收藏 分享(赏)

2019届高考英语一轮复习练习:10 阅读速度提升练.doc

上传人:a**** 文档编号:428586 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:5 大小:118.50KB
下载 相关 举报
2019届高考英语一轮复习练习:10 阅读速度提升练.doc_第1页
第1页 / 共5页
2019届高考英语一轮复习练习:10 阅读速度提升练.doc_第2页
第2页 / 共5页
2019届高考英语一轮复习练习:10 阅读速度提升练.doc_第3页
第3页 / 共5页
2019届高考英语一轮复习练习:10 阅读速度提升练.doc_第4页
第4页 / 共5页
2019届高考英语一轮复习练习:10 阅读速度提升练.doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、题组层级快练(十)阅读速度提升练(时间:20分钟).阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。There is a lot of talk these days about how kids should be interested in science. Heres an area of science for everyone, and these cool new books might inspire you to discover your inner scientist.Scaly Spotted Feathered Frilled by Cath

2、erine Thimmesh, 58 pages, ages 912Seeing a picture or a model of a dinosaur, do you wonder how anybody knows what they look like? After all, nobody has seen a living dinosaur. This book explains how scientists and artists work together to recreate dinosaurs. As scientific discoveries have been made,

3、 the models have changed. Scientific tests may one day expose what a dinosaurs coloring was, but now artists have to use their imagination to determine how these huge creatures looked.Beyond the Solar System by Mary Kay Carson, 128 pages, ages 1013来源:1This book takes readers back to the beginnings o

4、f space exploration thousands of years ago, when people began star observation and forward to todays search for planets in distant parts of the Milky Way. Along with history lessons, readers get 21 activities, such as making a black hole and creating a model of Albert Einsteins universe using a Tshi

5、rt. The activities are perfect for cold winter days.Ultimate Bugopedia by Darlyne Murawski and Nancy Honovich, 272 pages, ages 7 and olderIf youre always on the lookout for butterflies, this book is for you. Hundreds of color photos of common and unusual insects fill this hardcover. There are fascin

6、ating stories related to the photos. For example, do you know an insect feeds on the tears of Asian cattle? Theres a questionandanswer section with an insect scientist and advice on how to help preserve endangered insects.Journey Into the Invisible by Christine Schlitt, 80 pages, ages 912If you use

7、a magnifying(放大的)glass, you know a leaf looks quite different. This book explains what microscopes do and then shows what happens to things around the house when watched with this amazing scientific tool. The bacteria in your mouth, when magnified 20,000 times, look a bit like swimming pool noodles.

8、 Fascinating photos are paired with suggestions about how to learn about the world around you, just by looking a little closer.1. Kids interested in prehistorical animals might read _A. Ultimate BugopediaB. Beyond the Solar SystemC. Journey Into the InvisibleD. Scaly Spotted Feathered Frilled2. Beyo

9、nd the Solar System is mainly about _A. space exploration来源:1ZXXKB. the Milky WayC. history lessonsD. Albert Einsteins universe3. From the passage, we can learn that _A. butterflies are fond of the tears of Asian cattleB. scientists have discovered the dinosaurs coloringC. microscopes can present yo

10、u with an amazing worldD. man has explored the black hole for thousands of years4. The main purpose of the passage is to _A. compare features of different booksB. inspire people to become scientistsC. teach children some knowledge of scienceD. recommend new science books to children答案与解析【文章大意】本文属于广告

11、类文章,主要为孩子推荐了一些科学书籍。1. 答案D解析细节理解题。根据Scaly Spotted Feathered Frilled by Catherine Thimmesh, 58 pages, ages 912. Seeing a picture or a model of a dinosaur, do you wonder how anybody knows what they look like? After all, nobody has seen a living dinosaur. This book explains how scientists and artists wo

12、rk together to recreate dinosaurs.可知,Scaly Spotted Feathered Frilled中肯定会涉及到史前动物(恐龙)的话题。2. 答案A解析细节理解题。根据Beyond the Solar System by Mary Kay Carson, 128 pages, ages 1013. This book takes readers back to the beginnings of space exploration thousands of years ago, when people began star observation and

13、forward to todays search for planets in distant parts of the Milky Way.可知,太阳系之外这本书主要讲述太空探索问题。3. 答案C解析判断推理题。根据If you use a magnifying(放大的)glass, you know a leaf looks quite different. This book explains what microscopes do and then shows what happens to things around the house when watched with this

14、amazing scientific tool.可知,显微镜会给你呈现出一个奇妙的世界。4. 答案D解析 主旨大意题。根据文章第一段There is a lot of talk these days about how kids should be interested in science. Heres an area of science for everyone, and these cool new books might inspire you to discover your inner scientist.可知答案为D项,目的是给孩子推荐最新的有关科学方面的书籍。广告类文章的主旨

15、大意往往出现在首段或者每段话的首句的综合即可。(2019临沂模拟)Theres more evidence that whats good for your heart is good for your head. A new study shows that people who run, swim or do other moderate intensity(强度的)exercise have brains that look, on average,10 years younger than the brains of couch potatoes.“Our study showed t

16、hat for older people, getting moderate intensity exercise may be protective, helping them keep their brains work better,”said Dr. Clinton Wright of the University of Miami, who led the study. But its not necessarily easy. Walking, golf, bowling and yoga didnt count, and people need to start before t

17、hey begin showing memory loss, Wrights team reported in the journal Neurology.The study of nearly 900 people who exercise regularly showed that 90 percent fell into the lowintensity group. These people are part of a larger group taking part in a bigger study called Northern Manhattan Study. They wer

18、e asked how long and how often they exercised during the past two weeks. Five years later, they were tested for memory and thinking skills and got a brain MRI. Seven years after that, they took the memory and thinking tests again. The 10 percent who said they took part in moderate intensity exercise

19、 scored better on the tests. These included running, climbing, swimming, riding bicycles and so on.“We found that those with moderate heavy activity had higher scores and slower decline than inactive patients when comparing the results,”the study team wrote.Many studies have shown that exercise may

20、not prevent Alzheimers but may delay it. The findings fit in with a study that found two years of exercising, eating healthier food and brain training can promote peoples memory function.5. Whats true about the study?A. Most people surveyed took lowintensity exercise.B. Only 900 people took part in

21、the bigger study.C. Highintensity exercise is better.D. Ten people scored best on the test.来源:Z+xx+k.Com6. How did the study team come to the conclusion?A. By observing people exercise.B. By using examples.C. By making a comparison.来源:1D. By doing a brain MRI.7. Whats the best title for this passage

22、?A. How to keep healthyB. Ways to make your brain work betterC. To exercise or notD. Moderate exercise keeps your brain younger答案与解析【文章大意】一项研究表明,中等强度的运动可以保持大脑的年轻态。5. 答案A解析细节理解题。根据The study of nearly 900 people who exercise regularly showed that 90 percent fell into the lowintensity group.可知,在试验中大约90

23、%的人会选择低强度的运动。6. 答案C解析细节理解题。根据We found that those with moderate heavy activity had higher scores and slower decline than inactive patients when comparing the results.可知,研究团队是通过比较研究结果得出结论的,故C项正确。7. 答案D来源:1解析主旨大意题。文章讲述了新的研究表明中等强度的运动可以保持大脑的年轻态,故D项正确。Parents and kids today dress alike, listen to the same

24、 music, and are friends. Is this a good thing? Sometimes, when Mr. Ballmer and his 16yearold daughter, Elizabeth, listen to rock music together and talk about interests both enjoy such as pop culture, he remembers his more distant relationship with his parents when he was a teenager.“I would never h

25、ave said to my mom, Hey, the new Weezer album is really great. How do you like it?”says Ballmer. There was just a complete gap in taste. Music was not the only distance. From clothing and hairstyles to activities and expectation: earlier generations of parents and children often appeared to move in

26、separate orbits.Today, the generation gap has not disappeared, but it is getting narrow in many families. Conversations on subjects such as sex and drugs would not have taken place a generation ago. Now they are comfortable and common. And parentchild activities, from shopping to sports, involve fee

27、ling of trust and friendship that can continue into adulthood.No wonder greeting cards today carry the message, “To my mother, my best friend.”But family experts warn that the new equality can also result in less respect for parents. “Theres still a lot of strictness and authority on the part of par

28、ents out there, but there is a change happening,” says Kerne, a psychology professor, at Lebanon Valley College. “In the middle of that change, there is a lot of confusion among parents.”Family researchers offer a variety of reasons for these evolving roles and attitudes. They see the 1960s as a tur

29、ning point. Great cultural changes led to more open communication and a more democratic process that encourages everyone to have a say.“My parents were on the before side of that change, but todays parents, the 40yearolds, were on the after side,” explains Mr. Ballmer. “Its not something easily acco

30、mplished by parents these days, because life is more difficult to understand or deal with, but sharing interests does make it more fun to be a parent now.”8. Which of the following shows that the generation gap is disappearing?A. Parents help their children develop interests in more activities.B. Pa

31、rents put more trust in their childrens abilities.C. Parents and children always talk about sex and drugs.D. Parents share more interests with their children.9. The change in todays parentchild relationship is _A. more confusion among parentsB. new equality between parents and childrenC. less respec

32、t for parents from childrenD. more strictness and authority on the part of parents10. By saying “todays parents, the 40yearolds, were on the after side”, the author means that todays parents _A. follow the trend of the changeB. can set a limit to the changeC. fail to take the change seriouslyD. have

33、 little difficulty adjusting to the change11. The purpose of the passage is to _A. describe the difficulties todays parents have met withB. discuss the development of the parentchild relationshipC. suggest the ways to handle the parentchild relationshipD. compare todays parentchild relationship with that in the past答案811 DBAB

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1