收藏 分享(赏)

2021-2022学年高中英语 Unit 1 Art Section Ⅰ— Warming Up Pre-reading Reading & Comprehending课后篇巩固提升(含解析)新人教版选修6.docx

上传人:a**** 文档编号:446933 上传时间:2025-12-06 格式:DOCX 页数:5 大小:21.05KB
下载 相关 举报
2021-2022学年高中英语 Unit 1 Art Section Ⅰ— Warming Up Pre-reading Reading & Comprehending课后篇巩固提升(含解析)新人教版选修6.docx_第1页
第1页 / 共5页
2021-2022学年高中英语 Unit 1 Art Section Ⅰ— Warming Up Pre-reading Reading & Comprehending课后篇巩固提升(含解析)新人教版选修6.docx_第2页
第2页 / 共5页
2021-2022学年高中英语 Unit 1 Art Section Ⅰ— Warming Up Pre-reading Reading & Comprehending课后篇巩固提升(含解析)新人教版选修6.docx_第3页
第3页 / 共5页
2021-2022学年高中英语 Unit 1 Art Section Ⅰ— Warming Up Pre-reading Reading & Comprehending课后篇巩固提升(含解析)新人教版选修6.docx_第4页
第4页 / 共5页
2021-2022学年高中英语 Unit 1 Art Section Ⅰ— Warming Up Pre-reading Reading & Comprehending课后篇巩固提升(含解析)新人教版选修6.docx_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 1ArtSection Warming Up,Pre-reading,Reading & Comprehending课后篇巩固提升一、写作词汇复习Reading部分的词汇,完成下列小对话或语段。1.Whats your biggest (目标) in ten years?Getting a good job in a big city.答案aim2.Tom was late again.Yeah,its (典型的) of him to keep everybody waiting.答案typical3.This method proves to be effective.Well,I

2、 think more and more students will (采用) it soon.答案adopt4.Can you pass the examination on the first (尝试)?Of course.You know,I have been preparing for it for a long time.答案attempt5.He (预测)that they would save (大量的)water by using the new equipment.But (另一方面),he added,the equipment would cost (大量的钱).答案p

3、redicted;a great deal of;on the other hand;a great deal of money二、阅读词汇复习Reading部分的词汇,写出画线部分的汉语意思。During the Spring Festival,my father and I visited an art gallery 1.,where we saw many paintings and sculptures 2. by world-famous artists.These works show that people in different ages show different fa

4、ith 3. and ideas in art.For example,painters during the Renaissance 4. tried to paint people and nature as they really were.Besides,rich people during this period wanted to possess 5. their own paintings,so they could decorate their superb 6. palaces and great houses.We have also learned that painte

5、rs can use different techniques 7.;some even draw in a ridiculous 8. way.答案1.美术陈列室;画廊2.雕塑3.信念4.文艺复兴时期5.拥有;具有6.卓越的;杰出的7.技术8.荒谬的;可笑的三、用方框内所给短语的正确形式填空break away fromlook likehave faith inscores ofin ones possessionconcentrate ona great dealaim atbe eager tolead to1.All of us make an attempt to win the

6、English competition.答案are eager to2.He is better now.Dont worry about him.答案a great deal3.Their research has a drug which can prevent this disease.答案concentrated on4.Cathy a princess when she wore the dress.答案looked like5.The prisoner his guards.答案broke away from6.Its hard for us to find the way the

7、 small village.答案leading to7.She has valuable information .答案in her possession8.I have seen the film times.So I dont want to see it.答案scores of9.My remarks were not you.答案aimed at10.If he doesnt finishing the task ahead of time,give him more encouragement.答案have faith in四、根据汉语提示完成句子1.The students(非常

8、尊敬) their history teacher.答案have a great respect for2.The workers worked hard (试图完成这项任务)before July.答案attempting/in an attempt to finish the task3.Jack was always(第一个到校的学生).答案the first student to arrive at school4.I (对她很有信心) and she wont let me down.答案have great faith in her5.(没有你的帮助),I would not ha

9、ve passed the examination.答案Without your help6.(巧合的是),John and I both ended up at Yale.答案By coincidence7.Teamwork is required in order to(实现这些目标).答案achieve these aims8.We cant (拥有)that house if we fail to reach an agreement with them.答案take possession of/possess五、阅读理解A(2021全国高考)Youve heard that plas

10、tic is polluting the oceans between 4.8 and 12.7 million tonnes enter ocean ecosystems every year.But does one plastic straw or cup really make a difference? Artist Benjamin Von Wong wants you to know that it does.He builds massive sculptures out of plastic garbage,forcing viewers to re-examine thei

11、r relationship to single-use plastic products.At the beginning of the year,the artist built a piece called “Strawpocalypse,” a pair of 10-foot-tall plastic waves,frozen mid-crash.Made of 168,000 plastic straws collected from several volunteer beach cleanups,the sculpture made its first appearance at

12、 the Estella Place shopping center in Ho Chi Minh City,Vietnam.Just 9% of global plastic waste is recycled.Plastic straws are by no means the biggest source(来源) of plastic pollution,but theyve recently come under fire because most people dont need them to drink with and,because of their small size a

13、nd weight,they cannot be recycled.Every straw thats part of Von Wongs artwork likely came from a drink that someone used for only a few minutes.Once the drink is gone,the straw will take centuries to disappear.In a piece from 2018,Von Wong wanted to illustrate(说明) a specific statistic:Every 60 secon

14、ds,a truckloads worth of plastic enters the ocean.For this work,titled “Truckload of Plastic,” Von Wong and a group of volunteers collected more than 10,000 pieces of plastic,which were then tied together to look like theyd been dumped(倾倒) from a truck all at once.Von Wong hopes that his work will a

15、lso help pressure big companies to reduce their plastic footprint.1.What are Von Wongs artworks intended for?A.Beautifying the city he lives in.B.Introducing eco-friendly products.C.Drawing public attention to plastic waste.D.Reducing garbage on the beach.答案C解析推理判断题。第一段中提出塑料会污染海洋,但是塑料吸管或者塑料杯是否也有影响呢?

16、艺术家本杰明用塑料废物做成了艺术作品,引起公众对塑料垃圾的注意。故选C项。2.Why does the author discuss plastic straws in paragraph 3?A.To show the difficulty of their recycling.B.To explain why they are useful.C.To voice his views on modern art.D.To find a substitute for them.答案A解析推理判断题。根据第三段第二句可知,塑料吸管不是塑料污染的最大来源,但是由于体积和重量的缘故,它们是不能回收的

17、。故选A项。3.What effect would “Truckload of Plastic” have on viewers?A.Calming.B.Disturbing.C.Refreshing.D.Challenging.答案B解析推理判断题。根据倒数第二段中的“Every 60 seconds.which were then tied together to look like theyd been dumped from a truck all at once.”可知,这么多塑料垃圾倒入海洋,数量之庞大,令人不安。故选B项。4.Which of the following can

18、be the best title for the text?A.Artists Opinions on Plastic SafetyB.Media Interest in Contemporary ArtC.Responsibility Demanded of Big CompaniesD.Ocean Plastics Transformed into Sculptures答案D解析标题归纳题。文章开头就提出了塑料污染问题,然后着重讲述了艺术家本杰明利用塑料垃圾做成雕塑来引起人们对塑料废物的注意。故选D项。BThe values of artistic works,according to

19、cultural relativism (相对主义),are simply reflections of local conditions,economic conditions for example.Such a view,however,fails to explain the ability of some works of art to excite the human mind across cultures and through centuries.History has witnessed the endless production of Shakespearean pla

20、ys in every major language of the world.It is never rare to find that Mozart packs Japanese concert hall,as Japanese painter Hiroshige does Paris galleries.Unique works of this kind are different from todays popular art,even if they began as works of popular art.They have set themselves apart in the

21、ir timeless appeal and will probably be enjoyed for centuries in the future.In a 1757 essay,the philosopher David Hume argued that because “the general principles of tastes are uniform (一致的)in human nature”,the value of some works of art might be essentially permanent.He observed that Homer was stil

22、l admired after 2,000 years.Works of this type,he believed,represented deep and unvarying features of human nature and could continue to exist over centuries.Now researchers are applying scientific methods to the study of the universality of art.For example,evolutionary psychology is being used by l

23、iterary scholars to explain the long-lasting themes and plot devices in fiction.The structures of musical pieces are now open to experimental analysis as never before.Research findings seem to indicate that the creation by a great artist is as permanent an achievement as the discovery by a great sci

24、entist.5.According to the passage,what do we know about cultural relativism?A.It introduces different cultural values.B.It relates artistic values to local conditions.C.It explains the history of artistic works in detail.D.It excites the human mind throughout the world.答案B解析细节理解题。本文主要讨论了艺术价值是否不变这个问题

25、。根据第一段中的“The values of artistic works,according to cultural relativism(相对主义),are simply reflections of local conditions,economic conditions for example.”可知,文化相对主义把艺术价值与当地状况联系起来。故选B项。6.What does the author intend to show by mentioning the artists in Paragraph 2?A.The charm of great art is universal a

26、nd lasting.B.Popular art is hardly different from great art.C.Great artists are skilled at combing various cultures.D.Great art refers to works of popular arts in the beginning.答案A解析推理判断题。根据第一段内容可知,“文化相对主义把艺术价值与当地状况联系起来”这样的观点无法解释为何某些艺术作品在不同文化和几个世纪中都有着激发人类心灵的能力。而在第二段中出现的艺术家们就是为了说明这些至今还在全世界流行着的伟大艺术作品可

27、以超越时间和国界,也是对上文观点的解释。故选A项。7.According to Hume,whats the reason that some works of art can exist for centuries?A.They are results of scientific study.B.They establish general principles of art.C.They are created by the worlds greatest artists.D.They reflect unchanging features of human nature.答案D解析细节理解题。根据第二段的内容可知,Hume认为,一些艺术作品可以存在几个世纪,是因为这种类型的作品反映了人性不变的特征。故选D项。8.Which of the following serves as the best title of the passage?A.Is Popular Art Universal?B.Is Human Nature Uniform?C.Is Great Art Permanent?D.Is Cultural Relativism Scientific?答案C解析标题归纳题。本文主要讨论了艺术价值是否不变这个问题。C 项最能概括文章主旨。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1