收藏 分享(赏)

2020-2021学年高一英语上学期期中测试卷03 牛津译林版.docx

上传人:a**** 文档编号:428164 上传时间:2025-12-01 格式:DOCX 页数:18 大小:34.40KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高一英语上学期期中测试卷03 牛津译林版.docx_第1页
第1页 / 共18页
2020-2021学年高一英语上学期期中测试卷03 牛津译林版.docx_第2页
第2页 / 共18页
2020-2021学年高一英语上学期期中测试卷03 牛津译林版.docx_第3页
第3页 / 共18页
2020-2021学年高一英语上学期期中测试卷03 牛津译林版.docx_第4页
第4页 / 共18页
2020-2021学年高一英语上学期期中测试卷03 牛津译林版.docx_第5页
第5页 / 共18页
2020-2021学年高一英语上学期期中测试卷03 牛津译林版.docx_第6页
第6页 / 共18页
2020-2021学年高一英语上学期期中测试卷03 牛津译林版.docx_第7页
第7页 / 共18页
2020-2021学年高一英语上学期期中测试卷03 牛津译林版.docx_第8页
第8页 / 共18页
2020-2021学年高一英语上学期期中测试卷03 牛津译林版.docx_第9页
第9页 / 共18页
2020-2021学年高一英语上学期期中测试卷03 牛津译林版.docx_第10页
第10页 / 共18页
2020-2021学年高一英语上学期期中测试卷03 牛津译林版.docx_第11页
第11页 / 共18页
2020-2021学年高一英语上学期期中测试卷03 牛津译林版.docx_第12页
第12页 / 共18页
2020-2021学年高一英语上学期期中测试卷03 牛津译林版.docx_第13页
第13页 / 共18页
2020-2021学年高一英语上学期期中测试卷03 牛津译林版.docx_第14页
第14页 / 共18页
2020-2021学年高一英语上学期期中测试卷03 牛津译林版.docx_第15页
第15页 / 共18页
2020-2021学年高一英语上学期期中测试卷03 牛津译林版.docx_第16页
第16页 / 共18页
2020-2021学年高一英语上学期期中测试卷03 牛津译林版.docx_第17页
第17页 / 共18页
2020-2021学年高一英语上学期期中测试卷03 牛津译林版.docx_第18页
第18页 / 共18页
亲,该文档总共18页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2020-2021学年高一英语上学期期中考测试卷03(译林牛津版)第I卷(选择题)第一部分:阅读理解(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAre you getting enough protein(蛋白质)? The question provides its own answer: If you are worrying about the amount of protein in your diet, then you are almost certainly eating more tha

2、n enough.You merely need to visit a western supermarket today to see that many people regard protein as some kind of excellent medicine one food companies are profitably adding to anything they can. “When the Box says Protein, Shoppers say Ill take it” was the headline of a 2013 article in The Wall

3、Street Journal.The intensity of our protein obsession can only be understood as part of a wider series of diet battles that go back half a century. If we now thirst for protein as if it were water, it may be because the other two macronutrients fats and carbohydrates have each in turn been made to s

4、eem poisonous (有毒的) in the public mind.In the current nutrition wars, protein has emerged as the last macronutrient left standing. David L. Katz, an American doctor and public health scholar who is the director of the Yale-Griffin Prevention Research Center said, “First they told us to cut fat. But

5、instead of whole grains and lentils, we ate low-fat junk food.” Then food marketers heard the message about cutting carbohydrates and sold us protein-enriched junk foods instead.For decades now, there has been a tendency to think about what we eat and drink in terms of nutrients, rather than read wh

6、ole ingredients in all their complexity. A combination of diet fads and clever marketing has got us here. It doesnt matter whether we fixate on “low fat” or “low carbohydrates” or “high protein” we are making the same old mistakes about nutrition in a new form.1How does the author begin the article?

7、ABy raising a question.BBy giving an assumption.CBy describing a phenomenon.DBy illustrating a typical case.2How many kinds of macronutrients does food provide us with according to paragraph 3?ATwoBThreeCFourDFive3What is the authors attitude towards protein according to the text?ACold.BCrazy.CSensi

8、ble.DCritical.【文章大意】本文是一篇说明文。主要讲述人们受市场营销的影响,在饮食中对于蛋白质等营养素的痴迷,实质上并未改变我们的饮食,作者告诉我们应该从食物实际整体所含成分之复杂的角度来考虑我们的饮食。1A 细节理解题。根据文章开头“Are you getting enough protein(蛋白质)?”可知,作者通过提出一个问题来引出文章,故选A。2B 细节理解题。根据文章“If we now thirst for protein as if it were water, it may be because the other two macronutrients fats

9、and carbohydrates have each in turn been made to seem poisonous (有毒的) in the public mind.” 如果现在我们渴望蛋白质的程度,就仿佛它是水一样,那可能是因为其他两大主要营养素脂肪和碳水化合物已经在公众的脑海中,先后被渲染成了似乎有毒的形象。可知蛋白质,脂肪和碳水化合物总共三个营养素,故选B。3D 推理判断题。根据文章最后一段“For decades now, there has been a tendency to think about what we eat and drink in terms of n

10、utrients, rather than read whole ingredients in all their complexity. A combination of diet fads and clever marketing has got us here. It doesnt matter whether we fixate on “low fat” or “low carbohydrates” or “high protein” we are making the same old mistakes about nutrition in a new form.” 近几十年来,人们

11、倾向于从营养素的角度,而不是从食物实际整体所含成分之复杂的角度来考虑我们的饮食。正是各类饮食习惯的风潮以及精明的市场营销策略的结合使我们走到今天这般田地。无论我们是沉迷于“低脂”或者“低碳水”又或者“高蛋白”的概念我们其实只是在以新的形式重复相同而老套的营养学错误。可见作者不赞同沉迷于营养素,所以他对蛋白质是持批判的态度,故选D。BImagine a cat that does not need someone to clean up after it keeps an older people company and helps them remember to take their med

12、icine. That is the shared dream of the toy maker Hasbro and scientists at Brown University in Providence, Rhode Island. The researchers received a $ 3-million-dollar from the National Science Foundation for a special project. They want to find ways to add artificial intelligence, or AI, to Hasbros “

13、Joy for All” robotic cat.The cat has already been for sale for two years. Though priced at over 1,000 dollars, it sold quite well. It was meant to act as a “companion”(陪伴) for older people. Now the project is aimed at developing additional abilities for the cat. Researchers are working to decide whi

14、ch activities older adults may need the most. They hope to make the cat perform a small number of activities very well. Such activities include finding lost objects and reminding the older people to take medicine or visit their doctor. They also want to keep the cost down to just a few hundred dolla

15、rs.It is an idea that has appealed (有吸引力) to Jeanne Elliott. Her 93-year-old mother Mary Derr lives with her in South Kingstown. Derr has dementia (痴呆). The Joy for All cat that Elliot bought this year has become a true companion for Derr. The cat stays with Derr and keeps her relaxed while Elliott

16、is at work. Elliot said a robotic cat that helps her mother to remember to take her medicine and be careful when she walks would be greater.The researchers are trying to learn how the improved cats will complete helpful activities and how they will communicate. They say that they do not want a talki

17、ng cat, however. Instead they are trying to design a cat that can move its head in a special way to successfully communicate its message. In the end, they hope to create an exchange between the human and the cat in which the human feels the cat needs them. By doing so, the researchers hope they can

18、even help prevent feelings of loneliness and sadness among elderly people.4Whats the purpose of the project?ATo reduce the pain of the elderly.BTo increase the sales of a medicine.CTo help make the robotic cat smarter.DTo invent a robotic cat for the elderly.5What can we know about the cat?AIt will

19、be on sale in two years.BIt may be cheaper in the future.CIts abilities will be made simpler for the elderly.DIt can tell the activities that older adults need the most.6What does the example in Paragraph 3 show?AThe cat gives much help to the elderly.BThe cat works well to talk with the patient.CTh

20、e cat can make the dementia patient less painful.DThe cat should be designed to satisfy patients need.7What can we infer from the last paragraph?AEach family can afford such a cat in the future.BA talking cat is quite popular among the elderly.CFeelings of sadness among the elderly are unavoidable.D

21、The feeling of being needed is important to the elderly.【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍一款人工智能机器猫,可以给老人提供更多的帮助并且让人感到猫也需要他们,甚至可以帮助防止老年人感到孤独和悲伤。4C 细节理解题。根据文章“Now the project is aimed at developing additional abilities for the cat.” 现在这个项目的目标是开发猫的额外能力。可知这个项目的目的就是让机器猫更智能,故选C。5B 推理判断题。根据文章“They also want to keep the

22、cost down to just a few hundred dollars.”他们还想把成本控制在几百美元以内。可知未来机器猫可能会更便宜些,故选B。6A 推理判断题。根据文章“The Joy for All cat that Elliot bought this year has become a true companion for Derr. The cat stays with Derr and keeps her relaxed while Elliott is at work. Elliot said a robotic cat that helps her mother to

23、 remember to take her medicine and be careful when she walks would be greater.” Elliot今年买的猫已经成为Derr真正的伙伴。Elliot工作时,这只猫和Derr呆在一起,让她放松。Elliot说,如果有一只机器猫能帮她妈妈记住吃药,并在她走路时提醒当心。可知举例说明猫可以给老人提供更多帮助,故选A。7D 推理判断题。根据文章“In the end, they hope to create an exchange between the human and the cat in which the human

24、feels the cat needs them. By doing so, the researchers hope they can even help prevent feelings of loneliness and sadness among elderly people.”最后,他们希望在人和猫之间创造一种交流,在这种交流中,人感到猫需要他们。通过这样做,研究人员希望他们甚至可以帮助防止老年人感到孤独和悲伤。可知对于老人被需要的感觉很重要,故选D。CIn 2013 Tallinn(爱沙尼亚首都塔林) became the worlds first capital city to

25、offer people free public transport. Last year Estonia(爱沙尼亚) set the aim to become the first country with free public transport nationwide. Buses are now free of charge in 11 of its 15 counties.Tallinns city government came up with the idea of free transport in 2008. Even though the city paid more th

26、an 70% of public-transport costs, ticket prices were still too high for poorer people. Crowdedness had also become a problem. Since 1991, the number of people owning cars has doubled.Opponents(反对者) thought the idea unaffordable and critics(批评者) predicted the transport system would become overcrowded

27、 and lack money.Surprisingly, public transport has improved, despite a 12 million hit to the systems finances from lost ticket sales. Tallinns population has grown, leading to an increase in local tax intake. Additional revenu(财政收入) comes from tourists, who still have to buy tickets. The use of publ

28、ic transport in Tallinn has gone up by 10%, while the number of cars in the city has gone down by 10%, meaning less congestion.Now other countries are looking at Estonias experience. Tallinn officials say they have had interest from France, Sweden, Poland, Italy and Germany. Other places have alread

29、y introduced free public transport for certain groups or at certain times. In England 1/3 of all bus trips are fare-free especially for pensioners(领养老金者); Wales runs free travel at weekends to improve tourism. But so far full fare-free travel is rare. The city of Hasselt in Belgium ran free public t

30、ransport for 16 years before reintroducing fares because of increasing costs.8Which of the following places offers full fare-free public transport?AHasseltBEstoniaCWalesDTallinn9What idea did the opponents and critics share about Tallinns free public transport?AThe government wouldnt have enough mon

31、ey to carry it out.BIt wouldnt help with the citys over crowdedness.CIt would lead to the heavy loss from ticket sales.DYears later the city would reintroduce fares from people.10What does the underlined word in paragraph 4 mean?ApollutionBpopulationCcrowdednessDincome11Why do you think so many coun

32、tries show interest in Estonias experience?AIt offers more job opportunities for people.BIt helps to solve the traffic problem in cities.CIt encourages people to stop driving.DIt attracts more tourists to take buses.【文章大意】这是一篇说明文,主要介绍了爱沙尼亚首都塔林实施免费公共交通政策,各方对此的反应和效果。8D 细节理解题。根据第一段“In 2013 Tallinn(塔林)

33、became the worlds first capital city to offer people free public transport.”可知,2013年,塔林成为世界上第一个为人们提供免费公共交通的首都,故D项正确。9A 细节理解题。根据第三段“Opponents branded the idea unaffordable and critics predicted the transport system would become overcrowded and lack money.”可知,反对者称这一想法使政府难以承受,批评人士预计,交通系统将变得过于拥挤,而且缺乏资金,

34、由此可知,反对者和批评者认为政府没有足够的资金实施免费公共交通政策,故A项正确。10C 词义猜测题。根据画线词前的“while the number of cars in the city has gone down by 10%”可知,市中心的汽车数量下降了百分之十,车少了就减轻了拥挤,由此可知画线词词义为“拥挤”,故C项正确。11B 细节理解题。根据第二段内容可知,免费公共交通政策的推行主要是出于两个目的,其中一个就是缓解城市交通拥挤的问题,第四段中提到实施之后确实缓解了交通拥挤这个问题,所以其他国家和地区开始对爱沙尼亚的经验表现出兴趣,故B项正确。DIn my mind, there i

35、s a moving story about a skinny young boy who loved football with all his heart.Practice after practice, he eagerly gave everything he had. But being half the size of the other boys, he got absolutely nowhere. Despite his hard training at all the games, this hopeful athlete sat on the bench and hard

36、ly ever played.This teenager lived alone with his father, and the relationship between the two of them was very special. Even though the son was always on the bench, his father was always in the stands cheering. He never missed a game. This young man was still the smallest of the class when he enter

37、ed high school. But his father continued to encourage him.The young man loved football and was determined to try his best at every practice, and perhaps hed get to play when he became a senior. All through high school he never missed a practice nor a game but remained a benchwarmer. Besides, his fai

38、thful father was always in the stands, always with words of encouragement for him. When the young man went to college, he decided to try out for the football team as a “walk-on”. Everyone firmly believed that he could never make the cut, but he did.The news that he had survived the cut thrilled him

39、so much that he rushed to the nearest phone and called his father. His father shared his excitement and was sent season tickets for all the college games. This persistent young athlete never missed practice during his four years at college, but actually he never got the real chance to play in a game

40、.It was at the end of his senior football season that the coach met him with a telegram. The young man read the telegram and he became totally silent. Swallowing hard, he mumbled to the coach, “My father died this morning. Is it all right if I miss practice today?” The coach put his arm gently aroun

41、d his should and said, “Take the rest of the week off, son. And dont even plan to come back to the game on Saturday.”Saturday arrived, and the game was not going well. In the third quarter, when the team was ten points behind, a silent young man quietly slipped into the empty locker room and put on

42、his football gear. As he ran onto the sidelines, the coach and his players were surprised to see their faithful teammate back so soon. “Coach, please let me play. Ive just got to play today,” said the young man. The coach pretended not to hear him. There was no way he wanted his worst player in this

43、 close play-off game. But the young man insisted, and finally feeling sorry for the kid, the coach gave in. “All right,” he said. “You can go in.” Before long, the coach, the players and everyone in the stands could not believe their eyes. This little unknown, who had never played before, was doing

44、everything right. The opposing team could not stop him. He ran, passed, blocked, and tackled like a star. His team began to succeed. The score was soon tied. In the closing seconds of the game, this kid got a pass and ran all the way for the winning touchdown.Finally, after the stands had emptied, t

45、he coach noticed that this young man was sitting quietly in the corner all alone. The coach came to him and said, “Kid, you were unbelievably fantastic! Tell me what got into you? How did you do it?”He looked at the coach, tears in his eyes, and said, “Well, you knew my dad died, but did you know th

46、at my dad was blind?” The young man swallowed hard and forced a smile, “Dad came to all my games, but today was the first time he could see me play, and I wanted to show him I could make it!”12What does the underlined sentence “he got absolutely nowhere” mean?AHe could never make his father see his

47、performance clearly.BThere was no coach to train him well enough to be a good player.CThere was no chance of his becoming a top athlete in this sport.DHe had no idea at all what kind of person he wanted to be in the future.13From the passage, we can infer that_.Athe young mans father had a great pos

48、itive influence on himBthe young mans coach played an important role in his growthCnot until his father passed away did the young man train hardDthe young mans road to success in football was always smooth14Why did the young man return to the match on Saturday?AHe planned to make money to cure his f

49、ather of his blindness.BHe thought he was much better than other players in his team.CHe wanted to defeat the opposing team in this significant game.DHe hoped his dead father could be proud of his performance.15Whats the best title of the passage?AA thrilling football matchBDetermined father and son

50、CThe power of dreamsDThe encouragement of a coach【文章大意】本文是一篇记叙文。作者讲述了一个感人的故事,一个小男孩热爱足球,坚持艰苦训练,尽管没有机会上场,而每一次比赛他的盲人父亲都参加,一直鼓励他,就在他父亲去世的那天,小男孩成功的完成了比赛,他希望父亲能看到他比赛并为他自豪。12C 句意猜测题。上文“But being half the size of the other boys,”但是由于他只有其他男孩的一半高,和下文 “Despite his hard training at all the games, this hopeful a

51、thlete sat on the bench and hardly ever played.” 尽管他在所有的比赛中都进行了艰苦的训练,这位充满希望的运动员却坐在替补席上,几乎从未上场过。可以推断划线部分意思为C选项There was no chance of his becoming a top athlete in this sport. 在这项运动中,他不可能成为顶尖的运动员。故选C。13A 推理判断题。本文的中心描述的就是小男孩热爱足球并且一直坚持训练,而他的父亲一直鼓励他,而最终小男孩终于成功的打赢比赛。可以看出小男孩的父亲对小男孩有很大的影响,故选A。14D 细节理解题。文中最后

52、一段“He looked at the coach, tears in his eyes, and said, “Well, you knew my dad died, but did you know that my dad was blind?” The young man swallowed hard and forced a smile, “Dad came to all my games, but today was the first time he could see me play, and I wanted to show him I could make it!”他看着教练

53、,眼里含着泪水,说道:“你知道我爸爸去世了,但你知道我爸爸是个盲人吗?年轻人勉强笑了笑,“爸爸来参加我所有的比赛,但今天是他第一次看到我打球,我想让他知道我能行!”。可以看出小男孩是想让他爸爸为他自豪,故选D。15B推理判断题。本文的中心描述的就是小男孩热爱足球并且一直坚持训练,而他的父亲一直鼓励他,而最后小男孩终于成功的打赢比赛。B选项,坚定的父亲和儿子,符合文中中心思想,而且新颖夺目,适合做标题,故选B。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项;选项中有两项为多余选项。High school can be quite the st

54、ressful time for any student. There are numerous stresses to deal with and the pressure can be more intense as you enter your senior year.16The answer is as follows.17Adjust your approach to your specific situation. For instance, if youre active in your community and your school and have a large fam

55、ily, you may feel depressed by having all these people involved in your life on a daily basis.18You just may need a moment to be alone and collect your thoughts before moving on to the challenges that face you.19If your stress persists and you cant figure out a way to handle it, you may want to try

56、speaking to your school counselor(顾问). If you dont feel comfortable speaking to your counselor, try getting some other types of counseling. Realize your limits, and plan around them. Dont take on more than you can handle. If you take on too many things, you will be spread too thin and wont be able t

57、o perform at your best in anything.20You will definitely feel more at ease!ASeek professional counseling.BWhy does the stress come into being?CTry thinking of alternative ways to deal with stress.DWhen you feel relieved, you can have a happier life.E. Taking some time out to be alone may be the best

58、 way to handle such stress.F. But how on earth can you reduce some of the stress?G. Evaluate what tasks and activities are most important and leave others behind.【文章大意】本文介绍了减轻压力的一些措施。16F 考查上下文的理解判断能力。前句提到进入高年级压力会加大,且根据后句后意:答案如下,可知F项正确。但是你究竟怎样才能减少压力呢?17C 考查上下文的理解判断能力。后句提到要根据具体情况调整方法,故可知解决压力时要有备用的方法。1

59、8E 考查上下文的理解判断能力。后句提到你需要有个时候独处,故可得知E项正确。19A 考查上下文的理解判断能力。根据后句you may want to try speaking to your school counselor(顾问)可知本段主要是建议寻求专家的建议。故选A。20G 考查上下文的理解判断能力。后句句意:你一定会感到轻松。故可推知G项正确。G项意为:评估什么任务和活动最重要,把其它的舍弃。第二部分 语言知识运用 (共两节, 满分45分)第一节 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。In a

60、 national spelling contest in America, an 11yearold girl was asked to spell a certain word. But with her 21 voice the judges were not sure if she spelled the word with the letter A or E. They talked it over and 22 decided to simply ask her what she had said. By now, the girl knew she had 23 the word

61、. But instead of lying, she told the truth that she had said the 24 letterso she lost the contest.As the girl walked off the 25 , the entire audience stood to their feet clapping to applaud her 26 . Later, dozens of newspaper reporters wrote about this 11yearold girls honesty, even when it 27 her th

62、e contest. But the fact is that she 28 the biggest contest that daythe contest of her 29 .Probably the biggest test of our character is what we would do if we knew we would never get 30 . This young girl could easily have 31 and nobody would have known it but herself. But thats just it: she would kn

63、ow she did wrong. Its been said, “If you 32 , you make yourself cheap.” This young girl was strong and 33 enough to prize her own conscience and character rather than the prize from a spelling 34 . Her respect for herself was more important than any 35 others might give her for winning a contest. Sh

64、e knew she would have to live with herself and the 36 she made in that moment will have longlasting influence.Its so true that the choices you make today 37 what you are tomorrow. Our children will 38 our behavior much more than our advice. So if we want them to 39 to be honest, we must show them th

65、e way by being honest ourselves. Remember, our kids are 40 what we do and how we live even when we dont think they see or know.21AenergeticBslimCattractiveDsoft22AfinallyBapproximatelyCsecretlyDtotally23AskippedBmispronouncedCmisspelledDlost24AcorrectBwrongCdifferentDsame25AstageBstudioCtestDscene26

66、AbraveryBhonestyCcourageDpatience27AreservedBcostCofferedDwasted28AachievedBbrokeCwonDdefeated29AreputationBknowledgeClifeDcharacter30ApaidBawardedCcaughtDreported31AescapedBliedCchangedDanswered32AcountBdietCcheatDinsist33AsmartBenthusiasticCconfusedDaverage34AcontestBeffectCjudgeDexpert35AsenseBpr

67、ideCrespectDawareness36AplanBconclusionCdiscoveryDchoice37AmakeBchangeCkeepDcreate38AsufferBaffectCfollowDset39Agrow upBbring upCmake upDstep up40ArecordingBexaminingCcorrectingDwatching【文章大意】本文是一篇记叙文。本文主要讲述一个小女孩参加了单词拼写比赛,在比赛中,她勇于承认自己犯的拼写错误,虽然她没有赢得比赛,但她的诚实征服了所有的人。并且也告诫我们做人一定要诚实,做诚实的人,我们就必须以身作则。21D 考

68、查形容词词义辨析。句意:但是由于她声音轻柔,评委们不确定她拼这个词时用的是A还是E。A. energetic精力旺盛的;B. slim苗条的;C. attractive有吸引力的;D. soft轻软的。根据下文可知由于她的声音太小,评委们不确定她拼这个词时用的是A还是E,因此这里应是轻柔的,故选D。22A 考查副词词义辨析。句意:他们讨论了一下,最后决定干脆问她说了什么。A. finally最后;B. approximately大约;C. secretly秘密地;D. totally全部地。根据上文评委们不确定小女孩拼写的单词,讨论一下最后决定问她说了什么,符合语境,故选A。23C 考查动词词

69、义辨析。句意:现在,女孩知道她把这个词拼错了。A. skipped略过;B. mispronounced发错音;C. misspelled拼写错;D. lost失去。根据下文小女孩没有说谎,她说错了字母,可知她单词拼写错误,故选C。24B 考查形容词词义辨析。句意:但是她没有撒谎,而是说实话,她说错了字母所以她输了比赛。A. correct正确的;B. wrong错误的;C. different不同的;D. same相同的。根据上文小女孩没有说谎,说明她说错了字母,故选B。25A 考查名词词义辨析。句意:当那个女孩走下舞台时,所有的观众都站起来为她的诚实鼓掌。A. stage舞台;B. stu

70、dio工作室;C. test试验;D. scene现场。根据语境和常识可知,小女孩走下的是舞台,故选A。26B 考查名词词义辨析。句意:当那个女孩走下舞台时,所有的观众都站起来为她的诚实鼓掌。A. bravery勇敢;B. honesty诚实;C. courage勇气;D. patience耐心。根据上文小女孩说实话,没有说谎,可知观众为小女孩的诚实鼓掌,故选B。27B 考查动词词义辨析和固定短语。句意:后来,数十名报纸记者报道了这个11岁女孩的诚实,尽管这让她输掉了比赛。A. reserved保留;B. cost花费;C. offered提供;D. wasted浪费。cost sb. sth

71、.表示“花费某人某物”,这里表示诚实使她没有赢得比赛,故选B。28C 考查动词词义辨析。句意:但事实是,她赢得了当天最大的比赛她的人格比赛。A. achieved获得;B. broke打破;C. won赢得;D. defeated击败。根据语境可知,她赢得了人格的比赛,故选C。29D 考查名词词义辨析。句意:但事实是,她赢得了当天最大的比赛她的人格比赛。A. reputation名誉;B. knowledge知识;C. life生活;D. character人格。根据下文Probably the biggest test of our character is what we would do

72、 if we knew we would never get _30_,可知这里是人格的比赛,故选D。30C 考查动词词义辨析。句意:也许对我们性格最大的考验是,如果我们知道自己永远不会被抓住,我们会怎么做。A. paid支付;B. awarded授予;C. caught赶上;D. reported报道。get caught表示 “被抓住,被发现”,故选C。31B 考查动词词义辨析。句意:这个小女孩本可以很容易撒谎,除了她自己谁也不会知道。A. escaped逃跑;B. lied说谎;C. changed改变;D. answered回答。从上文可知,小女孩可以说谎的,故选B。32C 考查动词词

73、义辨析。句意:“如果你作弊,你就会让自己变得廉价。”A. count计算总数;B. diet节食;C. cheat作弊;D. insist坚持。从上下文可知,此处表达的意思为:如果你作弊,你就会,故选C。33A 考查形容词词义辨析。句意:这个小女孩很坚强,也很聪明,她珍视自己的良心和性格,而不是拼写比赛的奖品。A. smart聪明的;B. enthusiastic热情的;C. confused迷惑的;D. average平均的。根据下文小女孩珍视自己的良心和性格,可知这里是聪明的,故选A。34A 考查名词词义辨析。句意:这个小女孩很坚强,也很聪明,她珍视自己的良心和性格,而不是拼写比赛的奖品。

74、A. contest比赛;B. effect影响;C. judge判断;D. expert专家。根据上文可知,小女孩参加的是拼写比赛,故选A。35C 考查名词词义辨析。句意:她对自己的尊重比别人对她赢得比赛的尊重更重要。A. sense感觉;B. pride骄傲;C. respect尊重;D. awareness意识。根据该句前面的respect提示可知,故选C。36D 考查名词词义辨析和固定词组。句意:她知道她将不得不独自生活,她当时做出的选择将对以后的人生有深远的影响。A. plan计划;B. conclusion结论;C. discovery发现;D. choice选择。词组make t

75、he choice,意为:做出选择。故选D。37A 考查动词词义辨析。句意:你今天的选择造就了你的明天,这是千真万确的。A. make使成为;B. change改变;C. keep保持;D. create创造。从上下文知,作者发表了自己的看法:你今日做出的选择造就你明日的自己。故选A。38C 考查动词词义辨析。句意:我们的孩子会遵循我们的行为,而不是我们的建议。A. suffer遭遇;B. affect影响;C. follow遵循;D. set设置。由语境可知.身教胜于言传。故选C。39A 考查动词词组辨析。句意:因此,如果我们希望他们长大后诚实,我们自己也必须以诚实的方式对他们。A. gro

76、w up长大;B. bring up养育;C. make up组成;D. step up走上前去。由常识可知,我们希望我们的孩子长大后变得诚实。故选A。40D考查动词词义辨析。句意:记住,我们的孩子在看我们做什么,我们如何生活,即使我们认为他们看不到或不知道。A. recording记录;B. examining检查;C. correcting改正;D. watching观看。上文提到大人的榜样作用很重要,所以要记住,我们的孩子正看着我们。故选D。第II卷(非选择题)第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Many ti

77、mes we spare no effort at work, offering hours of overtime by ignoring our family life. We spend time41people who we have nothing in common with, and attend social 42 (activity) we have no interest in. We always find ourselves living our lives in the way43 pleases and impresses others instead of bei

78、ng ourselves. In fact, for most of people, they only think about 44 (they) 99% of the time, and 45 (rare) give us a second thought, as a result of 46 we often end up unhappy and feeling out of place.In view of this, its time to think about ourselves, our own family, and start creating a future which

79、 is47 (base) on our own likes and dislikes. Thus, think it over next time when we 48(require) to work overtime. Trying to be a loving parent or good friend 49 (be) very likely to give us far more 50 (please) and a feeling of security, connection and belonging.【文章大意】本文是一篇记叙文。主要讲述应该重视家人和朋友,多关爱自己的家庭。41

80、with 考查介词和固定短语。句意:我们把时间花在那些与我们毫无共同之处的人身上,并参加我们不感兴趣的社会活动。和度过为固定短语spendwith sb.,故填with。42activities 考查名词。句意:我们把时间花在那些与我们毫无共同之处的人身上,并参加我们不感兴趣的社会活动。分析句子可知,空中的词作attend的宾语,应用名词形式,activity意为“活动”是可数名词,这里泛指社会活动,用复数,故填activities。43that/ which 考查定语从句的引导词。句意:我们总是发现自己的生活方式令人高兴,给人留下深刻的印象,而不是我们自己。分析句子可知,空后句子为定语从句,

81、先行词为the way,在从句中做主语,引导词可以that或者which,故填that/ which。44themselves 考查反身代词。句意:事实上,对于大多数人来说,他们在99%的时间里只考虑自己,很少再考虑我们,因此我们经常以不开心和感觉不自在而告终。分析句子可知,句意为考虑自己,应用反身代词,主语为they,故填themselves。45rarely 考查副词。句意:事实上,对于大多数人来说,他们在99%的时间里只考虑自己,很少再考虑我们,因此我们经常以不开心和感觉不自在而告终。分析句子可知,空中词用来修饰动词give做状语,应用副词形式,故填rarely。46which 考查非限

82、制性定语从句的引导词。句意:事实上,对于大多数人来说,他们在99%的时间里只考虑自己,很少再考虑我们,因此我们经常以不开心和感觉不自在而告终。分析句子可知,空后的句子为非限制性定语从句,先行词a second thought,在从句中作of的宾语,故填which。47based 考查固定搭配。句意:鉴于此,现在是时候考虑我们自己,我们自己的家庭,并开始创造一个基于我们自己的喜好和厌恶的未来。Be based on为固定搭配,意为“以为基础”,故填based。48are required 考查时态和语态。句意:因此,下次我们需要加班的时候再好好想想吧。分析句子可知,时态为一般现在时,主语we和r

83、equire之间为被动关系,应用被动语态,故填are required。49is 考查主谓一致。句意:努力成为一个慈爱的父母或好的朋友很可能会给我们更多的快乐和安全感、联系和归属感。分析句子可知,空中为谓语动词,主语是动名词,应用单数形式,故填is。50pleasure 考查词性转换。句意:努力成为一个慈爱的父母或好的朋友很可能会给我们更多的快乐和安全感、联系和归属感。分析句子可知,空中为give的宾语,应用名词形式,故填pleasure。第三部分:写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错 (共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下

84、作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均限一词。2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Dear Ming,Its very nice to hear from you after such long time. Im glad to learn that youve been settled down in Boston but are getting use

85、d to the local way of life. As you know, Im still buried in books at the school you are so familiar to. What may surprise you are that Im going to the US this July on a summer camp! Surely Im expecting lots of sightseeing tour, parties and another exciting things. We must definite meet when the camp

86、 is over. As is planning, Im coming to Boston around the 15th, and I wonder if youll be free then so we can chat about the good older days.I hope to see you soon.Yours,Xiao Lei【文章大意】这是一封信。文章讲了作者要去美国夏令营。作者向朋友介绍了自己的行程,并且期待和朋友一起聊聊美好的过去时光。第一处:such后加a 考查固定短语。句意:在这么长时间后,收到你的来信真好。a long time很长一段时间,该短语是固定短语

87、,所以such后加a。第二处:去掉been 考查语态。“你”和“定居”之间是主动关系,用主动语态,所以去掉been。第三处:but改为and 考查连词。句意:我很高兴得知你定居在波士顿,并且习惯了当地的生活方式。题干中表示并列关系,所以but改为and。第四处:to改为with 考查介词。be familiar to和be familiar with都表示“熟悉”,但是be familiar to表示“(某事)对(某人)是熟悉的”, 句子的主语总是事物,介词to后接表示人的名词或人称代词。be familiar with则表示“(某人)对(某事)是精通的、熟悉的”, 句子的主语总是表示人的名词

88、或人称代词,介词with后接表示事物的名词,所以 to改为with。第五处:are 改为is 考查主谓一致。主语从句What may surprise you作主语,谓语动词用单数,所以are 改为is。第六处:tour改为tours 考查名词单复数。句意:当然,我期待着许多观光旅行、聚会和其他的令人激动的事情。被lots of修饰,用可数名词复数,故tour改为tours。第七处:another改为other 考查形容词。句意:当然,我期待着许多观光旅行、聚会和其他的令人激动的事情。题干中表示“其他的”,用other修饰复数,another表示“另一个”修饰单数,所以another改为oth

89、er。第八处:definitedefinitely 考查副词。句意:当露营结束后,我们一定会见面。修饰动词meet,用副词,所以 definite改为definitely。第九处:planning 改为planned 考查语态。as指代整个主句“我大约在十五号来波士顿”,与谓语动词“计划”之间是被动关系,用被动语态,所以planning 改为planned。第十处:older改为old 考查固定短语。句意:我想知道你是否有空,那么我们就可以一起聊聊美好的过去时光。the old days从前,该短语是固定短语,所以older改为old。第二节 书面表达(满分25分)假定你是李华,与留学生朋友B

90、ob约好一起去书店,因故不能赴约。请给他写封邮件,内容包括:1.表示歉意;2.说明原因;3.另约时间。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。_【参考范文】Dear Bob,Im sorry to say that I cannot go to the bookstore with you on Friday afternoon. I have just found that I have to attend an important class meeting that afternoon. I hope the change will not cause you to

91、o much trouble.Shall we go on Saturday morning? We can set out early so that well have more time to read and select books. If its convenient for you, lets meet at 8:30 outside the school gate. If not, let me know what time suits you best. I should be available any time after school next week.Yours,Li Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1