1、单元基础达标练.单句语法填空1I cant say which wine is bestits a matter of personal taste.2The message is very urgent,so it is supposed to be sent (send) as soon as possible.3Suppose/Supposing (suppose) we cant solve the problem,what shall we do next?4He spoke in support of the plan,which made me very happy.5I am
2、bored (bore) with this job,doing the same thing all day long.6The old man went through all kinds of sufferings (suffer) during the war.7I cant stand being woken (wake) up by the noise outside at midnight.8We should switch off the lights when we leave our classroom because we must save electricity.9T
3、hey are such interesting novels that I want to read them once again.10A lot of people often forget that oral exams are designed to test (test) our communicative ability.单句改错(按高考试卷要求在原句中修改)1Le Jia has the same hairstyle that Meng Fei has.答案:Le Jia has the same hairstyle Meng Fei has.2A good plan came
4、 up with at the meeting yesterday.答案:A good plan came up at the meeting yesterday.3I found myself in an entirely new world at the moment I arrived in Beijing.答案:I found myself in an entirely new world the moment I arrived in Beijing.4He was such fat that he had to go on a diet.答案:He was fat that he
5、had to go on a diet.5Proper clothing ensured us against/from suffering the cold.答案:Proper clothing ensured us against/from suffering the cold.6To be frank,I would prefer play football to jogging.答案:To be frank,I would prefer football to jogging.7This building is designed to weddings and other celebr
6、ations.答案:This building is designed weddings and other celebrations.8As well as learn English,we learn Chinese.答案:As well as English,we learn Chinese.9Im quite interested in the job advertising in todays newspaper.答案:Im quite interested in the job in todays newspaper.10I dont know whether they did b
7、y accident or on design.答案:I dont know whether they did by accident or 或.完成句子1So far 40 people from the village have graduated from key universities.到目前为止,这个村已有40人毕业于重点大学。2His children are not satisfied with him as fishing takes up most of his spare time.他的孩子们对他不满意,因为钓鱼占据了他大部分的空闲时间。3We climbed high
8、so that we might get a better view.我们爬得很高以便能看到更好的景色。4You cant say you have been to Paris without enjoying the most famous sights there.没有欣赏过那里最著名的景色,你不能说你去过巴黎。5It took the visitors 5 hours to be shown around the square.游客们被领着参观这座广场花费了他们5个小时。6Thanks for your telling us the news,otherwise we would wai
9、t at the school gate for a whole day.谢你告知我们这条消息,否则我们就会在校门口等一整天了。教材素养提升练.教材与语法填空Debbie is an accountant in a large company in London.She often travels to work 1.by tube.Usually,it is so 2.crowded(crowd) that she cant find anywhere to sit.She often spends all morning 3.checking(check) numbers.For lunc
10、h she often gets a sandwich in a nearby sandwich shop.She often attends dance classes and goes to the gym in order to get enough exercise.At the weekend she sometimes drives to the countryside with her friends 4.if the weather forecast is good.Debbie and her friends like to go walking 5.where there
11、are no shops,crowds or the tube.And the fresh air is so good for her lungs.She loves it.Paul lives in a small village in the north of England.He lives and works on the farm.There are many things to do on the farm all day.He works hard 6.to make (make) sure the cows,sheep,pigs and chickens on his far
12、m are free of 7.sickness (sick)In the evening,he likes to play with his children.Now he is studying Chinese by distance 8.learning (learn)When Paul and his family are in London,he likes to buy a few cigars.9.Unfortunately (fortunate),his wife isnt as fond of them as he is.His children love to ride o
13、n Londons red buses and they 10.especially (especial) love to go on the tube!.教材与短文改错A Couch PotatoWhen Brian Blakey wakes up he doesnt get up immediately.He turns on the television and watches it until about halfpast ten.Then he goes upstairs and switches the TV in the living room.He watches TV all
14、 day and if there is a good play on BBC 2,he switches over and watches it.He usually switches off the TV at about two oclock at the night.He also takes Tina,the dog,for a walk every afternoon,and doesnt go far.He always takes his portable TV and watches it on the stone wall.He can live this lifestyl
15、e because he has a good wife.He always holds the remote control.He has got the world at his foot.Great!A WorkaholicBob Black is sitting at his desk and work his way through his paperwork.He always gets up early and is always the first person to get to the office.He is very busy all day.Every minute
16、of the day is filled of urgent matters.By around 8 oclock,he usually finds some time to do his own paperworks and answers some personal emails.When he gets home,he looks at some documents that he brings back from the office.He seldom has time for funny.His family complains about it.But he will getbo
17、ring if theres nothing to do.答案:A Couch PotatoWhen Brian Blakey wakes up he doesnt get up immediately.He turns on the television and watches it until about halfpast ten.Then he goes and switches the TV in the living room.He watches TV all day and if there is a good play on BBC 2,he switches over and
18、 watches it.He usually switches off the TV at about two oclock at night.He also takes Tina,the dog,for a walk every afternoon, doesnt go far.He always takes his portable TV and watches it on the stone wall.He can live this lifestyle because he has a good wife.He always holds the remote control.He ha
19、s got the world at his .Great!A WorkaholicBob Black is sitting at his desk and his way through his paperwork.He always gets up early and is always the first person to get to the office.He is very busy all day.Every minute of the day is filled urgent matters.By around 8 oclock,he usually finds some t
20、ime to do his own and answers some personal emails.When he gets home,he looks at some documents that he brings back from the office.He seldom has time for .His family complains about it.But he will get if theres nothing to do.高考题型组合练.阅读理解AAfter the earthquake had stopped,when the rescuers reached th
21、e ruins of a young womans house,they saw her dead body through the cracks.But her pose was somehow strange that she knelt on her knees like a person was worshiping(做礼拜);her body was leaning forward,and her two hands were supported by an object.The collapsed house had crashed her back and her head.Wi
22、th so many difficulties,the leader of the rescue team put his hand through a narrow gap on the wall to reach the womans body.He was hoping that this woman could be still alive.However,the cold and stiff body told him that she had passed away for sure.He and the rest of the team left this house and w
23、ere going to search the next collapsed building.For some reasons,the team leader was driven by compelling force to go back to the ruined house of the dead woman.Again,he knelt down and used his hand through the narrow cracks to search the little space under the dead body.Suddenly,he screamed with ex
24、citement,“A child!There is a child!”The whole team worked together; carefully they removed the piles of ruined objects around the dead woman.There was a 3monthold little boy wrapped in a flowery blanket under his mothers dead body.Obviously,the woman had made a sacrifice for saving her son.When her
25、house was falling,she used her body to make a cover to protect her son.The little boy was still sleeping peacefully when the team leader picked him up.The medical doctor came quickly to exam the little boy.After he opened the blanket,he saw a cell phone.There was a text message on the screen.It said
26、,“If you can survive,you must remember that I love you.”This cell phone was passing around from one hand to another.Everybody that read the message wept.“If you can survive,you must remember that I love you.”Such is the mothers love for her child!语篇解读本文为一篇记叙文。作者讲述了一个感人的真实故事。在地震中一位普通而又伟大的母亲在危难时刻为自己的孩
27、子开辟了一条生命通道,她把死留给了自己,把生留给了自己的孩子。1Why did the leader of the rescue team decide to leave the house?AHe didnt notice the woman.BHe knew the woman was dead.CHe left to ask for help.DThe gap was too narrow for his hand to get through.解析:细节理解题。根据文章第二段最后一句“However,the cold and stiff body told him that she h
28、ad passed away for sure.”及第三段第一句“He and the rest of the team left this house and were going to search the next collapsed building.”可知答案为B项。答案:B2The reason why the woman died in such a strange pose was that .Ashe tried to protect her baby with her own bodyBthe earthquake happened when she was worship
29、ingCher knees were severely injuredDher hands were supported by an object解析:细节理解题。根据文章第四段中的“Obviously,the woman had made a sacrifice for saving her son.When her house was falling,she used her body to make a cover to protect her son.”可知答案为A项。答案:A3What can be the best title for the passage?AA strange
30、pose in the ruinsBA mothers love in the ruinsCA rescue teams struggleDA heartbreaking scene解析:标题归纳题。本文讲述了地震中的一位母亲用自己的生命保护了自己的孩子,由此可见本文的最佳题目为:废墟里的母爱。故答案为B项。答案:BBIn the movie Alice in Wonderland,Alice comes across a Cheshire cat and asks the cat which road she should take.The cat responds,“Well,that d
31、epends on where youre trying to get to.”Alice replies,“I dont know.” The cat responds,“Then any road will do.”You see,knowing where youre going increases your chances dramatically of getting there,and there is no better way of “GETTING THERE” than setting your goals for the upcoming year.Think of yo
32、ur goals as destinations and the action steps as your GPS guiding and directing you.If you are like many other people,for years you have resisted the need to set goals and even laughed at the thought that setting goals and,even more importantly,committing them to writing have positive effects on you
33、r life. However,a closer look might convince you that setting goals is a sensible thing to do.In 1979,a class of Harvard MBA students were asked:Have you set clear,written goals for your future and made an action plan to accomplish them? The following will astonish you.Only 3 percent of the class ha
34、d written goals and a plan in place,13% just had goals,and an amazing 84% had no specific goals at all.Ten years later,the members of the class were interviewed once again and the following results will no doubt give the reason for our setting goals.The findings were that the 13% who had goals were
35、earning,on average,twice as much as the 84% who had no goals at all.And the 3 percent who had clear,written goals with a plan to achieve them were achieving ten times as much as the entire 97% combined.Goal setting will increase your chances of arriving successfully at your destination.Remember,alwa
36、ys set SMART goals.Goals should be: Specific,Measurable,Attainable,Relevant,and Timebound!语篇解读本文为一篇议论文。设定适当的目标并有具体的行动计划可以增加你成功的可能性。4Why does the author mention Alice in Wonderland?ATo introduce the topic.BTo recommend it to readers.CTo show its popularity.DTo criticize those with no goals.解析:推理判断题。根
37、据第一段中作者引用的电影台词和第二段中的“You see,knowing where youre going increases your chances dramatically of getting there”可知,作者提到这部电影是为了引出下文,即文章的主题。故A项正确。答案:A5What does the underlined word “them” refer to?AAction steps.BPeople.CGoals. DEffects.解析:代词指代题。本句结构比较复杂,且committing在这里的意思也会给考生理解文章意思带来困难。commit除了表示“做出(错事或非法
38、的事),自杀”之外,还有“用纸记下,书写”的意思,此处表示“设定目标,且甚至更重要的是,把目标记下来”,故them指的应是goals。答案:C6What did the second interview find out?APeople with goals earned the most.BPeople with goals were certain to succeed.CThe income gap among students was bigger.DAction helped with the realization of goals.解析:推理判断题。根据作者介绍的哈佛大学一个MB
39、A班的学生的实验数据可知,有清晰的目标并且有实现目标的计划的学生十年后收入最高,并且远远超过了仅仅有目标的学生,故可推知,行动有助于目标的实现。答案:D7Which of the following can best serve as the title?AWhy we set goalsBHow to set goalsCHow to be successfulDWhat SMART goals are解析:标题归纳题。根据全文内容可知,整篇文章主要讲了设定目标的重要性,即为什么要设定目标,文中的哈佛大学MBA班的实验结果也说明了为什么要设定目标。所以A项正确。答案:A.阅读七选五Commo
40、nsense Safety Tips for Travelling AbroadWhen a holiday is just around the corner,you may be planning a trip abroad.But to enjoy a worryfree adventure abroad,you also should pay attention to the following commonsense safety tips for travelling abroad.1Another reason to take only carryon baggagebeside
41、s avoiding baggage feesis that the less you have to carry around,the more quickly you can move,if necessary.You should always have a free hand.Besides,you wont be exhausted from dragging all those bags around.2Lock it up.Leave your hotel with only what you need and lock up the rest.Take a lock for y
42、our luggage just in case your hotel doesnt offer a safe.3 If you dont need all your cash and cards,dont take them all with you when you go out for a day of sightseeing or shopping.Also,leave your passport in the hotel.Make photocopies of all your important documents and leave the hotel with a copy o
43、f your passport plus one photo ID.Why?4 If all of your identification is in it,imagine the trouble youll have to go through to replace it all.Think and plan.Always keep in mind that,when you travel abroad,you are in a place you dont know well and you can always be a target.Trust your senses.5After y
44、our arrival,ask the hotel staff and locals about the areas you are thinking of visiting,especially at night.And you should walk in welllit areas at night and know how to contact the local police with your cell phone or a payphone in a foreign country,if necessary.ATravel light.BPay by credit card.CI
45、magine having your bag stolen off a restaurant table.DYou should also make it a habit to take your watch with you.EPlus,dragging lots of bags is a dead giveaway that you arent a local resident.FYou should call ahead to be sure,especially if your luggage is made of cloth material.GYou are smart and mature,so if something or some situation doesnt feel safe,it probably isnt.答案:1.A2.E3.F4.C5.G
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有