收藏 分享(赏)

成才之路高二英语同步练习:UNIT3-3 LEARNING ABOUT LANGUAGE 新人教版选修8WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:547666 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:5 大小:136.50KB
下载 相关 举报
成才之路高二英语同步练习:UNIT3-3 LEARNING ABOUT LANGUAGE 新人教版选修8WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共5页
成才之路高二英语同步练习:UNIT3-3 LEARNING ABOUT LANGUAGE 新人教版选修8WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共5页
成才之路高二英语同步练习:UNIT3-3 LEARNING ABOUT LANGUAGE 新人教版选修8WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共5页
成才之路高二英语同步练习:UNIT3-3 LEARNING ABOUT LANGUAGE 新人教版选修8WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共5页
成才之路高二英语同步练习:UNIT3-3 LEARNING ABOUT LANGUAGE 新人教版选修8WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家Unit 3 第3课时Learning about Language.单项填空从A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。1(原创)This box is a rare relic of great value for research into ancient Chinese astronomy as it is the earliest written record of moon phases yet_in China.Abeing found Bto be found Cfinding Dfound答案:D本题题意:这是研究我国古代天文学

2、史的一件珍贵文物,是迄今发现的关于二十八宿全部名称的最早的文字记载。本题考查过去分词担任后置定语,相当于定语从句that has been found in China,表示一个已经发生的被动动作。2It is known to all that television has many advantages. It keeps us_about the _news, and also provides entertainment in the home.Ainformed; latest Bto know; later Clearning; later Dto think; late答案:A本

3、题题意:众所周知,电视具有许多优点。它为我们提供最新的新闻时讯以及家庭娱乐。第一空考查动词keep后接复合宾语的用法, 动作inform与us之间存在逻辑上的被动关系,采用过去分词。第二空考查形容词latest的词义,表示“最新的;最近的”。3(原创)With the opening and reform policy _, millions of foreign visitors are crowding into our country every year.Ato be carried out Bcarried out Cbeing carried out Dcarrying out答案

4、:C本题题意:随着改革开放政策的贯彻执行,每年都有数以百万计的外国游人涌入中国。本题考查with的复合结构。 “改革开放政策”正在执行,采用现在分词的被动形式表示一个正在进行的被动动作。4(原创)This way, they can provide needed information to people _to the wedding from distant places.Ainvited Bto invite Cbeing invited Dhad been invited答案:A本题题意:通过这种方式,他们能为应邀从远方来参加婚礼的人提供所需要的信息。本题考查过去分词担任定语,相当于定

5、语从句who were invited.5Youll find the world “honest” _under “H” in any dictionary.Ahas listed Blisted Clist Dlisting答案:B本题题意:你会发现单词honest在字典中列在H目录下。名词the world “honest” 与动作list之间构成逻辑上的被动关系,采用过去分词形式担任宾语补足语。6Hi, Amy. Why are you so upset? Er, I found the washing machine I had had _broke down again.Ait r

6、epairing Brepaired Cit repaired Dto be repaired答案:B本题题意:“嗨,艾米,你为什么那么沮丧?” “我发现刚找人修理的洗衣机又坏了。” 本题考查have sth. done 结构,定语从句的关系词that/which给省略掉了,它在定语从句中担任had had的宾语。7Because of my _Russian, Im afraid that I cant make myself _.Abroken; understood Bbroken; understandCbreak; understood Dbreaking; understandin

7、g答案:A本题题意:由于我讲俄语结结巴巴, 恐怕很难让自己被理解。本题考查过去分词作定语和宾补的用法。broken表示“(语言)拙劣的,不流利的”;例如:Alison speaks broken French. 艾莉森讲法语结结巴巴。make oneself understood表示“(尤指用另一种语言)把自己的意思说清楚”;例如:He doesnt speak much Japanese but he can make himself understood. 他不大会讲日语,不过尚能勉强表达意思。 8She got her fingers _in the door. Acatch Bcaug

8、htCto catch Dcatching答案:B本题题意:她的手指让门给夹了。本题考查get sth done句式。catch (sth) (in/on sth) 表示“(被)钩住,夹住,绊住”。动作catch与名词her fingers之间存在逻辑上的被动关系,采用过去分词担任补足语。9(原创)I love the feeling of eating a _lunch in the open air.Abeing packed Bhaving packedCpacking Dpacked答案:D本题题意:我喜欢在野外吃盒饭的感觉。packed lunch/bag lunch表示“自备的午餐

9、;盒装午饭”,为不可数名词。例如:We will ask the hotel to prepare packed lunch for us tomorrow. 明天我们让这家饭店给我们准备盒装饭。在本考题中packed lunch和不定冠词a连用,表示“一份盒饭”,属于“抽象名词具体化”的用法。10(原创)Two of the pictures _on the wall are out of true.Ahaving hung Bhanging Changs Dbeing hung 答案:B本题题意:挂在墙上的照片中有两张挂得不正。现在分词短语 hanging on the wall后置作定语

10、,修饰名词the picture,相当于定语从句 the picture which/that hangs on the wall. 选项D转化为定语从句为:the picture which/that is being hung on the wall. 时态运用错误。(注意:表存在或位置的动词hang, appear, exist, lie, remain, stand, stay, seem, depend on, obtain等通常不能用于进行时态。例如:Several of his paintings hang in the Tate Gallery. 他的几幅油画挂在塔特美术馆了。

11、) .完形填空阅读下面短文,理解大意,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳答案。(2010年黑龙江省高考适应性训练考试)It is a very interesting story that I heard.A young man longing to_1_the beautiful daughter of a farm owner came one day to the_2_to make the proposal(求婚)The farm owner looked at him_3_, saying,“All right. Lets go to my pasture(牧场)Ill

12、_4_three bulls one by one. If you can catch any ones_5_, youre qualified to marry my daughter.”Then they came together to the pasture. The young man stood waiting_6_for the first bull to appear. A few minutes later the cattle shed(牛棚)opened and a bull rushed out_7_him. It was the largest and ugliest

13、 bull he had ever seen. He thought maybe the_8_one would be better, so he stepped aside to let it_9_the pasture to the back gate of the shed.The shed_10_again and the second bull came rushing in. It was not only very big but also unusually_11_. It stood with its hoofs(蹄子)kicking and its throat mutte

14、ring(咕噜). “How terrible it is! The next cannot be as_12_as this.”He was so scared that he hurried to_13_behind the railings(栏杆). It rushed away to the back gate.Soon afterwards, the shed opened for the third bull to come out._14_it, the young man became very happy. It was not only small in_15_but al

15、so thin and weak in strengththe_16_type of a bull for him. When it rushed toward him he was ready to_17_. With a jump he stretched his hands to catch its tail but_18_it simply had no tail at all.It goes without saying that the young man_19_to marry the farmers beautiful daughter. He had been given_2

16、0_, but they had all gone in a flash.文章大意:中国有句老话“过了这个村,就没这个店”,意思是说机会稍纵即逝。故事中的男子想娶农场主的女儿,但他浪费了机会(只要抓住牛尾巴,就能娶到),最终没能娶到心仪的姑娘。1A.meet BknowCdate Dmarry答案:D从下文的make the proposal可知,这个年轻人想要娶(marry)农场主漂亮的女儿。2A.farm BvillageCtown Dcountry答案:A根据常识可知,农场主的女儿肯定生活在farm(农场)中,从下文的pasture和shed都可以推断出该空应填farm,即年轻人去农场求

17、婚。3A.up and down Bhere and thereCagain and again Dlittle by little答案:A农场主上下打量(up and down)了这年轻人一番。here and there表示“到处”,again and again表示“一再”,little by little表示“一点一点地”,都不符合语境。4A.set out Bgive outClet out Dtake out答案:C农场主告诉年轻人他会一头头地放出(let out)三头公牛,只要年轻人能抓住任何一头牛的尾巴,他就把女儿嫁给他。set out表示“出发,开始做”,give out表示

18、“放出(热、光等),分发”,take out表示“拿出,取出”,都不符合语境。据此选C项。5A.head BlegCbody Dtail答案:D从18空所在句子可知,年轻人应该抓住牛尾巴,用tail。6A.anxiously BsadlyChappily Dpatiently答案:A根据上下文可知,年轻人焦急地(anxiously)等着第一头公牛的出现。sadly“悲伤地”;happily“高兴地”;patiently“耐心地”。7A.from BoverCupon Dtoward答案:D几分钟后,一头牛朝他冲过来,介词用to/toward。8A.last BnextCother Danoth

19、er答案:B这是他见过的最大、最丑的一头牛。年轻人想下一头可能会好点儿,这里the next one表示“下一头牛”。A项表示“最后一头”,C项表示“两头中的另外一头”,D项another前面不应该有冠词the。9A.cross BpassCleave Denter答案:A年轻人不去抓第一头牛,让它穿过(cross)牧场,pass表示“经过”,leave表示“离开”,enter表示“进入”,都不符合语境。10A.closed BlockedCopened Dturned答案:C根据逻辑判断,第一头牛过去了,第二头牛要出来,牛棚肯定又要开了,用opened。11A.fierce BgentleC

20、lovely Dcruel答案:A但第二头牛又高大又凶猛(fierce)。根据下文的It stood with its hoofs(蹄子)kicking and its throat muttering(咕噜)可知,第二头牛很凶猛。12A.exciting BsurprisingCfrightening Damazing答案:C年轻人想第二头牛真是太可怕了,下一头(第三头)应该不会这么可怕(frightening)了吧?frightening“可怕的”,符合语境,也照应前面的terrible。13A.fall BsitCwait Dhide答案:B他害怕得匆忙躲(hide)在了栏杆后面。14A

21、.Looking at BSeeingCWatching DObserving答案:B很快第三头牛出来了,看到(Seeing)它,年轻人很高兴。look at强调非常仔细地观察,而see则表示看到的结果。15A.size BlengthCwight Dnumber答案:A这头牛不仅体型小,而且力气弱。与前面两头公牛相比,第三头牛体型小,故用size。16A.just BveryConly Dquite答案:B此处very是形容词,“the very名词”表示强调, 表示“就是那个,正是”。17A.act BbehaveCrun Dperform答案:A牛冲过来了,年轻人准备行动了。act表示“

22、采取行动”;behave表示“举止,表现”;perform表示“表演,执行”。18A.in astonishment Bin angerCin trouble Din vain答案:D但他没有抓住尾巴,因为这头牛没有尾巴,一切都是徒劳。in vain“徒劳地”;in astonishment“吃惊地”;in anger“生气地”;in trouble“处于困境”。19A.tried BdecidedCfailed Dmanaged答案:C根据上文判断,他没有达到农场主的要求抓住牛尾巴,肯定没能娶到农场主漂亮的女儿,fail to do sth表示“没能做到某事”。20A.luck Bchanc

23、esCbulls Dtimes答案:B给了他机会(chances),但他没有抓住,机会便稍纵即逝了。.阅读理解阅读下面的文章,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。(2010山东卷)Rae Armantrout, who has been a poetry professor at the University of California San Diego(UCSD)for two decades, has won the 2010 Pulitzer Prize in the poetry category for her most recent book, Versed.”“I

24、m delighted and amazed at how much media recognition that the Pulitzer brings, as compared to even the National Book Critics Award, which I was also surprised and delighted to win,”said Armantrout.“For a long time, my writing has been just below the media radar, and to have this kind of attention, s

25、uddenly, with my 10th book, is really surprising.”Armantrout, a native Californian, received her bachelors degree at UC Berkeley, where she studied with noted poet Denise Levertov, and her masters in creative writing from San Francisco State University. She is a founding member of Language Poets, a

26、group in American poetry that analyzes the way language is used and raises questions to make the reader think.In March, she won the National Book Critics Award for“Versed.”“This book has gotten more attention,”Armantrout said, “but I dont feel as if its better.”The first half of “Versed” focuses on

27、the dark forces taking hold of the United States as it fought the war against Iraq. The second half looks at the dark forces casting a shadow over her own life after Armantrout was diagnosed with cancer in 2006.Armantrout was shocked to learn she had won the Pulitzer but many of her colleagues were

28、not. “Rae Armantrout is a unique voice in American poetry,”said Seth Lerer, head of Arts and Humanities at UCSD.“Versed,”published by the Wesleyan University Press, did appear in a larger printing, than her earlier works, which is about 2,700 copies. The new edition is scheduled to appear in May.1Ac

29、cording to Rae Armantrout, _.Aher 10th book is much betterBher winning the Pulitzer is unexpectedCthe media is surprised at her worksDshe likes being recognized by her readers答案:B推理判断题。从第二段Armantrout所说的话及倒数第二段第一句话可推知Armantrout对于自己获得普利策文学奖感到吃惊,这与B项相对应。2Which of the following is true of Rae Armantrout

30、?AShe published a poetry textbook.BShe used to teach Denise Levertov.CShe started a poets group with others.DShe taught creative writing at UC Berkeley.答案:C细节理解题。A项内容文中没有提及;B、D两项从第四段第一句可以看出是错误的;第四段第二句表明C项为正确答案。3What can we learn about“Versed”?AIt consists of three parts.BIt is mainly about the Ameri

31、can army.CIt is a book published two decades ago.DIt partly concerns the poets own life.答案:D细节理解题。A项中three应改为two;B项中用mainly是错的,因为“versed”的内容是平分为两部分的;由第一段可判断C项是错误的;从倒数第三段第二句可知这本书的内容涉及作者自己的生活。4Rae Armantrouts colleagues think that she_.Ashould write moreBhas a sweet voiceCdeserves the prizeDis a stran

32、ge professor答案:C推理判断题。倒数第二段第一句表明Armantrout本人对自己获得普利策文学奖感到吃惊,但同事们并不这样,他们认为她值得赢得这个奖项。5What can we learn from the text?AAbout 2,700 copies of “Versed”will be printed.BCancer made Armantrout stop writing.CArmantrout got her degress at UCSD.D“Versed”has been awarded twice.答案:D推理判断题。从第一段和第五段可以看出Versed这本书两次获奖。5 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1