1、Unit 4 An old man tried to move the mountains.Period 3 Section B(1a2e)答 案 呈 现温馨提示:点击进入讲评习题链接1nobody2gold3silk4voice678910Nobody;sound stupidplanning toWhat a long timeleading;to;made ofbrave enough to先练后背 夯实基础5ground答 案 呈 现习题链接1B2D3B4C678910DCfrom;byAsound题组专训 突破考点5D11C答 案 呈 现习题链接1brave2cheat3bright
2、ly4husband678910droppinglostfollowedbraverwives课后巩固 拓展延伸5whole1112131415All the waymade ofwas able tolead toin the moonlight答 案 呈 现习题链接16171819BBDC课后巩固 拓展延伸一、根据汉语提示写单词,并背记相应英语词汇1.I knocked on the door,but _(没有人)answered.2.The price of _(金子)is rising.3.Her skin was as smooth as _(丝绸).4.Her _(声音)is be
3、autiful.5.I found her lying on the _(地面).nobodygoldsilkvoiceground二、根据提示完成句子,并背记英语句子6.没有人想让自己听起来愚蠢。_ wanted to _ _.Nobody sound stupid7.你听到我们的继母正计划要杀死我们吗?Did you hear our stepmother _ _ kill us?planning to8.你们在森林里睡了这么久!_ _ _ _ you slept in the forest!What a long time9.它在把我们引向那座由面包、蛋糕和糖果做成的美妙房屋。Its _
4、 us _ that wonderful house_ _ bread,cake and candy.leading tomade of10.谁胆敢吃我的房子?Who is _ _ _ eat my house?brave enough to1.This time,we must depend on ourselves to solve the problem.I agree._ but we ourselves can find a way out.【2020安徽】A.Everybody B.NobodyC.Somebody D.AnybodyB【点拨】本题用辨析法。everybody意为“
5、每个人;人人”;nobody“没 有 人”;somebody“某 人;有 人”;anybody“任何人”。根据“depend on ourselves”可知此处指除了我们自己别无他人能找到解决办法。故选B。2.The most beautiful thing about learning is that _ can take it away from you.【中考昆明】A.anybody B.somebodyC.everybody D.nobodyD3.Have you seen the movie Titanic,Wang Wei?Yes.The music in it _.【中考恩施】A
6、.looks great B.sounds greatC.feels greatB【点拨】电影泰坦尼克号里面的音乐“听起来很美妙”。而不是“看起来”或者“摸起来”。4.How does the banana milk shake _?Delicious.Id like to have another glass.【2020襄阳】A.look B.smell C.taste D.soundC5.Listen!Who is singing in the next room?It must be Sally.I often hear her _ there.【中考铜仁】A.singing B.sin
7、gs C.to sing D.singD【点拨】此题用语境暗示法。句意:听,谁正在隔壁房间唱歌?一定是萨莉。我经常听见她在那里唱歌。hear sb.do sth.听见某人做某事,强调经常做或是做某事的全过程;hear sb.doing sth.听见某人正在做某事,强调动作正在发生,故选D。6.When I saw my father _ for me on a cold winter night,I couldnt keep back my tears.【中考曲靖】A.wait B.waitedC.to wait D.waitingD7.The desk is made _ wood and
8、the wine(酒)is made _ rice.A.of;of B.from;fromC.of;from D.from;ofC【点拨】be made of和be made from都表示“由制成”,主语为制成品。be made of表示制成成品后,仍可看出原材料是什么,制作过程仅发生物理变化;be made from表示制成的东西看不出原材料,制作过程中发生化学变化。结合语境可知前者可以看出原材料,后者不能看出原材料,故选C。8.这酒是用葡萄酿制的。我自己做的。请尝一尝。谢谢。The wine is made _ grapes.I made it _ myself.Have a taste
9、,please.Thanks.from by9.Do you like our music teacher?Yes,I do.She has a beautiful _.A.voice B.sound C.noise D.smellA【点拨】voice“嗓音”;sound“声音”;noise“噪音”;smell“气味”。指人的嗓音用voice。故选A。10.光的传播速度比声音快得多。Light travels much faster than _.sound11.Would you like _ to eat?Yes,please.【中考齐齐哈尔】A.anything deliciousB.d
10、elicious anythingC.something deliciousC一、根据句意及首字母或汉语提示完成句子1.Firemen are _(勇敢的)enough to save peoples lives from danger.2.Dont c others,or they wont trust you any more.braveheat3.The sunshine is shining b .4.Jennys _(丈夫)is lazy and he never helps to do housework.5.As a child,you are the w world for y
11、our parents.rightlyhusbandhole二、用所给词的适当形式填空6.Hansel was _(drop)white stones along the way.7.As soon as the stars rise,we wont get _(lose).8.The clever boy _(follow)us to the right place.droppinglostfollowed9.Mary used to be afraid of the dark,but she is a little _(brave)than before.10.In the old day
12、s,men usually have several _(wife).braverwives三、根据汉语意思完成句子11.一路上,有不可思议的事情发生了。_ _ _,something amazing happened.All the way12.我喜欢这把由木头制成的椅子。I like the chair _ _ wood.made of13.她只有10 个月大的时候就会走路。She _ _ _ walk when she was only 10 months old.was able to14.条条大路通罗马。All roads _ _ Rome.lead to15.她静静地坐在月光下。S
13、he sat quietly _ _ _.in the moonlight四、阅读理解16.Why did Hou Yi fly after the dragon?_A.He was interested in the dragon.B.The Emperor Yao let him do it.C.He wanted to try his bow.D.The Emperor Yao asked him to kill the girl.请同学们看典中点第34页短文。B【点拨】根据原文第一段的:Long ago,the Emperor Yao saw a large dragon flying
14、 through the clouds.可知答案。17.How many palaces did Hou Yi build for them?_A.Seventeen.B.Sixteen.C.Fifteen.D.Fourteen.B【点拨】根据原文第三段的:To show his thanks,Hou Yi helped them build sixteen palaces and a gate.可知答案。18.Which of the following is TRUE according to the passage?_A.The woman served Hou Yi to thank
15、him.B.The Emperor Yao sent Hou Yi to the Palace of the Sun.C.Hou Yi got the pill because he found the girl in the palace.D.People would get up when they heard the golden birds crowing.D【点拨】根据原文最后一句:There they gave him a golden bird.It was this bird that woke up the people on the earth with its crowing every day.可知D正确。19.What is the passage mainly about?_A.A funny joke.B.A news report.C.A fairy tale.D.A terrible event.C【点拨】这篇文章主要讲了什么?结合选项,故选C 一个童话故事。