1、单元基础达标练.单句语法填空1The boat rides all take different routes,but they all end up in the same place.2Commercial advertisement is one of the things we have to put up with when watching TV.3The subject came up during a predinner drink with our guest.4We cannot understand disease unless we understand the per
2、son who has the disease.5People should preserve children from being hurt (hurt)6Barbara often makes a schedule to get herself reminded (remind) of what she is to do in the day.7To their great relief,the missing child returned home,tired (tire) but sound.8The little girl burst out crying (cry) when s
3、he fell down.9That was the first time that we had seen (see) a film in the cinema together as a family by then.10Her parents made every effort to discourage her from becoming a singer,for they thought it hard.单句改错(按高考试卷要求在原句中修改)1Text messages have exploded in popularity in recent years,particular am
4、ong young people.答案:Text messages have exploded in popularity in recent years, among young people.2Those who eager for success will make every effort to achieve it.答案:Those who eager for success will make every effort to achieve it.3The idea occurred him when he saw an apple fall down.答案:The idea oc
5、curred him when he saw an apple fall down.4She looks as if she is ten years younger.答案:She looks as if she ten years younger.5They abandon themselves to drink all day.答案:They abandon themselves to all day.6I felt nervous for first time I gave a speech to many students.答案:I felt nervous first time I
6、gave a speech to many students.7It suddenly occurred to me whether I hadnt locked my door.答案:It suddenly occurred to me I hadnt locked my door.8He witnessed to have seen the man take away the case.答案:He witnessed to seen the man take away the case.9The proposals they put forward at the meeting were
7、of little significant.答案:The proposals they put forward at the meeting were of little .10Theyre both uncertain for what to do.答案:Theyre both uncertain 或 what to do.完成句子1We can stay here for as long as our supplies hold out.我们的供应品能维持多久,我们就能在这里待多久。2Now that you have been here,just stay here as long as
8、 you can.既然来了,你就多待些时间吧。3In the lab,dont touch anything unless your teacher tells you to.在实验室里不许触摸任何物品除非你的老师让你去做。4You are very likely to come across large wild animals too.你也很可能遇到大型的野生动物。5People tend to spend lots of money buying online on 11th November as if everything were really cheap.双十一的时候,人们会在网
9、上花很多钱购物,就好像一切都很便宜似的。教材素养提升练.教材与语法填空Helen KellerHelen Keller was a very special girl who needed a superb teacher.Her behaviour was often 1.unbearable (bear) and she was stubborn and angry because she still couldnt speak,read 2.or write at the age of 7.Anne Sullivan 3.was brought (bring) in to educate
10、 Helen.Her first goal was to stop Helens troublesome 4.behaviour (behave) and gave Helen lots of love.Annes technique was simple and straightforward.Then one day Helen had a burst of understanding 5.when her hand was put under the water;the movement of the fingers meant the cool water 6.flowing(flow
11、) over her hand.This precious knowledge gave her hope and joy.Finally,the world of words was opening up to her.At first,she was confused and 7.disappointed(disappoint)Gradually,but 8.painfully(pain),Helen understood the meaning of love and think 9.with the help of Miss Sullivan.She had a breakthroug
12、h while 10.working (work) on a simple task.教材与短文改错Pompeii:The city that became a time capsuleOn August 24th,79 AD,a volcano called Vesuvius,nearly Pompeii,Italy,erupted.The eruption produced clouds of magma (岩浆),dust and ashes,blocked out the sun and burying whole towns.Over 1,600 years late,some sc
13、ientists found the lost towns that had been buried under the ashes.They dug them out.To everyones surprise,in a way,Pompeii is like a “time capsule”,preserving a freezing moment in history.Before the disaster occurs,Pompeii was a booming city.Walking along the streets,tourists can not only admire it
14、s ancient architecture,statues,decorated with walls and authentic objects characteristic of the time,but also the forms of the people caught in the disaster,which have made the city a monument human history.On seeing them,tourists feel sorrow and deep sympathy for these onceliving statues.Now every
15、year,large number of scientists and tourists come to visit Pompeii,that the once forgotten city still live on.答案:Pompeii:The city that became a time capsuleOn August 24th,79 AD,a volcano called Vesuvius, Pompeii,Italy,erupted.The eruption produced clouds of magma (岩浆),dust and ashes, out the sun and
16、 burying whole towns.Over 1,600 years ,some scientists found the lost towns that had been buried under the ashes.They dug them out.To everyones surprise,in a way,Pompeii is like a “time capsule”,preserving a moment in history.Before the disaster ,Pompeii was a booming city.Walking along the streets,
17、tourists can not only admire its ancient architecture,statues,decorated walls and authentic objects characteristic of the time,but also the forms of the people caught in the disaster,which have made the city a monument human history.On seeing them,tourists feel sorrow and deep sympathy for these onc
18、eliving statues.Now every year,large of scientists and tourists come to visit Pompeii, the once forgotten city still on.高考题型组合练.阅读理解ABest of British: Service StationsBrockholes Nature Reserve ServicesM6,PRESTON“Our service station is different from any other service station youre going to stop at on
19、 any of the motorways in the UK,” says manager Alan Right.Hes not lying.Brockholes is distinctive in that the whole facility floats on a 4,000foot pontoon (浮码头) in the middle of a lake.Whats more,theres a bakery on siteso you can reward yourself with the “cake of the week” after a walk.Gloucester Se
20、rvicesM4,BROOK THORPEOrdinarily,the most you can expect of servicestation food is a fastfood burger,or sugarfilled packaged goods.Not so at Gloucester Services.Located in a county known for its agriculture,this service station puts local produce at the fore(在前面)The farm shop offers regional cheeses
21、and the caf serves up some of the best homemade cake around.Cairn Lodge ServicesM74,DOUGLASThis was recently named the cheapest service station in the country,and thats not even the best thing about it; next to the station is an authentic ancient fortress (城堡)Douglas Castle is small and largely in r
22、uins,but wandering around it makes for an enjoyable way to stretch your legs.The service station was privately owned until 2014,when it was acquired by Westmorland.The company has made a point of ensuring the food is to its trademark firstrate standard.Yorkshire Sculpture Park Service StationM1,YORK
23、SHIREThis station could beat some of the nations best galleries,andsince youre already driving somewhereyou dont even have to go out of your way to see it.The 500 acres of carefully managed parkland are home to openair displays from some of the worlds finest artists.Walk along the trails and youll c
24、ome across breathtaking sculptures,and splendid views.语篇解读本文是一篇应用文。文章介绍了英国四个有名的服务区。1Why is Brockholes Nature Reserve Services unique?AIt serves tasty cake.BIt is surrounded by water.CIt is the cheapest of its kind.DIt offers breathtaking scenery.解析:细节理解题。根据Brockholes Nature Reserve Services介绍中的Our s
25、ervice station is different from any other service station和Hes not lying.Brockholes is distinctive in that the whole facility floats on a 4,000foot pontoon (浮码头) in the middle of a lake可知,这一服务区最显著的特色是其建在湖中的浮码头上。答案:B2How is the food served at Gloucester Services?AIt is fast food.BIt lacks variety.CMo
26、st of it tastes sweet.DMost of it is from the markets nearby.解析:细节理解题。根据Gloucester Services介绍中的this service station puts local produce at the fore和regional可知,该服务区的食品以当地的食材制作的为主。答案:D3Where can you enjoy the view of an ancient building?AGloucester Services.BCairn Lodge Services.CBrockholes Nature Rese
27、rve Services.DYorkshire Sculpture Park Service Station.解析:细节理解题。根据Cairn Lodge Services介绍中的next to the station is an authentic ancient fortress (城堡)可知答案。答案:BBI was born on the 17th of November 1828,in the village of Nam Ping,which is about four miles southwest of the Portuguese Colony (殖民地) of Macao,
28、and is located on Pedro Island lying west of Macao,from which it is separated by a channel of half a mile wide.As early as 1834,an English lady,Mrs. Gutzlaff,wife of a missionary to China,came to Macao. Supported by the Ladies Association in London for the promotion of female education in India and
29、the East,she immediately took up the work of starting a girls school for Chinese girls,which was soon followed by the opening of a boys school.Mrs. Gutzlaffs comprador (买办) happened to come from my village and was actually my fathers friend and neighbor. It was through him that my parents heard abou
30、t Mrs. Gutzlaffs school and it was doubtlessly through his influence and means that my father got me admitted into the school. It has always been a mystery to me why my parents should put me into a foreign school,instead of a traditional Confucian school,where my big brother was placed. Most certain
31、ly such a step would have been more suitable for Chinese public opinion,taste,and the wants of the country than to allow me to attend an English school. Moreover,a Chinese belief is the only avenue in China that leads to political promotion,influence,power and wealth. I can only guess that as foreig
32、n communication with China was just beginning to grow,my parents hoped that it might be worthwhile to put one of their sons to learn English. In this way he might become an interpreter and have a more advantageous position to enter the business and diplomatic world. I am wondering if that influenced
33、 my parents to put me into Mrs.Gutzlaffs School. As to what other sequences it has eventually brought about in my later life,they were entirely left in the hands of God.语篇解读本文主要讲述了作者在澳门就读于一所外国人开办的男子学校的故事。4How was the author admitted to Mrs. Gutzlaffs school?AThrough his fathers request.BThrough his
34、fathers friends help.CThrough his own efforts to exams.DThrough Mrs. Gutzlaffs influence.解析:细节理解题。根据第三段中的“It was through him that my parents heard about Mrs.Gutzlaffs school and it was doubtlessly through his influence and means that my father got me admitted into the school.”可知,作者是通过父亲的朋友的影响和帮助才上的M
35、rs.Gutzlaff的学校。答案:B5Why did the authors parents put him into an English school?AIt met with Chinese public opinion.BAn English school was more influential.CHe could become a successful interpreter.DForeign trade with China was developing fast.解析:细节理解题。根据最后一段的倒数第三句“In this way he might become an inte
36、rpreter and have a more advantageous position to enter the business and diplomatic world.”可知,作者的父母让他上英语学校可能是因为想让他做一名翻译,以后能在外贸和外交环境中有一定的工作优势。答案:C6What did the author think of his parents decision to put him into an English school?AIt was skeptical.BIt was wonderful.CIt was thoughtful. DIt was mysteri
37、ous.解析:观点态度题。根据最后一段的第三句“It has always been a mystery to me why my parents should put me into a foreign school,instead of a traditional Confucian school,where my big brother was placed.”可知,作者至今还不太明白家人把他送到英语学校读书的原因。答案:D7What does the underlined word “sequences” in the last sentence probably mean?AResu
38、lts. BOrder.CTricks. DProgress.解析:词义猜测题。根据画线词后的“it has eventually brought about in my later life,they were entirely left in the hands of God.”可知,上了这个英语学校之后的事情,都不是父母所能掌控的,由此可推知,此处讲的是这件事的后果。答案:A.阅读七选五Do People Need Small Talk to Be Happy?Psychologists (心理学家) have long said that connecting with others
39、is an important part of happiness,but just how much conversation we require is under examination. In one study,researchers found that small talk made up only 10% of their conversation related to happiness.1 Scientists believe that small talk could promote bonding. Late last year,Princeton researcher
40、s reported that small talk keeps closeness with loved ones,and isnt merely the stuff of awkward exchanges with strangers.Still,chatting with strangers could brighten your morning.In a series of experiments,psychologists gave Chicago passengers different directions about whether to talk with fellow p
41、assengerssomething they typically avoided.2 None of the chatters reported being rejected.Small talk can also help us feel connected with our surroundings. People who smiled at,made eye contact with,and briefly spoke with their Starbucks baristas (服务员)reported a greater sense of belonging than those
42、who rushed through the transaction (交易)3 One report found that when volunteers broke the silence to chat with gallery goers,the visitors felt happier and more connected with the exhibit than those who were not approached.4 In one study,people who were rated “less curious” by researchers had trouble
43、getting a conversation rolling on their own,and had greater luck building closeness with others when they were supplied with questions that encouraged personal disclosure (透露). But people who were considered “curious” needed no help when transforming conversations about ordinary things into personal
44、 exchanges.5AThe same is true of gallery goers.BBut dont play down small talk just yet.CThey found that small talk is related to happiness.DThose told to chat with others reported a more pleasant journey.EMaking small talk is an important skill for all the social situations.FA “curious mindset”,the author concluded,can lead to “positive social interactions”GOf course,some people are better than others at turning small talk into something bigger.答案:1.B2.D3.A4.G5.F