1、必修2Unit 5Rhythm授课提示:对应学生用书第249页课时练(一)阅读理解提速练练速度(限时:35分钟).阅读理解A(2018烟台诊断)After a long winter, spring is the ideal time for sightseeing and exploring Londons green spaces.1Explore Londons parks and gardensSpringtime is the perfect time to explore Londons parks and gardens, when the citys Royal Parks w
2、ill be blooming with flowers. Go and admire the rainbow of azaleas (杜鹃花) at Richmond Park or hire a deckchair in St. Jamess Park with a view of Buckingham Palace.2Enjoy the entertainment at spring festivalsThere are a good many festivals and events held in London throughout spring. Make the most of
3、the cultural exhibitions at the British Library Spring Festival, the Sundance Film Festival or the London Literature Festival; head to Shakespeares Globe, which hosts openair Shakespeare performances from late April until early October.3Get activeWarmer weather means theres no excuse for staying ind
4、oors, so go for a walking or cycling tour of London. Alternatively, walk the Thames Walkway, which follows the river all the way from central London into the countryside; make the most of Londons “Boris Bikes”, which are available for hire all around the city and are free of charge for the first hal
5、f hour. If youre really looking for a challenge, sign up for the famous London Marathon, held annually in April.4Take to the watersWhether cruising (航行) along the Thames River, hiring a rowing boat in Hyde Park or riding a canal boat around Little Venice, there are lots of fun ways to get on the wat
6、er in London. Held every year since 1829, the Oxford and Cambridge Boat Race allows teams from Englands most famous universities to compete against each other, and draws huge crowds of watching people.【语篇解读】作者介绍了四种在伦敦享受春光的方式。1If you are interested in British culture, you are advised to _.Avisit Rich
7、mond ParkBrow a boat in Hyde ParkCattend the London FestivalsDwalk the Thames Walkway解析:C细节理解题。根据Enjoy the entertainment at spring festivals部分可知,伦敦春季有许多节日和活动,如“the cultural exhibitions (文化展览)”,“the London Literature Festival (伦敦文学节)”等,这些活动及节日与英国文化有关。故选C项。2Which of the following is TRUE according to
8、the text?AYou can see Buckingham Palace from St. Jamess Park.BLondons Boris Bikes are free to use for a whole day.COutdoor Shakespeare performances are held only in spring.DThe Oxford and Cambridge Boat Race has a history of over 200 years.解析:A细节理解题。根据Explore Londons parks and gardens部分最后一句. or hire
9、 a deckchair in St. Jamess Park with a view of Buckingham Palace.可知,在圣詹姆斯公园租一个折叠躺椅,看着白金汉宫,即能从圣詹姆斯公园看见白金汉宫。故选A项。3According to the writer, which of the following activities challenges you most?AWatching Boat Race.BJoining in London Marathon.CCruising along the Thames River.DCycling around London.解析:B细
10、节理解题。根据Get active部分最后一句If youre really looking for a challenge, sign up for the famous London Marathon, held annually in April.可知,如果你真的想要挑战一下,就报名参加每年四月举办的著名的伦敦马拉松。故选B项。4The writer wrote the text in order to _.Aintroduce tourist attractions in LondonBstress the importance of exploring LondonCsuggest
11、ways to enjoy spring in LondonDshow the beauty of spring in London解析:C推理判断题。根据第一段“.spring is the ideal time for sightseeing and exploring Londons green spaces.”可知,春天是在伦敦观光和踏青的理想时间,下文介绍了具体的活动方式。因此,本文的写作目的是推荐一些在伦敦享受春光的方式。故选C项。B(2018重庆一模)The first potatoes were grown by the Incas of South America, more
12、 than 400 years ago. Their descendants (后代) in Ecuador and Chile continue to grow the vegetable as high as 14,000 feel up in the Andes Mountains. (Thats higher than any other food will grow.) Early Spanish and English explorers shipped potatoes to Europe, and they found their way to North America in
13、 the early 1600s.People eat potatoes in many waysbaked, mashed, and roasted, to name just three. However, in the United States most potatoes are eaten in the form of French fries. One fastfood chain alone sells more than $1 billion worth of fries each year. No wonder, then, that the company pays par
14、ticular attention to the way its fries are prepared.Before any fry makes it to the people who eat at these popular restaurants, it must pass many separate tests. Fail any one of these tests and the potato is rejected. To start with, only Russet Burbank potatoes are used. These Idaho potatoes have le
15、ss water content than other kinds, which can have as much as 80 percent water. Once cut into “shoestrings” shapes, the potatoes are partly fried in a secret blend of oils, sprayed with liquid sugar to brown them, steam dried at high heat, then flash frozen for shipment to individual restaurants.Befo
16、re shipping, every shoestring is measured. Forty percent of a batch must be between two and three inches long. Another 40 percent has to be over three inches. What about the 20 percent that are left in the batch? Well, a few short fries in a bag are okay, it seems.So, now that you realize the enormo
17、us size and value of the potato crop, you can understand why most people agree that this part of the food industry is no “small potatoes”【语篇解读】本文介绍了土豆被引进美国的历史及炸薯条在美国食物产业中举足轻重的地位。5Potatoes in North America came directly from _.AChileBEuropeCEcuador Dthe Andes Mountains解析:B细节理解题。根据文中第一段最后一句“Early Span
18、ish and English explorers shipped potatoes to Europe, and they found their way to North America in the early 1600s.”可知,北美最早的土豆来自欧洲。故选B项。6Why does the company pay special attention to the way the fries are prepared?ABecause selling fries is a big business.BBecause fries are not easy to prepare at all
19、.CBecause Americans are particular about fries.DBecause the government has a strict rule for that.解析:A推理判断题。根据第二段的“One fastfood chain alone sells more than $ 1 billion worth of fries each year. No wonder, then, that the company pays particular attention to the way its fries are prepared.”可知,在美国,炸薯条是
20、个很大的行业,所以会被特殊关注。故选A项。7In the last paragraph, the writer mainly wants to say _.Asmall potatoes cannot be used for friesBpotatoes are really important for AmericansCeating in America is the very first thingDfries are really important for food industry解析:D推理判断题。根据最后一段中的内容“this part of the food industry
21、 is no small potatoes”可知,在美国,炸薯条在食品产业中不是“小土豆”(无足轻重的东西),由此可推测,炸薯条在食品产业占有重要的地位。故选D项。8What is the main idea of this passage?AThe average American eats 50 pounds of potatoes a year.BFrench fries are made from potatoes.CPotatoes are a key vegetable in America.DThe various terms for potatoes have a long h
22、istory.解析:C主旨大意题。根据全文内容可知,在美国,土豆可以有多种吃法,尤其是炸薯条,深受人们的欢迎,也因此带来了强大的商业利润,在食品产业中占有重要地位。因此,本文的主旨是,在美国土豆是很重要的蔬菜。故选C项。C(2018广东佛山市检测)The times are changing. On Thursday October 13th, singersongwriter Bob Dylan was awarded the Nobel Prize in Literature, marking the first time the highlyeyedon literary award h
23、as gone to someone who is mainly seen as a musician, and giving rise to heated discussions.The 75yearold won the prize “for having created new poetic expressions within the great American song tradition”, the Swedish Academy said.“For 54 years he has been at it, reinventing himself,” said Sara Daniu
24、s, the academys permanent secretary. “Bob Dylan writes poetry for the ear. But its perfectly fine to read his works as poetry.”And while many Dylans fans have found great delight at the news,others online and in the literary community are cross with the Committee, saying the award has skipped over f
25、iction writers for the second year.New York Times Book Review editor Pamela Paul said it was good news but pointed out how many “deserving” novelists there are.Director Martin Scorsese put out a statement saying he was “overjoyed” that Dylan was awarded the prize.“Dylans poetry, his musical genius,
26、has meant so much to me personally and to generations of people around the world,” Scorsese said. “His work has influenced and shaped culture, and he has never stopped exploring and growing as an artist. The Nobel Committee has given Dylan a form of recognition that fits his role in our culturein wo
27、rld culture.”Dylan won a Pulitzer Prize in 2008 for his “great influence on popular music and American culture”. Hes the first American to win the literary Nobel since Toni Morrison in 1993.【语篇解读】作为一名歌手,鲍勃迪伦获得诺贝尔文学奖的消息让很多人大感意外,从而引发热议。9Why does Bob Dylans winning the Nobel Prize cause heated discussi
28、ons?AHe created poetic expressions.BHe is known as a musician.CHe reinvents himself.DHe is 75 years old.解析:B细节理解题。根据第一段中的“. marking the first time the highlyeyedon literary award has gone to someone who is mainly seen as a musician.”可知,正是因为鲍勃迪伦是一位歌手,所以获得诺贝尔文学奖才引发热议。故选B项。10Which is closest in meaning
29、 to the underlined part in Paragraph 4?AAre thankful to.BAre satisfied with.CAre angry with. DAre worried about.解析:C词义猜测题。第四段开头的“And while many Dylans fans have found great delight at the news”中“while”表示“尽管”,引导让步状语从句,所以后面的“others online and in the literary community are cross with the Committee”中的“a
30、re cross with”与“found great delight”意思应该相反。再根据最后的“saying the award has skipped over fiction writers for the second year”可判断,are cross with应表示“对生气”,而不是D项中的“担心”。故选C项。11What can we know about Dylan according to Martin Scorsese?ADylan influences Martin a lot.BDylan is happy with the award.CDylan is a po
31、et rather than a musician.DDylan benefits a lot from world culture.解析:A细节理解题。根据倒数第二段的“Dylans poetry, his musical genius, has meant so much to me personally and to generations of people around the world”可知,鲍勃迪伦对他影响很大。故选A项。12What is the passage mainly about?AA brief introduction to Bob Dylan.BThe reas
32、on for Bob Dylans success.CBob Dylans influence on American culture.DDifferent views on Bob Dylans winning the Nobel Prize.解析:D主旨大意题。文章开头就点明了鲍勃迪伦获得诺贝尔文学奖引起了热议,接着说明了不同的人对此事的不同态度。故选D项。D(2018辽宁大连双基测试)Whenever we see a button, we want to press it because we know that something will happen. This is true
33、in most cases, for example, on a doorbell. But some buttons are actually fake (假的), like the “close” button on a lift.Many people are in the habit of pressing the “close” button because they dont have the patience to wait. But lifts “close” buttons are a complete trick, at least in the USthe doors w
34、ill not close any faster no matter how hard you press.It started in the 1990s when the Americans with Disabilities Act was passed in the US, making sure that all lifts stayed open long enough so that people with disabilities could enter safely. Only repair workers can use the buttons to speed up the
35、 doorclosing process if they have special keys.But to normal lift riders, the buttons arent completely useless. According to psychologists, fake buttons can actually make you feel better by offering you a sense of control.“A sense of control is very important. It reduces stress and increases wellbei
36、ng,” said Ellen J. Langer, a psychology professor at Harvard University. Experts also added that a lot of buttons that dont do anything exist in our lives for this same purpose.For example, pedestrian crosswalk buttons dont live up to their names either. Pressing them used to help make the traffic s
37、ignals change faster, but that was before computercontrolled traffic signals were introduced.But psychologists found it interesting that even when people are aware of these little “white lies”, they still continue to push fake buttons because as long as the doors eventually close, it is considered t
38、o be worth the effort.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了我们平时生活中所见到的按钮可能是不起作用的。13What is the authors purpose in writing the text?ATo describe different fake buttons.BTo explore the functions of fake buttons.CTo analyze various habits of pushing buttons.DTo explain the disadvantages of fake buttons.解析:B推理判断题。通读整篇文章
39、可知,作者通过举例子介绍了不同地点的虚假按钮,其目的是探求这些虚假按钮的功能。故选B。14What can we learn about the “close” buttons on a lift in America?AThey work when people press them hard.BThey were designed for a sense of control.CThey never speed up the doorclosing process.DThey take the safety of the disabled into account.解析:D细节理解题。根据
40、第三段第一句中的“.making sure that all lifts stayed open long enough so that people with disabilities could enter safely.”可知,美国电梯里的“关闭”按钮是为了确保残疾人能安全地通过。15What can we infer about pedestrian crosswalk buttons?AThey can make people feel better.BThey help computers work faster.CThey can control the traffic sign
41、als.DThey help pedestrians cross safely.解析:A推理判断题。根据第四段中的“.fake buttons can actually make you feel better by offering you a sense of control.”和第六段中的“For example, pedestrian crosswalk buttons dont live up to their names either.”可知,人行横道按钮也没有实现其功能,但可以让人们感觉好一点,故选A。16Which may be the best title for the p
42、assage?AButtons in the USABButtons Always LieCButtons May Not WorkD“Close” Buttons on Lifts解析:C标题判断题。通读全文内容可知,本文主要讲述了有些按钮只是形式上的,而不具备真正的实际功能。故C项“按钮可能不起作用”最符合文章主旨。.七选五(2018辽宁大连双基测试)Of all the things that can be stolen from youyour possessions, your youth, your health, your words, your rightswhat no on
43、e can ever take from you is. How you feel about yourself.It takes a long time to learn how to NOT judge yourself through someone elses eyes. _1_.Your attitude towards life.The last of your freedoms is to choose your attitude in any given circumstance. Choose to be happy and positive. It is not alway
44、s easy to find happiness in ourselves, but it is always impossible to find it elsewhere. _2_._3_.The measure of your life will not be in what you accumulate, but in what you give away. And 99 percent of the time you get what you put in, so give freely. If you want to be happy, make those around you
45、happy.Your knowledge and life experiences.Character and wisdom are formed over time. _4_. Your best stories will come from overcoming your greatest struggles. So keep standing, keep learning, and keep living.Your choice to move on enthusiastically._5_. Dont let someone or something that didnt make i
46、t in your life continue to hurt you. Learn the lesson, forget the pain, and move on.AYour attitude towards yourselfBYour ability to spread love and kindnessCThey come with loss, lessons, and successesDBut once you do, the world is yours for the takingESo smile all the way and walk away from negative
47、 peopleFDont let past relationships and old mistakes ruin your futureGHolding your uniqueness in high regard is necessary to success【语篇解读】本文介绍了五种任何人从你身上都拿不走的东西。1解析:D根据本段主题句“How you feel about yourself”可知,本段主要阐述“人们对自我的一个测评(认知)”;空前说“学会不用他人的眼光来看自己需要很长时间”,紧接着空处应起承上作用,故选D,表示“但是你一旦这么做了,世界都随之属于你”。2解析:E根据本段
48、主题句“Your attitude towards life”可知,本段主要阐述“你对生活的态度”,结合空前一句可知,选E项“一直微笑并远离那些消极的人”。3解析:B此处为本段的主题句。根据下文内容“生活的长度不在于你拥有多少,而在于你给予他人多少”可推出,本段的中心是“你传递爱与善良的能力”。故选B。4解析:C此处选上下文衔接句。空前讲“你的品质和智慧都是随着时间的变化而形成的”,空后说“克服最大的挑战你就会过得精彩”,由此可推断出,空处选C项“它们的形成伴随着失败、教训及成功”,起承上启下的作用。5解析:F根据本段主题句和下文“Dont let. Learn the lesson, for
49、get the pain, and move on”可推断,空处选F项“不要让过去的关系和错误毁掉你的未来”。课时练(二)英语知识运用板块练练准度(限时:25分钟).完形填空(2018湖北武汉武昌区高三年级调研考试)The Gift at the Parking LotI never thought I would be writing about a trip to the convenience store. It was just a month after my grandmother had _1_ and I did useless things hoping to fill th
50、e hole in my heart and make me forget the pain.In the store, I was upset because I couldnt even remember _2_ I went there to buy so I ended up buying something _3_. As I walked out of the store to get my car, I was _4_ angry at everything that was going on around me which was a very _5_ feeling at t
51、hat time.Feeling _6_, my belief in God was beginning to fade.Suddenly, a woman driving right by my side rolled down her _7_. “Excuse me, excuse me.” she said loudly. _8_ she was going to ask for my parking spot. I _9_ pointed to my car. “No, excuse me,” she said again.At this point, I felt I had no
52、_10_ but to see what this _11_ lady wanted. As I got closer, I realized that she was _12_ something in her bag. Surprisingly, I was _13_ with a sense of relief while others would be nervous in this situation. Finally, she _14_ me a booklet, which read “What Hope for Dead Loved Ones?”“Maybe you need
53、this,” she said calmly _15_ a warm smile on her face. However, _16_ I could thank her, she was gone.I felt a sense of _17_ as I opened the first page. It _18_ how people pass on, but their spirit _19_ with us. This was the first time since my grandma had died that I had felt her with me and I began
54、to feel hope again. It was a unique _20_. And, Ill remember it for the rest of my life.【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了“我”因为祖母去世而非常伤心,甚至绝望,这时一位陌生人给了“我”一个小册子,帮助“我”走出了阴霾。1A.come backBpassed awayCbroken down Dfallen over解析:B从最后一段的“my grandma had died”可知,“我”的祖母去世了,“我”非常伤心。pass away“去世”;come back“回来”;break down“出故障”;f
55、all over“不运转,被绊倒”。2A.what BwhyChow Dwhen解析:A到了便利店,“我”忘记了自己想买什么。空处引导宾语从句且从句中缺少宾语,故用what。3A.by chance Bin handCat random Don purpose解析:C因为忘记要买什么,所以“我”就随便买了一些。by chance“偶然”;in hand“在掌握中”;at random“随意”;on purpose“故意”。4A.still BevenCyet Dalso解析:B因为当时心情非常不好,所以甚至(even)对周围的一切都非常看不惯。5A.common BunbearableCcur
56、ious Dawkward解析:A考虑到“我”当时所处的情况,这样的坏心情是非常普遍的。common“普遍的”;unbearable“难耐的”;curious“好奇的”;awkward“笨拙的,令人尴尬的”。6A.breathless BhopelessCaimless Dhelpless解析:B结合最后一段中的“.I began to feel hope again.”可知,此处指“我”对于上帝的信念开始减退,因为此时感觉绝望。breathless“上气不接下气的”;hopeless“没有希望的”;aimless“没有目标的”;helpless“无助的”。7A.car BdoorCwindo
57、w Dhand解析:C突然,从“我”旁边开车经过的一位女司机把车窗摇了下来。8A.Recognizing BWorryingCAssuming DRealizing解析:C“我”以为她要把车停在“我”停车的位置。recognize“认出”;worry“担心”;assume“认为”;realize“意识到”。9A.cautiously BexactlyCclumsily Dsimply解析:D“我”只是指了指“我”的车。cautiously“小心地”;exactly“准确地”;clumsily“笨拙地”;simply“仅仅”。10A.alternative BrestrictionCdestin
58、ation Dprejudice解析:A这个时候“我”没有其他的办法,只有看看这个女士到底想要什么。alternative“可供选择的事物”;restriction“限制”;destination“目的地”;prejudice“偏见”。11A.outgoing BenergeticCdetermined Dannoying解析:D“我”当时心情非常差,看一切都不顺眼,所以“我”觉得这个女士很烦人。outgoing“外向的”;energetic“精力充沛的”;determined“坚决的”;annoying“令人烦恼的”。12A.putting away Blooking intoCsearch
59、ing for Dgoing over解析:C当“我”走近的时候,“我”发现她在包里找东西。put away“将收起”;look into“调查”;search for“寻找”;go over“仔细检查”。13A.cheered BovercomeCaffected Dmoved解析:B令人想不到的是,这个时候“我”突然松了口气,而其他人在这种情况下都会紧张。be overcome with意为“被(感情)所控制”。cheer“欢呼”;affect“影响”;move“移动,使感动”。14A.offered BshowedCbrought Dhanded解析:D最后她递给“我”一个小册子。han
60、d作动词,表示“递”。15A.with BinCon Dof解析:A她的脸上带着微笑。16A.after BonceCas Dbefore解析:D“我”还没有来得及感谢她,她就已经走了。17A.comfort BsatisfactionCinspiration Dsurprise解析:A当“我”翻开第一页的时候,“我”得到了安慰。comfort“安慰,舒适”;satisfaction“满意”;inspiration“灵感”;surprise“惊讶”。18A.implied BexplainedCinstructed Ddirected解析:B这本小册子告诉我们,人们离去了,但他们的灵魂还和我们
61、在一起。imply“暗示”;explain“解释,说明”;instruct“指示”;direct“指导”。19A.catches up Bfits inCsticks Dremains解析:D他们的灵魂还和我们在一起。catch up“赶上”;fit in“适应”;stick“粘贴”;remain“继续存在”。20A.lesson BmemoryCgift Dreward解析:C这是一个独特的礼物。.语法填空(2018陕西西北六校二模)More than 1,250 lit stalls (货摊) brighten the center of Thailands capital city, _
62、1_ (provide) a multicolored sight. The shelter, _2_ is designed for the thousands of traders and shoppers at Bangkoks night market, has become an _3_ (attract) itself.The market, which _4_ (call) Train Night Market Ratchada in English, was opened in January 2015 and has become _5_ popular spot for l
63、ocals and tourists. Software engineer Prasad Ambati visited the market and took the landscape photographs from a nearby car park. “Those _6_ (color) tents and people shopping, eating at stalls and the flashing lights were great. The tents made me think of a giant painting.”This is _7_ (primary) a ma
64、rket that sells yesteryear (旧时) goods, oldfashioned _8_ (collection) of clothes, motorbikes, and secondhand toys. There are also plenty of general market things for sale, _9_ cheap clothes, shoes, bags, and other fashion items. But above all its one of the best places for street food, openair bars w
65、ith live music frequently _10_ (perform) all over.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了位于曼谷的夜市Train Night Market Ratchada。1解析:providing考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处应用非谓语动词;provide与其逻辑主语stalls之间为主谓关系,故用现在分词短语作状语。2解析:which考查定语从句。先行词是“The shelter”,空处引导非限制性定语从句,且在从句中作主语,故用which。3解析:attraction考查词性转换。根据空前的“an”可知,此处应填名词attraction“游览
66、胜地,具有吸引力的事物。”4解析:is called考查时态和语态。定语从句说的是现在的客观事实,应该用一般现在时;which(指代The market)与call之间是动宾关系,故用被动语态。5解析:a考查冠词。spot表示“地点”,是可数名词,且此处为泛指,故填不定冠词a。6解析:colo(u)rful考查词性转换。根据语境可知,此处指的是“颜色鲜艳的,五彩缤纷的”,故填colo(u)rful。7解析:primarily考查词性转换。此处修饰谓语动词,应该用副词,故填primarily。8解析:collections考查名词复数。空前无冠词或者形容词性物主代词,加之collection“收
67、藏物,收藏品”是可数名词,故填collections。9解析:like考查介词。like意为“像,如”,用来列举事物。10解析:performed考查非谓语动词。此处是“with宾语宾补”复合结构。宾语music和perform之间是逻辑上的被动关系,故用过去分词作宾补。课时练(三)第卷强化增分练练规范(限时:45分钟).语法填空(2018河南开封一模)At the last weekend of November, I drove to Fragrant Hills Park to see red leaves with my wife. Although the park announce
68、d it closed _1_ (it) yearly Red Leaf Festival early on November 13, it was still very crowded. It _2_ (report) that it received more than one million visitors during the Red Leaf Festival.We were told four ways to the top of the mountain, each of _3_ took 60 minutes to complete. We chose one way to
69、get to the top. _4_ (see) from the top, it looked very beautiful. _5_ colorful the mountain is! Some trees were all red and some were covered _6_ yellow. The yellow leaves were especially golden and _7_ (enjoy). Then we visited Glazed Pagoda, SnowOntheWest Mountain and so on. I think they were all _
70、8_ (well) worth visiting than many other attractions.On the way, we met an old couple who came from America. They said that they had traveled in China for several _9_ (month) and China was very great and beautiful. When I heard what they said, I was feeling _10_ (pride) as a Chinese.【语篇解读】文章向我们介绍了作者
71、驾车去香山公园赏红叶的所见、所闻及所感。1解析:its考查代词。句意为:尽管公园早在11月13日就已宣布一年一度的红叶节闭幕,但仍然很拥挤。设空处作定语,和“yearly”共同修饰“Red Leaf Festival”,因此,应用形容词性物主代词。2解析:was reported考查动词的时态和语态。句意为:据报道,公园在红叶节期间接待的游客超过了100万人次。根据从句的时态为一般过去时可知,主句也应用一般过去时;“it”与report之间为被动关系,故应用被动语态。故填was reported。3解析:which考查定语从句。句意为:我们被告知有四条路线可以通向山顶,每条(路线)走完需要60
72、分钟。“each of _”引导定语从句,先行词为“ways”,设空处作介词“of”的宾语,故用关系代词which。4解析:Seen考查非谓语动词。句意为:从山顶上看,它看起来很美。see的逻辑主语是句子的主语it,指代上文提到的mountain,两者之间为被动关系,故应用过去分词作状语。5解析:How考查感叹句。由句末的“!”可知,这是一个感叹句,空格后为形容词colorful,所以用How引导。注意首字母大写。【快解】根据句末标点符号可将答案锁定在how和what,再根据设空后为形容词可确定填How。6解析:with考查介词。句意为:一些树已全部变红,而一些树被黄色覆盖。be covere
73、d with为固定搭配,意为“被覆盖”。故填with。7解析:enjoyable考查词性转换。“and”表示并列,设空处与“golden”(金色的)共同作“were”的表语,因此,应用形容词形式。故填enjoyable。8解析:better考查副词的比较级。根据句中的标志词“than”可知,此处应用比较级,well的比较级为better。9解析:months考查名词单复数。month为可数名词,其前有several修饰,因此,应用名词的复数形式。10解析:proud考查词性转换。句意为:当我听到他们所说的话时,我感到作为一个中国人特别自豪。设空处作感官动词feel的表语,应用形容词形式。故填p
74、roud。.短文改错(2018长春监测二)Born in America, Thomas Edison was a great scientist and an inventor. He was once thought to be a boy whom was not worth educating. In fact, he was a man full of imaginations.I admire Edison a lot because his great contributions to the world. He is said to having more than 1,000
75、 inventions. In his lifetime, he were always eager to know how things worked. He was also very diligent and work day and night. And this explained why he had so much great inventions.Success can never be easy achieved. Probably I cant be another Edison himself, but I will work hard to be a worthy pe
76、rson.答案:Born in America, Thomas Edison was a great scientist and an inventor. He was once thought to be a boy was not worth educating. In fact, he was a man full of .I admire Edison a lot because his great contributions to the world. He is said to more than 1,000 inventions. In his lifetime, he alwa
77、ys eager to know how things worked. He was also very diligent and day and night. And this explained why he had so great inventions.Success can never be achieved. Probably I cant be another Edison , but I will work hard to be a worthy person.1删除an此处“scientist”与“inventor”同指一人,所以删除an。2whomwho本句中“boy”后为
78、定语从句,引导词指代先行词“boy”,指人,且在从句中充当主语,应用who引导该从句。故将whom改为who。3imaginationsimagination根据下文中的“more than 1,000 inventions”可知,“imagination”在此意为“创造力”,通常不用复数形式。故将imaginations改为imagination。4在because后加of“his great contributions to the world”为名词短语,因此,其前应用because of,而because后接原因状语从句。故在because后加of。5havinghavebe said
79、 to do结构中,to为不定式符号,其后应用动词原形。故将having改为have。6werewas主语he为第三人称单数,因此,谓语动词也应用单数形式。故将were改为was。7workworked根据前面的was可知,此处应用一般过去时。故将work改为worked。8muchmany根据后面的inventions可知,前面需用修饰可数名词的many。故将much改为many。9easyeasily修饰谓语be achieved应用副词,故将easy改为easily。10himselfmyself句意为:或许我本人无法成为另一个爱迪生此处宾语与主语应保持一致,故将himself改为mys
80、elf。.书面表达(2018河北石家庄复习质量检测一)假定你是李华,你的美国朋友David作为交换生曾在你家居住。近期你校要举办以“Foreigners Tell Chinese Stories”为主题的英语征文活动。请写一封邮件邀请他参加。要点如下:1截稿时间2017年12月1日;2字数要求500左右;3投稿邮箱chinesestory2017。 注意:1.词数100左右; 2.开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear David,_Yours,Li Hua答案:Dear_David,It has been half a year since you left China.Hows ever
81、ything going?Recently,an activity themed “Foreigners Tell Chinese Stories” will be held in our school.Any foreign student who is enthusiastic about China can take part in it.I think you are suitable for the activity,for you used to live here and learned so much about the country.You can write about your understanding of Chinese culture as well as your personal experiences in China.You are expected to write an article about 500 words in English.Id appreciate it if you could mail your article to chinesestory 2017 before Dec.1st,2017.Im looking forward to your participation.Yours,Li_Hua
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有