eye and warmth in heart. The boys saw the fathers joy at his s

15、on being accepted.In the bottom of the eighth inning, Shays team scored a few runs but was still behind by three. In the top of the final inning, Shay put on a glove and played in the field. Even though no hits came his way, he was obviously joyful just to be in the game and on the field. In the bot

16、tom of the final inning, Shays team scored again. Now, Shay was scheduled to be next at bat. Would they let Shay bat and give away their chance to win the game?Surprisingly, Shay was given the bat. Everyone knew that a hit was almost impossible. The first pitch (投) came and Shay missed. The pitcher

17、again took a few steps forward to throw the ball softly towards Shay. As the pitch came in, Shay swung at the ball and hit a slow ground ball right back to the pitcher.The pitcher could have easily thrown he ball to the first baseman and Shay would have been out and that would have been the end of t

18、he game .Instead, the pitcher threw the ball right over the head of the first baseman, beyond the reach of all teammates, The audience and the players from both teams started screaming, “Shay, run to first!” Never in his life had Shay ever run that far but made it to first base, wide-eyed and shocke

19、d.Everyone should, “Run to second!” Catching his breath, Shay awkwardly ran towards second. By the time Shay rounded towards second base, the smallest guy on their team, who had a chance to be the hero for his team for the first time, could have thrown the ball to the second baseman, but he understo

20、od the pitchers intentions and he too intentionally threw the ball high and far over the third basemans head.All were screaming,“Shay,Shay,Shay,all the way Shay.” Shay reached third base when one opposing player ran to help him and shouted, “Shay, run to third.” As Shay rounded third, all were on th

21、eir feet, crying, “Shay, run home!”Shay ran to home, stepped on the home base and was cheered as the hero who t won the game for his team.That day, the boys from both teams helped bring a piece true love and humanity into this world. Shay didnt make it to another summer and died that winter, having

22、never forgotten being the hero and making his father so happy and coming home and seeing his mother tearfully hug her little hero of the day!( ) 1. Not expecting much, Shays father still asked the boy if Shay could play, mainly because the father _.A. noticed some of the boys on the field were heist

23、ingB. guessed his presence would affect the boys decisionC. learned some of the boys on the field knew Shay wellD. understood Shay did need a feeling of being accepted( ) 2. In the bottom of the final inning Shay was given the bat because the boys _.A. believed they were sure to win the gameB. would

24、 like to help Shay enjoy the gameC. found Shay was so eager to be a winnerD. fell forced to give Shay another chance( ) 3. The smallest boy threw the ball high and far over the third basemans head, probably because that boy _.A. was obviously aware of the pitchers purposeB. looked forward to winning

25、 the game for his teamC. failed to throw the ball to the second basemanD. saw that Shay already reached second base( ) 4. Which of the following has nothing to do with Shays becoming the hero for his team?A. The pitcher did not throw the ball to the first baseman.B. The audience and the players from

26、 both teams cheered for him.C. The opposing players failed to stop his running to home.D. One of the opposing players ran to help him.( ) 5. What to you think is the theme of the story?A. True human nature could be realized in the way we treat each other.B. Everyone has his own strength even if ment

27、ally or physically disabled.C. Everyone can develop his team spirit in sports and please his parents.D. The results of the game should not be the only concern of the players.B篇第四篇文章是一篇关于爱的教育的故事。一位父亲鼓励帮助自己心智和身体残疾的儿子,和正常人一样参与棒球运动,并且得到同伴的认可。文章富有教育意义。66. 细节题。 根据题干关键词定位到文章第一段,but处出题,最后一句”it would give hi

28、m a much-needed sense of belonging and some confidence”得出答案D为正确选项。67.细节题。答案在原文第五段surprisingly处,显示了一种转折。在上一段讲了Shay的团队赢分了,在上文even though点出尽管他没有一个球是他进的,但他仍然感到很喜悦。在第五段文章说他被伙伴们同意进入了最后一局。可见答案B是正确的,所有人都希望能够帮助他成功。68. 细节题。根据题干将关键词定位到第七段”the smallest guy on their team”,这是个长难句,who引导了一个非限制性定语从句,他本可以成为比赛最后的hero,

29、可but 点出了转折,他明白pitcher的意图并且帮助了Shay的成功。可见答案A正确。69.推断题。题干问下面哪一项是和Shay的成功无关的。文章第八段最后说众人喊道: “Shay, run home”,当他run home之后,我们看到结果是他成功了,他成为了Hero,可见没有任何人在这个时候阻止了他。可见C选项是与他的成功无关的,为正确选项。70. 主旨大意题。文章处处渗透了球队人与人之间的相互尊重,因此A选项包容性最大, B,C,D都是很片面的。 阅读理解.阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 I got my first drivers licen

30、se(执照)in 1953 by taking driver education in my first year at Central High School in Charlotte, North Carolina. Four years later when it was time to renew my license I was a married woman. Henry and I were living in Baltimore, Maryland. Two weeks before my 20th birthday, Henry drove me to the motor v

31、ehicle office on a hot July afternoon. When I got to the office and showed to the man behind the counter my North Carolina drivers license, ready to renew, the man told me that I was under age by Maryland law since I was not yet 21. “Mr. Henry Smith, your husband, will have to sign for you,” he said

32、.I argued, pointing to a very large belly(肚子)of mine,” I am married. I am having a baby. Why should I have to have someone sign for me to drive?” He answered coldly, “Its the law, madam?” Henry encouraged me to calm down, just go ahead and get the license and be done with it “No.” I said. I refused

33、to have him sign for me. So I left without a Maryland license.I called the North Carolina Motor Vehicle Office and renewed my NC license by mail-using my name Susan Brown. And thus it was for the next twelve years. Since Henry was in the army I could drive under my home state license. By the time He

34、nry left the army we were once again living in Maryland, and I had to take the Maryland drivers exam. Since then I just go in and renew every four years-sign the name Susan Brown, have my new picture taken, and walk out with a license to drive.( ) 1. Susan got her first drivers license .A. before sh

35、e got married to Henry B. when she was twenty years oldC. after she finished high school D. when she just moved to Maryland【答案】:A【解析】:细节理解题。由第1段可知拿证4年后作者20岁,排除B,由第1句知道是作者在中学第1年取得的驾驶证,排除C,领了证件4年后作者和丈夫在Maryland排除D。选A。( ) 2. Susan failed to renew her license the first time in Maryland because .A. she w

36、as forbidden to drive by Maryland lawB. she lacked driving experience in MarylandC. she was to give birth to a baby soonD. she insisted on signing for herself【答案】:D【解析】:细节理解。由第3段I refused to have him sign for me. So I left without a Maryland license.可知选D。( ) 3. We can infer from the text that in the

37、 U.S. .A. American males should serve in the armyB. different states my have different laws C. people have to renew their licenses in their home statesD. women should adopt their husbands family names after marriage【答案】:B【解析】:推断题,由续办驾驶证到后来从新考驾驶证可看出选B。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 The day

38、when the jobs were handed out was one of the most exciting moments for all the children in the class. It took place during the first week of the term. Every kid was given a job for which they would be responsible for the rest of that school year.Some jobs were more interesting than others, and the c

39、hildren were eager to be given one of the best ones. When giving them out, the teacher took into account which pupils had been most responsible during the previous year. During the previous year Rita had carried out the teachers instructions perfectly. All the children knew Rita would be given the b

40、est job.But there was a big surprise. Each child received a normal job. But Ritas job was very different. She was given a little box containing some sand and one ant. Though the teacher insisted that this ant was very special, Rita felt disappointed. Most of her classmates felt sorry for her. Even h

41、er father became very angry with the teacher and he encouraged Rita to pay no attention to this insignificant pet. However, Rita preferred to show the teacher her error by doing something special with that job of little interest.Rita started investigating all about her little ant and gave the ant th

42、e best food, and it grew quite a bit bigger.One day, a man, who looked very important, came into their classroom and declared, “Your class has been chosen to accompany me, this summer, on a journey to the tropical rain forest, where we will investigate all kinds of insects. Among all the schools of

43、this region, your class has best cared for the little ant.”That day the school was filled with joy and celebration. Everyone thanked Rita for having been so patient and responsible. And many children learnt that to be given the most important task you have to know how to be responsible even in what

44、are the smallest tasks.【文章大意】本文叙述了在一次老师给学生分配任务时,根据学生上学期的表现来分配,不同的 大家都认为Rita表现最好,老师应该给她一个最好的工作,可是有一个令人吃惊的事情,但是与学生的想法相反她被给一个没有兴趣的工作,她却因为这个工作而获得了好的运气。31. What did the teacher base his decision on when giving out jobs to the children? A. Their characters and interests. B. Their class performance during

45、the previous year. C. Their working performance during the previous year. D. Their ability of managing their accounts during the previous year.【答案】C【 解析】细节理解题。根据When giving them out, the teacher took into account which pupils had been most responsible during the previous year.在分发任务的时候,老师根据学生上一年的学习表现

46、,故选C。32. What does the underlined sentence mean? A. Each child got an important job. B. Each child got an interesting job. C. The perfect student got the job of everyones preference D. The most responsible student got the job of least interest.【答案】D【 解析】句意理解题。根据因为上一年Rita 表现最好,大家都认为老师应该给她一个最好的工作,可是有一

47、个令人吃惊的事情,但是与学生的想法相反她被给一个没有兴趣的工作,故选D。33. What is Ritas attitude to her fathers suggestion? A. Negative. B. Uncertain. C. Totally positive. D. Acceptive.【答案】A【 解析】细节理解题。根据he encouraged Rita to pay no attention to this insignificant pet. However, Rita preferred to show the teacher her error by doing so

48、mething special with that job of little interest.她父亲鼓励她不要照顾那个小动物,可是Rita却想做好这个没有趣的工作来表明自己的老师的错误决定,故选A。34. We can infer that the man who made the declaration is a _. A. hunter B. director C. biologist D. principal【答案】C【 解析】推理判断题。根据Your class has been chosen to accompany me, this summer, on a journey t

49、o the tropical rain forest, where we will investigate all kinds of insects. Among all the schools of this region, your class has best cared for the little ant.”因为学生跟随他去森林研究动物,所以猜测可能是生物学家,故选C。35. What would be the best title for the passage? A. Never complain about life.B. Small tasks can lead to fortunes. C. Men are best known by their friends. D. Responsibility and intelligence bring good luck.【答案】B【 解析】标题归纳题。根据最后一句总结性的话And many children learnt that to be given the most important task you have to know how to be responsible even in what are the smallest tasks. 可知小的工作带来好运气,故选B。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1