1、题组层级快练(十一)“阅读七选五完形”组合练(时间:35分钟).阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。(原创)In a bid to convince drivers in Aichi Prefecture to keep their hands on the_wheel and their eyes on the road, a new Japanese smartphone app offers free coffee coupons(优惠券)to drivers who dont check their phones for at least 100
2、 km. For the last 13 years, Aichi Prefecture has recorded the highest rate of death in traffic accidents in Japan. Last year, there were 443, 691 accidents that resulted in injuries or deaths, and 50, 101 arrests involving the use of smartphones while driving. With handhelds becoming such a big part
3、 of peoples lives, there appears to be an increase in violations of this nature, and authorities have yet to come up with an effective plan to deal with the problem.Interestingly, a Japanese company seems to think that a creative new app could in some way help drivers to keep themselves from checkin
4、g their phones at the wheel and reduce the number of traffic accidents. Toyota Motor Corporation, Komeda Coffee and KDDI Corporation of Communication have teamed up to create Driving Barista, an app that uses the phones sensor to sense the tilt(倾斜)of the device, and the GPS to determine the distance
5、 driven. This allows it to calculate the number of kilometers a driver has traveled with the smartphone facing down. When Driving Barista determines that the smartphone has not been checked for at least 100 kilometers, it will reward the driver with a coupon for a cup of blended or iced coffee at a
6、Komeda Coffee Shop. The reward is earned after every 100 kilometers driven without checking the phone. If you try to change the number before it reaches 100 km, the app will reset back at 0 km.Toyota claims that this is the first smartphone app that attempts to deal with traffic safety issues. “In l
7、ine with contributing to the final goal of achieving zero death and zero traffic accidents, Toyota has taken automobile safety measures as one of its top priority management concerns,”said Shuichi Murakami, managing officer at Toyota. “By carrying out a new traffic safety regulations together with K
8、omeda Coffee and KDDI, we hope to further reduce traffic accidents.”1. “The wheel”in Paragraph l actually refers to _. 2. What can we learn about Japans traffic from the passage?A. Over 50, 000 Japanese drivers got arrested for phone use while driving.B. The final goal of achieving zero traffic acci
9、dents will soon come true.C. Aichi Prefecture no longer tops the list in Japans traffic death rates.D. 443, 691 people died or got injured in last years traffic accidents.3. What do we know about Driving Barista?A. It encourages driving without checking smartphones.B. It is created by several Japane
10、se motor companies.C. It determines the distance the driver has driven.D. It can be placed in any position by the drivers.4. Which of the following can be the best title for the passage?A. Smartphones the No. 1 killer in drivingB. An app to control smartphone use in drivingC. Drivers, do you like co
11、ffee?D. Japans new traffic regulations答案与解析【文章大意】文章以爱知县和日本的交通状况为线索,谈到政府和一些汽车企业为降低因使用手机带来的交通事故而发明的一种新设备。1. 答案D解析词义推断题。从文章前两段可知,这里的wheel指的是方向盘,即让司机全神贯注于驾驶。2. 答案A解析细节理解题。从文章第二段可知,在日本去年的交通事故中,有50, 101起事故是因使用手机而引起的,驾驶员因此被捕。B项:零事故率远未实现;C项:爱知县事故率一直高居全日本榜首;D项:文中数字443, 691指的是事故次数,不是死亡或受伤的人数。3. 答案A解析细节理解题。发明这
12、个装置就是为了不让司机在驾驶过程中使用手机,因此选A。B项:这个项目是由几家从事不同行业的公司联合发起的,不全是汽车制造商;C项:确定行驶距离的是手机上的GPS定位系统;D项:由文章第三段可知,使用时必须手机朝下(facing down)。来源:学。科。网4. 答案B解析主旨大意题。本文的核心就是介绍这个装置的发明和使用,因此选B。其余三项都不是文章核心内容。.阅读填空根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。 (2019衡水模拟)We say yes for many reasons. But if were in the habit of sayin
13、g yes too often, we may find ourselves unhappy, or angry. _1_ When we say yes out of duty, were not taking care of ourselves and end up disappointing and hurting ourselves. Follow these simple tips to help you say no with love._2_ I had the bad habit of saying yes to things right away and then feeli
14、ng terrible later. When Jane asks if you can watch her dog this weekend, tell her youre honoured that she thought of you and that youd be happy to let her know at the end of the day or the next morning.Three breaths and two questions. If we are in the habit of saying yes, every question can cause st
15、ress. _3_ Then ask yourself these questions:“Am I able to? Do I want to?” Just because were able to do something it doesnt mean we should or that we need to.Turn them down and offer alternatives. _4_ Your mind may tell you that youre selfish or youre a bad person for saying no. This is not true. You
16、 are saying no because you value yourself, your time, and your energy. Saying no can look something like this: “I appreciate you thinking of me to watch your dog but unfortunately Im not able to this weekend.”Or“Unfortunately Im not able to this weekend, but my friend Sally loves dogs and said shed
17、be around this weekend. Let me know if youd like her number.”Simply say no, with a smile.“Thanks for thinking of me, but Im not able to do that.”Then smile. _5_ When youre able to say no easily and without guilt, you might even find that you are more willing to volunteer or participate because when
18、you do, it will be out of joy.A. Say thanks and think it over.B. Saying no can be the hardest step.C. Learning to say no protects our energy and time.D. Offer something that you would be comfortable with.E. We dont want to disappoint them or hurt their feelings.F. By being able to say no in a loving
19、 way, it shows selfrespect.G. Take three deep breaths before you answer which will ground you.答案与解析【文章大意】本文是说明文,说明如何“学会拒绝”。1. 答案C解析根据上下文可知C项“学会拒绝能够保护我们的时间和精力”与语境相符,这也是本文所要表达的中心话题。2. 答案A解析根据后面的举例说明可知,本段说的是如何正确对待别人的要求“先表示感谢,然后再想想”。3. 答案G解析根据本段的主题句“Three breaths and two questions”可知G项正确。4. 答案B解析根据本段的主题
20、句“Turn them down.”再结合下文内容可知,B项符合语境。5. 答案F解析根据前面的Simply say no, with a smile.和Then smile.可知F项正确。.完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。(2019重庆南开中学模拟)After a decade at the publishing company, I was fired. I had worked so hard for so long. I was always doing my job _1_, clawing my way up th
21、e ladder. And _2_? Doing these things had _3_ me, in the end, very little of lasting value. I wondered what would happen if I let it all go didnt look for a job, didnt keep my _4_ ambition.My husband thought it was a great idea.“Just _5_,” he said. As a serious windsurfer, he suggested I try the spo
22、rt as a path to clarity. I had windsurfed before, but only in _6_ water. I didnt like high winds. I didnt like going fast that was _7_. But I wanted to abandon the past. My _8_ was to do nothing but read and windsurf every day. I wanted to feel the fear and do it anyway. I wanted to learn how to rid
23、e the currents, and I couldnt think of a better way than to _9_ myself to the invisible, evershifting wind.I decided to sail at Swell City, a favorite outpost on the Washington side of the Columbia. That July _10_ to be one of the windiest months on record. I grew to find that what I was doing did _
24、11_ for my standing in the world. It won me no friends. Then again, I was _12_One day, a friend and her l5yearold son came, and after I explained my _13_, he said the simplest but most profound thing: “Its all in the _14_” This kid had windsurfed only three times, _15_ he knew the secret.“If you go
25、out there knowing youre going to _16_ it, you will,”he continued.“But if you go out there afraid youll get hurt, you will.” I smiled at him. Wasnt that _17_ the same problem Id encountered in life? Id always been terrified I wouldnt reach the goal or _18_ the job. I knew I had to let that fear go. A
26、nd slowly I did.The wind wanted nothing from me. It cared not at all about my ambition or accomplishments. It _19_ me that the beauty of life is in the trying. And thats where I am: still trying for the turnaround in life and in the _20_1. A. breathlesslyB. hopelesslyC. aimlessly D. carelessly2. A.
27、what for B. how comeC. so what D. why not3. A. encouraged B. praisedC. impressed D. earned4. A. modest B. secretC. previous D. frustrated5. A. continue B. stopC. travel D. read6. A. violent B. deepC. calm D. icy7. A. scary B. toughC. boring D. amazing8. A. promise B. jobC. regret D. plan9. A. devote
28、 B. helpC. treat D. limit10. A. turned out B. set outC. picked out D. carried out11. A. anything B. everythingC. nothing D. something12. A. satisfied B. terrifiedC. touched D. embarrassed13. A. problem B. guiltC. dream D. fantasy14. A. health B. actionC. attitude D. behavior15. A. so B. yetC. or D.
29、for来源:1ZXXK16. A. shake B. makeC. name D. serve17. A. merely B. preciselyC. approximately D. rarely18. A. lose B. quitC. offer D. land19. A. warned B. remindedC. challenged D. puzzled20. A. marriage B. family来源:学.科.网C. sky D. wind答案与解析来源:Zxxk.Com【文章大意】本文讲述了作者被公司解雇,尝试去冲浪的故事,告诉我们人要不断尝试新鲜事物。1. 答案A解析bre
30、athlessly“气喘吁吁地”;hopelessly“绝望地”;aimlessly“漫无目的地”;carelessly“粗心地,大意地”。此处表示作者在公司工作了十几年,一直全力工作。根据下面的“clawing my way up the ladder”也可选出答案。2. 答案C解析what for“为什么”;how come“怎么会”;so what“那又怎么样呢”;why not“为什么不”。此处表示作者的无奈,即使努力工作,到最后仍旧是被公司解雇。3. 答案D解析encourage“鼓励”;praise“称赞”;impress“留下深刻印象”;earn“赚得”。作者被解雇表示作者什么都
31、没有“赚到”。4. 答案C解析此处表示作者想象假如没有找工作,没有自己以前的野心会怎么样。5. 答案B解析根据下文丈夫建议我去冲浪表明此处他同意就此“停止”工作。6. 答案C解析根据下文“I didnt like high winds.”可知,作者不喜欢很大的风,此处作者只是在平静的水里冲浪。7. 答案A解析根据“I didnt like going fast.”可知,作者不喜欢在大风大浪中快速行驶,因为那样会让人感到“害怕”,故A项正确。8. 答案D解析此处指的是作者对于以后的有关冲浪的“计划和打算”。9. 答案A解析devote“奉献”;help“帮助”;treat“对待”;limit“限
32、制”。此处指的是作者把自己全身心地投入到冲浪中去。10. 答案A来源:1解析turn out“结果是”;set out“出发”;pick out“挑选出”;carry out“展开、执行”。句意:七月份是一个历史上风最大的月份。11. 答案C解析句意:我开始发现自己在这个世界上什么也没有做。12. 答案B解析作者突然意识到这些年的工作没有带来什么,甚至连朋友都没有,这一切使得“我”感到害怕。13. 答案A解析此处表示“我向朋友倾诉了我的烦恼”。14. 答案C解析朋友告诉了我最简单而又最深刻的道理:一切都取决于自己的态度。15. 答案B解析句意:这家伙只冲浪过三次,但他却知道其中的秘密所在。16
33、. 答案B解析make it意为“成功;做到了”,为固定搭配。此处表示“如果你觉得你能成功,你就能做到”。17. 答案B解析句意:我对他笑了笑,这不正是我在生活中遇到的同样的问题吗?merely“仅仅”;precisely“精确地;准确地”;approximately“大约地”;rarely“很少地”。18. 答案D解析lose“失去”;quit“放弃”;offer“提供”;land“获得”。句意:我一直害怕我不会达到目标或找到工作。19. 答案B解析warn“警告”;remind“提醒”;challenge“挑战”;puzzle“困惑;迷惑”。句意:它提醒我,生活的美就在尝试。20. 答案D解析此处指作者在生活中和在冲浪的时候都会尝试新的东西。