1、河南省林州市林虑中学2019-2020学年高一英语3月线上考试试题一、阅读理解1.Save the AnimalsAnimals are natural resources(资源) that people have wasted all through our history.Animals have been killed for their fur and feathers(羽毛), for food, for sport, and simply because they were in the way. Thousands of kinds of animals have disappe
2、ared from the earth forever. Hundreds more are on the danger list today. About 170 kinds in the United States alone are considered in danger.Why should people care? Because we need animals. And because once they are gone, there will never be any more.Animals are more than just beautiful or interesti
3、ng. They are more than just a source of food. Every animal has its place in the balance(平衡) of nature. Destroying one kind of animal can create many problems.For example, when farmers killed large numbers of hawks(鹰), the farmers stores of corn and grain were destroyed by rats and mice. Why? Because
4、 hawks eat rats and mice. With no hawks to keep down their numbers, the rats and mice multiplied(繁殖) quickly.Luckily, some people are working to help save the animals. Some groups raise money let to people know about the problem. And they try to get the governments to pass laws protecting animals in
5、 danger.Quite a few countries have passed laws. These laws forbid(禁止) the killing of any animal or plant on the danger list. Slowly, the number of some animals in danger is growing.(1)Animals are important to us mainly because .A、they are beautiful and lovelyB、they keep the balance of natureC、they g
6、ive us a lot of pleasureD、they give us a source of food答案B解析根据第四段中Every animal has its place in the balance(平衡) of nature. Destroying one kind of animal can create many problems. 可知动物很重要是因为他们可以保持生态平衡。故选 B。(2)What has happened to the animals on the earth?A、Thousands of kinds of animals are gone forev
7、er.B、A few kinds of animals have died out.C、All kinds of animals are in danger.D、About 170 kinds of animals have disappeared forever.答案A解析根据第二段中About 170 kinds in the United States alone are considered in danger. 可知很多动物都永远消失了。故选 A。(3)Why do people kill animals?A、They kill animals to raise some money
8、.B、Animals destroy their natural resources.C、Animals create many problems.D、They kill animals for something they need.答案D解析根据第二段中Animals have been killed for their fur and feathers(羽毛), for food, for sport, and simply because they were in the way. 可知人们捕杀动物是为了他们所需要的东西。故选 D。(4)What can we conclude fro
9、m the fact that quite a few countries have passed laws protecting animals in danger?A、Animals in danger will not be killed any more.B、The number of some animals in danger will increase.C、Every person will know the importance of protecting wild animals.D、Animals in danger will be kept away from peopl
10、e.答案B解析根据最后一段These laws forbid(禁止) the killing of any animal or plant on the danger list. Slowly, the number of some animals in danger is growing. 可知濒临灭绝的动物数量会在法律的保护下会逐渐增加。故选 B。2.Why do teenagers go against their parents when they make decisions for them? I think it is a two-side problem.Parents ten
11、d to consider their teenagers young children who need their help. After all, theyve got used to solving all of their problems. When children reach their teenage years, it is quite difficult for parents to realize and accept the fact that their children already have their own opinions. Just yesterday
12、 kids believed every word of their parents, wanted their help, and strongly believed that their parents could solve any problem they have. But today their babies suddenly begin to quarrel with them and refuse to follow them. Parents are just not ready for this change, being unable to admit that thei
13、r children are old enough to take care of themselves and make their own decisions.Parents want to save their children from mistakes. It is a natural desire, but in my opinion, it is not right. Sometimes we have to make mistakes and learn from them. Thats how we grow. Otherwise, children would be hel
14、pless and weak after they grow up.Teenagers, from their side, no longer consider them to be young children who need help from their parents whenever there is a problem. As a matter of feet, they often think their parents are outdated(落伍的) and dont really understand them. They want to get out of thei
15、r parents, control. Therefore, the fight doesnt seem to end because of misunderstanding one another.In my opinion, in order to keep peace in the family, both of two sides have to make a compromise(妥协). Children should realize that parents can make better decisions than themselves because of their ri
16、ch life experiences. On the other hand, parents shouldnt stick their noses into their childrens business every time there seems to be a problem.(1)According to the author, why do parents make decisions for their teenagers?A、They think their teenagers are too young to make decisions.B、They think thei
17、r teenagers are unwilling to make their own decisions.C、They think it is a good way to express their concern for their teenagers.D、They think it is a good way to prevent their teenagers, different opinions.答案A解析根据第二段的 Parents tend to consider their teenagers young children who need their help. 可知,父母
18、为孩子们做决定是因为他们认为孩子们还很小,自己做不了决定。(2)What does the author think of making mistakes?A、It is acceptable.B、It is a big problem.C、It should be avoided.D、It often makes people worried.答案A解析根据第三段的 Sometimes we have to make mistakes and learn from them. Thats how we grow. 可知,作者对犯错误持积极的态度,认为犯错误是可以接受的。(3)What can
19、 we learn from Paragraph 4?A、Parents can easily become outdated.B、Teenagers always consider themselves young children.C、Parents realize they know nothing about their teenagers.D、Parents and teenagers should understand each other better.答案D解析根据第四段的 Therefore, the fight doesnt seem to end because of m
20、isunderstanding one another. 可知,父母和孩子之间应该互相理解。(4)What does the underlined part in the last paragraph most probably mean?A、Parents shouldnt make decisions on their own.B、Parents shouldnt make decisions for their children.C、Parents shouldnt care about their children too much.D、Parents shouldnt have di
21、fficulty in getting along with their children.答案B解析根据划线句前后的内容可知,划线句的意思是指父母不应该插手孩子们的事情,也就是说,不应该为他们做决定。二、完形填空3.Do you know how discipline can help you achieve your goals? Do you know that discipline is important to1? What is the power of discipline? How to become disciplined?You might think that many
22、people are not self disciplined,2 Im going to prove to you that people in general are disciplined, but3, in non-beneficial ways. There are many people who smoke daily4 the fact that it is harmful and5 and it could kill them. Such people are disciplined at 6 cigarettes and smoking. There are people w
23、ho are disciplined at drinking lots of alcohol daily. Such people are disciplined at consuming alcohol. Do you 7 where I am going with this?One of my friends who has a 8 for running spends half an hour every single morning running. Whether it is snowing or raining, she has to run. This is the kind o
24、f 9 discipline that you are supposed to 10 and create in your life.Do you know someone who bought a book, but didnt finish 11it for some reason? Do you know someone who decided to improve his12and start eating more vegetables and fruit, but after two weeks, he 13?These are all examples of 14 of disc
25、ipline. If you are not disciplined, then you will have a hard time to get your 15. As I mentioned in my book The ultimate guide to achieving your goals that you could know what you want, 16, and take action, but if you are not self-disciplined, you will 17 give up.With discipline, you can start gett
26、ing up early in the morning, exercise, and 18 yourself of the non-beneficial habits such as smoking and eating non-healthy food. With discipline, you can change negative habits to positive habits. With discipline, you can join the gym and start working on having a 19 body. Do you see what the 20ofdi
27、scipline can do?Always remember what Jim Rohn said, one discipline leads to another discipline.A、wealthB、successC、fortuneD、health答案B解析根据上文的 how discipline can help you achieve your goals 可知,B 选项符合题意,success 意为“成功”;wealth 意为“财富”;fortune 意为“财富,运气”;health 意为“健康”。A、forB、andC、orD、but答案D解析你也许认为很多人不自律,“但是(
28、but)”我要向你证明的是人们一般是有自律性的。根据句意可知,上下文之间为转折关系,故选项 D 符合题意。A、unfortunatelyB、unwillinglyC、unnecessarilyD、unexpectedly答案A解析根据下文的“many people who smoke daily”以及“people who are disciplined at drinking lots of alcohol daily”可知,但不幸的是,人们的纪律性表现在了有害的方面。unfortunately 意为“不幸地,遗憾地”;unwillingly 意为“不愿意地,不情愿地”;unnecessar
29、ily 意为“没必要地,不需要地”;unexpectedly 意为“意外地,出人意料地。”A、besidesB、despiteC、exceptD、without答案B解析尽管吸烟有害是一个事实,但是有很多人每天都吸烟。根据句意可知上下文之间为转折关系,故选项 B 符合题意。despite 意为“尽管,虽然”;besides 意为“除了还有;except 意为“除了之外”;without 意为“没有,缺乏”。A、courageousB、disgustingC、dangerousD、forbidden答案C解析根据上文的“the fact that it is harmful”以及下文的“it c
30、ould kill them”可知,吸烟是有害和危险的。dangerous 意为“危险的,有害的”;courageous 意为“勇敢的,无畏的”;disgusting 意为“令人厌恶的,令人反感的”;forbidden 意为“被禁止的”。A、sellingB、buyingC、gettingD、consuming答案D解析根据下文的“Such people are disciplined at consuming alcohol”可知,这些人在消耗烟草和吸烟方面是自律的。consume 意为“消耗,消费”。A、careB、seeC、feelD、mind答案B解析你明白我说这些要表达什么意思吗?
31、see 意为“明白,领会”;care 意为“关心,在乎”;feel 意为“感觉,感到”;mind 意为“介意”。A、passionB、giftC、respectD、reason答案A解析根据下文的“Whether it is snowing or raining, she has to run”可知,我有一个酷爱跑步的朋友,每天早晨跑步半小时。passion 意为“酷爱,激情”;gift 意为“天赋,礼物”;respect 意为“尊重,尊敬”;reason 意为“原因,理由”。A、formalB、positiveC、negativeD、religious答案B解析我有个朋友酷爱跑步,每天早晨跑
32、步半小时,这是一种积极的自律。positive 意为“积极的,肯定的”;formal 意为“正式的”;negative 意为“消极的,否定的”;religious 意为“宗教的”。A、formB、learnC、followD、believe答案C解析这是一种你应该在你的生活中遵循和创造的自律。follow 意为“遵循”;form 意为“形成”;learn 意为“学习”;believe 意为“相信”。A、readingB、recitingC、analyzingD、reviewing答案A解析你知道有人买了一本书,但是因为某种原因没有读完吗? read 意为“阅读”;recite 意为“背诵”;a
33、nalyze 意为“分析”;review 意为“审查,评论,复习”。A、serviceB、dietC、skillD、performance答案B解析根据下文的“start eating more vegetables and fruit”可知,有人决定改善自己的饮食。diet 意为“饮食”;service 意为“服务”;skill 意为“技巧”;performance 意为“表现,演出”。A、broke downB、turned upC、gave upD、set out答案C解析但是两周后,他就放弃了。give up 意为“放弃”;break down 意为“失败,出故障,感情失控”;turn
34、 up 意为“出现,露面”;set out 意为“出发, 启程”。A、lackB、gestureC、signD、symbol答案A解析这些都是缺乏自律的例子。lack 意为 “缺乏,不足”;gesture 意为“手势,姿势”;sign 意为“符号,标牌,迹象”;symbol 意为“象征”。A、attentionB、orderC、creditD、desire答案D解析句意:如果你没有自律性,那么你将难以实现你的愿望。desire 意为“愿望,渴望”;attention 意为“注意,专注”;order 意为“命令,顺序”;credit 意为信用,赞扬”。A、planB、listenC、askD、h
35、ope答案A解析正如我在我的实现你的目标终极指南的书中所提到的,你能知道你想要的,做好计划并采取行动。plan 意为“计划”;listen 意为“听”;ask 意为“问”;hope 意为“希望”。A、obviouslyB、practicallyC、likelyD、quickly答案C解析但是如果你没有自律性,你将可能放弃。likely 意为“可能”;obviously 意为“显然地”; practically 意为“实际上”;quickly 意为“快速地”。A、persuadeB、informC、deliverD、break答案D解析有自律性,你能够每天早上早起、锻炼,你能把自己身上像吸烟和吃
36、不健康食物的坏习惯改掉。break 意为“戒除,摆脱,打破”;persuade 意为 “劝说,说服”;inform 意为“通知,告知”;deliver 意为“递送,运送”。A、healthierB、weakerC、heavierD、clumsier答案A解析有自律性,你能进入体育馆,开始为有一个更健康的身体而努力。healthy 意为“健康的”;weak 意为“虚弱的”;heavy 意为“重的”;clumsy 意为“笨拙的”。A、demandB、powerC、principleD、measure答案B解析根据上文自律可以让你早起、锻炼以及改掉坏习惯等可知,此处应为“你明白自律的力量能做什么了吗
37、?”,power 意为“力量”;demand 意为“要求 ;principle 意为“原理,原则”;measure 意为“措施”。三、短文填空4.Do you know polar bears well? In this article, we will discuss some 1(amaze) facts about polar bears.Black skin and white fur. Interestingly, polar bears usually have black skin which 2(cover) with fur. When you see the bear wh
38、ite, it is because 3(it) fur is a hollow transparent tube(中空透明管) that only 4(reflect) light. This feature gives polar bears great advantage in their environment especially when they are hunting.Polar bears live in cold 5(place). The natural habitat(栖息地) of polar bears is in the Arctic in Canada, Rus
39、sia, and so on. While the Arctic is known for extremely freezing temperatures, bears still manage to remain warm thanks 6 the 10 cm thick layer of fat under their skin and their thick furry coat.Their population. It is estimated(估计) that there are about 20,000 polar bears. Polar bears are used to fr
40、eezing temperatures. However, because the global temperature is rising, ice on the sea melts a bit 7(fast) than usual. This way, bears dont have enough time 8(hunt) for food, so they are easy to get hurt. Each of the countries 9 bears have their natural habitat follows strict rules on hunting polar
41、bears to prevent them from 10(face) extinction.答案amazing解析此处用来修饰物,意为:令人惊奇的,故填 amazing。答案is covered解析which 指代主语 black skin,故谓语动词用单数,又因为 black skin 与 cover 构成动宾关系,故填 is covered。答案its解析因为后面跟名词,故用其形容词性物主代词,故填 its。答案reflects解析主语是 that,指代 a hollow transparent tube,因此谓语动词用单数形式,故填 reflects。答案places解析此处泛指“寒冷的地方”,因为 place 是可数名词,故填 places。答案to解析thanks to 是固定搭配,意为:多亏;由于,故填 to。答案faster解析因为前面有 a bit 修饰,后面跟 than,且用来修作动词 melt,故用副词的比较级形式。答案to hunt解析此处是不定式作后置定语,故填 to hunt。答案where解析先行词是 countries,在从句中作状语,填 where。答案facing解析prevent sb. from doing sth. 为固定句式,故填 facing。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有