收藏 分享(赏)

河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:532590 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:32 大小:121KB
下载 相关 举报
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第1页
第1页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第2页
第2页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第3页
第3页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第4页
第4页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第5页
第5页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第6页
第6页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第7页
第7页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第8页
第8页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第9页
第9页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第10页
第10页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第11页
第11页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第12页
第12页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第13页
第13页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第14页
第14页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第15页
第15页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第16页
第16页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第17页
第17页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第18页
第18页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第19页
第19页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第20页
第20页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第21页
第21页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第22页
第22页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第23页
第23页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第24页
第24页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第25页
第25页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第26页
第26页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第27页
第27页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第28页
第28页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第29页
第29页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第30页
第30页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第31页
第31页 / 共32页
河北省石家庄市2018_2019学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc_第32页
第32页 / 共32页
亲,该文档总共32页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、石家庄市2018-2019学年第二学期期末教学质量检测高一英语注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上.2.选出每小题答案后,用2B铅笔吧答题卡上对应题目的答案标号涂黑.如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号.不能答在本试卷上,否则无效.第一部分 听力(共两节,满分20分)第一节 (共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话.每段对话啊后有一个小题,从题中所给的A.B.C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置.听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题.每段对话仅读一遍.1.【此处有音频,请去附件查看】Where is the T

2、een Eye Building?A. on Madison Street.B. At the end of 7th Street.C. Across from a museum【答案】C【解析】【分析】W: Excuse me, officer. How do I get to the Teen Eye Building?M: Cross Madison Street and turn left. Go on one block on 7th Street and youll see the building opposite a museum.【详解】此题为听力题,解析略。2.【此处有音频

3、,请去附件查看】What will the woman do next?A. Have a shower.B. Clean her teeth.C. Wash her face.【答案】C【解析】【分析】M: Hurry up, Rosie. I need to have a shower before I go to work. Are you washing your hair?W: No, Ive just cleaned my teeth. I am just going to wash my face.【详解】此题为听力题,解析略。3.【此处有音频,请去附件查看】What does

4、the woman think of living in a city?A. Dangerous.B. Convenient.C. Exciting.【答案】A【解析】【分析】M: Guess what, Vicky? Im moving to Boston.W: Moving? Why?M: Because I want to live in a big city. I need some exciting things in my life. And it is convenient.W: But living in a city is dangerous. Theres a lot of

5、 violence.【详解】此题为听力题,解析略。4.【此处有音频,请去附件查看】What is the woman doing?A. Learning a language.B. Having an interview.C. Giving an English class.【答案】B【解析】【分析】W: Are there any other requirements for this position?M: Yes, you have to master several languages.W: Well, I can speak Spanish and a little bit of F

6、rench. And I am attending an English class now.【详解】此题为听力题,解析略。5.【此处有音频,请去附件查看】What are the speakers mainly discussing?A. What the man will do on the weekend.B. How the man will get to Washington.C. When the man will go to work.【答案】A【解析】【分析】W: Youre driving to Washington on Saturday morning.M: Yes. I

7、m going to the Smithsonian Museum on Saturday. And on Sunday, Im going to take the kids to the zoo.W: Wow. Youll be tired for work on Monday.【详解】此题为听力题,解析略。第二节 (共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白.每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A.B.C.三个选项中选出最佳选项.听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间.每段对话或独白读两遍.听下面一段较长对话,回答以下

8、小题。【此处有音频,请去附件查看】6. What does the man suggest the woman do?A. Tidy her room.B. Search for the report.C. Avoid telling her boss the truth.7. Where has the woman found the report?A. On the desk.B. On the bookshelf.C. On the floor.【答案】6. A 7. C【解析】W: Im in trouble if I dont find the report. My boss wil

9、l kill me.M: Instead of looking for it directly, why dont you try organizing your room a bit? Its a disaster.W: But I like it this way! Here it is! I searched the desk and bookshelf, but I didnt look on the floor.【6题详解】此题为听力题,解析略。7题详解】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】8. From whom did the wo

10、man know the man likes watching movies?A. The manager.B. The mans wife.C. The mans brother.9. What will the man do this weekend?A. Listen to classical music.B. Go to the movies.C. Visit his brother.【答案】8. A 9. B【解析】W: I heard the manager saying that you and your wife like watching movies. Would you

11、like to see one this weekend?M: Yes, I was thinking of checking out the Sunday movies. They are playing Mary Poppins there this weekend. You see, I am a real big fan of classical movies.W: Oh, thats perfect. I got these two free tickets that you can use at that theater. My brother gave them to me.M:

12、 Really? Thats very nice of you.【8题详解】此题为听力题,解析略。【9题详解】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】10. What is Joan going to do?A. Cook a meal.B. Visit a friend.C. Meet her mother.11. Why is the man unwilling to eat hamburgers?A. He is tired of them.B. They are unhealthy.C. He had them yesterday.12. W

13、hat will the speakers have for dinner?A. French food.B. Chinese food.C. Japanese food.【答案】10. B 11. A 12. C【解析】M: What time are we going to eat dinner, Tina? Im hungry.W: I dont know, Bill. Ask Joan. Shes going to cook.M: No, shes not. She says she is going to her friend Marias house. Marias mother

14、is going to make a French dinner.W: Well, then, well have to cook dinner ourselves. Lets have hamburgers.M: Oh, no! I dont want to eat hamburgers all the time. Why dont we eat Chinese food? Its really good.W: I had Chinese food yesterday. Maybe we can try some Japanese food. Its healthy.M: Where are

15、 we going to find Japanese food in Mayfield?W: Thats easy. Theres a new Japanese restaurant on Main Street.M: OK. We can go there for dinner.【10题详解】此题为听力题,解析略。【11题详解】此题为听力题,解析略。【12题详解】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】13. What does the woman suggest doing?A. Playing some good music at party.

16、B. Asking everyone to dress up at the party.C. Inviting a famous actor to the party.14. What will the speakers discuss tomorrow?A. What clothes to wear.B. What games to organize.C. What competitions to attend.15. What food will the speakers prepare?A. Bread.B. Fried chicken.C. Pizza.16. Whats the pr

17、obable relationship between the speakers?A. Classmates.B. Boss and secretary.C. Director and actor.【答案】13. B 14. B 15. C 16. A【解析】W: OK, so its up to us to hold the end of school year party for our class. How can we make it a really good one?M: Well, it shouldnt be too difficult. Everyone will be so

18、 happy that all their exams are over that theyll all want to have a party. We just need good music.W: No. We should do something to make it really special. We could ask people to dress up. We could tell everyone to come as a famous character from a film.M: But itll be difficult to find the clothes.W

19、: Well, maybe youre right. What else could we do then?M: We could organize some games and competitions!W: Well, I like games. But it might seem a bit like school if we had competitions.M: Yeah, but we could think of some fun games.W: OK. We can talk about it tomorrow. Lets think about food now. What

20、 about bread or fried chicken?They are easy to prepare.M: Why not have different kinds of pizza? Everyone likes pizza.W: Good idea.【13题详解】此题为听力题,解析略。【14题详解】此题为听力题,解析略。【15题详解】此题为听力题,解析略。【16题详解】此题为听力题,解析略。听下面一段独白,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】17. Why did the speaker have a bad sleep before the trip?A. She look

21、ed forward to Christmas.B. She missed her aunt very much.C. She was too excited about the trip.18. How did the speaker go to the airport?A. By bus.B. By car.C. By taxi.19. When did the speaker plane take off?A. At 1:40 p.m.B. At 1:50 p.m.C. At 2:00 p.m.20. What did the speaker see on her trip?A. Bir

22、ds and beautiful buildings.B. Land and white clouds.C. Hills and rivers【答案】17. C 18. B 19. C 20. B【解析】W: Last Christmas, I was invited to Canada by my aunt Judy. I have never been to other countries. So I was so excited about the trip that I didnt sleep well for several nights. On the day of leaving

23、, my father thought that I might be caught in the traffic jam if I took a bus to the airport, so he drove me there. But our car broke down on the way. As the time went by, I began to worry about missing the flight. I decided to stop a car to take me to the airport. Many cars went past me with high s

24、peed before a white Bora stopped by my side. Thanks to the driver, I arrived at the airport just in time at 1:50 p.m. to catch my plane which would leave ten minutes later. It was my first flight and I was a bit nervous. When the plane was taking off, my ears felt funny. I was really sick. Luckily i

25、t was all over after a while. On my window seat, I could enjoy the birds-eye view of beautiful cities, land, grass, forests and blue sea. Sometimes our plane flew right over the white clouds. Unluckily I didnt see any hills. Maybe I missed them. What a wonderful view!【17题详解】此题为听力题,解析略。【18题详解】此题为听力题,

26、解析略。【19题详解】此题为听力题,解析略。【20题详解】此题为听力题,解析略。第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项.ABritish MuseumLocated in Great Russell Street, London WC1B 3DG, the British Museum houses a vast collection of world art and artifacts and is free to all visitors. The British Museums

27、 remarkable collection spans over two million years of human history and culture, and it has more than 7 million objects, so it would probably take a week to see everything.Over 6 million visitors every year experience the collection, including world-famous objects such as the Rosetta Stone and Egyp

28、tian mummies.Admission and opening timesFree, open daily 10:00 to 17:30.Open until 20:30 on Friday, except Good Friday.Closed on 24, 25 and 26 December and 1 January.Large luggage, suitcases and cabin baggageFor everyones safety, all bags, packages and personal items may be searched before entry. Wh

29、eeled cases and large items of luggage are not allowed on British Museum for safety and security reasons. Storage for luggage is available at major rail stations, including Euston, Kings Cross and Charing Cross.MembershipMembership allows you to discover 2 million years of human history with free un

30、limited entry to special exhibitions, an exclusive discount offer on magazine subscription(订阅) and many more benefits.Individual membership:74Under 26 membership: 54Young friends (ages 8-15 ): 25ShopsThe Museum has four shops where you can buy books, souvenirs, and family gifts.21. When can you visi

31、t the British Museum?A. At12:00 MondayB. At 9:00 FridayC. On Good Friday.D. On New Year Day.22. Where can visitors store their large luggage?A. In the hall of the MuseumB. In the storage room of the museum.C. At some main train stations.D. At the entrance to the Museum.23. If two friends aged 14 and

32、 18 apply for membership of the Museum, how much should they pay?A. 25B. 79C. 50D. 148.【答案】21. A 22. C 23. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。介绍了大英博物馆的藏品,开放时间和行李寄存办法。【21题详解】细节理解题。根据Admission and opening times部分提到的Free, open daily 10:00 to 17:30.可知,你可以在星期一中午12点去参观。故选A。【22题详解】细节理解题。根据Large luggage, suitcases and cabin

33、 baggage部分最后一句Storage for luggage is available at major rail stations, including Euston, Kings Cross and Charing Cross.可知,游客可以在主要的铁路站寄存行李。故选C。【23题详解】数字计算题。根据Membership部分的Individual membership: 74Under 26 membership: 54Young friends (ages 8-15): 25可知,他们申请会员证需要25+54=79英镑。故选B。【点睛】文章主题和中心思想的阐述往往需要大量细节信息

34、的支持,这些细节对于理解全文内容至关重要,同时也是归纳和概括文章中心思想的基础。命题人往往会要求考生根据不同的要求阅读文章,以获得某些特定的信息,或准确地寻求所需的细节,并对细节进行直接或间接辨认和理解。有一种文章细节理解题是一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,一一对应,一目了然。属于浅层次的阅读试题,分数比例较少。解答此类试题时,不必通篇细看原文,而应采取“带着问题找答案”的方法,先从问题中抓住关键性词语(题眼),然后以此为线索,运用略读及查读的技巧快速在文章中寻找与此问题相关的:段落、语句,仔细品味,对照比较,确定答案。例如小题2,此题属于细节理解中的一一对应型。答案与题目在

35、表达形式和意义上直接吻合。根据Large luggage, suitcases and cabin baggage部分最后一句Storage for luggage is available at major rail stations, including Euston, Kings Cross and Charing Cross.可知,游客可以在主要的铁路站寄存行李。题干Where can visitors store their large luggage?文章内容Storage for luggage is availableat major rail stations答案为A选项At

36、 major train stations。 BIn 2010, I left the United States for the first time to fly over 9,000 miles to Uganda, a country in recovery from civil war. I was going there to help the local kids learn soccer.As I played soccer with some kids, the sun burned my skin. I took many breaks to drink from my w

37、ater bottle before realizing I was the only one who did that. All the energetic children running around never stopped to get water. After looking around, I realized there was NOWHERE for them to get water, and there was no well or water pump in sight.I asked a man who was traveling with us why the k

38、ids didnt ever stop to drink water. He told me that they would have to walk all the way to the pump in the next village and they didnt want to miss out on playing soccer with a real ball. The kids seemed happy but it was not fair that to get a drink of water meant they would miss out on such a rare

39、occurrence of playing with an actual soccer ball.When I got home, I spoke with other people about kids in Uganda. They told me to do something to help them. That sounded like a great idea, but how? I spoke with my friends about helping kids in Uganda. We decided that we could try to solve their most

40、 urgent problemwater. And we decided to organize soccer camps to collect money.It has been three years since our first camp and we have successfully run two more and funded two water filtration (净化) systems as well as 60 water pumps for farmers. We have been able to improve the health of thousands o

41、f Ugandans.24. Why didnt the kids drink water while playing soccer?A. They didnt feel thirsty at all.B. They couldnt get any water nearby.C. They were forbidden to drink water.D. They were too poor to afford water.25. How did the author probably respond after hearing that mans explanation?A. She fel

42、t very upset for the kids.B. She decided to buy water for the kids.C. She felt satisfied with her own life.D. She decided to leave right away.26. How did the author help the kids in Uganda?A. She funded them to dig wells.B. She organized several soccer games.C. She collected money to buy water equip

43、ment.D. She ran soccer camps to improve their health.27. What can we learn from the passage?A. We can make a difference to others life.B. We should fully enjoy what we have.C. We should be grateful for what we receive.D. We can change our lives through hard work.【答案】24. B 25. A 26. C 27. A【解析】这是一篇记叙

44、文。记叙了作者一次去乌干达教孩子们踢足球中,发现孩子们为了不错过真正踢足球的机会,而在踢球过程中从不停下喝水的现象中受到感触,回国后通过努力成功地在乌干达运行了两个以上的滤水系统,并为农民提供了60个水泵的故事。【24题详解】细节理解题。根据第二段最后一句After looking around, I realized there was NOWHERE for them to get water, and there was no well or water pump in sight.“环顾四周,我意识到他们无处取水,也看不到水井和水泵。”可知作者看到踢球的孩子都不停下来喝水,是因为附近根

45、本就没有水。故选B。【25题详解】细节理解题。根据第三段最后一句The kids seemed happy but it was not fair that to get a drink of water meant they would miss out on such a rare occurrence of playing with an actual soccer ball.“孩子们似乎很高兴,但喝点水就意味着他们会错过这样一个难得的机会玩真正的足球,这是不公平的。”可制作者听到解释后,觉得喝点水就意味着他们会错过这样一个难得的机会玩真正的足球,这是不公平的。故作者为孩子们感到难过。故

46、选A。【26题详解】细节理解题。根据第四段中We decided that we could try to solve their most urgent problemwater. And we decided to organize soccer camps to collect money.“我们决定试着解决他们最紧迫的问题水。我们决定组织足球夏令营来筹集资金。”可知,作者通过筹钱买水设备来帮助Uganda的孩子们。故选C。【27题详解】推理判断题。作者通过在乌干达看到孩子们为了不错过真正踢足球的机会,而在踢球过程中从不停下喝水的现象中受到感触,回国后通过自身努力争取最终为乌干达设立并成

47、功运行了两个以上的滤水系统,这让我们知道我们是可以改变别人的生活的。故选A。CAn idea that started in Seattles public library has spread throughout America and beyond. The concept is simple: help to build a sense of community in a city by getting everyone to read the same book at the same time.In addition to encouraging reading as a purs

48、uit(追求) to be enjoyed by all, the program allows strangers to communicate by discussing the book on the bus, as well as promoting reading as an experience to be shared in families and schools. The idea came from Seattle librarian Nancy Pearl who launched(发起) the “If all of Seattle Read the Same Book

49、” project in 1998. Her original program used author visits, study guides and book discussion groups to bring people together with a book, but the idea has since expanded to many other American cities, and even to Hong Kong.In Chicago, the mayor (市长) appeared on television to announce the choice of T

50、o Kill a Mockingbird as the first book in the “One Book, One Chicago” program. As a result, reading clubs and neighborhood groups appeared around the city. Across the US, stories emerged of parents and children reading to each other at night and strangers chatting away on the bus about plot and char

51、acter.The only problem arose in New York, where local readers could not decide on one book to represent the huge and diverse population. This may show that the idea works best in medium-sized cities or large towns, where a greater sense of unity(一致) can be achieved. Or it may show that New Yorkers r

52、ather missed the point, putting all their energy and passion into the choice of the book rather than discussion about a book itself.Finally, as Nancy points out, the level of success is not measured by how many people read a book, but by how many people are enriched by the process or have enjoyed sp

53、eaking to someone with whom they would not otherwise have shared a word.28. What is the purpose of the project launched by Nancy?A. To invite authors to guide readers.B. To involve people in community service.C. To encourage people to buy books to read.D. To strengthen the communication among citize

54、ns.29. What changes did the program bring to Chicago?A. More citizens chose to go to work by bus.B. More and more reading clubs were founded.C. Parents preferred to watch TV with their children.D. Strangers talked about the mayor more frequently.30. Why was it difficult for New Yorkers to carry out

55、the project?A. They had little interest in reading.B. They were too busy to read a book.C. They came from many different backgrounds.D. They lacked support from the local government.31. According to the passage, where would the project be more easily carried out?A. In large communities with little s

56、ense of unity.B. In large cities where libraries are far from home.C. In medium-sized cities with a diverse population.D. In large towns where agreement can be quickly reached.【答案】28. D 29. B 30. C 31. D【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章向人们介绍了源自西雅图公立图书馆,而后波及全美国的一个新思想:通过让所有人同时读同一本书而培养群体意识。虽然这一想法存在一定的问题,但正如Nancy所说:衡

57、量成功的标准不是看读书人的数量,而取决于多少人从中受益。【28题详解】推理判断题。根据第二段第一句中In addition to encouraging reading as a pursuit(追求) to be enjoyed by all, the program allows strangers to communicate by discussing the book on the bus, as well as promoting reading as an experience to be shared in families and schools.“除了鼓励所有人都喜欢阅读,

58、该项目还允许陌生人在公共汽车上通过讨论这本书进行交流,并将阅读作为一种体验推广到家庭和学校。”可知,Nancy发起这个项目的目的是加强市民之间的沟通。故选D。【29题详解】细节理解题。根据第三段中As a result, reading clubs and neighborhood groups appeared around the city.“因此,阅读俱乐部和社区团体出现在城市周围。”可知,越来越多的阅读俱乐部成立。故选B。30题详解】推理判断题。根据第四段第一句The only problem arose in New York, where local readers could n

59、ot decide on one book to represent the huge and diverse population.“唯一问题出现在纽约,当地的读者无法决定用哪本书来代表庞大而多样化的人口。”可知,纽约人实施这一计划最大的困难是:人们来自许多不同的背景。故选C。【31题详解】细节理解题。根据第四段的第二句This may show that the idea works best in medium-sized cities or large towns, where a greater sense of unity(一致) can be achieved.“这可能表明,这种

60、想法在中型城市或大型城镇效果最好,因为在这些地方可以实现更大的团结感。”可知,在可以很快达成协议的大城市更容易实施。故选D。【点睛】推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer,suggest,imply,conclude indicate等标志性词语。 这种题型主要包括细节判断题、态度观点推断题、写作意图推断题、文章出处判断题和猜测想象

61、推断题。本题第3小题,根据第四段第一句The only problem arose in New York, where local readers could not decide on one book to represent the huge and diverse population.“唯一的问题出现在纽约,当地的读者无法决定用哪本书来代表庞大而多样化的人口。”可知,纽约人实施这一计划最大的困难是:人们来自许多不同的背景。故选C。DWe humans love to stare into our smart devices. We gaze for hoursabout 10 ho

62、urs and 39 minutes a dayat our computers, smartphones, tablets and televisions. Is all this staring bad for us? It might be, mainly because as we stare at our devices we are exposing ourselves to blue light.Blue light is a type of electromagnetic radiation with a very short wavelength that produces

63、a high amount of energy. While its true that light can damage our eyes under certain circumstances, theres no scientific evidence suggesting that blue light is harmful to our eyes. But many people still think it is, which is why bluelightblocking glasses are so popular. So, do the glasses work?“Ever

64、yone is very concerned that blue light may be causing damage to the eye, but theres no evidence that it may be causing serious damage,” Dr.Rahul Khurana, a clinical spokesman, told Business Insider.Blue light exposure is nothing new. In fact, the sun is the largest source of blue light. Moreover, bl

65、ue light is also present in LED light. But if blue light isnt harmful, then why are we constantly rubbing our eyes when were looking at our screens? The answer is eyestrain(眼疲劳). More than 60 percent of people experience eye problems associated with digital eyestrain. And blue light, it seems isnt t

66、he cause. Instead, our eyes are so strained because most of us blink less when we stare at our digital devices. So, if eyestrain is the real issue, blue-light-blocking glasses are probably of little use.32. What do we know about blue light?A. It has the shortest wavelength.B. Its a kind of nuclear r

67、adiation.C. It consumes a great deal of energy.D. It may come from electronic devices.33. What causes the popularity of blue-light-blocking glasses?A. Evidence of their benefits to eyes.B. Widespread use of smart devices.C. Belief in blue lights harmful effect.D. Scientific understanding of blue lig

68、ht.34. What can be inferred from Paragraph 4?A. Rubbing eyes makes people strained.B. Blue light exposure is hardly avoidable.C. Blue light may connect with tired eyes.D. Eye problems are not easy to deal with.35. According to the text, wearing blue-light-blocking glasses may be _.A. uselessB. harmf

69、ulC. tiringD. beneficial【答案】32. D 33. C 34. B 35. A【解析】本文属于科普说明文。文章讲述蓝光的来源以及蓝光是否会对眼睛造成伤害。【32题详解】推理判断题。根据第二段Blue light is a type of electromagnetic radiation with a very short wavelength that produces a high amount of energy.可知蓝光是一种电磁辐射,波长很短,产生大量的能量,由此推出,蓝光可能出自电子设备。故选D。【33题详解】细节理解题。根据第二段theres no sci

70、entific evidence suggesting that blue light is harmful to our eyes. But many people still think it is, which is why bluelightblocking glasses are so popular. So, do the glasses work?可知,尽管没有科学证据显示蓝光对眼睛有害,但是人们不这么认为,这也是防蓝光眼镜大受欢迎的原因。故可知,认为蓝光对眼睛有害,因此大受欢迎。故选C。34题详解】推理判断题。根据第四段In fact, the sun is the large

71、st source of blue light. Moreover, blue light is also present in LED light.可知,太阳和LED灯都是蓝光的来源,这是我们生活中无法避免的。故选B。【35题详解】推理判断题。根据最后一段So, if eyestrain is the real issue, blue-light-blocking glasses are probably of little use.可知,眼疲劳是一个真正问题的话,防蓝光眼镜的作用可能没什么用处。故选A。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白

72、处的最佳选项,选项中有两项为多余选项.Travelling is a great way to interact with a culture which might be completely different from your own._36_ Before I moved to Sicily I had travelled around the whole of Italy, the south and the north, and I absolutely fell in love with the culture and the language, so I was inspir

73、ed to learn the language and also to move here. And here I am now, living in Sicily._37_When you get back home youll have lots of stories to tell your friends and family. Even if something isnt very fun, it will be funny to look back and laugh at those awkward or harsh moments. For example, I was tr

74、avelling with a group of friends in Pisa and we took the wrong bus to get to the beach area, so we ended up being stuck in the rain and having to walk back.When you travel, you expose yourself to different people._38_Its a great learning experience for both you and the other person because you can s

75、hare and exchange your own ideas and opinions on a range of topics. For example, I met an Iranian philosopher and we talked about the nature of magic. A lot of his ideas were shaped by his Iranian background and Iranian philosophy._39_Travelling is the realization of home._40_Since Ive been away fro

76、m London , Ive come to appreciate the little things that I used to take for granted, like our amazing transport- everything runs on time; everything runs well. So sometimes it takes being away from home to realize how much you absolutely love your hometown.A. It was a really interesting discussion.B

77、. Travelling will make you a really good storyteller.C. Travelling could enrich your awareness of the world.D. They may have a completely different outlook on life.E. We realize how much we miss our hometown when we travel.F. Travelling might just convince you to move to another country.G. Being awa

78、y from home, we miss our friends and our family very much.【答案】36. F 37. B 38. D 39. A 40. E【解析】试题分析:旅行是与一种完全不同于自己的文化进行交流的好方法。作者通过讲述自己的经历介绍旅行的好处:旅行让你成为一个好的讲故事的人;旅行可以遇到不同的人,共享和交流一些观点和看法;旅行让你更爱自己的家乡。【36题详解】考查归纳总结。根据空格下文可知,作者在搬去西西里岛之前曾去那里旅游,并爱上那里的文化和语言,受到鼓舞学习了那里的语言,最终现在搬到西西里岛居住。因此推断此处讲述旅行可以说服你搬到另一国家。故选F

79、。【37题详解】考查上下文理解和推理判断。根据空格下文“When you get back home youll have lots of stories to tell your friends and family.”可知,当你旅行回家时,你会有许多故事告诉你的朋友和家人,因此推断旅行让你成为很好的讲故事的人。故选B。【38题详解】考查上下文理解和推理判断。根据空格上文“When you travel you expose yourself to different people.”和下文“Its a great learning experience for both you and t

80、he other person because you can share and exchange your own ideas and opinion on a range of topics.”可知,当你旅行时,你会遇到不同的人,这对你和另一个人都是一个好的学习经历,因为你们可以在一系列的话题上共享和交流自己的想法和观点。因此推断D项“他们或许对生活有完全不同的观点”符合语境。故选D。【39题详解】考查上下理解和推理判断。根据空格上文“For example, I met an Iranian philosopher and we talked about the nature of m

81、agic. A lot of his ideas were shaped by his Iranian background and Iranian philosophy.”可知,我遇到一个伊朗摄影师,我们讨论神奇的本质,他的许多想法都是由他的伊朗背景和伊朗哲学所决定的。因此推断它是真正有趣的讨论。故选A。【40题详解】考查上下文理解和推理判断。根据空格下文“So sometimes it takes being away from home to realize how much you absolutely love your hometown.”可知,有时候远离家乡才会意识到你多么爱你的

82、故乡,因此推断E项“当我们旅行时,我们意识到我们多么怀念家乡”符合语境。故选E。第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项,选出可以填入空白处的最佳选项.Reggie couldnt hear a thing. He was a _41_ boy, but he had been born deaf. He was well-known to everyone in town, and they were all _42_ him. Unfortunately, though, h

83、e _43_seemed to end up being treated differently from everyone else. Children worried they would _44_him, and that maybe because he wouldnt hear the ball being hit in his _45_. Adults acted like he was unable to _46_ them, as though he was some kind of baby.His friend Michael didnt like this. He dec

84、ided that things had to be _47_. Michaels father was the towns mayor, and Michael _48_ to convince him that this year, in honor of Reggie, they should offer one day of the _49_ to deaf people. During that whole day everyone would have to wear earplugs(耳塞).People liked the _50_. The day became known

85、as The Day of Silence, and when it arrived, everyone stuck plugs in their _51_, in a spirit of great fun. That morning was filled with _52_ and laughter. But, as the hours passed, people became more and more aware of how _53_ life was when they couldnt hear anything.On that day, nobody was thinking

86、of Reggie as just a _54_person. This meant he could be _55_ just like any other boy, and people saw a whole new side of him. Not only that, but Reggie had a(n)_56_ and sharp mind. On that day, using his usual _57_, Reggie was the one who could communicate best with everyone. This meant that people p

87、aid more attention to what he was saying, and they were _58_ by his intelligence and his ability to find solutions to almost any problem. They _59_ that he had always been like that, and that in normal life, all Reggie needed was a little more time than others to communicate. That was the only _60_.

88、41. A. shyB. normalC. poorD. brave42. A. close toB. thankful toC. strict withD. fond of43. A. seldomB. neverC. alwaysD. once44. A. blameB. hurtC. punishD. frighten45. A. directionB. favorC. wayD. hand46. A. admireB. believeC. understandD. support47. A. changedB. limitedC. preventedD. prepared48. A.

89、failedB. managedC. helpedD. learned49. A. journeyB. celebrationC. festivalD. pleasure50. A. excuseB. courseC. gameD. idea51. A. earsB. computersC. wallsD. pockets52. A. memoriesB. mealsC. lessonsD. jokes53. A. difficultB. dangerousC. shortD. serious54. A. stupidB. rudeC. deafD. young55. A. treatedB.

90、 taughtC. comfortedD. respected56. A. absentB. brightC. narrowD. weak57. A. wordsB. telephonesC. toolsD. gestures58. A. confusedB. surprisedC. disappointedD. amused59. A. provedB. reportedC. rememberedD. realized60. A. resultB. reasonC. differenceD. purpose【答案】41. B 42. D 43. C 44. B 45. A 46. C 47.

91、 A 48. B 49. C 50. D 51. A 52. D 53. A 54. C 55. A 56. B 57. D 58. B 59. D 60. C【解析】本文是一篇记叙文。文章介绍耳聋的孩子雷吉。人们非常喜欢他,对他的智慧和几乎任何问题都能找到解决方案的能力感到惊讶。当地人把某天当作The Day of Silence,让人们去体会耳聋的感觉,人们越来越意识到当他们什么也听不见的时候生活是多么的艰难。【41题详解】考查形容词。句意:他是个正常的男孩,但他生来就是聋子。A. shy害羞的;B. normal正常的;C. poor贫穷的;D. brave勇敢的。根据but可知前后是一

92、种转折关系,只有B项符合题意。【42题详解】考查固定短语。句意:镇上的人都知道他,他们都喜欢他。A. close to 接近于;B. thankful to对-感谢;C. strict with对某人严格;D. fond of喜爱。根据前半句He was well-known to everyone in town,可知,镇上的人们都喜欢他。固定词组:be fond of“喜爱”。故选D。【43题详解】考查副词。句意:然而不幸的是,他似乎总是被区别对待。A. seldom很少,难得;B. never从来没有;C. always总是;D. once曾经。根据Unfortunately, thou

93、gh可知C项符合题意。【44题详解】考查动词。句意:孩子们担心他们会伤害他,这可能是因为他听不到球被打向他的方向。A. blame责备;B. hurt使受伤;C. punish惩罚;D. frighten使惊吓。根据because he wouldnt hear the ball being hit可知孩子们怕伤着他。故选B。【45题详解】考查名词。句意:孩子们担心他们会伤害他,这可能是因为他听不到球被打向他的方向。A. direction方向;B. favor赞同,恩惠;C. way道路,方法;D. hand手。此处指“他听不到球来的方向”。故选A。【46题详解】考查动词。句意:大人们表现得

94、好像他无法理解他们,好像他有几分像婴儿。A. admire钦佩;B. believe相信;C. understand明白,理解;D. support支持。根据as though he was some kind of baby.可知他不理解大人们。故选C。【47题详解】考查动词。句意:他决定改变现状。A. changed改变;B. limited限制;C. prevented阻止;D. prepared准备。根据as though he was some kind of baby.可知他要改变现状。故选A。【48题详解】考查动词。句意:迈克尔的父亲是该镇的镇长,迈克尔设法说服他,为了纪念雷吉,

95、今年他们应该为聋人提供一天的节日。A. failed失败;B. managed设法做到;C. helped帮助;D. learned学习。根据第8空后的to convince him that this year, in honor of Reggie,可知,迈克尔设法说服他父亲。固定搭配:manage to do sth.“想方设法做某事”。故选B。【49题详解】考查名词。句意:迈克尔的父亲是该镇的市长,迈克尔设法说服他,为了纪念雷吉,今年他们应该为聋人提供一天的节日。A. journey旅行;B. celebration庆祝;C. festival节日;D. pleasure快乐。根据下文

96、During that whole day everyone would have to wear earplugs(耳塞).可知为聋人提供一天的节日。故选C。【50题详解】考查名词。句意:人们喜欢这个想法。A. excuse 借口;B. course课程,过程;C. game游戏,比赛;D. idea主意,想法。根据下文The day became known as The Day of Silence,可知人们喜欢这个想法。故选D。【51题详解】考查名词。句意:A. ears耳朵;B. computers电脑;C. walls墙;D. pockets口袋。根据上段最后一句During th

97、at whole day everyone would have to wear earplugs(耳塞).可知耳塞要塞到耳朵里。故选A。【52题详解】考查名词。句意:那天早上充满了笑话和笑声。A. memories记忆;B. meals餐饭;C. lessons功课;D. jokes笑话。根据上句中的in a spirit of great fun.可知充满了笑话和笑声。故选D。【53题详解】考查形容词。句意:随着时间的流逝,人们越来越意识到当他们什么也听不见的时候生活是多么的艰难。A. difficult困难的;B. dangerous危险的;C. short短的;D. serious严重

98、的。根据when they couldnt hear anything.可知生活困难。故选A。【54题详解】考查形容词。句意:那天,没有人认为雷吉只是一个聋子。A. stupid愚蠢的;B. rude粗鲁的;C. deaf聋的;D. young年轻的。根据but he had been born deaf.可知,尽管雷击天生听不见,但是那天没有人认为雷吉是一个聋子。故选C。【55题详解】考查动词。句意:这意味着他可以像其他男孩一样被对待,人们看到了他全新的一面。A. treated治疗,对待;B. taught 教;C. comforted使舒适;D. respected尊重。根据people

99、 saw a whole new side of him.可知把他当作正常的男孩。此处treat“对待”,故选A。【56题详解】考查形容词。句意:不仅如此,雷吉还有一个聪明而敏锐的头脑。A. absent缺席的;B. bright聪明的;C. narrow狭窄的;D. weak虚弱的。根据sharp mind可知B项符合题意。【57题详解】考查名词。句意:那天,雷吉用他惯用的手势和大家交流得最好。A. words单词;B. telephones电话;C. tools工具;D. gestures手势。根据his usual可知此处指的是他经常用的“手势”。故选D。【58题详解】考查形容词。句意:

100、这意味着人们更加关注他所说的话,他们对他的智慧和几乎任何问题都能找到解决方案的能力感到惊讶。A. confused困惑的; B. surprised感到惊讶的;C. disappointed感到失望的;D. amused被逗乐的。根据by his intelligence and his ability to find solutions to almost any problem.可知人们感到惊讶。故选B。【59题详解】考查动词。句意:他们意识到他一直都是这样,在正常的生活中,雷吉只需要比别人多一点时间来交流。A. proved证明;B. reported 报道;C. remembered记

101、得;D. realized意识到。此处指他“意识到”一直都在这样。故选D。【60题详解】考查名词。句意:这是唯一的区别。A. result结果;B. reason理由;C. difference差异,不同;D. purpose目的。根据all Reggie needed was a little more time than others to communicate.可知那是他与别人唯一的区别。故选C。第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式.Visiting Xian was once my dream. It bec

102、ame a reality when I was admitted to a training course in China along with two other ladies. Finally, the day arrived _61_I landed at Xianyang International Airport in early August. As soon as I landed, I _62_(feel) a change in the atmosphere. I saw people standing in queues and _63_ (wait) for thei

103、r turn at the immigration desk. Afterwards, we were transported to the office in the International Exhibition Center. China had invited participants from twenty-three developing _64_(country) to share digital television broadcasting techniques _65_ them.In my 20 days in Xian, I got the opportunity t

104、o observe Chinese Culture _66_ (close), and thus it left an unforgettable mark on me. Now, Xian is like my second home. Since I came back to Pakistan, I have been missing Xian badly.My 20-day stay in Xian was _67_great experience. It was a learning opportunity, and also a chance to _68_(broad) my un

105、derstanding of diversity. I learned that despite differences of colors, heights, races and religions, all human beings _69_(tie) by the bond of humanity, and that the future of nations is global with _70_(develop) and peace.【答案】61. when 62. felt 63. waiting 64. Countries 65. With 66. Closely 67. a 6

106、8. broaden 69. are tied 70. development【解析】这是一篇记叙文。拜访西安是作者的梦想。当作者和另外两位女士一起被录取参加中国的一个培训课程时,这成为了现实。文章介绍了作者在西安的经历。【61题详解】考查定语从句。句意:终于到了八月初那一天,在这一天我在咸阳国际机场降落。此处是分隔定语从句,the day做先行词,在后面的定语从句中作时间状语,故填when。【62题详解】考查时间状语从句的时态。句意:我一着陆,就感到气氛有了变化。此处是as soon as引导的时间状语从句,从句用一般过去时态,主句也用一般过去时态,故填felt。【63题详解】考查现在分词作

107、宾语补足语。句意:我看到人们在移民服务台排队等着轮到他们。see sb. doing sth.“看见某人做某事”,此处是现在分词作宾语补足语,故填waiting。【64题详解】考查名词复数。句意:中国邀请了23个发展中国家的代表与他们分享数字电视广播技术。根据前面的twenty-three可知后面的名词用复数形式,故填countries。【65题详解】考查固定搭配。句意:中国邀请了23个发展中国家的代表与他们分享数字电视广播技术。固定搭配:share sb. with sth.“与某人分享某物”。故填with。【66题详解】考查副词。句意:在西安的20天里,我得到了近距离观察中国文化的机会,这

108、给我留下了难忘的印记。此处副词修饰动词,故填closely。【67题详解】考查不定冠词。句意:我在西安的20天是一个伟大的经历。此处experience“经历”,是可数名词,表示“一次伟大的经历”要用不定冠词,且great以辅音音素开头,故填a。【68题详解】考查动词。句意:这是一个学习的机会,也是一个拓宽我对多样性理解的机会。固定用法:a chance to do sth.“做某事的机会”。此处是动词不定式作后置定语,应该用动词,broad“宽的”,是形容词,其动词形式是broaden,故填broaden。【69题详解】考查一般现在时态的被动语态。句意:我了解到,尽管肤色、身高、种族和宗教不

109、同,但所有的人都被人性的纽带所束缚。句子主语human beings 是复数形式,和谓语动词tie之间是一种被动关系,再根据despite differences of colors, heights, races and religions, all human beings是指一种客观事实,所以句子用一般现在时态的被动语态,故填are tied。【70题详解】考查名词。句意:发展与和平是世界各国的未来。此处应该用名词和peace构成并列关系,作介词with的宾语,故填development。第四部分 写作(共三节,满分45分)第一节 单词拼写(共10小题;每小题1分,满分10分)根据下列句

110、子及所给汉语注释,在答题卡相应的横线上写出空缺处各单词的正确形式.(每空只写一个词)71. Now, I _(道歉) for not being able to join you for dinner.72. I have got a good _(平衡) and learn to ski quite quickly.73. My _(耐心) had run out and I shouted at her.74. Next to physics, I like _(生物) best.75. _ (包围)yourself with uplifting persons who challenge

111、 you to be better.76. We should plant more trees in our campus to provide _(阴凉) in summer.77. A healthy oil _(减少) disease and helps crops grow strong and healthy.78. He has to _(低语) to avoid being overheard by their nosy neighbors.79. He was _(好奇) to know what was happening in the office.80. Thanks

112、to _(先进的) technology, we live in an age of bettered communication.【答案】71. apologize 72. balance 73. patience 74. Biology 75. Surround 76. shade 77. reduces 78. Whisper 79. curious 80. advanced【解析】【71题详解】考查动词。句意:现在,我很抱歉不能和你一起吃晚饭。句子用一般现在时态,apologize“道歉”,故答案为apologize。【72题详解】考查名词。句意:我有很好的平衡感,学滑雪很快。此处用名

113、词,balance“平衡”,故填balance。【73题详解】考查名词。句意:我已经没有耐心了,我对她大喊大叫。此处patience是名词,故填patience。【74题详解】考查名词。句意:除了物理,我最喜欢生物。此处Biology“生物”,故填Biology。【75题详解】考查祈使句。句意:让你周围都是积极向上的人,他们会激励你变得更好。此处Surround“包围”,此处是祈使句,故填Surround。【76题详解】考查名词。句意:我们应该在校园里种更多的树,以便在夏天提供阴凉。此处shade“阴凉”,故填shade。【77题详解】考查时态和主谓一致。句意:一种健康的油可以减少疾病,帮助作

114、物茁壮成长。句子用一般现在时态,主语是A healthy oil,单数第三人称,reduce“减少”,故填reduces。【78题详解】考查动词不定式。句意:他必须小声说话,以免被爱管闲事的邻居听到。固定搭配:have to do sth.“不得不做某事”。故填whisper。【79题详解】考查形容词。句意:他很想知道办公室里发生了什么事。固定搭配:be curious to do sth.“好奇做某事”。故填curious。【80题详解】考查形容词。句意:由于先进的技术,我们生活在一个更好的沟通的时代。此处advanced“高级的,先进的”。故填advanced。第二节 短文改错(共10小题

115、;每小题1分,满分10分)81.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写作该加的词.删除:把多余的词用斜线()划掉.注意:1.每处错误及其修改均仅限一词.2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.Yesterday, I read article about the Hongkong-Zhuhai-Macao Bridge, the longer sea-crossing bridge in the world. Its 55

116、kilometers long, which lifespan(使用寿命) is set at 120 years. And it can stand heavy storm and earthquakes. Whats more, the travel time among Hongkong and Zhuhai is cut from 3 hours to just 30 minutes.After reading the article, I am wildly excited. In my opinion, drive a car on the bridge was an enjoya

117、ble experience. Besides, my dad didnt agree with me, because she was not skillful at switching freely between Chinese driving. Though I can understand him now, but I do hope someday we can drive on the bridge.【答案】read后面加上anlonger longestwhich whosestormstormsamongbetweenamwasdrivedrivingBesidesHowev

118、ershehe把but去掉【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章介绍了珠港澳大桥,并希望有一天能在上面开车。【详解】1.考查不定冠词。句意:昨天,我读了一篇关于世界上最长的跨海大桥港珠澳大桥的文章。此处article是单数可数名词,以元音音素开头,故在read后面加上an。2.考查最高级。句意:昨天,我读了一篇关于世界上最长的跨海大桥港珠澳大桥的文章。根据定冠词the可知此处用形容词最高级,故把longer 改成longest。3.考查定语从句。句意:它有55公里长,寿命设定为120年。此处the Hongkong-Zhuhai-Macao Bridge是先行词,在后面的定语从句中作定语,用wh

119、ose引导定语从句,故把which 改成whose。4.考查名词复数。句意:它能经受暴风雨和地震。结合句意可知此处用名词复数,故把storm改成storms。5.考查介词。句意:此外,从香港到珠海的旅行时间从3个小时减少到30分钟。此处指两者之间,所以用between,故把among改成between。6.考查时态。句意:读完这篇文章后,我兴奋极了。这里指的是过去的事,所以用一般过去时态,故把am改成was。7.考查动名词作主语。句意:在我看来,在桥上开车是一种愉快经历。此处是动名词作主语,故把drive改成driving。8.考查副词。句意:然而,我爸爸不同意我的观点,因为他不擅长在中国驾驶

120、之间自由切换。前后是一种转折关系,故把Besides改成However。9.考查人称代词。句意:然而,我爸爸不同意我的观点,因为他不擅长在中国驾驶之间自由切换。此处because引导的原因状语从句中的主语要用代词he来代指my dad,故把she改成he。10.考查连词。句意:虽然我现在能理解他了,但我真的希望有一天我们能在桥上开车。此处是Though引导的让步状语从句,它不能和but在同一句中出现,故把but去掉。【点睛】分析定语从句关键抓住两点:第一、找准先行词;第二、看先行词在定语从句中所作的成分。先行词往往为名词或代词,如本题第3小题中先行词为名词the Hongkong-Zhuhai

121、-Macao Bridge,再分析先行词the Hongkong-Zhuhai-Macao Bridge在定语从句中所作的成分,将先行词the Hongkong-Zhuhai-Macao Bridge带到从句中可知,只能作定语,故确定关系词为whose。第三节 书面表达(满分25分)82.假定你是李华,你的英国朋友Alice来信与你探讨音乐话题.请你写封回信,主要内容包括:1.你喜欢的音乐;2.你对音乐的看法.注意:1.词数100词左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯.Dear Alice,Im more than delighted to hear from you._Yours,Li H

122、ua【答案】Dear Alice,Im more than delighted to hear from you. Im glad you like music as me. To tell you the truth, I like almost all kinds of music. In order to relax from the pressure of study, I always listen to light music. My favorite music is popular music and Im a fan to many famous singers. I als

123、o like classical music, both home and abroad. And I have also made a lot of friends because of music.Different people have different ideas about music. Some people like classical music, some like rock and others like light music. Anyway, music can do much good to us. We cant live without music!Wish

124、you all the best! Yours,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求写一封信。【详解】第1步:根据提示可知,本篇为一封书信:假定你是李华,你的英国朋友Alice来信与你探讨音乐话题.请你写封回信,主要内容包括:1.你喜欢的音乐;2.你对音乐的看法。句子时态应为一般现在时。第2步:根据写作要求,确定关键词(组),如:Confucius Institute (孔子学院),the Chinese poetry competition(中文诗词比赛),my sincere congratulations(衷心的祝贺),further study(深造)等。第3步:根

125、据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第4步:连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,保持整洁美观的卷面是非常重要的。【点睛】本文内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。另外全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。To tell you the truth, I like almost all kinds of music.动词不定式作独立成分;In order to relax from the pressure of study, I always listen to light music.此处是动词不定式作目的状语;And I have also made a lot of friends because of music.句中使用

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1