1、Module 1 单元质量检测(一).阅读理解 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ADo you like chocolate? Maybe most people do. A box of it can be a great gift. Buy one for a friend and give it as a surprise. See how happy that person gets.Say you just got a box of chocolate. Which piece do you pick first
2、? A man has studied peoples choices. He says they tell something about the person. Did you choose a round piece? You are a person who likes to party. Did you choose an oval shape? You are a person who likes to make things. Picking a square shape shows something else. The person is honest and truthfu
3、l. You can depend on him or her.What kind of chocolate do you pick? Maybe you like milk chocolate. This shows you have warm feelings about the past. Dark chocolate means something else. A person who chooses it looks toward the future. What about white chocolate? Would you choose it? If so, you may f
4、ind it hard to make up your mind. Some people like chocolate with nuts (果仁). These are people who like to help others.Do you believe these ideas? Can candy tell all these things? It doesnt really matter. There is one sure thing about eaters of chocolate. They eat it because they like it.语篇解读:本文主要谈论了
5、巧克力有不同的颜色、形状以及口味。选择不同,人的个性特征也不同,也就是说选择不同的巧克力表现出不同的性格特征。1. This passage mainly tells us .A. why people like chocolateB. almost everyone likes chocolateC. about different kinds of chocolateD. different choices may show different characters解析:选D主旨大意题。本文主要谈论了巧克力有不同的颜色、形状以及口味。选择不同,人的个性特征也不同,也就是说选择不同的巧克力表
6、现出不同的性格特征。故选D项。2. Picking a round shape of chocolate shows that a person .A. likes singing, dancing and drinkingB. likes to do something for othersC. is good at making thingsD. can be depended on解析:选A细节理解题。本文第二段“Did you choose a round piece? You are a person who likes to party.” 所表示的意思为选择圆形的巧克力表示的意思
7、是你是一个喜欢聚会的人,也就是说你是一个喜欢唱歌、跳舞的人,故选A项。3. From this passage we can see that a helpful man may choose chocolate .A. in oval shapeB. in square shapeC. with nuts D. with coffee解析:选C细节理解题。本文第三段“Some people like chocolate with nuts (果仁). These are people who like to help others.”所表示的含义为喜欢果仁巧克力的人乐于帮助别人,故本题选C项
8、。4. The last paragraph suggests that the writer .A. believes all the information about chocolateB. does not believe the information about candyC. is trying to get you to believe false informationD. doesnt think it important whether you believe the ideas解析:选D推理判断题。本文最后一段所表示的含义为你喜欢什么种类的巧克力无关紧要;只要你喜欢吃就
9、行了,也就是你信不信作者的话都不重要,故本题选D。BMy husband, my four-month-old daughter and I set out on a five-day driving journey from California to Washington. We had to stop frequently because our little child needed to stretch from the car seat.One of our stops, once we crossed the Oregon border, was at a Black Bear
10、Diner. Walking towards the front door we noticed a gentleman standing at one side. He was clearly untidy, without shoes and wearing worn clothing. We passed right by him and opened the restaurant door. Then something told me to go back.Holding my daughter, I turned around and said to the gentleman,
11、“Sir. Are you hungry?” He said, “Yes.” I then asked, “May we buy you something to eat?” He responded with, “Sure, I can order something myself.”My husband opened the door and the gentleman went straight to the counter. I told him to order whatever he wanted. The manager of the restaurant came over q
12、uite quickly and looked frightened. I spoke before he had an opportunity to. “This gentleman will have lunch with us today,” I said. “Please add his order to our bill.” The manager said with a frown(皱眉), “Okay.” We turned to our table and the gentleman said, loudly and quickly, “Thank You!” We were
13、seated and upon completing our meal we were handed our bill. I asked my husband what the gentleman had ordered. One fresh orange juice, one coffee, one breakfast combination with a side of hash browns.When we left the restaurant I looked for the gentleman but didnt see him, but that very small act j
14、ust made my day. I hope in some small way we were able to add some joy to his life, even if only for a few minutes.语篇解读:作者在旅游途中偶遇一个乞丐,在饭店请乞丐吃了一顿饭。作者的善举换来了乞丐的感谢和自己心情的愉悦。5. From the appearance of the gentleman, we can guess he was probably a(n) .A. waiterB. actorC. beggar D. worker解析:选C细节理解题。根据第二段“He
15、was clearly untidy, without shoes and wearing worn clothing.”和第三段可知这个人穿的破破烂烂并且没饭吃应该是个乞丐,故选C。6. The manager of the restaurant looked frightened because .A. the man was not friendly B. the man had stolen something from the restaurant C. he had fired the man before D. he was afraid the man wouldnt affo
16、rd to pay the food解析:选D推理判断题。根据第四段“I spoke before he had an opportunity to. This gentleman will have lunch with us today, I said. Please add his order to our bill.”以及上文可知,这个人是乞丐并且饭店的人都认识他,店主看他进来害怕他吃饭不给钱,故选D。7. From the passage, we can infer the man .A. was thankful for their kind actB. felt ashamed
17、and went awayC. was hungry and ate a lot of foodD. was too proud to accept their offer解析:选A细节推理题。根据第四段“We turned to our table and the gentleman said, loudly and quickly, Thank You!”可知那个人对作者的善举表示感谢,故选A。8. The phrase “made my day” in the last paragraph probably means “ ”. A. wasted my moneyB. made me
18、very happyC. made me feel sorryD. moved me deeply解析:选B词义猜测题。根据下句的“we were able to add some joy to his life”可知本句句意,指那个人的一声谢谢使我很高兴,故选B。CLike human beings, dogs may catch cold because of cold weather, wet conditions or can also get it from other sick dogs. If a dog has a running nose and watery eyes, c
19、oughs or sneezes (打喷嚏), then it is quite probable that the dog has caught cold.A dogs cold can get over after a few days without treatment but it totally depends upon the owner to treat it with medications or improve its immune power (免疫力) to get rid of the cold naturally. Following are some of the
20、things you can do if your dog gets a cold.You can improve its immune power by giving it proper nutrient diet. Healthy food can really do wonders. Try to give it food which is either suggested by the vet (兽医) or is healthy for your pet. Increase the intake of food which is rich in vitamins A, C and E
21、.Keep your dog warm. The best place for your dog in winter is inside your house. Do not keep your dog outside when it is cold and wet. At home you can also keep the dog warm with the help of carpets. This will make him comfortable and help him to recover fast.Increase the fluid (流质) intake as it hel
22、ps a lot. Water can be the best choice but you can also add broth (肉汤) in water which will give your dog strength. Warm water will make your dog more comfortable and will also keep the dog away from the respiratory infections (呼吸道感染). Steam treatment is considered to be effective in getting rid of c
23、old. It makes the nasal (鼻的) passage wet, which helps proper breathing. Just fill your bathroom with steam and leave your dog inside the bathroom for 15 minutes. Do it nearly 2 to 3 times a day and you will see your dog recovering.These are some of the things you can do to help your dog recover from
24、 cold. However, if you are not able to find any improvement in its health, then turn to the vet for help immediately. Take your dog for regular checkups so as to avoid complications (并发症). 语篇解读:狗也会感冒,文章介绍了几种帮助狗恢复健康的方法。9. From the first paragraph we know about .A. the difficulty in keeping a dog as a
25、 pet B. characteristics (特征) of sick dogsC. the similarities between dogs and human beingsD. causes and symptoms (症状) of cold in dogs解析:选D细节理解题。第一段第一句讲狗患感冒的原因,第二句讲狗感冒的症状。故选D。10. When your dog catches cold, you should feed it on .A. its favorite foodB. the suggested food by the vet C. some meat and w
26、aterD. food rich in vitamin B解析:选B细节理解题。根据第三段“Try to give it food which is either suggested by the vet (兽医) or is healthy for your pet.”可知应按兽医建议喂狗食物,故选B。11. When a dog catches cold, it is WRONG to .A. keep it inside during cold and wet weather B. leave it inside the bathroom full of steam C. let it
27、eat too much solid (固体) foodD. keep it sleeping on carpets at home解析:选C正误判断题。根据第四段“Keep your dog warm. The best place for your dog in winter is inside your house.”可知A正确;根据倒数第二段“Just fill your bathroom with steam and leave your dog inside the bathroom for 15 minutes.”可知B正确;根据第四段“At home you can also
28、keep the dog warm with the help of carpets.”可知D正确;根据第五段“Increase the fluid (流质) intake as it helps a lot.”可知C错误。12. It can be learnt from the text that .A. a dogs cold can always disappear naturallyB. its quite easy to make a sick dog recover from coldC. treating a dogs cold sometimes needs a vets h
29、elp D. cold in dogs wont spread between each other解析:选C推理判断题。根据第二段“A dogs cold can get over . improve its immune power (免疫力) to get rid of the cold naturally.”可知A、B错误;根据最后一段“if you are not able to find any improvement in its health, then turn to the vet for help immediately”可知C正确;根据第一段“dogs may catc
30、h cold because of cold weather, wet conditions or can also get it from other sick dogs”可知D错误。故选C。DReading is very important to help you learn English. To learn as much as you can from reading, you need to read different kinds of English. This book provides not only different kinds of English but als
31、o a good way to check your reading ability.There are four parts in the book:Part 1 is Messages: In this part somebody wants to give information in writing to somebody else. There is a test on timetables and a test on text messages.Part 2 is People: In this part all the tests are about people. For ex
32、ample, there is an informal letter between friends. There is formal (正式的) English in biography (传记). There is a job application as a model to help with your writing, as well as testing your reading.Part 3 is Places: In this part, too many different kinds of English are shown, some informal and some
33、formal. There is the informal English of a holiday postcard. There is also the formal English in a letter of complaint.Part 4 is Things: You will find some descriptive writing in this part. There are descriptions of clothes and of a computer.You can do these tests in any order you like, or you can d
34、o all the tests with a formal or informal text. I enjoyed writing this book and I hope you enjoy using it.语篇解读:文章介绍了一本既能提高英语阅读又能帮助测试英语水平的书。13. We can find the introduction to a product in .A. Part 1B. Part 2C. Part 3 D. Part 4解析:选D细节理解题。根据“Part 4 is Things: You will find some descriptive writing in
35、this part. There are descriptions of clothes and of a computer.”可知产品介绍应在Part 4, 故选D。14. The passage is most probably written for . A. test designersB. studentsC. parents D. teachers解析:选B推理判断题。根据最后一段“You can do these tests in any order you like, or you can do all the tests with a formal or informal t
36、ext. I enjoyed writing this book and I hope you enjoy using it.”可知文章是写给学生的,故选B。15. What is the best title of the book? A. Test Your ReadingB. Help with Your Writing C. Learn Different Kinds of EnglishD. Practice English in Different Ways解析:选A标题归纳题。根据第一段“This book provides not only different kinds of
37、 English but also a good way to check your reading ability.”和最后一段“You can do these tests in any order you like, or you can do all the tests with a formal or informal text.”可知文章主要在写测试阅读水平。故选A。.阅读七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。A good book can be satisfying. If reading is
38、 a habit youd like to get into, there are some ways to develop it.Realize that reading is enjoyable if you have a good book. If you have a difficult book and you are forcing yourself through it, it will seem like a task. 16 Set time. You should have some time during every day when youll read for at
39、least 5 to 10 minutes. 17 For example, make it a habit to read during breakfast and lunch and even dinner if you eat alone.Always carry a book. 18 When I leave the house, I always make sure to have my car keys and one book at hand. The book stays with me in the car, and I take it into the office and
40、 to appointments and pretty much everywhere I go. 19 Find a place in your home where you can sit in a comfortable chair. Dont lie down unless youre going to sleep. There shouldnt be a television or a computer near the chair, and no music or no noisy family members/roommates. If you dont have a place
41、 like this, create one.Reduce television/the Internet. If you really want to read more, try cutting back on time on TV or the Internet. 20 But remember: every minute you reduce of the Internet/TV, you could use for reading. This could create hours of book reading time.A. Wherever you go, take a book
42、 with you.B. Go to bookstores.C. Have some good tea or coffee while you read.D. Find a quiet place.E. This may be difficult for some people.F. If this happens, give up the book and find another one that youll really love.G. It means you will read no matter how busy you are.语篇解读:本文就如何养成良好的阅读习惯提出了一些建议
43、。16. 选F根据第一句“Realize that reading is enjoyable if you have a good book.”要认识到读一本好书是一种享受;和“If you have a difficult book and you are forcing yourself through it, it will seem like a task.”如果书太难,读起来像在完成任务,可知应该放弃它,找另外一本你喜欢的,故选F项。17. 选G根据本段最后一句“For example, make it a habit to read during breakfast and lun
44、ch and even dinner if you eat alone”养成在独自用餐时读书的习惯,可知,这意味着不管你多么忙,你都会阅读,故选G项。18. 选A根据本段“Always carry a book.”可知无论去哪里,要随身带着一本书,故选A项。19. 选D根据本段“Find a place in your home where you can sit in a comfortable chair”在家里找一个有舒服座椅的地方;和“There shouldnt be a television or a computer near the chair, and no music or
45、 no noisy family members/roommates.”座椅旁不应该有电视、电脑和音乐,也不应该有喧闹的家人或室友。可知找一个安静的地方,故选D项。20. 选E根据本段“If you really want to read more, try cutting back on time on TV or the Internet”如果你真的想读书,要减少看电视或上网的时间,可知这可能对某些人来说很难,故选E项。.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Lily was a Frenc
46、h Canadian girl who grew up in the farming community. When she was sixteen, her father 21 her to drop out of school to contribute (贡献) to the family income. With English as her second language and 22 education, the 23 didnt look bright for Lily.Lilys father was a stubborn man who 24 took “no” for an
47、 answer. He 25 Lily to find a job. With small hope of gaining 26 , each day she would just ride to the city, walk 27 about and return home at dusk.On one of her 28 , Lily saw a sign at a big company. 29 , she knocked on the very first door. In her 30 English, Lily told the office manager she was int
48、erested in the secretarial position. The manager 31 to give the girl a chance. He directed her to type a letter, and then 32 .Lily looked at the clock and saw it was 11:40 am. She thought everyone would be leaving for 33 at noon, when she could 34 away in the crowd. But she knew she should 35 the le
49、tter.On her first try, Lily 36 one line of five words and made four mistakes. When he attempted the letter on her second try, she completed a full paragraph, but still made many mistakes. She looked at the clock:11:55 five minutes to 37 .Just then, the manager walked in. He came directly to Lily, re
50、ad the letter and said, “Lily, youre doing 38 work!”With those simple words of encouragement, her desire to escape disappeared and her 39 began to grow. Lily thought, “Well, if he thinks its good, then it must be good. I think Ill stay!” Lily did stay all because someone had given the 40 and uncerta
51、in girl the gift of self-confidence when she knocked on the door.语篇解读:Lily很小辍学,父亲逼迫她找工作,由于文化低四处碰壁。一次偶遇了一个好心的经理给了她信心、鼓励和工作。21. A. forcedB. letC. encouraged D. helped解析:选Aforce“强迫”;let“允许,让”;encourage“鼓励”;help“帮助”。句意:在她16岁时父亲就强迫她辍学来补贴家用。根据句意选A。22. A. poorB. formalC. good D. modern解析:选Apoor“贫乏的,可怜的”;fo
52、rmal“正式的”;good“好的”;modern“现代的”。句意:由于英语是第二语言和她接受的贫乏的教育,她的将来一点都不乐观。因为她很早辍学,故选A。23. A. adviceB. promiseC. future D. change解析:选Cadvice“建议”;promise“诺言”;future“将来”;change“改变”。句意:由于英语是第二语言和她接受的贫乏的教育,她的将来一点都不乐观。故选C。24. A. alwaysB. usuallyC. sometimes D. rarely解析:选Dalways“总是”;usually“通常”;sometimes“有时”;rarely
53、“很少”。此处指父亲非常固执,说一不二,根据句意选D。25. A. warnedB. toldC. allowed D. begged解析:选Bwarn“警告”;tell“告诉”;allow“允许”;beg“乞求”。句意:他让Lily去找工作。此处是tell sb. to do sth.的用法,故选B。26. A. oneB. itC. that D. the one解析:选A因为父亲让找工作,所以Lily带着能找一份工作的愿望每天去找。one在此指“一份工作”,故选A。27. A. carefullyB. happilyC. aimlessly D. rapidly解析:选Ccarefull
54、y“仔细地”;happily“快乐地”;aimlessly“漫无目的地”;rapidly“迅速地”。此处指Lily每天早出晚归漫无目的地在街上找工作。故选C。28. A. stepsB. tripsC. purposes D. choices解析:选Bstep“步伐”;trip“远行”;purpose“目的”;choice“选择”。此处指在她的一次找工作过程中,故选B。29. A. BravelyB. ProudlyC. Calmly D. Cautiously解析:选Dbravely“勇敢地”;proudly“骄傲地”;calmly“冷静地”;cautiously“谨慎地”。因为Lily是去
55、找工作,所以是小心翼翼地去面试。根据情境选D。30. A. brokenB. perfectC. written D. fluent解析:选Abroken“破碎的”;perfect“完美的”;written“文字的”;fluent“流畅的”。句意:她用蹩脚的英语告诉经理她想当秘书。broken English指“蹩脚的英语”,故选A。31. A. refusedB. decidedC. pretended D. failed解析:选Brefuse“拒绝”;decide“决定”;pretend“假装”;fail“失败”。句意:经理决定给这个女孩一个机会。根据句意选B。32. A. stopped
56、B. continuedC. left D. sighed解析:选Cstop“停止”;continue“继续”;leave“离开”;sigh“叹气”。此处指经理让Lily打一封信,然后就离开了。根据下文的“the manager walked in”也可知答案,故选C。33. A. lunchB. lifeC. fun D. luck解析:选Alunch“午饭”;life“生活”;fun“乐趣”;luck“幸运”。因为时间是11:40,所以她认为员工们都去吃午饭了。故选A。34. A. breakB. runC. pass D. drive解析:选Bbreak away“脱离,放弃”;run
57、away“逃跑”;pass away“去世”;drive away“赶走”。此处指她认为自己可以趁别人吃饭的时候离开这里。故选B。35. A. readB. writeC. attempt D. deliver解析:选Cread“读”;write“写”;attempt“尝试”;deliver“递送”。句意:但她知道她应该试试(打)这封信。根据句意选C。36. A. looked throughB. picked upC. gave away D. got through解析:选Dlook through“浏览”;pick up“捡起”;give away“放弃,泄露”; get through
58、“通过,结束”。句意:第一次尝试时,她一行打了5个单词出了4个错。故选D。37. A. successB. freedomC. discussion D. reward解析:选Bsuccess“成功”;freedom“自由”;discussion“讨论”;reward“奖赏”。时间是11:55还有5分钟就自由了,下班时间就到了。根据句意选B。38. A. terribleB. excellentC. honest D. easy解析:选Bterrible“可怕的”;excellent“极好的”;honest“诚实的”;easy“容易的”。此处指经理夸她工作做得很棒来鼓励她。通过下文“he th
59、inks its good”,也可知,故选B。39. A. beliefB. patienceC. confidence D. strength解析:选Cbelief“信念”;patience“耐心”;confidence“信心”;strength“力量”。句意:有了经理简单鼓励的话,Lily想逃走的想法消失了,信心增加了。故选C。40. A. shyB. generousC. selfless D. warmhearted解析:选Ashy“害羞的”;generous“慷慨的”;selfless“无私的”;warmhearted“热心的”。此处修饰girl,根据上文的“desire to es
60、cape”可知Lily起初是个害羞的没信心的女孩。故选A。.语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。O. Henry was a pen name used 41 an American writer of short stories. His real name was William Sydney Porter. He was born in North Carolina in 1862. As a young boy he lived 42 exciting life. He did not go to schoo
61、l for very long, but he managed 43 (teach) himself everything that he needed to know. When he was about 20 years old, Henry went to Texas, 44 he tried different jobs. He first worked on a newspaper, and then had a job in a bank. When some money was 45 (miss) from the bank, O. Henry was believed to h
62、ave stolen it. Because of that, he was 46 (sentence) to prison. During the three years in prison, he learned to write short stories. After 47 (go) out of prison, he went to New York 48 continued writing. He 49 (write) mostly about New York and the life of the poor there. People liked his stories, be
63、cause simple as the tales were, they would finish with a 50 (suddenly) change at the end to the readers surprise.答案:41.by42.an43.to teach44.where45. missing46. sentenced47.going48.and49.wrote50. sudden.短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修
64、改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线(划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。My friend Henry, with him I studied in the same class, didnt like studying at school. Thats because he couldnt go to high school. He had to return back to his hometown, where his fat
65、her wished him to learn to manage our small shop. However, the young man was not interesting in it and didnt do as his father said. He spends a lot of time reading and he also learned how to repair cars. Last month, I accepted an email from him inviting me take my vacation in his hometown. I started
66、 off. Seeing that he was such successful, I said, “Henry, all road lead to Rome. You are great!”答案:第一句:himwhom第二句:becausewhy第三句:去掉back; ourtheir第四句:interestinginterested第五句:spendsspent第六句:acceptedreceived; take前加to第八句:suchso; roadroads.书面表达(满分25分)假定你是李华,请你给某英文报社的“城市风采”栏目写一篇100词左右的短文,介绍世界文化名城法国首都巴黎。要
67、点如下:1. 巴黎的人口超过224万,面积为105.4平方千米;2. 属温和的海洋性气候,夏无酷暑,冬无严寒;3. 巴黎是法国政治、文化中心,对世界有重要的影响;4. 作为世界文化名城,吸引了众多游客。 参考范文:Paris, situated on the River Seine in northern France, is the capital of France. Its population is over 2.24 million and it has a total area of 105.4 square kilometers. It is neither hot in sum
68、mer nor cold in winter there because of the mild sea climate. The landmark in Paris is the Eiffel Tower, which is one of the worlds attractions. There are also famous sculptures there and about two-thirds of Frances artists and writers live in Paris. The Louvre, one of the worlds largest art galleries attracts a number of visitors from all over the world. In terms of clothes, the people in Paris are more fashionable.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有