收藏 分享(赏)

2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十三)Unit 4 Friends Forever Section Ⅰ Starting out .doc

上传人:a**** 文档编号:527974 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:10 大小:38.50KB
下载 相关 举报
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十三)Unit 4 Friends Forever Section Ⅰ Starting out .doc_第1页
第1页 / 共10页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十三)Unit 4 Friends Forever Section Ⅰ Starting out .doc_第2页
第2页 / 共10页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十三)Unit 4 Friends Forever Section Ⅰ Starting out .doc_第3页
第3页 / 共10页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十三)Unit 4 Friends Forever Section Ⅰ Starting out .doc_第4页
第4页 / 共10页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十三)Unit 4 Friends Forever Section Ⅰ Starting out .doc_第5页
第5页 / 共10页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十三)Unit 4 Friends Forever Section Ⅰ Starting out .doc_第6页
第6页 / 共10页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十三)Unit 4 Friends Forever Section Ⅰ Starting out .doc_第7页
第7页 / 共10页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十三)Unit 4 Friends Forever Section Ⅰ Starting out .doc_第8页
第8页 / 共10页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十三)Unit 4 Friends Forever Section Ⅰ Starting out .doc_第9页
第9页 / 共10页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十三)Unit 4 Friends Forever Section Ⅰ Starting out .doc_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业(十三)Unit 4Section Starting out & Understanding ideas 语言知识训练.单词拼写1Nowadays,they are once again a f_ (熟悉的) sight, playing roles that are often just as important for the community as their original purpose.2His son, aged 15, judged that there was something u_ (不平常的) about the one with a young girl

2、sitting on a garden chair.3We live in a d_ (数字的) world now, and a students technology needs have changed.4“Sleep is a c_ (可耻的) waste of time.” Thats not me talking. Thats two famous people, Benjamin Franklin and Thomas Edison.5These courses are intended for a_ (高级的) learners of English.6She had hear

3、d the newsflash on a TV channels news u_ (最新消息).7There are other s_ (网站) that allow people to share contents such as pictures, articles or videos.8Im glad that talk is over. It seemed to go on f_ (永远)!9This pass e_ (使可能) me to travel halfprice on trains.10The world population t_ (倾向于) to increase mo

4、re and more.请选用所给短语的适当形式填空lose track of, stay in touch with, connect with, even if, keep in mind, tend to, long for, enable sb. to do sth., persuade sb. to do sth., be familiar with1The software _ you _ access the Internet in seconds.2In this study, each of the participants _ be either honest or dis

5、honest.3We must _ that we are not children any more, and we should be independent.4Ive only just come here. Im still not _ the work.5The children are _ the holidays.6Thank you for _ my mother _ let me join the army.7The hotel _ the station by a walkway.8I _ the time and missed the last bus.9_ we ach

6、ieve great success in our work, we should not be conceited (自大).10Without the use of email, I would have a very difficult time _ my friends.单句语法填空1As a professional singer, creativity is of great _ (significant).2His good health _ (able) him to work hard.3Which is your _ (prefer), tea or coffee? 4.I

7、f you do not work, you will become lazy and be of no use to _ (social) .5There is a growing _ (tend) for women to have children later in life.6That _ (adventure) experience made him have a deeper understanding of life.7A group of gunmen attacked a prison and set nine _ (crime) free.8As a _ (say) goe

8、s, “No pain, no gain.”.课文语法填空When you make friends with others online, please keep in mind 1._ all that we see on social media is often not the whole 2._ (true). Because on social media sites, people tend 3._ (post) only positive updates that make them appear happy and friendly. For example, a young

9、 person could be old. 4._ (similar) , a woman could be a man; the “friend” you are sharing your information with could even be a 5._ (crime) . But this doesnt mean that we should throw 6._ baby out with the bathwater. After all, every one of us needs 7._ (friend) , the true meaning of which remains

10、the same and our 8._ (long) for friends doesnt disappear either. However, as technology has changed the way 9._ our acquiring friends, we should learn to protect 10._ (we) when we “friend” people online. 语言能力训练.阅读理解The bus screamed to a stop in Nazareth, Israel. Five Australian backpackers boarded a

11、nd struck up a conversation with me. They asked typical travelers questionswhere was I going and why was I traveling alone? My plan was to travel with a friend of a friend, I explained, but when I called her that morning, she didnt pick up and I had no other way to reach her. My stomach was in knots

12、, but I decided to head out anyway, thinking I might run into her if I traveled to Tiberius, where we had planned to go together. “Why dont you travel with us?” one of the backpackers offered. They were experienced adventurers who would work for a few months, save, then travel for as long as they co

13、uld. Their current plan was to explore the Middle East and Europe in three months while working in London.It seemed risky to travel with strangers, but my instinct said yes. For the next two weeks, I explored Israel with the backpackers and learned to trust my instincts in all types of new and inter

14、esting situations. When they hooked a ride, I took the bus, but when they wanted to steal into the King David Hotels swimming pool, I led the way. The world opened up to me because I chose to travel alone. I joined complete strangers, who become close friends. Years later, one couple from the backpa

15、cking group even flew from Sydney to Phoenix to be in my wedding. The trip was such a special experience that it gave me confidence in all areas of my life. Since then, Ive backpacked alone across South Africa, skydived from 12, 000 feet in New Zealand and even moved across the U. S. with no job lin

16、ed up.On my third day wandering in Israel with my new friends, I bumped into the woman I was supposed to meet. Though I was happy she was all right, I was grateful she hadnt picked up the phone.1By “My stomach was in knots” (in Paragraph 1) , the author most likely means that she was _Asick of ridin

17、g on a bumpy bus Bnervous of meeting strangers Cupset about the sudden change Dsorry about the impractical plan2Which of the following best describes the backpackers the author met?ACourageous but disrespectful. BJobless and poorly educated.CWarmhearted and trustworthy.DHomeless but lighthearted.3Th

18、e authors sixth sense told her that _A.she would get along with the backpackersBit might cause trouble to have a swimCshe ought to stay away from the backpackersD.it could add excitement to get a free ride4What can be inferred from the passage?AMost of the backpackers became the authors lifelong fri

19、ends.BThe author gathered the courage to be a fulltime backpack traveler. CThe woman missed the phone call with the purpose of traveling alone.DThe author considered it the best decision of her life to travel on her own.完形填空Growing up in the 1960s, I was taught from an early age to send a handwritte

20、n thankyou note expressing _1_ for kindness. My mother used to buy me a box of paper and _2_ me in the art and value of saying “thank you”. She _3_ to be right.A study showed that it took most volunteers less than 5 minutes to write the thankyou notes. Just 5 minutes to make _4_ person feel “overjoy

21、ed” ! Yet, in our “instant” world, we tend to do what is _5_ for usa quick text or an email. Its easy to use the _6_ of being busy, but even very busy and _7_ businessmen find time to _8_ thankyou notes. For example, when Doug Conant became CEO of Campbells Soup, the company had _9_ half of its mark

22、et value and morale (士气) was at an alltime low. He _10_ fixing that by doing some simple things that are probably not _11_ in any MBA class. For one thing, Conant wrote to every _12_. He gained their confidence and _13_, turned the company around. In his ten years as CEO, Conant wrote over 30, 000 n

23、otes to employees. Conant made time for _14_ because he knew the impact each one would have. An expression of _15_ in this crazy world still makes a difference.,1A.appreciation BsympathyCaffection Dconcern2A.consult BimpressCanswer Dinstruct3A.proved BremainedCappeared Dclaimed4A.one BanotherCany De

24、ach5A.special BconvenientCnecessary Dimportant6A.situation BexcuseCexample Dcase7A.humorous Bsuccessful Coptimistic Dexperienced 8.A.pen BreceiveCdesign Ddeliver9A.lost BgainedCdeveloped Ddamaged 10.A.gave up Bkept up Cset about Dworried about11A.permitted BtaughtCchecked Dtested12A.market Bbusiness

25、man Ccompany Demployee13A.personally Bfrankly Cnaturally Doccasionally14A.me BitChim Dthem15A.kindness BjoyCvalue Dconfidence课时作业(十三)层级一语言知识训练.单词拼写1familiar2.unusual3.digital4.criminal5.advanced6.update7.sites8.forever 9.enables10.tends.请选用所给短语的适当形式填空1enablesto2.tended to3.keep in mind4.familiar wit

26、h 5longing for6.persuadingto7.is connected with8.lost track of9.Even if10.staying in touch with.单句语法填空1significance2.enables3.preference4.society5.tendency6.adventurous7.criminals8.saying.课文语法填空【语篇解读】本文是一篇说明文。简要介绍了网络和社交媒体对人们交友方式的影响,同时谈了网络交友需要注意的问题。1答案与解析:that此处that引导的是宾语从句,作keep的宾语。在该宾语从句中,句子的主体结构是a

27、ll.is often not the whole.,而that we see on social media是定语从句修饰all。故填that。2答案与解析:truth由于前面是形容词whole,后面应填名词,作前面is的表语,故填truth。3答案与解析:to post此处考查固定短语tend to do,意为“倾向于做”,故填to post。4答案与解析:Similarly此处需要副词作整个句子的状语,且位于句首,故填Similarly。5答案与解析:criminal由于前面有不定冠词a,该空需要名词,此处表“罪犯”之意,且为单数,故填criminal。6答案与解析:the此处考查固定短

28、语throw the baby out with the bathwater,意为“不分良莠一起抛弃”,故填the。7答案与解析:friendship此空需要名词作needs的宾语,又根据后面定语从句可知此空应填friendship,而非friends。8答案与解析:longing该空需要一个名词作主语,故填动词long的动名词形式。9答案与解析:of此处考查固定短语the way of doing sth.,在意思上等同于the way to do sth.。10答案与解析:ourselves根据句意可知该空需要一个宾语,且因为句子主语为we,故填反身代词ourselves。层级二语言能力训

29、练.阅读理解【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者原本与朋友约好去旅游,却被放了鸽子,她决定一个人去。途中她遇见了五个背包客,这些背包客邀请她一起去旅游,她和这些人一起经历了美好的几天,并和他们成了好朋友。1答案与解析:C推理判断题。根据第一段中的“My plan was to travel with a friend of a friend, I explained, but when I called her that morning, she didnt pick up and I had no other way to reach her.”可知,作者被朋友放鸽子了,被放鸽子肯定是失望的,

30、C项(因为突然的变化而感到沮丧)最符合作者此时的心情。2答案与解析:C推理判断题。根据第二段中的“Why dont you travel with us?one of the backpackers offered.”可知,这些背包客邀请作者一起旅游,说明他们很热心;再由“They were experienced adventurers who would work for a few months, save, then travel for as long as they could.”可知,这些背包客旅游经验很丰富,所以是值得信任的。3答案与解析:A推理判断题。根据第三段中的“It s

31、eemed risky to travel with strangers,but my instinct said yes.”可知,这些背包客邀请作者一起旅游时,她的本能(instinct)也就是第六感说了“好”,也就是说她的第六感让她相信她能和这些背包客相处得很好,才会答应他们的邀请。4答案与解析:D推理判断题。根据第三段中的“The world opened up to me because I chose to travel alone.”可知,作者觉得自己选择一个人旅游让自己看到了更大的世界;再结合文章最后一句“Though I was happy she was all right,

32、 I was grateful she hadnt picked up the phone.”可知,作者庆幸她的朋友没有接她的电话。由此可以判断作者认为自己选择一个人去旅行是一个很好的决定。.完形填空【语篇解读】 本文是一篇记叙文。人们总是借口太忙而没有时间写感谢信,但成功的人总会腾出时间写感谢信。在担任CEO的十年里,Conant给员工写了三万多封感谢信,作者由此告诉我们:在这个疯狂的世界里,善意的表达仍然会产生影响。1答案与解析:A根据本空前的“send a handwritten thankyou note expressing”可知,发一封手写的感谢信是为了表达感激(appreciat

33、ion)之情。sympathy同情;affection喜爱;concern关心。2答案与解析:D根据本空后的“me in the art and value of saying thank you”可知,妈妈教导(instruct)我说“谢谢”的艺术和价值。consult商议;impress给某人留下深刻印象;answer回答。3答案与解析:A妈妈教我说“谢谢”的艺术和价值,事实证明(prove)她是对的。remain保持;appear出现;claim声称。4答案与解析:B根据本空后的person feel “overjoyed”可知,只需要五分钟就能让另一个(another)人喜出望外。on

34、e 一个;any任一;each每一个。5答案与解析:B根据本空后的for usa quick text or an email可知,我们总是做对我们来说方便的(convenient)事情发短信或电子邮件。special特别的;necessary必要的;important重要的。6答案与解析:B根据本空后的of being busy可知,我们很容易以忙当借口(excuse)。situation形势;example例子;case情况。7答案与解析:B根据本空后的businessmen find time to _8_ thankyou notes. For example, when Doug C

35、onant became CEO of Campbells Soup可知,成功的(successful)人总能腾出时间写感谢信。humorous幽默的;optimistic乐观的;experienced经验丰富的。8答案与解析:A根据后面Campbell的CEO的例子可知,即使是忙碌的商人也能腾出时间写(pen)感谢信。receive收到;design设计;deliver递送。9答案与解析:A根据本空后的half of its market value and morale was at an alltime low可知,这家公司刚损失(lose)一半的市值,士气处于最低潮。gain获得;de

36、velop发展;damage伤害。10答案与解析:C根据本空后的fixing that by doing some simple things that are probably not _11_ in any MBA class可知,他着手(set about)解决这个问题,方法是做一些可能在任何MBA课程中不曾教过的简单的事情。give up放弃;keep up保持,继续;worry about担心。11答案与解析:B根据本空前的some simple things可知,这些简单的事情是MBA课上不曾教(teach)过的。permit允许;check检查;test测试。12答案与解析:D根

37、据下文中的“.Conant wrote over 30,000 notes to employees.”可知,他给每一个员工(employee)写信,赢得了他们的信任。market市场;businessman商人;company公司。13答案与解析:C他赢得了员工的信任,自然地(naturally),公司的生意好转了。personally亲自地;frankly坦白地;occasionally偶尔。14答案与解析:B本空应为Conant made time for it,即Conant为写感谢信留出时间,此处用it指代“writing a thankyou note”。me我;him他;them他们。15答案与解析:A根据本空后的in this crazy world still makes a difference可知,在这个疯狂的世界里,善意(kindness)的表达仍然会产生影响。joy快乐;value价值;confidence自信。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1