ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:57.50KB ,
资源ID:457204      下载积分:7 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-457204-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广东省惠州市2016高考英语:阅读理解二轮选练(4)及答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广东省惠州市2016高考英语:阅读理解二轮选练(4)及答案.doc

1、广东省惠州市2016高考英语:阅读理解二轮选练(4)及答案阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。We once had a poster competition in our fifth grade art class.“You could win prizes, “ our teacher told us as she wrote the poster information on the blackboard. She passed out sheets of construction paper while continuing, “The first

2、 prize is ten dollars. You just have to make sure that the words on the blackboard appear somewhere on your poster. “ We studied the board critically. Some of us looked with one eye and held up certain colors against the blackboard, rocking the sheets to the right or left while weconjured up our des

3、igns. Others twisted their hair around their fingers or chewed their erasers while deep in thought. We had plans for that ten-dollar grand prize, each and every one of us. Im going to spend mine on candies, one hopeful would announce, while another practiced looking serious, wise and rich. Everyone

4、in the class made a poster. Some of us used parts of those fancy paper napkins, while others used nothing but colored construction paper. Some of us used big designs, and some of us preferred to gather our art tidily down in one corner of our poster and let the space draw the viewers attention to it

5、. Some of us would wander past the good students desks and then return to our own projects with a growing sense of hopelessness. It was yet another grown-up trick of the sort they seemed especially fond of, making all of us believe we had a fair chance, and then alwaysalwaysrewarding the same old wi

6、nners. I believe I drew a sailboat, but I cant say that with any certainty. I made it. I admired it. I determined it to be the very best of all of the posters I had seen, and then I turned it in. Minutes passed.No one came along to give me the grand prize, and then someone distracted me, and I proba

7、bly never would have thought about that poster again. I was still sitting at my desk, thinking, What poster? when the teacher gave me an envelope with a ten-dollar bill in it and everyone in the class applauded for me. 1. What was the teachers requirement for the poster? A. It must appear in time.B.

8、 It must be done in class.C. It must be done on a construction sheet.D. It must include the words on the blackboard.2. The underlined phrase in paragraph 3 most probably means.A. formed an idea for B. made an outline forC. made some space for D. chose some colors for3. After the teachers words, all

9、the students in the class.A. looked very serious B. thought they would be richC. began to think about their designs D. began to play games4. After seeing the good students designs, some students.A. loved their own designs more B. thought they had a fair chanceC. put their own designs in a corner D.

10、thought they would not win the prize5. We can infer from the passage that the author.A. enjoyed grown-up tricks very much B. loved poster competitions very muchC. felt surprised to win the competition D. became wise and rich after the competition【参考答案】1-5、 DACDC【广东省2012届高三考前冲刺卷(八)】CThe French word r

11、enaissance means rebirth.It was first used in 1855 by the historian Jules Michelet in his History of France,then adopted by historians of culture,by art historians,and eventually by music historians,all of whom applied it to European culture during the 150 years spanning 14501600.The concept of rebi

12、rth was appropriate to this period of European history because of the renewed interest in ancient Greek and Roman culture that began in Italy and then spread throughout Europe.Scholars and artists of the fifteenth and sixteenth centuries wanted to restore the learning and ideals of the classical civ

13、ilizations of Greece and Rome.To these scholars this meant a return to humanas opposed to spiritual values.Fulfillment in lifeas opposed to concern about an afterlifebecame a desirable goal,and expressing the entire range of human emotions and enjoying the pleasures of the senses were no longer frow

14、ned on.Artists and writers now turned to secular(不朽的)as well as religious subject matter and sought to make their works understandable and appealing.These changes in outlook deeply affected the musical culture of the Renaissance periodhow people thought about music as well as the way music was compo

15、sed,experienced,discussed,and circulated.They could see the architectural monuments,sculptures(雕塑),plays,and poems that were being rediscovered,but they could not actually hear ancient musicalthough they could read the writings of classical philosophers,poets,essayists,and music theorists that were

16、becoming available in translation.They learned about the power of ancient music to move the listener and wondered why modern music did not have the same effect.For example,the influential religious leader Bernardino Cirillo expressed disappointment with the learned music of his time.He urged musicia

17、ns to follow the example of the sculptors,painters,architects,and scholars who had rediscovered ancient art and literature.The musical Renaissance in Europe was more a general cultural movement and state of mind than a specific set of musical techniques.Furthermore,music changed so rapidly during th

18、is century and a halfthough at different rates in different countriesthat we cannot define a single Renaissance style.36What is the passage mainly about?AThe musical compositions that best illustrate the developments during the European Renaissance.BThe musical techniques that were in use during the

19、 European Renaissance.CThe European Renaissance as a cultural development that included changes in musical style.DThe ancient Greek and Roman musical practices used during the European Renaissance.37The underlined word “now” in Paragraph 1 refers to _.A1855Bthe period of the RenaissanceCtile time of

20、 the classical civilizations of Greece and RomeDthe time at which the author wrote the passage38It can be inferred from the passage that thinkers of the Renaissance were seeking a rebirth of _.Aspirituality in everyday lifeBcommunication among artists across EuropeCa cultural emphasis on human value

21、sDreligious themes in art that would accompany the traditional secular themes39What can be inferred about the music of ancient Greece and Rome?AIts effect on listeners was described in a number of classical texts.BIt was played on instruments that are familiar to modern audiences.CIt expressed more

22、different ideals than classical sculpture,painting and poetry.DIt had the same effect on Renaissance audiences as it had when originally performed.40According to the passage,why was Bernardino Cirillo disappointed with the music of his time?AIt did not contain enough religious themes.BIt had little

23、emotional impact on audiences.CIt was not complex enough to appeal to musicians.DIt was too dependent on the art and literature of his time.36C主旨大意题。全文主要讲述了欧洲文艺复兴的发展,其中以音乐风格的变化为主要例证。37B词义猜测题。讲述故事时用now表示“那时,当时”,即故事发生的时候。38C推理判断题。根据第一段第五句“To these scholars this meant a return to humanas opposed to spi

24、ritual values.”可知,文艺复兴时期的思想家寻求的是对人的价值的重视。39A推理判断题。根据第二段的“.although they could read the writings of classical philosophers,poets,essayists,and music theorists that were becoming available in translation.They learned about the power of ancient music to move the listener and wondered why.”可推知选A。40D推理判断

25、题。从第二段最后的描述中可以看出,Bernardino Cirillo对他那个时代中的模仿的音乐非常失望,敦促音乐家来向古代雕塑家、画家、建筑师和学者学习,这说明他认为他那个时代的音乐依赖性太强。【广东省2012届高三考前冲刺卷(八)】DThe high school prom is the first formal social event for most American teenagers.It has also been a rite(仪式) of passage for young Americans for nearly a century.The word “prom” was

26、 first used in the 1890s,referring to formal dances in which the guests of a party would display their fashions and dancing skills during the evenings grand march.In the United States,parents and educators have come to regard the prom as an important lesson in social skills.Therefore,proms have been

27、 held every year in high schools for students to learn proper social behavior.The first high school proms were held in the 1920s in America.By the 1930s,proms were common across the country.For many older Americans,the prom was a modest,homegrown affair in the school gymnasium.Promgoers were well dr

28、essed but not fancily dressed up for the occasion:boys wore jackets and ties and girls their Sunday dresses.Couples danced to music provided by a local amateur band or a record player.After the 1960s,and especially since the 1980s,the high school prom in many areas has become a serious exercise in e

29、xcessive consumption,with boys renting expensive tuxedos and girls wearing designer gowns.Expensive cars were hired to drive the promgoers to big restaurants or discos for an allnight celebrationsWhether simple or lavish,proms have always been more or less upsetting events for adolescents who worry

30、about selfimage and fitting in with their peers.Prom night can be a fearful experience for socially awkward teens or for those who do not secure dates.Since the 1990s,alternative proms have been organized in some areas to meet the needs of particular students.For example,proms organized by and for h

31、omeless youth were reported.There were also “couplefree” proms to which all students are welcome.41In what way are high school proms significant to American teenagers?AThey are part of the graduation ceremony.BThey are occasions for teens to show off their wealth.CThey are important events for teena

32、gers to learn social skills.DThey are formal events in which teens share their fearful experiences.42Which best expresses the main idea of the third paragraph?AProper social behavior must be observed by promgoers.BProms held in earlier times gave less pressure to teenagers.CProms are regarded as imp

33、ortant because everyone dresses up for the occasion.DThe prom has changed from a modest event to an expensive party over the years.43According to the text,what led to alternative proms?ANot all students behaved well at the proms.BProms were too serious for young promgoers.CTeenagers wanted to attend

34、 proms with their dates.DStudents with special needs did not enjoy conventional proms.44Which is true according to the text?AUnconventional proms have been organized since the 1990s.BIn the 1980s,proms were held in local churches for teenagers to attend.CProms have been a significant event in Americ

35、an high schools since the 1930s.DIn the 1890s,high school proms were allnight social events.45Which of the following is suggested but not clearly stated?AMany high school students attend proms together with their lovers.BThe first high school proms were held in the 1920s in America.CProm night can b

36、e a fearful experience for socially awkward teens.DThe high school prom is the first formal social event for most American teenagers.41C根据第一段首句和第二段末句可知答案。42D第三段主要讲述了proms由简朴到奢华的发展过程。43D答案依据在文章末段。因为传统proms给部分学生带来心理压力,故催生了一些替代形式。44C20世纪90年代之前,不论简朴还是豪华,proms都属传统型的(conventional),后来才产生了非传统型的,据此排除A项;全文提到的

37、proms的举办场地有学校体育馆、大饭店等,但没有一处提到church,故排除B;第三段说自20世纪30年代proms普及以来,中学生及家长越来越重视,将其看作中学生重大社交活动。据此可确认答案为C;根据第二段可知,19世纪90年代prom还只是成人间的社交舞会,根本未进入学校,故排除D。45A第三段首句、第四段第二句和第一段首句分别明确而具体地交代了B、C、D选项中的信息,只有选项A中的信息在第四段中有暗示“who do not secure dates”,此处的“dates”指约会的恋人。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。I suddenly hea

38、rd an elephant crying as though frightened. Looking down, I immediately recognized that something was wrong, and ran down to the edge of the near bank. There I saw Ma Shwe with her three-month-old calf struggling in the fast-rising water, and it was a life-and-death struggle. Her calf was floating a

39、nd screaming with fear. Ma Shwe was as near to the far bank as she could get, holding her whole body against the rushing water, and keeping the calf pressed against her huge body. Every now and then the rushing water would sweep the calf away. There was a sudden rise in the water and the calf was wa

40、shed clean over the mothers body and was gone. Ma Shwe turned quickly to reach it and pressed the calf with her head and trunk against the rocky bank. Then with a huge effort, she picked it up in her trunk and tried until she was able to place it on a narrow shelf of rock. Just at this moment, she f

41、ell back into the river. If she were carried down, it would be certain death. I knew, as well as she did, that there was one spot where she could get up the bank, but it was on the other side from where she had put her calf. While I was wondering what I could do next, I heard the sound of a mothers

42、love. Ma Shwe had crossed the river and got up the bank and was making her way back as fast as she could, roaring(吼叫) all the time, but to her calf it was music. 1. The moment the author got down to the river bank he saw.A. the calf was about to fall into the riverB. Ma Shwe was placing the calf on

43、the rockC. the calf was washed away by the rising waterD. Ma Shwe was holding the calf against the rushing water2. How did Ma Shwe manage to save her calf from the fast-flowing water? A. By putting it on a safe spot. B. By pressing it against her body.C. By taking it away with her. D. By carrying it

44、 on her back.3. How did the calf feel about the mother elephants roaring? A. It was a great comfort. B. It was a sign of danger.C. It was a call for help. D. It was a musical note.4. What can be the best title for the text? A. A Mothers LoveB. A Brave ActC. A Deadly RiverD. A Matter of Life and Death【参考答案】1-4 、DAAA

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1