ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:18 ,大小:117KB ,
资源ID:520456      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-520456-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(河北省正定中学2020-2021学高二上学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

河北省正定中学2020-2021学高二上学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc

1、河北正定中学高二年级开学考试英语试卷本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。满分150分,考试时间120分钟。第I卷(选择题,共110分)第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,请先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15

2、.答案 C。1. What will Jane probably do next?A. Go to play tennis. B. Go for a walk. C. Read a book.2. What does the woman think of the vacation?A. Itll be a long vacation. B. Its only a dream. C. Itll be great.3. How might the woman get to Tokyo?A. By car. B. By train. C. By bus.4. What is the probable

3、 relationship between the speakers?A. Interviewer and interviewee. B. Teacher and student. C. Doctor and patient.5. Where does this conversation probably take place?A. At a gas station. B. At a restaurant. C. At a theater.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。

4、听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听笫6段材料,回答第6、7题。6. What will the woman take?A. Some beautiful postcards.B. Hand-made silk hats.C. Some local food.7. How much should the woman pay?A. 50 yuan. B. 80 yuan. C. 100 yuan.听第7段材料,回答第8、9题。8. Why does the man want to see Dr. Cart

5、er?A. He hit a ladder. B. He broke his leg. C. He hurt his foot.9. What does the woman advise the man to do?A. Come to the office immediately.B. Wait for Dr. Carter at home.C. Take off the paint tin himself.听第8段材料,回答第10至12题。10. What do all the rooms in the hotel have?A. Balconies. B. King-size beds.

6、 C. The access to pools.11. Why do people choose the hotel?A. To relax. B. To go shopping. C. To visit a palace.12. What may change the womans mind at last?A. The food. B. The price. C. The surroundings.听第9段材料,阿答第13至16题。13. Who are living in the old house now?A. Beth and her parents. B. Amy and her

7、parents. C. Beth and Amy.14. What does Amy want to do?A. Go to college. B. Work as a teacher. C. Open a store.15. What did Amy complain about?A. Her parents ran her life.B. Her parents opposed her plan.C. Her parents controlled her money.16. What will Beth do for her family?A. Make a plan. B. Find a

8、 spot. C. Carry many things.听第10段材料. 回答第17至20题。17. Which country is the present worlds most-visited country?A. France. B. China. C. Japan.18. What makes it easier to travel in Asia?A. Beautiful tourist attractions.B. Current passport rules.C. Better transportation.19. When is the best time for visit

9、ors to travel to China?A. From March to May.B. From April to June.C. From September to October.20. What is the text mainly about?A. The development of tourism in Asia.B. The reasons for people visiting Asia.C. The growth in tourism in China.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分27.5分)阅读下列短文,从每题所给的

10、四个选项中(A、B、C和D),选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AReturns & Refund Guarantee (保证;保证书)The “Returns & Refund Guarantee” is a promise provided by sellers for every item they sell on DHgate. com. When you receive an item that was bought and paid for on our site, and you find it is not as described or is of low quality

11、, you can contact the seller to resolve these problems. DHgate will offer additional assistance if the seller is not cooperative.Scope(范围)The following points should not be included in the “Returns & Refund Guarantee”:The seller didnt make any promise.The seller can provide evidence to prove the ite

12、ms are as described.You didnt contact the seller within the promised time.You have released the payment to the seller before asking DHgate for help.Sellers are able to set up the following promises:Returning items for any reasonBuyers can return items for a refund within a specific date which has be

13、en set up by sellers, such as 3 days, and 7 days from the day when the items are received. The items receiving date is the date that is indicated on the shipping carriers official website. Buyers should prepay any return shipping cost, which will be given back to the buyers after the seller receives

14、 the items as long as the items are returned in the same exact condition as when they were delivered.Returns or Refunds accepted if the product has quality issuesBuyers can return the items for a refund when they are not as described or possess quality issues by communicating directly with the selle

15、r. The seller is responsible for the return shipping cost.Buyers can get a refund and keep the items when the items are not as described or possess quality issues by negotiating directly with sellers.1. Who can get additional assistance from DHgate in the guarantee?A. The buyers in physical stores.B

16、. The buyers on DHgate. com.C. The sellers on DHgate. com.D. Both the buyers and the sellers.2. Which situation is within the scope of the guarantee?A. The seller didnt make any promise.B. The buyer has paid the seller in advance.C. The buyer asked for help within the promised time.D. The seller pro

17、ves that there is nothing wrong with the item.3. Which of the following is true according to the passage?A. Not all the sellers make promises.B. DHgate sometimes will pay the buyers.C. Sellers should prepay return shipping cost.D. The buyer cant keep the items after getting a refund.【答案】1. B 2. C 3.

18、 A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了DH的退货说明。【1题详解】细节理解题。根据第一段中“The “Returns & Refund Guarantee” is a promise provided by sellers for every item they sell on DHgate. com.(“退货和退款保证”是卖家对他们在DH上出售的每件商品所作出的承诺。)”和 “ DHgate will offer additional assistance if the seller is not cooperative.(如果卖方不合作,DHgate将提供额外的帮助。)”可知,在D

19、H上的买家能在担保中得到DHgate的额外帮助,故选B。【2题详解】细节理解题。根据第二部分Scope(范围)中“You didnt contact the seller within the promised time.(你没有在承诺的时间内联系卖家。)”可知,如果没在承诺时间内联系卖家,就得不到退货保障,因此买方在承诺的时间内寻求帮助是在在担保范围内的,故选C。【3题详解】推理判断题。第二部分Scope(范围)中“The seller didnt make any promise.(卖家没有做出任何承诺。)”可知,并不是所有的商家都会做出承诺,故选A。【点睛】BMy family and

20、I never talked about school as the ticket to a future. I was in the classroom, but I wasnt there to learn to write, read or even speak. When it was my turn to read, I wanted to hide. I was 13 years old, but I already hated being who I was.I had an English teacher, Mr.Creech, who knew I couldnt read.

21、 In one of my first lessons the teacher said that anyone who had a reading age below six had to stand up. I felt so embarrassed. But at the same time, it made me realize that I needed to change the situation. I was determined it wouldnt happen again. Later that day, Mr.Creech encouraged me and promi

22、sed he would try his best to help me learn to read. From then on, I never gave up practicing reading.Then when I was 41 years old, one day, I planned to fly back to Texas to visit my friends and family. On my way from the airport, I saw Mr.Creech buying himself a drink. I rushed over and reached int

23、o my pocket to pay for him. “Do I know you?” he asked. “Yes, sir, you do know me,” I answered excitedly. “My name is Anthony Hamilton. You taught me English.” The look on his face told me that he remembered the boy hed once encouraged.“Im so glad I had a chance to see you,” I said. “And Mr.Creech, I

24、 have great news to share.” I told him I had learned to read. But that wasnt all. I had become a published author and an active speaker. “The next time you get another Anthony Hamilton in your classroom, please encourage him to read as well,” I added.The experts say what once worried me has a name:d

25、yslexia(诵读困难). But I can tell you it was a lack of desire for education.4. Why did the author want to hide?A. Because he felt sorry for himself.B. Because he hated being laughed at.C. Because he couldnt read at all.D. Because he didnt have a ticket.5. Which of the following could best describe Mr.Cr

26、eech?A. Considerate and dutiful.B. thoughtful and enthusiastic.C. Emotional and devoted.D. Friendly and wise.6. Why couldnt the author read before meeting Mr.Creech?A. Because his reading age was not long enough.B. Because his parents didnt teach him how to read.C. Because he was afraid of reading b

27、efore the class.D. Because he didnt have inner driving force to learn to read.7. What can we infer from the passage?A. Mr.Creech taught two students called Anthony Hamilton.B. The author had become a published author and an active speaker.C. Dyslexia was just the reason that made the author unable t

28、o read.D. The author was grateful to Mr.Creech.【答案】4. C 5. A 6. D 7. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。作者小时候不爱学习,甚至不会阅读,在英语老师克里奇先生的鼓励和帮助下,作者有了学习的动力,并成为一个出版作家和一个活跃的演说家。【4题详解】细节理解题。根据第一段“I was in the classroom, but I wasnt there to learn to write, read or even speak. When it was my turn to read, I wanted to hide. (我在

29、教室里,但我不在那里学习写作、阅读甚至说话。轮到我读书时,我想躲起来)”和第二段“I had an English teacher, Mr. Creech, who knew I couldnt read. (我有一位英语老师,克里奇先生,他知道我不会阅读)”可知,因为作者根本不会阅读,所以他想藏起来。故选C项。【5题详解】推理判断题。根据第二段“Later that day, Mr. Creech encouraged me and promised he would try his best to help me learn to read. (那天晚些时候,克里奇先生鼓励我,并承诺他会尽

30、力帮助我学习阅读)”可知,克里奇先生很尽责,而他是在那天晚些时候单独鼓励作者,避免了作者的尴尬心理,所以很体贴周到。故选A项。【6题详解】细节理解题。根据最后一段“The experts say what once worried me has a name:dyslexia(诵读困难). But I can tell you it was a lack of desire for education. (专家们说,曾经让我担心的问题有一个名字:诵读困难症,但我可以告诉你这是对教育缺乏渴望)”可知,作者在见到克里奇先生之前不能阅读,因为他没有学习阅读的内在动力。故选D项。【7题详解】推理判断题

31、。根据倒数第二段“Im so glad I had a chance to see you (很高兴有机会见到你)”和“The next time you get another Anthony Hamilton in your classroom, please encourage him to read as well (下一次当你的教室里有另一个安东尼汉密尔顿时,请也鼓励他阅读)”可知,作者对当年克里奇先生的鼓励和帮助非常感激。故选D项 。CPlease take a few seconds and think of your personal biggest goal. Imagine

32、 telling someone you meet today what youre going to do. Imagine their congratulations and their high image of you. Doesnt it feel good to say it out loud? Dont you feel one step closer already? Well, bad news: you should have kept your mouth shut, because that good feeling will make you less likely

33、to do it.Any time you have a goal, there is some work that needs to be done to achieve it. Ideally, you would not be satisfied until youd actually done the work. But when you tell someone your goal and he acknowledges(认可) it, psychologists have found its called a “social reality”. The mind is kind o

34、f tricked into feeling that its already done. And then, because youve felt that satisfaction, youre less motivated to do the actual hard work necessary. This goes against the traditional wisdom that we should tell our friends our goals, right?In 1982, Peter Gollwitzer, a Professor of Psychology, wro

35、te a whole book about this. And in 2009, he did some new tests that were published. It goes like this: 163 people across four separate testseveryone wrote down their personal goal. Then half of them announced their commitment(许诺) to this goal to the room, and half didnt. Then everyone was given 45 m

36、inutes of work that would directly lead them towards their goal, but they were told that they could stop at any time. Now those who kept their mouths shut worked the entire 45 minutes on average, and when asked afterwards, said they felt they had a long way to go to achieve their goal. But those who

37、 had announced it quit after only 33 minutes on average, and when asked afterwards, said that they felt much closer to achieving their goal.8. What do the words “social reality” in Paragraph 2 mean?A. Completion of the goal.B. Necessary hard work.C. Peoples acknowledgement.D. A sense of satisfaction

38、.9. What does Peter Gollwitzer try to tell us?A. Writing down the goal is very helpful.B. Achieving personal goal needs more time.C. Keeping the goal secret makes people work harder.D. Making the goal public makes people less satisfied.10. How did Peter Gollwitzer prove his idea about peoples goal?A

39、. By giving figures.B. By giving examples.C. By making a survey.D. By making comparison tests.11. What will probably happen if you tell your friends your goal?A. You will be more confident.B. You will not gain satisfaction.C. You are less likely to realize it.D. Youll be much more motivated.【答案】8. A

40、 9. C 10. D 11. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章讲述了将目标告诉别人之后得到的满足感会让你不太可能完成目标,而将目标保密会让你更努力的完成目标。【8题详解】词义推测题。根据后文The mind is kind of tricked into feeling that its already done.可知,social reality是大脑被欺骗感觉目标已经完成了,也就是说social reality意味着目标的完成。故选A项。【9题详解】推理判断题。根据第三段Now those who kept their mouths shut worked the entire 4

41、5 minutes on average可知,Peter Gollwitzer通过做实验发现没有宣布自己的目标的人坚持完成目标的时间更长,这说明他想告诉人们将目标保密会让人们更加努力。故选C项。【10题详解】推理判断题。根据第三段内容可知,Peter Gollwitzer做了一个实验,163个实验对象都写下了他们的个人目标,然后他们中的一半宣布了他们对这个目标的承诺,而一半没有。然后比较了两种实验对象的结果。这是一个对照实验。故选D项。【11题详解】推理判断题。根据第一段中Well, bad news: you should have kept your mouth shut, because

42、 that good feeling will make you less likely to do it.可知,将目标告诉别人之后得到的满足感会让你不太可能完成目标,因此如果你将自己的目标告诉朋友,你会不太可能实现这个目标。故选C项。DFew people are aware that Waterloo Bridge, crossed by thousands of daily commuters (每天长途上下班的人) and celebrated as a London landmark, was mainly built by a female workforce.There are

43、no written or photographic records of the women who built the bridge since the construction company that built it closed in the 1980s and with it went all the records. Whats left is anecdotal evidence, kept alive by the tourist boat skippers who have called it the Ladies Bridge.During the Second Wor

44、ld War, with the majority of the active male labor-force away at the front, women increasingly took on traditionally male roles. By 1944, 25,000 women were working in the construction industry, carrying out back-breaking tasks. These women were permitted to carry out this exhausting and dangerous wo

45、rk on the basis that it would only be temporary and that their pay would be lower than that of men. So the surge (激增) in women working in construction and engineering did not continue after the war.September sees a series of events celebrating the unknown work of the large female workforce. Musician

46、 Claudia Molitor has created a 45-minute musical entitled “the Singing Bridge”, which runs at Somerset House from Sept9th. to Sept25th. In late September, the “Light up the Ladies Bridge” event saw the National Theatres fly tower lit up by large scale photographic projections (投影片) of female constru

47、ction workers working in construction during World War II.Lets all celebrate the women who have helped to build the cities in which we live.12. Why do few people know about the builders of Waterloo Bridge?A. The records of their work have been lost.B. Female workers received little attention.C. The

48、construction took place long ago.D. Few people know about the bridge.13. What can we learn from the fourth paragraph?A. There are less female workers in London.B. Waterloo Bridge is popular among artists.C. The story of Waterloo Bridge is better known.D. Many works of art were created during World W

49、ar II.14. Why did London women do the construction work?A. It was a tradition in London.B. They wanted to get a steady job.C. Most men had gone to the battlefield.D. The company offered them better pay.15. Which can be the best title for the text?A. Female Workers on the RiseB. A Hidden Treasure in

50、LondonC. A New London LandmarkD. The Story behind the Ladies Bridge【答案】12. A 13. C 14. C 15. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述滑铁卢大桥主要是由女性工人建造的,并且介绍了这一故事以及对女性工作者的歌颂。【12题详解】细节理解题。根据第二段“There are no written or photographic records of the women who built the bridge since the construction company that built it cl

51、osed in the 1980s and with it went all the records. (自从建造这座桥的建筑公司在20世纪80年代关闭以来,就没有关于建造这座桥的女性的书面或摄影记录,所有的记录也随之消失。)”可知,关于滑铁卢大桥建造者的记录都消失了,故选A。【13题详解】推理判断题。根据第四段“September sees a series of events celebrating the unknown work of the large female workforce. (9月会有一系列的活动来庆祝庞大女性劳动力的未知工作。)”以及本段的活动介绍,可推断关于滑铁卢桥

52、的故事更广为人所知,故选C。【14题详解】细节理解题。根据第三段“During the Second World War, with the majority of the active male labor-force away at the front, women increasingly took on traditionally male roles. By 1944, 25,000 women were working in the construction industry, carrying out back-breaking tasks.(在第二次世界大战期间,随着大多数活跃

53、的男性劳动力离开去了前线,女性越来越多地承担起传统上的男性角色。到1944年,有2.5万名妇女在建筑行业从事繁重的工作。) ”由此可知,女性承担建筑行业工作是因为大部分男性都去了前线,故选C。【15题详解】主旨大意题。根据第一段“(Few people are aware that Waterloo Bridge, crossed by thousands of daily commuters (每天长途上下班的人) and celebrated as a London landmark, was mainly built by a female workforce. (很少有人知道, 滑铁卢

54、大桥主要是由女性工人建造的,这座桥每天有成千上万的上班族通过,被誉为伦敦的地标。)”可知本文讲述滑铁卢大桥主要是由女性工人建造的故事,故选D。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Apologizing the Right Way to a FriendWhy are apologies so difficult? Saying you are sorry can be one of the most difficult things you do. But we all make mistakes,

55、 so youll probably have an occasion when you need to apologize.Perhaps you had a big blow up and realized later you reacted poorly. _16_Whatever the reason, apologizing can help you both heal and move on from the situation._17_First, you acknowledge that you did something wrong. With an apology, you

56、 take responsibility for your actions, which allows your friend to forgive you. Second, an apology gives you sincerity as a friend. _18_, but that doesnt mean you still shouldnt apologize.Now, what are elements of a proper apology? _19_ ,depending on what the offense was, where it was done, and who

57、you are apologizing to. In general, a good apology should include the following: a request for their attention, an acknowledgment of what happened, sincerity in admitting you did something wrong and the words. Im sorry or “I apologize.Here are things never to say when apologizing. Note that the art

58、of apologizing involves taking responsibility. Never apologize as a way to “shut someone up” when they are saying you hurt their feelings and you dont think you did. _20_,you should talk things through with your friend until you see why they are hurt or how you came across. Youll really need to self

59、-reflect so you can see things from your friends point of view.A. When you make your apology in personB. If you really believe you did nothing wrongC. Apologies benefit friendships in a variety of waysD. The way you apologize is going to be slightly differentE. Or maybe you just didnt show support w

60、hen you needed toF. Apologizing the right way, however, may take a little practiceG. Sometimes our pals forgive us easily for the minor things we do wrong【答案】16. E 17. C 18. G 19. D 20. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。道歉可能是最困难的事情之一,文章介绍了如何以正确地方式向朋友道歉。【16题详解】根据下文Whatever the reason,apologizing can help you both he

61、al and move on from the situation可知,不管是什么原因,道歉可以帮助你痊愈并从这种情况中继续前进。而实际情况是我们并没有通过道歉来表示出支持。故选E。【17题详解】根据下文First,you acknowledge that you did something wrongWith an apology,you take responsibility for your actions,which allows your friend to forgive you可知本段在介绍如何道歉使友谊受益。本段主要涉及不同的道歉方式,故选C。【18题详解】根据下文but th

62、at doesnt mean you still shouldnt apologize说明但这并不意味着你不需要道歉。可知有时我们的朋友会轻易地原谅我们做错的小事。故选G。【19题详解】根据下文depending on what the offense was,where it was done, and who you are apologizing to说明取决于冒犯的内容,进行的地点以及你向谁道歉。可知你道歉的方式会略有不同。故选D。【20题详解】根据下文you should talk things through with your friend until you see why t

63、hey are hurt or how you came across可知你应该和你的朋友谈谈,直到你明白为什么他们受伤或你是如何遇到的。如果你真的相信你没有做错任何事,你就应该和朋友交流。故选B。第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1. 5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。“Mama, when I grow up, Im going to be one of those!” I said this after seeing the Capital D

64、ancing Company perform when I was three. It was the first time that my_21_took on a vivid form and acted as something important to start my training. As I grew older and was_22_to more, my interests in the world of dance _23_varied but that little girls dream of someday becoming a_24_in the company

65、never left me. In the summer of 2005 when I was 18, I received the phone call which made that dream a_25_; I became a member of the company_26_back to 1925.As I look back on that day now, it surely_27_any sense of reality. I believe I stayed in a state of pleasant disbelief_28_I was halfway through

66、rehearsals (排练) on my first day. I never actually_29_to get the job. After being offered the position, I was completely_30_. I remember shaking with excitement.Though I was absolutely thrilled with the change, it did not come without its fair share of_31_. Through the strict rehearsal period of danc

67、ing six days a week, I found it very important to_32_up the material fast with every last bit of concentration. It is that extreme_33_to detail and stress on practice that set us_34_. To then follow those high-energy rehearsals_35_a busy show schedule of up to five performances a day, I discovered a

68、 new_36_of the words “hard work.” What I thought were my physical_37_were pushed much further than I thought_38_. I learned to make each performance better than the last.Today, when I look at the unbelievable company that I have the great_39_of being a part of, not only as a member, but as a dance c

69、aptain, I see a_40_that has inspired not only generations of little girls but a splendid company that continues to develop and growand inspires people every day to follow their dreams.21. A. hobbyB. planC. dreamD. word22. A. connectedB. expandedC. exposedD. communicated23. A. rarelyB. certainlyC. pr

70、obablyD. constantly24. A. directorB. trainerC. leaderD. dancer25. A. symbolB. memoryC. truthD. reality26. A. flashingB. datingC. turningD. sliding27. A. lacksB. addsC. makesD. brings28. A. whileB. sinceC. untilD. when29. A. caredB. expectedC. askedD. decided30. A. motivatedB. relaxedC. convincedD. a

71、stonished31. A. challengesB. profitsC. advantagesD. adventures32. A. putB. mixC. buildD. pick33. A. attentionB. associationC. attractionD. adaptation34. A. apartB. asideC. offD. back35. A. overB. byC. withD. beyond36. A. functionB. meaningC. expressionD. usage37. A. limitsB. problemsC. barriersD. ef

72、forts38. A. necessaryB. perfectC. properD. possible39. A. talentB. honorC. determinationD. responsibility40. A. victoryB. trendC. traditionD. desire【答案】21. C 22. C 23. B 24. D 25. D 26. B 27. A 28. C 29. B 30. D 31. A 32. D 33. A 34. A 35. C 36. B 37. A 38. D 39. B 40. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述的是作者的舞蹈梦

73、以及逐梦路上的感悟。【21题详解】考查名词词义辨析。句意:这是我的梦想第一次以一种生动的形式出现,并成为我训练的重要开始。A. hobby业余爱好;B. plan计划;C. dream梦想;D. word单词。 整篇文章都在讲主人公想当舞蹈家的梦想。故选C。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:随着年龄的增长,接触到的东西也越来越多,我对舞蹈的兴趣当然有所变化,但那个小女孩有朝一日成为舞蹈团一名舞蹈家的梦想从未离开过我。 A. connected连接;B. expanded延伸;C. exposed暴露;D. communicated交流。根据第2空前后内容“As I grew older a

74、nd was_2_to more,”可知,此处指“接触到的东西也越来越多”,故选C。23题详解】考查副词词义辨析。句意:随着年龄的增长,接触到的东西也越来越多,我对舞蹈的兴趣当然有所变化,但那个小女孩有朝一日成为舞蹈团一名舞蹈家的梦想从未离开过我。A. rarely 罕见地;B. certainly当然地;C. probably很可能地;D. constantly持续不断地。根据常识he语境可知,随着年龄的增长,接触的东西多了,兴趣也必然会随之变化。故选B。【24题详解】考查名词词义辨析。句意:随着年龄的增长,接触到的东西也越来越多,我对舞蹈的兴趣当然有所变化,但那个小女孩有朝一日成为舞蹈团一

75、名舞蹈家的梦想从未离开过我。A. director导演;B. trainer训练员;C. leader领导者;D. dancer舞蹈者。女孩的梦想是成为舞蹈家。故选D。25题详解】考查名词词义辨析。句意:2005年夏天,我18岁的时候,我收到了一个让梦想成为现实的电话。A. symbol象征,符号;B. memory记忆;C. truth事实;D. reality现实。根据语境,此处指梦想变成现实。故选D。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:我成为该公司的一名成员,该公司可以追溯到1925年。A. flashing闪烁;B. dating日期;C. turning转变;D. sliding滑

76、动。根据语境,这家公司从1925年开始的,所以选择一个和“开始”相关的词。date back的含义是“追溯到”,故选B。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:现在,当我回顾那一天,它确实缺乏任何现实感。A. lacks缺乏;B. adds增加;C. makes制造;D. brings带来。从文章后面的内容可以得知,作者根本就没有想到自己会被录取,在公司的第一天就像做梦一样,言下之意就是“不现实”。作者想说虽然美梦成真,但是现在回想起来,第一天上班的那一天对于自己来说,就像是做梦一样,没觉得是现实。故选A。【28题详解】考查时间状语从句。句意:我相信我一直保持着一种愉快的怀疑状态,直到第一天的排

77、练进行到一半。A. while尽管;B. since自从以来;C. until直到为止;D. when当时候。根据语境,作者一直处于怀疑状态,直到第一天的排练进行到一半才相信这是真的,故选C。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:我从来没有想到要得到这份工作。A. cared关心;B. expected期盼,预测;C. asked问;D. decided决定。上文说作者一直处于怀疑状态,说明没想到自己会得到这份工作,故选B。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:在得到这个职位后,我完全惊呆了。A. motivated推动,促进;B. relaxed放松;C. convinced使确信;D. a

78、stonished使吃惊。作者从来没有想到要得到这份工作,所以得到后惊呆了,故选D。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:虽然我对这一变化感到非常兴奋,但它也带来了公平的挑战。A. challenges挑战;B. profits利润;C. advantages优势;D. adventures冒险。根据下文讲的严格的舞蹈排练和学习材料可知,这个工作也带来了挑战,故选A。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:通过每周六天的严格排练,我发现集中注意力快速学习材料是至关重要的。A. put放;B. mix混合;C. build建造;D. pick捡起。 根据语境,作者发现集中注意力快速学习材料是至关重

79、要的,pick up捡起、学会,要注意从这一段开始,作者就应经在开始讲述作为一个舞蹈家,需要付出的艰辛和困苦了。故选D。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:正是这种对细节和压力的极端关注使我们分开。 A. attention关注,注意;B. association联系;C. attraction吸引;D. adaptation适应。 空格之后的名词是detail,细节,并且空格之前有形容词extreme,表示强烈的,所以“对于细节的强烈_”。故选A。【34题详解】考查副词词义辨析。句意:正是这种对细节和压力的极端关注使我们分离。A. apart分离;B. aside在一边;C. off远离;

80、D. back回去。set apart表示分开;set aside表示放一边;set off表示出发;set back表示阻止。有些人有耐心注意细节,所以就跳的好,有些人没耐心不注意细节,就跳的不好。并不是指人和人的隔阂,而是指跳舞水平的层次。故选A。【35题详解】考查介词词义辨析。句意:在这些精力充沛的排练之后,我又安排了一天最多五场演出的繁忙演出日程,我发现了“努力”这个词的新含义。 A. over结束;B. by在旁边;C. with和一起;D. beyond超过,在之上。空格之前高强度的排练,空格后面高密度的时间表,两个东西肯定是一块儿的,来说明舞蹈演员的艰辛,此处用介词with表示“

81、伴随”。故选C。【36题详解】考查名词词义辨析。句意:在这些精力充沛的排练之后,我又安排了一天最多五场演出的繁忙演出日程,我发现了“努力”这个词的新含义。A. function功能;B. meaning意义;C. expression表达;D. usage使用。我发现了hard work的新_很显然应该填含义故选B。【37题详解】考查名词词义辨析。句意:我认为我的身体极限被推得比我想象的还要远。 A. limits限制,界限;B. problems麻烦,问题;C. barriers障碍;D. efforts努力。通过坚持和努力,作者突破了身体上的极限,故选A。【38题详解】考查形容词词义辨析。

82、句意:我认为我的身体极限被推得比我想象的还要远。A. necessary必要的;B. perfect完美的;C. proper正确的,合适的;D. possible可能的。根据语境,通过坚持和努力,作者突破了身体上的极限,也就是身体极限被推得比想象的还要远,故选D。【39题详解】考查名词词义辨析。句意:今天,当我看了非常荣幸加入的令人难以置信的公司时,不仅作为一个成员,而且作为一个舞蹈队长,我看到一个传统,不仅激励了一代又一代的小女孩,而是一个辉煌的公司继续发展和成长激发人们每天追随自己的梦想。A. talent天赋;B. honor荣誉;C. determination决心;D. respo

83、nsibility责任。空格后面的 of being a part of,意思是作为公司的一员,所以作者的心理感觉到的一定是honor,荣耀。故选B。【40题详解】考查名词词义辨析。句意:今天,当我看了非常荣幸加入的令人难以置信的公司时,不仅作为一个成员,而且作为一个舞蹈队长,我看到一个传统,不仅激励了一代又一代的小女孩,而是一个辉煌的公司继续发展和成长激发人们每天追随自己的梦想。A. victory胜利;B. trend趋势;C. tradition传统;D. desire欲望,渴望。“不仅仅鼓励了一代又一代的跳舞的女孩儿们,也促进了这个辉煌的公司不停地向前发展”,所以这样一个东西应该是公司

84、的底蕴、传统,故选C。第二节(共10小题;每题1. 5分,共15分)阅读下面材料,在空白处填入恰当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。How do native speakers truly feel when speaking with non-native English speakers?It seems that _41_ (break) English annoys them. However, they keep being really nice when speaking with non-native speakers. I wonder _42_ they reall

85、y feel when doing so. I think it would depend on the native English speakers. Some people are just _43_(easy) annoyed.Personally, I study Spanish. When I hear someone _44_ (try) English, I am patient with them because I know how difficult it is to talk in a non-native tongue. I also know English is

86、very difficult _45_ (learn), and that increases my respect _46_ their efforts. Im a patient person by nature.The situation _47_(matter) too. If I were a waiter on a super crowded day and really needed to do about a dozen different things, I might become upset at having to wait for someone to struggl

87、e while ordering _48_(he) meal.There also exists the _49_( possible) that what is considered as annoyance is not truly annoyance. I might frown while listening to a non-native speaker, _50_ that would be because I am concentrating and listening hard to understand him. It wouldnt mean Im at all annoy

88、ed.【答案】41. broken 42 how 43. easily 44. trying 45. to learn 46. for 47. matters 48. his 49. possibility 50. but【解析】【分析】本文是一篇说明文。 作者以自己的经历来说明以英语为母语的人与非英语为母语的人交谈时的真实感受。【41题详解】考查形容词。句意:看来蹩脚的英语让他们很恼火。设空处修饰名词English作定语,应用形容词broken,意为“不流利的”,故填broken。【42题详解】考查宾语从句。句意:我想知道他们这么做时的真实感受。设空处引导宾语从句,在从句中作状语,意为“怎么

89、样”,故填how。【43题详解】考查副词。句意:有些人就是很容易生气。设空处修饰形容词annoyed做状语,应用副词,故填easily。【44题详解】考查非谓语动词。句意:当我听到有人试着说英语时,我对他们很有耐心,因为我知道用非母语说话有多难。短语hear sb. doing sth.,意为“听见某人正在做某事”,根据语境,可知应用现在分词作补足语,故填trying。【45题详解】考查不定式。句意:我也知道英语很难学,这让我更加尊重他们的努力。此处为常用句型“主语+be+adj.+to do”,分析可知,主语English是learn的逻辑宾语,应用不定式形式,故填to learn。【46题

90、详解】考查介词。句意:同上。短语respect for“对尊重”,根据句意,故填for。【47题详解】考查时态和主谓一致。句意:语境也很重要。设空处为谓语,描述客观事实,用一般现在时,主语是The situation,谓语用第三人称单数,故填matters。【48题详解】考查代词。句意:如果我是一个在超级拥挤的日子里需要做十几件不同的事情的服务员,我可能会因为等待某人在点餐时挣扎而感到沮丧。设空处修饰名词meal,应用形容词性物主代词,故填his。【49题详解】考查名词。句意:还有一种可能性是,所谓的烦恼其实并不是真正的烦恼。设空处为存在句的主语应用名词,谓语是exists,主语要用单数,故填

91、possibility。【50题详解】考查连词。句意:当我在听一个非母语人士讲话时,我可能会皱眉,但那可能是因为我在集中注意力,努力听他的话。分析可知,前后两句为并列句,表转折,故填but。第四部分 书面表达(满分25分)51. 假定你叫李华,是班上的英语课代表。你班外教Peter因外出开会请你代他在班上发一个关于课后作业的英语通知,内容如下:1. 写一篇关于中国茶文化的短文;2. 同学间交换并修改错误;3. 作业上交时间。注意:1. 词数80左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。【答案】NoticeDear classmates,Our teacher Peter is at a me

92、eting, so he asked me to tell you about the writing assignment today. Here is something for your attention.First of all, the topic of our writing is about our Chinese tea culture based on the text we have just learnt. Secondly, after finishing writing, we need to exchange it with our partners, and c

93、orrect each others mistakes if any. Lastly, the deadline for handing our corrected essays in is this Friday morning.Should you have any questions about it, please dont hesitate to ask me.Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于通知。要求考生替外教Peter在班上发一个关于课后作业的英语通知。【详解】1.词汇积累任务:assignment task话题、主题:topic theme/subject学习:le

94、arn study文章:essay article/paper2.句式拓展同义句转换原句:First of all, the topic of our writing is about our Chinese tea culture based on the text we have just learnt.拓展句:First of all, the topic of our writing is about our Chinese tea culture which is based on the text we have just learnt.【点睛】高分句型1 Secondly, after finishing writing, we need to exchange it with our partners, and correct each others mistakes if any. (运用了现在分词短语作时间状语和状语从句的省略)高分句型2Should you have any questions about it, please dont hesitate to ask me. (运用了省略if的虚拟条件句)

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1