收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 Unit 5 Meeting your ancestors Section Ⅰ Warming Up .doc

上传人:a**** 文档编号:453111 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:6 大小:70KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 Unit 5 Meeting your ancestors Section Ⅰ Warming Up .doc_第1页
第1页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 Meeting your ancestors Section Ⅰ Warming Up .doc_第2页
第2页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 Meeting your ancestors Section Ⅰ Warming Up .doc_第3页
第3页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 Meeting your ancestors Section Ⅰ Warming Up .doc_第4页
第4页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 Meeting your ancestors Section Ⅰ Warming Up .doc_第5页
第5页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 Meeting your ancestors Section Ⅰ Warming Up .doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 5Meeting your ancestors课时作业17Warming Up & Reading.单句语法填空1It is assumed that stress is mainly caused by too much work.2There were so many cars held up by the heavy rain on the road that we had no alternative but to_wait (wait)3She has kept up physical training for several years without interrupt

2、ion (interrupt)4The plants need the right amount of sunlight and rain to grow and ripen (ripe)5The mechanic, who wishes to do his work well, must first sharpen (sharp) his tools.6In contrast to our ignorance of saving food, many people especially those in povertystricken areas are suffering from sta

3、rvation (starve)7Answers will be marked for neatness as well as for accuracy (accurate)8As is announced in todays paper, the top scorers of Beijing came from the Affiliated High School of Peoples University.选词填空care about, suffer from, look like, show around, compare.with., keep out, at most, cut up

4、, regardless of, on the assumption that.1Studies have shown that vegetarians seldom suffer_from heart disease.2From your appearance, you look more like your mother.3I will continue to pursue my dream regardless_of a lot of failures.4She is cutting_up an apple with a knife.5We are working on_the_assu

5、mption_that the conference will take place as planned.6The night was too cold outside, and the poor man tried to keep the cold out by closing the door hard.7The dog owners usually care much about their pets.8There are ten guests at_most who will attend this party.9Having compared the program with th

6、at one, he decided to have the former one carried out.10Those tourists were being shown_around the Revolutionary Resort.课文语法填空A group of students from England has come to the Zhoukoudian caves for a visit. An archaeologist is showing them around. The archaeologists _1_ (excavate) here for many years

7、.After _2_ (find) human and animal bones in those caves higher up the hill as well as tools and other objects, they think it is reasonable _3_ (assume) some of the earliest people _4_ (live) in these caves, regardless _5_ the cold. They also discovered fireplaces in the center of the caves _6_ they

8、made fires.Some evidence suggests that our ancestors did wear clothes _7_ (make) from animal skins. The archaeologist also shows the students a primitive necklace _8_ (preserve) quite well. Indeed, as the botanical analysis has been _9_ (special) showing us, all the fields around here used to be par

9、t of a large shallow lake. Perhaps there was trade between early peoples _10_ they traveled to the seaside on their journeys.1have_been_excavating2.finding3.to_assume4.lived5of6.where7.made8.preserved9.specially10.or.串点成篇微表达一件重要的事情突然发生了,尽管我不是一个敏锐的(acute)人,但我意识(aware)到它对于我们公司来说十分重要。由于经理已经睡着,我认为最好不要打扰

10、(interrupt)他。但是不管(regardless of)发生什么都要让他及时知道(keep宾语宾补)是十分重要的。作为秘书,我别无选择(alternative),只好叫醒他。An_important_thing_suddenly_happened_and_although_Im_not_an_acute_person,_I_was_aware_that_it_would_be_vital_to_our_company._Since_the_manager_was_asleep,_I_thought_I_had_better_not_interrupt_him,_but_it_is_im

11、portant_to_keep_him_informed_regardless_of_what_has_happened._As_a_secretary,_I_had_no_alternative_but_to_wake_him_up.阅读理解AIts easy to think that the globes vast oceans would be effective barriers to the movement of land animals. An elephant cant swim across the Pacific, after all. But it turns out

12、that plenty of plants and animals have unintentionally floated across oceans from one continent to another. Now comes evidence that tiny, trapdoor (活板门) spiders made such a journey millions of years ago.Moggridgea rainbowi spiders can be found on Kangaroo Island, which sits off the south coast of Au

13、stralia. These spiders build a silklined burrow (地洞) in the ground, notes Sophie Harrison, a biologist in Australia. The burrow and trapdoor provide these spiders with shelter and protection. It also provides them an outofsight spot from which to wait for approaching preys (猎物)There is evidence, tho

14、ugh, that the ancestors of them might have traveled millions of meters to get to Australia from Africa. That isnt as unlikely as it might at first seem. Australia used to be connected to other continents, long ago, as part of a supercontinent called Gondwana. And humans have been known to transport

15、species all over the planet. But theres a third option. The spiders might have rafted (乘筏) long distances across the sea.To figure out which story was most likely true, Harrison and her colleagues looked at the spiders genes. They looked at the genes in seven Moggridgea rainbowi spiders from Kangaro

16、o, and five species of Moggridgea spiders from South Africa. The Australian and African spiders split off from a common ancestor some 2 million to 16 million years ago, the genes showed.If a large block of land washes into the sea, filled with arachnids (蛛形纲动物), the spiders may be able to hide thems

17、elves throughout the journey. Plus, they can “hold their breath” and survive on stored oxygen during periods of temporary flooding, the researchers note.本文是一篇说明文。研究发现,现在生活在澳大利亚的Moggridgea rainbowi spiders与非洲的Moggridgea spiders基因相同,应该衍生于同一祖先。1What is the common belief about land animals according to

18、the text?AThey are sensitive to natural disasters.BThey are unlikely to move across oceans.CThey cant make a long ocean voyage.DThey float across oceans accidentally.答案:B解析:推理判断题。根据第一段“Its easy to think that the globes vast oceans would be effective barriers to the movement of land animals. An eleph

19、ant cant swim across the Pacific, after all.”可以推断,大多数人认为陆地动物不能通过海洋迁移。2What does the underlined word “them” in Paragraph 3 refer to?ABiologists.BAustralians.CThe spidersDThe preys.答案:C解析:代词指代题。根据第二段的表述,尤其是第一句“Moggridgea rainbowi spiders can be found.”可知,them指代的是上一段中的蜘蛛。3How did the researchers conclu

20、de Australian and African spiders are from a common ancestor?ABy comparing their genes.BBy observing their living habits.CBy making changes to their genes.DBy studying their physical characteristics.答案:A解析:细节理解题。根据第四段“They looked at the genes in seven Moggridgea rainbowi spiders from Kangaroo, and f

21、ive species of Moggridgea spiders from South Africa.”可知,研究者们是通过分析澳大利亚和非洲蜘蛛的基因而得出该结论的。4What could be the best title for the text?AThese Spiders Traveled Globally to Hide ThemselvesBThese Spiders Became More Adaptive When TravelingCThese Spiders Crossed an Ocean to Australia for SurvivalDThese Spiders

22、 Crossed an Ocean to Become Australians答案:D解析:标题判断题。研究发现,现在生活在澳大利亚的Moggridgea rainbowi spiders与非洲的Moggridgea spiders基因相同,应起源于同一祖先。BIn his book The Tipping Point Canadian author Malcolm Gladwell explains how a trend can take many forms. It can be a general change in social behaviour, an idea or a fas

23、hion. However, why do some trends catch on and others not? What makes one particular brand of training shoe suddenly become the musthave product? How do people find out about trends and what makes people want to buy_into them? Is it simply a question of keeping up with other people?In his new work,

24、Gladwell explores the moment when something becomes common and how products, ideas, messages and forms of behaviour spread. He looks at the reasons why trends are similar in the way they develop to outbreaks of disease, or medical epidemics (流行病)Epidemics, like trends, start in a very small way, may

25、be from a single person with a virus, then spread very quickly until they take over the population and appear to be everywhere. Eventually, they will slow down gradually or die out suddenly. Gladwell shows how these changes happen not gradually but at one sudden moment.Gladwell identifies three type

26、s of people who are influential in the development of these kinds of social epidemics:Connectors are people in a community who have wide social circles. They know a lot of people and like to introduce people to each other. The people they know often come from a variety of social, cultural, professio

27、nal and economic circles.Mavens are people with a lot of knowledge or experts in a particular field. They wish to pass on their knowledge to others. Mavens collect and gather information so they are the first to pick up on new trends.Salesmen are people with charisma (魅力). They have a “soft” influen

28、ce over people rather than actual power. This means they are influential because people want to imitate them.Overall, Gladwells book is a thoughtprovoking (引人深思的) read for anyone interested in the origins of trends. Whats more, he writes in a clear style so even the most difficult ideas are easy to

29、understand.本文是对Malcolm Gladwell的新作The Tipping Point的书评。5What does the underlined part “buy into” in Paragraph 1 mean?APay money for.BGain control of.CKeep the same level as.DBelieve in and be influenced by.答案:D解析:词义猜测题。由第一段中的“What makes one particular brand of training shoe suddenly become the musth

30、ave product?”和“keeping up with other people”可知,人们能够发现潮流并跟随潮流。由此可推断,buy into意为“相信并被其影响”。6What do we know about Gladwell?AHe is a productive North American writer.BHe has written many books on the subject of trends.CHe thinks trends develop in the same way as illnesses.DHe believes there are three typ

31、es of people in the world.答案:C解析:推理判断题。由第二段中的“He looks at the reasons why trends are similar.medical epidemics (流行病)”以及第三段的描述可知,Gladwell认为潮流的发展与疾病(尤其是流行病)的爆发非常相似。7According to the text, connectors _.Aoften follow othersBare very social personsCare knowledgeable and experiencedDknow many people from

32、the same circle答案:B解析:细节理解题。由第五段中的“Connectors are people in a community who have wide social circles. They know a lot of people and like to introduce people to each other.”可知,connectors擅长社交生活。8What do we know from the text?AMavens quickly become aware of changes in fashions.BSalesmen try to control other people using their power.CConnectors and Mavens try to get their information across.DThis book is interesting but hard to understand for readers.答案:A解析:细节理解题。由倒数第三段中的“Mavens collect and gather information so they are the first to pick up on new trends.”可知,Mavens能够迅速意识到时尚的变化。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1