1、大兴区20222023学年度第一学期期末检测试卷高一英语本试卷共10页,共100分。考试时长90分钟。考生务必将答案写在答题卡上,在试卷上作答无效。第一部分知识运用(共两节,30分)第一节完形填空(共10小题;每小题1.5分,共15分)阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。“Mom, I dont like you,” my two-year-old son said.“Okayis that because you love me?” I asked.“No, youre not lovely.”That night, as I
2、 washed my face, I _1_ a little longer in the mirrornot because I was hurt by his _2_, but because I noticed there was no light in my eyes.I took out a pen and started writing a lista list to _3_ myself; a list to put sparkles(闪烁的光、亮点)back into my eyes. I once made many lists but seldom accomplished
3、(完成)anything. This time would be _4_!The first goal on my list I wanted to achieve was joining a Polar Plunge to raise money for the Special Olympics. On that day, when I _5_ into my 1980s workout clothes, Jack smiled, “Mom, you look pretty.” Maybe, just maybe some light _6_ my eyes.When coming out
4、of the cold lake, I felt happy and proud. I kept screaming, “I made it!” But one of the most exciting parts of the day was when I stood in front of my _7_, which was taped on the refrigerator door. I ticked item number one. With that, I began to take back my life.Everyone taking part in the Polar Pl
5、unge received a shirt. Whenever I wore it, Jack asked, “Is that your Polar Plunge clothing?” I answered proudly, “Yes!” “I want to do that too.” I was happy he remembered I jumped into a _8_ lake, and that he wanted to do activities with me.With each _9_ crossed off the list, piece of myself is _10_
6、. Not only am I showing my family its important to dream, but Im showing myself that Im worth it.1. A. washedB. lookedC. stayedD. felt2. A. behaviorB. rudenessC. questionD. statement3. A. defeatB. saveC. explainD. teach4. A. completeB. similarC. differentD. unforgettable5. A. jumpedB. changedC. ranD
7、. burst6. A. got awayB. got close toC. got out ofD. came back to7. A. mirrorB. sonC. listD. photo8. A. hugeB. freezingC. beautifulD. deep9. A. letterB. dateC. nameD. goal10. A. returningB. disappearingC. unitedD. cured【答案】1. B 2. D 3. B 4. C 5. B 6. D 7. C 8. B 9. D 10. A【解析】【导语】这是一篇记叙文。讲述了作者听到儿子说不喜
8、欢自己后,发觉自己的眼睛里没有了光,于是通过制定清单、完成清单上的目标开始找回自我的故事。【1题详解】考查动词词义辨析。句意:那天晚上,当我洗脸时,我看镜子的时间长了一点不是因为他的话伤害了我,而是因为我注意到我的眼睛里没有光。A. washed洗涤;B. looked看;C. stayed停留;D. felt感觉。根据后文“a little longer in the mirror”可知指看镜子应用look。故选B项。【2题详解】考查名词词义辨析。句意:那天晚上,当我洗脸时,我看镜子的时间长了一点不是因为他的话伤害了我,而是因为我注意到我的眼睛里没有光。A. behavior行为;B. ru
9、deness粗鲁;C. question问题;D. statement声明,话语。根据上文“No, youre not lovely.”可知此处指对方说的话伤害了作者。故选D项。【3题详解】考查动词词义辨析。句意:我拿出一支笔,开始列清单列清单拯救我自己,让我的眼睛重新焕发光彩的清单。A. defeat击败;B. save拯救;C. explain解释;D. teach教。根据后文“a list to put sparkles back into my eyes”可知,作者要让自己的眼睛重新焕发光彩,拯救自己。故选B项。【4题详解】考查形容词词义辨析。句意:这次会不一样!A. complete
10、完全的;B. similar相似的;C. different不同的;D. unforgettable难忘的。根据上文“I once made many lists but seldom accomplished anything.”提到作者之前列的清单很少完成,但这次作者下定了决定,所以情况会不一样。故选C项。【5题详解】考查动词词义辨析。句意:那天,当我换上80年代的运动服时,杰克笑了:“妈妈,你看起来真漂亮。” A. jumped跳跃;B. changed改变;C. ran奔跑;D. burst爆发。根据后文“into my 1980s workout clothes”指换衣服,应用cha
11、nge into。故选B项。【6题详解】考查动词短语辨析。句意:也许,只是也许我的眼睛又亮了一些。A. got away逃离;B. got close to靠近;C. got out of逃避;D. came back to返回到。结合上文“just maybe some light”可知指眼睛里恢复了一些光彩,come back to符合语境。故选D项。【7题详解】考查名词词义辨析。句意:但一天中最激动人心的一件事是我站在贴在冰箱门上的清单前。A. mirror镜子;B. son儿子;C. list列表;D. photo照片。呼应上文“I took out a pen and started
12、 writing a list”指作者写下的清单。故选C项。【8题详解】考查形容词词义辨析。句意:我很高兴他记得我跳进了一个冰冷的湖,他想和我一起做活动。A. huge巨大的;B. freezing极冷的;C. beautiful美丽的;D. deep深的。呼应上文中“When coming out of the cold lake”指跳进冰冷的湖。故选B项。【9题详解】考查名词词义辨析。句意:随着清单上的每一个目标被划掉,我的一部分又回来了。A. letter信;B. date日期;C. name名字;D. goal目标。根据后文“crossed off the list”可知指清单上的目标
13、被划掉。故选D项。【10题详解】考查动词词义辨析。句意:随着清单上的每一个目标被划掉,我的一部分又回来了。A. returning返回;B. disappearing消失;C. united团结;D. cured治愈。根据后文“Not only am I showing my family its important to dream, but Im showing myself that Im worth it.”可知作者通过完成清单上的事情找回了自我,所以此处指自己的一部又回来了,应用return。故选A。第二节语法填空(共10小题;每小题1.5分,共15分)阅读下面短文,在空白处填入1个
14、适当的单词或括号内单词的正确形式。Learning Chinese calligraphy _11_ (list) as one of the must-do things when I came to China. Now, Im in the course of learning this unique art, _12_ value is considered very high in China, even across East Asia today. It is not only _13_ ancient artistic form of human language, but i
15、t also reflects Chinese traditions.As someone who paints, draws, and loves all _14_ (create) things, at first, I assumed I would be rather good at Chinese calligraphy. I was _15_ (total) wrong. Using thick brush tips to produce awkward brush strokes (笔画)_16_ (be) very difficult for a beginner. I hav
16、e no idea about the different types of calligraphy and the meanings _17_ (hide) behind each one. Also, I have to hold the paintbrush in a very specific way; _18_ (like) a pen or pencil, the paintbrush is held upright in the hand. I need to be extra careful when changing the angle or_19_ (direct) of
17、the brush, especially if I press too hard on the paper.After taking the lesson, I now understand the difficulty of calligraphy and that it will take efforts and commitment _20_ (master) this art form. Yet, I am grateful to learn such a special Chinese tradition.【答案】11. was listed 12. whose 13. an 14
18、. creative 15. totally 16. is 17. hidden 18. unlike 19. direction 20. to master【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章讲述了一位热爱艺术的外国人学习中国书法的经历。【11题详解】考查动词语态。句意:当我来到中国时,学习中国书法被列为必须做的事情之一。根据“when I came to China”可知,此处应用一般过去时。动词list意为“列举”,和主语构成被动关系。主语为动名词,谓语应用第三人称单数。故填was listed。【12题详解】考查定语从句。句意:现在,我正在学习这门独特的艺术,它的价值在中国甚至在今天的
19、东亚都被认为非常高。此处是非限制性定语从句,先行词是art,在从句中作value的定语,应用关系代词whose引导。故填whose。【13题详解】考查冠词。句意:它不仅是人类语言的一种古老艺术形式,而且反映了中国的传统。名词form意为“形式”,为可数名词,此处为第一次出现,所以应用不定冠词表示泛指,ancient是以辅音音素开头的词,应用an。故填an。【14题详解】考查形容词。句意:作为一个绘画、作图和热爱一切创造性事物的人,一开始,我以为我会相当擅长中国书法。修饰名词things,应用形容词creative,表示“创造性的”作定语。故填creative。【15题详解】考查副词。句意:我完
20、全错了。修饰形容词wrong,应用副词totally,表示“完全地”作状语。故填totally。【16题详解】考查动词时态和主谓一致。句意:对于初学者来说,使用粗笔尖来产生难处理的笔触是非常困难的。此处描述客观事实,所以应用一般现在时。动名词作主语,谓语应用第三人称单数。故填is。【17题详解】考查非谓语动词。句意:我不知道书法的不同类型以及每一种书法背后隐藏的含义。动词hide意为“隐藏”,和谓语之间没有连词,和逻辑主语meanings构成被动关系,且动作已完成,所以应用过去分词作后置定语。故填hidden。【18题详解】考查介词。句意:此外,我必须以一种非常特殊的方式握住画笔;与钢笔或铅笔
21、不同,画笔笔直地握在手中。根据“I have to hold the paintbrush in a very specific way”可知,此处是指与钢笔或铅笔不同,所以应用介词unlike表示“不同于”。故填unlike。【19题详解】考查名词。句意:在改变画笔的角度或方向时,我需要格外小心,尤其是当我用力按压纸张时。此处应用名词direction表示“方向”作动词changing的宾语。故填direction。【20题详解】考查非谓语动词。句意:在上了这堂课之后,我现在明白了书法的难度,并且需要努力和投入才能掌握这种艺术形式。此处用it作形式主语,to do不定式为真正的主语。故填to
22、 master。第二部分阅读理解(共两节,38分)第一节(共14小题;每小题2分,共28分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AFor ChildrenMuseum: Childrens Museum, Sundays, 89 North Street, 67641235Story time: Childrens Library, 106 Green Street, Wednesdays during 9:30 am-5:00 pm, 66599624Sports: Soccer Club, Tuesdays and Thursdays,
23、 16 Yangtze Road, 96725643Basketball Club, Wednesdays and Fridays, 79071632Cinema: New films for children, 99 Brick Road, 69001354Useful Phone NumbersFast Food Restaurant: 66387901Hospital: 68787451Visitor Information Center: 800-120-9847Taxi: 79210583Visitor Hotel Information: 800-739-730221. Its F
24、riday afternoon, you can go to _.A. read childrens storiesB. play basketballC. play soccerD. visit the museum22. If you dial 66387901, you can _.A. order fast food in a restaurantB. do some shoppingC. have a good story timeD. ask for some hotel information23. You can not get any information about _
25、from the two notices.A. looking for a hotelB. taking a taxiC. eating fast foodD. doing eye exercises【答案】21. B 22. A 23. D【解析】【分析】这是一篇应用文,主要介绍了关于儿童休闲时的活动项目和与游客生活相关的电话号码。【21题详解】细节理解题。根据文中关键句“Basketball Club, Wednesdays and Fridays, 79071632”(篮球俱乐部,星期三和星期五,79071632)可知,篮球俱乐部的开放时间是星期三和星期五,由此可知,在星期五下午,你可以
26、去玩篮球。儿童图书馆的开放时间是星期三上午9:30至下午5:00,足球俱乐部的开放时间是星期二和星期四,博物馆开放的时间是星期日,时间都不符合要求。故选B项。【22题详解】细节理解题。根据文中关键句“Fast Food Restaurant: 66387901”(快餐店:66387901)可知,66387901是快餐店的电话号码,由此可知,如果你拨打66387901,你可以在餐馆点快餐。故选A项。【23题详解】细节理解题。根据文中关键句“Visitor Hotel Information: 800-739-7302”(游客酒店信息:800-739-7302)可知,拨打800-739-7302,
27、你可以找旅馆;根据文中关键句“Taxi: 79210583”(出租车:79210583)可知,拨打79210583,你可以乘出租车;根据文中关键句“Fast Food Restaurant: 66387901”(快餐店:66387901)可知,拨打66387901,你可以吃快餐,文中并没有提到关于“做眼保健操”的信息,由此可知,你不能从这两个通知中得到任何关于做眼保健操的信息。故选D项。BMany people like travelling, but they cannot take their dogs wherever they go. Some people let their dog
28、s stay alone at home while others ask someone else to take care of their pets. If youre leaving your beloved pet at home for a holiday, it can turn into a bad experience. Luckily, you dont have to worry about your dogs any more because Rover can cover for you while you are on leave. Rover is the lat
29、est service to offer at home dog boarding. Its a good alternative (替代物) to boarding your dog at a dog boarding kennel (狗舍) or your neighbors house.The way Rover works is sort of like Airbnb. Dog owners browse the “search” section of the site or app for pet sitters (宠物保姆), which can be organized by z
30、ip code and available dates. Information of pet sitters is provided, complete with many reviews, specific services and rates. Now Rover has over 25,000 pet sitters in more than 5,000 US cities. And theyre all experienced pet sitters.After finding someone that meets your needs, just send messages to
31、the pet sitter to arrange a meeting. Then, like Rover says, all that is left to do is relax! Rovers pet sitters are encouraged to send text and picture information throughout the day, and if theres a medical emergency, the site will send a vet. Besides, dont worry about a pet sitter who falls throug
32、h, because someone else will soon take his or her place.Happy doggie, happy travelsthat sounds good to us. To learn more about Rover, click here.24. What kind of service does Rover mainly provide?A. Telling people where to travel.B. Providing information about dogs.C. Helping parents look after thei
33、r kids.D. Helping people take care of their dogs.25. According to paragraph 2, we can know about a pet sitter through _.A. sending emailsB. making phone callsC. asking other dog ownersD. looking at information on Rover26. The passage is written to_.A. advertise a websiteB. advertise a serviceC. enco
34、urage people to travelD. introduce some pet sitters【答案】24. D 25. D 26. B【解析】【导语】这是一篇应用文,文章是一则广告。Rover给人们提供宠物狗照管服务,让人们可以放心地去旅游。【24题详解】细节理解题。根据第一段中的“Rover is the latest service to offer at home dog boarding.(Rover是最新推出的狗狗寄宿服务)”可知,Rover主要给人们提供宠物狗照管服务。故选D项。【25题详解】细节理解题。根据第二段中的“Information of pet sitters
35、 is provided, complete with many reviews, specific services and rates.(提供宠物保姆的信息,包括许多评论、具体服务和费率)”可知,可以在Rover这个网站上可以看到宠物保姆的个人信息。故选D项。【26题详解】推理判断题。纵观全文可知,特别是第一段“Rover is the latest service to offer at home dog boarding. Its a good alternative to boarding your dog at a dog boarding kennel or your neigh
36、bors house.(Rover是最新家庭狗狗寄宿服务。这是一个很好的选择,你的狗寄宿在狗舍或你的邻居家)”和最后一段“Happy doggie, happy travels that sounds good to us. To learn more about Rover, click here.(开心的狗狗,开心的旅行这听起来对我们来说非常不错。想要更多了解Rover,请点击这里)”可推知,本文主要在为一项宠物狗照管服务做广告。故选B项。CIn a world on fire and underwater, scientists have announced some good news
37、: Several important tuna species have stepped back from the edge of extinction.Two bluefin tuna species, a yellowfin, and an albacore are no longer seriously endangered or have moved off the leading international list of endangered species entirely.The unexpectedly fast recovery speaks to the succes
38、s of efforts over the past decade to end overfishing. But tuna are not the only species scientists are thinking carefully at the 2021 World Conservation Congress in Marseille, France, which is organized by the International Union for Conservation of Nature (IUCN). Researchers warn that many other se
39、a species continued to be imperiled. For example, more than a third of the worlds sharks are still threatened with extinction due to overfishing, habitat loss, and climate change.“I think the good news is that sustainable fishing industry are possible,” says Beth Polidoro, a biologist at Arizona Sta
40、te University. “We can eat fish without reducing the population to the point where it is on the road to dying out or extinction.” At the same time, she warns that the recovery should not encourage us to catch as many fish as we want. “We need to keep doing whats working.” Polidoro adds.The IUCN, whi
41、ch determines the worlds most endangered species on its Red List of Threatened Species, also announced at the meeting that some animals are moving in the other direction, onto the Red List. Like the Komodo dragon, a lizard, it is at particular risk from climate change.Of course the work of protectio
42、n is never over, and it will require close and continuous attention to make sure neither tuna nor Komodo dragons return to the edge of dying out. But for now, people can celebrate a few wins for the animal world.27. What is the good news about tuna?A. They have been removed from the list of endanger
43、ed species.B The fishing of tuna has been put to an end completely.C. The population of some tuna species has recovered.D. The number of some tuna species increases slowly.28. What does the underlined word “imperiled” in paragraph 3 mean?A. Dangerous.B. Sustainable.C. Disappointing.D. Endangered.29.
44、 What can we learn from Beth Polidoros words?A. We can fish tuna as much as we want.B. Protecting tuna is a long way to go.C. We shouldnt encourage tuna fishing.D. The population of tuna will reduce.30. Why does the writer mention “the Komodo dragon” in paragraph 5?A. To introduce a topic.B. To make
45、 a comparison.C. To explain an idea.D. To give an example.【答案】27. C 28. D 29. B 30. D【解析】【导语】这是一篇新闻报道。文章主要介绍了以金枪鱼为例子的一些物种的种群数量正在恢复,但是仍有很多其他物种濒危,我们应该继续努力。【27题详解】细节理解题。根据第一段“Several important tuna species have stepped back from the edge of extinction. (几个重要的金枪鱼物种已经从灭绝的边缘退了回来)”可知,一些金枪鱼的种群数量开始恢复。故选C。【28
46、题详解】词句猜测题。根据划线词后文“For example, more than a third of the worlds sharks are still threatened with extinction due to overfishing, habitat loss, and climate change. (例如,由于过度捕捞、栖息地丧失和气候变化,世界上超过三分之一的鲨鱼仍面临灭绝的威胁。)”可知,还有其他许多鱼类仍有濒临灭绝的危险。由此推知,划线词的imperiled意思是“濒危的”。故选D。【29题详解】推理判断题。根据第四段中“We need to keep doing
47、whats working.(我们需要继续做有效的事情)”可知,这个科学家认为我们要接着干那些有效的措施,从而推断,保护金枪鱼还有很长的路要走。故选B。【30题详解】推理判断题。根据第五段“The IUCN, which determines the worlds most endangered species on its Red List of Threatened Species, also announced at the meeting that some animals are moving in the other direction, onto the Red List. Li
48、ke the Komodo dragon, a lizard, it is at particular risk from climate change.(世界自然保护联盟决定将世界上最濒危的物种列入濒危物种红色名单,该组织在会议上也宣布,一些动物正朝着另一个方向迈进,进入濒危物种红色名单。和蜥蜴科莫多龙一样,它也面临着气候变化带来的风险)”可推知,作者在第5段提到“科莫多龙”是为了举一个例子。故选D。DWhat is a family? Why does it matter? What does it teach us that we cant learn on our own? These
49、 questions seem especially relevant in the holiday season when it is often our tradition to gather as families and celebrate together.My mother was one of twelve children. As they grew up, married and had children of their own, most of them lived near enough to gather for holidays at my grandparents
50、 home in a small town in the mountains of North Carolina.I dont recall getting many gifts from them. I remember the sense of belonging, of being part of something that assured me I was loved and not alone. I delighted in the laughing, playing and fighting with my crazy cousins, I watched my granddad
51、 and uncles sit on the porch(门廊), rain or shine, smoking and joking, arguing about politics and trying to solve the problems of the world. I listened to grandmother, mother and aunts stir pots on the stove and talk about their lives, hopes, dreams and disappointments, and gossip about any sister who
52、 failed to show up. The food was always plentiful and deliciouscountry ham, sweet potatoes, green beans, biscuits and my grandmothers banana pudding. But for me, the food was never the highlight. The highlight was simply being together. A family.However, theyre all gone now. My parents and grandpare
53、nts, my aunts and uncles have left this world for the next. My cousins are scattered(分散)here and there. And yet the memories linger, along with the love that we shared. I treasure those memories and the things they taught me. They told me that families arent perfect, but they prepare us to find our
54、way in an imperfect world. They made me realize that all families are crazy in their own peculiar(独特的)ways.My husband and I are growing a new family, while keeping close to the surviving members of the families. Its a beautiful blend(混合)of kindness, nurturing(养育)and friendships, which grows year aft
55、er year.I hope this holiday season will fill you with lovely memories of the family that raised you, and surround you with all the people who mean “family” to you now.31. The author appreciated the gatherings mainly because _.A. they brought the family closer togetherB. there was a lot of inviting f
56、oodC. special gifts were selected thoughtfullyD. she got to see relatives she seldom visited32. What did the author learn from her families?A. Imperfection can be perfect sometimes.B. Teaching by example is better than teaching by words.C. We have to live with imperfections.D. Its necessary to creat
57、e peculiar family traditions.33. The best title of this passage is _.A. Imperfect family gatheringsB. Perfect family relationshipsC. Memories of family gatheringsD. Importance of family34. What does the author write the passage for?A. To tell others about happy family.B. To show some good old days.C
58、. To call for peoples care about their family.D. To point out the imperfection of family.【答案】31. A 32. C 33. D 34. C【解析】【导语】这是一篇记叙文。作者通过叙述亲人在一起的快乐,以及对离世亲人的回忆告诉我们家的重要性。【31题详解】推理判断题。根据第三段最后一句“But for me, the food was never the highlight. The highlight was simply being together. A family.(但对我来说,食物从来不是亮
59、点。最重要的就是在一起。一家人)”可知,作者认为聚会中最重要的是一家人在一起,因此推断作者感激聚会主要是因为聚会让家人们更亲近。故选A项。【32题详解】细节理解题。根据第四段最后两句“They told me that families arent perfect, but they prepare us to find our way in an imperfect world. They made me realize that all families are crazy in their own peculiar(独特的) ways.(他们告诉我,家庭并不完美,但它让我们在不完美的世界
60、中找到自己的路。他们让我意识到所有的家庭都有他们独特的疯狂方式)”可知,作者从家庭中明白了一个道理:家庭并不是完美的,我们必须带着不完美生活。故选C项。【33题详解】主旨大意题。根据全文内容,结合第一段中“What is a family? Why does it matter? What does it teach us that we cant learn on our own?(什么是家庭?为什么它很重要?它教会了我们关于我们不能自己学习的东西?)”以及最后一段“I hope this holiday season will fill you with lovely memories o
61、f the family that raised you, and surround you with all the people who mean family to you now.(我希望这个节日能让你充满对抚养你长大的家庭的美好回忆,让你身边环绕着所有对你来说是家人的人)”可知,作者通过叙述亲人在一起的快乐,以及对离世亲人的回忆说明了家的重要性。故D项“家人的重要性”可以作为本文的最佳标题。故选D项。【34题详解】推理判断题。根据倒数第二段“My husband and I are growing a new family, while keeping close to the su
62、rviving members of the families. Its a beautiful blend(混合)of kindness, nurturing(养育)and friendships, which grows year after year.(我丈夫和我正在组建一个新的家庭,同时与幸存的家庭成员保持密切联系。这是善良、养育和友谊的美好融合,年复一年地成长)”和最后一段“I hope this holiday season will fill you with lovely memories of the family that raised you, and surround
63、you with all the people who mean family to you now.(我希望这个节日能让你充满对抚养你长大的家庭的美好回忆,让你身边环绕着所有对你来说是家人的人)”并结合文章叙述亲人在一起的快乐,以及对离世亲人的回忆推知,作者写这篇文章的目的是呼吁人们关心自己的家人。故选C项。第二节(共5小题;每小题2分,共10分)根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Improve Your Learning by TeachingYou might be looking for new ways to improve you
64、r understanding of something you are studying. Perhaps you are looking for better ways to remember important information. _35_ It is not as a job, but as a way to improve your own learning. In todays Education Tips, we will explore how teaching could help with your studies.Researchers have been inte
65、rested in the link between teaching and learning for quite some time. A 1982 study found that tutoring (辅导) helped both the tutors and the people who studied with them. _36_ Like the children they helped, the tutors got a better understanding of and developed more active thoughts of the subject matt
66、er covered in the lecture program.The good news is that there are many ways that you can improve your learning by teaching. One way might be to teach your family or friends about something that you are learning. _37_You could also try teaching a younger person-perhaps a cousin brother or sister. Try
67、 to make your lessons simple and clear, and ask. them what they do not understand.The process of teaching and asking for feedback will help you understand that you may not understand something as well as you thought you did. That is an important, necessary step in the learning process._38_ You could
68、 write an email describing what you have learned in great detail.A final idea for those who like technology: _39_ You could then send the lesson to friends or put it on YouTube or some other social media service.A. However, you may write the lesson down.B. One way to reach these goals is to try teac
69、hing.C. You could record a video of yourself teaching lessons.D. Its also a good way to teach your classmates in your class.E. Another idea is to imagine yourself describing a lesson to someone.F. Tutoring means teaching one person or a very small group of students.G. For example, you could teach yo
70、ur parents about English grammar or words.【答案】35. B 36. F 37. G 38. E 39. C【解析】【分析】本文是一篇说明文,主要讲的是如何通过教学提高学习。【35题详解】空格前说“Perhaps you are looking for better ways to remember important information.(也许你正在寻找更好的方法来记住重要的信息。)”,空格后说“It is not as a job, but as a way to improve your own learning.(它不是作为一份工作,而是作
71、为一种提高自己学习能力的方式。)”,因此空格处会说到具体的某种方法,B选项One way to reach these goals is to try teaching(实现这些目标的一种方法是尝试教学)提到了教学这种方法,因此B选项符合语境,故选B。【36题详解】空格前说“A 1982 study found that tutoring (辅导) helped both the tutors and the people who studied with them. (1982年的一项研究发现,辅导对辅导老师以及和他们一起学习的人都有帮助。)”,空格处应进一步解释什么是tutoring,F选
72、项Tutoring means teaching one person or a very small group of students(辅导是指教一个人或一小群学生)说明了辅导的定义,因此F选项符合语境,故选F。37题详解】空格前说“One way might be to teach your family or friends about something that you are learning(一种方法可能是把你正在学习的东西教给你的家人或朋友)”,空格处应进一步说明可以给家人或朋友教的内容,G选项For example, you could teach your parents
73、 about English grammar or words(例如,你可以教你的父母英语语法或单词)说明了可以给人教的内容是英语语法或单词,因此G选项符合语境,故选G。【38题详解】空格后说“You could write an email describing what you have learned in great detail.(你可以写一封电子邮件,详细描述你所学到的东西)”,因此空格处会引出另一种方法,E选项Another idea is to imagine yourself describing a lesson to someone(另一个方法是想象你自己在向某人描述一课
74、)引出了“想象你自己在向某人描述一课”这种方法,且其中的describing和空格后的describing相一致,因此E选项符合语境,故选E。【39题详解】空格后说“You could then send the lesson to friends or put it on YouTube or some other social media service(你可以把课程发给朋友,或者放到YouTube或其他社交媒体服务上。)”,一般是把视频传到YouTube上,C选项You could record a video of yourself teaching lessons(你可以录下自己上课
75、的视频)中提到了视频,因此C选项符合语境,故选C。第三部分书面表达(共两节,32分)第一节阅读表达(共4小题,共12分;第40、41小题,每小题2分;第42题,3分;第43题,5分)阅读表达Do social influencers affect our buying?Have you ever been on social media and seen your favourite celebrity (a widely known person) talking about a product? These endorsements (promotional statements by f
76、amous people) might not be totally random, and are actually seen as a vital part of the marketing process. The question is: How do social media influencers influence what you buy?Human desire for status and making friends, combined with our need to belong to a group, make us susceptible (easily impr
77、essed emotionally) to being socially influenced. Companies often use that desire to have a similar lifestyle to a celebrity we admire to hawk (sell or offer sale from place to place) or launch a product. So, what do these endorsements actually do?Firstly, they can be used to build brand awareness. A
78、 social media influencer should have a strong understanding of the platform they operate on, and therefore can create engaging (appealing) content that not only adheres to (stay with) the brand image, but sparks their followers interests in a product they might never have seen before.Secondly, influ
79、encers can improve a company or products relationship with their customer base. According to InMoments 2018 US Retail CX Trends Report on customer loyalty, 77% of buyers have been brand loyal for more than ten years. This is also true of 60% of millennials. A popular celebrity can target key demogra
80、phics (customer group) and talk or blog about a product, which can create an instant and lasting bond (connection) with the consumer.Lastly, influencers can improve customer buying habits with seemingly unbiased (just) opinions. We are more likely to respond to peer recommendation than traditional a
81、ds, meaning the fact we see an influencer as a friend can make us less likely to be sceptical (doubting) about what we are seeing.So, the next time you see a celebrity talking about a product, you might want to consider that this could be a carefully crafted marketing strategy designed to target you
82、r core (main) needs. If you find yourself perusing (consider with attention and in detail) a product youve seen on social media, you may well have been influenced.40. What factors make social influence so effective?41. What does an influencer do to make the brand he promotes well-known among his fol
83、lowers?42. Please decide which part is false in the following statement. Then underline it and explain why.A popular celebrity makes his followers believe he is their friends, sharing with them his real opinions on the products.43. What do you think of todays social media? (40词左右)【答案】40. Human desir
84、e for status, making friends, having a similar lifestyle to a celebrity and belonging to a group. 41. He creates attractive content which is closely related with the brand image and makes their followers interested in an unfamiliar product. 42. A popular celebrity makes his followers believe he is t
85、heir friends, sharing with them his real opinions on the products.According to the article, what the celebrity says about the products could be a carefully crafted marketing strategy targeting his followers core needs. 43. Todays social media play an important role in daily life. Through social medi
86、a, we learn about latest news, acquire knowledge, do shopping, share experiences, make friends and even find life partners. Social media have become an absolutely necessary part of our society. Todays social media play an important role in daily life. They provide us with latest news, all kinds of k
87、nowledge, shopping information, space for sharing experiences and making friends. While we enjoy the benefits, we should be careful of misleading information on social media. (参考版)【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了社交媒体影响者是如何“影响”人们购买产品的,从三个方面介绍了促销活动的意图。【40题详解】考查细节理解。由第二段中的“Human desire for status and making frie
88、nds, combined with our need to belong to a group, make us susceptible (easily impressed emotionally) to being socially influenced. Companies often use that desire to have a similar lifestyle to a celebrity we admire to hawk (sell or offer sale from place to place) or launch a product. (人类对地位和交朋友的渴望,
89、加上我们属于一个群体的需要,使我们容易(很容易在情感上)受到“社会影响”。公司通常会利用拥有与我们所敬佩的名人类似生活方式这种愿望,来兜售(各地销售或提供销售)或推出产品。)”可知,人类渴望地位,交朋友,有着类似名人的生活方式,希望属于一个群体,这些因素使“社会影响”如此有效。故答案为Human desire for status, making friends, having a similar lifestyle to a celebrity and belonging to a group.。【41题详解】考查细节理解。由第三段中的“A social media influencer s
90、hould have a strong understanding of the platform they operate on, and therefore can create engaging (appealing) content that not only adheres to (stay with) the brand image, but sparks their followers interests in a product they might never have seen before. (社交媒体影响者应该对他们所使用的平台有很强的了解,因此可以创建吸引人的内容,不
91、仅坚持品牌形象,而且能激发追随者对他们以前从未见过的产品的兴趣。)”可知,社交媒体影响者通过创造与品牌形象密切相关的吸引人的内容,并使他们的追随者对一个陌生的产品感兴趣,来使自己所宣传的品牌在追随者中广为人知。故答案为He creates attractive content which is closely related with the brand image and makes their followers interested in an unfamiliar product.。【42题详解】考查推理判断。由最后一段中的“So, the next time you see a ce
92、lebrity talking about a product, you might want to consider that this could be a carefully crafted marketing strategy designed to target your core (main) needs. (所以,下次你看到一个名人谈论一个产品时,你可能会想考虑这可能是一个精心设计的营销策略,旨在针对你的核心(主要)需求。)”可知,名人谈论对产品的看法都是有精心设计的营销策略的,他们对产品看法的出发点都是针对受众的核心需求,可得出他们对产品的看法并不是真实的。故答案为A popu
93、lar celebrity makes his followers believe he is their friends, sharing with them his real opinions on the products.According to the article, what the celebrity says about the products could be a carefully crafted marketing strategy targeting his followers core needs.。【43题详解】考查开放答题。考生可结合自身实际谈谈社交媒体在日常
94、生活中扮演的重要角色,表明社交媒体是我们社会的一个绝对必要的组成部分或也要注意社交媒体上的误导信息,言之有理即可。故答案为Todays social media play an important role in daily life. Through social media, we learn about latest news, acquire knowledge, do shopping, share experiences, make friends and even find life partners. Social media have become an absolutely
95、 necessary part of our society.Todays social media play an important role in daily life. They provide us with latest news, all kinds of knowledge, shopping information, space for sharing experiences and making friends. While we enjoy the benefits, we should be careful of misleading information on so
96、cial media. (参考版)。第二节(共20分)44. 假如你叫李华,你的英国笔友 Alice 来信想了解你高一上期的学习生活,以及你面临即将到来的高一下期学习生活所做的打算以及你的期待。请你给她 写一封回信,要点如下: 1. 介绍你高一上期的学习生活; 2. 你对高一下期的学习生活所做的打算; 3. 你对高一下期的学习生活的期待。 词数:100 词左右 开头已为你写好: Dear Alice, I am more than happy to receive your letter. In your letter, you ask me about my study and living
97、 life in senior one. Let me introduce it to you. _Yours, Li Hua【答案】Dear Alice,I am more than happy to receive your letter. In your letter, you ask me about my study and living life in the first term of Senior One. Let me introduce it to you.The study and living life in the first semester of Senior O
98、ne is different from that of Junior. What I want to mention most is that the life of first term is more independent, study is more challenging and we have to learn 9 subjects. With the help of teachers and classmates, I was well accustomed to the life of Senior High.With the new term coming, I make
99、up my mind to try harder. Still, I will pay more attention to forming the study habit of preview and review, which is of vital importance to improve study efficiency.Lastly, I have an expectancy that my study and living life of this new semester will be both amazing and fulfilling and I can have som
100、e time to join my favorite clubs.Looking forward to your letter. Best Wishes!Yours,Li Hua【解析】【导语】本篇书面表达是一篇应用文。要求考生给英国笔友Alice回信介绍自己高一上学期的学习生活以及下学期的打算和期待。【详解】1.词汇积累高兴的:happy delighted帮助:help assistance习惯于:be accustomed to be used to必须:have to must2.句式拓展简单句变复合句原句:I am more than happy to receive your le
101、tter. In your letter, you ask me about my study and living life in the first term of Senior One.拓展句:I am more than happy to receive your letter, in which you ask me about my study and living life in the first term of Senior One.【点睛】【高分句型1】What I want to mention most is that the life of first term is more independent, study is more challenging and we have to learn 9 subjects.(运用了what引导的主语从句以及that引导的表语从句)【高分句型2】Still, I will pay more attention to forming the study habit of preview and review, which is of vital importance to improve study efficiency.(运用了which引导的非限制性定语从句)