收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 课时分层作业5 Unit 2 Cloning Section Ⅱ(含解析)新人教版选修8.doc

上传人:a**** 文档编号:454313 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:6 大小:46KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 课时分层作业5 Unit 2 Cloning Section Ⅱ(含解析)新人教版选修8.doc_第1页
第1页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业5 Unit 2 Cloning Section Ⅱ(含解析)新人教版选修8.doc_第2页
第2页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业5 Unit 2 Cloning Section Ⅱ(含解析)新人教版选修8.doc_第3页
第3页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业5 Unit 2 Cloning Section Ⅱ(含解析)新人教版选修8.doc_第4页
第4页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业5 Unit 2 Cloning Section Ⅱ(含解析)新人教版选修8.doc_第5页
第5页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业5 Unit 2 Cloning Section Ⅱ(含解析)新人教版选修8.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 2 Cloning课时分层作业(五)Section 语言知识练习固基础语境填词A)根据汉语或首字母提示,写出所缺单词1You will need to obtain(获得) permission from the principal before you quit.2He was forbidden(禁止) to leave the house,as a punishment.3We could undertake the work for the time being.4The two sides still differ with each other over the ques

2、tion of pay.5By investing wisely she accumulated(积累) a fortune.B)在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式6Some people live in plenty,while others dont have enough to eat.7Then came(come) the news that Ellens marriage ended in disaster.8Located near the railway station,the company is easy to find(find)9What made him

3、 happy was that after all these years he at last paid off all his debts.10Are you in favour of the death penalty?高考题型练习提能力.阅读理解There was a time when an event would not begin without a photographer.“I remember the days when event organizers would even delay a show if the photographer was running late

4、,”says Balachandra Raju,a photographer of Sathyam studio,a still surviving photo studio in Indias southern city of Chennai.Photo studios are facing extinction in the digital age.But as they struggle to continue doing the business,one research project is looking for ways to preserve their legacy (遗产)

5、 by digitizing archival(档案的) pictures.The project,funded by the British Library,visited around 100 photo studios across the south Indian state of Tamil Nadu and digitized 10,000 prints.Many of the photos were taken between 18801980,and they ranged from pictures of families and famous stars to weddin

6、gs and funerals.“The digital archive will be an asset(有用之物)to those interested in history,”said Zoe E Headley,one of the researchers.Ramesh Kumar,another researcher on the project,called it a “gold mine” for photographers.“The research weve done also highlights production techniques used shortly bef

7、ore digital photography arrived in our cities and towns,”he said.However,the researchers would often find old photos stacked on top of one another in the storage of a studio.“No one had bothered to clean them,”said Kumar,adding that many photos had been damaged owing to the hot and wet weather in Ta

8、mil Nadu.The owner of Nallapillai studio in central Tamil Nadu said he spends about 20,000 rupees (230;$ 310) each month to run the studio that was founded by his great grandfather almost 150 years ago.To survive in this digital age has been a struggle.“Many customers dont book us for special events

9、 any more,”he said,adding that they have all got smartphones to do the job.“Im not sure if photo studios will exist five years from now,”he said.But this is why,according to Mr.Raju,this archival project is so important.“When the researcher spent hours in my studio,I saw them get excited over all of

10、 these old photos,and it was like they had given these pictures a second chance,”said Raju.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了曾经辉煌一时的照相馆在当今数码时代所面临的生存窘境,并进而介绍了因此由英国大不列颠图书馆所资助的一个调查项目。该项目把一些档案照片数字化以保护这项传统遗产。1What can be inferred from Paragraph 1?APhotographers were lazy.BPhotography used to be valued.CExpert photogra

11、phers were few.DEvent organizers were the most important.B推理判断题。根据第一段内容可知,曾经有段时间,没有摄影师,活动就不会开始。摄影师晚到,演出就会推迟,可见过去摄影很受重视,故选B。2How might the project preserve photo studios?APhoto studies can attract many visitors.BPhotographers can have a good working place.CPhotographers get to learn about old photogr

12、aphy techniques.DPhoto studios have the chance to take pictures of famous stars.C细节理解题。根据第三段最后一句“The research weve done also highlights production techniques used shortly before digital photography arrived in our cities and towns,he said.”可知,该项目也使得当今的摄影师们有机会了解过去的摄影技术,并进而能促进保护这些照相馆。只有C项切题,故选C。3What h

13、as the researchers found?ASome photo studios are doing well.BPhoto studios are booked for special events.CSome photo studios suffer from bad weather.DPhoto studios give old pictures little protection.D推理判断题。根据第四段的内容可知,研究人员经常发现,照相馆里的老照片被随意地堆放在一起,无人愿意清理它们。当地的天气又湿又热,很多照片甚至遭到了损坏。因此可推知,照相馆对于老照片的保护力度不够。故选

14、D。4What is Rajus attitude towards the project?AHopeful.BAnxious.CDisapproving. DOpposed.A推理判断题。根据最后一段后半段内容可知,尽管照相业的前景悲观,Raju依然对这个意义重大的项目本身充满了希望。故选A。.完形填空Lyndsey McLaughlin and Diana Rodriguez never imagined that a lifechanging event would connect them for the rest of their lives.Two years ago,Lyndse

15、y,then 26, 1 every breath she took,and thanks to Diana,she is 2 today.At age 2,Lyndsey was diagnosed(诊断) with cystic fibrosis(囊肿性纤维化) and by the time she was 18 years old she was told she was going to 3 a lung transplant(移植)Lyndsey joined the New York organ donor waiting list and waited.All the whil

16、e,her condition 4 Lyndseys mother Donna McLaughlin knew her daughter might not see another birthday.But then,on April 3,2011,Lyndsey got the call that a pair of lungs was 5 And she needed to come to the 6 immediately to see if she would be a match.Finally,Lyndsey would have her new lungs.After a com

17、plicated 7 ,Lyndsey began her recovery.Within a few months,she was enjoying her new lifeeven took up swimming.But she still wanted to know who the person whose death gave her 8 was.By law,organ donors must remain anonymous(匿名的), 9 all Lyndsey knew about her donor was that he was an 18yearold man fro

18、m New York.Its highly unusual for organ donor recipients(接受者) to find out who their donors are,but Lyndsey contacted the Organ Donor Network and discovered the donors family was as 10 to connect as she was.Adrian Rodriguez was 18 when he slipped and fell on a subway platform and was struck by a 11 “

19、When the folks from the New York Organ Donor Network approached me,I did say,leave me alone,”Diana Rodriguez,Adrians mother said.“I 12 wanted to take my sons body and go.”But in the end,Diana made the 13 decision to agree to donate Adrians organs.Lyndsey received his lungs.“How 14 my daughter was an

20、d how unfortunate Diana was,”Donna said.At an extraordinary meeting,Lyndsey and her family got to 15 Diana,facetoface.【语篇解读】本文是记叙文。文章讲述了做肺移植手术的女子与器官捐献者的故事。1A.struggled for Bheld backCdrew in Dlet outA由下文的“diagnosed (诊断) with cystic fibrosis (囊肿性纤维化) and by the time she was 18 years old she was told

21、she was going to a lung transplant (移植)”可推断,林赛两年前肺不好,呼吸困难。故选struggle for。2A.busy BaloneCalive DweakC由下文可知,黛安娜把她儿子的肺捐献给了林赛,从而使林赛存活下来。故选alive。3A.have BneedCreject DperformB由上文的“diagnosed (诊断) with cystic fibrosis (囊肿性纤维化)”及下文的“her daughter might not see another birthday”可推断,林赛在18岁时被告知她将“需要(need)”做肺移植手

22、术。4A.improved BhelpedCworsened DcontinuedC由下文的“knew her daughter might not see another birthday”可推断,林赛的病情“恶化了(worsen)”。5A.cheap Bavailable Cnice DnecessaryB由下文的“to see if she would be a match”可推断,林赛接到关于有一对肺“可供使用(available)”的电话。6A.school BparkChospital DofficeC看器官是否适合自己需要去“医院(hospital)”。故选C。7A.experi

23、ment BstoryCsurgery DproblemC在一个复杂的“手术(surgery)”之后,林赛的身体开始恢复了。8A.gift Badvice Ctrust DlifeD林赛想知道再一次给她“生命(life)”的人是谁。9A.so BbutCunless DifA“法律规定器官捐献者必须匿名”与“林赛只知道她的捐献者是一位18岁的纽约男子”之间是因果关系。故选so。10A.afraid Bunwilling Ceager DunableC由上文的“she still wanted to know who the person.was”及文章末的“facetoface”可推断,捐献者

24、的家人和林赛一样“渴望(eager)”与对方取得联系。11A.bike BbusCtrain DcarC由上文的“a subway platform”可推断,阿德里安被“火车(train)”撞了。12A.just Balways Ceven DstillA深受丧子之痛的黛安娜“只(just)”想带着儿子的尸体离开。13A.wise BhardCquick DpoorB由上文的“I did say,leave me alone,”可推断,黛安娜一开始并不想捐献儿子的器官,可见最终捐献儿子的器官对于身为母亲的她来说是一个“艰难的(hard)”决定。14A.rich Bhealthy Clucky DbraveC唐娜认为女儿能得到捐献者的器官是多么“幸运(lucky)”。15A.thank Bpersuade Cinspire DbotherA林赛之所以想联系到捐献者的家人主要是想当面表示感谢。故选thank。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1