收藏 分享(赏)

2022高考英语统考一轮复习训练 模块八 Unit 3 阅读理解题组—练速度(含解析)牛津译林版.docx

上传人:a**** 文档编号:545621 上传时间:2025-12-10 格式:DOCX 页数:7 大小:22.82KB
下载 相关 举报
2022高考英语统考一轮复习训练 模块八 Unit 3 阅读理解题组—练速度(含解析)牛津译林版.docx_第1页
第1页 / 共7页
2022高考英语统考一轮复习训练 模块八 Unit 3 阅读理解题组—练速度(含解析)牛津译林版.docx_第2页
第2页 / 共7页
2022高考英语统考一轮复习训练 模块八 Unit 3 阅读理解题组—练速度(含解析)牛津译林版.docx_第3页
第3页 / 共7页
2022高考英语统考一轮复习训练 模块八 Unit 3 阅读理解题组—练速度(含解析)牛津译林版.docx_第4页
第4页 / 共7页
2022高考英语统考一轮复习训练 模块八 Unit 3 阅读理解题组—练速度(含解析)牛津译林版.docx_第5页
第5页 / 共7页
2022高考英语统考一轮复习训练 模块八 Unit 3 阅读理解题组—练速度(含解析)牛津译林版.docx_第6页
第6页 / 共7页
2022高考英语统考一轮复习训练 模块八 Unit 3 阅读理解题组—练速度(含解析)牛津译林版.docx_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考题型组合规范练20模块八Unit3阅读理解题组练速度(35mins).阅读理解A“Garlic coffee” can be good news to coffee-loving pregnant women as a man in northeastern Japan invented the drink that looks and tastes like coffee but is made up entirely of locally grown garlic.“My drink is probably the worlds first of its kind,” said 75-

2、year-old Yokitomo Shimotai,who was a coffee shop owner in Aomori Prefecture.“It contains no caffeine so its good for those who would like to drink coffee at night or pregnant women.”Shimotai,who started the drinks sale in January 2017,said the drink was accidentally made from a cooking mistake about

3、 30 years ago,when he burned a steak and garlic while waiting tables at his shop.He mashed (捣烂) the burnt garlic with a spoon and mixed it with hot water.When he drank it,he was surprised at its “coffee-like taste” with bitterness.Shimotai began researching the drink after retirement,aimed at turnin

4、g it into a product.After repeating trials and errors on the best way to make it,he created a “coffee” he can be satisfied with about six years ago by using an electric furnace (火炉) to roast the garlic.After cooling it,the garlic is mashed up.Shimotai took a patent on the method in 2015,and opened a

5、 workshop in neighboring Iwate Prefecture.While his drink has a pleasant smell of roasted garlic,it will not cause bad breath because it is carefully and fully roasted,according to Shimotai.The drink is now available at two souvenir shops in Aomori Prefecture,or by ordering by telephone.A packet con

6、taining one cup of garlic coffee costs 324 yen ($2.8).Orders can be made with his workshop called Techno Baisen Kobo at 0195(37)1999 in the city of Ninohe,Iwate Prefecture.1.What makes “garlic coffee” special?A.It isnt bitter at all.B.It is caffeine-free.C.It doesnt taste like coffee.D.It is especia

7、lly good for night workers.2.What led to Shimotais invention of “garlic coffee”?A.A cooking mistake.B.The market competition.C.Pregnant womens demand.D.His love for garlic and coffee.3.What is the purpose of this text?A.To encourage invention.B.To advertise “garlic coffee”.C.To introduce “garlic cof

8、fee”.D.To praise Yokitomo Shimotai.BEveryone knows chameleons (变色龙) can change color,but why do they do it? Suppose you were given these three options:(a) to match with their surroundings,(b) to get a mate,or (c) to impress humans.Most people would choose (a).But the real answer is (b).Its not a har

9、d-and-fast rule:there is evidence that the colorful changes of some chameleons can be a disguise.For instance,the small-sized chameleon Bradypodion taeniabronchum seems to match its surroundings more closely when facing an enemy with better color vision.For most chameleons,however,changing color is

10、all about getting a mate.In their natural environment,most chameleons match with their surroundings pretty well,says ecologist Kristopher Karsten of California Lutheran University in Thousand Oaks.So when they change color,they tend to make themselves easier to notice.Competing males will often batt

11、le it out with a color-change fight.The color-change process doesnt work the way you might expect it to either.Most of us would think it is achieved by some kind of pigments (色素).But a study published in March 2015 suggests that the color changes have nothing to do with chemistry at all.Instead,it t

12、urns out there are some nanocrystals (纳米晶体) within the chameleons cells.By changing the positions of these crystals,the chameleon can show different shades of color.Its not just about how chameleons look.They are also unusually good at using their eyes.In a neat study published in July 2015,zoologis

13、ts showed chameleons two objects that moved around a computer screen.The chameleons were able to split their vision,each eye independently focusing on a different object.Eventually,the chameleons seemed to make a choice,both eyes locking onto the same target.This way they could do a better job of ju

14、dging how far away the objects were and thus how far to shoot out their tongues.All that said,there is a lot that we still dont know about chameleons.4.Why does Bradypodion taeniabronchum change color?A.To hunt food.B.To cheat its enemies.C.To make itself disappear.D.To attract humans attention.5.Ho

15、w do male chameleons compete with each other for a mate?A.By changing color.B.By staring at each other.C.By fighting with each other.D.By matching with their surroundings.6.How do chameleons change color?A.By producing more nanocrystals.B.By using different kinds of pigments.C.By changing the positi

16、ons of their cells.D.By changing the positions of their nanocrystals.7.What is special about chameleons eyes?A.They can tell different colors.B.They can see objects from a long distance.C.They can notice objects on a computer screen.D.They can focus on two objects at one time.CElizabeth Bishop is co

17、nsidered one of the best American poets of the 20th century.She was born in Worcester,Massachusetts in 1911.Her dad died when she was just a baby and her mom never recovered from the loss;she went to live with her grandparents in Nova Scotia,Canada when she was five.Eventually Bishop attended Vassar

18、 College,where she began to write poetry.At Vassar she discovered Marianne Moores poetry and met “Ms.Moore” and began their life-long friendship.She later met poet Robert Lowell.She wrote tons and tons of letters to both of them,which is good for us because we would otherwise know very little of her

19、 personal life.Bishops poetry is sometimes considered objective and cold because it shows almost nothing about the poet or her life.Bishop published her first book of poetry in 1946 and wrote until her death in 1979.She would spend years working on a single poem.Her poems are not the result of hasty

20、 scribbling (匆忙乱写) on paper while eating breakfast.Over a lifetime of writing,she only published about 275 pages of poetry,and about 40 of those are translations.She would look through drafts of poems again and again and improve them until they were as close to perfect as she could get them.Reading

21、Elizabeth Bishop is like being transported to the very place,the very moment shes writing about.She leads us to a microscope so we can see every smallest part of the scene.It seems shes always asking us to notice more,and more until the poem is so clear in our minds that its almost painful like a li

22、ght thats too bright.It might take your eyes a while to get used to it,but once they do,youll like what you see.8.What do we know about Bishops early life?A.She started to write poems at five.B.She was always encouraged by her parents.C.She spent her childhood mainly in Worcester.D.She was mainly br

23、ought up by her grandparents.9.Why are Bishops letters to Moore and Lowell important? A.They have a deep influence on other poets.B.They offer much information about her life.C.They help us study Moores and Lowells poetry.D.They prove she had friendships with famous poets.10.What can we say about Bi

24、shops poetic creation?A.She liked to write in the morning.B.She could write poems at high speed.C.She tried her best to achieve perfection.D.She published hundreds of books of poetry.11.Which can be used to describe the style of Bishops poems? A.Exact.B.Informal.C.Humorous.D.Enthusiastic.DHe has jum

25、ped off tall buildings,been lit on fire,and fought the deadliest people on the planet.And you know what? For Greg Rementer,its all in a days work.Rementer is part of a group of men and women who bring your favorite action scenes to life on film and television.He was hired to stand in for actors when

26、 a scene carries real risk or requires special skills.On the set of CaptainAmerica:CivilWar,for example,Rementer stepped in for actor Sebastian Stan.Rementer had to jump 45 feet from one building onto another after being thrown down a flight of stairs.Stunts (特技) have always been part of movies.But

27、in the early days of Hollywood,actors generally did their own stunts.When actors didnt do their own stunts,filmmakers would simply hire the first person they could find crazy enough to give it a go.Accidents that resulted in serious injuries were not uncommon.Today,most stunt performers know how to

28、safely fall from great heights.Many have sports backgrounds.Bobby Holland Hanton,who performed in Avengers:AgeofUltron,was a gymnast.Katie Eischen,who worked in TheHungerGames:CatchingFire,did volleyball.As for Rementer,he has been studying martial arts (武术) since primary school.Rementer loves his j

29、ob,but its hardly glamorous.Days on set can be long and hard;its common to work 14 hours at a time in uncomfortable locations.A stunt that lasts a few seconds can take hours to set up.Plus,stunt performers must train continuously to stay in shape.Being a stunt performer today is much safer than it u

30、sed to be,thanks to better equipment and strict rules in Hollywood.But injuries are still part of the job.After all,if stunts were completely safe,stunt performers wouldnt be needed.“Ive been fortunate,” Rementer says,explaining that he hasnt had any serious accidents.“Ive had some broken arms,broke

31、n toes,and a lot of bruises.But when youre doing things like riding wires into concrete walls,youre going to feel it.You just have to be ready to get up and go again.”12.What was Rementer hired to do?A.Bring boring stories to life.B.Encourage actors to do sports.C.Perform dangerous actions for actor

32、s.D.Instruct Sebastian Stan in special skills.13.Why did the author mention some stunt performers in Paragraph 3?A.To introduce their stunts.B.To praise their great skills.C.To show they are highly trained.D.To stress the importance of sports backgrounds.14.Which of the following can best replace th

33、e underlined word “glamorous” in Paragraph 4?A.Tiring.B.Attractive.C.Dangerous.D.Meaningful.15.What can we infer about Rementer from his words?A.He takes pleasure in risky jobs.B.He suffers misfortune every day.C.He has a strong sense of professionalism.D.He has a love-hate relationship with his job

34、.阅读七选五I remember my first day at Usdan Summer Camp.I had a general idea of where the room for my Creative Writing class was,but Id had trouble finding it.1I was climbing some stairs when I saw a lady in a blue Usdan shirt helping a student.By this point,I was very tired and filled with fear.2 M15.Sa

35、me as me.Relieved,I stated,“Im also looking for M15.”“Creative Writing,right?”“Yup,mind if we look together?”Her name was Jorden.She was slim,around my height.We agreed to look for our class together.The lady in the blue shirt gave us directions.3Finally,after passing the same violin practice room f

36、ive times,the instructor came out and greeted us with the obvious question:“4”“Kind of,” we said.“Any idea where M15 is?”Clearly,we were very close.All we had to do was go down some steps and turn right.5 I didnt know how the teacher would react.She wasnt mad;she just smiled and said that a lot of p

37、eople get to class late because of its location.Some even arrived after us.After that day,Jorden and I remained friends.Wed always laugh about how we met,and what our first day was like.A.Are you two lost?B.Which room are you looking for?C.But neither of us understood them.D.Even so,we were twenty m

38、inutes late for class.E.It was comforting to know we were in the same boat.F.Then I heard which room the student was trying to find.G.There were trees everywhere,and they all looked the same.高考题型组合规范练20模块八Unit3阅读理解题组练速度.【语篇导读】本文是说明文。一位日本老人用大蒜作为原料发明了一款特别的咖啡。1.B细节理解题。由第二段中的“Itcontainsnocaffeine”可知,大蒜咖

39、啡不含咖啡因成分。2.A细节理解题。由第三段中的“.thedrinkwasaccidentallymadefromacookingmistakeabout30yearsago”可知,Shimotai因为一次烹饪失误意外做成了这种咖啡。3.C写作目的题。本文主要介绍了大蒜咖啡发明的契机以及其制作过程,有关它的生产与销售文中只是略有提及,故选C项。【语篇导读】本文是说明文。文章介绍了变色龙变色的原因、方法以及其眼睛的特殊之处。4.B细节理解题。由第二段中的“.thereisevidencethatthecolorfulchangesofsomechameleons.facinganenemywit

40、hbettercolorvision”可知,有些变色龙改变身体颜色是为了伪装自己,而Bradypodiontaeniabronchum这种变色龙便是其中的一个例子,它碰到色彩视感强的敌人时,会变成与周围环境更接近的颜色,以迷惑敌人。5.A细节理解题。由第三段中的“Competingmaleswilloftenbattleitoutwithacolor-changefight”可知,雄性变色龙决斗的方式是“变色大战”。6.D细节理解题。由第五段中的“Bychangingthepositionsofthesecrystals.differentshadesofcolor”可知,变色龙通过改变细胞内

41、纳米晶体的位置来显示不同的颜色,从而达到改变身体颜色的效果。7.D细节理解题。由倒数第二段中的“Thechameleonswereabletosplit.independentlyfocusingonadifferentobject”可知,变色龙的两只眼睛可以同时分别聚焦在不同的物体上面。【语篇导读】本文是夹叙夹议文。文章介绍了20世纪美国著名女诗人伊丽莎白毕肖普,并对其诗歌进行了评价。8.D细节理解题。根据第一段中的“Herdaddiedwhenshewasjustababy.livewithhergrandparentsinNovaScotia,Canadawhenshewasfive”可

42、知,毕肖普主要是由祖父母带大的。9.B细节理解题。根据第二段中的“Shewrotetonsandtonsofletterstobothofthem,whichisgoodforusbecausewewouldotherwiseknowverylittleofherpersonallife”可知,毕肖普与穆尔和洛威尔的书信为人们提供了毕肖普日常生活方面的信息,因此这些书信很重要。10.C细节理解题。根据第三段的内容可知,毕肖普创作诗歌的时候精益求精,力求完美。本段中的“untiltheywereasclosetoperfectasshecouldgetthem”是最关键的线索。11.A推理判断题

43、。根据最后一段中的“Sheleadsustoamicroscopesowecanseeeverysmallestpartofthescene”和“Itseemsshesalways.thatstoobright”可知,毕肖普的诗歌讲究精准到位。【语篇导读】本文是说明文。文章介绍了电影行业中的特技替身这一高危职业。12.C细节理解题。根据第二段中的“Hewashiredtostandinforactorswhenascenecarriesrealriskorrequiresspecialskills”及下面给出的例子可知,Rementer被雇用来给演员做特技替身。13.C推理判断题。根据第三段中

44、的“moststuntperformersknowhowtosafelyfallfromgreatheights.Manyhavesportsbackgrounds”及下文给出的例子可知,文中提到的几位电影特技表演者都具有体育背景,所以他们都是经过高度专业化培训的特技替身。14.B词义猜测题。根据第四段中的“Daysonsetcanbelongandhard”和表转折的连词but可知,Rementer很爱他的工作,但是这项工作并不“吸引人”,因为在片场的时间既长又辛苦。15.C推理判断题。根据最后一段中的“Butwhenyouredoingthingslikeridingwiresintoco

45、ncretewalls,youregoingtofeelit.Youjusthavetobereadytogetupandgoagain”可知,Rementer要时刻做好跌倒再爬起来继续工作的准备,由此可见,他具有职业水准。.【语篇导读】本文是记叙文。参加夏令营的第一天,作者正为找不到教室苦恼时遇到了同病相怜的Jorden。她们费了一番功夫终于找到了教室,这次“坎坷”的经历也让她们成了朋友。1.GG项解释了上文中的trouble,即作者找不到教室的原因。2.FF项中的whichroom与本空后面的M15相对应。3.CC项与上文中的“Theladyintheblueshirtgaveusdirections.”形成转折关系,且C项中的them指代directions。4.A由本空前面的question可推断,本空应填一个问句,因此A项和B项符合文本特征;又从下文中作者和Jorden的回答“Kindof”可推断,A项符合语意。5.DD项中的“twentyminuteslateforclass”与下文中的“gettoclasslate”相照应。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1