收藏 分享(赏)

2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:431102 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:8 大小:96.50KB
下载 相关 举报
2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共8页
2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共8页
2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共8页
2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共8页
2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共8页
2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共8页
2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共8页
2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、第一部分必修三Module 4.完形填空Once again,Christmas was coming.And once again,my daughter Tania was asking,“What do you want for Christmas,Dad?”“The usual,”I replied.After 23 years,she knew that this _1.C_a hat and a pair of socks.These were Christmas habits for me.In the small town where we lived, 2.A_had a c

2、ertain rhythm,and the festival was full of_3.D_.But this year,my daughter,Tania, 4.B_all that.Every day for two weeks _5.A_Christmas,unable to contain her excitement,she repeatedly said,“Youll never guess, 6.D_youre going to love your Christmas gift!”Now,Im no Scrooge,so please dont get me wrong.Im

3、_7.A_one of those who are hard to impress.I must _8.B_,however,that it was fun to listen to her _9.C_talk day after day.By the morning of Christmas Eve,I had become more than a little_10.B_.At 11:00 AM.on the 24th,my wife and I were asked to go _11.C_with a “NO peeking!”_12.A_.“Get out!Get out!”Tani

4、a ordered us to leave the front room.So,we went upstairs.Then we heard her _13.C_,“Okay,you can come down now!”We were directed into the front room.By the Christmas tree was a _14.A_gift covered in a blanket.“Okay,”Tania_15.D_us,“on the count of three both of you grab a corner of the blanket.”My hea

5、rtbeat _16.B_.My wife and I lifted the blanket,and the gift was _17.D_.Overcome by _18.B_,I thought,I couldnt believe my eyes!I was _19.C_!Rising out of the blanket was none _20.A_my firstborn son Greg,home for Christmas for the first time in 19 years!文章大意:本文是一篇记叙文,描述了女儿塔妮娅为父母准备了非同寻常的圣诞礼物他的哥哥格雷格回家与家

6、人团聚,这让她的父母惊喜万分。1A.includedBrepresentedCmeant Drequired解析空前this指代的是父母对女儿的回答“The usual”(照旧),这意味着一顶帽子和一双袜子。2A.lifeBworkCtimeDfortune解析从文章开头的铺垫“once again”“the usual”“Christmas habits”可以看出,他们的生活是有规律的(had a certain rhythm),过节都是按照习惯在进行。3A.giftsBsurprisesCtunesDhabits解析参见上题解析。4A.blamedBchangedCexplainedDva

7、lued解析文中But一词表明,塔妮娅要对其进行改变。5A.beforeBafterCsinceDthroughout解析圣诞节前的两周,她无法抑制自己的兴奋之情,每天都反复说:“你们永远都猜不到,但是你们肯定会喜欢你们的圣诞节礼物的!”从后文中可以看出,这是女儿在圣诞节前为父母计划礼物,因此选A项。6A.ifBunlessCandDbut解析空前有表示否定的词never,后文有表示肯定的事情“youre going to love your.”,故选表示转折的连词but。7A.simplyBstrictlyCdeliberatelyDregularly解析别误会,我不是一个吝啬鬼,我只是不容

8、易被打动而已。simply这里意为“只不过”。8A.announceBadmitCdecideDpretend解析尽管如此,我必须承认听我女儿日复一日兴奋地跟我说是件好玩的事。9A.privateBcasualCenthusiasticDridiculous解析到圣诞节前夕的早晨,我已经十分好奇了。结合上文的excitement不难判断填enthusiastic,表明女儿难掩兴奋,热衷于跟我说礼物的事。10A.upsetBcuriousCangryDpatient解析根据hard to impress,however(表示转折的副词)和more than a little“非常”可知,作者对这

9、个圣诞礼物非常好奇。故选curious。11A.outsideBinsideCupstairsDdownstairs解析根据下文“we went upstairs”“Okay,you can come down”不难判断此处是上楼。12A.commandBnoteCsignDtip解析根据下文Get out!Get out!Tania ordered us to leave the front room.可知这里的command与下文的order同义。13A.whisperingBspeakingCshoutingDhowling解析因在楼上,因此楼下的女儿大声喊(shouting),让楼上的

10、父母下来。14A.largeBsmallCfreeDcommon解析由下文可知blanket下躲藏着一个人,因此,这个礼物应用large来描述。15A.remindedBinformedCinvitedDinstructed解析“Okay,you can come down”是她的指令。从上下文可以看出,她的父母被她指挥着。因为填instructed(指示),instruct与上文的direct同义。16A.slowedBspeededCstoppedDdropped解析我的心跳加速,表明激动之情。17A.offeredBdiscoveredCpresentedDexposed解析随着毯子被掀

11、开,礼物暴露在我们面前。expose“使暴露,使显露”符合语境。18A.encouragementBastonishmentCembarrassmentDdisappointment解析根据下文可知,父亲看到礼物不是别的,正是他离家19年第一次回家的儿子,父亲感到非常吃惊,由此被打动了。19A.confusedBfrightenedCimpressedDinspired解析这里与前文的“Im simply one of those who are hard to impress.”是呼应的。故选impressed表示“打动的”。20A.other than Brather thanCless

12、thanDmore than解析none other than 意为“不是别的,正是”,为固定短语。.阅读理解The earth is dying before us yet we sit and watch. If the TV or the game system breaks, we run off to the stores to get it fixed immediately no matter what the cost. Why arent we willing to fix our earth? Are our televisions and game systems mor

13、e important to us than where we live? Where shall we continue to live, until the end of time?The earth is our home and cannot be replaced. We must take care of it. We have come up with so much technology that limits us instead of helping us. Take that game system we run to repair. What does it do? I

14、t occupies kids time! The earth has already given kids plenty of entertainment in the forms of fields and hills, forests and plains, water and land. However,instead of using what the earth has given us, and helping kids by giving them exercise as they run around, we decide to ruin kids minds with ga

15、me systems that glue them to the screen for hours, and make them ignore their homework and chores. We have polluted this earth by making these things which do not even help us in any way!We have already messed up this world. We have ruined the air, water, and animals that it has so willingly provide

16、d for us. We need to stop this destruction of life and bring back the world we had before.It will not be easy, but everybody can help! What about something as simple as turning the lights off when you leave a room? Recycling what can be recycled? Picking up litter?Donating money to an environmental

17、organization? None of these things are very hard. We cant just always say, “Oh, the earth is a mess. Ah, well, those big companies that are polluting so much can stop and fix it.” Instead, we need to help out.Its not only those big companies; its everyday things that we do too that are ruining the e

18、arth. So stop and think about what you can do to make a difference to our world!文章大意:本文主要讲述了地球在走向消亡的路上,号召人们停止毁坏地球的活动。1Why does the author mention televisions and game systems in Paragraph 1?_A_ATo make people better aware of the urgency to the protection of the earth.BTo expose the great harm done t

19、o the earth by too much technology waste.CTo show the relationship between overuse of those things with early death.DTo remind people to spend less on them and use the saved money in a wiser way.解析推理判断题。通过文章主旨及第一段最后一句“Where shall we continue to live,until the end of time?”和第二段前两句“The earth is our ho

20、me and cannot be replaced.We must take care of it.”可知作者在让人们意识到保护地球的紧迫性。2It can be inferred from the second paragraph that the author _C_.Athinks we must take care of our irreplaceable homethe earthBthinks running around in fields occupies too much of kids timeCtakes an extremely negative attitude to

21、 things like game systemsDtakes it for granted that technology gives kids plenty of entertainment解析推理判断题。通过第二段第六句中“It occupies kids time! 和we decide to ruin kids minds with game systems that glue them to the screen for hours, and make them ignore their homework and chores.”可知作者对游戏系统都持有极其否定的态度。3We ca

22、n clearly feel that the author wrote this passage with deep _B_.AangerBemotionCsadness Dregret解析推题判断题。通过文章中作者的疑问句和感叹句可以得知作者带着深厚的感情来写这篇文章。例如:Why arent we willing to fix our earth? Are our televisions and game systems more important to us than where we live? It will not be easy, but everybody can help

23、!4What is the main purpose of this passage?_D_ATo criticize those big companies that ruin the earth.BTo ask people to save kids from the harm done by pollution.CTo give kids plenty of entertainment in a clean environment.DTo call on people to stop ruining the earth.解析推理判断题。通过最后一段内容和最后一句“So stop and

24、think about what you can do to make a difference to our world!”可知作者写这篇文章的主要目的是呼吁人们停止破坏地球。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Doctors say anger can be an extremely damaging emotion, unless you learn how to deal with it. They warn that anger can lead to heart disease, stomach problems, headac

25、hes, emotional problems and possibly cancer._1.F_Some people express anger openly in a calm and reasonable way. Others burst with anger, and scream and yell. But other people keep their anger inside. They cannot or will not express it. This is called repressing anger.For years many doctors thought t

26、hat repressing anger was more dangerous to a persons health than expressing it. They said that when a person is angry, the brain releases the same hormones (荷尔蒙). They speed the heart rate, raise blood pressure, or sugar into the blood, etc. _2.G_Some doctors say that both repressing and expressing

27、anger can be dangerous. They believe that those who express anger violently may be more likely to develop heart disease, and they believe that those who keep anger inside may face a greater danger of high blood pressure._3.C_ They say the first step is to admit that you are angry and to recognize th

28、e real cause of the anger, then decide if the cause is serious enough to get angry about. If it is, they say, “_4.E_Wait until your anger has cooled down and you are able to express yourself calmly and reasonably.”Doctors say that a good way to deal with anger is to find humor in the situation that

29、has made you angry. 5.AAThey say that laughter is much healthier than anger.BExpressing anger violently is more harmful than repressing it.CDoctors say the solution is learning how to deal with anger.DAnger may cause you a cancer.EDo not express your anger while angry.FAnger is a normal emotion that

30、 we all feel from time to time.GIn general the person feels excited and ready to act.文章大意:这篇文章讲的是愤怒对人的危害和如何解决这样的问题。解析1.根据关键词feel、express,感受到“生气”,然后就是“表达”出来。2本句就是“they speed the heart rate, raise blood pressure, or sugar into the blood”的结果,符合上下文逻辑顺序。3本句位于句首,一般是对下文的总结,因为下文讲的是如何处理anger的问题,故选C,关键词是solut

31、ion。4关键词是do not express和下文中的until your anger has cooled down。5关键词是上文中的humor和选项中的laughter。.语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。It was a busy day at the grocery store and an old couple were in line behind me with birthday balloons.From _1.what_ they said, I knew their nephew had a twin and somethi

32、ng bad happened to the baby at birth. Though they did all they could _2.to_help_(help) them but times were tough for them. They seemed to be too nervous and were too _3.anxious_(anxiety) to leave,so I asked _4.whether/if_they wanted to go ahead of me or not. They didnt understand what I _5.meant_(me

33、an)at first. After knowing it,they were very appreciative. But they stood behind me.At that time I knew it had to be a significant day to them. Nothing could be _6.better_(good) if someone offered to help them. So I told the cashier to add the balloons to my purchases. The old couple refused at firs

34、t _7.but_ I insisted. I said,“You tell your sweet nephew that there are still nice people left who wanted to give them _8.a_ hand in this world.” They thanked me over and over and the cashier was moved to tears, _9.saying_(say) there was an angel in her line today. That little act of _10.kindness_(k

35、ind)made everyone who saw it feel goodbut it made me feel the best of all!文章大意:本文为记叙文,题材为个人经历。讲述了作者帮助他人的故事。解析1.考查名词性从句。介词后接宾语从句,设空处为连接代词,此处表示“从他们所说的话”,故填what。2考查非谓语动词。此处作目的状语,故用动词不定式。3考查形容词。该词在系动词be之后且有too修饰,故用形容词anxious。4考查宾语从句。此处为宾语从句的连接词,表示“是否”,故用whether/if。5考查时态。此处为宾语从句的谓语动词,主句为一般过去时态,所以从句用一般过去时。6考查形容词比较级。否定词与比较级连用表示最高级的含义。7考查连词。此处表示转折关系,故用but。8考查冠词。give sb. a hand为固定短语,意为“帮助某人”。9考查非谓语动词。此处作状语,非谓语动词与其逻辑主语之间为主动关系,故用现在分词。10考查名词。介词of后应用名词,故填kindness。an act of kindness“善行”。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1